Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-04, 17:10   #2881
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cześc Kobitki

ja już wróciłam, chociaż nie wiem, czy już - bo 7 godz to trochę duużo

Kupiłam sobie
*butki - balerinki. Oj jakie wygodne....Już innych nie kupuję. Do pracy nie chodzę, zaraz lato i mam 3 pary nowych japonek.
*tuniczkę chabrową
*rajstopy ciążowe
*2 pary skarpetek dla Antosia

Widziałam też zupełnie przez przypadek wózki. Facet otworzył sobie małe stoisko przy kiosku.
Miał Bebecara, Coneco toledo, barakudę (fajna, ale daszek w spacerówce malutki) Tako Jumper, Rodeo, Baby design i...Leviroo. Podobno jako jedyny w Polsce sprzedaje je w realu. Cyknęłam fotkę zielonemu (mogę wysłąc smsem)- kolor zupełnie inny niż na zdjęciach wychodzi (moim również), nie jest taki blady zielony tylko bardziej jak jaskrawa pistacja.
Ma również bardzo fajne mebelki. www.bellamy.pl wzorowane na vox i drewex czy klupś, ale dużo tańsze.

Idę moczyc nóżki, bo pieką po tylu godzinach łażenia

Dziewczyny cuda nad cuda nakupowałyście. Śliczne te ubranka

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-04-04 o 17:22
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 17:24   #2882
eleeri
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Hej mamuśki,

ale piękna pogoda dzisiaj 24 stopnie było dziś u mnie - w cieniu byłam z małżem i psiurem na godzinnym spacerku i jak wróciłam to byłam taka zmęczona że ... poszłam spać

odpłynęłam na dwie godziny - no przecież w ogóle mi sie ten spacer nie kalkulował

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ja do swojego mówię "Rybko", bo czuję, jak sobie pływa, jak rybka . Mój Mały bardziej słucha tatusia , a wczoraj gdy Małż mówił Mu "dobranoc" i trzymał rękę na brzuchu, to fiknął takiego koziołka, że ho ho .

Tylko nie pisz teraz za dużo, bo wynik zafałszujesz . Ja mam obawy co do tej glukozy, bo teraz wszystko mi się słodsze wydaje , zobaczymy w piątek, jak to zniosę, ale ja mam 50 g (na razie). za dobry wynik.

Podrzuć troszkę keksa .
To Twój Małż ma szczęście, bo mój Młody mojego to się chyba boi
jak Małż kładzie rękę na brzuchu to w brzuchu od razu cisza jak makiem zasiał a jak zabiera to dzikie harce

Dzięki za kciuki, w poniedziałek będę miała wyniki - oby dobre

Podrzucę ale jak
a do wieczora to już na pewno nie będzie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
czemu cytryne do gluzkoy dajecie ? ja sie pytalam gina i on powiedzial ze to moze zafałszowac wynik i ze lepiej pic sama glukoze . Ja raz pisalam 75 i powiem ze przyjmne to to niebylo a jeszcze za tydzien nzow mam ale tym razem 50 wiec moze bedzie znosniejsze .
no nic ja uciekam buźa
Mi moja gin sama powiedziała, żeby pić z cytryną, a w laboratorium mim wcisły nawet swoją

z cytryną nawet dobra

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Wpadłam na allegro i wybrałam "pare" rzeczy...
Parę

he, he szalejesz kobieto
ciuszki fajne

Cytat:
Myślałam, że wygram następną aukcje ale dziewczyna mnie w ostatniej chwili przebiła ;(
a takie piękne bluzy to były... http://allegro.pl/item593908246_zest...czapeczka.html
No bluzy faktycznie piękne
szkoda

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Witam w klubie ja od kilku dni chodzę taka niewyspana. Tż wstaje do pracy na 2 w nocy a ja z nim się budzę i już nie śpię do rana. Dzisiaj o 3 się obudziłam i tak siedziałam czekając aż mi się zachce spać a tu nic. A potem tylko cały dzień głowa boli i

No i w załączniku sukieneczka dla Amelki plus skarpetki
Sukieneczka miodzio

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 17:29   #2883
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Cześc Kobitki

Kupiłam sobie
*butki - balerinki. Oj jakie wygodne....Już innych nie kupuję. Do pracy nie chodzę, zaraz lato i mam 3 pary nowych japonek.
*tuniczkę chabrową
*rajstopy ciążowe

Widziałam też zupełnie przez przypadek wózki. Facet otworzył sobie małe stoisko przy kiosku.
Miał Bebecara, Coneco toledo, barakudę (fajna, ale daszek w spacerówce malutki) Tako Jumper, Rodeo, Baby design i...Leviroo. Podobno jako jedyny w Polsce sprzedaje je w realu. Cyknęłam fotkę zielonemu (mogę wysłąc smsem)- kolor zupełnie inny niż na zdjęciach wychodzi (moim również), nie jest taki blady zielony tylko bardziej jak jaskrawa pistacja.
Ma również bardzo fajne mebelki. www.bellamy.pl wzorowane na vox i drewex czy klupś, ale dużo tańsze.

