![]() |
#661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Króliczek Miniaturka IV
Owczarek? Jeju jak ja kocham owczarki
![]() Dawaj zdjęcia! |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Rozeznanie
|
Jak odbierałam Tośka po kastracji to chciałam się umówić na szczepienie i wetka powiedziała że w tym tygodniu maja mieć nowe szczepionki na myxo i pomór w jednej.
Szczepicie swoje ucholki tą szczepionką? To jest bezpieczne? Pierwszy raz o takiej szczepionce usłyszałam więc chciałam się upewnić. |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zadomowienie
|
Lepsze są pojedyncze szczepionki
![]() Castomix z tego co czytałam nie jest polecany. |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zadomowienie
|
Nie pisałam na temat mojego kicajca, ale może Wy mi coś poradzicie. Ogryzek ma już prawie 9 lat i od 2 dni jeździmy z nim na antybiotyki, bo ma zmiany na oskrzelach. Wczoraj lekarz powiedział nam, że kicajek może miec poromienicę, ale nie wiadomo, czy w Bydgoszczy robią takie testy królikom. Choroba może byc groźna dla ludzi, a ja jestem w ciaży i boje się o swoje dziecko. Mamy się zastanowić co dalej, bo królik ma juz swoje lata, ale jak pomyślę, że mam podjąc decyzję o uśpieniu to wiem, ze będę miała wyrzuty sumienia. Miał ktos może doświadczenia z tą chorobą, bo to co wyczytałam w necie to sa suche informacje.
#665 |
Zakorzenienie
|
a jak z filmu to inaczej, chociaz po prostu wyobrazilam sobie dostojnego owczarka i mi jakos nie pasuje Sapik, w ogole kojarzy mi sie z jakms sapiacym psem
![]() Olka222, niestety ja nic nie poradze, bo pierwsze slysze o tej chorobie, ale mam nadzieje, ze zaraz inna wizaznaka pomoze ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi Edytowane przez groszek75 Czas edycji: 2009-04-07 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Zakorzenienie
|
podobny do Zamszowego ?
![]() Cytat:
![]() zachorowałam na kota ![]() chciałabym już dzisiaj miec w posiadaniu kota birmańskiego. ta rasa tak mi się podoba, że po prostu koniec. tylko jak to z królikami pogodzic ? da się? koleżanka ma kota, własnie birmańskiego i jest bardzo spokojny, wykastrowany. wydaje mi się że nie powinno byc problemu w "pogodzeniu" kota z królikami? co myślicie ?
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
nadrobilam zaległosci, tyle sie dzialo przez weekend a wczoraj bylam caly dzien poza domem i wieczorem wrociliśmy - praktycznie od razu do łozka
![]() w sobote caly dzien tez moje dzieci byly na balkonie, az Ł sie palił zeby je karmic ogórkiem ![]() Troche sie martwie o Bibiego, bo ma łysy nosek i nie wiem czy to choroba, czy sie pokłócili wczoraj, rano na 100% nie mial a mnie nie bylo caly dzien ![]() dzis pojda ladnie na dwór jak wroce z pracy, w weekend znowu nie bo mam imprezy a na swieta chyba wyjezdzam ![]() gg mi sie dzis zacina jak nie wiem co, w pracy jak w lodówce ![]() odkrylam ze zostaly mi tylko 2 opakowania karmy ![]()
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
no teraz etap, ze na dworze cieplej niz w pomieszczeniach, choc ja mam biuro tak, ze od rana slonce, okno otwieram troche
![]() 2 opakowania to jeszcze sporo ![]() Motylku, ale w weekend juz sa swieta ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
wiem, ale w niedziele juz mamy zadanie od 9 czatowac w kościele i trzymac ławki
![]() ![]() ![]() wiec chlopaki beda uziemieni ![]() dla mnie 2 opakowania to malo ![]()
#670 |
Zakorzenienie
|
Anka ja znam koty co się zaprzyjaźniły z królikami, ale są też takie, które je atakują. Ja myślę, że jakbyście wzięli małego kotka to Zamsz i Grzanka by go sobie odpowiednio ustawili
![]() Kukis, napisałam wczoraj, ale coś się działo z wizażem i post się nie zapisał. Zdjęcia mam na razie 2 na komórce. Niestety psiaka będę widywała tylko czasami w weekendy, bo on mieszka z moim bratem. Mam nadzieję, że Sapik będzie mnie lubił mimo wszystko ![]() ![]() Groszku, moja babcia zaczęła na niego mówić Capik, to już w ogóle śmiesznie się kojarzy ![]() Olka222, ja też pierwsze słyszę o tej chorobie. Czy Twój wet jest zaufany i zna się na królikach? Motylku, może Bibi tak linieje dziwnie? Moi strasznie linieją, normalnie codziennie bym musiała odkurzać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zadomowienie
|
Zaufany jest, ale on sam nie był pewien czy to może byc ta choroba, ma się zorientować, gdzie możemy zrobić testy na obecnośc bakterii inaczej się nie da. Ostrzegł nas ze względu na moja ciążę.
#672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ł ciagle wspomnina film Marley i ja ![]() ![]() ![]() raczej nie, ale bede obserowala to i mam nadzieje ze łuszczyc sie nie zacznie bo bede panikować.... jedza juz gałazki z jezyn ![]() ![]() Czandor tragedia narodowa w ogole ostatnio jestem zabiegana jak nic a w niedziele zrobilam torta urodzinowego dla Ł takiego ze hej ![]()
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
Anka, on jest biały w szare łatki, na oczkach i pupci jest szary. Kawaler jest jeszcze w stresie
![]() ![]() ![]() ![]()
lubię sobie spuszczać wpie..ol ![]() Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-04-07 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
moze kawaler jeszcze b. zestresowany i to tez w bobkach sie objawia? a co za lekarstwo dostaje?
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
cos mi sie przypomnialo odnoscnie bobkow: jak w sobote wynioslam chlopakow to sie tak zestesowali ze byly tylko 2 bobki w klatce do poludnia od samego rana. Szybko dalam je do domu i siana (na balkonie tez mieli) i juz bylo ok pod wieczor
![]()
#676 |
Zakorzenienie
|
lacidofil, parafina,espumisan w kropelkach. Weterynarz mówiła,że brzuszek nie wygląda zle. Zębiszcza przednie wyglądają ok., pazurki są do obcięcia,mokry ma trochę nosek ale to też podobno od stresu.
#677 |
Zakorzenienie
|
a to jednak cos na jelita dostaje, ja jak sie pytalam o parafine, to mi odradzala, kazdy wet.inaczej
![]() a tam gdzie byl to wszystko bylo ok.?
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
lubię sobie spuszczać wpie..ol ![]() Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-04-07 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
no cos Ty, wlasnie dlatego sie zapytalam, ze rzeczywiscie pewnie sie mocno zestresowal i tak chcialam zbadac czy mial juz takie objawy, bo nie wiem czy tam byl dlugo czy moze tez tak bylo na początku?
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę najpierw znaleźc hodowle, ustawic się w kolejce (już obadalam co i jak) i myślę że po wakacjach najlepiej będzie zdecydowac się na kotka ![]() decyzja już zapadła w sumie że kot będzie ![]() nie powinno byc problemu, bo kot tej mojej psióły jest bardzo ułożony i bardzo spokojny ![]() więc mam nadzieje że mój też taki będzie :P Cytat:
jak je to i bobki będą ładniejsze ![]() wrzuc fotkę jak będziesz mogła ![]()
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2009-04-07 o 13:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
Anka a pokaz jak taki kot wyglada
![]() (a sos ważny do października jakby co ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i mają spokojny, ułożony charakter, takie kanapowe pieszczochy ![]() http://www.koty-birmanskie.pl/ http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Birmanstrofe.jpg tak jak na zdjęciu. Dzięki za sosik Groszku, dobrze że ma długą datę wazności ![]()
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2009-04-07 o 14:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
ładne są te kotki
![]() ![]() przed chwila mialam zawał, bo wychodze na balkon i chlopakow nie ma na wybiegu, otwieram wybieg ich nie ma ![]() ![]()
#684 |
Zakorzenienie
|
Motylku, ja też się zawsze zestresuje jak któregoś nie widzę, ale najgorzej było jak już Wam kiedyś opowiadałam jak Lulu wskoczył na komodę z pluszakami i się wtopił w otoczenie, a ja go szukałam i nawoływałam jak głupia
![]() ![]() Anka, już Ci pisałam, kotki śliczne, ale mi się najbardziej podobają rudzielce, a szczególnie rude persy ![]() Olka222, szczerze mówiąc jeśli wet nie wie gdzie jest robi badania parazytologiczne to nie jest to dobry wet i nie ma doświadczenia, no jak tak może być, chyba każdy wet powinien wiedzieć gdzie robią badania laboratoryjne, strasznie to dziwne szczerze mówiąc. Nie wiem skąd jesteś, może napisz, to wtedy powiem Ci jaki wet jest polecany dla królików (bo to ważne, nie każdy zna się na królikach tak jak na psach) z Twoich okolic. |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
jakis plus z wczorajszego Poznania to taki ze dostałam cykorie dla chłopakow
![]()
#686 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mam do Was kolejne pytanie.
Czy to możliwe, że królik w Zoologu ma rodowód?! Byłam dzisiaj w Tesco, i patrzałam na króliczki. Patrze jak sobie kicają i przez przypadek spojrzałam na jakieś kartki nad nimi, i czytam" Rodowód królika". No i byłam lekko zaskoczona bo nie spodziewałam się, że tam mogą by"rasowe" króliki. Powiem też, że jakoś nie pałam zachwytem do tego sklepu, gdyż kupiłam sobie kiedys tam swinkę i ta po tygodniu zdechła. Co prawda jest nowy właściciel zoologa, ale uraz mam dalej, w końcu Tesco to Tesco.Teraz zaczynam się zastanawiac, że może jednak warto tak kupic króliczka...sama nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
żaden szanujący sie hodowca nie odda swoich zwierzakow do zoologa na sprzedaż
#688 |
Zakorzenienie
|
No tak, ale zdarzają się jednak w sklepach króliki rasowe, bardzo rzadko, ale jednak są takie przypadki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
dlatego napisalam "szanujący sie", bo czytalam kiedys o rasowej hodowli prosiakow, które tez przechodzily przez zoolog, bo niby większy zbyt....
#690 |
Zakorzenienie
|
A no właśnie też o tym słyszałam niestety..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.