|
|
#3121 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Normalnie zaraz się obrażę! To tylko dobrze o Tobie świadczy że dbasz o ząbki! A z gumasami szalej do bólu! Dziewczyny z kosmetycznymi też korci do zakładania kolorowych, a to już trochę mija się z celem więc po co przepłacać! I przy kosmetycznych i przy metalowych zamkach zakłada się białe, przezroczyste czy perłowe ale się szybko przebarwiają i dlatego nikt ich nie poleca! Kolorki górą!!! ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- No to pięknie Cytat:
|
|
|
|
#3122 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() . Cytat:
![]() ![]() . Rumaka mam swojego, mój książe mnie nie chce, więc utoższamiam się z Ulą Brzydulą :P I jest milusio!
|
|
|
#3123 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie tego się boję,że jeżeli zdecyduję się na kosmetyczny będę chciała założyć kolorowe gumki,a to chyba bezsensu. więc po co przepłacać,a tak zaoszczędzę 300 zł. teraz to mnie przekonałaś do metalu i się nie obrażaj zaznaczyłam w nawiasię,że w tą wątpię ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
jak to cię nie chcę? ![]() ![]() oj głupie baby. mój mnie zostawił także wychodzi na to,że mnie też nie chcę. ahh rok w plecy.
|
|
|
#3124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() . Na wiosnę głupie żarty mnie się trzymają.. Ale fakt, faktem, że nie odpisał.. A w ogóle jak jechałam dziś i usiłowałam w drodze jeść jabłko, zielone, moje ukochane, to pan z nieoznakowanej Vectry pogroził mi paluchem ![]() ![]() . gdyby on tylko wiedział jak ciężko jest prowadzić autko i jeśc twarde jabłko w szabli na zębach ![]() ![]() .
|
|
|
#3125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
36 h to jeszcze nie tak dużo. odpisze!
|
|
|
#3126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też uwielbiam![]() Jakby temu panu z vectry nieopatrznie przyszło do głowy Ciebie zatrzymać, to ja mu bym nie zazdrościła, miałby przechlapane
|
|
|
|
|
|
#3127 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że robi nam się wątek aparatowo-plotkowy.
Faceci Wam Baby tylko w głowie. Śmiechotka panowie z Vectry oznakowanej czy nie kochają Kobietki z aparatem. Myślę, że groził dlatego, ponieważ bał się o Twój aparat. Jabłko jest twarde, zamek mógł odpaść.. Pan to zrobił w trosce o Twoj "holiłudzki smajl". ![]() Wyluzuj to tylko rok. Ciesz się, że nie dwadzieścia
|
|
|
|
|
#3128 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też przewidywany czas noszenia 1,5 roku, ale szczerze mówiac mogę i 2 lata byle efekt był prosty i trwały
I mam też nadzieję, że jak już założe to reszta pójdzie z górki, bo leczenie i wyrywanie to zdecyyyyyyyyyydowanie pod górę I pewnie też z chęcią się prędzej czy później pochwale fotami aleee to dopiero jak już będę szablozębnym muszkieterem ;D
|
|
#3129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oj bo my babki tak mamy,że lubimy ploty ![]() tak tak on napewno się bał o twój holiłudzki smajl no albo chciał,żebyś się z nim jabłkiem podzieliła ![]() no fakt dobrze,że tylko rok. swoją drogą 20 raczej bym nie wytrzymała. P.S. jeżeli któraś z was ma jakąś książkę w rodzaju poradnik dla nastolatek,albo coś w podobnym stylu proszę o autora i tytuł. chciałabym kupić taką książkę mojej siostrze na urodziny. coś w stylu jak poderwać chłopaka,jak radzić sobie z kompleksami itd.
|
|
|
#3130 |
|
Raczkowanie
|
Hej aparatki, co jadacie poza domem? Nie chodzi mi o jogurt lub srek, który można zabrać do torebki, chodzi mi o dania w restaruacji? Aparat mam 5 dni i narazie w domu jadam zupy albo kaszke mleczno-ryżową dla dzieci, jakieś deserki w postaci plynnej, okruszki chleba, bułki
, a co później? Czy da rade zjeść obiad np: we włoskiej restauracji? Nie wyobrażam sobie życia bez wloskich dań, chinskiego sushi, kotleta schabowego i wszelkiego rodzaju sałatek. Jak już pisałam kilka stron wcześniej planowe noszenie aparatu to 2,5 roku strasznie długo, biorąc pod uwagę fakt, że teraz żaluję decyzji o zalożeniu. A i jeszcze jedno ból obecnie minimalny, ale cały czas jest, tylko najgorsze jest to że, aparat cały czas czuję na zębach i co chwilę próbuje go wypchać językiem (narazie założona tylko góra od 6 do 6, potem będzie przedluzony na 7-7 i dół). Aparat mam szafirowy, tylko gumki mi już lekko nabraly kolory po sokach marchewkowych, zupach warzywnych. Wizyte mam za 24 dni, strach pomysleć jak będą wyglądały moje gumki ![]() A aparat zakladalam we Wrocku w Ortodencie, jakby ktos pytał, pozdrawiam |
|
|
|
|
#3131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tam mogę nosić też 2 a nawet 3 byle by mieć piękny holiłudzki smajl ![]() ![]() aparatu sie nie wstydzę. i też się pochwalę fotami jak już będę szczęśliwą posiadaczką druciaka!
|
|
|
#3132 | |
|
Raczkowanie
|
A ja aparatu wręcz wyczekuje ;D
A co do książki to polecam "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy?" Sherry Argov ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
Kochaaana! Nigdy nie żałuj inwestycji w siebie samą! ![]() A z tego co czytałam to lepiej nosić długo i mieć efekt niż np po roku noszenia po pewnym czasie wszystko by się miało cofnac
|
|
|
#3133 |
|
Zadomowienie
|
DIDA22 dlaczego żałujesz??
Jeśli dlatego, że boli i nie możesz się przyzwyczaić przeczekaj.. Przejdzie. Ja jem już wszystko, a jeszcze tydzień temu marudziłam na forum. Kwestia pokrojenia drobniej.. Po dwóch tygodniach jestem w stanie ugryźć strucel przednimi zębami. Z każdym dniem jest coraz lepiej.. |
|
|
|
|
#3134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żałujesz ![]() ![]() :e ek:![]() to chętnię się z tobą zamienię. ja jeszcze ok. miesiąca oczekiwań. powinnaś skakać z radości wiesz ile osób chciałoby mieć aprat i jest im on naprawdę potrzebny? a nie mogą sobie na niego pozwolić? np. jaa długo namawiałam rodziców na aparat,bo nie mielki tyle kasy,żeby zainwestować w druciaka,ale wkońcu polepszyło się nam finansowo i będę miała to cudo. jeżeli żałujesz przez ból,to tak jak dziewczyny wspominały minie jeśli ktoś ci dokucza olej go. pewnie ci zazdrości i głowa do góry! będzie dobrze. kwestia przyzwyczajenia. ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Bastylianka dziękuję za tytuł książki w poniedziałek przejdę się po księgarniach i zobaczę co mają.
|
|
|
#3135 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sushi jest japońskie! |
|
|
|
|
|
#3136 |
|
Raczkowanie
|
Thx za odpowiedź. Żaluję bo cały czas czuję to cholrestwo, jestem rozdrażniona , zła i wszystkiegi się czepiam --> opinia męża
może być subiektywna. To dobrze, że w zasadzie można jeść wszystko tylko w malutkich kawalkach. Moja orto wyraźnie powiedziała "dzieta półpłynna". A świeta za tydzień i tyle jedzonka smacznego, aż żal nie jeść.Tez mam nadzieję, że marudzenie niedługo się skończy i będę szczęśliwą aparatką, pozdrawiam |
|
|
|
|
#3137 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki a po co są wyciągi?
|
|
#3138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i dlatego wszystkiego się czepiasz![]() A co do jedzenia w aparacie, to jeśli nawet będziesz musiała sobie odmówić, to tylko przez czas jego noszenia, przecież nie przez całe życie ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- A wyciągi są do prostowania zgryzu. |
|
|
|
|
|
#3139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I chociaż bolało gdy jadłam przynajmniej skończyło się dodatkowe rozdrażnienie wynikające z głodu. Także wiedza i zalecenia pani doktor to jedno a zdrowy rozsądek drugie. Jeśli jesteś w stanie gryźć to dlaczego masz tego nie robić?? Oczywiście nie porywajmy się od razu na rzeczy bardzo twarde, ale makarony (itp) nie powinny wyrządzić ci krzywdy. |
|
|
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam do czynienia z bardzo głupią dentystką,az musze Wam napisac. Dziwowała sie,że załozyłam sobie aparat, mówiła,ze ona tez zaciska zeby w nocy,ale w zyciu nie dałaby się oszpecić takim drutem i woli, żeby jej wypadły za parę lat niż żeby teraz nosiła. Dodam, że jest to śliczna, młoda kobieta!!! Aż musiałam się Wam tu wyżalić, bo takie komentarze mnie osłabiają
|
|
|
|
|
#3141 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie panikuj ![]() schudniesz! ![]() ![]() no tak tak wiem,że wyciągi są do prostowania zgryzu,ale każdy je ma i na czym to polega?-to mnie raczej interesuje. ![]()
|
|
|
#3142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skończyła studia 50 lat temu, więc widocznie jest w posiadaniu jakiegoś magicznego odmładzającego napoju.. Profesjonalna wypowiedź. Nie ma co... A nie kusiło Cię żeby jej coś "odszczeknąć" tak żeby jej w pięty poszło??
|
|
|
|
|
|
#3143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Musi być ładna, bo inaczej, by stomatologii nie skończyła
|
|
|
|
|
|
#3144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widać,że jakaś kretynka ![]() ![]() no nie wierzę,że dentystka mogła takie coś powiedzieć. chyba jakaś mało wykwalifikowana była. tępic takie znając mnie ja bym jej jakoś bardzo niegrzecznie odpyskowała
|
|
|
#3145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I żeby takie rzeczy dentystka mowiła?
|
|
|
#3146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak apropos gdzie taką mądrą dentystkę spotkałaś? bo widzę,że jesteś z woj. lubuskiego,a ja też ![]() ![]() także mogłabyś mnie ostrzec!
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, to była taka normalna dentystka, poszłam do niej, bo mi się wdał stan zapalny w dziąsło i chcialam, żeby mi przepłukała takim czymś,już kiedyś mi takie coś robiła i pomogło.
Wyluzuj, a ona z Gorzowa jest ![]() A powiedziałam jej,że ja wolę nosic aparat niż zakładać implanty, a ona,że mi się dziwi,a ja że dziwię się jej,że opowiada takie głupoty pacjentom. Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2009-04-04 o 19:48 |
|
|
|
|
#3148 |
|
Raczkowanie
|
![]() Co za babsztyl. Niech jej za pół roku wypadną i już taka śliczna i młoda nie będzie z protezką
|
|
#3149 | ||||
|
Rozeznanie
|
DUŻO!
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
] i 4 . Ale, odpukać, na dole trzymają się mocno ![]() :roll eyes:.Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

Jak zdjęłam aparat, żeby zjeść śniadanie, to nie miałam ochaty go założyć z powrotem. Przeciągałam tę chwilę niemiłosiernie. Normalnie zajmowało mi to 45 minut do godziny, a dziś chyba ze 2

) są chyba już mało skuteczne...
ale muszę ją przełożyć, bo wyjeżdżam na Święta. Nie mogę zapomnieć o telefonie do orto w poniedziałek!
też uwielbiam

, a co później? Czy da rade zjeść obiad np: we włoskiej restauracji? Nie wyobrażam sobie życia bez wloskich dań, chinskiego sushi, kotleta schabowego i wszelkiego rodzaju sałatek. Jak już pisałam kilka stron wcześniej planowe noszenie aparatu to 2,5 roku 

. Ale, odpukać, na dole trzymają się mocno