Zdjecia zakupów prosimy

No i zszokowałaś mnie że znalazł się w końcu na zywo sprzedawca z Leviroo...oglądałaś go? jeździłaś? Powiedz jakie wrażenie zrobił na Tobie
Stary 2009-04-04, 17:45   #2884
UnholyOne
Ola-Unhola

Ten facet powiedział, że wie, że nie ma w sklepach Leviroo i sam zadzwonił do tej firmy z Allegro i ebay i nawiązał z nimi współpracę. Powiem tak, jeżdzi się fajnie, te kółka z przodu są nawet duże i ogólnie wydawał mi sie fajnym wózkiem. Nie oglądałam go tak dokładnie, bo nie planowałam dzisiaj takiej wizyty. Z mamą już byłyśmy trochę zmęczone. Ale powiem, że nie jest źle
Fajne wrażenie zrobił na mnie też Tako JUmper i Coneco.
Oj w ogóle te wózki to super sprawa, już sobie przypomniałam, jak za czasów Bartusia ciągnęło mnie do ciągłych zakupów wózkowych
Trudno się zdecydowac...

Zdjęcia zaraz wkleję
Stary 2009-04-04, 17:47   #2885
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Ja tez byłam dziś z TŻ na zAkupach Kupiłam sobie kostium kapielowy jednoczęściowy bo miałam same bikini, a wiadomo jak wygląda noszenie bikini w ciąży..Kupiłam tez balerinki w diversie bardzo wygodne Jestem zadwolona i zmęczona
Stary 2009-04-04, 17:48   #2886
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ja juz tez jestem dzis po zakupach.
Body, pajacyki, kaftaniki,bluzeczki
Sobie piżamkę na teraz i Mężusiowi za to, że taki kochany kilka T-shirtów
Obiadek gotowy więc sjesta trwa
Fotki poprosimy

Cytat:
A!! Wiem o co miałam Was zapytać
Większosć z Was USG połówkowe ma już za sobą ja przez sobą i w związku z tym mam pytanie ile kosztowało Was takie USG??
Bo mi wszędzie mówią 70 zł... i tak im dłużej o tym myślę tym częściej się zastanawiam czy oni rozumieją o co mi chodzi...
Ja płaciłam 100 zł (2D).

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Zrobiłam zdjęcia czwartkowych zakupów, ale bateria padla i nie zdążyłam wgrać na komputer..jak tylko się podładuje to pochwalę sięchyba że Tż zdąży przyjechać to ucieknę do roboty
Czekamy , bo lubimy oglądać takie małe cuda

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
Myślałam, że wygram następną aukcje ale dziewczyna mnie w ostatniej chwili przebiła ;(
a takie piękne bluzy to były... http://allegro.pl/item593908246_zest...czapeczka.html
Uroki licytacji

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Witam brzusie

Witam w klubie ja od kilku dni chodzę taka niewyspana. Tż wstaje do pracy na 2 w nocy a ja z nim się budzę i już nie śpię do rana. Dzisiaj o 3 się obudziłam i tak siedziałam czekając aż mi się zachce spać a tu nic. A potem tylko cały dzień głowa boli i
(...)
No i w załączniku sukieneczka dla Amelki plus skarpetki
A ja narzekam, że mam kłopoty ze spaniem , już chyba nie będę . Ale piękna sukienka i skarpetki takie malutkie

Cytat:
Kupiłam sobie
*tuniczkę chabrową
*rajstopy ciążowe
Wiesz, że suchy opis...

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Hej mamuśki,

ale piękna pogoda dzisiaj 24 stopnie było dziś u mnie - w cieniu byłam z małżem i psiurem na godzinnym spacerku i jak wróciłam to byłam taka zmęczona że ... poszłam spać

odpłynęłam na dwie godziny - no przecież w ogóle mi sie ten spacer nie kalkulował

To Twój Małż ma szczęście, bo mój Młody mojego to się chyba boi
jak Małż kładzie rękę na brzuchu to w brzuchu od razu cisza jak makiem zasiał a jak zabiera to dzikie harce

Dzięki za kciuki, w poniedziałek będę miała wyniki - oby dobre

Podrzucę ale jak
a do wieczora to już na pewno nie będzie
Pogoda dzisiaj naprawdę cudna, aż inaczej się oddycha , chociaż u nas aż tak ciepło nie było.

Mój Małż jest bardzo wytrwały , dużo mówi do Małego (i sobie odpowiada, że niby powtarza odpowiedzi ).

Tak sobie myślę, że będziesz miała dobry wynik .

Keksa podrzuć chociaż wirtualnie .

