|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]() ![]() U mnie na sniadanie dwie golutkie kromki chleba. Nie moglam sie oprzec i nie moglam tez zepsuc tego smaku niczym. Moj pierwszy chlebek pszenno-zytni ![]() ![]() Milej niedzieli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Zakorzenienie
|
paprak,pięknie wygląda ten chlebek!!ja mam zamiar zrobic chlebek dietetyczny z innego forum,ale póki co muszę zakupić mąkę razową oraz siemie i otręby.chciałabym w tygodniu zrobić.
a ja dzis prawie jestem z siebie dumna: śń.jajko na miękko,surówka zpekinki,papryki,fety,oli wek. przekąska:muffinka z różnymi zdrowymi dodoatkami co będzie dalej,nie wiem,ale po świętach zaczynam znowu jadać jak SB bo ostatni tydzień mnie zmęczył bo jadałam jak mój Tż i jestem tym zmęczona... pozdrawima i życze miłęgo słonecznego popołudnia ![]() ![]() telik-przyłączams ię do zachwytów-szczuplutka i ładniutka z Ciebie babeczka ![]() ![]()
#4773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a o jaki koniec Ci chodzi? zapewne o I faze ale pamietaj ze faza wlasciwa SB to faza II. na niej tez sie chudnie i jest wiecej mozliwosci aja juz do spowiedzi: 1)jajo+3mini kromrczki chlebka wlasnego wypieku+salatka grecka 2)jajko+jablko+kawalek kabanosa ![]() 3)makaron pełnoziarnisty orkiszowy z podduszonym szpinakiem i serkiem fit 4)łyzka jod. nat/mus truskawkowy/riccota/truskawka/syrop klonowy 5)biala kiełbasa drobiowa+1 wsa z lososiem+warzywka
![]() |
#4775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki koniec się zbliża? Jak juz pisała Telik, I faza to tylko początek i przygotowanie do właściwej diety czyli fazy II. Na niej jest się tak długo jak potrzeba - do osiągnięcia zaplanowanej wagi. Pierwsza faza tylko "odzwyczaja" organizm od dostaw cukrów i niedobrych węgli czyli gwałtownych skoków insuliny = napadów głodu itp... Polecam książkę. I bardzo często jest tak, że na I sie nie chudnie ![]() A ćwiczysz?? Ćwiczenie przyspieszaja metabolizm. Zauważyłam po sobie. Wystarczy, że trochę się porozciągam i wskocze na rower do lasu i od razu jakoś lżej się czuję i waga sobie powolutku leci w dół ![]()
![]() |
#4776 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A chodziło mi oczywiście o koniec fazy I. Nie zamierzam przecież z tej diety rezygnować ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale się rozpisałam:P Wybaczcie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Rozeznanie
|
O rany, jaka tu cisza
![]() Moja spowiedź z dzisiaj: Śniadanie: sałatka - 2 jaja ugotowane na twardo, szynka, rzodkiewka, por, szczypiorek, domowy winegret I przekąska: placki serowe ze szklanką kakao - POLECAM! cud miód normalnie! niebo w gębie! ![]() ![]() Obiad (niestety o 17.00, bo miałam takie bóle w podbrzuszu, że nie byłam w stanie wcześniej go sobie przygotowac:/): fasolka szparagowa podsmażana z pieczarkami z bazylią i oregano + jajko sadzone Kolacja: pół makreli wędzonej + sałatka - jajko na twardo, ogórek kiszony, papryka, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek świeży, sól, pieprz, a co tego 2 trójkąty z hochlanda, którymi posmaruję paprykę i 2 plasterki szynki Akcja sprzątanie lodówki trwa! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Raczkowanie
|
wydaje mi się , że moje jedzonko jest w porządku niczego nie brakuje. jest białko( mięso, nabiał) są witaminy ( kolorowe warywa surowe jak i gotowane) tłuszcze roślinne a i węglowodany na pewno też się znajdują w tym co jem. dziękuje za wyrozumiałość i żę nie nakrzyczałyście na mnie
![]() no ale nic narazie się nie poddaje już tylko 2 dni do końca I fazy. dziś prawie bezgrzesznie ś: jajecznica(3 jaja, cebula), troszkę fety, 4-5 plasterków szynki, cała żółta papryka p: jogurt naturalny + pestki słonecznika o: pierś z kurczaka , brukselka, i taki jkaby sos- pesto , oliwy odroineczka dosłownie, musztarda+ trochę słonecznika p: jak to mój tata nazwał : makosanki ( coś jakby kokosanki ale z makiem żeby nie z kokosem :P dodam że to mój eksperyment i są pyyyyyyyyyyszne i mam nadzieje że SB= białka z jajek , troszkę słodyczy może być słodzik ja tak zrobiłam bo ani sewi nie miałam ani nic innego no i mak niebieski . dla chętnych napisze jak zrobić ![]() k: właśnie to ten mały grzeszek- kisiel ze słodzkiem( musiałam coś ciepłego i gęstego co mi oblepi żołądek bo coś się źle czuję)+ pół makosanki moich rodziców z cukrem ah coś kiepski dzisiaj dzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS Teliczku ślicznie wygladasz przepięknie i ja tam tych Twoich niby dużych ramion w ogóle nie widze. ślicznaś i jesszcze raz ślicznaś |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Rozeznanie
|
A ja właśnie kolację zjadłam i coś czuję, że zrobiłam to za wcześnie i że będę musiała chyba jeszcze za 2 godzinki przegryźć twarogu z czymś, bo dzisiaj trochę później pójdę spać - tzn. grubo po północy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję papraczku . wiem ale powiem Ci że bałam się zjeść coś "bardziej treściwego" bo po prostu niedobrze mi jest. chyba mi coś zaszkodziło i szykują się jakieś rewolucje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4782 |
Raczkowanie
|
Rany, dziewczyny, da się trzymać diete calymi dniami leżac?
![]() ![]() Jestem po zabiegu, dzis wrocilam do domu, wycieli i cale krzyzowe przednie ![]() ![]() Pozdtaram sie trzymac diete, dzis było: sniadanie: (szpitalne) 2 kromki (cos a'la ciemny chleb) z twarogiem z cebula i lisciem salaty, herbata obiad: (w domu) kurczak w sosie meksykanskim i kromka ciemnego orkiszowego kolacja: żur mojej mamy, uparla sie ze msuze zjesc:/ Dzis tak a nie inaczej, bo pol dnia spalam i w ogole dzien taki nijaki ![]() Jutro juz będzie poprawniej ![]() ![]()
#4783 |
Zakorzenienie
|
macie moze jakies e-booki z SB? ciekawa jestem waszych zbiorow, jak tak, moglabym prosic o przeslanie mi ich na poczte?? kauczocha@gmail.com
a drugie moje pytanie... duzo sera zoltego zjadacie? ja zanim przepadam i chyba to moj blad... niby ma do 20% ale i tak chyba przesadzam z nim
#4784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczęta,mam prośbę,czy mogłybyście zerknąć na mój przykładowy jadłospis na jutro?? śn. jajko,dwi kromki razowego pełnoziarnistego,kapusta kwaszona lub 2 ogórki kwaszone przekąska.1 lub 2 muffinki SB o. 1,5 udka( ![]() ![]() przekąska.jogurt z pestkami słonecznika kolacja. twaróg półtłusty (taki tż zakupił ![]() mało czy dużo tego ![]() ![]() ![]() pooozdrawiam
![]() |
#4785 |
Raczkowanie
|
dziewczyny mam pytanie
![]() ![]()
![]() |
#4786 |
Zakorzenienie
|
sprawdź czy mają w składzie cukier,a bardzo prawdopoodbne jest to,że niestety tak,czyli,że nie można
#4787 |
Raczkowanie
|
Mialam wypadek na nartach i skręciłam kolano...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem dzielna ![]() ![]() Ja narazie dzis : sniadanie: wiesniak z polowa ogorka i papryka czerwona, 2 kromki orkiszowego chlebka przekąska: maslanka naturalna i troche orzechow wloskich II posiłek: 2 jajka na twardo sie gotuja, chcialam zrobic jakas dobra paste ale poprzestane na nich plus jakies warzywka pozniej planuje kurczaka w sosie pomidorowym jak zawsze plus salatka, mysle, ze grecka, bo mam duzo fety ![]() na wieczor zapewne tunczyk lub ser twarogowy MOZE BYC? ![]() Ja jak zawsze monotonnie... i troche zalatuje pierwsza faza ![]() I mam pytanie, jakie jest wasze stanowisko, jesli chodzi o jajka?:P. Ja jem dziennie zazwyczaj 2, i to dosc czesto, mozna czasami troche wiecej? To, ze podwyzszaja zly cholesterol to mit, prwda? A jak sie maja do SB? ![]() Pozdrawiam
#4788 |
Rozeznanie
|
nie wierzę 12.30 a tu taka cisza
![]()
#4789 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() Ja calkiem niedawno wstalam, jakies przesilenie wiosenne czy co? Zycze wszystkim pieknego dnia i wklejam wczorajsze jedzonko: 1.Dwie kromki chleba pszenno-zytniego 2.Sernik, espresso z mlekiem 4% 3.Golabek, pomidorek 4.Pistacje 5.Buleczka orkiszowo-twarogowa, salatka z tunczykiem, kabanos drobiowy, lampka wina 6.Dwie mozarelle zapiekane w panierce, brokuly gotowane, sos czosnkowy |
![]() ![]() |
![]() |
#4790 | ||||
Zadomowienie
|
Mówcie do mnie CYBORG. Ciekawe, kiedy padne... Dawno nie mialam takiego intensywnego weekendu. Sobota - sama z chlopakami, wiec spacer rano, sprzatanie wiosenne sypialni z moim ogormnym regalem z ksiazkami
![]() ![]() Mialam sie zwazyc, ale zapomnialam. Jutro moze sprobuje ![]() Alusia coraz ladniej. Oby tak dalej na II fazie. Mysle, ze rady Telika, jak ona komponuje posilki mozna sobie wyrdukowac i powiesic na lodowce. Choc mi zdarza sie w weekendy jesc wegle nawet wieczorem. Przyzwyczajam organizm ![]() [quote=Madzia_M77;11752606] A o tym nalesniku to myślałam w charakterze takiego twistera ![]() ![]() Ja przy takich spacerach to basen bym sobie chyba odpuściła ![]() Cytat:
![]() Kamilawu wielkie gratulacje, oby tak dalej ![]() Cytat:
Świetne wypisane zasady, kto ma problem z komponowaniem posilkow, powinien z Twoich porad skorzystac. Poza tym Telik suknia boska, a ten biust - cud miod, zazdroszcze, bo ja podobnie, jak Ilona... nalesniki po dzieciach zostaly i po diecie ![]() I powinnam dla Ciebie osobny watek zalozyc!!! Dzieki dzieki dzieki ![]() ![]() ![]() Cytat:
Telik ja na Świeta pieke szynke, chce zrobic pasztet z soczewicy i soji z jajkiem - patrzac tez na moja siostre wegetarianke. Jaja faszerowane, moze golonke w kapuscie dla facecikow, mazurka na pewno nie SB, babke majonezowa, sernik moja mama robi. Salatke warzywna dla taty i tzeta i Borysa, i pewnie jakies salatki SB. Dzis, albo jutro chce usiasc i zrobic liste. Moja mama tez ma dowiezc jedzonko. Przy takiej pogodzie i tak pewnie w terenie spedzimy czas. Paprak przychylam sie zdania Ilony - dwojka dzieci i okaze sie, ze wyrabiasz 300% dotychczasowej normy, bo... nie masz wyjscia, pewnych rzeczy nikt za Ciebie nie zrobi. My w dodatku tu sami, bez instytucji babci i dziadka... ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4791 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
ale chlebek ze zdjęcia jest bez zarzutu , nie marudź kobieto ![]() Cytat:
![]() anthill, po owulacji miesiączka występuje zawsze po 14 dniach, pierwsza część cyklu jest ruchoma ![]() na moje oko Twoje jadłospisy nie wskazują na to by jedzenie było powodem kłopotów bierzesz jakieś leki, tabletki antykoncepcyjne, jakiś nietypowy wysiłek ostatnio? zmiana klimatu? stres? no i ostatni możliwy powód... effa, w końcu nie pojechałam, bo miałam już wszystkiego dość, gorąco było jak diabli a ja cały dzień na dworze - padłam ja ostatnio mam fazę na kiełki - ładuje do wszystkiego ![]() a na obiadek fasolka po bretońsku |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Wtajemniczenie
|
effo owszem tylko dwie gole kromki zjadlam na sniadanie wczoraj, jak pisalam tego smaku nie moglam popsuc - moj pierwszy chlebek pszenno-zytni
![]() Spokojnie, sa dni gdy jem wiecej a sa takie, ze mniej. Ogolnie jak liczyla telik przekraczam swoje zapotrzebowanie kaloryczne a nie tyje czyli troszke przyspieszylam metabolizm ![]() ![]() ilonko chlebek jest boski w smaku ![]() ![]() A i do obu wyzej wspominanych plazowiczek, jak juz sie zdecyduje na dzieci i sie okaze, ze wciaz nie jestem zorganizowana to Was znajde i sie policzymy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spokojnie, nie ma takiej opcji ![]() a chlebek - mój ulubiony, za pierwszy razem pożarliśmy też bez niczego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4794 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A fasolke zrobie na jutro, bo mam niesamowita ochote na nia. Cytat:
![]() ![]() Co do dzieci - nie grozi brak organizacji ![]()
![]() |
#4795 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nawet gdybys przed snem jakis chudy kawałek mieska zjadła a poza tym dziekuje za komplement ![]() wizaz nie działał do ok 11,40 i zauwazylam ze jestem od tego watku uzalezniona bo co 20 min sprawdzałam czy działa a ze nie działało to duuuzo zaleglej roboty zrobiłam ![]() Cytat:
-11,00 hit ostatnich dni -jajo sadzone+2kromki+szynka szwardzwaldzka+warzywka -13,00 ricotta z musem truskawkowym -16,30 piers glillowana+surówka z czerwonej kapusty+pomidory i ogorasy (w restauracji arabskiej) duzo za duzo -20,00 pozostała piers z obiadu
![]() |
#4796 |
Zadomowienie
|
Teliku przepis na golonke jest w przepisowym - golonke indycza
![]() ![]() Co do jajka sadzonego to goraco polecam to jajo w bulce!!! Jest boskie. Wrzuce wieczorem przepis na to jajko banalne i rybe zapiekana, bo kurde caly czas zapominam. Mhmm taki maly Teliczek... ![]()
#4797 |
Rozeznanie
|
Aaa nie działał wizaż to zrozumiałe teraz
![]() I bym zapomniała Telik faktycznie twoja porada jak komponować posiłki jest świetna ![]() to takie podsumowanie wielu postów i wiecznych pytań o to co i kiedy jeść żeby było dobrze. Sama sobie skopiowałam, powiększyłam, pogrubiłam i patrzę codziennie ![]() ![]() Effa co takie małe to zdjęcie z avatara się chciałam przyjrzeć i nic ![]()
#4798 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobra, idę się położyć, bo umrę:/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na Moje Gotowanie jest cały wątek poświęcony jajku sadzonemu w bułce ![]() fasolka mniam - zagęściłam kilkoma łyżkami kaszki orkiszowej złożyłam zamówienie na Bogutyn, bo wypiekłam całą mąkę ![]() skusiłam się jeszcze na krem z orzechów laskowych, konfiturę z róży do mazurka, smarowidło śliwka-jabłko-gruszka i miody [wiem, że nie SB ale ja jednak rano z cytryną piję] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Konfiutre z roza mam do mazurka. Wlasnie mam podobny problem z maka. Resztki w pojemnikach. Mi rodzice dowioza w wielka sobote, tylko do mojego mlyna musze zadzwonic jutro i zamowic ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.