|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
Zgadzam się, co do tych kolorów, kto to w ogóle wymyślił? ![]() Ja też się cieszę, że na razie odpuściłam wózek, bo ciągle coś nowego mi przychodzi do głowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Nasze dwa nowe bodziaki
![]() Kupiłam jeszcze nożyczki do paznokci Chicco
|
|
#3063 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
co do wozkow.....to ja ciagle sie waham - chodzi mi po glowie ten espiro vector air, jest praktycznie idealny dla mnie i taki zgrabny i leciutki, strasznie chcialam tritona ale jego nie moge zobaczyc na zywo i tu mam minus a ja wlasnie wrocilam z mama z miasta, zakupy domowe - ale kupilam trzy podkoszulki dla syna i sobie legginsy czarne do tunik - w ogole masakra ja juz kompletnie nie mam w czym chodzic, a moj syn po zimie wyrosl mi ze wszystkiego
|
|
|
#3064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
ale piękna pogoda u mnie 28 stopni w cieniu, a ja mam wizytę u dentysty na 14 i nie wiem w czym iść w taki upał, żeby się znowu nie rozchorować, bo w sumie to kwiecień i wieje wiatr ![]() Cholera poprzecinałam sobie dziąsło nitką w dwóch miejscach i trochę mnie boli jak jem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Taka do odkażania ran ma okropny smak taki jodowy ja osobiście nie mogę stosować bo mi niedobrze
|
|
|
#3065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A masz linka to tego wózka, bo chyba go nie widziałam. Z ciuchami u mnie też jakoś krucho .Cytat:
Też ciągle gdzieś ciacham dziąsło nitką, przed ciążą to nie było nic takiego, a teraz od razu - krew
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-04-07 o 13:22 |
||
|
|
|
#3066 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
to ja jednak podziekuje z ta woda
![]() a wozek to taki: http://www.allegro.pl/item594219967_..._air_2009.html kolorek zielony, mozna go zobaczyc na zdjeciach wersji lite: http://www.allegro.pl/item594220915_...lite_2009.html sa mega lekkie te wozki, nawet w wersji z pompowanymi kolami - barracudy np nie moglam dzwignac w gore a ten to jedna reka
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nie w moim stylu, więc nie pomogę
|
|
|
#3068 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no wlasnie mi sie tez nie podobaja jakies kosmiczne wozki ale on na zywo wyglada zupelnie inaczej - jest naprawde super, zakochalam sie w nim
![]() no i jest taki zgrabny, malutki i lekki ![]() lece do miasta jeszcze i po malego
|
|
#3069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a małż miał wytłumaczenie - rozmawiał z synem - przeciez to poważna sprawa super! ktos tu sie rozkręcił z zakupami ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3070 |
|
Ola-Unhola
|
Cześc Mamusie
![]() Ja już wróciłam, przemeldowana razem z Małym. Do zerówki złożyłam papiery, własciwie jest już przyjęty, mam dzwonic tylko za dwa tygodnie, żeby dowiedziec się o szczegóły (jaka grupa, co i jak). Miramej, jak zawsze słodkie zakupki ![]() Svinecko, wózek fajny (chociaż chyba ja bym takiego sobie nie kupiła, ze względu na spacerówkę). Myślę, że powinnaś się kierowac tym co widzisz w realu, bo jednak fotki w necie to za mało. W końcu jest do wydania ponad 1000 zł. Ulcia2512, gratuluję zdrowego synka WrednaAfrodyto, gratuluję kopniaczków - to cudowne uczucie Katarzynko, co do piersi, to się nie martw. Jak maja miec pokarm, to będą miały bez względu na wielkośc Eleeri, powodzenia u Dentysty Syla i Ania, Mura to mój typ nr 1 - jest boski, a ja się w nim zakochałam ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Idąc do gminy, weszłam do lumpka (nigdy tam nie byłam). Jezu, jak tam śmierdziało, a ciuszki dla dzieci tylko wycenione (nie na wagę) i takie najzwyklejsze wymięte body kosztowało 6 zł., Bluzy po 20, spodnie po 15, a stan mooocno używane. To ja już wolę dorzucic 15 zł i miec nowe z Cubusa np. Edit: w lumpku w ogóle byłam (bo ja to lupkowa kupująca), tylko w tym konkretnym jeszcze nie
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-04-07 o 14:12 |
|
|
|
#3071 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Rozkręcam się, rozkręcam, czekam na następne .Dziewczyny, w Smyku do 11 kwietnia jest promocja -20% na wszystkie ubranka (chyba Skierka też coś pisała o tym), byłam, ale nic nie kupiłam, bo się zawiodłam tym ich Cococlub czy jakoś tak . Fajne wzory śpioszków, ale jaka marna jakość - niektóre już teraz miały powyrywane napki - nawet jeśli ludzie odpinają i zapinają namiętnie, to powinny wytrzymać, bo my też tak będziemy używać. Cytat:
Dziękuję Ja nie umiem za bardzo w lumpku kupować, choć wiele podejść nie robiłam.
|
|
|
#3072 |
|
Raczkowanie
|
ojjj
zapomnialam Wam powiedziec!! za co bardzo bardzo przepraszam... JA BEDE MIALA CÓRECZKE![]() Wlasnie przed chwila zapisalam sie do szkoly rodzenia Nom i zobaczymy jak to bedzie:P 16 kwietnia idziemy po raz pierwszy
|
|
|
|
#3073 | |
|
Ola-Unhola
|
http://smyk.com/index.php?option=com...39073&Itemid=0
....... ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
Gratuluję córeczki
|
|
#3074 |
|
Raczkowanie
|
Miramej, jak zawsze słodkie zakupki
![]() (...) Idąc do gminy, weszłam do lumpka (nigdy tam nie byłam). Jezu, jak tam śmierdziało, a ciuszki dla dzieci tylko wycenione (nie na wagę) i takie najzwyklejsze wymięte body kosztowało 6 zł., Bluzy po 20, spodnie po 15, a stan mooocno używane. To ja już wolę dorzucic 15 zł i miec nowe z Cubusa np. a powiem wam ze ja ostatnio weszlam do takiego lumpeksu w sobote i znalazlam naprawde swietne rzeczy w ogole nie zniszczone niektore z metka jeszcze kupilam 3 body na krotki rekawek, 2 sweterki (ale naprawde porzadne i sliczne) i jakas koszulke jeszcze i wydalam na to cale 9, 70 zl
|
|
|
|
#3075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3076 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Muszę się przejechac tam niedługo. za 100 zł to 2 kg ubrań
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamuski! korzystam pelnymi garsciami z pieknej pogody i towarzystwa mojej kochanej rodzinki.
Gratuluje wspanialych zakupow, szczegolne gratulacje kieruje zas do tych, ktorzy ciesza sie z dopiero co odkrytej plci maluszka i pierwszych kopniakow!
|
#3078 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w lumpku byłam moze 2 razy - jakos ten zapach mnie odstraszył ... ale koleżanka chodzi dosyć często i fajne rzeczy czasem upoluje Pewnie miałam pecha Cytat:
![]() Ja czekam na tunikę, spodnie i biustonosz ... mam nadzieję, ze dojdą przed świętami ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Cytat:
JA TEŻ TEGO NIE SKOMENTUJĘ! ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaką tunikę zamawiałaś? Bo ja szukam, oglądam i nie mogę się zdecydować ![]() Dziewczyny, zobaczcie, jakie ładne ma facet body ![]() http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=12643923
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-04-07 o 15:25 Powód: Dopisek |
|
|
|
|
#3080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez skorzystalam ze sloneczka........wlasnie siedzialam w spodenkach i bluzce na ramiaczkach-oczywiscie brzuszek byl przykryty.....ale robilam takie sesje po 15 min......zeby nie przegrzac organizmu.....
|
|
#3081 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po krótkiej nieobecności
![]() Byłam dzisiaj na badankach /w tym również glukozka/, wyniki w piątek, a wizyta we wtorek. Ania, Karolinka, Skierka, Unholy i reszta mamusiek - śliczne ubranka zakupiłyście Agata R i Miniusia gratuluję córeczek Tru wózeczek fajowy. Też nad nim myślę, ale muszę zobaczyć go w realu. W sobotę też oglądałam wózeczki, widziałąm te o którym pisała Svinecka, niegłupi /. Koleżanka, która prowadzi ten sklep powiedziała mi, że atlantic ma wypuścić w maju nowy wózeczek, tak pomiędzy vectorem a espiro. Ma być naprawdę extra. Pokazała mi go w katalagu, fajnie się prezentuje, ale jak to ja - real się liczy
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2009-04-07 o 16:05 |
|
|
|
#3082 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam koleżankę lekarkę, która mnie na to bardzo namawia, argumentując, w sumie słusznie, że w ciągu jednego dziesięciolecia medycyna potrafi robić kroki milowe, a ta krew to polisa na całe życie dziecka, nawet jak będzie 50-letnim człowiekiem i dowie się, że np. ma raka. Komórki macierzyste odznaczają się niespotykaną zdolnością do mnożenia i lekarze sądzą, że będzie można z nich wychodować zdrowy organ dla człowieka teraz to brzmi jak matrax, ale przecież kiedyś tez się wiele rz0eczy ludziom nie śniło, które są teraz na porządku dziennym nie wiem...jeszcze mamy czas na zastanowienie ![]() Cytat:
![]() Ja myślałam, że jakieś bluzeczki ktoś kupił ![]() Cytat:
Cytat:
Mnie się też ten chłopięcy bardzeij podoba. Połączenie różu z bordo w tym "dziewczęcym" jest takie...nie bardzo i Ninka przejmie po Adasiu ten wózek jakby co Cytat:
Cytat:
ale rączkę można regulować pod siebie. Na zdjęciu mam podniesiąną prawie albo w ogóle najwyżej jak się da Cytat:
Cytat:
![]() A legginsy kupowałaś takie specjalne ciążowe czy zwykłe? Cytat:
Cytat:
![]() No to o glukozie. Chyba bym wolała lewatywę, pobieranie krwi codziennie do końca ciąży niż wypić jeszcze raz to świństwo!!! ![]() Pierwszy, drugi łyk jeszcze nie są złe. Nawet powiedziałam to pielęgniarkom, niestety każdy kolejny rósł mi dosłownie w gardle, podchodził spowrotem do ust....nie no masakra. Potem mi się tym odbijało i przez 2 godziny modliłam się żeby nie zwymiotować żeby nie musieć tego pić jeszcze raz... Rada dla tych co jeszcze nie piły-dokładnie wymieszajcie cholerstwo z cytryną, ja ni emiałam łyżeczki, a kobity nalały mi pełny kubek od herbaty, a na dnie została mi jeszcze taka nie rozpuszczona gruda, chyba żeby mnie dobić! No to się wyżaliłam ![]() Teraz z przyjemniejszych akcentów - na 17.30 idziemy na pierwsze zajęcia w szkole rodzenia |
||||||||||
|
|
|
#3083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mnie to czeka w piątek ![]() Dzięki za informację o wózku ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
, a wieloryba nie widziała , chyba nawet na zdjęciu Jejku, załamałaś mnie z tą glukozą . Na razie mam 50 g, ale i tak mam pietra, że oddam ![]() tru mam prośbę, czy mogłabyś podać wymiary śpiworka z Motherhood, długość, szerokość między paszkami? Proszę
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miramej nie chciałm Cię załamać. Ty masz mniejszą dawkę, będzie 100 razy lepiej jak dla mnie wyglądało na pół kilo ![]() No i to, że nalały mi taki wielki kubas, że nie dało się pociągnąć "na raz" i ta gruda na finiszu...U Ciebie pójdzie gładko zobaczysz ![]() Wymiary: Pod pachami - 39cm długość całkowita na środku (czyli od dekoltu) - 80cm rozłożony, a podpięty 60cm. Szekokość mniej więcej na środku długości - ok.49cm Aha - on jest rozpinany zupełnie dookoła i jest z milutkiej flaneli z jakimś miękkim wypełnieniem, myślę, że na jesień będzie jeszcze spokojnie dobry.
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-04-07 o 16:27 |
|
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
MAMUSIE z KRAKOWA POMOCY!!!
potrzebuje się dowiedzieć gdzie mogę za normalne ceny kupić wyprawkę... Znacie może jakieś sklepy godne polecenia?? Bo chciałabym się wybrać na zakupy ale nie mam zielonego pojęcia gdzie ![]() Będę BARDZO wdzięczna za pomoc ![]() A tak w ogóle dzień dobry Ja czuję się dzisiaj strasznie słabo, duszno mi... Masakra... podczytuje Was ale nie mam siły się dzisiaj udzielać... |
|
|
|
#3086 |
|
Ola-Unhola
|
http://images.google.pl/imgres?imgur...lr%3D%26um%3D1
Dla wielbicielek takich wózeczków
|
#3087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co prawda pani laborantka powiedziała, że mogłam wypić ją w domu po zjedzeniu samej kromki chleba, żeby nie zemdliło tak na czczo i przyjść po godzinie na badanie, ale ja oczywiście zielona w temacie Weź cytrynę, ja wzięłam pół i wystarczyło Tru fajnie by było jakiś rabacik dostać. Może i da się coś zrobić, bo jak kupowaliśmy w tym sklepie prezent dla chrześniaka męża, to koleżanka rabaci dała A i ten nowy atlantic ma kosztować w granicach 1500zł.
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2009-04-07 o 16:49 |
|
|
|
|
#3088 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wrócilam od dentysty ![]() buuu dłubała mi w kieszonkach przyzębowych i do teraz mnie bolą ![]() a jutro umówiłam się do fryzjera i na 17.30 do szkoły rodzenia - pierwsza lekcja (być może za darmo )i pogoda się u mnie popsuła, przed chwilą był pierwszy wiosenny deszczyk. Cytat:
![]() dentysta powiedział, że w ciąży to dziąsła są bardziej wrażliwe niż normalnie (wina jakiegoś hormonu - już nie pamiętam jakiego ) i mam po prostu dłużej myć szczoteczką ![]() no nie wiem jak ja to wytrzymam, bo dla mnie mycie zębów to nitka, szczoteczka z pastą i płyn do płukania, a bez nitki będę miała wrażenie że nie domyłam zębów i choć co mi między zębami zostało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, no to wracam oglądać ![]() No to Cię pielęgniarki urządziły z tą glukozą a ja mam jutro pierwszą lekcję
|
|
|
#3089 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale jakoś do aż takich słodkości mnie nie ciągnie . Już kiedyś piłam, dawno i pamiętam, że dobre to nie było Dzięki za te wymiary Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie podoba mi się pomysł z odstawieniem nitki, na razie będę bardziej uważała, bo mam tak samo jak Ty: nitka, mycie i płukanie. I wtedy wiem, że umyłam zęby. eleeri ile ogólnie płacisz za szkołę?
|
|
|
#3090 |
|
Ola-Unhola
|
Ja też niedługo na glukozę się wybiaram, na szczęście "tylko" 50 g
Znalazłam chyba najtańszą jak do tej pory wersję Mury 3w1 http://images.google.pl/imgres?imgur...lr%3D%26um%3D1
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

Czy one w ogóle będą miały pokarm ? 

. Katarzynka Moj drugi typ wozka i ten co ma kolezanka to maxi cosi mura

MACIEJKA SYNEK KOCHANY