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 17:55   #2887
UnholyOne
Ola-Unhola

Fotki, bez rajstop, bo chyba każda widziała
Takie beżowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03326b.jpg (36,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03328b.jpg (59,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03329b.jpg (34,2 KB, 14 załadowań)
Stary 2009-04-04, 17:59   #2888
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Unholy śliczna bluzeczka
Stary 2009-04-04, 18:27   #2889
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Takie beżowe
Fajne zakupy , tuniczka super

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-04, 19:19   #2890
p4w
Zakorzenienie

witam Was po przerwie
w końcu weekend
ostatnio mam bardzo dużo pracy, a dzisiaj cały dzień na konferencji z protetyki, niby siedziałam, jadłam i piłam... ale i tak jakaś taka zdrętwiała jestem

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Ja tez byłam dziś z TŻ na zAkupach Kupiłam sobie kostium kapielowy jednoczęściowy bo miałam same bikini, a wiadomo jak wygląda noszenie bikini w ciąży..Kupiłam tez balerinki w diversie bardzo wygodne Jestem zadwolona i zmęczona
jak wygląda
ja tam na basenie moczę mojego wielorybka w stroju dwuczęściowym, ale takim z szortami

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja placilam 250zl ale z echem serca od razu

ale 70zl to chyba troche malo - nie wiem, nigdzie nie slyszalam tak niskiej ceny
150 to minimum
mi babeczka powiedziała, ze płacę 270 zł z groszami (nie zapłaciłam z racji ubezpieczenia prywatnego, ale taką cenę mi powiedziała, też z echem)

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 19:25   #2891
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
kurcze no ja tez dostalam 75 obciazenie nie wiem czemu, ale wiem, ze moja gin wie co robi wiec chyba wszystko jest ok

truh nie przejmuj sie TZ - wiesz, ze oni nie maja mozgu
Ja też mam zlecone 75g od razu bez 50g, pytałąm koleżanki lekarki, któa u tego samego gina prowadziłą ciążę, też dostała 75g. Podobno zależy to od tygodnia ciaży, w którym zleca się badanie. Im później tym większa dawka.
I dziękuje za wsparcie
Cytat:
tru ciuszki są z allegro .
.
Też chętnie obejrzę furę Adasia .
Ale od któgo sprzedawcy?
Zdjęcia fury wstawię jak zrzucę z telefonu tz zdjęcia na lapa, bo oczywiście musiałam zapomnieć zwykłego aparatu generalnie mam wrażenie, że koła są większe niż w starym x-landerze? albo to takie wrażenie przez inne felgi. Kolorki wyglądają super, wszystkie dodatki naprawdę spoko, bo i parasolka się przyda, i dwie torby-jedna jakby dla mamy na ramię, druga usztywniania jak kuferek na pieluchy itp z termoizolacyjną przegrodą na butelkę, i śpiworek do spacerówki z milutkim polarkiem, i folia przeciwdeszczowa, i moskitiera, i rękawiczki, i mp3 Syla pytała czy w spacerówce jasnobłękitna część pod nóżkami ma folię ochronną - ma ładnie wszytą razem z materiałem w lamówkę także zupełnie przyzwoicie wygląda.

Aha info dla dziewczyn nastawionych na wózek opcją przekładania gondoli i spacerówki. Wczoraj byłam na spacerze z Mumi, jej wózek tak ma, ale ponieważ przednie koła są mniejsze i skrętne to ciężko się wtedy tym wózkim manewruje,bo zjeżdża na boki, a zablokowanie przednich kół ogranicza wygodę oczywiście niezaprzeczalny plus jest taki, że gdy świeciło słońce na młodego, to poprostu odwróciła gondolę i cześć ale chciałam tylko zwrócić uwagę na plusy i minusy.
Cytat:
Witam serdecznie sobotnio , nie było mnie troche w czwartek boblal mi brzuch i stwerdnial wystarsyzlam sie wiec w piątek zlaicyzlam jeszcze gina, zbadal mnie powiedzial ze na dole ok ale zebym przez 4 dnia brala rano i popoludniu no spre forte i na noc przed snem relanium 5 zeby miesnie macicy rozluznic bo nie poboda mu sie moja twardosc brzucha, choc mowilam z eon zawsze taki jest jak mnie badal i ze w czwartek to mialam jedna wielka cegla i jak mały sie ruszla w sordku to sprawial mi bol. Ale ciesze sie ze wsio ok i ze mam brac tylko 4 dni leki i z epozniej ma mi to puscic i dopiero w tygodniu po siwetach mam isc badania robic czyli teoretycznie z wynikami na pcoztku maja sie zjawic i obym nie musiala juz isc niepsodziewanie !!!

no to tyle u mnie, a jak tam wasze kwaterki dla dzidziolkow?

