Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-04, 18:41   #1591
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D

Cytat:
Napisane przez izeczkaaa Pokaż wiadomość
Jak dla mnie nie brzmi to potwornie, też mam szczotkę z naturalnego włosia i specjalnie nie zastanawiam się nad tym jak powstała.

Ja też

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 18:45   #1592
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ja też
Dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyną Włosomaniaczką pozbawioną serca
Stary 2009-04-04, 18:48   #1593
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyną Włosomaniaczką pozbawioną serca

Nie no ja lubie zwierzeta, boję się ich, szkoda mi ich ale nie zastanawiałam sie, jak włosie mojej na mojej szczotce zostało pozyskane ani na moich narzutach baranich, żywcem zdartych z owiec

Stary 2009-04-04, 18:51   #1594
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no ja lubie zwierzeta, boję się ich, szkoda mi ich ale nie zastanawiałam sie, jak włosie mojej na mojej szczotce zostało pozyskane ani na moich narzutach baranich, żywcem zdartych z owiec
No, owce hoduje się między innymi na wełnę, krzywda się im pewnie nie stała, kożuszki odrosły

Ja się nad tym włosiem dzika zastanawiałam, ale mi raczej przeszło Nie wierzę po prostu, że się je zabija tylko i wyłącznie na szczotki, bez przesady
Stary 2009-04-04, 18:58   #1595
karo69
Rozeznanie

Nie no przestańmy, pewnie ładnie je golą i tak jak u baranków odrasta.

karo69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 19:11   #1596
Chatul
ma zielone pojęcie

Nie no, z tą wełną i włosiem to się zgadzam. Zwierzęta RACZEJ [ bo pewności nie można mieć nigdy] nie są krzywdzone podczas pozyskiwania tych surowców.

Zupełnie inaczej ma się rzecz w testami na zwierzętach. Tym, którzy mi nie wierzą mi, że to naprawdę skrajne tortury dla zwierząt są, polecam obejrzenie filmiku, na którym pokazane jest jak ten proceder wygląda. Ręczę, że większość osób nie dotrwa nawet do końca samego filmu.
Stary 2009-04-04, 19:39   #1597
rubinka123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie no, z tą wełną i włosiem to się zgadzam. Zwierzęta RACZEJ [ bo pewności nie można mieć nigdy] nie są krzywdzone podczas pozyskiwania tych surowców.

Zupełnie inaczej ma się rzecz w testami na zwierzętach. Tym, którzy mi nie wierzą mi, że to naprawdę skrajne tortury dla zwierząt są, polecam obejrzenie filmiku, na którym pokazane jest jak ten proceder wygląda. Ręczę, że większość osób nie dotrwa nawet do końca samego filmu.
Mogłabyś mi wysłać mi link do tego filmiku (na forum albo na pw)? Albo opisać po krótce jak to wygląda? (boję się, że nie dam rady tego obejrzeć )

Who is it?
rubinka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 19:43   #1598
pani-jesień
Zakorzenienie

Ja pewnie też bym nie dała rady obejrzeć takiego filmiku, ale raczej nie dlatego, że jestem wrażliwa, tylko dlatego, że jestem brzydliwa
Stary 2009-04-04, 19:58   #1599
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez rubinka123 Pokaż wiadomość
Mogłabyś mi wysłać mi link do tego filmiku (na forum albo na pw)? Albo opisać po krótce jak to wygląda? (boję się, że nie dam rady tego obejrzeć )
Napisałam prywatną wiadomość. Jak coś to u mnie w sygnaturce jest link do wątku o kosmetykach (nie)testowanych na zwierzętach.

Cytat:
Ja pewnie też bym nie dała rady obejrzeć takiego filmiku, ale raczej nie dlatego, że jestem wrażliwa, tylko dlatego, że jestem brzydliwa
Trudno mi uwierzyć, że istnieją osoby nie mające cienia empatii w stosunku do zwierząt.
Stary 2009-04-04, 20:05   #1600
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Trudno mi uwierzyć, że istnieją osoby nie mające cienia empatii w stosunku do zwierząt.
Trochę empatii chyba w sobie mam, bo zdarza mi się płakać, kiedy czytam, jak ktoś zakatował zwierzę. Płaczę też np. podczas oglądania filmiku, do którego linka w podpisie ma bodajże Motylek - no wiesz, o schroniskach, żeby nie rozmnażać bezmyślnie zwierząt. Zwierzęcia w domu nie chcę mieć, odkąd w podstawówce zdechła moja świnka morska, której nie umiałam pomóc w jej męczarniach Itd.
Lubię zwierzęta. I współczuję im, kiedy cierpią.
Więc chyba nie do końca trafnie mnie oceniłaś...

Ale to wszystko nie oznacza od razu, że zamierzam zrezygnować z kupowania kosmetyków np. L'Oreala

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2009-04-04 o 20:18
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 20:23   #1601
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Trochę empatii chyba w sobie mam, bo zdarza mi się płakać, kiedy czytam, jak ktoś zakatował zwierzę. Płaczę też np. podczas oglądania filmiku, do którego linka w podpisie ma bodajże Motylek - no wiesz, o schroniskach, żeby nie rozmnażać bezmyślnie zwierząt. Zwierzęcia w domu nie chcę mieć, odkąd w podstawówce zdechła moja świnka morska, której nie umiałam pomóc w jej męczarniach Itd.
Lubię zwierzęta. I współczuję im, kiedy cierpią.
Więc chyba nie do końca trafnie mnie oceniłaś...

Ale to wszystko nie oznacza od razu, że zamierzam zrezygnować z kupowania kosmetyków np. L'oreala
Oceniłam tylko na podstawie tego, co napisałaś. A z Twojej jednej wypowiedzi jasno wynikało, że spokojnie mogłabyś obejrzeć filmik pokazujący testowanie na zwierzętach gdyby nie to, że brzydzisz się widokiem jaki tam jest przedstawiony. Ani słowa nie było o tym, że nie mogłabyś znieźć widoku cierpiących zwierząt. O to mi chodziło. Stąd moje podejrzenie o brak empatii w stosunku do zwierząt.

I rozumiem, że nie chcesz rezygnować z kosmetyków testowanych, mnie było ciężko. I wiem, że samo bojkotowanie firm tak okrutnie postepujących niewiele da. Dla mnie to po prostu jeden ze sposobów walki z tym procederem. Bo jak by to było gdybym walczyła o zniesienie możliwości testowania na zwierzętach jednocześnie używając produktów, których bezpieczeństwo oceniono właśnie kosztem futrzaków?

Nieźle tutaj odbiegłyśmy od tematu. Nie chcę tutaj nikogo oskarżać, ani krytykować- poza koncernami, ktore dręczą zwierzęta. Po prostu zachęcam do myślenia o tym, co kupujemy i w jaki sposób ten produkt powstał. No i oczywiście warto włączyć się w różne akcje mające za zadanie pomóc zwierzętom
Stary 2009-04-04, 20:34   #1602
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Oceniłam tylko na podstawie tego, co napisałaś. A z Twojej jednej wypowiedzi jasno wynikało, że spokojnie mogłabyś obejrzeć filmik pokazujący testowanie na zwierzętach gdyby nie to, że brzydzisz się widokiem jaki tam jest przedstawiony. Ani słowa nie było o tym, że nie mogłabyś znieźć widoku cierpiących zwierząt. O to mi chodziło. Stąd moje podejrzenie o brak empatii w stosunku do zwierząt.
Właściwie nie dziwię się, że tak to odczytałaś, bo chyba tak to właśnie zabrzmiało Męczarnie zwierząt, przedstawione w tym filmiku, pewnie też by mnie poruszyły, ale znam siebie i wiem, że na plan pierwszy wysunęłoby się obrzydzenie, gdyby film był drastyczny O to mi chodziło

Cytat:
I rozumiem, że nie chcesz rezygnować z kosmetyków testowanych, mnie było ciężko. I wiem, że samo bojkotowanie firm tak okrutnie postepujących niewiele da. Dla mnie to po prostu jeden ze sposobów walki z tym procederem. Bo jak by to było gdybym walczyła o zniesienie możliwości testowania na zwierzętach jednocześnie używając produktów, których bezpieczeństwo oceniono właśnie kosztem futrzaków?
Argumentu, że bojkotowanie firm testujących swoje produkty na zwierzętach niewiele da, nie chciałam wysuwać, bo sama uważam, że marny to argument
Ale bojkotować raczej nie będę, mam kapryśną cerę, kapryśne włosy i nie mogę sobie pozwalać na wybrzydzanie
Poza tym nie mam ochoty być posądzana o jakąś hipokryzję (nie piję do Ciebie, nie odbierz tego tak ), że kosmetyków testowanych na zwierzętach nie używam, a np. kotlety sobie zjadam...

Cytat:
Nieźle tutaj odbiegłyśmy od tematu. Nie chcę tutaj nikogo oskarżać, ani krytykować- poza koncernami, ktore dręczą zwierzęta. Po prostu zachęcam do myślenia o tym, co kupujemy i w jaki sposób ten produkt powstał. No i oczywiście warto włączyć się w różne akcje mające za zadanie pomóc zwierzętom
W wątku offtopowym można pisać o wszystkim
Stary 2009-04-04, 21:40   #1603
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ale bojkotować raczej nie będę, mam kapryśną cerę, kapryśne włosy i nie mogę sobie pozwalać na wybrzydzanie
Sporo produktów testowanych na zwierzętach ma swoje dobre odpowiedniki Także tutaj to myślę, że coś by dało radę zrobić.

Cytat:
Poza tym nie mam ochoty być posądzana o jakąś hipokryzję (nie piję do Ciebie, nie odbierz tego tak ), że kosmetyków testowanych na zwierzętach nie używam, a np. kotlety sobie zjadam...
Ale to jednak dwie różne kwestie. Przeważnie zwierzęta przeznaczone do uboju są po prostu zabijane "jednym ruchem". Jest to przynajmniej pozornie humanitarne. Nie popieram tego, ale prędzej zrozumiem jedzenie mięsa, które bądź co bądź przez wiele lat sama praktykowałam, aniżeli testowanie na zwierzętach. Bo te testy to są zwyczajnie sadystyczne tortury. Rzecz w tym, że trudno winić konsumentów za to, co robią wielkie molochy. Trudno jednak ich usprawiedliwić kiedy mają wybór między kosmetykiem testowanym a nietestowanym, i wybierają ten przy wprowadzeniu na rynek, którego wiele niewinnych zwierząt straciło życie.

Cytat:
W wątku offtopowym można pisać o wszystkim
W sumie racja
Stary 2009-04-05, 11:51   #1604
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
No, owce hoduje się między innymi na wełnę, krzywda się im pewnie nie stała, kożuszki odrosły

Ja się nad tym włosiem dzika zastanawiałam, ale mi raczej przeszło Nie wierzę po prostu, że się je zabija tylko i wyłącznie na szczotki, bez przesady

Zacznijmy od tego, że nie dla samych szczotek muszą być pozyskiwane to tani surowiec, więc chyba robi się to przyokazji? głowy raczej jest wypychane sprzedawane jako drogi dodatek do domu, ścięgna, mięso (dziczyzna jest droga, bardzo opłacalne). Jeśli owce są typowo hm z większych organizacji hodowane tylko dla wełny to kładzie się nacisk na jakość wełny i np. taka owca nie jest w stanie fizycznie biegać, uciekać.
Nie wiem chyba za dużo sie naczytałam i zaanagażowałam, poszukam szczotki lepszej niż zwykłe, ale bez naturalnego włosia. Pewnie da się bez tego żyć. I żeby nie było - czasem też mi się zdarzyło 'zgrzeszyć' i zorientować się, że balsam który używam został wytestowany na zwierzętach, święta nie jestem ale staram sie tego unikać.
I tu wracamy do tematu: do prostych włosów jaka szczotka jak nie z naturalnego?

Nie wiem czy to złudzenie, ale kiedy zaczęłam je bardziej (włosy) pielęgnować są cieńsze... o0

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”

Edytowane przez Nerchie
Czas edycji: 2009-04-05 o 11:56
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 12:02   #1605
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam drewnianą i nie narzekam
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 12:12   #1606
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
Ze sztucznego
Stary 2009-04-05, 12:26   #1607
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
Ze sztucznego
takie jak w rossmanie ?

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 12:49   #1608
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
takie jak w rossmanie ?
Nie wiem jakie w Rossmannie są. Ale myślę, że każda ze sztucznym włosiem będzie dobra. Ja mam taką zwykłą ze sztucznym i okrągłą. Obie świetnie się spisują.
Stary 2009-04-05, 15:58   #1609
rubinka123
Raczkowanie

Nerchie, ja nie wiem jaką mam szczotkę na pewno nie jest drewniana, ale plastikowa też nie. Jest okrągła, wykonana z tworzywa, jakby jakiegoś gumowego Nie wiem, ale lubię ją.

A ja zauważyłam takie coś , że gdy po myciu, wyschnięte już włosy przeczesałam szczotką z naturalnego włosia to się wcale nie elektryzowały i prawie wcale nie leciały (może 2 - 3 włosy znalazłam na szczotce, a z 20 - 25 się nią przeczesałam). Więc chyba do codziennego użytku będę stosować normalną szczotkę (też mi służy), a po świeżo umyte włosy będę szczotkować Heleną

Who is it?
Stary 2009-04-05, 16:26   #1610
karo69
Rozeznanie

Jaka cisza dzisiaj!
Ja mam zamiar wieczorem pierwszy raz nałożyć ampułkę z Joanny na włoski, mam nadzieje że zapach ma znośny.
A a propos szczotek zastanawiam się nad taką dwa w jednym ze ma pomieszane to włosie naturalne ze sztucznym.

karo69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 18:09   #1611
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to jednak dwie różne kwestie. Przeważnie zwierzęta przeznaczone do uboju są po prostu zabijane "jednym ruchem". Jest to przynajmniej pozornie humanitarne. Nie popieram tego, ale prędzej zrozumiem jedzenie mięsa, które bądź co bądź przez wiele lat sama praktykowałam, aniżeli testowanie na zwierzętach. Bo te testy to są zwyczajnie sadystyczne tortury. Rzecz w tym, że trudno winić konsumentów za to, co robią wielkie molochy. Trudno jednak ich usprawiedliwić kiedy mają wybór między kosmetykiem testowanym a nietestowanym, i wybierają ten przy wprowadzeniu na rynek, którego wiele niewinnych zwierząt straciło życie.
Nawet sensownie to brzmi. Jak z jedzenia mięsa nie chcę rezygnować, tak z używania kosmetyków testowanych na zwierzętach - mogłabym. Ale pod warunkiem, że znalazłabym jakąś sensowną alternatywę dla tych mazideł, które mi pasują I nie tylko dla mazideł - bo widzę, że nawet podpaski always są "be" A ja innych nie używam, bo mi zwyczajnie nie pasują

rubinko, widzę, że masz podobne odczucia w związku z Heleną. Spodziewałaś się czegoś lepszego, prawda? Nawiasem mówiąc, ja też uważam, że ona jest leciutka, nawet się zdziwiłam, jak ją pierwszy raz wzięłam do ręki.

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2009-04-05 o 18:13
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 18:42   #1612
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

rubinko, widzę, że masz podobne odczucia w związku z Heleną. Spodziewałaś się czegoś lepszego, prawda? Nawiasem mówiąc, ja też uważam, że ona jest leciutka, nawet się zdziwiłam, jak ją pierwszy raz wzięłam do ręki.
w porównaniu do Evy to na jest ciezka

Stary 2009-04-05, 19:14   #1613
rubinka123
Raczkowanie

Cytat:
w porównaniu do Evy to na jest ciezka
Naprawdę? A podczas używania Evy też tracisz włoski?

Cytat:
Nawet sensownie to brzmi. Jak z jedzenia mięsa nie chcę rezygnować, tak z używania kosmetyków testowanych na zwierzętach - mogłabym. Ale pod warunkiem, że znalazłabym jakąś sensowną alternatywę dla tych mazideł, które mi pasują I nie tylko dla mazideł - bo widzę, że nawet podpaski always są "be" A ja innych nie używam, bo mi zwyczajnie nie pasują

Mhmm Ale to może być też wina tego, że źle dobrałyśmy ją do naszych włosów. Domiks jest zadowolona ze swojej szczotki. Trochę żałuję, że zamówiłam Helenę ( w dodatku droższą ) od Ewy. No ale nie zdecyduję się na drugie zamówienie.

