Stepper II - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-05, 19:50   #901
trillinka
Rozeznanie

Dot.: Stepper II

dzis 40 minut stepperka
cw. na brzuch

zapuszczam wlosy stan obecny (19.02.11r.) 54cm
trillinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 11:47   #902
kuleczka18
Zadomowienie

Koleżanki dopiero zaczełam steppowac na stepperku i mam głupie pytanie: jak należy usatwić stopy na tych stopniach? tzn chodzi mi to że jak chce się ćwiczyć z efektami to należy stopy do tyłu bardziej tzn. pięta jest przy samym końcu stopnia a palce parę cm od początku stopnia? czy na odwrót?
może to głupie pytanie ale proszę o odpowiedź
Rowerek-1/40
kuleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 13:52   #903
asvr
Zadomowienie

Ja mam pytanie do dziewczyn co dlugo juz cwicza, czy Was tez juz to tak nie meczy? Jak cwicze np aaerobik jakis z dvd to po 20 minutach jestem juz zmeczona/spocona. jak cwicze na steperu to po 50 minutach nic nie jestem zmeczona ani spocona... nie wiem czy to dlatego ze juz troche czas tak cwicze czy ja cos moze zle robie?

jakie obciazenie macie ustawione?
i czymyslici ze od tego umiesnia mi sie bardziej lydki?

"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy:
z nich zaś największa jest miłość."

asvr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 18:47   #904
Madziarella
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kuleczka18 Pokaż wiadomość
Koleżanki dopiero zaczełam steppowac na stepperku i mam głupie pytanie: jak należy usatwić stopy na tych stopniach? tzn chodzi mi to że jak chce się ćwiczyć z efektami to należy stopy do tyłu bardziej tzn. pięta jest przy samym końcu stopnia a palce parę cm od początku stopnia? czy na odwrót?
może to głupie pytanie ale proszę o odpowiedź
to nie ma znaczenia jak Ci wygodniej...ważne jest tylko czy dociskasz piętą czy palcami..a w którym miejscu stoi stopa..to raczej nie bardzo...

Cytat:
Napisane przez asvr Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie do dziewczyn co dlugo juz cwicza, czy Was tez juz to tak nie meczy? Jak cwicze np aaerobik jakis z dvd to po 20 minutach jestem juz zmeczona/spocona. jak cwicze na steperu to po 50 minutach nic nie jestem zmeczona ani spocona... nie wiem czy to dlatego ze juz troche czas tak cwicze czy ja cos moze zle robie?

jakie obciazenie macie ustawione?
i czymyslici ze od tego umiesnia mi sie bardziej lydki?

z czasem wszystkie ćwiczenia łatwiej przychodzą..to normalka,ze wyrabia się kondycja i siła
Ja mam stepper bez obciążenia...to zależy co chcesz osiągnąć...jeśli chcesz spalić tłuszczyk..to na najlzejszym obciążeniu należy ćwiczyć..
Madziarella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 19:46   #905
dygotka8
Zakorzenienie

witaj Madziarella!!!!!cieszę się, że Cię widzę na wizażu

jak tam z ćwiczeniami??baciki mają być na rozgrzewkę??żartuję,jak będziesz miała czas i siłę to na pewno znowu weźmiesz się za ćwiczenia
a ja melduję
30 min steppera
agrafka będzie ze 300 razy
jeszcze muszę te butelki z woda przygotować i po świętach będę z nimi ćwiczyła jako z hantelkami
czekam na resztę kobitek bo nie daruję i będę męczyła mailami

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2009-04-06 o 19:49
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 19:50   #906
kuleczka18
Zadomowienie

Ja też dziś 30 minutek
Madziarella, dziękuję za odpowiedź
Rowerek-1/40
kuleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 20:19   #907
andziuchna
Zakorzenienie

ja dzis mialam dzien bez autobusu laczne "spacery"- 3godziny
30min stepper
8min legs
200 agrafka
200brzuszkow