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

acha zapomnialam napsiac, jak wczoraj do gabinetu weszlam (w samej bluzce i dzinasach) gin powiedzial łoo matko ale ma pani duzy brzuch!! ktory to tydzien 30 ? a ja nieee to tylko 24 a on hmmm tak jak mowilem ja sadze ze do 26 to my nie doczekamy ale to dobre bo bynajmniej pani sobie bedzie z wózkiem biegac anie brzuchem ..... no i dalej to juz wizyta opisana wyzej

PS. snilo mi sie jeszcze ze urodzilam nataniela w 24 tygodniu ze mialm 25 cm i wyzl 4 kilo, ze szlam przez cmentarz na ktorym pani młoda tancyzla ze swoimi goścmi weselnymi, pozniej ze odstalam od koelznaki za rwany wozek dzieciecy i tyle co pamietam ;] - wydaje misie ze sen byl reakcja na wczorajsza wizyte u gina i rozmowa o slubie z tz ;]
Mam nadzieje, że 4 dni tabletek pomogą
A sen odjazdowy
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Tru podpisuję się pod ww. zdaniem

Trzymam kciuki za dobre wyniki z glukozy pocieszyłąś mnie, że nawet nie taka zła z tą cytryną
Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Martwię się moją wagą bo spadłam na niższą niż przed ciąża...dobrze że mam wizytę we czwartek bo zaczynam się martwić chyba na tym etapie ciąży nie powinnam ważyć mniej niż przed nią
O, to faktycznie ciekawe, szczególnie, że nawet dzidzie z wodami plus dodatkowa krew coś ważą. Mało jesz? ale tak po cichu to Ci zazdroszczę
Dobra spadam, bo na 20 przychodzą znajomi Miłego wieczoru wszystkim!
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 19:52   #2892
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Ale fajne zakupy macie
Byłam dziś z bratem na zakupach przedświątecznych i kupi8liśmy dla rodziców express ciśnieniowy do kawy bardzo się cieszę, że im kupiliśmy takie cudo ale prosty model żeby sobie z nim poradzili, a brat kupił sobie kurtkę wiosenną...a ja nic
Jak zobaczyłam te dzikie tłumy to szybko odechciało mi się zakupów...zresztą ja lubię sama pochodzić po sklepach no a teraz to ciągnie mnie tylko na dziecinne działy
Wiesz Tru ja na początku też się cieszyłam, że nie tyję ale teraz się zastanawiam czemu nie tyję jem tyle co przed ciążą, nie mam zachcianek itd. Myślę, że to wynika poniekąd z tego, że przy podchodzeniu do IUI brałam dużo hormonów potem sterydy i bardzo przytyłam w tym czasie więc może mam tyle zapasów tłuszczu, że dla synusia nie musi być więcej. Ale i tak zapytam się doktorka co o tym myśli.

A właśnie czytałam, że powinno się zwiększyć kaloryczność posiłków o jakieś 200-300 kcal czy jecie więcej niż przed ciążą czy tyle samo?

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 21:10   #2893
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

p4w po prostu mi się nie podoba jak przyszłe mamy pokazują swoje nagie brzuszki-uwazam ze to zbyt intymne dlatego ja wolę zasłaniać brzuch. Ale żeby nie było nie potępiam jak ktoś ma inne zdanie
Stary 2009-04-04, 21:31   #2894
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Witam was po dość długiej przerwie spowodowanej remontem wpadłam tylko aby pochwalić się że moje maleństwo zaczęło mnie delikatnie pukać od czwartku zeszłego tygonia, a w poniedziałek byłam z tż u gin na wizycie , sprawdziła wszystko powiedziała że maleństwo rozwija się prawidłowo i wszystko z nim jak najbardziej w pożądku a co najważniejsze to CHŁOPAK!!! ważący 300g . Także moje maleństwo dołącza się do przewagi mężczyzn w naszym wątku
A co do mojego zdrowia wsztskie wyniki są ok tylko to nieszczęsne żelazo nie podwyższyło się (ale też nie spadło) od ostatniego razu i znowu powróciłam do Tardyferonu Fol 1xdz. a tak wszystko ok a i w tym miesiącu wybieram się na USG 4D tylko jeszcze nie wiem czy w Poznaniu czy w Zielonej Górze może jest któraś z mamuś na forum która miała to badanie w którymś z tych miast robione i może mi kogoś polecić??

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
mi babeczka powiedziała, ze płacę 270 zł z groszami (nie zapłaciłam z racji ubezpieczenia prywatnego, ale taką cenę mi powiedziała, też z echem)
p4w możesz to rozwinąć ??
cashmeree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 22:06   #2895
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
Witam was po dość długiej przerwie spowodowanej remontem wpadłam tylko aby pochwalić się że moje maleństwo zaczęło mnie delikatnie pukać od czwartku zeszłego tygonia, a w poniedziałek byłam z tż u gin na wizycie , sprawdziła wszystko powiedziała że maleństwo rozwija się prawidłowo i wszystko z nim jak najbardziej w pożądku a co najważniejsze to CHŁOPAK!!! ważący 300g . Także moje maleństwo dołącza się do przewagi mężczyzn w naszym wątku
A co do mojego zdrowia wsztskie wyniki są ok tylko to nieszczęsne żelazo nie podwyższyło się (ale też nie spadło) od ostatniego razu i znowu powróciłam do Tardyferonu Fol 1xdz. a tak wszystko ok a i w tym miesiącu wybieram się na USG 4D tylko jeszcze nie wiem czy w Poznaniu czy w Zielonej Górze może jest któraś z mamuś na forum która miała to badanie w którymś z tych miast robione i może mi kogoś polecić??

Gratuluję syneczka Masz już wybrane imię?

Co do ubezp. Pw4, to wydaje mi się, że ma wykupiony abonament w prywatnej klinice (luxmed itp)

Katarzynka i Karolinak były w Poznaniu na usg 3d/4d, na pewno Ci odpiszą co i jak

To u nas w Wawie drogaśne badania jednak są 250 połówkowe, 450 samo echo...
Stary 2009-04-04, 23:16   #2896
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Cześc Kobitki

Kupiłam sobie
*tuniczkę chabrową
*rajstopy ciążowe

ja poprosze fotke
nio i mam nadzieje, ze jak bedziesz znow przechodzic obok tego sklepu to przyjrzysz sie dokladniej leviroo
Cytat:

super i gratuluje chlopca

a ja padam na twarz - TZ wrocil z malym dopiero o 8.30 a ja bylam caly dzien ze znajomymi na grilu i ledwo wrocilam a jeszcze musialam malego wykapac, nakarmic i polozyc

ide zaraz lulu
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 00:50   #2897
mariolasl
Zakorzenienie

Przyszłam pomachać na dobranoc Wszystkim dziękuję za życzenia urlopowe
Będę do Was zaglądać, bo okazało się, że nie będę jednak taka odcięta od internetu.

Miłej niedzieli
Stary 2009-04-05, 08:35   #2898
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

witam niedzielnie i palmowo ja tez uwazam ze nagi brzuszek to zbyt imtymnie dlatego jak wklejam to ubrany

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 09:08   #2899
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

A właśnie czytałam, że powinno się zwiększyć kaloryczność posiłków o jakieś 200-300 kcal czy jecie więcej niż przed ciążą czy tyle samo?
ja na początku ciaży jadłam chyba ze dwa razy więcej, bo ciągle byłam głodna
teraz już jem raczej normalnie (bez wilczego apetytu), aczkolwiek zauważyłam, ze jem częściej np. po obfitym obiedzie kiedyś byłam głodna dopiero późnym wieczorem, a teraz dwie godzinki, a ja znów mam pusty żołądek

jem nie jak mam ochotę, ale tylko jak jestem głodna, ale może dodam, ze przytyłam już 13kg, więc może nie jestem bierzcie ze mnie przykład

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
p4w po prostu mi się nie podoba jak przyszłe mamy pokazują swoje nagie brzuszki-uwazam ze to zbyt intymne dlatego ja wolę zasłaniać brzuch. Ale żeby nie było nie potępiam jak ktoś ma inne zdanie
ok, rozumiem
ja tam dobrze się czułam pokazując mój brzuszek na basenie, bo na plaży na pełne słońce bym nie wystawiła z troski o dzidzię i na ulicy nigdy nie świeciłam gołym brzuchem i teraz też nie zamierzam

Cytat:

mam ubezpieczenie z Medicover i oczywiście gratuluję synka i kopniaków

Cytat:
Gratuluję syneczka Masz już wybrane imię?

Co do ubezp. Pw4, to wydaje mi się, że ma wykupiony abonament w prywatnej klinice (luxmed itp)

Katarzynka i Karolinak były w Poznaniu na usg 3d/4d, na pewno Ci odpiszą co i jak

To u nas w Wawie drogaśne badania jednak są 250 połówkowe, 450 samo echo...
w Wa-wie zawsze takie usługi były droższe

Cytat:
witam niedzielnie i palmowo ja tez uwazam ze nagi brzuszek to zbyt imtymnie dlatego jak wklejam to ubrany
bez przesady - Wam to nawet naga bym się wkleiła

u nas niestety słońce się schowało i jakoś tak smutniej niż wczoraj...

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2009-04-05 o 09:09
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 09:57   #2900
Miramej
Zakorzenienie

Cześć Mamusie i Dzidziolki

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Ale od któgo sprzedawcy?
Zdjęcia fury wstawię jak zrzucę z telefonu tz zdjęcia na lapa, bo oczywiście musiałam zapomnieć zwykłego aparatu generalnie mam wrażenie, że koła są większe niż w starym x-landerze? albo to takie wrażenie przez inne felgi. Kolorki wyglądają super, wszystkie dodatki naprawdę spoko, bo i parasolka się przyda, i dwie torby-jedna jakby dla mamy na ramię, druga usztywniania jak kuferek na pieluchy itp z termoizolacyjną przegrodą na butelkę, i śpiworek do spacerówki z milutkim polarkiem, i folia przeciwdeszczowa, i moskitiera, i rękawiczki, i mp3 Syla pytała czy w spacerówce jasnobłękitna część pod nóżkami ma folię ochronną - ma ładnie wszytą razem z materiałem w lamówkę także zupełnie przyzwoicie wygląda.

Aha info dla dziewczyn nastawionych na wózek opcją przekładania gondoli i spacerówki. Wczoraj byłam na spacerze z Mumi, jej wózek tak ma, ale ponieważ przednie koła są mniejsze i skrętne to ciężko się wtedy tym wózkim manewruje,bo zjeżdża na boki, a zablokowanie przednich kół ogranicza wygodę oczywiście niezaprzeczalny plus jest taki, że gdy świeciło słońce na młodego, to poprostu odwróciła gondolę i cześć ale chciałam tylko zwrócić uwagę na plusy i minusy.
Zamawiałam u peecee2.
Koniecznie wstaw te fotki, bo opis brzmi ładnie .
Ale Ty piszesz o przekładanej rączce, czy wypinaniu gondoli/spacerówki i przekładaniu w drugą stronę? Czytałam o tym, ale chodziło o przekładanie rączki, hmmm...

Cytat:
Wiesz Tru ja na początku też się cieszyłam, że nie tyję ale teraz się zastanawiam czemu nie tyję jem tyle co przed ciążą, nie mam zachcianek itd. Myślę, że to wynika poniekąd z tego, że przy podchodzeniu do IUI brałam dużo hormonów potem sterydy i bardzo przytyłam w tym czasie więc może mam tyle zapasów tłuszczu, że dla synusia nie musi być więcej. Ale i tak zapytam się doktorka co o tym myśli.

Wiesz co Anusia, mnie lekarz coś tłumaczył o tej wadze, że to nie jest nic niepokojącego, ale przyznam, że nie wgłębiałam się za bardzo . I to było jednak w 16 tc. Mam nadzieję, że w czwratek gin Ci wszystko wyjaśni .
Ja jem więcej - o późną kolację, kiedyś była o 19-ej, teraz o 21-ej, bo inaczej jestem w nocy głodna .

Cytat:
Gratuluję synka pukającego .

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Przyszłam pomachać na dobranoc Wszystkim dziękuję za życzenia urlopowe
Będę do Was zaglądać, bo okazało się, że nie będę jednak taka odcięta od internetu.

Miłej niedzieli
Wzajemnie . I udanej podróży .

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
u nas niestety słońce się schowało i jakoś tak smutniej niż wczoraj...
U nas tak samo. I wieje, brr...

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-05, 09:59   #2901
dudipopka
kobieta za ladą

Edytowane przez dudipopka
Czas edycji: 2009-04-05 o 14:06
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 10:00   #2902
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
.
ja w środę (08.04) idę na to usg
zdam relacje napewno.
A może wstawisz na forum fotkę leviroo? w jakiej miał cenie?
szkoda, że mam tak daleko i na żywo nie mam okazji zobaczyć

Baaa, nawet sama nie umiem sobie racjonalnie wytłumaczyc dlaczego uparłam się na pompowane kółka

Zauważyłam że bardzo, bardzo dużo piję, a napewno tyle nie oddaję
Zadzwoniłam do położnej i poradziła zapisywać wypite płyny i mierzyć oddane i w razie co zgłosić lekarzowi, że zatrzymują się płyny w organiźmie (m.in stąd spuchniete stopy)
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 10:18   #2903
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Mnie wiekszosc ludzi mowi, ze dziewczynka. Jeszcze dwa dnii sie okaze. Ciesze sie, ze ognisko sie udalo.
to koniecznie sie pochwal potem czy wywody ludzi sie sprawdza

Cytat:

A ja mam wklęsły pępek i jest chłopak .

Też miałam później robić zakupy, ale nie wytrzymałam . Mam niezłą frajdę .
Cieszę się, że ognisko się udało .

.
czyli teoria z pepkiem u wszytkich sie nie sprawdza.....moj tż to od samego poczatku mowi ze chlopaka zrobil.....hhe pewnie mu sie marzy, ale zapewnia mnie ze plec dla niego nie jest az tak wazne.....zdrowko wazniejsze....

Cytat:
Fajnee ale ja, nadal nie wiem kto we mnie rośnie dlatego skupiam się teraz nad ciuszkami na pierwsze 6-9 m-cy życia i wybieram rzeczy neutralne Zresztą nie jestem zwolenniczką różowego dla dziewczynek a niebieskiego dla chłopców... Wolę inne kolory
Tak Wam zazdroszcze, ze już wiecie...
ja tez jak sie noe dowiem to bede kupowac takie walsnie kolory jak zielony, beż, pomarancz, czerwony,braz,zolty...... ..

Cytat:
Takie beżowe
ładne zakupki

Cytat:

ja jem zdecydowanie wiecej......przed ciaza zawsze uwazalam na to co jem, zeby utrzymac wage- ale slodycze tez jadlam np. raz w tygodniu....
teraz nie ma dnia bez slodkiego.....i jem wszystko!!wczoraj bylismy z tż na pizzy, na przystawke poszedl oscypek z grilla na toscie z zurawina, a potem moja ukochana pizza ze szpinakiem , serem feta i kurczekiem!!
gdybym nie byla w ciazy to pewnie zjadlabym tylko dwa kawalki tej pizzy, a tak to poszla cala!!i dodam ze mam 11kg na plusie!!narazie od tygodnia waga stoi w miejscu.......

Cytat:

gratulacje ze masz zdrowego synka!!!

witam mamuski!!!
ja wczoraj zrobilam wreszcie porzadek na poddaszu-tz mi pomogl......ile tam tego bylo, chyba z 20 razy po schodach biegalam.....potem posiedzialam na chwilke na sloneczku, a wieczorem tz zaprosil mnie na pizze
nie wiem jak teraz bedzie z netem, bo musialam przeniesc laptopa do innego pokoju, a tu mam slaby zasieg i co chwila sie net traci.....musimy jeszcze jeden router chyba dac.....

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Zauważyłam że bardzo, bardzo dużo piję, a napewno tyle nie oddaję
Zadzwoniłam do położnej i poradziła zapisywać wypite płyny i mierzyć oddane i w razie co zgłosić lekarzowi, że zatrzymują się płyny w organiźmie (m.in stąd spuchniete stopy)
ja tez duzo pije.....ale zawsze tyle wody pilam.....tez puchna mi stopy, wczoraj zauwazylam ze nie mam kostek!!!wogole cale lydki mam jakies spuchniete......a jak pomacalam moje uda to o matkooo-z nadmiaru wody zatrzymanej mam tzw. wodny cellulit!!ale lepsze to niz normalny...bo ten po porodzie szybko zejdzie....
  • cellulit wodny - (obrzękowy) może pojawić się u młodych kobiet począwszy od okresu dojrzewania. W tym czasie odkłada się rezerwa wody i tłuszczów tak by przygotować się do ewentualnej ciąży. Następuje wówczas przemieszczanie wody i tłuszczów w kierunku zewnętrznych warstw skóry i tkanki tłuszczowej. Pod koniec cyklu miesięcznego organizm pozbywa się tej nadwyżki. Jeśli w tym czasie system hormonalny ulegnie zakłóceniu(np. ciążą) wówczas powstaje cellulit

moj tz idzie dzisiaj na paint balla wiec bede soedzac sama poludnie.......myslalam ze pojde na podworko, ale pogoda jakas nie teges....slonko nie moze sie przebic przez chmurki

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 10:38   #2904
UnholyOne
Ola-Unhola

Witam niedzielnie
U nas kolejny dzień piękny i słoneczny. Wybieramy się na leżakowanie na kocyku i palemkę poświęcic.

Co do Leviroo, to przesłałam fotkę Svinecce na tel. Nie wiem, gdzie zapodział się kabelek od mojego i może Svinecka by wkleiła

Facet sprzedawał chyba tak jak na allegro po 1150 zł. Na pewno jak będę następnym razem przyjrzę się dokładniej i posprawdzam wszystko

Aniu, myślę że z wagą jest wszystko dobrze i nie musisz się przejmowac, ale zapytaj się dr dokładnie.
Mariola, udanego urlopu życzę i zaglądaj do nas
Katarzynko, przepraszam za pomyłkę, przecież wiem, że pisałaś, że dopiero idziesz na badanie, ale tak do głowy dwie Poznanianki mi przyszły i z rozpędu napisałam

Co do pępka mam płaski, lekko wklęsły i będzie Antoś. Jednak ja w ogóle nie patrzę na jakieś zabobony, przesądy itp w tej dziedzinie.

Lece małego z kanapką ganiac nie przepada
Stary 2009-04-05, 10:45   #2905
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
czyli teoria z pepkiem u wszytkich sie nie sprawdza.....moj tż to od samego poczatku mowi ze chlopaka zrobil.....hhe pewnie mu sie marzy, ale zapewnia mnie ze plec dla niego nie jest az tak wazne.....zdrowko wazniejsze....
Mnie się wydaje, że nic z tych rzeczy się nie sprawdza .

Cytat:
Lece małego z kanapką ganiac nie przepada
Hehe

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-05, 11:02   #2906
UnholyOne
Ola-Unhola

Udało się

Jedziemy dzisiaj późniejszym popołudniem do Świata Dziecka na górczewską pooglądac wózeczki. Ciągnę Małża, chociaż średnio mu się chce, pewnie będzie narzekał, że jakie to drogie jakie tamto Za samochód to on może 150 tys zapłacic, ale za taki rzeczy to najlepiej kilka zł
I po wczorajszych zakupach dalej mam spuchnięte nogi, jeszcze dzisiaj spacer, sklep. Oj kiespko to widzę , chyba jutro cały dzień będę je moczyła
Stary 2009-04-05, 11:09   #2907
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Dzień dobry Mamuśki

U mnie też pogoda do bani, jest zimno i strasznie wieje ale to pomorze więc wiatr jest mi dobrze znany

Dziękuję za odpowiedzi co do WAszego żywienia i widzę, że rzeczywiście nie jem dużo ale głodna nie chodzę więc widać tyle starczy a poza tym mam takie pokłady tłuszczu w organiźmie że pewnie starczy na jeszcze dwie ciężarówki
Chyba za bardzo przywiązuje wagę to wszystkich norm...ale przecież nie wszystko zawsze mieści się w normach

Co do brzuszka to też jakoś nie lubię go pokazywać, ale tak miałam też przed ciążą więc nic się nie zmieniło. Ale wybitnie nie lubię jak ktoś mnie maca po brzuszku, najbliżsi tego nie robią ale dalecy znajomi uważają że brzuch ciężarnej jest publiczny i każdy może dotknąć.

A poza tym pochwalę się Wam, że wczoraj pierwszy raz mój synuś tak kopał w nocy, że czułam go pod ręką położoną na brzuchu....cudowne uczucie i oczywiście się popłakam A czytałam, że z łożyskiem z przodu się tego nie odczuwa.......taaaa jasne!

Stary 2009-04-05, 11:16   #2908
UnholyOne
Ola-Unhola

Gratuluję kopniaczków

Moj Małż ostatnio całe wieczory spędza z uchem przy brzuchu i stwierdził, że on słyszy jak Antoś mlaska...Stwierdz ił, że jak będziemy w Święta u tesciów, to weźmiemy stetoskop i posłuchamy ruchów Małego. A ile razy kopa w ucho dostał hehehe
Stary 2009-04-05, 11:22   #2909
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Gratuluję kopniaczków

Moj Małż ostatnio całe wieczory spędza z uchem przy brzuchu i stwierdził, że on słyszy jak Antoś mlaska...Stwierdz ił, że jak będziemy w Święta u tesciów, to weźmiemy stetoskop i posłuchamy ruchów Małego. A ile razy kopa w ucho dostał hehehe

Dzięki

Szkoda, że Tż nie ma ale co tam dla mnie to też frajda on już wróci na gotowe
Mój Tż jak przykładał ucho do brzucha to też twierdził, że słyszy synusia...a ja na to, że jestem po jedzonku i to na pewno nie jest synuś

Stary 2009-04-05, 11:35   #2910
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Jedziemy dzisiaj późniejszym popołudniem do Świata Dziecka na górczewską pooglądac wózeczki. Ciągnę Małża, chociaż średnio mu się chce, pewnie będzie narzekał, że jakie to drogie jakie tamto Za samochód to on może 150 tys zapłacic, ale za taki rzeczy to najlepiej kilka zł
I po wczorajszych zakupach dalej mam spuchnięte nogi, jeszcze dzisiaj spacer, sklep. Oj kiespko to widzę , chyba jutro cały dzień będę je moczyła
Udanego oglądania

Cytat:
Dzień dobry Mamuśki
(...)
Co do brzuszka to też jakoś nie lubię go pokazywać, ale tak miałam też przed ciążą więc nic się nie zmieniło. Ale wybitnie nie lubię jak ktoś mnie maca po brzuszku, najbliżsi tego nie robią ale dalecy znajomi uważają że brzuch ciężarnej jest publiczny i każdy może dotknąć.

A poza tym pochwalę się Wam, że wczoraj pierwszy raz mój synuś tak kopał w nocy, że czułam go pod ręką położoną na brzuchu....cudowne uczucie i oczywiście się popłakam A czytałam, że z łożyskiem z przodu się tego nie odczuwa.......taaaa jasne!
Gratuluję odczuć , bekso jedna

Gdyby mnie ktoś bez pytania "pomacał" po brzuchu, to chyba bym oczy wydrapała

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Moj Małż ostatnio całe wieczory spędza z uchem przy brzuchu i stwierdził, że on słyszy jak Antoś mlaska...Stwierdził, że jak będziemy w Święta u tesciów, to weźmiemy stetoskop i posłuchamy ruchów Małego. A ile razy kopa w ucho dostał hehehe

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości