|
|
#3271 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
kilianna z moimi dziąsłami wszystko wporządku
![]() przynajmniej tak mi się zdaje,nic mnie nie boli,a także nikt mi nie zwrócił wcześniej na to uwagi. a coś nie tak? moze będziesz pierwsza. ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
Mam jeszcze jeden problem.. ![]() złe przełykanie śliny przy tym złe układanie języka. (już kiedyś o tym wspominałam) Przy połykaniu śliny mój język znajduję się na dole przy tym wypycha górne zęby do przodu,tym samym dolne wciskają się do środka. Muszę wykonywac takie ćwiczenia rehabilitacyjne itd. A stłoczeń nie mam. ![]()
|
|
|
#3272 |
|
Przyczajenie
|
) mam jush aparacik. górny łuk na razie, ale i tak cierpie :/ od ortodonty wyszłam wczorak ok 11 o i caly dzien ok, a dzis rano yaaaaaaaaaa obudziłam sie z potwornym bólem. nie wspominając juz o tym, że od wczoraj myłam zęby chyba z 200 razy. plusem jest to, że nie mam pierścieni a słyszałam, że to własnie one sa najgorsze jesli chodzi o ból i przyzwyczajanie sie do apaurat
|
|
|
#3273 | |
|
Zadomowienie
|
Aparaty są w modzie, bo w końcu przestaliśmy się ich jako społeczeństwo wstydzić..
A tak w ogóle spotykam się z samymi pozytywnymi komentarzami, albo ludzie w ogóle nie reagują ![]() Mój facet mówi do mnie vel Kopareczko ponoć mu się ze spychaczem mój złomek kojarzy.---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
Ja mam pierścienie i to wcale nie one były przyczyną największych katuszy. Najbardziej bolały przednie zęby... Pochwale się, a co tam: dzisiaj wcinałam tortille w McWymiocie. Bez krojenia.. Gryzłam.. NORMALNIE |
|
|
|
|
|
#3274 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Generalnie pieprzą tam głupoty(przynajmniej o aparatach), szkoda czasu na oglądanie i denerwowanie się ![]() No to kiedy zdejmujesz? Bo ząbki masz już równiusieńkie!
Papryczki wróciły!!! Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-04-07 o 17:53 |
|||
|
|
|
|
#3275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ochhh zazdroszczę! porcelana? ![]() zauważył ktoś?
|
|
|
#3276 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja osobiście zawsze bardzo pozytywnie patrzyłam na ludzi w aparatach, uważam, że to oznaka tego, że ktoś po prostu dba o ząbki, a to dobrze o nim świadczy, czyż nie? ![]() ok sama długo, długo odkładałam tę decyzje z różnych powodów ale, w koncu mam aparacik, moje ząbki się prostują i mimo tego, że boli strasznie sie cieszę ![]()
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ładne masz te ząbki
|
|
|
|
|
|
#3278 | |
|
Rozeznanie
|
Tak kiedyś był już program o aparatach ortodontycznych.
I o ile pamiętam gośćmi wtedy byli :Monika Mrozowska i ten... no jak mu tam? ![]() Artur Chamski!!! ![]() i pieprzyli głupoty. Artur miał chyba łuk lingwalny o ile się nie mylę,a Mrozowska nie pamiętam. Ale byłam strasznie zdegustowana. Wiadomo,ze tam kwestia gustu,ale tacy aktorzy czy piosenkarze naprzykład mają największy wpływ na młodzież i powinni zakładać zwykły metal. I pokazywać nam,ze nie ma czego sie wstydzić. Achhh i tak zakladam metal ![]() !!---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
Ochhh dziękuję ci bardzoo Matko! narazie żadnych problemów z dziąsłami nie mam. Ale będę czujna na wszelki wypadek.
|
|
|
#3279 | |
|
Przyczajenie
|
niom porcelanka
nie jest tak, że ich wcale nie widać... raczej nie rzucają się w oczy z daleka, z bliska jak zaczynam się szczerzyć (a szczerze się cały czas nawet mimo bólu i bez powodu , taki charakter po mamusi) to widać, przede wszystkim drucik, ale wygląda to całkiem fajniutko. Inna sprawa, że moi znajomi sa bardzo pozytywnie nastawieni do mojego aparatu i od wczoraj jeden za drugim wpadają do mnie choc na chwilke zeby zobaczyć i chwalą (tylko spróbowaliby nie!!! polecam bomba witaminowa i naprawdę smaczne ![]() Cytat:
Edytowane przez moraki Czas edycji: 2009-04-07 o 18:11 |
|
|
|
|
|
#3280 |
|
Raczkowanie
|
Kosheen, papryka85, smiechotka, mclilu, ksylwia, susinka1 DZIĘKUJĘ za gratulacje!
![]() hmmm... zastanawiam się nad kolorem gumek, w sumie miałam już perłowe (przebarwiają się ), jasnoniebieskie i różowe... może też wezmę wiosenną zieleń ? Dziewczyny miałyście może zielone ligaturki? Jak się prezentują? A i jeszcze jedno pytanko, po jakim czasie dziury po czwórkach zaczynają sie zamykać, bo już mi się trochę znudziły...
|
|
#3281 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni-laicy, zieloni w temacie, nie to, co my ![]() Pan ortodonta dopuszczony został do głosu tylko przez chwilę, a tak to prowadzący pieprzyli trzy po trzy i jeszcze krótki reportaż był, w którym jakaś stylistka powiedziała, że osoby "na stanowiskach" powinny zadbać o to, by aparat był jak najmniej widoczny Generalnie-stek bzdur, zero konkretnych informacji dla pacjenta. Cytat:
![]() Cytat:
U każdego może być inaczej. Zależy od zębów i tego jak działa na nie orto.
|
|
|
#3282 |
|
Rozeznanie
|
A ja byłam dziś na piaskowaniu i dentyska mnie pochwaliła, że bardzo ładnie dbam o ząbki przy aparacie i że mi służy
![]() ![]() . Trochę było osadu ale to ponoć normalne, a kamienia nic a nic, więc nawet skalerem nie pociągneła ![]() A jak byłam na kontroli gab. stomatologicznego to p. stomatolog tez miala druciaka ![]() ![]() Tak mi się raźniej zrobiło, trochę sobie pogadałyśmy i takie tam
|
|
|
#3283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Proszę o odpowiedzi
|
|
|
|
|
|
#3284 |
|
Raczkowanie
|
papryka85 dzięki za ekspresową odpowiedź
|
|
#3285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ponoć nie jest to stały efekt więc pewnie trzeba powtarzać, nie często ale raczej tak, a dobry stomatolog nie zniszczy szkliwa!!! Po zabiegu ząbki mogą być bardziej wrażliwe i trzeba używać delikatnej pasty np. elmex sensitiv ale ta wrażliwość szybko mija!
|
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z wybielaniem jest tak, że jego efekty nie są "na zawsze". Choćby się bardzo dbało, to prędzej czy później zęby znów pociemnieją od jedzenia i picia. Szkliwa to podobno nie niszczy, zresztą nie robi się tego często, bo efekty profesjonalnego wybielania w gabinecie są dość trwałe, a czy zęby są wrażliwe, to nie wiem. Ja wybielałam zęby w domu białą perłą i w trakcie używania zęby były wrażliwsze, ale to akurat normalne i szybko minęło. Niewiele Ci rozjaśniłam, ale trudno powiedzieć ile trwa zamykanie szpar, bo na prawdę może być bardzo różnie
|
|
|
#3287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wyprubuje tą twoją bombę witamnową ![]() tak racja rzecz gustu,ale moim zdaniem same bzdury tam gadali!
|
|
|
#3288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(chyba byly rozpuszczalne bo za pare dni tylko szwy mi sciagla z dziasel a nic juz nie wyjmowala z nich)
|
|
|
|
|
|
#3289 | ||
|
Zakorzenienie
|
TESKNIŁYŚCIE???
Jeszcze tak Chociaż zęby mnie nie bolą to może jednak nie ![]() Cytat:
![]() Może przy okazji zmieni mi gumeczki ![]() Byłam w delegacji na drugim końcu Polski, uprawiałam błogi Sss w sobotę (oooj gorąco było i teraz będę czekać na okres ) i takie tam Jednak głównie to załamałam się tym ile Wy piszecie No nie idzie nadrobić ![]() omajngad zwiedziona mrożącym krew w żyłach nagłówkiem przeczytałam ILE MOGĘ NOSIĆ DUREXA i nie mogłam obczaić o co chodzi hahaha Cytat:
![]() Jak będzie lepiej to daj znać spapuguję po Tobie ![]() W sumie to nie wiem co wymyśli, ale czytałam gdzieś o perłowych gumkach, które dużo mniej przebarwiają się niż przezroczyste. Dopytam o nie |
||
|
|
|
|
#3290 |
|
Rozeznanie
|
kmee
spokojnie. to tylko zęby! ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Pewnie,że tęskniłyśmy!!! ![]()
|
|
#3291 |
|
Raczkowanie
|
ja tak z innej beczki ;p
czy użwyał ktoś z was pasty Beverly hills ;p ? Kupiłem sobie żeby spróbować, podobno usówa osad, narazie po 2 myciach zębów jestem i nie widze różnicy ;p
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
|
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak wczoraj pisalam, dzis mija 3 tydzien z aparatem
![]() Tylko ze dzis zaczela bolec mnie trojka i dwojka mi jakby tak zdretwiala...
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie dostałam takiego ataku śmiechu, że lol
![]() Cudownie!!! W końcu ktoś za mną tęskni, bo ostatnio nawet kot mnie zlewa ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() .Ja dziś zaliczyłam zabawną sytuację. Byłam na badaniach na studia. No i pani doktor do mnie: - Nosisz aparacik? Góra i dół? - yhyy.. - i mega wyszczerz zębów w jej kierunku - Mój 20 letni syn też tak robi.. I nie do chodzi do niego, że za stary z niego koń żeby tak się szczerzyć.. Myślałam, że rypnę
|
|
|
#3295 |
|
Zadomowienie
|
Kmee - padam z tym Drutexem
![]() A mi nie o gumeczki przebarwiające się chodzi - bo gumki mam bez zmian. Kupiłam Blanxa na osad na zębach międz 3 i 4 kami ![]() Jako singielka zazdraszczam łiikenduu ![]()
|
|
|
#3296 |
|
Rozeznanie
|
Pindziu, ja tęskniłam
![]() ![]() ![]() Oj singielki tyż mają dobrze.. Np. ja nie narzekam ![]() ![]() . Niby TŻ jest, ale to skomplikowany układ, no i on jest ostro na dojeździe ![]() :roll eyes:. Więc hulaj dusza, póki można...![]() ![]()
|
|
#3297 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3298 |
|
Rozeznanie
|
kmee my zawsze za tobą tęsknimy!
a z tym drutexem fakt mogło zabrzmieć dwuznacznie P.s ma któraś sposób jak ujarzmić szopowate włosy? bo właśnie umyłam i wyglądam jak czarownica. nie wiem co zrobić. obawiam się,że sama sobie ich nie wyprostuje,a mama zajęta. achhh jak trudno być mną.
|
|
#3299 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie ile tutaj czasu nie bylo ;o
w tym czasie ten haczyk sluzacy do zaczepiania wyciagow odpadl mi (lewa strona, gorna 3). Wizyte mam 25 kwietnia. Kurcze, teraz beda swieta. Do czawrtku mam ogrom nauki i nie moglabym sie wyrwac nawet na pol godziny, poza tym wiem,ze moja orto. ma mnostwo klientow. Co najmniej tydzien pewnie beda mieli wolny...a pozniej zostanie jakis tyydzien do wiyzty i nie ma juz to najmniejszego sensu.. Nie wiem tez co dzieje sie z tym moim dolnym lukiem. Drut strasznie szybko wysuwa sie spod zamka,czy to mozliwe,ze zeby az tak szybko sie przesuwaja? Chce miec juz ta wizyte. Mnostww wyciagow mi popekalo i od tego momentu, od ktorego haczyk mi odpadl, jakos nie mam juz takiej mobilizacji zakldania ich. Wlasnie moge zakladac na razie wyciagi tylko na jedna-prawa strone? |
|
|
|
|
#3300 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanko,
czy ktoś z Was miał założony aparat, a po pewnym czasie dopiero wyrywane zęby??? A... i co to jest to piaskowanie i w jakim celu się to robi??? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

) mam jush aparacik. górny łuk na razie, ale i tak cierpie :/ od ortodonty wyszłam wczorak ok 11

), jasnoniebieskie i różowe... może też wezmę wiosenną zieleń ?

) i takie tam