|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)
dziewczynki a ja mam inny "problem"... mam ślub pod koniec sierpnia i zastanawiam się, jakich kosmetyków używać, ewentualnie co używac, żebym się przez lato opaliła równomiernie? mam suknię bez ramiączek, będe wyglądać strasznie mając różne rodzaje dekoltów w różnych kolorach odbite na sobie, nie wspomnę już o ramiączkach i innych sznurkach od kostiumu..... ratunku! uwielbiam słońce i nie chcę unikać go przez całe wakacje....
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
monia.ch wg mnie to ten kapelutek tak średnio pasuje.
|
|
|
|
#2853 |
|
Raczkowanie
|
Jak już tak załączam fotki, to pochwalę się wam jakie buciki sobie kupiłam. Moje wymarzone buciki
|
|
#2854 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2856 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak już się taka pojawi to nie wiem co z tym robić, bo ona rośnie i rośnie i wyglądam jakbym wróciła z ringu, w guzach Cytat:
![]() Cytat:
w grę wchodzą bluzki albo na krótki rękaw albo całkowicie bez ramiączek i rękawów, tak mi się wydaje zawsze można też paradować w samym staniku..![]()
|
|||
|
|
|
#2857 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sluby sierpniowe 2009
A dlaczego nie? Już kilka takich widziałam, ale sierpnia nie było
![]() My mamy datę 22 sierpnia Załatwione: 1. Urząd Stanu Cywilnego 2. Wybranych świadków 3. Sale na obiad dla najbliższych + wstępne menu 4. Pub na wieczorne spotkanie ze znajomymi ( mamy małe rodziny, a sporo młodych znajomych ) 5. Oficjalne zaproszenia na ślub i obiad Co zostało: 1. Stroje - będziemy kupować w maju 2. Obrączki - powoli się rozglądamy 3. Zaproszenia tylko na ślub i zaproszenia do pubu będę robić po świętach 4. Autko + samochód dla gości - jakiś busik 5. Bukiecik - będę robić sama ( próbny w czerwcu/lipcu) O czym zapomniałam?
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#2858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
juz siedze jak na szpilkach i aypartuje listonosza z paczka hiii jutro albo dzis powienny przyjsc. Napewno widzialas je u tego samego sprzedawcy bo ja je tylko u jednego widzialam.
|
||
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
atomufko, tak to jedynka jest. Wczoraj trochę się pan doktor namęczył z tym zębem bo był bardzo mocno zrośnięty z kością i na dodatek się łamał
ale cale szczęście mnie nic nie bolało ani wczoraj ani teraz. A w zamian tego zęba dostał mini protezę z tą brakującą jedynką. Także nic nie widać ale lepsze to niż brak zęba a mostek dostanę w okolicach 10 czerwca, w zależności jak mi się będzie goić. W niedzielę kupilismy z tż garnitur, udało nam się bo trafiliśmy na promocję i były dwa modele w obniżonej o 70% cenie, to kupiliśmy dla tż i dla mojego taty. Zapłaciliśmy 269zł za każdy, cena przed obniżką była 899zł , a my go mamy za 35zł
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Nie za ciemne masz te buty do swojej sukienki?? Bo na zdjęciu jakieś takie mocno ecru wyszły.
|
#2861 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do krótkich rękawów-raczej własnie długi rekaw, żeby mi się nie opaliły wcale ręce, najlepiej to w golfie chodzic, albo jeszcze lepiej w kominiarce, wtedy opalenizna jest równa zastanawiałam się czy może opalanie natryskowe wyrówna te białe ślady po ubraniach, ale nie wiem...wie ktoś moze?
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
A ile płacicie za noc poślubną? Za hotel
|
#2863 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja np. w jednym hotelu 180 zł a w drugim 230 zł i nie wiem który wybrać. Chyba, że jest jeszcze apartament za 340 zł.
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
A my zapłacimy jakieś 40zł na nocleg
Bo w jednym hotelu są takie ceny dla gości weselnych, a mamy zamiar sobie wynająć pokoik dla siebie właśnie tam (bo płacić nie wiadomo ile za kilka godzin snu, to lekka przesada).
|
#2865 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak niby przesada, ale taka noc jest jedna w życiu i ja z moim TŻ chcemy wynająć taki pokój, na który normalnie w ogóle byśmy sobie nie pozwolili. Pewnie i tak okaże się, że budżet jednak mamy ograniczony i zarezerwujemy teń tańszy pokój.
Edytowane przez kwiatuszekk88 Czas edycji: 2009-04-07 o 13:39 |
|
|
|
#2866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
była w nim zgorzel i teraz po kilku miesiącach znów ise odzywa.Trzymam kciuki, zeby Ci się wszystko ładnie i szybko wygoiło
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My sobie w rocznicę ślubu zrobimy powtórkę z rozrywki i wtedy wynajmiemy wypasiony pokoik.
|
|
#2868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My na szczęście mamy nocleg w lokalu w którym bierzemy śłub, także ten koszt nam odpada, pewnie i tak jest wliczony w cene całej imprezy
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
A mysmy z TZtem mieli plan zeby na noc poslubna isc do swojego swiezo wyremontowanego mieszkanka (na razie jest w trakcie remontu) ale chyba bedziemy musieli tam polozyc gosci weselnych wiec musimy sie zastanowic gdzie sie przespimy... wiadomo ze ta noc nie bedzie zbyt dluga ale fajnie ja spedzic w milym miejscy. W restauracji gdzie mamy wesele wlascicielka ma pokoje do wynaciecie i apartament za 80 zl, jak tam bedziemyw najblizszycm czasie to chcemy go zobaczyc.
A pochwale sie ze remoncik idzie fajnie do przodu juz malujemy farby gruntem i wybiueramy kolorki farb i zaczynamy malowanie Dzis musze jeszcze fotki porobic do naszego archiwym remontowego przed i po remoncie
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2871 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
A butki też bardzo ładne! Wygodne?? Jaka to jest wysokość obcasa?? Cytat:
ale bolało masakrycznie mimo, że na znieczuleniu Edytowane przez monarika Czas edycji: 2009-04-07 o 13:58 |
|||
|
|
|
#2872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
butki bardzo wygodne, tylko musze miec wkładke pod piętą bo maja wysokie pobicie. Mam ten problem z wszystkimi butami, moja tylnia częśc stopy nie cierpi butów ![]() Obcas wynosi 8cm - najlepiej mi się na takim tańczy, bo noga się tak nie męczy. Dodam, ze jestem przyzwyczajona do takiego obcasa, przetestowałam już wszytskie możliwe wysokości ![]() Współczuję tak okropnej wizyty u dentysty. Ja mam same dobre skojarzenia ze stomatologami, może daltego że jeszcze nie wyrywałam zębów...
Edytowane przez monia.ch Czas edycji: 2009-04-07 o 14:11 Powód: korekta |
|
|
|
|
#2873 |
|
Wtajemniczenie
|
chcialam ta sukienke
http://www.maggiesottero.com/dress.a...3&style=V7018T ale dowiedizlam sie dzis ze nie moge ja przymierzyc, obejzec jak tylko sobei ja zamowie wplacajac cala wartosc czyli 5600zł!!!! rewelacja |
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny
Długo mnie nie było , a to dlatego że miałam problemy z kompem. Teraz jest wszystko oki narazie i działa ![]() Cały czas przygotowuje się do ślubu. ![]() Mam takie pytanie i można powiedzieć problem. Dlaczego mój narzeczony nie mówi do mnie po imieniu ?Czy też mieliście coś takiego ? Ja tego nie mogę zrozumieć. Kiedyś napisałam w smsku, czy pamięta w ogóle jak mam na imię, to zaczął w smsach pisać do mnie po imieniu, ale w takich normalnych relacjach nigdy nie wypowiedział mojego imienia, a o innych ludziach i znajomych mówi po imieniu . Przykre to dla mnie jest podwójnie, bo mój tato 25 lat do mamy nie powiedział : Krysia. :/ Z czego to wynika ? czy ja mam takie beznadziejne imię ? Ostatnio byliśmy u naszego świadka, a on do mnie normalnie : Emilka....i naprawdę miło mi jest kiedy ktoś po imieniu, a nie ej , albo bezosobowo. Jak ja bym była takim Teeeee jak tramwaj. Proszę o radę dziewczyny. Ja zawsze zwracam się do TŻ po imieniu, albo Skarbuś, Słoneczko albo Kochanie.Nigdy nie używam wersji bezosobowej.
Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2009-04-07 o 15:03 |
|
|
|
#2875 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia nie reaguj na wersję bezosobową. Może się nauczy. Do mnie tż po imieniu tez nie mówi za często ale w zamian używa innych pieszczotliwych zwrotów.
Jak przestaniesz reagować to się nauczy, że musi Cię albo po imieniu albo innym sposobem zawołać. Na ejj ja bym w ogóle nie wiedziała że to do mnie
|
|
|
|
#2878 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sluby sierpniowe 2009
hello sierpniowe PM
dołączam do waszego grona!Mój ślub 08.08.2009r! Mam dość dużo załatwione, ale mam wrażenie że to co pozostało to najwięcej czasu mi pochłonie. teraz jestem na etapie poszukiwania zaproszeń i powoli rozglądam się za butami a na ile wcześniej rozwozicie zaproszenia?
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
ja tego w ogóle nie mogę zrozumieć
a do innych mówi po imieniu, tylko moje jakoś nie chce mu przejść przez gardło. Nie chce by było tak jak z moimi rodzicami. Może ze mną jest coś nie tak
Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2009-04-07 o 15:36 |
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko - po pierwsze masz sliczne imie! moja przyjaciolka tak ma na imie i chodzi mi po glowie zeby kiedys dac tak na imie swojej coreczce jak ja bede miec
![]() Wiesz moj TZ ten nie mowi mi po imieniu ale tak jak Kliwia pisala, uzywa jakis zdrobnialych slowek: kochanie, kocik, dziubus... Po imieniu mowi tylko zazwyczaj jak o mnie cos komus opowiada Ale fajna rade dala Ci kwiatuszek - nie reagowac na to jak mowi Ci bezosobowo! bo to nie ladnie tak....
Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2009-04-07 o 15:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

I chyba najgorszy - grudkowo-krostkowy.
Nie dość, że wywaliłam ponad 2 tys. na leki i lekarza, to teraz taki ZONK. 
w grę wchodzą bluzki albo na krótki rękaw albo całkowicie bez ramiączek i rękawów, tak mi się wydaje

ale cale szczęście mnie nic nie bolało ani wczoraj ani teraz. A w zamian tego zęba dostał mini protezę z tą brakującą jedynką. Także nic nie widać

ale bolało masakrycznie mimo, że na znieczuleniu