|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 |
Rozeznanie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)
Czesc dziewczyny
![]() Wczoraj zaczelismy rozwozic zaproszenia i udalo nam sie rozwiesc cale 3, duzo hehe Zeszlo nam od 16 do 22 , jak tak dalej pojdzie to do slubu nie rozdamy :P Wczoraj tez udalo nam sie spotkac ze schola dziecieca ktora bedzie spiewala na naszym slubie i powiedzieli zebysmy sami wybrali sobie piesni jakie chcemy zeby oni zaspiewali a oni sie tego naucza...tylko ze ja nie mam pojecia co sie nadaje na slub, moze macie jakies propozycje??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Aguś
![]() Aguś powiedz mi gdzie wy jedziecie na zdjęcia ślubne? gdzieś w plenerze robicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
Zakorzenienie
|
Bez sensu... Zapowiedzi są przeważnie w rodzinnej miejscowości. Co z tego że ileś tam mieszkaliście w Irlandii. Tam ksiądz nie chciał zapowiedzi...a tutaj? też machnął na nie ręką?
Edytowane przez azzis Czas edycji: 2009-04-06 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli bedzie ladna pogoda to na pewno jakis plener gdzies tu w okolicy, moze antonin, lewkow, sobótka, a jak bedzie brzydko to bedziemy czekac do maja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=Mb2VrtrHqhM http://www.youtube.com/watch?v=lNZn1lFEaBg http://www.youtube.com/watch?v=8tL9e5hhdbE http://www.youtube.com/watch?v=A_8rntGdBmQ sama chciałabym mieć taki zespól w kościele ![]()
![]() |
#2737 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Napisze tylko tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2738 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
![]() ![]()
![]() |
#2739 |
Zakorzenienie
|
laski
żadna z was nie potrzebuje welonu? bo znalazłam tani na allegro śliczny i dzisiaj koniec aukcji to nie żadna reklama nie znam sprzedającej ani nic tylko pomyślałam, że może któraś z was szuka a jest tanio http://allegro.pl/item599025448_welo...sztalkami.html
![]() |
#2740 | |
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczynki, ja dzisiaj pełną parą wzięłam się za przedświąteczne porządki
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2741 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Ksiądz wczuł się w rolę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edit Wybraliśmy w końcu piosenkę na pierwszy taniec. Chcemy zatańczyć walca wiedeńskiego do piosenki z filmu Amelia http://hioscyjamina.wrzuta.pl/audio/...sion_orchestre Układu obiecała nas nauczyć kuzynka, mam tylko nadzieję, że damy radę to zatańczyć, wczoraj coś tam już próbowaliśmy, było kupe śmiechu ![]() ![]() Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2009-04-06 o 14:57 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2742 | |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny ja już po pracy w końcu
![]() Cytat:
![]() My fotografowi dawaliśmy 200 zł zaliczki, a za salę 300. Dzwoniłam dzisiaj do fryzjerki, która czesała siostre tz w tamtym roku na wesele i ma wolny termin 15 sierpnia ![]()
![]() |
#2743 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem tak wkurzona, że normalnie nie moge dojsc do siebie. Chodzi o... listę gosci. no wiec Ja kiedys jak robiłam liste gosci to miałam na niej 150 osób, ale drogą przymusowej selekcji wybrałam 90 osób. TZ robił lieste rok temu i miał na swojej 85 osób. wiec wzielismy sale na 170 max. (to znaczy na scisk) wiadomo, czesc osób odmówi, ale ja bym sie tylko cieszyło. bo maxc chciałabym miec 150 osób. No.... i ja na liscie podałam tyle osób ile miało byc, a TZ dostał wczoraj listy od rodziców i co?? jest o wiele wiecej osób niz miało byc na poczatku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
Zakorzenienie
|
Madzialenko rozumiem Twoje nerwy, ja też się o liste gości już nie raz wkurzałam, bo u nas była mowa, że robimy wesel an ok 100 osób, więc z każdej rodziny ma być po 50 osób. Ja jakoś tam wybrałam te 50 gości, z żalem kilku nie liczyłam, żeby tylko to wszystko się zgadzało. Za to jak teściówka zaczeła liczyć to 70 osób było, myślałam że mnie krew zaleje. Jak więc widzisz sytuacja była podobna. Ona również wypisała osoby, z którymi Tż się prawie cale nie zna. Wkurzyłam się, powiedziłsm Tż, że nie tak miało być i nie zapłacę na tyle ludzi, jak jego mam chce tyle wiary to ma za nich zapłacić. Teściówka po jakiś czasie stwierdziła, że ok, zmniejszy ilość osób. Na dzień dzisiejszy mam już liste w domu, jest na niej chyba 55 gości ze strony Tż, wiec trochę nadprogram, ale luzik, bo wiem, że część może nieprzyjechać.
U mnie na liście też będzie mniej więcej tylu gości, więc jest ok. Jakoś się udało to zrobić. Jak widać okazało się, że jednak idzie wykreślić kilkanaście osób, trochę późno się zorientowali, że jednak będą robić w przyszłosci jeszcze dwa wesela i mogą część kuzynostwa zaprosić później, wcale nie jest powiedziane, że wszyscy musza być zaproszeni na pierwsze wesele. Musicie wykreślić część gości i koniec, na pewno jakoś się da to zrobić. rzeczywiście najsprawiedliwiej by było mieć gości po połowie |
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Rozeznanie
|
Generalnie to wszystkie "duże sprawy" są juz załatwione
![]() ![]()
![]() |
#2746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz ja bym miała to gdzies jak by było miejsce na sali dla tych osób. Ale skoro sala jest na max 170 osób za chiny nie upcham tam 213 ![]() wrrrr |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no co sie stalo oj sorki nie doczytalam do konca no rzecyziwscie musisz na spokojnie siasc i selekcje przeprowadzic Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2009-04-06 o 15:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Wtajemniczenie
|
i jak bedizesz pisac na zaproszneiach i wienietkach z tymi odmianami naziwsk
|
![]() ![]() |
![]() |
#2750 | ||
Zakorzenienie
|
stokrotko super, że masz załtwioną fryzjerkę, szczególnie, że to święto i niektóre salony mają zamknięte
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Rozeznanie
|
Madzialenka ja też rozumiem w 100% u nas było podobnie z tym, że my robimy wesele prawie 3 razy mniejsze bo specjalnie wybraliśmy sale na której zmiesci się max 60 osób. Na szczęście z TŻ'tem od początku mielismy te same zdanie w tym temacie, a i z jego mamą doszliśmy do kompromisu
![]()
#2753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak sie stresuje co powie TZ. edit:\poza tym tak jak pisałam chce zaprosic max 170 osób (bo na tyle jest sala) ale mam nadzieje, ze ze 20 z nich nie przyjdzie. Bo mysle, ze wesle na ma 150 osób to i tak sporawe. Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2009-04-06 o 16:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Zakorzenienie
|
Madzia.. jesli moge cos doradzic to niepopadajmy w paranoje... ja mam sale na max 130 osob le robimy wesele na 100.. tak sie umawialismy.. no i byly wielkie boje przepracy glownie z moimi rodzicami bo mam duza rodzine i niechcieli nikogo wykruszyc... no i co mamy liste na 144 osoby.. bylam wsciekla... a teraz jak zaczynamy glosno mowic o slubie to juz nam sie tyle osob wykruszylo (np minimum 20 z mojej strony - dwie cale rodziny bo jedna ma slub swojego syna tydzien przed nami, a drua ma gospodarstwo unijne i w wakacje niemoze miec urlopu) do tego powoli odpadaja nam przyjaciele.. i jak policzylismy z wojtkiem PEWNYcH osob (chyba ze cos znosu sie stanie oby nie!) mamy 84.... wiec usiac na spokojnie z tz zrob liste osob najwazniejszych bez ktorych niewyobrazacie sobie wesela.. i wyslijcie do nich wczensiej zaproszenie z potwierdzeniem.. bedziecie mieli rozeznanie ile osob NIE przyjedzie co niestety widac na moim przypadku jest plaga... a potem np iesiac wczesniej wyslijcie zaproszenia do gosci z "rezerwowej" listy.. ja wiem ktos mnie zlinczuje za dzielenie gosci na lepszych i gorszych.. ale no coz... zobaczysz ze jak przyjdzie co do czego to sie sporo sob wykruszy.. i pamietaj TYLKO SPOKOJ NAS MOZE URATOWAC:d
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2009-04-06 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2755 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Juz się chwalę i to z wielką przyjemnoscia ![]() Ponadto my bedziemy mieli impreze dwa w jednym bo na slubie odbedzie sie takze chrzest naszej córeczki ![]()
Edytowane przez Glizda87 Czas edycji: 2009-04-06 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Zakorzenienie
|
jakis dubel sie wkradl
![]()
![]() |
#2757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2758 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jadę zaraz do dentysty po raz kolejny ale tym razem już usunąc zęba
![]() Ale z tych weselszych wieści to ustaliliśmy z księdzem godzinę ślubu, na 17 ![]()
![]() |
#2759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rzeczywiscie szykuje Wam się ważna podwójna uroczystość ![]() Nie widzę zdjec sukienki ![]() Cytat:
![]() gratuluje zaklepanej godziny |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.