|
|
#121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI
Cytat:
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
My też staraliśmy się robić rzetelnie kosztorys. Szukaliśmy i udało nam się znaleźć usługi dobrej jakości i w dobrej cenie. Na przykład za orkiestrę płacimy 2500zł (chwilę nam zeszło żeby znaleźć taką jaką chcieliśmy i nie zabulić niewiadomo ile, ale szukanie się opłaciło), fotograf 800zł (widzieliśmy wiele albumów ślubnych przez nią robionych i nam się podoba; wiadomo że jakbyśmy chcieli zdjęcia artystyczne to pewnie trzeba by 3000zł
) Rezygnujemy z kamerzysty i z wypożyczania auta ale nie jest to dla nas wyrzeczenie, bo filmu nie chcemy a do ślubu równie dobrze może nas zawieść ktoś z rodzinki![]() Nie oszczędzamy na jedzeniu, orkiestrze, alkoholu, ciastach, sali. Na sukni możemy zaoszczędzić bo mam nadzieję, że uda mi się znaleźć ładną w przystępnej cenie albo wypożyczę, albo uszyję albo odkupię W kosztorysie zapisałam kosmetyczkę i fryzjerkę ale jest szansa, że uczesze i pomaluje mnie koleżanka, która ma do tego niesamowitą rękę ![]() na dekorację kościoła postaramy się zrzucić z inną parą, która będzie mieć ślub tego samego dnia. To jest najważniejszy dzień życia i nie chodzi o to, żeby rezygnować z marzeń, ale nie dajmy się zwariować to nie konkurs na najlepsze wesele w powiecie
Dominiczka jest już z nami 25.05.2012r. Edytowane przez centipede Czas edycji: 2009-04-06 o 20:09 |
|
|
|
#123 | |||
|
Zakorzenienie
|
hehe ja odkąd studiuję w innym mieście to mnie całe sprzątanie omija bo moja mama pedantka nie moze usiedzieć na miejscu i sprząta jak szalona więc dla mnie i siostry juz tylko zostaje nasz kąt
za to całą stancję dziś wysprzątałyśmy-okna podłogi łazienka kuchnia i nasze pokoje uffff się zeszło.....Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję że lipy nie będzie...Cytat:
ale sama cena sali jaką robi różnicę na takiej ilosci osób.. do tego noclegi, do tego jakaś limuzyna jakiej ja nie mam zamiaru mieć no i reszta jakiś pierdół np mój tańszy fotograf i wyjdzie skąd te różnice
|
|
#124 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też kosztorys robiłam i mam nadzieje, że zmieścimy się w 40 tys. Wesele będzie max na 120 osób x 150 zł, poprawiny na jakies 80 x 30 zł, orkiestra za 2 dni bierze 5750 (o zgrozo
), kamerzysta i fotograf 1800(razem), ubrania z 3000, wódka i napoje z 3500 i reszta na pierdoły. O kurde chyba w 40 sie nie zmieścimy:P My mamy tradycyjny podział kosztów. za moją część płacą rodzice Tż niestety musi uzbierać sobie sam. Ale rodzice moi powiedzieli, że nam pomogą np. zapłaca za zespół na poprawinach i wódkę na poprawiny kupią (mają 25 lecie ślubu i sami na wsyztskim skorzystają-bedzie impreza z orkiestra na sali rozumiecie takie ich 2 wesele )
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
ja w ogóle w weekend znów zaczęłam rozważać nad suknią ślubną.. i czy opłaca się na niej oszczędzać czy nie.. i mama mi powiedziała że jeśli bardzo będę chciała to mi kupi suknię z salonu taką jaka mi się wymarzy ale jednak przemyślałam sprawę racjonalnie- 4 tysiący za suknię ślubną nie dam i już.. i stwierdzam że jednak opłaca się zaoszczędzić na ślubnej kiecce. chociażby odkupując ją od kogoś lub szyjąc w pracowni sukien ślubnych
pewnie będą mna targać wątpliwości ale jak sobie pomyslę jaka jest różnica między 1500zł za uszycie sukni i możliwość jej zwrotu (1000zł to max w takim wypadku) a 4000 zł za suknię z salonu i w dodatku wiszącą potem i kurzącą się w szafie to do mnie przyszłej pani księgowej co liczy pieniążki ta róznica przemawia i chyba jednak nie będę naciągać rodziców na dodatkowe koszty moich zachcianek
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
Madzia nawet jeśli będą porównywać to wyjdzie na Waszą korzyść
bo przecież młodzi tworzą atmosferę wesela, a jeśli mówisz że tam wszystko na przymus i bo "trzeba", a u Was z miłości, to wiesz...![]() Ceny na pewno zależą od regionu. Jak Wy piszecie o 180 złotych od osoby to mi włosy stają dęba bo u mnie 150 zł to pewnie byłoby dużo za jednodniowe wesele także ciężko jest porównywać. Podobna kwestia pewnie z orkiestrą, fotografem i kamerzystą
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja również nie zamierzam dawać za sukienkę więcej niż 1500.. A właśnie ostatnio na allegro natknęłam się na sukienkę którą kiedyś mierzyłam w salonie.. I całkiem mi się podoba.. Tylko jednak mogłaby byc dołem węższa :P To link:
http://allegro.pl/item603852267_sukn...rko_welon.html |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my tworzymy atmosferę już prawie 7 lat w tej rodzince więc jest różnica między 7 lat a 7 miesięcy Cytat:
i za 1500zł
|
|
#129 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja koleżanka uszyła suknię za 1200 zł: I naprawdę była śliczna
|
#130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hehe tancerka ale pewnie ja to większego rozmiaru potrzebuje niż ty więc z wspólnej sukni nici ![]() A u mnie w rodzinie nie będzie w przyszłym roku żadnego weselicha, przynajmniej póki co się nie zanosi... Tak że nie będę raczej porównywana z kimkolwiek...
|
|
|
|
|
#131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
Cena za osobę bez poprawin to 145zł Cena za osobę z poprawinami to 160 zł + nocleg w obu przypadkach. Licząć: bez poprawin 60 os x 145zł= 8700 z poprawinami 60 os x 9600 więc o 900 zł więcej. Wiem, że to niby niewiele, ale to już prawie połowa ceny za nocleg, a to dla mnie bardzo dużo. Do tego na poprawiny trzeba liczyć alkohol i napoje znów, wiec wyjdzie ok 150 wiecej. Cytat:
Wasze będzie najlepsze, a porównań się nie uniknie, nawet gdybyscie miały co rok, a nie w jednym roku ślub.no właśnie... raz tak, raz siak... sama juz nie wiem ;/
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie mała drobinka jak większość z nas tutaj hehehe ja mam 34 lub 36 w zależności od rozmiarówki.. ale sukni ślubnej nigdy nie miałam na sobie więc ciężko cokolwiek powiedzieć na temat rozmiarówki sukien ślubnych. kurczę dziewczyny przeszukuję sobie allegro w poszukiwaniu czegoś ciekawego ale nudzę się niemiłosiernie... jak się okaże że w środe popołudniu zajęcia na wydziale są odwołane to jadę jutro potajemnie na noc do tżta mmmmmmmm.......... taki miły wstęp do świąt
|
|
#133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do mojego rozmiaru to ja mam 36 w porywach do 38... wzrostu 168 wagi 57,5
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze jakbyśmy ja potem sprzedały dalej hehehe to już całkiem po 300zł się zrzucamy haha nieźle- to już wieczorowa suknia więcej kosztuje
|
|
#135 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzisz kobieto jaki my tu razem interes życia zrobimy
![]() A co do tych 38 to ja myślę, że to 1,5 kg może o rozmiarze ostatecznie decydowac ![]() ![]()
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, tak o tych adidaskach rozmyślałam i jutro się wylaszczę w szpilkach
O ile mi do rana nie przejdzie![]() ja miałam w najlepszych latach 34-36 a teraz mam 36-38, ale ponoć suknie ślubne mają jakies duże rozmiary mimo, ze rozmiar na metce sugeruje, że jest mały. Tak słyszałam. Pewnie, żeby pocieszyć PM, że się mieszczą w mniejszy rozmiar i skłonić do zakupu. W ogóle to przypomniałam sobie widok mojego tyłka w przymierzalni w H&M - wyglądał super, więc mają oszukiwane lustra, które wyszczuplają. Mam nadzieję, że w salonach z sukniami mają normalne lustra. Ja będę musiała kupić suknię na wesela kuzynek tż. Ale chciałabym taką jak mają dziewczyny Bonda Tylko gdzie taką kupić? I żeby nie była potwornie droga. Jak znajde fotki to Wam wkleję. Cos jakoś mam ochotę na długą suknię, ale taką sexi Muszę ładnie wygladac, żeby tż sie cieszył przy rodzince, że ma super wypasioną przyszłą żonę hehe W full opcji |
|
|
|
#137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do luster to raczej takie normalnie mieli w tych salonach w których byłam... No a w ogóle to właśnie sobie przypomniałam że w H&M mają takie rozmiarówki że 36 mam spokojnie Samoa to wklej dla przykładu taką suknię dziewczyny bonda
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki tył mi się podoba tak, że dałabym duzo za suknie z takim tyłem ![]() i do tego klimatyczna music http://www.youtube.com/watch?v=Ii1tc493bZM
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-04-06 o 21:51 |
|
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko paseczki cieńsze ale tak samo całe sznurowane, aha i takiej kokrady nie robiłam sobie tylko chowałam ladnie to co zostawało
|
|
|
|
|
#140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo kiecka za 500zł to marzenie![]() Cytat:
no to kupiłam żeby nie było Samoa szalejesz z tymi szpilkami hehehe ja to w szpilkach jakbym się po lublinie przeszła to bym straciła chyba nogi na tych chodnikach.. więc ja raczej moje ukochane balerinki eksploatuje no i mój nowy super płaszczyk
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się właśnie podobają takie szerokie Widziałam raz taka sukienkę z tasiemkami w tym stylu, ale nie miała żadnego ślubu w zanadrzu, więc nie kupiłam a droga była no i w ogóle bez sensu zakup. W ogóle powinnam być dyktatorem mody, bo zawsze sobie cos wymyślę i to jest w sklepach dopiero za rok-dwa lata
|
|
|
|
|
#142 |
|
Adwokat diabła
|
wróciłam
![]() więc z tym przyjęciem vs weselem jest tak, że będzie mało osób do 70 - 80 i nie wiem czy wesele wchodzi w grę a więcej będzie ludzi młodych niż starszyzny ![]() btw my z tż wolimy zrobić cosik innego niż takie zwyczajne 'wesele'
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym miała jakies chodzenie w planach to w życiu bym o szpilkach nie pomyślała![]() Poza tym w tych o dziwo nawet chodziłam po mieście i dobrze mi szło i wyogdnie dośc było ![]() W ogóle to jutro chce założyć balerinki albo szpilki, bo musze mieć te takie rajstopkowe skarpetki do mierzenia butów w sklepie, bo dziś miałam bawełniane do adidasków i musiałam specjalnie kupować i przebierać, akurat w tym sklepie nie mieli darmowych do mierzenia. Ja tez juz chodze w moim nowym płaszczyku wiosennym ![]() Patrzcie jaki śliczny dół od stroju http://www2.victoriassecret.com/comm...ZZZ&rfnbr=1232 Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-04-06 o 22:15 |
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nadeszła wiekopomna chwila- nasza Samoa staje się kobietą
porzuca adidaski i zakłada szpilkiwybacz kochana nie mogłam się powstrzymać ![]() a ja już wykąpana nabalsamowana od stóp do głów wytestowałam moją nową szczotkę do pleców i jestem niezmiernie zadowolona módlcie się żeby nam odwołali zajęcia ze środy bo inaczej jutro tu będę w depresji że zamiast szaleć w łózku tżta to będę siedzieć jak muł przed kompem...---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- http://allegro.pl/item592364803_slic...ka_gratis.html tż od tej chwili chce dziecko
|
#145 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
a ja ostatnio non stop chodzę w szpilkach, a raczej słupkowym obcasie fajnie się wtedy czuję widziałam, że rozmawiałyście o gościach i zapraszaniu dzieci kuzynostwa... u mnie zapraszam oczywiście i nie wyobrażam sobie zeby było inaczej Tancerko, ale fajna bryka mojemy Tz się spodoba bo już mu wysłałam.. on uwielbia takie rzeczy i na pewno będzie wydawał mnóstwo pieniędzy na tego typu sprzęty jak będziemy mieli własne baby
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
Tancerko, jedna z dziewczyn na forum wstawiła zdjęcia sukienki która nam się podoba ...na manekinie, choć tej koronki na dole za dużo nie widac to spokojnie możesz ją ocenić
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=325742 |
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ze mnie projektant hehehe
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
Te 3200 to dla mnie tez troche za drogo...ja przewidziałam max 2000 na sukienke..i zobaczymy do tego czasu może ktoś ja kupi <o podobnej budowie do mnie> i będzie chciał sprzedać
..ja nie muszę mieć nowej sukienki..choc na początku tak jak ty z mamą mówiłam że bede miała taką jak sobie wymarzyłam..ale moja wymarzona prosto z salonu za 3000 czy 4000 nie musi być ...a co do zamka z tyłu..to też wolę sznurowany..z resztą to bardziej praktyczne..przed ślubem praktycznie wszystkie panny młode chudną <koleżanka z roku dzień przed musiała miec po 3 cm z każdej strony zwężaną by jej nie spadła> a takie wiazanie można wtedy dopasować ...ale tak czytając twój projekt..to faktycznie bedzie Ci najłatwiej dać do szycia i powiedzieć czego się chce
|
|
|
|
#150 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nie chcę sukni z salonu nie wiadomno za ile tysięcy. Bo to ntylko raz się założy a później ciężko jest sprzedać. Siostry wisi do dzisiaj w szafie. Jeśli krawcowa weźmie 1200 czy 1500 to i tak nie będzie dużo. Boję się tylko, że będę miała jakąs wizję a nie będzie mi pasowało. A co do chudnięcia panien młodych. Nasz fotograf mówił, że panny młode powinny szyć sukienkę o 2 cm krótsza, bo w czasie wesele im się ciągną po ziemi. Właśnie dlatego, że przed weselem jeszcze schudły i im suknia spadła
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

to nie konkurs na najlepsze wesele w powiecie

raz tak raz siak