|
|
#3301 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Cytat:
Skaling z kamienia! ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
"ILE MOGĘ NOSIĆ DUREXA" ...tak też myślałyśmy ze Śmiechotką, że weekendowe szaleństwo wciągneło Cię na maksa ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-04-07 o 21:03 |
|||
|
|
|
|
#3302 | |
|
Wtajemniczenie
|
jesteście niemożliwe
kawałek ponad dzień mnie nie było i juz wiem że wieczór spędzę nad zaległościami.. tyyle nowych postów![]() Cytat:
opuściłam watek, bo mi się wszystko w życiu do góry nogami poprzewracało no i musiałam się przestawić na nowy tryb życia.. ale myślę że już powoli mogę wrócić do starych dobrych nawyków i wrócić w pełnym wymiarze na wizaż![]()
|
|
|
|
|
|
#3303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odpadł Ci zameczek z haczykiem czy sam haczyk ???
|
|
|
|
#3304 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
|
|
|
|
|
#3305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten drut na dole może być też za słabo przymocowany do zamków i dlatego tak szaleje. Raz miałam taki "ruchliwy" łuk ![]() Cytat:
|
|
|
#3306 |
|
Rozeznanie
|
Eh dziewczyny zaczęłam cierpieć
![]() Jeszcze tylko 4 rozkręcenia mojego hyraxa, ale z bólem jest co raz gorzej. Spuchło mi podniebienie po prawej stronie (tej co mnie bardziej boli), nie wiem czy to w wyniku ucisku hyraxa czy co, ale boli niesamowicie, nie wiem co mam robic
|
|
|
|
|
#3307 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Osobiście doświadczeń z hyraxem nie miałam, ale jak mi dzieje się coś, co bardzo niepokoi, to dzwonię ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Ja też bym nie nosiła z jednej strony
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-04-07 o 22:14 |
||
|
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- ariva z jakiej piosenki pochodzi Twój podpis? Bo skądś znam ten tekst, ale nie mogę skojarzyć skąd
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3310 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3311 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też za 1,5 tygodnia
![]() ![]() . Chyba, że znów będzie opóźnienie 50 dniowe ![]() ![]() . Skutki braku tabsów w moim organizmie.Zadzwoń koniecznie, bo trochę mija się z celem takie cierpienie dla idei.. No chyba, ze to wskazane, to okej. Jakieś przeciwbólowce zażywasz?
|
|
#3312 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a u mnie zębiszcza rozchwiane na maxa jaz zagryzam zęby to mi się lewa górna 4 tak śmiesznie podnosi. Wczoraj z 15 minut przed lustrem śmiałam się ze swoich zębów, a dziś jak jechałam autem po dziurach to się śmiałam, że się wytrzepią samoistnie
|
|
|
|
|
|
#3314 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hahahhaa oj na naprawdę zabrzmiało
hahahhaha Cytat:
ahh singielka jesteś, ale poszaleć możesz a co.. szkoda życia na konwenanse ![]() ![]() hura Cytat:
![]() Cytat:
![]() hahahhaha Nigdy nie zastanawiałyście się ile można nosić jednego durexa zanim się przetrze? ![]() Cytat:
słabość mam na tym punkcie ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() Od dawna nie bierzesz? |
|||||
|
|
|
|
#3315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Narazie daje rade bez tabletek. Sachol sobie kupiłam i szałwią płukam buzie. Czasami mi też podniebienie tak puchło nawet jak nie miałam hyraxa, nie wiem z czego to się bierze... Ale teraz to mi uciska jeszcze podniebienie, więc boli... Też dziwne, zamiast zęby mnie boleć, bo w końcu szczękę rozszerzam, to ubolewam nad jedną częścią podniebienia |
|
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ta dopiero 24 kwietnia. A odnośnie wyciągów, to też mnóstwo mi popękało, już powoli zaczyna mnie to wkurzać... Nie wiem w ogóle czy starczy mi ich do wizyty. A czy możesz zakładać wyciągi na razie na jedną stronę? - Ja bym się powstrzymała i Tobie też radzę, bo będzie gorzej niż było Zgryz ułoży się nieprawidłowo i jeszcze dłużej będziesz się z 'tym czymś' męczyła![]() Za zdjęciem to ja sobie trochę poczekam... Jeszcze około roku na pewno będę zadrutowana
|
|
|
|
#3317 |
|
Wtajemniczenie
|
odpadł mi sam haczyk na wyciągi.
![]() a wyciągi-gumki mi popękały. ,ale to akurat zaden problem.o to moze rzeczywiscie nie bede ich zakldala tylko an jedna strone. a jak Ty papryka myslisz? ![]() zdejme dzisiaj. to w sumie ciut wiecej niz 2 tygodnie,ale chyba nic sie njie stanie jak przez te dni ich nie ponosze. Edytowane przez ariva Czas edycji: 2009-04-08 o 07:12 |
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Ariva
Papryka myśli tak jak napisała wczoraj Cytat:
|
|
|
#3319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie sliczne ząbki masz i jeszcze tak długo za kratami będą siedziały?? ![]() Dziś wizyta tyryryryryry i zielone gumasy :P A ja jeszcze okres dostałam. Będę więc wyć z bólu podwójnie. Znowu kilka dni z życiorysu wycięte |
|
|
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam jutro wizytę
Już nie mogę się doczekać ![]() Najfajniejsze jest to, że przyjaciółka jest umówiona chwilę wcześniej na pierwszą wizytę (konsultację). Zaraziła się ode mnie chorobą prostych zębów i też chce mieć aparat
|
|
|
|
|
#3321 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będziecie razem cierpieć bóle zębowe o a wiadomo, że w kupie raźniej hiehiehie
|
|
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3323 |
|
Raczkowanie
|
Mnie się jeszcze nie udało nikogo zarazić niestety. Wśród moich znajomych panuje raczej moda i trend na noszenia aparatu. Kwestie zdrowotne i chęć posiadania prawidłowego zgryzu nie grają żadnej roli.
Jedna dziewczyna którą znam nosiła aparat przez 1,5 roku i zdjęła bo jej się znudził i doszła do wniosku, że efekty są już ok. Niestety mimo zaleceń nawet nie raczyła nosic retencji. Teraz ma aparat 2 raz. Dodam tylko, że powinna miec raczej wiedzę na temat ortodoncji, gdyż laska jest higienistką stomatologiczną. Druga ze znajomych, jak już tu wcześniej wspominałam, wymyśliła sobie, że ma troche krzywe 3 na górze. Mimo, że orto zaleca jej także założenie dołu, ona twardo stoi przy swoim, że jednak nie. Nie dociera do niej, że w noszeniu aparatu chodzi o naprawę zgryzu, który u niej nie jest dobry. Na wyrywanie czwórek górnych też sie nie zgadza i kazała orto zrobić tak by ich nie usówać Ona chce 3 naprostować i nie ważne czy cała reszta będzie ok czy nie po 1,5 roku ściąga aparat.Także u mnie ciężkie przypadki dyktowane raczej modą niż dbaniem o zdrowie.A ci co mają krzywe to uważają, że mają proste i nie potrezbują druteksów
|
|
|
|
|
#3324 |
|
Raczkowanie
|
A wsród moich znajomych praktycznie wszyscy mają piękne ząbki, tylko ja taka o :<
|
|
#3325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te 2 założyły przede mną... bo ja zawsze za dużo gadam. Jedna z dziewczyn kiedy ją tak strasznie bolało pisała do mnie na gg: napisz mi, że będę piękna. Moja odp.: będziesz piękna Odp: a więc warto cierpieć ![]() Kiedy ja założyłam aparat i ona próbowała mnie tak pocieszać stwierdziłam, że to niestety nie działa. Mnie te słowa demotywowały.. Ale macie racje, razem cierpi się raźniej
|
|
|
|
|
|
#3326 |
|
Rozeznanie
|
Ja robię postępy w reklamie drutexa
Znajoma przekonała się i zakłada na 100% w tym roku, a w pracy jeszcze dwie osoby chętne, codziennie się wypytuja i wzieły namiary na orto ![]() A u mnie odstawienie tabsów chyba poskutkowało Ale ciiii na razie nie chcę zapeszać!
|
|
|
#3327 |
|
Rozeznanie
|
ja tez zarazilam kolezanke
tak zachwalalam ze bede miala takie piekne zabki i w ogole same achh i ochh ze sie skusila. poprosila o numer do mojej orto i juz nosi ![]() a teraz jestem na etapie zarazania inne kobitki do innego lekarza ![]() chyba zaczne brac prowizje
|
|
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
No to nieźle faktycznie
![]() Moi znajomi jakoś nie poddają się modzie, może to kwestia tego że już starzy są ![]() Chociaż z tymi 4kami to ja też bym się nie zgodziła.. ale to dlatego, że szkoda mi wyrywać zęby które są dobre ![]() Mi cztery lata temu dentystka chciała wyrwać 5tke.. kazałam jej leczyć i zostawić, bo na wyrwanie zawsze jest czas.. mam ją do dziś bez żadnych problemów. A tak co? koronka na łuku niszcząc inne zęby, implant za 3tyś? NO HALO
|
|
|
|
|
#3329 |
|
Raczkowanie
|
tak tak Kmee ja rozumiem wszystko i tez niejestem za tym aby wyrywać zdrowe zby. Jednak w jej przpadku, ma wąską szczękę, może się okazać, że bez wyrywania 4 leczenie kompletnie nic nie da bo zeby z braku miejsca w łuku wrócą na swoje miejsca.
|
|
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

Chociaż zęby mnie nie bolą to może jednak nie 

) i takie tam 

kawałek ponad dzień mnie nie było i juz wiem że wieczór spędzę nad zaległościami.. tyyle nowych postów

opuściłam watek, bo mi się wszystko w życiu do góry nogami poprzewracało