|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Rozeznanie
|
Dot.: Stepper II
dzis 40 minut stepperka
cw. na brzuch
![]() |
#902 |
Zadomowienie
|
Koleżanki
![]() może to głupie pytanie ale proszę o odpowiedź
![]() |
#903 |
Zadomowienie
|
Ja mam pytanie do dziewczyn co dlugo juz cwicza, czy Was tez juz to tak nie meczy? Jak cwicze np aaerobik jakis z dvd to po 20 minutach jestem juz zmeczona/spocona. jak cwicze na steperu to po 50 minutach nic nie jestem zmeczona ani spocona... nie wiem czy to dlatego ze juz troche czas tak cwicze czy ja cos moze zle robie?
jakie obciazenie macie ustawione? i czymyslici ze od tego umiesnia mi sie bardziej lydki?
![]() |
![]() |
#904 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
z czasem wszystkie ćwiczenia łatwiej przychodzą..to normalka,ze wyrabia się kondycja i siła ![]() Ja mam stepper bez obciążenia...to zależy co chcesz osiągnąć...jeśli chcesz spalić tłuszczyk..to na najlzejszym obciążeniu należy ćwiczyć.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
witaj Madziarella!!!!!cieszę się, że Cię widzę na wizażu
![]() ![]() ![]() jak tam z ćwiczeniami??baciki mają być na rozgrzewkę??żartuję,jak będziesz miała czas i siłę to na pewno znowu weźmiesz się za ćwiczenia ![]() a ja melduję 30 min steppera agrafka będzie ze 300 razy jeszcze muszę te butelki z woda przygotować i po świętach będę z nimi ćwiczyła jako z hantelkami ![]() czekam na resztę kobitek bo nie daruję i będę męczyła mailami ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-04-06 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Zadomowienie
|
Ja też dziś 30 minutek
![]() Madziarella, dziękuję za odpowiedź ![]()
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
ja dzis mialam dzien bez autobusu
![]() ![]() 30min stepper 8min legs 200 agrafka 200brzuszkow |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#908 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki dygotka ![]() ![]() ![]() ![]() Także na razie możesz lać mnie z bacika..za nieróbstwo ![]() ale ![]() ![]() kuleczka nie ma za co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 |
Raczkowanie
|
witam.Ja jestem wylaczona przez jakis czas-@-ale tyram w domku,wiec ciut ruchu mam.pozdrawiam
![]() |
![]() |
#910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawa jestem ile tym razem będę ćwiczyła...bo do tej pory to najwyżej jakieś 2 tyg i odkładałam stepper w kąt...nie bierz ze mnie przykładu ![]() dobrej i przyjemnej nocy życzę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#911 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no właśnie ja tez mam taką fazę..że chwilę poćwiczę i potem mam to ![]() i przestój..i wymawiam się @ ,albo pracą..albo ..kacem...albo brakiem słońca...albo jeszcze czymś...innym ![]() Może się jakos na dłużej zmobilizujemy ![]() dobranoc dygotka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#912 |
Rozeznanie
|
wczoraj niestety nie cwiczylam , dzisiaj natomiast 46 min stepper cwiczenia na brzuch, cw na ramiona i biceps , cw na posladki
![]()
![]() |
#913 |
Zadomowienie
|
Witam.
"Nowe" Dziewczyny mnie nie znają, ale "Stare" (przepraszam za określenie) byc może pamiętają. Otóż nastąpił przełom i wyciągnęłam z szafy mój zakurzony stepper ![]() Powodem jest już jednak nie chęc zrzucenia zbędnych kilogramów, ale zdrowie. Mój Tż odebrał wyniki badań i ma gigantyczny cholesterol. Musi zwiększyc aktywnośc fizyczną więc wyciągnęłam dla niego mój stepper. No i kiedy tak patrzyłam jak on cwiczy sama nabrałam chęci. Narazie przez ostatnie dni cwiczylam po 30 minut. No i cos mnie zastanawia... on po 15 min cwiczeń jest mokry jak nie wiem, po 30 min leje się z niego jak z kranu. A ja po 30 min mam tylko lekką zadyszkę. Wiem że to nie kwestia kondycji, bo z tą u mnie marnie. Po wejściu na 9 piętro kwalifikuję się do reanimacji, a po pół godzinie na stepperku - nic. Martwię się trochę, że poza zmianą wyglądu pośladków i nóg, nie jest to jakaś szczególnie efektywna foema wysiłku. Czytałam bowiem że dla zdrowia stosuje się zasadę 3x30x130 (tzn, 3 x w tygodniu po 30 min, przy tętnie 130) a ja w trakcie cwiczeń mam normalne tętno. Hmm ... i nie wiem jak to jest. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 |
Zadomowienie
|
klionik
![]() ![]() a teraz co do tętna to jest na to wzór i najlepiej będzie jak sama policzysz dla siebie..jakie powinno być twoje tętno..przy aerobach Optymalny przedział dla treningu odchudzającego jest na poziomie od 55% - 85% maksymalnego tętna. Aby obliczyć tętno, przy którym następują intensywne procesy spalanie tkanki tłuszczowej, należy skorzystać z poniższego wzoru: HR max = 220 – wiek Następnie w celu wyliczenia przedziału, należy HR max pomnożyć przez 55% i 85% np. dla kobiety 28 letniej, granica górna wynosi 163 uderzenia na minutę (bo 220 – 28 = 192, 192 x 85% = 163), natomiast granica dolna to 106 uderzeń na minutę (192 x 55% = 106). Ćwiczenia w przedziale 106 – 163 są dla 28 letniej kobiety tętnem wskazanym w treningu odchudzającym, przy którym następują optymalne procesy spalania tłuszczu. Może po prostu za wolno chodzisz na stepperku ...i dlatego za bardzo się nie pocisz..albo po prostu już taki Twój urok..i to raczej dobrze...,że nie zalewasz się toną potu i co za tym idzie nie ciekawy zapach..jedni pocą się bardziej inni mniej i tu raczej chodzi już o fizjologię człowieka...Ja też nie zalewam się potem..ale wiem..że jest lepsze samopoczucie..jak zauwazysz choćby kropelkę potu na ciele bo wtedy wiesz,że dałaś coś z siebie...z tym,ze to tylko psychika i wcale nie musisz zalewać się potem...żeby schudnąć ![]() ![]() EDIT: ale namotałam ![]() Edytowane przez Madziarella Czas edycji: 2009-04-07 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
dzis melduje
40min stepper 8min legs 200 agrafka 200 brzuszki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
klioniku - ja też Ciebie pamiętam
![]() u mnie też jest tak,że po 30 minutach mam lekką zadyszkę,a jak mam się wdrapać po schodach to potem konam... ![]() Madziarella - czy dziś coś ćwiczyłaś??bo ja zaraz pomęczę agrafkę bo na stepperku mi się nie chciało ![]() no to lecę pomęczyć agrafkę póki czas bo zaraz idę spać ![]() ![]() ![]()
![]() |
#917 |
Zadomowienie
|
dygotka nie ćwiczyłam..baty mi się należą i tyle...
Wróciłam z pracy...zrobiłam obiad..i jak zasiadłam na fotelu tak siedzę do teraz..masakra..za 18 dni jadę do Polski a jestem już w nie najlepszej formie i wkurza mnie to..ale za żadne skarby nie mogę znaleźć motywacji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 |
Przyczajenie
|
Przeczytałam dzisiaj całe forum, ponieważ dostałam dzisiaj stepperek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 |
Zadomowienie
|
Madziarella dziękuję za fachową pomoc
![]() ![]() Staram się ćwiczyć teraz głównie dla zdrowia i kondycji. Chudnięcie jest sprawą drugorzędną. Schudłam już w sumie 8 kg i myślę że to wystarczy. ![]() Dygotko dziękuję za miłe powitanie. Z tym cholesterolem to rzeczywiście nie ma żartów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#920 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy mnie pamiętacie. Odzywałam się tu jakoś w styczniu- lutym, bo wtedy też zakupiłam stepper
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 |
Raczkowanie
|
...wracam po kilku dniach bez netu
![]() bilans od piątku: -piątek- nic ![]() -sobota-stepper powietrzny, czyli całodzienne zakupy i szybki spacer -niedziela-nic ![]() -poniedziałek-wielkie sprzątanie o zmęczeniu równym godzince steppera -wtorek- stepper 20 min, buns, arms,stretching + o kilka za dużo żelek- zielonych żabek z białymi brzuszkami.... ![]() ..przyjemnego, słonecznego dnia babeczki...
![]() |
#922 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj - 25min. stepperka , 10 min. skakanka.
Wieczorem brzuszki ![]() Od poniedziałku dieta kapuściana! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#923 |
Zadomowienie
|
klionik
![]() ![]() Gratuluję zrzuconych kilogramów... mala witamy ![]() ![]() Lynn nie wiem jak reszta..ale ja pamiętam ![]() ![]() ![]() capalla czyli podsumowując nie robiłaś nic ![]() ![]() ![]() kala mam pytanie stosowałas juz ta dietkę kapuścianą? nie uważasz ,że taka dieta na robi tylko szkód? Spowolni metabolizm...przeciez przy takiej diecie..nie dostarczasz wszystkich potrzebnych skłądników organizmowi... Ja w koncu stanęłąm na stepper..zrobiłąm to zaraz po śniadaniu.. żeby potem cały dzień nie wymyślać powodów dla których nie mogę poćwiczyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#924 |
Raczkowanie
|
A ja nic od dłuższego czasu.
Zaczęło się od zwykłego przeziębienia... ![]() W piątek u lekarza: "słyszę u Pani tylko jakieś drobne szmery, coś na płucach ale to nic poważnego." - odesłana do domu że symuluję. ![]() Wczoraj wylądowałam u innego lekarza z 39* gorączką i co usłyszałam? - "dlaczego tak późno Pani przychodzi, mogła się pani do zapalenia płuc doprowadzić..." nic tylko ![]() I tak od jakiegoś czasu w łóżku zalegam.. ehh ciężko będzie wrócić do jakichkolwiek ćwiczeń... Jak będę zdrowa to przydadzą mi się jakieś dobre ![]() Pozdrawiam. ![]()
![]() |
#925 |
Przyczajenie
|
Do Madziarella:
Nie stosowałam tej diety ale moja koleżanka ją robiła 2 tygodnie temu i zjechała 2,5 kg. Bynajmniej ona nie miała żadnych skutków ubocznych podczas jej stosowania, a wręcz zachwalała że czuje się o wiele lepiej. Kupiłam sobie jeszcze tabletki "Aplefit", zobaczymy jakie będą wyniki. A tak z drugiej strony, to jakbyśmy mieli przejmować się i brać do siebie to co nam może zaszkodzić, to niemoglibyśmy nic jeść i najlepiej siedzieć w domu. Co mi nie zaszkodzi to mnie wzmocni.
![]() |
#926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() po pierwsze to to co zgubila to sama woda i szybko dopadnie ja jojo po drugie to ta dieta moze tylko rozregulowac metabolizm i nie sadze zeby w jakikolwiek sposob miala kogos wzmocnic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kala a piszemy Ci to nie złośliwie..tylko żeby się wspierać ...Poczytaj lepiej 10 przykazań żywieniowych ,po kapuścianej być może szybko schudniesz,ale i szybko wrócisz do poprzedniej wagi...Mniemam ,że skoro wzięłaś się za odchudzanie to robisz to nie tylko dla ładnej sylwetki ale i dla zdrowia ..a dieta kapuściana nie ma nic wspólnego ze zdrowiem..oczywiście zrobisz jak uważasz..ale skoro napisałaś o tym na forum..to ja się do tego odniosłam .Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
heloł heloł heloł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najpierw przemyśl dobrze i zdobądź więcej informacji na temat tej diety nim ją zaczniesz stosować ![]() heloł heloł heloł ![]() ![]() ja dziś znowu nic nie ćwiczę,tylko agrafkę pomęczę ![]()
![]() |
![]() |
#930 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.