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post61735726
andziuchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-06, 20:31   #908
Madziarella
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
witaj Madziarella!!!!!cieszę się, że Cię widzę na wizażu

jak tam z ćwiczeniami??baciki mają być na rozgrzewkę??żartuję,jak będziesz miała czas i siłę to na pewno znowu weźmiesz się za ćwiczenia
a ja melduję
30 min steppera
agrafka będzie ze 300 razy
jeszcze muszę te butelki z woda przygotować i po świętach będę z nimi ćwiczyła jako z hantelkami
czekam na resztę kobitek bo nie daruję i będę męczyła mailami

Dzięki dygotka no ruszyłam tylek..ale tylko na razie żeby coś napisać Jeszcze nie ćwiczyłam dziś..ale mam juz ambitny plan na jutro może się w końcu ruszę
Także na razie możesz lać mnie z bacika..za nieróbstwo
ale dla Ciebie..że tez zaczęłaś na nowo

kuleczka nie ma za co
Stary 2009-04-06, 21:01   #909
illka11
Raczkowanie

GG do illka11

witam.Ja jestem wylaczona przez jakis czas-@-ale tyram w domku,wiec ciut ruchu mam.pozdrawiam
illka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 21:02   #910
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziarella Pokaż wiadomość
Dzięki dygotka no ruszyłam tylek..ale tylko na razie żeby coś napisać Jeszcze nie ćwiczyłam dziś..ale mam juz ambitny plan na jutro może się w końcu ruszę
Także na razie możesz lać mnie z bacika..za nieróbstwo
ale dla Ciebie..że tez zaczęłaś na nowo
bić nie będę,ale cieszę się,że chociaż na wizaż zajrzałaś
ciekawa jestem ile tym razem będę ćwiczyła...bo do tej pory to najwyżej jakieś 2 tyg i odkładałam stepper w kąt...nie bierz ze mnie przykładu
dobrej i przyjemnej nocy życzę

Stary 2009-04-06, 21:22   #911
Madziarella
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
bić nie będę,ale cieszę się,że chociaż na wizaż zajrzałaś
ciekawa jestem ile tym razem będę ćwiczyła...bo do tej pory to najwyżej jakieś 2 tyg i odkładałam stepper w kąt...nie bierz ze mnie przykładu
dobrej i przyjemnej nocy życzę

no właśnie ja tez mam taką fazę..że chwilę poćwiczę i potem mam to
i przestój..i wymawiam się @ ,albo pracą..albo ..kacem...albo brakiem słońca...albo jeszcze czymś...innym
Może się jakos na dłużej zmobilizujemy
dobranoc dygotka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-07, 10:09   #912
trillinka
Rozeznanie

wczoraj niestety nie cwiczylam , dzisiaj natomiast 46 min stepper cwiczenia na brzuch, cw na ramiona i biceps , cw na posladki

zapuszczam wlosy stan obecny (19.02.11r.) 54cm
trillinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 19:02   #913
klion78
Zadomowienie

Witam.
"Nowe" Dziewczyny mnie nie znają, ale "Stare" (przepraszam za określenie) byc może pamiętają.
Otóż nastąpił przełom i wyciągnęłam z szafy mój zakurzony stepper
Powodem jest już jednak nie chęc zrzucenia zbędnych kilogramów, ale zdrowie.
Mój Tż odebrał wyniki badań i ma gigantyczny cholesterol. Musi zwiększyc aktywnośc fizyczną więc wyciągnęłam dla niego mój stepper. No i kiedy tak patrzyłam jak on cwiczy sama nabrałam chęci.
Narazie przez ostatnie dni cwiczylam po 30 minut.
No i cos mnie zastanawia... on po 15 min cwiczeń jest mokry jak nie wiem, po 30 min leje się z niego jak z kranu. A ja po 30 min mam tylko lekką zadyszkę.
Wiem że to nie kwestia kondycji, bo z tą u mnie marnie. Po wejściu na 9 piętro kwalifikuję się do reanimacji, a po pół godzinie na stepperku - nic.
Martwię się trochę, że poza zmianą wyglądu pośladków i nóg, nie jest to jakaś szczególnie efektywna foema wysiłku. Czytałam bowiem że dla zdrowia stosuje się zasadę 3x30x130 (tzn, 3 x w tygodniu po 30 min, przy tętnie 130) a ja w trakcie cwiczeń mam normalne tętno. Hmm ... i nie wiem jak to jest.
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 19:33   #914
Madziarella
Zadomowienie

klionik jasne ,że pamiętamy..miło,że wpadłaś..mam nadzieję,że zostaniesz

a teraz co do tętna to

jest na to wzór i najlepiej będzie jak sama policzysz dla siebie..jakie powinno być twoje tętno..przy aerobach

Optymalny przedział dla treningu odchudzającego jest na poziomie od 55% - 85% maksymalnego tętna. Aby obliczyć tętno, przy którym następują intensywne procesy spalanie tkanki tłuszczowej, należy skorzystać z poniższego wzoru:
HR max = 220 – wiek

Następnie w celu wyliczenia przedziału, należy HR max pomnożyć przez 55% i 85% np. dla kobiety 28 letniej, granica górna wynosi 163 uderzenia na minutę (bo 220 – 28 = 192, 192 x 85% = 163), natomiast granica dolna to 106 uderzeń na minutę (192 x 55% = 106). Ćwiczenia w przedziale 106 – 163 są dla 28 letniej kobiety tętnem wskazanym w treningu odchudzającym, przy którym następują optymalne procesy spalania tłuszczu.

Może po prostu za wolno chodzisz na stepperku ...i dlatego za bardzo się nie pocisz..albo po prostu już taki Twój urok..i to raczej dobrze...,że nie zalewasz się toną potu i co za tym idzie nie ciekawy zapach..jedni pocą się bardziej inni mniej i tu raczej chodzi już o fizjologię człowieka...Ja też nie zalewam się potem..ale wiem..że jest lepsze samopoczucie..jak zauwazysz choćby kropelkę potu na ciele bo wtedy wiesz,że dałaś coś z siebie...z tym,ze to tylko psychika i wcale nie musisz zalewać się potem...żeby schudnąć

EDIT: ale namotałam

Edytowane przez Madziarella
Czas edycji: 2009-04-07 o 19:36
Stary 2009-04-07, 20:04   #915
andziuchna
Zakorzenienie

dzis melduje
40min stepper
8min legs
200 agrafka
200 brzuszki

Stary 2009-04-07, 20:17   #916
dygotka8
Zakorzenienie

klioniku - ja też Ciebie pamiętam i cieszę się baardzo,że ćwiczysz!!Nie za dobrze,że tż ma wysoki cholesterol,ale przynajmniej oboje macie powód by zrobić coś dla siebie
u mnie też jest tak,że po 30 minutach mam lekką zadyszkę,a jak mam się wdrapać po schodach to potem konam...
Madziarella - czy dziś coś ćwiczyłaś??bo ja zaraz pomęczę agrafkę bo na stepperku mi się nie chciało
no to lecę pomęczyć agrafkę póki czas bo zaraz idę spać i może WRESZCIE się wyśpię

Stary 2009-04-07, 20:49   #917
Madziarella
Zadomowienie

dygotka nie ćwiczyłam..baty mi się należą i tyle...
Wróciłam z pracy...zrobiłam obiad..i jak zasiadłam na fotelu tak siedzę do teraz..masakra..za 18 dni jadę do Polski a jestem już w nie najlepszej formie i wkurza mnie to..ale za żadne skarby nie mogę znaleźć motywacji ale pracuję nad tym..znowu przekopuję wszystkie watki z fotami
Stary 2009-04-07, 22:50   #918
mala22lb
Przyczajenie

Przeczytałam dzisiaj całe forum, ponieważ dostałam dzisiaj stepperek Mam szczere chęci żeby schudnąc chociaż troche przed latem. Waże 61 kg przy 158 cm wzrostu i źle się z tym czuję. Szczerze podziwiam niektóre z Was a szczególnie Madziarellę. Widziałam zdjęcia i też chcę tak wyglądać Mam nadzieję, że mnie wspomożecie, bo nigdy się nie odchudzałam. Zawsze kończyło się na chęciach albo " Dobra. To od poniedziałku....", "Dobra. To od nowego roku..." itd Też bedę miała parę pytań co do dietki i liczę na Waszą pomoc dziewczyny.
mala22lb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 07:04   #919
klion78
Zadomowienie

Madziarella dziękuję za fachową pomoc Twoja wiedza powala
Staram się ćwiczyć teraz głównie dla zdrowia i kondycji. Chudnięcie jest sprawą drugorzędną. Schudłam już w sumie 8 kg i myślę że to wystarczy. Choć oczywiście każdy kilogram mniej jest jak najbardziej pożądany.
Dygotko dziękuję za miłe powitanie. Z tym cholesterolem to rzeczywiście nie ma żartów
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-08, 07:27   #920
Lynn
Zakorzenienie

Nie wiem czy mnie pamiętacie. Odzywałam się tu jakoś w styczniu- lutym, bo wtedy też zakupiłam stepper Dzięki niemu zrzuciłam boczki , ale po 2 miesiącach zaczęłam chorowac- wychodzilam z jednej grupy i wchodzilam w kolejna i tak trwało to az do zeszlego tygodnia. Teraz juz lepiej się czuję i od 3 dni wrócilam do ćwiczen. Jest mi cieżko wytrzymac 40 min na stepperku, bo nudzi mi się szybko, wiec zaczynam zawsze od skakanki - skacze 25-30 min i różnicę do 40 min na stepperze. CHciałabym schudnąć jeszcze jakieś 6 kg. Pozdrawiam was wszystkie
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 09:53   #921
cappala
Raczkowanie

...wracam po kilku dniach bez netu
bilans od piątku:
-piątek- nic
-sobota-stepper powietrzny, czyli całodzienne zakupy i szybki spacer
-niedziela-nic
-poniedziałek-wielkie sprzątanie o zmęczeniu równym godzince steppera
-wtorek- stepper 20 min, buns, arms,stretching + o kilka za dużo żelek- zielonych żabek z białymi brzuszkami....

..przyjemnego, słonecznego dnia babeczki...

...Raz łapię chwile te słodziutkie, choć krótkie. Innym razem te bezpowrotne, ulotne...
cappala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 10:03   #922
kala1983
Przyczajenie

Dzisiaj - 25min. stepperka , 10 min. skakanka.
Wieczorem brzuszki
Od poniedziałku dieta kapuściana!
kala1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 10:27   #923
Madziarella
Zadomowienie

klionik nie ma za co
Gratuluję zrzuconych kilogramów...

mala witamy na pewno pomożemy jak będzie trzeba...

Lynn nie wiem jak reszta..ale ja pamiętam nie no na pewno wszyscy pamiętają..w końcu nie minęło aż tak dużo czasu... Dobrze,ze juz wyzdrowiałaś i do nas wracasz

capalla czyli podsumowując nie robiłaś nic nie chce wyjść na jakąś wiedźmę..ale sprzątanie oczywiście ,że tez spala kalorie...ale na pewno nie jest równe stepperowi... więc się nie pocieszaj..hihihihihi

kala mam pytanie stosowałas juz ta dietkę kapuścianą? nie uważasz ,że taka dieta na robi tylko szkód? Spowolni metabolizm...przeciez przy takiej diecie..nie dostarczasz wszystkich potrzebnych skłądników organizmowi...

Ja w koncu stanęłąm na stepper..zrobiłąm to zaraz po śniadaniu.. żeby potem cały dzień nie wymyślać powodów dla których nie mogę poćwiczyć D zaliczyłąm 30 minut.....potem cos dorzuce z siłowych...ale lepiej się poczułąm jak poćwiczyłam w końcu
Stary 2009-04-08, 12:49   #924
WhyNotPL
Raczkowanie

A ja nic od dłuższego czasu.
Zaczęło się od zwykłego przeziębienia...
W piątek u lekarza: "słyszę u Pani tylko jakieś drobne szmery, coś na płucach ale to nic poważnego." - odesłana do domu że symuluję.
Wczoraj wylądowałam u innego lekarza z 39* gorączką i co usłyszałam? - "dlaczego tak późno Pani przychodzi, mogła się pani do zapalenia płuc doprowadzić..." nic tylko

I tak od jakiegoś czasu w łóżku zalegam.. ehh ciężko będzie wrócić do jakichkolwiek ćwiczeń... Jak będę zdrowa to przydadzą mi się jakieś dobre na mobilizację....

Pozdrawiam.
Stary 2009-04-08, 17:46   #925
kala1983
Przyczajenie

Do Madziarella:
Nie stosowałam tej diety ale moja koleżanka ją robiła 2 tygodnie temu i zjechała 2,5 kg. Bynajmniej ona nie miała żadnych skutków ubocznych podczas jej stosowania, a wręcz zachwalała że czuje się o wiele lepiej. Kupiłam sobie jeszcze tabletki "Aplefit", zobaczymy jakie będą wyniki. A tak z drugiej strony, to jakbyśmy mieli przejmować się i brać do siebie to co nam może zaszkodzić, to niemoglibyśmy nic jeść i najlepiej siedzieć w domu. Co mi nie zaszkodzi to mnie wzmocni.
Stary 2009-04-08, 18:16   #926
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kala1983 Pokaż wiadomość
Do Madziarella:
Nie stosowałam tej diety ale moja koleżanka ją robiła 2 tygodnie temu i zjechała 2,5 kg. Bynajmniej ona nie miała żadnych skutków ubocznych podczas jej stosowania, a wręcz zachwalała że czuje się o wiele lepiej. Kupiłam sobie jeszcze tabletki "Aplefit", zobaczymy jakie będą wyniki. A tak z drugiej strony, to jakbyśmy mieli przejmować się i brać do siebie to co nam może zaszkodzić, to niemoglibyśmy nic jeść i najlepiej siedzieć w domu. Co mi nie zaszkodzi to mnie wzmocni.
soryy ale mnie to rozbawilo
po pierwsze to to co zgubila to sama woda i szybko dopadnie ja jojo
po drugie to ta dieta moze tylko rozregulowac metabolizm i nie sadze zeby w jakikolwiek sposob miala kogos wzmocnic

Stary 2009-04-08, 18:34   #927
Madziarella
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziuchna Pokaż wiadomość
po drugie to ta dieta moze tylko rozregulowac metabolizm i nie sadze zeby w jakikolwiek sposob miala kogos wzmocnic

popieram

kala a piszemy Ci to nie złośliwie..tylko żeby się wspierać ...Poczytaj lepiej 10 przykazań żywieniowych ,po kapuścianej być może szybko schudniesz,ale i szybko wrócisz do poprzedniej wagi...Mniemam ,że skoro wzięłaś się za odchudzanie to robisz to nie tylko dla ładnej sylwetki ale i dla zdrowia ..a dieta kapuściana nie ma nic wspólnego ze zdrowiem..oczywiście zrobisz jak uważasz..ale skoro napisałaś o tym na forum..to ja się do tego odniosłam .Powodzenia
Stary 2009-04-08, 18:43   #928
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

heloł heloł heloł
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 19:13   #929
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziuchna Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Madziarella Pokaż wiadomość
popieram

kala a piszemy Ci to nie złośliwie..tylko żeby się wspierać ...Poczytaj lepiej 10 przykazań żywieniowych ,po kapuścianej być może szybko schudniesz,ale i szybko wrócisz do poprzedniej wagi...Mniemam ,że skoro wzięłaś się za odchudzanie to robisz to nie tylko dla ładnej sylwetki ale i dla zdrowia ..a dieta kapuściana nie ma nic wspólnego ze zdrowiem..oczywiście zrobisz jak uważasz..ale skoro napisałaś o tym na forum..to ja się do tego odniosłam .Powodzenia
zgadzam się z dziewczynami w 1000%!!!
Najpierw przemyśl dobrze i zdobądź więcej informacji na temat tej diety nim ją zaczniesz stosować

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
heloł heloł heloł
heloł heloł heloł

ja dziś znowu nic nie ćwiczę,tylko agrafkę pomęczę

Stary 2009-04-08, 20:57   #930
Madziarella
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
heloł heloł heloł

Hallo Proszę kto zawitał w nasze skromne progi szkoda,że tak rzadko .pozdrowionka
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości