Majowo- czerwcowe maluszki 2009 opuszczaja nasze brzuszki -ROZPAKOWYWANIE - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-08, 15:16   #61
gosikk_s
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- czerwcowe maluszki 2009 opuszczaja nasze brzuszki -ROZPAKOWYWANIE

Cytat:
Napisane przez nicola2002 Pokaż wiadomość
Gosikk, nawet najporządniejszy lekarz w takich sytacjach weźmie kasę, dla mnie to w sumie normalne. On coś dla ciebie, ty coś dla niego.
Spokojnie, przez gardło ci przejdzie, a dla niego to na pewno też nie będzie nowość.
Pogadaj z nim koniecznie dzisiaj, bo to już najwyższy czas.
Czekam na dobre wieści i trzymam kciuki!
Dla niego to na pewno nie będzie nowość, gorzej ze mną No i fakt że muszę zapytać dziś bo w końcu nigdy nie wiadomo czy dotrwam do kolejnej wizyty Pewnie że taka sytuacja jest normalna, w końcu coś za coś...

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
gosik-łatwiej się ponoć rodzi tak w 38tc ale cóż począć,jak nie będzie chciało dziecko wyleźć to nie wylezie ;] A moje od początku ciąży leniwe i ospałe więc zapewne nawet po terminie urodzę :P Łudzę się jednak o ten 38tc ;]
No dokładnie, 38 tydzień jest optymalny, dziecko donoszone a jeszcze nie za duże. Może Twoja córcia nabierze akurat wtedy powera Jakbym miała rodzić naturalnie też bym chciała właśnie w tym 38...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 15:19   #62
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Kathi to co zrobilas przepiekne i na pewno przepyszne

Małgosiu tesciowa super no i tżcik tez

gosik dokladnie czasem jest tak ze te z krotkimi szyjkami przenosza
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 16:00   #63
esti1984
Wtajemniczenie

Oj dziewczyny u Nas zaczęły się tematy bardzo porodowe
Pamiętam jak podczytywałam marcówki jak były na tym etapie i taka gorączka była na wątku która następna a teraz u Nas sprawa skurczy i skracających się szyjek fajnie mi się to podoba

mówicie że te kłucia to też skracająca się szyjka????? ja wczoraj wieczorem wysiedzieć nie mogłam bo takie miałam kłucia ...... ale nie wiedziałam o tym
wiem tylko że te bóle jak na okres to skracająca się szyjka (ginka mówiła) no i pamiętam te bóle z porodówki

a ja pospałam z córcią

teraz gotuję gulasz wołowy w szybkowarze (teściowa mi pożyczyła - ten co im kupiliśmy na rocznicę ślubu) no i ciekawe co z tego wyjdzie
do tego mam kopytka, zaraz jakaś surówka i obiad gotowy
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 16:01   #64
nyla89
BAN stały

ja chyba 1 z ostatnich na watku

mam pytanie -jest ktos z wrocławia? wiecie moze czy galeria dom. jest w sobote otwarta i w jakich godzinach?

edit:juz wiem,do 15

Edytowane przez nyla89
Czas edycji: 2009-04-08 o 16:49 Powód: dopiska
nyla89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 16:51   #65
igamisia
Przyczajenie

Hej.
Ja odliczam czas który wydaje się wiecznoscia. Właśnie przeżywam razem z synkiem 30 tc
Trzymam kciuki za was wszystkie mamuśki
igamisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 16:51   #66
kuroikaze
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
dziekuje ale ja mam zawsze wizje: szpital, ze gin powie ze trzeba isc do szpitala zawsze mam taka obawe;[

gratuluje wyniczkow.
Mi gin kaze lykac magnez 3 razy dz. A ja lykam 2 razy dz
Ale pamietaj ze jesli lykasz zelazo, musisz robic przerwe 2-godz. conajmniej miedzy zelazem a magnezem[COLOR="Silver"]
Dziekuje Agusia a jest jakas roznica co bierze sie pierwsze? chyba nie ma?
szpitalem Cie strasza ale tak jak pisze gosikk, juz tyle wytrzymaliscie, wytrzymacie jeszcze troche a i moze przenosisz

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
nie ma mowy o pomylce... przyslali 2 zdjecia i widac na nim nasze autko, rejestracje i tz za kierownica
pozatym tz dzwonil do nich odrazu bo to troche dziwne...
no i jedyna co da sie z tym zrobic to ZAPLACIC

na cale szczescie przyszly nam pieniazki z rozliczenia... no ale jakby nie patrzyc to prawie 100 euro poszlo sie je... i to za przejechanie moze 20 km autostrada!!!

z tesciem nie wiem jak bedzie, ale powiem tz zeby mu pokazal te listy... wiem ze mu zaproponowal ze go zawiezie na lotnisko, ale tz chcial w sumie jechac inna trasa... a tesc sie uparl ze nie... ze autostrada bedzie szybciej... no wiec pojechali...
z drugiej strony tez tak glupio tesciowi przed nosem wymachiwac rachunkiem, tyle nam pomaga i wogole...
i tak duzo jest do zaplacenia? dziwne... niech Twoj TZ sie pozali tesciowi, chociazby tylko z checi pozalenia sie komus.

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Poczytałam, ale nic mądrego nie napiszę, bo weny brak.

Pogoda śliczna, wybieram się do Rossmana po ostatnie drobiazgi do szpitala, na chwilkę w odwiedziny do cioci (ma dzisiaj 80 lat) i na zakupy z koleżanką. Oczywiście wszystko bardzo powoli i spokojnie... Pogoda aż zachęca do spacerków...

Rano mnie nie było na wizażu, bo teście mieli być o 9, a w końcu przyszli o 9.30. Chcieli zobaczyć łóżeczko i pomóc przesunąć szafę, ale w końcu mój tata wczoraj pomógł tż. Teściowa wypytała co mi jeszcze potrzeba, i że widzi że ja już wszystko mam (a na co mam kurna czekać), ale spytała czy mam podgrzewacz i trafiła - bo tego akurat nie mam... i nie zamierzałam wydawać kasy, ale skoro ona chce...

Powiedziałam że mi ze 2 pary zwykłych śpiochów brakuje i nie mam zabawek, bo nie kupowałam... ucieszyła się.
Mówi że zabawkę ma upatrzoną, podgrzewacz kupi (i pytała jaki chcę kolor - powiedziałam że obojętne) i 4 pary śpiochów... Powtórzyłam że 2 wystarczą, ale ile ona tam zakodowała to nie wiem...

Fajnie że się interesuje.... Miło mi się zrobiło bardzo.

TŻ kochany umył okna i powiesił firanki... jest czyściutko i ładnie pachnie... Uwielbiam jak jest tak świeżo...

A teraz zmykam...

Pakusia - Kathi ma rację, warto pokazać teściowi...

Kathi - śliczny mazurek... Ja nawet nie wiem jak się robi i jak smakuje bo w życiu nie robiłam....
Fajna tesciowa

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Kuroikaze, ci ginowie u mnie wszyscy tacy dziwni Teraz o wszystko są nagonki i każdy się boi...Tak, z OM mam termin na 19 a z usg na ok 11 Hehe to ciekawe która będzie pierwsza Fajnie Ci, mnie się wyniki jakoś nie poprawiają niestety

Maugoszatka, te kłucia to chyba faktycznie skracanie się szyjki. Jakiś czas temu czułam je też kilkakrotnie ale od tej pory nic. Ciekawe kiedy Ci się zacznie

Aguśka, no wiem że Cię szpitalem straszą ale już tyle wytrzymaliście że powinno się udać. A przy krótkiej szyjce w najgorszym razie czeka Cię taki ekspresowy poród jak Gabi i też niewykluczone że przenosisz. W sumie to chyba moja szyjka do tej pory była najdłuższa więc równie dobrze pierwsza może polecieć Ciekawe czy się wreszcie skróciła...

Pakusia, no głupio tak teściowi machać rachunkiem ale może niech TŻ z nim jakoś pogada mimochodem, poskarży się przy okazji...

to faktycznie chyba lepiej bedzie jak zrobisz tak jak proponuje nicola a lekarz powinen sie zgodzic, moze jemu tez glupio powiedziec wprost

Kathi sliczny mazurek

Esti to ja zycze smacznego

a ja zatrzasnęłam sie na balkonie dobrze ze tylko na pol godziny
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 16:57   #67
Aguśkaa83
Zakorzenienie

kuroikaze nie ma znaczenia tylko ze zelazo powinno sie w czasie posilku. Wiec ja jak jem sniadanko i kolacje to razem z tym lykam zelazo a potem za 2 godzinki magnez

dobra kochane, lece do gina
trzymajcie kciuki!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 17:01   #68
*kaalinaa*
Zadomowienie

Witam na wątku porodowym

Po pierwsze WIELKIE GRATULACJE DLA MALUTKIEJ jej szkrabik taki tyciusi jeszcze ale pewnie szybciutko nadrobi te kilogramki

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
Kathi jak ty masz brzuszek niziutko oj nie zdziwie sie jak bedziesz nastepna

ja po strasznej nocce.... wiało okropnie... pod moim oknem wlaczyl sie alarm samochodu i wylo przez 2 h... pozniej kolo 3 u tescia w pokoju wlaczylo sie radio i szumialo na caly regulator, tak sie wystraszylam bo nie wiedzialam co jest... czy jakas rura szczelila czy co....
ale wkoncu usnelam i znowu wstawalam czesto do wc

wlasnie robie liste bo wybieramy sie do polskiego sklepu i tak mysle co potrzebuje jeszcze... nie mam weny wogole ... ehhhh

aaa najlepsze... przyszlo nam oplata za bramki... jakies pol roku temu zlikwidowali bramki na autostradzie przed Dublinem... placilo sie wtedy 2 euro teraz bramek nie ma, ale robia zdjecie rejestracji i wysylaja do domu rachunek... i przyszlo nam 96 ero do zaplacenia!!! powiem tylko tyle ze raz kozystalismy z autostrady, jak moj tz zawozil tescia na lotnisko... !!! i wlasnie za ten przejazd tyle do zaplacenia.... oni sobie chyba jaja robia!!! powiedzieli tz ze jakies odstetki karne sa i cos tam... a moj tz zawozil tescia 17 marca a placil przez neta 18!!! wiec jakie odsetki???? za 1 dzien zwloki??? powalilo ich... teraz zamiast nowej komody bede miec oplacona autostrade za 17 kwietnia!!!
ZYC NIE UMIERAC!!!
uuu to nie fajnie zwłaszcza teraz kiedy każdy grosz na wagę złota.

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
pakusia ale mysle ze sprawe tesciowi przedstawic warto albo sie dorzuci albo ni e

maugoszatka ty nie zartuj ja mam tepe bole placow ale juz ze dwa miechy

Ja dzis tworczo ale nerwowo , nie wiem co jest chodze jak mala bomba zegarowa wrrrrrrr
Upieklam mazurka hihi pierwszy raz od moze 20 lat i tak on oto wyglada
Teraz sie zastanawiam kto po mnie posprzata hihi bo w miedzy czasie robilam krokiciki wiec misz masz mam w kochni ale maly mi zasnal wiec chyba sie zmobilizuje i ogarne chatynke po kulinarnych wariacjach
Ja też mam takie bóle pleców, niestety
A mazurek wygląda przepięknie i pewnie jeszcze lepiej smakuje. Ja mam mega lenia nic mi się nie chce robić tylko leżę i patrzę w ścianę lub telewizor. Piętrzy mi się sterta rzeczy do prania i prasowania a ja nie mam na nic weny... nawet z domu mi się nie chce wyjść

Cytat:
Napisane przez nyla89 Pokaż wiadomość
ja chyba 1 z ostatnich na watku

mam pytanie -jest ktos z wrocławia? wiecie moze czy galeria dom. jest w sobote otwarta i w jakich godzinach?

edit:juz wiem,do 15
a na kiedy masz termin bo jakoś nie zauważyłam na liście. Widzę, że leci Ci 29 tydzień to tak jak mi. Więc pewnie zostaniemy na tym wątku ostatnie

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 17:02   #69
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
pakusia ale mysle ze sprawe tesciowi przedstawic warto albo sie dorzuci albo ni e
Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
i tak duzo jest do zaplacenia? dziwne... niech Twoj TZ sie pozali tesciowi, chociazby tylko z checi pozalenia sie komus.
moj tz nie lubi sie zalic ... w naszym zwiazku to ja lubie sie zalic o byle co

tesc wie juz o tym rachunku i jedyne co powiedzial to "dziwne ze tak duzo" .... to by bylo na tyle, co dalej to nie wiem...

ale bylo minelo, zaplacic musimy wiec nie ma zbytnio o czym rozmawiac juz... tesc zna sytuacje i co z tym zrobi to zobaczymy... chcialabym zeby chociaz polowe zaplacil bo wkoncu on chcial jechac autostrada, no ale nie bedziemy sie narzucac

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 17:06   #70
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

My wszystkie sie zast kto bedzie nastepny a a ja jestem ciakawa kto ost bedzie

ja chyba w drugiej dziesiatce
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 17:43   #71
Kathi75
Zakorzenienie

Uff
Nareszcie sie uporalam z porzadkami hih bo jak juz zaczelam po obiadku i ciescie przatac to szafki zahaczylam , kibelek , lazienke i ostatkami sil odkurzylam i zmylam podlogi
PRZEGIELAM i to wiem az wstyd , mialam sie oszedzac a tu takie loty
Tylko mnie prac ale jutro jade do mamy na caly dzien wiec ..... czuje sie troche usprawiedliwiona

Od tej pracy nogi mi spuchly

Aguska jak tam po wizycie u ginka??

Laseczki pierwsza czy ostatnia zadnej z nas to nie ominie bedziemy rodzic wszystkie po kolei bez wyjatku

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 17:44   #72
nyla89
BAN stały

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość

a na kiedy masz termin bo jakoś nie zauważyłam na liście. Widzę, że leci Ci 29 tydzień to tak jak mi. Więc pewnie zostaniemy na tym wątku ostatnie
usg mam na 8 ale ja patrze na OM a wg OM dzis mam 29+5
nyla89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 18:07   #73
rumiankowa
Zadomowienie

Kathi
co prawda to coś w stylu "przyganiał kocioł...", ale ja dziś twardo leżę i nic nie robię
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 18:09   #74
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Witam ponownie

Tak więc dziewczynki u mnie już dobrze, byłam u gina o 16 bo caly dzień był w szpitalu więc z tych nerwów nie dotrwałam do wieczorka. Wszystko jest dobrze, rozwarcie już jest malutkie bo malutkie ale jest, mam sie bardzo oszczędzać, chociaż gin powiedział że nawet jakbym teraz urodziła to i tak zagrożenia nie ma . Tak że jestem spokojna, aż mały sie rozruszał, jak ten stresior popuścił. Ulżyło mi niemożlwie. Szyjka też sie skróciła, ale dotrwa .

pimach - ojej biedactwo, ale smutne to co piszesz, ale mam nadzieję że jeszcze zawalczycie o swoje małżeństwo oraz rodzinkę.

Bercia2000 - hehe teraz trwa wyścig na podium, która zdobędzie brązowy medalik?

gosikk_s - mam nadzieję że jakoś uda Ci sie jeszcze wykombinować tą cesarkę. No maluszek już jest taki jak był, rozruszał się mój mały diabełek.

nyla89 - te skurcze sa mało przyjemne, i rzeczywiście chyba brak Ci magnezu, ja nie miewam tej dolegliwości ale słyszałam że mało przyjemne uczucie.

superzabula - no już przystopowałam, powiedziałam sobie że każdego dnia zrobię w domku coś lekkiego, np. posegreguje rzeczy w szufladzie, w szafce itd. żeby nie zdążyć sie zmęczyć. Już dostałam porządną nauczkę i przestrogę na przyszłość, czym takie wariacje sie kończą.

boszenka - Ty masz sie kochana fajnie, bo wiesz dokładnie kiedy Blanusia będzie już z wami a u nas wielka niewiadoma. A ten projekt domku, przepiękny. Ja tych ludzi którzy biorą sie za budowę w tych latach szczerze podziwiam i mocno im kibicuję żeby nie wymiękli przy tych skokach cen.

mloda069 - no to czeka Cie niezła orka po świętach w tej szkole. A za piątek już teraz trzymam kciuki żeby maluszek pokazał co tam kryje między nogami.

malutka_24 - nie no GRATULACJE, superr wiadomość . I że taka dzielna byłaś i jesteś .

esti - ale maleństwo z synusia malutkiej, mój mluch miał w tym tygodniu 2kg. Ale pyszny obiadek zaserwowałaś domownikom, ja też miałąm kłucia i rzeczywiście ginka stwierdziła że szyjka jest już króciutka.

Aguśka - teraz czas Twojej wizyty, więc czekamy na bardzo dobre wiadomości po powrocie.

rumiankowa - ale masz kochaną mamę, mam nadzieję że jej solidnie podziekowałaś i wycałowałaś .

Gabi - jak dobrze że u was już lepiej, uważajcie na siebie księżniczki .

pakusia - o ranyyyy no sumka wyszła kosmiczna aż wręcz, i widzisz żadne powiadomienie o skutkach karnych tylko dowalą rachunek na taką kwotę i zadowoleni z życia, patałachy jedna. Ja też j7uż bym chciała mieć wszystko za sobą i mieć maluszka przy sobie, czuje lekki strach jak to będzie ale jest ok, nie panikuję.

sashka - a kiedy masz wizytę? wtedy Cipewnie powiedzą co i jak z Twoim CC

katrin - niooo to czekamy na wasze rozpakowanie, niech synuś jeszcze posiedzi z wami przez święta w brzusiu a później dawajjj na świat

kuroikaze - nooo widzisz dobre wieści, że wyniki sie polepszyły .

kathi - o rany ale apetyczne ciasiooo, i jak pięknie udekorowane, zdolna kobitka z Ciebie . No wiesz co? Tak porządkować w tym tygodniu, moja ginka prawie mnie zabiła jak słyszała co czyniłam w tym tygodniu ciąży, za to że jesteś niegrzecza masz i odpoczywaj!!

Małgosia - no to miło ze strony teściowej, własnie mnie też tata pytał o podgrzewacz i może kupi nawet. A Tż porządnie pomaga, jaki zaangażowany w pomoc .
Stary 2009-04-08, 18:24   #75
Goo100
Raczkowanie

Ja też się melduje na nowym
Ja juz gotowa i tylko na wózek czekam. Sprzedawca ostrzegał że nawet 14 dni trzeba czekać więc siedze cicho. Zdecydowałam że narazie nie rozkładam łózeczka bo i tak nie skorzystam. Może jak mała bedzie miała miesiąc to pomyślę. Wiem że to niektórym wyda się dziwne, ale ja już przetestowałam spanie z dzieckiem i wiem że tak mi wygodniej.
Muszę powiedzieć że mam nagły przypływ energii i najchętniej to bym latała od rana do wieczora. Ciągle coś robię i nie mogę w miejscu usiedzieć. Skurcze się jakoś ustabilizowały i mam ich jakieś 10 dziennie wiec nie jest źle. Za to bardzo boli mnie miednica i kość cipna. Dziś dodzwoniłam sie do położnej i muszę powiedzieć że jestem trochę zawiedziona. Była jakaś zimna i nawet trochę nieuprzejma. Wstępnie umówiłam się z nią na telefon w środę po świętach i powiedziała że jak bedzie miała czas to się spotkamy na klinikach. Miałam ochotę rzucić słuchawką i sie już nie odezwać , ale pomyślałam że dam jej szansę. To była moja pierwsza rozmowa z nią i pomyślałam że może ma zły dzień. Myslę że nie powinnam jej źle oceniać po jednej krótkiej rozmowie więc zobaczymy jak będzie kiedy się spotkamy. Jeśli wyda mi sie niesympatyczna to zrezygnuję.
Goo100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 18:27   #76
maugoszatka
Wtajemniczenie

Jejku ale dzisiaj śpiąco,niczego nie zrobiłam praktycznie,zasnęłam z TŻ na pół dnia :P

jutro mam zamiar sie spakowac do szpitala

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 18:33   #77
poiglot91
Zakorzenienie

GRATULACJE MALUTKA *:

OGOLNIE to jestem w meeeeeeeeeeeega szoku

i bardzo bardzo bardzo zazdroszcze

buziaczki dla ciebie i synolkawielkieee

ja dzis po wizycie .. dostalam leki na anemie i ogolnie wszystko okej
maluch jest juz nisko ulozony takze sie ciesze
obym sie tylko nieprzeterminowala...

raz mi mowia ze mam termin na 3.. raz na 9.. niec wiem ktory sie liczy bardziej czy z usg czy miesiaczki
w kazdym badz razie

czekam
Stary 2009-04-08, 18:38   #78
maugoszatka
Wtajemniczenie

mi ostatnio wyszedł wg usg termin równo na 8

Stary 2009-04-08, 18:49   #79
esti1984
Wtajemniczenie

SMS OD MALUTKIEJ

"CZUJĘ SIĘ DOBRZE, SIEDZĘ I JUTRO ODWIEDZĘ SYNKA, MALUCH ODDYCHA SAM I LEŻY W CIEPLARCE"

ale się cieszę że u nich wszystko ok

zaraz jej odpiszę
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 18:51   #80
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Gratuluję Malutkiej!!!! Ale malusieńki ten jej synuś Oby był zdrów jak rybka

A poza tym to mam dołek i wkurzyłam się na mojego ojca i Tżta
Nie rozmawiam z nimi...

Od 2 dni mam taką dziwną dolegliwość, że jak idę to co któryś krok czuję takie pieczenie w pipce jakbym miała chory układ moczowy. Ale to na pewno nie to, bo by piekło jak sikam, a to tylko tak mam jak idę
Nie wiem czy nazwać to kłuciem czy pieczeniem a może swędzeniem ale drażni mnie to bo muszę wtedy przystanąć Co to???
Stary 2009-04-08, 19:02   #81
pakusia86
Zakorzenienie

kurcze dziewczyny nie wiem co mam robic... z ledwoscia pisze na klawiaturze, ale tz spi i nie chce go niepotrzebnie budzic....
od 2 h mam straszny bol brzucha.... nie wiem trudny do opisania... caly twardy jak kamien i boli jakbym sie oberwala czy cos... dzidzia sie rusza jak zwykle... a ja siedziec nie moge ani lezec... chodzic w sumie tez nie moge...
juz nie wytrzymuje....

boli jak cholera, nie moge sie skupic na niczym doslownie, nie wiem czy powinnam budzic tz i jechac do szpitala???
wzielam nospe teraz i mam nadzieje ze przejdzie....

co mam robic??

Stary 2009-04-08, 19:06   #82
poleczka
Raczkowanie

Gratulacje dla rozpakowanej mamusi!!!

Życzę wam dziewczyny szybkich porodów o czasie, ja pzreterminowana kwietniówka i powiem wam że najgorsze jest właśnie czekanie!!!
poleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 19:12   #83
poiglot91
Zakorzenienie

pakjusia mialam kiedys takie cos
ze stresu..
taki bol trwal okolo 4-5 godzin.. bardzo bolalo a brzus twardy jak kamien
..
robilas cos?
przemeczylas sie?
zestresowalas?
moze poloz sie i uspokoj i zrelaksuj jesli nie przejdzie jedz do szpitala

a ja mam wyciek pokarmu..;/
cala koszulka w plamach okropne uczucie czasem chlup poleci...l;/;/;/;/;/;/
Stary 2009-04-08, 19:19   #84
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
pakjusia mialam kiedys takie cos
ze stresu..
taki bol trwal okolo 4-5 godzin.. bardzo bolalo a brzus twardy jak kamien
..
robilas cos?
przemeczylas sie?
zestresowalas?
moze poloz sie i uspokoj i zrelaksuj jesli nie przejdzie jedz do szpitala

ja mam wyciek pokarmu..;/
cala koszulka w plamach okropne uczucie czasem chlup poleci...l;/;/;/;/;/;/
no nic dzis nie robilam.... caly dzien lezalam na kanapie bo jakos sie dziwnie czulam... raz mi bylo goraco a raz zimno.... nie zesterowalam sie niczym... co prawda ten rachunek co przyszedl ale steru jakiegos nie mialam....
za to jak pisalam rano w nocy obudzil mnie ten szum radia i wtedy sie strasznie wystraszylam... ale zeby mi sie traz ten bol odezwal???

polozylam sie, wlaczylam muzyczke zeby sie zrelaksowac ale jeszcze gorzej mi bylo... kurde juz naperawde nie wiem co robic... ehhhh

jak patrzylam na zagarek to ten bol mam w takich falach co 3-5 min... ustaje i znowu... watpie zeby to bylo cos z porodem zwiazane, ale co to moze byc???

nie ma mamuski na gg wiec nie pogadam z nia,

nie wiem co robic....

Stary 2009-04-08, 19:19   #85
maugoszatka
Wtajemniczenie

cinusiowa- to właśnie jak wyżej mówiłyśmy jest skracanie się szyjki, ja też to mam od jakiegoś czasu

pakusia-spokojnie,też miałam takie cuś, jakby mi się miał brzuch oderwać na dole,boli jak cholera, połóż się nogami do góry

Stary 2009-04-08, 19:25   #86
poiglot91
Zakorzenienie

pakusia

nie wiem jak to mozliwe ale chyba znowu zlapal mnie ten bol co ciebie
rzucilas na mnie urok hehehe

moze podniecilam sie zabardzo wiadomosciami od malutkiej..

albo malenstwa nam naciskaja na jakies nerwy,,,
i stad te uczucie w kazdym badz razie boooli.. i pewnie bol potrzyma znowu pare godzin
Stary 2009-04-08, 19:26   #87
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
cinusiowa- to właśnie jak wyżej mówiłyśmy jest skracanie się szyjki, ja też to mam od jakiegoś czasu

pakusia-spokojnie,też miałam takie cuś, jakby mi się miał brzuch oderwać na dole,boli jak cholera, połóż się nogami do góry
ale najgorsze ze mnie nie boli na dole... mialam ten bol jak na okres w dole brzucha przez 3 dni a teraz mnie boli u gory...

skurcze tez juz mialam wiec to napewno nie one...

poloze sie jeszcze na pol godzinki i jak nie przejdzie to budze tz bo od 16 mnie tak boli... myslalam ze to przez to ze moze kupke mi sie chce... zrobilam w sumie na chama o 17.... i nic... dalej boli

Stary 2009-04-08, 19:27   #88
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

pakusia - miejmy nadzieję że nospa i odpoczynek pomogą, postaraj sie poleżeć troszkę i powinno przejść, albo weź kąpiel lub prysznic, to czasem przynosi ulgę.

poiglot - fajnie że wszystko ok w tym szpitalu. Więc może tak prędko nie urodzisz. A ja wycieków żadnych nie mam nawet siary .

cinusiowa - hmmmm.... no dziwna dolegliwość, a kiedy masz wizytę?

esti - ale fajnie, że malutka tak szybko do siebie dochodzi, i że maluszek sam oddycha to jest najważniejsze.

Aguśka - i co kochana u Ciebie?

Goo100 - to Cię podziwiam że chcesz z maluszkiem spać, ja chce od małego nauczyć go że śpi sam, w swoim łożeczku, widziałam tyle dzieci które sie tak przyzwyczaiły do spania z rodzicami że łóżeczko można było chować
Stary 2009-04-08, 19:33   #89
poiglot91
Zakorzenienie

To moj dzidzius musi byc gotowy i to on wie najlepiej kiedy juz ''czas'' ja tu nie mam nic do gadania
hihihi
moge i sie nawet przeterminowac byle by maly byl zdrowiutki i silny..
Stary 2009-04-08, 19:39   #90
nicola2002
Raczkowanie

GG do nicola2002

Pakusia, poczekaj jeszcze z godzinke, a jak nie przejdzie to jedzcie do szpitala.

Esti, przekaz Malutkiej i synkowi najcieplejsze pozdrowienia!

Aguska, Gosikk, jak tam po wizytach?

A ja witam z wieczorka. Rzadko tu bywam o tej porze

Edytowane przez nicola2002
Czas edycji: 2009-04-08 o 19:40
nicola2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości