mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-03, 20:33   #3361
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Wiesz, ja w życiu w Tatrach nie byłam, oczywiście nie nastawiam się na wspinanie (hihihi), tu chodzi o poczucie klimatu prawdziwych gór hihi
Wystarczy, że sobie po dolinkach pospacerujecie. To już jest fajnie A te widoki z Bukowiny No i w Bukowinie jest basen termalny
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 20:40   #3362
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Wystarczy, że sobie po dolinkach pospacerujecie. To już jest fajnie A te widoki z Bukowiny No i w Bukowinie jest basen termalny
A słyszałam właśnie o tym basenie A dogadałam się z babeczką i będziemy mieć przepiękny widok z pokoju, na panoramę tatr )
Stary 2009-04-03, 20:48   #3363
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
A słyszałam właśnie o tym basenie A dogadałam się z babeczką i będziemy mieć przepiękny widok z pokoju, na panoramę tatr )
No to pięknie
Ja jeszcze na termach w Bukowinie nie byłam, bo kończyli budowę, ale wiem, że to niezła konkurencja dla Słowaków. Do Zakopanego na basen lepiej nie jechać - porażka.
Stary 2009-04-03, 22:17   #3364
Bibu77
BAN stały

GG do Bibu77

Czesc dziewczyny.Wczoraj bylam u ginka.Termin zmieniony z 2 wrzesnia na 31 sierpnia.To juz 18-ty tydzien i 3 dzien.Dzieciaczek zdrowy i nadzwyczaj ruchliwy.Glowka 42mm a kosc udowa 28mm.Widzialam jak serduszko bije i jak paluszkami u raczek rusza.Byl tak ruchliwy podczas usg ,ze trudno bylo stwierdzic plec.W pewnym momencie lekarka zatrzymala i stwierdzila ze chlopczyk,ale od razu dodala ze pewnosci nie ma.Chyba plec poznam dopiero po urodzeniu.Wprawdzie nie to najwazniejsze,tylko to ze wszystko w porzadku.Pozdrawiam Was wszystkie
Bibu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 22:28   #3365
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bibu77 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.Wczoraj bylam u ginka.Termin zmieniony z 2 wrzesnia na 31 sierpnia.To juz 18-ty tydzien i 3 dzien.Dzieciaczek zdrowy i nadzwyczaj ruchliwy.Glowka 42mm a kosc udowa 28mm.Widzialam jak serduszko bije i jak paluszkami u raczek rusza.Byl tak ruchliwy podczas usg ,ze trudno bylo stwierdzic plec.W pewnym momencie lekarka zatrzymala i stwierdzila ze chlopczyk,ale od razu dodala ze pewnosci nie ma.Chyba plec poznam dopiero po urodzeniu.Wprawdzie nie to najwazniejsze,tylko to ze wszystko w porzadku.Pozdrawiam Was wszystkie
No to super, że wszystko jest ok. Oby tak dalej do rozwiązania-czego i sobie i reszcie dziewczyn życzę!!! Pozdrawiam!
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 06:24   #3366
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
(...)
No ja sobie niestety wyobrazam, bo znalam taka kobiete ktora miala syna z Downem. Wszystko dobrze do puki rodzice zyja i dbaja, placa za roznego rodzaju szkoly czy jakies kursy.
Ta kobieta niestety umarla jak jej syn mial ok 30lat, skonczyl w zakladzie dla chorych psychicznie, gdzie non stop byl na lekach uspokajajacych(mial chore serce, nie powinien brac tych lekow), do tego czest byl przypinany pasami do lozka. Nie mam pojecia czy on jeszcze zyje...Wiecie w takich zakladach im szybciej takiego pacjenta wykoncza tym dla nich lepiej.
Pewnie wiekszosc osob na watku mnie skrytykuje, ale nie chcialabym takiego losu dla swojego dziecka
(...)

Zgadzam sie w 100%, bo to w miastach rodzi sie najwiecej alergikow, mieszkanka wychuchane, bez zwierzat.
Nigdy nie slyszalam, zeby dziecko urodzone na wsi mialo alergie
Nikt nie ma prawa Cię krytykować. Każdy ma indywidualne podejście do tego tematu. A urodzenie tak chorego dziecka (ludzie zapominają często, że zespół Downa to nie tylko upośledzenie umysłowe, ale cała masa wad towarzyszących) jest trudną decyzją.
Szczerze mówiąc, sama nie wiem co bym zrobiła. Mam nadzieję, że nigdy nie stanę przed takim wyborem, bo nikomu go nie zazdroszczę
Nie zapominajmy, że decyzja o urodzeniu to nie tylko dożywotni kierat dla rodziców. Takie dziecko (które na zawsze dzieckiem pozostaje) różowego życia nie ma - zwłaszcza gdy rodzice umrą albo zniedołężnieją.

Co do alergii. Znam dwoje takich dzieci wychowanych na wsi wśród zwierzaków i bez przesadnej czystości. Oba na zyrtecu, bez przerwy zasmarkane.
Nie zmienia to faktu, że przesadna czystość, brak kontaktu ze zwierzaczkami może zwiększać częstość alergii.

Cytat:
Jedziemy do Bukowiny Tatrzańskiej )

Jesteśmy już po badaniach Gabi, serducho ma w porządku ufff, a szmery to ponoć normalka i nie trzeba się tym stresować Potem pojechaliśmy sobie metrusiem do Kabat i spowrotem - Gabi kocha pociągi, metro i tramwaje, no i w końcu wylądowaliśmy wszyscy w restauracji, jakiś obiedzik i zakupki wiosenne. Jestem padnięta, caaały dzień w drodze, ale jakiż wspaniały był to dzień!!!
Super, ze z córcią wszystko oki

Cytat:
Gratuluję zdrowego "chyba synka"

Edytowane przez Foka29
Czas edycji: 2009-04-04 o 06:26
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 07:44   #3367
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Super
Uwielbiamy z małżem Tatrych, w zeszłym roku byliśmy 2 razy

Cytat:
Bibu fantastycznie, że wszystko ok

A ja się biorę za wiosenne porządki, miłego dnia

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-04, 09:13   #3368
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
ehh mam 4 strony do nadrobienia
zrobilam zakupy, kupilam jasne spodnie i tunike niebieska w KDT i sliczna sukienke w H&M bedzie tez dobra na lato na brzuszek

wczoraj byl 1 kwietnia uczcilismy 5lecie hehe nie ma to jak prosic o chodzenie w taki dzien ;p
ty miałaś rocznicę a ja urodzinki - wyobraźcie sobie że mój własny ojciec nie uwieżył ze się urodziłam i uznał to jako żart..

A wczoraj poczułam ruchy maluszka !!! wyraźnie i napewno to nie było nic innego - chyba walił rękoma i nogami w ten brzuch heheheheh
Stary 2009-04-04, 09:18   #3369
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:

Jesteśmy już po badaniach Gabi, serducho ma w porządku ufff, a szmery to ponoć normalka i nie trzeba się tym stresować Potem pojechaliśmy sobie metrusiem do Kabat i spowrotem - Gabi kocha pociągi, metro i tramwaje, no i w końcu wylądowaliśmy wszyscy w restauracji, jakiś obiedzik i zakupki wiosenne. Jestem padnięta, caaały dzień w drodze, ale jakiż wspaniały był to dzień!!!
ja jadę w maju do Bukowiny
Cytat:
będę na nim, rzeczywiście podobno to konkurencja dla Słowaków i dobrze, teraz jak euro poszło w górę to lepiej dla naszych basenów termalnych

macie jakieś tabele gdzie można zobaczyć wiek dzidziusia po rozmiarze główki? bo mi gin nic nie powiedział a chciałabym poznać, na zdjęciu mam napisane, że główka ma 20,4

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 11:57   #3370
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
ja jadę w maju do Bukowiny
No to znowu obie mamy wspólne terminy. Tym razem miesiąc urlopu

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
macie jakieś tabele gdzie można zobaczyć wiek dzidziusia po rozmiarze główki? bo mi gin nic nie powiedział a chciałabym poznać, na zdjęciu mam napisane, że główka ma 20,4
Myślę, że nie powinnaś sobie zaprzątać tym głowy. Każde dziecko rozwija się w łonie matki inaczej. Wystarczy popatrzeć na rozmiary naszych dzieciaczków w okolicach 6-8 tc, gdy miałyśmy pierwsze USG.

odebrałam dziś dwie paczki z moimi ciuszkami. Spodnie jeansowe z Allegro, dwie bluzki i spodnie z Happy Mum. Wszystko leży idealnie. Jest dobrze zrobione. Kolory i materiały też fajne. Nie żałuję swoich zakupów i nie bedę niczego zwracać. A najlepsze jest to, że wszystkie te ciuchy przydadzą się też po ciąży (a amarantowa tunika będzie świetna przy karmieniu piersią)

Ale u mnie dziś ciepło! Dobrze, że te spodnie już przyszły, bo nie miałabym co na siebie włożyć Niestety muszę siedzieć w domu, bo mam pilną robotę, ale późnym popołudniem jedziemy na basen

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2009-04-04 o 12:06
Stary 2009-04-04, 12:29   #3371
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:

Myślę, że nie powinnaś sobie zaprzątać tym głowy. Każde dziecko rozwija się w łonie matki inaczej. Wystarczy popatrzeć na rozmiary naszych dzieciaczków w okolicach 6-8 tc, gdy miałyśmy pierwsze USG.

odebrałam dziś dwie paczki z moimi ciuszkami. Spodnie jeansowe z Allegro, dwie bluzki i spodnie z Happy Mum. Wszystko leży idealnie. Jest dobrze zrobione. Kolory i materiały też fajne. Nie żałuję swoich zakupów i nie bedę niczego zwracać. A najlepsze jest to, że wszystkie te ciuchy przydadzą się też po ciąży (a amarantowa tunika będzie świetna przy karmieniu piersią)

Ale u mnie dziś ciepło! Dobrze, że te spodnie już przyszły, bo nie miałabym co na siebie włożyć Niestety muszę siedzieć w domu, bo mam pilną robotę, ale późnym popołudniem jedziemy na basen
zazdroszczę ciuszków... ja powoli nie mam się w co ubierać - nawet po domu więc muszę małża zamęczyć żeby ze mną pojechał na zakupy...
U nas pogoda cudna aż chce się żyć... popołudniu jedziemy z Tequillką nad wodę a potem mężuś jedzie na tor pojeżdzić kładami ( chyba tak się to pisze) już nie mogę się doczekać...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-04, 13:10   #3372
Shine01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Pelny pecherz potrzebny jesli robi sie USG w ciagu pierwszych trzech miesiecy przez brzuch, z reguly jak robia 3/4D.
Ale normalny gin robi dopochwowe, wiec raczej sie powinnas wysikac przed
a ja mam skonczony 12 tydzien
Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
ty miałaś rocznicę a ja urodzinki - wyobraźcie sobie że mój własny ojciec nie uwieżył ze się urodziłam i uznał to jako żart..

A wczoraj poczułam ruchy maluszka !!! wyraźnie i napewno to nie było nic innego - chyba walił rękoma i nogami w ten brzuch heheheheh
wszystkiego dobrego

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

wlasnie szykuje sie na to USG, ahh tak sie boje czy wszystko dobrze
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 15:12   #3373
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:

Mnie w końcu też spodnie z Allegro przyszły i powiem Wam, że nie ma porównania w kwestii wygody. Chociaż w przedciążowych biodrówkach było mi wygodnie (było by wygodniej jak by z tyłka nie spadały) to w typowych spodniach dla ciężarówek jest super. Teraz za tunikami się rozglądam, narazie tylko w necie ale w tygodniu wyciągnę męża na zakupy może coś sobie wypatrzę fajnego.
Niemiłosiernie mi się coli zachciało-najlepiej lodowatej -wygoniłam małża do sklepu niech kupi bo chyba zejdę
No i byliśmy dzisiaj na wsi zamówić szynkę i kiełbasę na święta. Kurcze zawsze mi się wydaje, że do świąt tyle czasu a tu tylko tydzień został...

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
a ja mam skonczony 12 tydzien

wszystkiego dobrego

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

wlasnie szykuje sie na to USG, ahh tak sie boje czy wszystko dobrze
A ja na USG w czwartek, ciekawe co tam ciekawego u Maleństwa słychać.
Nerwa załapuje zwłaszcza w poczekalni. Niestety różnie to bywa a niektóre kobitki siedzą po 40-50 minut a mnie szlag trafia bo czekam i zaczynam rozmyślać...

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
zazdroszczę ciuszków... ja powoli nie mam się w co ubierać - nawet po domu więc muszę małża zamęczyć żeby ze mną pojechał na zakupy...
U nas pogoda cudna aż chce się żyć... popołudniu jedziemy z Tequillką nad wodę a potem mężuś jedzie na tor pojeżdzić kładami ( chyba tak się to pisze) już nie mogę się doczekać...
U nas pogoda też super. W tej chwili w cieniu jest 20,5 stopnia.
Stary 2009-04-04, 17:46   #3374
Orzeszek.1
Zadomowienie

A my właśnie wróciliśmy z parku bródnowskiego, motorki sobie pooglądaliśmy no i mała naciągnęła nas na balona hihihi Motocykliści oddawali dziś krew dla dzieciaków. Pogodaa CUUDOWNA!

Sweetpinky to świetnie że też tam jedziecie, szkoda tylko że nie jedziemy w tym samym czasie mogłybyśmy się poznać )
Stary 2009-04-05, 10:27   #3375
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cześć mamuśki
Ależ dziś piękna pogoda - jedziemy zaraz z małżem na działkę do teściów nad jeziorem Miłego dnia dla wszystkich

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 12:00   #3376
Shine01
Raczkowanie

a my juz po USG z malym wszystko dobrze, potem wkleje foto,
lekarz powiedzial ,,zdrowy dzidzius" zaplacilismy 200zl i mamy filmik na plycie no i badanie bylo juz przez brzuch
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 12:08   #3377
klaudiaaa86
Zadomowienie

Witam !! Ale cudny weekend, chociaz dzis juz zimniej u nas Tz pojechal na rowererze gdzies a ja mam chwile dla siebie i kompa Wczoraj bylismy w Ustroniu pospacerowac - wiecie ile ciezarowek sie tam krecilo ale to juz takie bardziej zaawansowane Mialam aparat ale calkiem sobie o nim zapomnialam i nie zrobilam fotek. Dzis chcielismy nad jezioro do Czech ale tak jak mowie jakos chlodniej i przelozylismy na inny dzien....

Zazdroszcze tym co maja dom z ogrodem albo dzialke w bloku to za duzo perspektyw nie ma

Pozdrawiam i milego dnia zycze

A jeszcze kurde tak sie zastanawialam nad imieniem dla malego/malej ... i kurde mi zawsze podobaly sie takie inne, zagraniczne a Tz sie nigdy nie zgodzi na nie ... (
Cos a'la Brian, Kevin... i teraz nie wiem czy zostac przy swoim czy kompromis... aa dodam ze Tz chce polskie zwykle imie - a to jakos nie dla mnie. A ja mam mozliwosc przydzielenia imienia tak jak sie pisze czyli nie Brajan,Kewin tylko z ang.. bo kiedys wiem ze byly problemy w urzedzie, nie wiem jak to teraz jest...

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever

Edytowane przez klaudiaaa86
Czas edycji: 2009-04-05 o 12:17
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 17:24   #3378
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
Witam !! Ale cudny weekend, chociaz dzis juz zimniej u nas Tz pojechal na rowererze gdzies a ja mam chwile dla siebie i kompa Wczoraj bylismy w Ustroniu pospacerowac - wiecie ile ciezarowek sie tam krecilo ale to juz takie bardziej zaawansowane Mialam aparat ale calkiem sobie o nim zapomnialam i nie zrobilam fotek. Dzis chcielismy nad jezioro do Czech ale tak jak mowie jakos chlodniej i przelozylismy na inny dzien....

Zazdroszcze tym co maja dom z ogrodem albo dzialke w bloku to za duzo perspektyw nie ma
A ja Ci zazdroszczę bliskości gór

Cytat:
A jeszcze kurde tak sie zastanawialam nad imieniem dla malego/malej ... i kurde mi zawsze podobaly sie takie inne, zagraniczne a Tz sie nigdy nie zgodzi na nie ... (
Cos a'la Brian, Kevin... i teraz nie wiem czy zostac przy swoim czy kompromis... aa dodam ze Tz chce polskie zwykle imie - a to jakos nie dla mnie. A ja mam mozliwosc przydzielenia imienia tak jak sie pisze czyli nie Brajan,Kewin tylko z ang.. bo kiedys wiem ze byly problemy w urzedzie, nie wiem jak to teraz jest...
A mi się to nie podoba. Jest tyle pięknych imion biblijnych i słowiańskich. Zresztą teraz wróciła "moda" na takie imiona, a nie te zagraniczne. Poza tym zastanów się, czy takie imię współgra z nazwiskiem.
Stary 2009-04-06, 11:01   #3379
katarzinka
Wtajemniczenie

witam Was wszystkie
wpadłam Was pozdrowić, mam nadzieję, że u wszsytkich mam wszsytko dobrze
niestety moja obecna sytuacja nie pozwala mi na wizazowanie , ale myślami jestem z Wami

pozdrawiam serdecznie i życze od razu wspaniałych świąt
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-06, 11:07   #3380
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Malin30 ja i Tz i nasze dziecko z biblijnym imieniem ?To by bylo Nie obrazajac nikogo oczywiscie ale to nie dla nas, slowianskie ukrainskie itp tez odpadaja... a "moda" przeminie jak zawsze.. Polskie stare imiona typu Stas,Jas,Mirek,Janusz i jakies przejedzone Grzegorze, Lukaszy i Kuby tez nie wchodza w gre..
U nas kwestia imion dla ewentualnych dzieci była jasna już jak ślub był w dalekich planach. Ja tam nic w bawełnę nie owijałam i powiedziałam, ze moje dzieci będą mieć na imię tak a nie inaczej (Alan albo Lena) pomimo protestów bo mąż chciał albo Kasie albo Tomka (swoja drogą miej wtedy dwoje dzieci i powiedzą, że maniakiem seriali jesteś to tak jak Jaś i Małgosia... ) postawiłam na swoim i teraz mąż przyzwyczaił się do myśli i często mówił do mojego brzucha, że niedługo zamieszka tu Alanek albo Lenka. Z teściową o imiona dzieci pokłóciłam się w dniu ślubu jak mi powiedziała że dzieciom to powinnam dać imiona Jaś albo Ania. Powiedziałam jej, że moim dzieciom wybiorę imiona ja na pewno nie babcie ani reszta rodziny!
Stary 2009-04-06, 11:08   #3381
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

Jesteśmy już po badaniach Gabi, serducho ma w porządku ufff, a szmery to ponoć normalka i nie trzeba się tym stresować
i bardzo dobrze, cieszę się

Bibu i Shine!!!

rewelacyjne wieści

Nareszcie koniec weekendu, jestem wykończona. dobrze, że kolejne zajęcia dopiero za 3 tyg...muszę testy przygotować...

My dziś rano byliśmy u położnej... wyniki mam bardzo dobre, cukier też bardzo dobrze. Niestety- żadengo usg nie zrobiła i muszę czekać do 20 tyg - i to usg w 20 tyg będzie moim ostatnim usg w ciązy...porażka....

ale...słyszeliśmy serduszko Okruszka...tak długo go szukała , że miałam łzy w oczach i tętno 130 chyba...myslałam, że się pobeczę a potem nagle usłyszeliśmy... mąż miał łzy w oczach...co za przeżycie...

Co do ciuszków ja kupiłam ostatnio dwie tuniki z takiego lekkiego lnianego materiału , białą i czarną, są lekkie przewiewne, leża dobrze teraz i będą też ok na duży brzuszek w letnie dni.

o wózku jeszcze nie myślę, póki co zorientowałam się co i jak i za ile i już jestem pewna, że kupimy wózek tzw 3 w 1 ale używany...700/800 euro to ja płacić nie będę kiedy to samo mogę mieć za 200...

dowiedziałam się od położnej , że decyzję gdzie chce rodzić mogę zmienić nawet w trakcie porodu. jeśli uznam , że chcę jechać do szpitala nikt nie będzie ze mną dyskutował tylko mnie tam zabiorą a jeśli uznam, że jednak chcę zostać w domu to mogę zostać. Z ubezpieczenia i tak zamówimy tzw: kraampaket - czyli paczkę z wszystkim, co w razie porodu nagłego w domu ma być potrzebne, a resztę ma połozna w aucie- nawet ten baarkruk czyli krzesło specjalne jeśli chce się rodzićw bardziej naturalnej niż leżąca pozycji. wypytałam o nacięcie krocza i powiedziala, że jeśli jest taka potrzeba to mnie natną.

póki co wiem wszystko, szkoda tylko, że Okruszka nie widziałam...

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 11:19   #3382
19martusia86
Zadomowienie

Ja do czwartku muszę czekać żeby Robaczka zobaczyć. Nika ja też kupowałabym wózek używany gdyby nie to , że mam możliwość kupić nowy za połowę ceny właśnie z Tako. Tyle tylko, że wagowo mój wybór zawęził się tylko i wyłącznie do Driftera w zależności od opcji w jakiej jest złożony waży od 13 do 16 kg.
Stary 2009-04-06, 11:20   #3383
klaudiaaa86
Zadomowienie

Alan - bardzo ladnie

Kasia / Tomek / Jas / Ania ?? NIGDY

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-06, 11:24   #3384
klaudiaaa86
Zadomowienie

Malin30 ja i Tz i nasze dziecko z biblijnym imieniem ?To by bylo Nie obrazajac nikogo oczywiscie ale to nie dla nas, slowianskie ukrainskie itp tez odpadaja... a "moda" przeminie jak zawsze.. Polskie stare imiona typu Stas,Jas,Mirek,Janusz i jakies przejedzone Grzegorze, Lukaszy i Kuby tez nie wchodza w gre..

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
Stary 2009-04-06, 11:32   #3385
aniago25
Zadomowienie

Hej mamusie, piekny weekend był ale się skończył i od rana sprzątam, umyłam okna, wyprałam firanki a teraz obiadzik
A na deser oczywiście prasowanie
Co do imion dla dzidziusia to już zdecydowaliśmy jak jeszcze w ciąży nie byłam będzie Wiktor albo Julcia, no chyba że cos się nam odmieni to zmienimy imiona . Wkleje mój wczorajszy brzuszek z każdym dniem jest większy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12 tydz..jpg (28,1 KB, 47 załadowań)
Stary 2009-04-06, 11:38   #3386
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Hej mamusie, piekny weekend był ale się skończył i od rana sprzątam, umyłam okna, wyprałam firanki a teraz obiadzik
A na deser oczywiście prasowanie
Co do imion dla dzidziusia to już zdecydowaliśmy jak jeszcze w ciąży nie byłam będzie Wiktor albo Julcia, no chyba że cos się nam odmieni to zmienimy imiona . Wkleje mój wczorajszy brzuszek z każdym dniem jest większy
Piękny brzuszek!!!
Ja też na deser dzisiaj mam prasowanko cały tydzień składałam i dzisiaj wreszcie przyszedł ten moment, że poprasuje
Stary 2009-04-06, 11:39   #3387
Nika1980
Zakorzenienie

ja idę zjeść i po zakupki....dziś jest rocznica naszego pierwszego spotkania z Tżetem... jakieś ciasto upiekę...już zresztą najlepszy prezent dostaliśmy rano...bicie serduszka naszego dziecka...

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 11:44   #3388
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
ja idę zjeść i po zakupki....dziś jest rocznica naszego pierwszego spotkania z Tżetem... jakieś ciasto upiekę...już zresztą najlepszy prezent dostaliśmy rano...bicie serduszka naszego dziecka...
Kurcze, pewnie będziecie się śmiać ale my nie wiem od kiedy właściwie ze sobą jesteśmy. Takiego faktycznego związku (kiedy oboje sobie uświadomiliśmy, że to już związek) stuknęły nam 4 lata 2 kwietnia. Ale już wcześniej nie było dnia, żebyśmy się nie spotykali. A tego ile faktycznie się znamy to nie liczę tyle tylko, że ze względu na różnicę wieku (6lat) musieliśmy do siebie dorosnąć.
Stary 2009-04-06, 12:02   #3389
klaudiaaa86
Zadomowienie

Aniago25 ales Ty pulchniutka Kurde to ja mam chyba najmniejszy brzuchol hmm... a mozna Aniu wiedziec ile masz wzrostu i wagi?

Ja sie zbieram na kolejne Usg,kurde moglby juz robic przez brzuch nie musialabym sie tak szykowac :P tamten w czwartek lekarz robil ale ten czort wie moze zdjecie dostane chociaz skanera nie mam i musialabym zdjecie zdjecia zrobic

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
Stary 2009-04-06, 12:22   #3390
aniago25
Zadomowienie

Klaudiaaa no ja do szczypiorków nie należe bo mam 175 cm wzrostu i teraz w ciąży waże 74 kg.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości