|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Dzień dobry, co znowu dzieje się z tym forum
![]() odkąd wstałam nie mogę się tu dostać, a jak już się dostanę to nie mogę nic odpisać ![]() Cytat:
kciuki ![]() Cytat:
|
|
|
#2942 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Wow, udało się
![]() jak mnie dzisiaj wszystko wkurza i jeszcze ten wizaż, nawet wygadac się nie można... ![]() Wku...na jestem na maksa, właśnie dzisiaj w dniu wywieszenia listy dzieci przyjętych do przedszkola (zerówki przedszkolnej) Pan kochany wójt wprowadził swoją decyzją, a właściwie zniósł zerówki w przedszkolach............ w całej gminie. Wszyscy rodzice byli pewni, że zerówka będzie tak jak zwykle, a tu taka pip pip niespodzianka. I to ostatniego dnia. Nawet nie mam możliwości poszukania przedszkola z zerówką gdzieś w Wawie, bo już rekrutacje się zakończyły. No masakra jakaś. Teraz muszę zapisac do zerówki w szkole, gdzie zajęcia są tylko do 13, ew. świetlica potem i z 2 tyg. Antosiem będę jeździła go odbierac. Dla mnie to zupełne przestawienie się, bo przecież w zerówce nie ma śniadan, obiad trzeba dodatkowo wykupic. I to wszystko akurat jak ja będę się przystosowywac do maluszka. No wszystko naraz. No cholery zaraz dostanę. Idę dzisiaj pogadac z rodzicami dzieci z przedszkola i jakieś pismo walniemy chyba, bo inaczej to wszystko rozniosę... Koniec, już nie marudzę. A co tam u Was Mamusie? Jak minęła nocka?
|
#2943 |
|
BAN stały
|
Witajcie mamusie,
![]() u mnie ok, w weekend mąż był więc tylko czytałam i nic nie pisałam. wklejone ciuszki super i trzymam kciuki za najbliższe wizyty. ja jutro idę ale tylko na takie gólne badanie i wizytę. po świętach zapiszę się pryw. na usg - już nie mogę się doczekać, ciekawe ile maleństwo waży... wczoraj byliśmy na grilu u znajomych ale pogoda za bardzo nie dopisała, za to dziś pogoda super. i odwiedziliśmy SMYKA dla chrześnicy kupiłam taką różową torebeczkę a w niej żel pod prysznic, gąbeczka i branzoletka, myślę że dziewczynce się spodoba. do tego wzięłam mały recznik z prosiaczkiem jeszcze jakieś słodycze i chyba może być. No i oczywiście dla Amelki body śliczne (wkleję zdjęcia zaraz) i obniżka na ciuszki była 20% nie mogę się doczekać. a teraz kończę i uciekam bo z koleżanką ddo tesco jedziemy (oczywiście ja żeby ubranek popatrzec) miłego dnia Zdjęcia-0025.jpg Zdjęcia-0026.jpg |
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
UnholyOne a co on tak w ostatniej chwili zniósł te zerówki
![]() He, he widzę, że przez "roboty" na forum byłam dzisiaj pierwsza ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- UnholyOne a co on tak w ostatniej chwili zniósł te zerówki ![]() He, he widzę, że przez "roboty" na forum byłam dzisiaj pierwsza ![]() No i znowu problemy z wysłaniem ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- UnholyOne a co on tak w ostatniej chwili zniósł te zerówki ![]() He, he widzę, że przez "roboty" na forum byłam dzisiaj pierwsza ![]() No i znowu problemy z wysłaniem ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Bosssze co za forum
|
|
#2945 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Cytat:
Cytat:
, no jak tak można w ostatniej chwili? Napiszcie coś, może się jeszcze coś załatwi.Cytat:
.Cytat:
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-04-06 o 12:13 |
||||
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
witam mamusie
a ja myślałam, ze tylko ja mam problem z netem - nasz dostawca ostatnio ma jakieś problemy i niektóre strony się nie ładują, ale widzę że to bardziej globalny problem był ja dziś mam wolne i od rana sprzątam łazienkę i myję okna - takie ładne słoneczko to aż chce się, żeby było ładnie w domku oczywiście mąż co chwilę dzwoni i pyta czy odpoczywam ![]() dostałam wczoraj od niego perfumki i carmex do ust - ale jestem rozpuszczona ![]() znalazłam takie łóżeczka - chyba się na któreś zdecydujemy co sądzicie http://www.allegro.pl/item591168767_...my_stolar.html http://www.allegro.pl/item591125348_...my_stolar.html
|
|
#2947 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie
Wizaż daje popis też od rana próbowałam i nic z tego ale wreszcie się udałoCytat:
Cytat:
Szukam białego albo ecru ale na razie to pokój jest tylko w mojej wyobraźni a realizacja daleko przed nami
|
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nie wydałabym tyle pieniędzy na łóżeczko, które posłuży maksymalnie 2 lata
|
|
|
#2949 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej brzusie
UnholyOne tego wójta to na taczkach wywieźć i tyle. Co on nienormalny nie stresuj się tak, pamiętaj o swoim lokatorze skierka świetne zakupy p4w łóżeczka naprawdę śliczne, ale cena faktycznie ![]() A ja troszkę się stresuję wizytą jak to zwykle i już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę malutką Miałam problemy z depilacją i Tż stanął na wysokości zadania do porodu nabierze wprawy, że ho ho Dobra idę trochę pokój ogarnąć
|
#2950 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Bez komentarza co do wizażu bo mnie Cytat:
... ja sie jakoś nie mogę zdecydować ![]() no tak ![]() Cytat:
jak tak można??? Nie rozmumiem tych urzędników ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie taką samą, ale zobaczyłam osiołka i wygrał ![]() Nie było mnie w sobote i wczoraj, bo miałam strasznie duzo roboty. mialam remont w domu, malowanie, nowe panele, no i w sobote musiałam wszystko posprzątac, meble poustawiał mąż, ale wszystkie szpargały to ja układałam, ale firanki on powiesił A wczoraj wiekszosc dnia spedzilismy u tesciów, piekna pogoda była, nawet nie właczałam notebooka. |
|
|
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymamy |
|
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A dlaczego Amelka miałaby okazać się chłopczykiem? ![]() Dziewczyny, czy macie w planach kupić sobie poduszki do karmienia? Takie fasolki? http://motherhood.pl/produkt/fasolka-motherhood.html Czy to w ogóle ma sens, czy raczej wydziwianie?
|
|
|
#2954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dorze ze już po remoncie ![]() A ja zapomniałam sie Wam pochwalić, że nareszcie kupiłam sobie płaszczyk na wiosnę ... nie było bezowego i wziełam czarny - nie jest to typowa ciążówka, ale brzuch jeszcze mi się mieści a potem będę chodziła w rozpietym ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
... ale tamta poducha do spania też moze słuzyć do karmienia ... chociaż jest troche większa ...
|
||
|
|
|
#2955 |
|
BAN stały
|
megi, trzymamy kciuki ja ze swoją Amelką za Twoją
|
|
|
|
#2956 |
|
Ola-Unhola
|
Dzięki Dziewczyny za pocieszenie
Byłam teraz w przedszkolu po ksero tej durnej decyzji wójta. Poczytam sobie na spokojnie. Pogadałam też z Dyrektorką przedszkola. Tłumaczyła mi decyzję wójta, że tak dużo dzieci, że tyle i tyle miejsc, że jeżeli 6-latki mogą iśc do zerówki w szkole, to dlatego zrezygnowali z ich przyjmowania do przedszkola na korzyśc małych dzieci itp. Ja wszystko rozumiem, ale mógł ten mądrala poinformowac o tym wcześniej. Po co zachęcali do dawania dzieci w przedszkolach. Już pół roku się zastanawiałam nad wyborem i nie potrzebnie, bo teraz wójt proponuje kolejny wybór zerówka w szkole czy pierwsza klasa...Oj szkoda pisac... Już nie zanudzam Was. Skierko, śliczne body, a chcrześnica dostanie piekny prezent, na pewno mała dama się ucieszy ![]() Trzymam kciuki za wizytę ![]() P4w, też podobają mi się te łóżeczka, ale ja ten zakup mam z głowy Megi b, trzymam kciuki za wizytę ![]() Miramej, ja nie kupuję, bo już wiem jak to się robi i nie uważam, zeby bez tego było nie wygodnie Obyło się za pierwszym razem to i teraz też
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-04-06 o 13:21 |
|
|
|
#2957 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale ja naprawdę odpoczywam jak odczuwam taką potrzebę
, ale jak on tak wydzwania to bardziej się męczę podbiegając cały czas do telefonu ![]() Cytat:
Cytat:
cena faktycznie trochę wyższa od innych łóżeczek - chyba weźmiemy to tańsze, ale pocieszam się, ze są też droższe zmykam do sklepu po składniki na sałatkę - mam ochotę na jakąś wiosenna kompozycję
|
|
|
#2958 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Wiesz, ja tego rogala do spania sobie odpuszczam, wydaje mi się jednak za drogi, więc pomyślałam o tej. Cytat:
, współczuję sytuacji, bo tylko niepotrzebne nerwy Ci zafundował.Dzięki za opinię .
|
|
|
#2959 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i akurat Antoś na świat przyjdzie i biedak będzie zmuszony tyle kursować...Fatalna sprawa Inni rodzice już też sobie poplanowali, poukładali życie że tak powiem i wszystko na nic...eh...Rwanie włosów z głowy.Współczuję.Naprawdę . Przecież to cały świat dogóry nogami się wam wywrócił ![]() Cytat:
ja dziś od rana piekę, robię pasztet, a zaraz babkę też bedę piekła jak Eleeri, bo na zajączka od Mamusi kochanej dostałam mikser,i sobie na dziś zażyczyła właśnie babeczkę, wiec zaraz piekę i jade na ploteczki...ach jak ja kocham moją Mamusie I Mężusia dziś tez pochwale, bo naprawde zasługuję dziś. Umył całą łazienke...uwaga uwaga..."po mojemu " jest błysk, odkurzaczem przeleciał cała chatynkę, ogród od niespodzianek pieska posprzątał, pranko wstawił, a teraz pościele przebiera ![]() No i mówi że teraz widzi, ile to pracy jest w domu Cytat:
właśnie A teraz oddalam spróbować pasztetu który od rana grzebie i właśnie sie zapieka. Acha... i co do wózków...wczoraj zgłupiałam na widok Mutsy Sport, czy jakoś tak.Pani w markecie w jednej ręcę koszyk niosła a drugą między regałami manewrowała niczym piórkiem ... zwariowałam...Pasztet ... warto bylo tyle grzebać
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-04-06 o 13:47 |
||||
|
|
|
#2960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
... wkleję też fotkę A co do poduszki to znalazłam na allegro tańszą ... w sumie 2w1http://www.allegro.pl/item592911767_...90cm_prod.html Cytat:
jak mu powiedziałam, ze teraz odkurzanie to jego zajęcie to dopiero zauważył jaka to cięzka praca Mutsy Sport?? musze poszukać na all jak to wyglada
|
|||
|
|
|
#2961 |
|
Ola-Unhola
|
Dokładnie, poprzestwiało do góry nogami. Juz mieliśmy wszystko w miarę zaplanowane i poukłądane a tu taki numer no.
![]() Oczywiście poproszę przepis na pasztet, może zrobię na ŚWIĘTA
|
#2962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Megi trzymamy z Adasiem kciuki za wizytę!! Ja ide jutro rano na glukozę proszę życzyć mi szczęścia i żebym tego nie "oddała" za wcześnie...przy okazji morfo i mocz, jedyny plus, że potem już nie wracam do pracy Zdjęcia wózka juz zrzuciłam na komputer w domu, jakies blade wyszły z komórki no i były robione w ferworze składania więc np sfotografowałam spacerówkę bez daszka i chyba jednego kółka Co do koszulek do spania to oglądałam te na all, ale jakoś te z nadrukami zwierzaków do mnie nie przemawiają. W ogóle nigdy nie lubiłam koszul do spania, w tych prostych kobieta zdaje mi się wyglądac jak klocek Za to znalazłam w Intimissimi cudną, wygląda jak zwiewna sukienka z guziczkami przy biuście, odcięta pod cyckami, z łódkowym dekoltem, malutkimi rękawkami-motylkami, z mieszanki bawełny i jedwabiu, w kolorze malinowym albo białym |
||
|
|
|
#2963 |
|
Ola-Unhola
|
Co do Mutsy Sport, to nie jest to model. Na tapicerce tak jest napisane, ale może byc to i urban rider
http://www.ceneo.pl/1230858 jak i 4rider http://www.nokaut.pl/oferta/mutsy-4r...llege-red.html Sport oznacza daną kolekcję w kolorach tapicerki
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
hmm ta nazwa pasztet to trochę jakby przesadzona, ja bym to inaczej nazwała.W każdym razie na chlebek się to nie nadaję, bo jest zapiekany w cieście.Ja mam to jako samodzielne danie dziś na obiad, bez żadnego dodatku, bo troszkę ryzu już jest w środku no i ciasto jest.
Może jakiś sosik, albo surówka lub sałatka, no nie wiem...co być proponowała do tego? propozyzcje utorki jakoś nie przemawiają do mnie w sensie kwaśne dodatki skopiowane z cincin: "Nie bardzo wiedziałam, gdzie wpisać ten rodzaj pasztetu pieczonego w kruchym cieście. Bo przecież to nie pasta ani pasztet do smarowania. Zdecydowałam się jednak na wpisanie go tutaj, ponieważ jest to pasztet. Przepis pochodzi z miesięcznika "Ty i Ja", a pierwszy raz robiłam go lata temu. Teraz powtarzam, gdy mam podjąć gości, bo sama nie zjadłabym go, a odgrzewany nie jest już tak dobry. Proporcje podane są na średni "jednorodzinny" obiad. Można je podwoić, jeśli do stołu zasiada więcej osób. Składniki Ciasto 30 dkg mąki 15 dkg dobrze ochłodzonego masła 6 - 7 łyżek bardzo zimnej wody Farsz Kura lub brojler o wadze 1 kg duża cebula 3 gożdziki 8 ziaren pieprzu 1 listek laurowy 6 dkg masła 15 dkg ryżu 1,5 szklanki osolonej wody 1/2 kg pieczarek 1 ząbek czosnku 5 średnich cebul (25 dkg) 3 jajka ugotowane na twardo 1 pęczek kopru 1 pęczek naci pietruszki 5 łyżek kwaśnej śmietany łyżeczka "maggi" łyżka soku cytrynowego sól, pieprz 1 łyżka śmietany i surowe żółtko do posmarowania ciasta tłuszcz do wysmarowania i trochę bułki tartej do wysypania formy Najpierw przygotowujemy ciasto. Mąkę łączymy z podzielonym na małe kawałeczki zimnym masłem, nie zapominając o szczypcie soli. Ciasto wyrabiamy rękami tak długo, aż zaczną się tworzyć grudki. Wówczas dodajemy zimną wodę i wyrabiamy gładkie ciasto, z którego formujemy kulę i zawinięte w folię spożywczą wkładamy na 2 godziny do lodówki. Teraz przygotowujemy farsz. Kurę wkładamy do wrzątku wraz z dużą cebulą, w którą wbiliśmy 3 gożdziki. Do wywaru dodajemy też 8 ziaren pieprzu i listek laurowy. Włoszczyzny nie dodajemy. Wrzątek solimy do smaku. Gdy kura ugotowana, wyjmujemy ją z wrzątku i nieco ochładzamy. Po zdjęciu i odrzuceniu skóry, oddzielamy ostrożnie mięso od kości, krojąc je na małe (1 cm) kawałki. W rondlu rozpuszczamy 3 dkg masła, a gdy masło zacznie mrugać, do rondla wsypujemy ryż uprzednio umyty i osączony. Mieszając, ryż przesmażamy w maśle przez 5 minut po czym zalewamy 1,5 szklanki osolonej wody. Po 15 minutach gotowania pod przykryciem, ryż jest dostatecznie miękki. Pieczarki czyścimy i myjemy, a następnie kroimy na cienkie plasterki, które niezbyt drobno siekamy. Po obraniu, ząbek czosnku rozgniatamy z solą. Cebule obieramy i drobno siekamy. W patelni rozgrzewamy 3 dkg masła, na tłuszcz wsypujemy cebulę i czosnek, a po chwili przygotowane pieczarki. Mieszając od czasu do czasu dusimy pieczarki i cebulę na średnim ogniu przez ok. 20 minut. Ugotowane na twardo jajka siekamy dość drobno. Koperek i pietruszkę również siekamy drobno. Z mięsa kury, ryżu, uduszonych z cebulą pieczarek, posiekanych jaj, kopru i pietruszki, 5 łyżek kwaśnej śmietany, łyżeczki przyprawy typu "maggi", łyżki soku cytrynowego i sporej szczypty pieprzu wyrabiamy jednolity farsz, dosalając go w razie potrzeby. Ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy na lekko omączonej stolnicy na 1/2 cm grubości. Częścią ciasta wylepiamy dokładnie dno i boki, aż po krawędzie ( wysmarowaną tłuszczem i skąpo oprószonej bułką tartą) formę ogniotrwałą. Do wylepionej ciastem formy nakładamy równomiernie farsz, leciutko go uciskając Farsz pokrywamy resztą rozwałkowanego ciasta, przyciskając jego brzegi do ciasta pokrywającego brzegi formy, tak by się dobrze zlepiły. Powierzchnię ciasta nakłuwamy kilkakrotnie widelcem, by ułatwić w czasie pieczenia pasztetu ujście pary. Łyżkę śmietany mieszamy z surowym żółtkiem i smarujemy tą mieszaniną powierzchnię pasztetu. Formę wsuwamy do silnie nagrzanego piekarnika i pasztet pieczemy w temperaturze ok. 220 st. przez 30 - 35 minut. Pasztet podajemy do stołu natychmiast po wyjęciu z piekarnika, w formie, w której się wypiekał. Do rosyjskiego pasztetu z kury podać możemy esencjonalny sos pomidorowy, sałatkę z cykorii, pikle, korniszony lub marynowane grzybki."
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawde odczytałam z wózka "sport" i myslalam ze to model
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-04-06 o 14:09 |
|
|
|
|
#2967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za linka Cytat:
Ja idę na glukozę w piątek i mam nadzieję, że jakoś to zniosę . Trzymam kciuki, żeby u Ciebie gładko poszło .Uważam, że te zwierzaczki na koszulach są słodkie, ale też wolałabym coś bardziej "dorosłego"
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-04-06 o 14:19 |
||
|
|
|
#2968 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na fotki wózka czekam z niecierpliwością ![]() No i oczywiscie za jutrzejsze badania!!! ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() i mam jeszcze coś "dorosłego" ... ![]() http://www.allegro.pl/item596195121_...rmienia_m.html cały czas ją obserwuję
|
|||
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-04-06 o 15:00 |
|
|
|
|
#2970 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie każdy go lubi, ale ja tak )Cytat:
ja też przymierzam się do mutsy i małżowi też się podoba Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

Jej jak ten czas od wizyty do wizyty leci 
kciuki 

, no jak tak można w ostatniej chwili? 

jak to zwykle i już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę malutką
Dobra idę trochę pokój ogarnąć 

warto bylo tyle grzebać ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)