Who is it?
Stary 2009-04-05, 19:35   #1614
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Zrobiłam zdjęcia mojej kolekcji produktów włosowych Spisałam też rzeczy, które chciałabym mieć:
- Gloria, Romantic, maska Sleek Line, olej kokosowy, Capitavit, Kallos Placenta, żel Palomy

Trochę lepszej jakości zdjęcia:
http://img15.imageshack.us/img15/4315/1kopial.jpg
http://img15.imageshack.us/img15/6475/33846977.jpg
http://img15.imageshack.us/img15/1759/25289605.jpg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 kopia.jpg (65,3 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4a.jpg (75,2 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (53,2 KB, 47 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 19:41   #1615
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Zrobiłam zdjęcia mojej kolekcji produktów włosowych Spisałam też rzeczy, które chciałabym mieć:
- Gloria, Romantic, maska Sleek Line, olej kokosowy, Capitavit, Kallos Placenta, żel Palomy

Trochę lepszej jakości zdjęcia:
http://img15.imageshack.us/img15/4315/1kopial.jpg
http://img15.imageshack.us/img15/6475/33846977.jpg
http://img15.imageshack.us/img15/1759/25289605.jpg
Kolekcja świetna, ale wiesz nie polcam tej Romantic, żadna z niej rewelacja pozywałam troche i już moge wydac obiektywna opinie. Tak samo jak maska Delia, na która sie tak napaliłam- żadna rewelacja. i w maskach moimi typami są Gloria i Kallos

xxxMikixx czy po tych odzywkach Ziaji włosy sa przesadnie miękkie?

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez rubinka123 Pokaż wiadomość
Naprawdę? A podczas używania Evy też tracisz włoski?

.

Nie trace owszem, wyjdzie tam jeden czy dwa czasem, ale to normalne
Widocznie ta Helena jest naprawde do włosów mocnych, bo moja Eva raczej do cienkich i delikatnych

Stary 2009-04-05, 19:53   #1616
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Kolekcja świetna, ale wiesz nie polcam tej Romantic, żadna z niej rewelacja pozywałam troche i już moge wydac obiektywna opinie. Tak samo jak maska Delia, na która sie tak napaliłam- żadna rewelacja. i w maskach moimi typami są Gloria i Kallos

xxxMikixx czy po tych odzywkach Ziaji włosy sa przesadnie miękkie?
To Romantic w takim razie skreślam z listy Odżywki Ziaji bardzo lubię szczególnie Witamina ale używam ją albo do OMO albo stosuję tylko od połowy włosów bo lekko obciąża, (zresztą wszystkie odżywki bez spłukiwania obciążają mi lekko włosy) ale faktycznie włosy są miękkie i błyszczące

Stary 2009-04-05, 19:56   #1617
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
To Romantic w takim razie skreślam z listy Odżywki Ziaji bardzo lubię szczególnie Witamina ale używam ją albo do OMO albo stosuję tylko od połowy włosów bo lekko obciąża, (zresztą wszystkie odżywki bez spłukiwania obciążają mi lekko włosy) ale faktycznie włosy są miękkie i błyszczące
Ja poszukuje odzywki po której bede miała własnie ciezkie włosy moje z natury sa miekkie i przez to szybko robia sie straki..nie wiem jak mam temu zaradzic...nie lubie przez to chodzic w rozpuszczonych włosach, bo wygladam jak zmokła kura

Stary 2009-04-05, 20:09   #1618
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Ja poszukuje odzywki po której bede miała własnie ciezkie włosy moje z natury sa miekkie i przez to szybko robia sie straki..nie wiem jak mam temu zaradzic...nie lubie przez to chodzic w rozpuszczonych włosach, bo wygladam jak zmokła kura
Ja zawsze chodzę w rozpuszczonych ze względu na mój kompleks Mnie denerwuje to, że na wietrze strasznie mi się sklejają włosy i nie układają mi się są takie lekkie i fruwają we wszystkie strony.

Stary 2009-04-05, 21:06   #1619
Modraszka
Zadomowienie

Przebrnęłam przez cały wątek. Uff I tak nieśmiało zapytam - można się przyłączyć?
Marzą mi się włosy do talii Narazie są nierównej długości (cieniowałam je jakiś rok temu) - najdłuższe sięgają poniżej połowy pleców, najkrótsze do brody (pozostałość po grzywce). Niestety nie mogę wstawić zdjęcia, bo aparat zepsuty

Siedzę właśnie z olejem kokosowym na głowie, ale już niedługo będę zmywać
Modraszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 21:17   #1620
Narek
Zakorzenienie

Modraszko, zapraszamy

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości