|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Cytat:
![]() przeciez testy nie sa drogie.. dla swietego spokoju lepiej wydac te kilka-kilkanascie zl i sprawdzic, chociaz moim zdaniem nakrecasz sie i w ciazy nie jestes.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#2282 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki odpowiedzie na moj post?
jakie macie doswiadeczie z yasminelle a yasminem w sprawach skornych?
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
pytasz od jakich tabeltek zaczac. mysle ze to powinien powiedziec Ci lekarz a nie ty sama decydować. jakby nie było lekarz ma wieksza wiedzę. na tradzik zaleca sie najczesciej chyyba wciaż diane. (ja osobiscie odradzam z mojego doswiadczenia) moze na tradzik dziala (mowie moze bo gdy ja bralam nie mialam problemu z tradzikiem) ale po odstawieniu sie pojawił
poza tym ciagle bolal mnie brzuch czasem watroba. mysle ze yasmin byloby lepsze (yasminelle niewiele zdzialają na tradzik, nigy w ulotkach reklamach wspominają coś o czystej cerze bez problemow ale moj ginekolog stwierdzil ze na tradzik to nie nimi sie leczyc). dziwne ze dermatolog nie polecił ci zadnych srodkow dermatologicznych. jest wiele masci, kremow na tradzik. sama stosowałam wiele zeli, kremow ktore naprawde mi pomogły.
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy, co dalej, dziś zaczynam 2. opakowanie.
|
|
#2286 |
|
Raczkowanie
|
hm... zastanawiam sie czemu ja w takim razie dostalam yasminelle zamiast chociazby yasmin :P
ale pwoiem wam,ze jak na razie (wzielam 8 tabletke) to czuje sie swietnie, naprawde. (oby tylko nie zapeszyc:P) |
|
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się czułam świetnie przez całe opakowanie. Moja siostra ma przy Yasminelle problemy skórne. Aha- Yasmin bardzo poprawiły mi cerę ale przytyłam po nich, natomiast po Yasminelle na razie wcale.
|
|
#2288 |
|
Raczkowanie
|
mhm... no coz, zobaczymy... w sumie poza yasminelle biore jeszcze inne leki, wiec moze jakis efekt to da
![]() moja kolezanka z kolei ostatnio po yasminelle (a bierze je juz ze 3 lata) zaczela czuc sie okropnie i miec cala mase skutkow ubocznych. nawet jej lekarka sie zdziwila,ze to po yasminelle.. ale to tylko potwierdza,ze na kazdego dzialaja inaczej no dam znac,jak jzu cos zauwaze :P |
|
|
|
#2289 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny zadna z was nic nie wie i nie doradzi? pisałam kilka dni temu ...
w ciązy to nie jestem... chyba ze jestem ta pechowa ze statystyk... przeanalizowałam przyjmowanie tabletek i wszystko wg schematu i zaleceń wszystkie krwawienia tak jak powinny byc. troche jestem zdezorientowana. bo jednak pojawia sie cien nie pokoju ze może jednak... 4 opakowanie a ja 3 dzien czuje sie bez sensu. mdłości, ból brzucha w lewej górnej częsci... nie wiem czy wiązać to z Y czy poprostu takie dni... dodam ze w ciagu 3 miesiecy schudłam w moim przypadku dośc znacząco. Co o tym myślicie? |
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2291 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje za pomoc Wdowo
dla mnie to jest dziewne |
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie brałaś tabletek nigdy nie zdarzyło Ci się mieć nudności? ![]() ja biorę tabletki ponad 1,5 roku i uwierz, że nie raz czułam się tak nijako, miałam nudności, byłam senna, pojawiła się nawet pierwszy raz w życiu zgaga! ![]() ale nie ma co zrzucać winy tylko na tabletki bo przecież na to ma wpływ wiele innych czynników ![]() a skoro tabsy łykasz regularnie bez żadnych przebojów to ciążą się nie martw
|
|
|
|
|
#2293 |
|
Raczkowanie
|
jak nie brałam to tak szczerze powiedziawszy to moze kilka razy miałam nudności, ale jak juz sie bierze tabletki to pojawia sie mysle głupia.
generalnie się nie martwię a jeszcze jak mowisz ze nie musze i utwierdziłas mnie w moich myslach to bede całkiem spokojna
|
|
|
|
#2294 |
|
Raczkowanie
|
czy któraś z Was ma takie informacje jakie witaminki powinno się łykać przy braniu yasminelle?? bo szczególnie są wypłukiwane z organizmu...
ja np. co jakiś czas łykam magnez bo w innym razie lekko drentwieją mi nogi, a jak ok 10-14 dni pobiorę to wszystko wraca do normy i znów na jakiś czas "wystarcza" ostatnio jeszcze wapno bo mi kości ze stawów wyskakiwać zaczęły nie mam pojęcia czy to na Y mogę zrzucić takie dolegliwości czy niekoniecznie macie podobne doświadczenia może?? idę w środę do mojej gin to też jej zapytam czy jakieś minerały trzeba szczególnie uzupełniać |
|
|
|
#2295 |
|
Raczkowanie
|
to sie podziel wiedza pozniej
![]() ale wydaje mi sie, ze wystarczy lykac zwykly zestaw witamin typu centrum czy vigor i powinno starczyc
|
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Drogie Panie
![]() dołączam do grona użytkowniczek yassminelle jestem dopiero po 5tabletce 1opakowania, nie wiem czy to za wcześnie żeby mówic o jakiś skutkach ubocznych ale póki co żadnych nie zaobserwowałam a nawet coś mnie zaskoczyło... zawsze umierałam pierwszego dnia okresu, nie wychodziłam z łóżka, łykałam po 6 ibupromów w ciągu dnia... teraz dostałam okres pod wieczór (zawsze rano dostawałam) i zaczął mnie strasznie tradycyjnie brzuch bolec... odczekałam 2-3 goizny do godz 20.00 żeby wziąc pierwszą tabletkę i po ok godzinie ból przepadł... nie wzięłam żadnej tabletki przeciwbólowej... nie wiem czy to zasługa tabsów czy magia jakaś ale miło mnie to zaskoczyło
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam od 2. opakowania mdłości co wieczór i całą noc
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
może pijcie na wieczór jakąś miętę?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2300 |
|
Konto usunięte
|
Ktoś już odstawiał yasminelle ?
Ja jutro biorę ostatnią tabletkę Modlę się żeby cera została jaka jest
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz bym się zastanawiała, czy nie wchodzi w jakąś interakcję
![]() Cytat:
Poprawiły Ci cerę?
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
nie wchodzi, spokojnie, hehe
![]() a może pomóc- spróbować nie zaszkodzi |
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wchodzi, ja popijam dosyć często miętę,ale dla smaku
![]() Ja pomimo tego,że biorę Y ponad 2 lata to dalej mam nieregularne krwawienia. Raz przychodzi w pierwszym dniu przerwy,raz w trzecim, czwartym. Ma któraś z Was podobnie? |
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie krwawienie standardowo 2 dnia
i w tym miesiacu wyjatkowo dlugo mnie trzymalo az do 7 dnia przerwy. jutro kolejne nowe opakowanie juz bez krwawienia oj nie moge sie doczekac humorki mi mineły! czuje sie rewelacyjnie jeszcze ta piekna pogoda az cce mi sie latac mam ogromna wene do pisania pracki lic. i w ogole nie wiem ale tabsy w tej chwili nie przeszkadzaja i nie psuja mi niczego...tylko wlosy oj wlosy leca garsciami. juz zapisalam sie do dermatologa
|
#2305 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam zawsze w trzecim dniu przerwy, przed południem, normalnie jak w zegarku między 11-13 godz
![]() maksymalnie 4 dni, ale w pierwszy nigdy się nie obyło bez bólu brzucha ![]() nawet bardziej boli niż przed tabsami- bo wcześniej praktrycznie nic nie odczuwałam ![]() Ale coś za coś... biorę w miarę o tej samej godzinie tj. czasem pół godzinki w tą czy w tamtą |
|
|
|
#2306 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, moja pierwsza przerwa z tymi tabletkami
przy poprzednich okres mialam zawsze w środę o 15.00, mogę oczekiwać że teraz będe miała jakoś podobnie, czy mi się zmieni termin?
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak mialam (z tego co pamietam to przy 5,6,7 opakowaniu, wiec dlugo mnie trzymalo) wiec wiem, jak to potrafi meczyc. ja sobie nie umialam z tym dac rady, nic nie pomagalo (mieta, tabletki na zgage ani nic), musialam przeczekac te 4h i pozniej spokoj. od kilku opakowan juz tego nie mam, wiec jest nadzieja, ze minie
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#2309 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() jakis czas temu pisalam ze kluje mnie cos nad lewa piersia i pewna osoba poprosila mnie abym po wizycie u lekarza napisala jaki to ma zwiazek z sercem.Otoz lekarz powiedzial ze nie ma sie co obawiac to nie serce, tylko ze ja mam normalne tetno, a nie przyspieszone wiec w moim wypadku wszystko ok jeszcze mam pytanie bo gin pobral probke do badania cytologicznego i powiedzial ze mam mala zmiane w szyjce. nie mialam nigdy problmow zadnych wiec sie nie znam dlatego pytam, czy to moze oznaczac np nadzerke albo inna chorobe a nie tylko zmiany rakowe? |
|
|
|
#2310 |
|
Rozeznanie
|
w okolicach 17 zaczne brać yasminelle
to też moje pierwsze .. Ile płacicie za swoje? Ja dzisiaj 40zł za opakowanie dałam O.o |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

)

poza tym ciagle bolal mnie brzuch czasem watroba. mysle ze yasmin byloby lepsze (yasminelle niewiele zdzialają na tradzik, nigy w ulotkach reklamach wspominają coś o czystej cerze bez problemow ale moj ginekolog stwierdzil ze na tradzik to nie nimi sie leczyc). dziwne ze dermatolog nie polecił ci zadnych srodkow dermatologicznych. jest wiele masci, kremow na tradzik. sama stosowałam wiele zeli, kremow ktore naprawde mi pomogły.

nie mam pojęcia czy to na Y mogę zrzucić takie dolegliwości czy niekoniecznie