|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cześc Kobitki
![]() ja już wróciłam, chociaż nie wiem, czy już - bo 7 godz to trochę duużo ![]() Kupiłam sobie *butki - balerinki. Oj jakie wygodne....Już innych nie kupuję. Do pracy nie chodzę, zaraz lato i mam 3 pary nowych japonek. *tuniczkę chabrową *rajstopy ciążowe *2 pary skarpetek dla Antosia Widziałam też zupełnie przez przypadek wózki. Facet otworzył sobie małe stoisko przy kiosku. Miał Bebecara, Coneco toledo, barakudę (fajna, ale daszek w spacerówce malutki) Tako Jumper, Rodeo, Baby design i...Leviroo. Podobno jako jedyny w Polsce sprzedaje je w realu. Cyknęłam fotkę zielonemu (mogę wysłąc smsem)- kolor zupełnie inny niż na zdjęciach wychodzi (moim również), nie jest taki blady zielony tylko bardziej jak jaskrawa pistacja. Ma również bardzo fajne mebelki. www.bellamy.pl wzorowane na vox i drewex czy klupś, ale dużo tańsze. Idę moczyc nóżki, bo pieką po tylu godzinach łażenia Dziewczyny cuda nad cuda nakupowałyście. Śliczne te ubranka
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-04-04 o 17:22 |
|
|
|
#2882 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Hej mamuśki,
ale piękna pogoda dzisiaj 24 stopnie było dziś u mnie - w cieniu byłam z małżem i psiurem na godzinnym spacerku i jak wróciłam to byłam taka zmęczona że ... poszłam spać odpłynęłam na dwie godziny - no przecież w ogóle mi sie ten spacer nie kalkulował ![]() Cytat:
![]() jak Małż kładzie rękę na brzuchu to w brzuchu od razu cisza jak makiem zasiał a jak zabiera to dzikie harce ![]() Dzięki za kciuki, w poniedziałek będę miała wyniki - oby dobre ![]() Podrzucę ale jak ![]() a do wieczora to już na pewno nie będzie ![]() Cytat:
![]() z cytryną nawet dobra Parę ![]() he, he szalejesz kobieto ciuszki fajne Cytat:
szkoda ![]() Cytat:
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdjecia zakupów prosimy ![]() No i zszokowałaś mnie że znalazł się w końcu na zywo sprzedawca z Leviroo...oglądałaś go? jeździłaś? Powiedz jakie wrażenie zrobił na Tobie
|
|
#2884 |
|
Ola-Unhola
|
Ten facet powiedział, że wie, że nie ma w sklepach Leviroo i sam zadzwonił do tej firmy z Allegro i ebay i nawiązał z nimi współpracę. Powiem tak, jeżdzi się fajnie, te kółka z przodu są nawet duże i ogólnie wydawał mi sie fajnym wózkiem. Nie oglądałam go tak dokładnie, bo nie planowałam dzisiaj takiej wizyty. Z mamą już byłyśmy trochę zmęczone. Ale powiem, że nie jest źle
![]() Fajne wrażenie zrobił na mnie też Tako JUmper i Coneco. Oj w ogóle te wózki to super sprawa, już sobie przypomniałam, jak za czasów Bartusia ciągnęło mnie do ciągłych zakupów wózkowych ![]() Trudno się zdecydowac... ![]() Zdjęcia zaraz wkleję
|
#2885 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez byłam dziś z TŻ na zAkupach
Kupiłam sobie kostium kapielowy jednoczęściowy bo miałam same bikini, a wiadomo jak wygląda noszenie bikini w ciąży..Kupiłam tez balerinki w diversie bardzo wygodne Jestem zadwolona i zmęczona
|
|
#2886 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, bo lubimy oglądać takie małe cuda ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, już chyba nie będę . Ale piękna sukienka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój Małż jest bardzo wytrwały , dużo mówi do Małego (i sobie odpowiada, że niby powtarza odpowiedzi ).Tak sobie myślę, że będziesz miała dobry wynik Keksa podrzuć chociaż wirtualnie .
|
|
|
#2887 |
|
Ola-Unhola
|
Fotki, bez rajstop, bo chyba każda widziała
![]() Takie beżowe
|
#2888 |
|
Zadomowienie
|
Unholy śliczna bluzeczka
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne zakupy
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
witam Was po przerwie
w końcu weekend ostatnio mam bardzo dużo pracy, a dzisiaj cały dzień na konferencji z protetyki, niby siedziałam, jadłam i piłam... ale i tak jakaś taka zdrętwiała jestem Cytat:
![]() ja tam na basenie moczę mojego wielorybka w stroju dwuczęściowym, ale takim z szortami ![]() mi babeczka powiedziała, ze płacę 270 zł z groszami (nie zapłaciłam z racji ubezpieczenia prywatnego, ale taką cenę mi powiedziała, też z echem)
|
|
|
#2891 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dziękuje za wsparcie Ale od któgo sprzedawcy? Zdjęcia fury wstawię jak zrzucę z telefonu tz zdjęcia na lapa, bo oczywiście musiałam zapomnieć zwykłego aparatu generalnie mam wrażenie, że koła są większe niż w starym x-landerze? albo to takie wrażenie przez inne felgi. Kolorki wyglądają super, wszystkie dodatki naprawdę spoko, bo i parasolka się przyda, i dwie torby-jedna jakby dla mamy na ramię, druga usztywniania jak kuferek na pieluchy itp z termoizolacyjną przegrodą na butelkę, i śpiworek do spacerówki z milutkim polarkiem, i folia przeciwdeszczowa, i moskitiera, i rękawiczki, i mp3 Syla pytała czy w spacerówce jasnobłękitna część pod nóżkami ma folię ochronną - ma ładnie wszytą razem z materiałem w lamówkę także zupełnie przyzwoicie wygląda.Aha info dla dziewczyn nastawionych na wózek opcją przekładania gondoli i spacerówki. Wczoraj byłam na spacerze z Mumi, jej wózek tak ma, ale ponieważ przednie koła są mniejsze i skrętne to ciężko się wtedy tym wózkim manewruje,bo zjeżdża na boki, a zablokowanie przednich kół ogranicza wygodę oczywiście niezaprzeczalny plus jest taki, że gdy świeciło słońce na młodego, to poprostu odwróciła gondolę i cześć Cytat:
A sen odjazdowy ![]() ![]() Trzymam kciuki za dobre wyniki z glukozy pocieszyłąś mnie, że nawet nie taka zła z tą cytryną![]() Cytat:
![]() Dobra spadam, bo na 20 przychodzą znajomi Miłego wieczoru wszystkim! |
|||
|
|
|
#2892 |
|
Zadomowienie
|
Ale fajne zakupy macie
![]() Byłam dziś z bratem na zakupach przedświątecznych i kupi8liśmy dla rodziców express ciśnieniowy do kawy bardzo się cieszę, że im kupiliśmy takie cudo ale prosty model żeby sobie z nim poradzili, a brat kupił sobie kurtkę wiosenną...a ja nicJak zobaczyłam te dzikie tłumy to szybko odechciało mi się zakupów...zresztą ja lubię sama pochodzić po sklepach no a teraz to ciągnie mnie tylko na dziecinne działy ![]() Wiesz Tru ja na początku też się cieszyłam, że nie tyję ale teraz się zastanawiam czemu nie tyję jem tyle co przed ciążą, nie mam zachcianek itd. Myślę, że to wynika poniekąd z tego, że przy podchodzeniu do IUI brałam dużo hormonów potem sterydy i bardzo przytyłam w tym czasie więc może mam tyle zapasów tłuszczu, że dla synusia nie musi być więcej. Ale i tak zapytam się doktorka co o tym myśli. A właśnie czytałam, że powinno się zwiększyć kaloryczność posiłków o jakieś 200-300 kcal czy jecie więcej niż przed ciążą czy tyle samo?
|
#2893 |
|
Zadomowienie
|
p4w po prostu mi się nie podoba jak przyszłe mamy pokazują swoje nagie brzuszki-uwazam ze to zbyt intymne dlatego ja wolę zasłaniać brzuch. Ale żeby nie było nie potępiam jak ktoś ma inne zdanie
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was po dość długiej przerwie spowodowanej remontem
wpadłam tylko aby pochwalić się że moje maleństwo zaczęło mnie delikatnie pukać od czwartku zeszłego tygonia, a w poniedziałek byłam z tż u gin na wizycie , sprawdziła wszystko powiedziała że maleństwo rozwija się prawidłowo i wszystko z nim jak najbardziej w pożądku a co najważniejsze to CHŁOPAK!!! ważący 300g . Także moje maleństwo dołącza się do przewagi mężczyzn w naszym wątku A co do mojego zdrowia wsztskie wyniki są ok tylko to nieszczęsne żelazo nie podwyższyło się (ale też nie spadło) od ostatniego razu i znowu powróciłam do Tardyferonu Fol 1xdz. a tak wszystko ok a i w tym miesiącu wybieram się na USG 4D tylko jeszcze nie wiem czy w Poznaniu czy w Zielonej Górze może jest któraś z mamuś na forum która miała to badanie w którymś z tych miast robione i może mi kogoś polecić?? p4w możesz to rozwinąć ??
|
#2895 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Co do ubezp. Pw4, to wydaje mi się, że ma wykupiony abonament w prywatnej klinice (luxmed itp) Katarzynka i Karolinak były w Poznaniu na usg 3d/4d, na pewno Ci odpiszą co i jak ![]() To u nas w Wawie drogaśne badania jednak są 250 połówkowe, 450 samo echo...
|
|
#2896 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() nio i mam nadzieje, ze jak bedziesz znow przechodzic obok tego sklepu to przyjrzysz sie dokladniej leviroo ![]() Cytat:
i gratuluje chlopca ![]() a ja padam na twarz - TZ wrocil z malym dopiero o 8.30 a ja bylam caly dzien ze znajomymi na grilu i ledwo wrocilam a jeszcze musialam malego wykapac, nakarmic i polozyc ide zaraz lulu
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam pomachać na dobranoc
Wszystkim dziękuję za życzenia urlopowe![]() Będę do Was zaglądać, bo okazało się, że nie będę jednak taka odcięta od internetu. ![]() Miłej niedzieli
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
witam niedzielnie i palmowo
dlatego jak wklejam to ubrany
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2899 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz już jem raczej normalnie (bez wilczego apetytu), aczkolwiek zauważyłam, ze jem częściej np. po obfitym obiedzie kiedyś byłam głodna dopiero późnym wieczorem, a teraz dwie godzinki, a ja znów mam pusty żołądek ![]() jem nie jak mam ochotę, ale tylko jak jestem głodna, ale może dodam, ze przytyłam już 13kg, więc może nie jestem bierzcie ze mnie przykład ![]() Cytat:
ja tam dobrze się czułam pokazując mój brzuszek na basenie, bo na plaży na pełne słońce bym nie wystawiła z troski o dzidzię i na ulicy nigdy nie świeciłam gołym brzuchem i teraz też nie zamierzam Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u nas niestety słońce się schowało i jakoś tak smutniej niż wczoraj...
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2009-04-05 o 09:09 |
|||||
|
|
|
#2900 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie i Dzidziolki
![]() Cytat:
Koniecznie wstaw te fotki, bo opis brzmi ładnie Ale Ty piszesz o przekładanej rączce, czy wypinaniu gondoli/spacerówki i przekładaniu w drugą stronę? Czytałam o tym, ale chodziło o przekładanie rączki, hmmm... Cytat:
. I to było jednak w 16 tc. Mam nadzieję, że w czwratek gin Ci wszystko wyjaśni Ja jem więcej - o późną kolację, kiedyś była o 19-ej, teraz o 21-ej, bo inaczej jestem w nocy głodna .Cytat:
.Cytat:
. I udanej podróży .U nas tak samo. I wieje, brr...
|
|
|
#2901 |
|
kobieta za ladą
|
![]()
Edytowane przez dudipopka Czas edycji: 2009-04-05 o 14:06 |
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdam relacje napewno. A może wstawisz na forum fotkę leviroo? w jakiej miał cenie? szkoda, że mam tak daleko i na żywo nie mam okazji zobaczyć ![]() Baaa, nawet sama nie umiem sobie racjonalnie wytłumaczyc dlaczego uparłam się na pompowane kółka ![]() Zauważyłam że bardzo, bardzo dużo piję, a napewno tyle nie oddaję ![]() Zadzwoniłam do położnej i poradziła zapisywać wypite płyny i mierzyć oddane i w razie co zgłosić lekarzowi, że zatrzymują się płyny w organiźmie (m.in stąd spuchniete stopy)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2903 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ładne zakupki Cytat:
teraz nie ma dnia bez slodkiego.....i jem wszystko!!wczoraj bylismy z tż na pizzy, na przystawke poszedl oscypek z grilla na toscie z zurawina, a potem moja ukochana pizza ze szpinakiem , serem feta i kurczekiem!! gdybym nie byla w ciazy to pewnie zjadlabym tylko dwa kawalki tej pizzy, a tak to poszla cala!!i dodam ze mam 11kg na plusie!!narazie od tygodnia waga stoi w miejscu....... Cytat:
witam mamuski!!! ja wczoraj zrobilam wreszcie porzadek na poddaszu-tz mi pomogl......ile tam tego bylo, chyba z 20 razy po schodach biegalam.....potem posiedzialam na chwilke na sloneczku, a wieczorem tz zaprosil mnie na pizze ![]() nie wiem jak teraz bedzie z netem, bo musialam przeniesc laptopa do innego pokoju, a tu mam slaby zasieg i co chwila sie net traci.....musimy jeszcze jeden router chyba dac..... ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
moj tz idzie dzisiaj na paint balla wiec bede soedzac sama poludnie.......myslalam ze pojde na podworko, ale pogoda jakas nie teges....slonko nie moze sie przebic przez chmurki
|
|
#2904 |
|
Ola-Unhola
|
Witam niedzielnie
![]() U nas kolejny dzień piękny i słoneczny. Wybieramy się na leżakowanie na kocyku i palemkę poświęcic. Co do Leviroo, to przesłałam fotkę Svinecce na tel. Nie wiem, gdzie zapodział się kabelek od mojego i może Svinecka by wkleiła ![]() Facet sprzedawał chyba tak jak na allegro po 1150 zł. Na pewno jak będę następnym razem przyjrzę się dokładniej i posprawdzam wszystko Aniu, myślę że z wagą jest wszystko dobrze i nie musisz się przejmowac, ale zapytaj się dr dokładnie. Mariola, udanego urlopu życzę i zaglądaj do nas Katarzynko, przepraszam za pomyłkę, przecież wiem, że pisałaś, że dopiero idziesz na badanie, ale tak do głowy dwie Poznanianki mi przyszły i z rozpędu napisałam ![]() Co do pępka mam płaski, lekko wklęsły i będzie Antoś. Jednak ja w ogóle nie patrzę na jakieś zabobony, przesądy itp w tej dziedzinie. Lece małego z kanapką ganiac nie przepada
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Hehe
|
|
|
#2906 |
|
Ola-Unhola
|
Udało się
![]() Jedziemy dzisiaj późniejszym popołudniem do Świata Dziecka na górczewską pooglądac wózeczki. Ciągnę Małża, chociaż średnio mu się chce, pewnie będzie narzekał, że jakie to drogie jakie tamto Za samochód to on może 150 tys zapłacic, ale za taki rzeczy to najlepiej kilka zł ![]() I po wczorajszych zakupach dalej mam spuchnięte nogi, jeszcze dzisiaj spacer, sklep. Oj kiespko to widzę , chyba jutro cały dzień będę je moczyła
|
#2907 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamuśki
U mnie też pogoda do bani, jest zimno i strasznie wieje ale to pomorze więc wiatr jest mi dobrze znany Dziękuję za odpowiedzi co do WAszego żywienia i widzę, że rzeczywiście nie jem dużo ale głodna nie chodzę więc widać tyle starczy a poza tym mam takie pokłady tłuszczu w organiźmie że pewnie starczy na jeszcze dwie ciężarówkiChyba za bardzo przywiązuje wagę to wszystkich norm...ale przecież nie wszystko zawsze mieści się w normach Co do brzuszka to też jakoś nie lubię go pokazywać, ale tak miałam też przed ciążą więc nic się nie zmieniło. Ale wybitnie nie lubię jak ktoś mnie maca po brzuszku, najbliżsi tego nie robią ale dalecy znajomi uważają że brzuch ciężarnej jest publiczny i każdy może dotknąć. A poza tym pochwalę się Wam, że wczoraj pierwszy raz mój synuś tak kopał w nocy, że czułam go pod ręką położoną na brzuchu....cudowne uczucie i oczywiście się popłakam A czytałam, że z łożyskiem z przodu się tego nie odczuwa.......taaaa jasne!
|
#2908 |
|
Ola-Unhola
|
Gratuluję kopniaczków
![]() Moj Małż ostatnio całe wieczory spędza z uchem przy brzuchu i stwierdził, że on słyszy jak Antoś mlaska...
|
#2909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki Szkoda, że Tż nie ma ale co tam dla mnie to też frajda on już wróci na gotowe ![]() Mój Tż jak przykładał ucho do brzucha to też twierdził, że słyszy synusia...a ja na to, że jestem po jedzonku i to na pewno nie jest synuś
|
|
#2910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdyby mnie ktoś bez pytania "pomacał" po brzuchu, to chyba bym oczy wydrapała ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

24 stopnie było dziś u mnie - w cieniu byłam z małżem i psiurem na godzinnym spacerku i jak wróciłam to byłam taka zmęczona że ... poszłam spać

.
za dobry wynik.
.

wiec moze bedzie znosniejsze . 

ja od kilku dni chodzę taka niewyspana. Tż wstaje do pracy na 2 w nocy a ja z nim się budzę i już nie śpię do rana. Dzisiaj o 3 się obudziłam i tak siedziałam czekając aż mi się zachce spać a tu nic. A potem tylko cały dzień głowa boli i

NIE LUBIĘ TROLLI
, bo lubimy oglądać takie małe cuda