|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: 10 kg w dół - od poniedziałku 06.04 - silna determinacja - znajda sie chetne? :
siemka ;D
no to tak, nie patrzcie nie moj wiek, bo kazdy jest człowiekiem ![]() niestety moj probelm przy wzroscie 172 cm waze ponad 70kg, zaczynam od teraz od tej chwili. a jesli chodzi o wyglad to boczki, boczki i boczki, oraz biodra! masakra! jestem szeroka jak szafa,ale koniec z tym ![]() dam rade ![]() czyli dolacze sie tutaj do wspolnego odchudzania ![]() pozdrawiam ;D ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- no i chciała bym zjechac w udach i biodrach oczywiscie ![]() marze o wadze ponizej 60kg, bo jak mialam ponad 60 to nadal zle wygladalam. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: 10 kg w dół - od poniedziałku 06.04 - silna determinacja - znajda sie chetne? :
Cytat:
![]() możliwe, możliwe.. mam tyle samo wzrostu co Ty i przed zimą ważyłam 58/59kg, dodam, że jestem typem gruszki, więc tu trudno o taką wagę, bo sadełko sie odkłada samo z siebie... ale waga poniżej 60 jest osiągalna ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
tez mam taka nadzieje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Hej!
Czytam te Wasze dane /w kg i cm / i aż boję się podać swoje . Ale co tam mam 47 lat 164 cm wzrostu i aż 69 kg ![]() Nie mam jeszcze dokładnego planu jak to zrobię ale biorę się za siebie od teraz. Chcę schudnąć do lipca 4 kg. Czy mi się uda zobaczymy w lipcu. Kolacja dziś już była o 18. Od jutra będę dokładnie przyglądać się po co wyciągam rękę no i oczywiście ćwiczenia wg moich możliwości /nie wszystko mi wolno robić/. ![]() Edytowane przez Tila62 Czas edycji: 2009-04-05 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
I ja się przyłączę
![]() W końcu się zebrałam w sobie, pogoda się zrobiła to i ruszać trza się zacząć ![]() Co do moich 'parametrów' 164cm wzrostu i uwaga... 76kg :/ Niby po mnie tego nie widać, wchodzę w XL. Od kolan do biustu wszędzie mnie pełno no i ramiona też drżą niczym galareta. W sierpniu wesele brata, trzeba dobrze wyglądać do tego czasu ![]() W planach mam 2 razy w tygodniu jeździć rowerem na uczelnię (17km w jedną stronę, ok. 50minut średnio intensywnej jazdy), 6 razy w tygodniu od rana 30minutowy spacer na obudzenie ![]() Mam zamiar ograniczyć węglowodany (wyrzucić z jadłospisu ziemniaki, ryż i makaron), pić dużo wody i wspomagać się suplementami. Jakiś czas temu bez żadnych ćwiczeń wcinając Therm Line w miesiąc spadło mi 2kg (oczywiście później przyszły święta i 2kg wróciły ;]), tak więc na dniach sobie zamówię pakiecik, ale chciałam zacząć od oczyszczania. Jakieś pomysły? Błonnik? Herbatki? Ogólnie mam problem z jedzeniem w ciągu dnia, studiuję, na uczelni nie ma stołówki (jedynie automaty ze słodyczami). Nie wiem co robić sobie do jedzenia na uczelnię - sałatki? Może biały serek? To samo jeśli chodzi o ostatni posiłek, za każdym razem wracam z uczelni ok 18-19, więc do wyboru mam albo zjeść obiad o tej godzinie, albo nie jeść go wcale :/ Nie ukrywam, lekko nie będzie, ale liczę na wsparcie ![]()
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
i ja tez sie przylacze
![]() 10 kg mniej to moje marzenie ![]() ![]() ![]() ![]() Planuje 5 posilkow dziennie o mniej wiecej stalych porach, zadnej konkretnej diety, poprostu musze jesc mniej i nie podjadac. z cwiczeniami raczej nie bedzie problemu, mysle ze dam rady przez naczyc na to okolo 1,5 - 2 godzinek dziennie, w tym bieganie i cwiczenia rozciagajace ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
No proszę jestem ciekawa jak nam pójdzie mamy podobne wymiary baskaaa / no tylko latek mam więcej
![]() Edytowane przez Tila62 Czas edycji: 2009-04-05 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
No ja do tego sierpnia chciałabym się spokojnie mieścić w rozmiarze L
![]() Też niestety ze sportami szaleć nie mogę, mam bardzo niski cukier i szybko dosięga mnie spadek energii, a oczywiście najlepszym uzupełnieniem zapasów jest batonik. No chyba, że odkryję coś innego ;]
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
W takim razie trzymam za Ciebie i resztę kciuki . A teraz jadę na spacerek /rower stacjonarny / dziś 3 km
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja z takim pytaniem: Czy tabletki typu >> Therm Line; Bio C.L.A wogóle działają?
Zawsze zastanawiałam się nad ich kupnem...
Nie pozwólcie, aby ktokolwiek wmówił wam, że trzeba być zadowolonym z tego, co się ma. Zawsze jest więcej do zdobycia. ![]() ![]() ~dbam o włosy ![]() ~100 dni bez chipsów dzień: 88/100 ![]() ~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
arkadia, ja brałam Therm Line i mi pomagały, bo bez żadnej diety i sportu schudłam w miesiąc jakoś 2kg więc wynik spoko
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
wieśniaka? że w sensie co? :P
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Ja się przyłączam, Zaczynam od dzisiaj. Przytyłam w ciągu 2 lat prawie 20 kilo. Poza bokami (bo to już wielkie boki a nie boczki) wyglądam w miarę więc zapuszczam się coraz bardziej. I czas zacząć wracać do formy.
Mam 173 cm wzrostu, ważę 76 kilo (ponad już chyba). Koniec z chipsami (no chyba, że raz w miesiącu - nie mogę częściej bo wtedy zaraz naciągam postanowienie), znacznie ograniczę piwo (główna przyczyna mojego przytycia to piwo i chipsy). Do pracy rowerem, codziennie ćwiczenia zwalczające oponę. Musi się w końcu udać, kupiłam specjalnie śliczne spodnie motywacyjne (mają mnie zmotywować do zrzucenia opony). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
poczytaj trochę wątek "nasze codzienne jadłospisy" (https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=304089) jeśli jeszcze tego nie robisz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
A wiem już o czym mowa
![]() Mam jeszcze rolki do odkurzenia :P Szkoda, że mój pies niestety nie nadaje się do takich 'zabaw' chyba zabiłabym się z nim po paru minutach jakby nabrał tempa ;] Tak jeszcze dla określenia figury, stan z października, ale od tego czasu nic się nie zmieniło ;] ![]()
Uśmiech kosztuje mniej od elektryczności, a daje znacznie więcej światła. Edytowane przez baskaaa Czas edycji: 2009-04-05 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
rolki to swietny pomysl tym bardziej ze dni robia sie coraz bardziej słoneczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Ja do biegania w ogóle nie mam kondycji, próbowałam kiedyś regularengo joggingu, ale to w ogóle nie jest forma ruchu dla mnie. Może jak znajdę więcej wolnego to z rodzicami an Nordic Walking zaczne chodzić, niestety ciężko jest mi wygospodarować 2-3 godzin w jednym ciągu na sport.
Mój pies ucieszyłby się na rolki :P Jednak jak normalnie idąc mam problem czasem żeby go utrzymać, to na rolkach mogłabym być poważnie kontuzjowana ;] A miejsce bym znalazła zarówno w swojej okolicy jak i w mieście ![]()
Uśmiech kosztuje mniej od elektryczności, a daje znacznie więcej światła. Edytowane przez baskaaa Czas edycji: 2009-04-05 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
slyszalam ze ten Nordic Walking daje niezle efekty,a co do rolek + pies to lepiej nie probowac, pewnie masz wielkiego psa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
dog niemiecki, więc siłę ma
![]() A Nordic Walking jest fenomenalne, z rodzicami robimy jakieś 10-12km w 2h, idzie się szybko, a nie czuje się w ogóle zmęczenia, wysiłku, ba nie miałam po tym nigdy zakwasów ![]() ![]()
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny! a ja dzis jestem po 8 minutes 'abs' & 'legs' & 'arms' ^^ czuję się cudownieee ^^
taki wstęp do odchudzania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Jutro idę jeszcze krew oddać, zastanawiam się co zrobię ze zdobycznymi czekoladami ;]
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Ciesze sie ze jest nas coraz wiecej
![]() Ja juz jestem w pelni przygotowana i nastawiona na odchudzanie od jutra i wrecz doczekac sie nie moge. Zjadlam dzis tyle rzeczy, oczywiscie niezdrowych, ze ledwo sie ruszyc potrafie ![]() Waham sie tylko miedzy dieta South Beach a prosta zasada MŻWR ![]()
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
właśnie wróciłam z biegania - oczywiście pogoda sprzysięgła się przeciwko mnie bo lało ale tylko trochę no i ta atmosfera po deszczu - super!!! bieganie to jedyny chyba sport którego uprawianie daje mi radość - endorfiny robią swoje...a ile dziś zjadłam wolę nie wspominać, po co niszczyć te piękne chwile...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich serdecznie. Przy wzroście 162 ważę 69 kg
![]() ![]() ![]() ![]() Także zaczynam z Wami od jutra. Myślę, że przejdę na SB. Tylko nie wiem czy przy tej diecie można ćwiczyć? Mam nadzieję, że tym razem się uda. Trzymam za wszystkich kciuki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Witajcie! Bardzo chętnie się przyłączę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postanowiłam też nie wierzyć w żadne ,,diety cud", bo takie nie istnieją, najlepszą jest dieta Mniej Żarcia Więcej Ruchu ![]() Jeśli chodzi o ,,mankamenty" mojego ciała to chciałabym się pozbyć nadmiaru z brzuszka i ud. Dałoby radę gdybym nie pałała zamiłowaniem do słodyczy ![]() ![]() Co do nastawienia psychicznego- zgadzam sie z autorką, ja sie właśnie zaczęłam mobilizować ![]() Mam zamiar ćwiczyć Aerobiczne 8 minutówki na mięśnie brzucha i nóg, tylko nie wiem czy to wystarczy, ale wydaje mi się, że wraz ze zmniejszona dawką żarełka bedzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
co do mobilizacji to najlepsze są widoczne efekty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
heej , jestem tu nowa ,
![]() mogła bym się dołączyć ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
dziewuszki dolaczam sie a co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.