Aparaty ortodontyczne, cz. V :) - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-07, 21:05   #3301
mclilu
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

Cytat:
Napisane przez madzik449 Pokaż wiadomość
Mam pytanko,
czy ktoś z Was miał założony aparat, a po pewnym czasie dopiero wyrywane zęby???
A... i co to jest to piaskowanie i w jakim celu się to robi???
Piaskowanie oczyszcza ząbki z osadu!
Skaling z kamienia!

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość
TESKNIŁYŚCIE???

Jeszcze tak Chociaż zęby mnie nie bolą to może jednak nie

Miałam ale jeszcze nie byłam na wizytę, dopiero w ten czwartek idę do orto, coby mi podkleiła ten nieszczęsny zamek, bo już drugi tydzień bez niego chodzę
Może przy okazji zmieni mi gumeczki
Byłam w delegacji na drugim końcu Polski, uprawiałam błogi Sss w sobotę (oooj gorąco było i teraz będę czekać na okres ) i takie tam
Jednak głównie to załamałam się tym ile Wy piszecie
No nie idzie nadrobić

omajngad zwiedziona mrożącym krew w żyłach nagłówkiem przeczytałam ILE MOGĘ NOSIĆ DUREXA i nie mogłam obczaić o co chodzi hahaha

Muszę zainwestować w te tiktaki
Jak będzie lepiej to daj znać spapuguję po Tobie
W sumie to nie wiem co wymyśli, ale czytałam gdzieś o perłowych gumkach, które dużo mniej przebarwiają się niż przezroczyste. Dopytam o nie
Tęskniłyśmy i najbardziej brakowało nam tego:
"ILE MOGĘ NOSIĆ DUREXA"

...tak też myślałyśmy ze Śmiechotką, że weekendowe szaleństwo wciągneło Cię na maksa

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
Ja dziś zaliczyłam zabawną sytuację. Byłam na badaniach na studia. No i pani doktor do mnie:
- Nosisz aparacik? Góra i dół?
- yhyy.. - i mega wyszczerz zębów w jej kierunku
- Mój 20 letni syn też tak robi.. I nie do chodzi do niego, że za stary z niego koń żeby tak się szczerzyć..
Myślałam, że rypnę
Ja pierdzielę, dobre
In my time of need

Edytowane przez mclilu
Czas edycji: 2009-04-07 o 21:03
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 21:05   #3302
emeczka
Wtajemniczenie

jesteście niemożliwe kawałek ponad dzień mnie nie było i juz wiem że wieczór spędzę nad zaległościami.. tyyle nowych postów

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
No to czekamy ja też czuję sprzątanko w kościach
Mam nadzieję, że nie przegapię fotek, bo ostatnio wpadam tu jak po ogień
Tak czy inaczej-czekam

Nie może być!!!!!!

Kobieto jak mogłaś nas opuścić?????

Baty zebrałaś, teraz worek pokutny i... witamy z powrotem
ałaaa... no dobrze należało mi się opuściłam watek, bo mi się wszystko w życiu do góry nogami poprzewracało no i musiałam się przestawić na nowy tryb życia.. ale myślę że już powoli mogę wrócić do starych dobrych nawyków i wrócić w pełnym wymiarze na wizaż

Cytat:
Napisane przez Wyluzuj Pokaż wiadomość
achhh nie ma sprawy

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 21:07   #3303
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ariva Pokaż wiadomość
a mnie ile tutaj czasu nie bylo ;o
w tym czasie ten haczyk sluzacy do zaczepiania wyciagow odpadl mi (lewa strona, gorna 3).
Wizyte mam 25 kwietnia. Kurcze, teraz beda swieta. Do czawrtku mam ogrom nauki i nie moglabym sie wyrwac nawet na pol godziny, poza tym wiem,ze moja orto. ma mnostwo klientow. Co najmniej tydzien pewnie beda mieli wolny...a pozniej zostanie jakis tyydzien do wiyzty i nie ma juz to najmniejszego sensu.. Nie wiem tez co dzieje sie z tym moim dolnym lukiem. Drut strasznie szybko wysuwa sie spod zamka,czy to mozliwe,ze zeby az tak szybko sie przesuwaja?
Chce miec juz ta wizyte. Mnostww wyciagow mi popekalo i od tego momentu, od ktorego haczyk mi odpadl, jakos nie mam juz takiej mobilizacji zakldania ich. Wlasnie moge zakladac na razie wyciagi tylko na jedna-prawa strone?
O fuck Odpadł Ci zameczek z haczykiem czy sam haczyk ???
In my time of need
Stary 2009-04-07, 21:14   #3304
tomekhk
Raczkowanie

Cytat:
w tym czasie ten haczyk sluzacy do zaczepiania wyciagow odpadl mi (lewa strona, gorna 3).
Wizyte mam 25 kwietnia. Kurcze, teraz beda swieta. Do czawrtku mam ogrom nauki i nie moglabym sie wyrwac nawet na pol godziny, poza tym wiem,ze moja orto. ma mnostwo klientow. Co najmniej tydzien pewnie beda mieli wolny...a pozniej zostanie jakis tyydzien do wiyzty i nie ma juz to najmniejszego sensu.. Nie wiem tez co dzieje sie z tym moim dolnym lukiem. Drut strasznie szybko wysuwa sie spod zamka,czy to mozliwe,ze zeby az tak szybko sie przesuwaja?
Chce miec juz ta wizyte. Mnostww wyciagow mi popekalo i od tego momentu, od ktorego haczyk mi odpadl, jakos nie mam juz takiej mobilizacji zakldania ich. Wlasnie moge zakladac na razie wyciagi tylko na jedna-prawa strone?
ja też nie wiem o co chodzi z jakimis wyciągami itd, napisz jaśniej, jakie wyciągi ci popękały ??
-Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób
-Uciekamy... albo Atakujemy
Walcz albo uciekaj
-To instynkt
tomekhk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 21:30   #3305
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym nie nosiła wyciągów tylko z jednej strony, skoro masz nosić z obu. Narobisz sobie więcej szkody niż pożytku, bo wyciągi będą Ci ustawiać zgryz asymetrycznie. Lepiej daj sobie spokój z wyciągami do wizyty.
A ten drut na dole może być też za słabo przymocowany do zamków i dlatego tak szaleje. Raz miałam taki "ruchliwy" łuk

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
ałaaa... no dobrze należało mi się opuściłam watek, bo mi się wszystko w życiu do góry nogami poprzewracało no i musiałam się przestawić na nowy tryb życia.. ale myślę że już powoli mogę wrócić do starych dobrych nawyków i wrócić w pełnym wymiarze na wizaż
No to super, że wróciłaś. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze i będziesz tu częściej zaglądać
Stary 2009-04-07, 21:55   #3306
kosheen
Rozeznanie

Eh dziewczyny zaczęłam cierpieć

Jeszcze tylko 4 rozkręcenia mojego hyraxa, ale z bólem jest co raz gorzej.
Spuchło mi podniebienie po prawej stronie (tej co mnie bardziej boli), nie wiem czy to w wyniku ucisku hyraxa czy co, ale boli niesamowicie, nie wiem co mam robic
kosheen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 22:03   #3307
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kosheen Pokaż wiadomość

Spuchło mi podniebienie po prawej stronie (tej co mnie bardziej boli), nie wiem czy to w wyniku ucisku hyraxa czy co, ale boli niesamowicie, nie wiem co mam robic
Bidulka, jak bardzo się stresujesz to zadzwoń jutro do orto!
Osobiście doświadczeń z hyraxem nie miałam, ale jak mi dzieje się coś, co bardzo niepokoi, to dzwonię

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Ja bym nie nosiła wyciągów tylko z jednej strony, skoro masz nosić z obu. Narobisz sobie więcej szkody niż pożytku, bo wyciągi będą Ci ustawiać zgryz asymetrycznie. Lepiej daj sobie spokój z wyciągami do wizyty.
A ten drut na dole może być też za słabo przymocowany do zamków i dlatego tak szaleje. Raz miałam taki "ruchliwy" łuk
Dokładnie, święta prawda!!!
Ja też bym nie nosiła z jednej strony
In my time of need

Edytowane przez mclilu
Czas edycji: 2009-04-07 o 22:14
Stary 2009-04-07, 22:09   #3308
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:

Nie miałam hyraxa, więc nie znam się na tym szczególnie, ale jak Ci spuchło podniebienie i bardzo boli, to może lepiej przejść się z tym do lekarza

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

ariva z jakiej piosenki pochodzi Twój podpis? Bo skądś znam ten tekst, ale nie mogę skojarzyć skąd
Stary 2009-04-07, 22:22   #3309
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj w klubie z tym szczekaniem.. .
(..)
Myślałam, że rypnę
no to witam mi się okaże za półtora tygodnia
hahaha a historyjka super hehehhee lekkie fapa
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 22:22   #3310
kosheen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
Bidulka, jak bardzo się stresujesz to zadzwoń jutro do orto!
Osobiście doświadczeń z hyraxem nie miałam, ale jak mi dzieje się coś, co bardzo niepokoi, to dzwonię [COLOR="Silver"]
Cytat:
Nie miałam hyraxa, więc nie znam się na tym szczególnie, ale jak Ci spuchło podniebienie i bardzo boli, to może lepiej przejść się z tym do lekarza
Dzięki dziewczynki Jutro tak czy siak miałam dzwonić do orto, więc powiem jej co jest grane, mam wielką nadzieję, że mi już zdejmie to w czwartek, bo już nie chcę tego nosić
Stary 2009-04-07, 22:28   #3311
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
no to witam mi się okaże za półtora tygodnia
U mnie też za 1,5 tygodnia . Chyba, że znów będzie opóźnienie 50 dniowe . Skutki braku tabsów w moim organizmie.

Cytat:
Dzięki dziewczynki Jutro tak czy siak miałam dzwonić do orto, więc powiem jej co jest grane, mam wielką nadzieję, że mi już zdejmie to w czwartek, bo już nie chcę tego nosić
Zadzwoń koniecznie, bo trochę mija się z celem takie cierpienie dla idei.. No chyba, ze to wskazane, to okej. Jakieś przeciwbólowce zażywasz?

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 22:31   #3312
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:

ariva z jakiej piosenki pochodzi Twój podpis? Bo skądś znam ten tekst, ale nie mogę skojarzyć skąd
To jest Pink I don't believe you.
guga003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 22:43   #3313
susinka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzik449 Pokaż wiadomość
Mam pytanko,
czy ktoś z Was miał założony aparat, a po pewnym czasie dopiero wyrywane zęby???
A... i co to jest to piaskowanie i w jakim celu się to robi???
jeśli nie uda się uratowac moich 4 to ja będę je miała wyrywane w aparacie. Nie ma w tym nic nadzwyczajnego

a u mnie zębiszcza rozchwiane na maxa jaz zagryzam zęby to mi się lewa górna 4 tak śmiesznie podnosi. Wczoraj z 15 minut przed lustrem śmiałam się ze swoich zębów, a dziś jak jechałam autem po dziurach to się śmiałam, że się wytrzepią samoistnie
susinka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 22:45   #3314
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Kmee - padam z tym Drutexem
Cytat:
a z tym drutexem fakt mogło zabrzmieć dwuznacznie:hahah a:
hahahhaa oj na naprawdę zabrzmiało hahahhaha

Cytat:
A mi nie o gumeczki przebarwiające się chodzi - bo gumki mam bez zmian. Kupiłam Blanxa na osad na zębach międz 3 i 4 kami
a widzisz myślałam, że o gumki pytałaś co mi doradzi.. a Ty masz zupełnie przezroczyste? A osad też mi się zbiera dlatego jak zadziała, to chętnie też zainwestuje w nią.

Cytat:
Jako singielka zazdraszczam łiikenduu
ahh singielka jesteś, ale poszaleć możesz a co.. szkoda życia na konwenanse

Cytat:
Pindziu, ja tęskniłam
wow!!! kochają mnie
Cytat:
kmee my zawsze za tobą tęsknimy!
hura

Cytat:
Oj singielki tyż mają dobrze.. Np. ja nie narzekam . Niby TŻ jest, ale to skomplikowany układ, no i on jest ostro na dojeździe . Więc hulaj dusza, póki można...
ehehhee to masz wybór znaczy się?? dobrze, korzystaj z życia

Cytat:
P.s ma któraś sposób jak ujarzmić szopowate włosy?
bo właśnie umyłam i wyglądam jak czarownica.
Ja prostowałam szczotką parę lat aż się wyprostowały zupełnie

Cytat:
achhh jak trudno być mną.
hahahhaha możemy się zamienić sobą i zobaczymy jak jest

Cytat:
Tęskniłyśmy i najbardziej brakowało nam tego:
"ILE MOGĘ NOSIĆ DUREXA"
no co :P
Nigdy nie zastanawiałyście się ile można nosić jednego durexa zanim się przetrze?

Cytat:
...tak też myślałyśmy ze Śmiechotką, że weekendowe szaleństwo wciągneło Cię na maksa
hrhrhhrr no tak słabość mam na tym punkcie

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
U mnie też za 1,5 tygodnia . Chyba, że znów będzie opóźnienie 50 dniowe . Skutki braku tabsów w moim organizmie.
uuoooo to będziemy miały gorący okres.. znaczy gorący moment.. albo nawet dłuższą chwilę oczekiwania
Od dawna nie bierzesz?
Stary 2009-04-07, 23:12   #3315
kosheen
Rozeznanie

Cytat:
Zadzwoń koniecznie, bo trochę mija się z celem takie cierpienie dla idei.. No chyba, ze to wskazane, to okej. Jakieś przeciwbólowce zażywasz?
No orto mnie ostrzegała, że może mnie boleć. I tak jestem wytrwała, bo dopiero w ostatnim tygodniu zaczęłam cierpieć
Narazie daje rade bez tabletek. Sachol sobie kupiłam i szałwią płukam buzie. Czasami mi też podniebienie tak puchło nawet jak nie miałam hyraxa, nie wiem z czego to się bierze... Ale teraz to mi uciska jeszcze podniebienie, więc boli... Też dziwne, zamiast zęby mnie boleć, bo w końcu szczękę rozszerzam, to ubolewam nad jedną częścią podniebienia
Stary 2009-04-08, 00:20   #3316
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Też chciałabym mieć już wizytę, czekam na nią z utęsknieniem A ta dopiero 24 kwietnia. A odnośnie wyciągów, to też mnóstwo mi popękało, już powoli zaczyna mnie to wkurzać... Nie wiem w ogóle czy starczy mi ich do wizyty. A czy możesz zakładać wyciągi na razie na jedną stronę? - Ja bym się powstrzymała i Tobie też radzę, bo będzie gorzej niż było Zgryz ułoży się nieprawidłowo i jeszcze dłużej będziesz się z 'tym czymś' męczyła

Cytat:
No to kiedy zdejmujesz? Bo ząbki masz już równiusieńkie!
Za zdjęciem to ja sobie trochę poczekam... Jeszcze około roku na pewno będę zadrutowana

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 07:10   #3317
ariva
Wtajemniczenie

odpadł mi sam haczyk na wyciągi.
a wyciągi-gumki mi popękały. ,ale to akurat zaden problem.
o to moze rzeczywiscie nie bede ich zakldala tylko an jedna strone. a jak Ty papryka myslisz?

zdejme dzisiaj. to w sumie ciut wiecej niz 2 tygodnie,ale chyba nic sie njie stanie jak przez te dni ich nie ponosze.

Edytowane przez ariva
Czas edycji: 2009-04-08 o 07:12
ariva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 08:42   #3318
papryka85
Zakorzenienie

Ariva

Papryka myśli tak jak napisała wczoraj

Cytat:
Stary 2009-04-08, 09:06   #3319
susinka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość

Za zdjęciem to ja sobie trochę poczekam... Jeszcze około roku na pewno będę zadrutowana
Jejkuuu jak to ok roku??!! Takie sliczne ząbki masz i jeszcze tak długo za kratami będą siedziały??

Dziś wizyta tyryryryryry i zielone gumasy :P
A ja jeszcze okres dostałam. Będę więc wyć z bólu podwójnie. Znowu kilka dni z życiorysu wycięte blada
Stary 2009-04-08, 09:17   #3320
Kmee
Zakorzenienie

A ja mam jutro wizytę
Już nie mogę się doczekać

Najfajniejsze jest to, że przyjaciółka jest umówiona chwilę wcześniej na pierwszą wizytę (konsultację). Zaraziła się ode mnie chorobą prostych zębów i też chce mieć aparat
Stary 2009-04-08, 09:29   #3321
susinka1
Raczkowanie

Cytat:
A ja mam jutro wizytę
Już nie mogę się doczekać

Najfajniejsze jest to, że przyjaciółka jest umówiona chwilę wcześniej na pierwszą wizytę (konsultację). Zaraziła się ode mnie chorobą prostych zębów i też chce mieć aparat
Super! Będziecie razem cierpieć bóle zębowe
o a wiadomo, że w kupie raźniej hiehiehie
Stary 2009-04-08, 09:30   #3322
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez susinka1 Pokaż wiadomość
Super! Będziecie razem cierpieć bóle zębowe
o a wiadomo, że w kupie raźniej hiehiehie
nooo super strasznie się ucieszyłam jak mi powiedziała

a Wy zaraziłyście kogoś z otoczenia potrzebą noszenia aparatu?
Stary 2009-04-08, 09:42   #3323
susinka1
Raczkowanie

Mnie się jeszcze nie udało nikogo zarazić niestety. Wśród moich znajomych panuje raczej moda i trend na noszenia aparatu. Kwestie zdrowotne i chęć posiadania prawidłowego zgryzu nie grają żadnej roli.

Jedna dziewczyna którą znam nosiła aparat przez 1,5 roku i zdjęła bo jej się znudził i doszła do wniosku, że efekty są już ok. Niestety mimo zaleceń nawet nie raczyła nosic retencji. Teraz ma aparat 2 raz. Dodam tylko, że powinna miec raczej wiedzę na temat ortodoncji, gdyż laska jest higienistką stomatologiczną.

Druga ze znajomych, jak już tu wcześniej wspominałam, wymyśliła sobie, że ma troche krzywe 3 na górze. Mimo, że orto zaleca jej także założenie dołu, ona twardo stoi przy swoim, że jednak nie. Nie dociera do niej, że w noszeniu aparatu chodzi o naprawę zgryzu, który u niej nie jest dobry. Na wyrywanie czwórek górnych też sie nie zgadza i kazała orto zrobić tak by ich nie usówać Ona chce 3 naprostować i nie ważne czy cała reszta będzie ok czy nie po 1,5 roku ściąga aparat.

Także u mnie ciężkie przypadki dyktowane raczej modą niż dbaniem o zdrowie.
A ci co mają krzywe to uważają, że mają proste i nie potrezbują druteksów
Stary 2009-04-08, 09:51   #3324
bastylianka
Raczkowanie

A wsród moich znajomych praktycznie wszyscy mają piękne ząbki, tylko ja taka o :<
13.06.2009
bastylianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 09:59   #3325
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
nooo super strasznie się ucieszyłam jak mi powiedziała

2 osoby, pracuję nad 3
Te 2 założyły przede mną... bo ja zawsze za dużo gadam.

Jedna z dziewczyn kiedy ją tak strasznie bolało pisała do mnie na gg:
napisz mi, że będę piękna.
Moja odp.: będziesz piękna
Odp: a więc warto cierpieć

Kiedy ja założyłam aparat i ona próbowała mnie tak pocieszać stwierdziłam, że to niestety nie działa. Mnie te słowa demotywowały..
Ale macie racje, razem cierpi się raźniej
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 10:14   #3326
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Ja robię postępy w reklamie drutexa
Znajoma przekonała się i zakłada na 100% w tym roku, a w pracy jeszcze dwie osoby chętne, codziennie się wypytuja i wzieły namiary na orto

A u mnie odstawienie tabsów chyba poskutkowało z tym, że ja juz chciałam!
Ale ciiii na razie nie chcę zapeszać!
In my time of need
Stary 2009-04-08, 10:21   #3327
aggie3
Rozeznanie

Cytat:
ja tez zarazilam kolezanke tak zachwalalam ze bede miala takie piekne zabki i w ogole same achh i ochh ze sie skusila. poprosila o numer do mojej orto i juz nosi
a teraz jestem na etapie zarazania inne kobitki do innego lekarza
chyba zaczne brac prowizje
aggie3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 10:36   #3328
Kmee
Zakorzenienie

No to nieźle faktycznie
Moi znajomi jakoś nie poddają się modzie, może to kwestia tego że już starzy są

Chociaż z tymi 4kami to ja też bym się nie zgodziła.. ale to dlatego, że szkoda mi wyrywać zęby które są dobre
Mi cztery lata temu dentystka chciała wyrwać 5tke.. kazałam jej leczyć i zostawić, bo na wyrwanie zawsze jest czas.. mam ją do dziś bez żadnych problemów. A tak co? koronka na łuku niszcząc inne zęby, implant za 3tyś? NO HALO
Stary 2009-04-08, 10:45   #3329
susinka1
Raczkowanie

tak tak Kmee ja rozumiem wszystko i tez niejestem za tym aby wyrywać zdrowe zby. Jednak w jej przpadku, ma wąską szczękę, może się okazać, że bez wyrywania 4 leczenie kompletnie nic nie da bo zeby z braku miejsca w łuku wrócą na swoje miejsca.
Stary 2009-04-08, 10:52   #3330
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez susinka1 Pokaż wiadomość
tak tak Kmee ja rozumiem wszystko i tez niejestem za tym aby wyrywać zdrowe zby. Jednak w jej przpadku, ma wąską szczękę, może się okazać, że bez wyrywania 4 leczenie kompletnie nic nie da bo zeby z braku miejsca w łuku wrócą na swoje miejsca.
No wieeeem.. ja tak miaucze bo mam fabrycznie o dwie piątki za mało
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości