![]() |
#2731 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIV :)
Twin, odpisałam Ci długiego posta i się wizaż zepsuł
![]() Napiszę Ci teraz tylko tak w skrócie: rozumiem Cię, że się denerwujesz, reagowałabym tak samo na wtrącanie się rodziców niepotrzebne i na to, że z wymarzonego małego przyjęcia, robi się regularne weselicho.... Twin, czy rozmawiałaś z mamą,że masz inną wizję? Próbowałaś jej uświadomić, że takie wtrącanie się to nic dobrego dla nikogo? |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas miały być babcie, rodzice i moje rodzeństwo...ale mąż stwierdził że chrzestnych musi zaprosić, a jak chrzestnych to nie może zrobic tak że jednego wujka zaprosi drugiego nie (szczegolnie że ma tylko 2). Tym sposobem zaprosiliśmy całą najbliższą rodzinę mojego TŻ (dobrze ze ma małą). Ja w sumei trzymałam sie planu bo prócz rodzenstwa zaprosiłam jedna ciotkę i kuzyna z żoną. Do tego doszedł przyjaciel męża z narzeczoną no i świadkowie. No i zrobiło sie 38 osób. Byłam wściekła o tą rodzinę męża...które generalnie na codzień ma się w dupie. Ale mąż i teściowa sie uparli....nie miałam juz siły sie kłócić. Tym sposobem z obiadu zrobiło się regularne wesele (tylko na mniej osób) z gorącymi daniami, śledziami na półmiskach itp. Ale to co dla mnie było najważniejsze zostało po mojemu...nieudekorowany samochód, zero welonu, żadnych oczepin, żadnych 1 tanców, żadnych pieśni pod tytułem "gorzko gorzko" i pijacko wyśpiewanych "100 lat". tance były...i z tego sie cieszę. Ale były nasze kawałki...puszczane przez naszego przyjaciela. Twin nie ma sensu walczyć z wszystkimi. Trzeba wypracować kompromisy. Tak jak ja zrobiłam mama uparła sie na rosół -ok, zgodziłam się, ale do niego były kołduny i absolutny zakaz zamawiania galaret wołowych ![]() Tak szczerze mówiąc to te ciotki męża w ogóle mi nie przeszkadzały, rosół mi nie przeszkadzał ![]() ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-04-08 o 15:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwierz, ze to nic dziwnego i nie strasznego, że jestes w takim a nie innym nastroju. To chyba przechodza wszyscy. O rany, mnie tez to czeka? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
Zakorzenienie
|
Twin doskonale cie rozumiem. najgorzej, jak osoby trzecie zaczynają nam "organizowac slub" co innego wskzówki, podpowiedzi a co innego. ma byc ta a tak. ech... mam nadzieje, ze jednak dojdziesz z mamą do kompromisu i będzie tak jak soebie wymarzyłas.
Niestety rodzice czasami nie rozumieją, ze oni juz swój slub mieli, a ten jest nasz i powienien byc zrobiony tak jak my chcemy. edit: a ja tam bez niczego wywaliłam z listy slubnej juz dawno ciotki których nie lubie, wujków tak samo. a co. nie to co ze strony TZ ![]() Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2009-04-08 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2735 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiadomo to są raczej temperatury srednie. W Tunezji równie dobrze może być 40 a w Chorwacji 3o ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: a najbardziej mnie dziwi, ze TZ matka pozapraszała ludzi, których nawet TZ nie zna, bo "ona chce sie dobrze bawic" no super, patrzac ze liczba miejsc jest ograniczona. ale tak naporawde czyje to wesele?? mamy sie bawic z ludzimy, których ani ja ani TZ nie zna?? Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2009-04-08 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja rodzina nie ale TŻ uwielbia wesela, oczepiny, zabawy i przyśpiewki jak mi ktoś zaśpiewa to wyjdę z siebie i będzie to moje jak najbardziej naturalne zachowanie. U mnie było by ok. 35 osób gdyby TŻ nie miała ogromnej rodziny i liczebność wzrasta. On liczy, że większość nie przyjedzie bo to tylko obiad w dodatku w niedziele a jego rodzina z daleka. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2738 |
Zakorzenienie
|
Ja moją listę sama układałam, bo nie wyobrazam sobie aby mi ktoś narzucał kogo mam zaprosic na własne wesele. Gorzej z TZ
![]() ![]() edit: za salę tez nam płacą rodzice |
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sale już macie zamowiona prawda? na ile osób ta sala?. Z niedzieli już nie zrezygnujecie przecież...kto wesela z pompą w niedziele robi!! Rodzice powinni trochę odpuścić skoro ustalenia były jakie były i nawet sala na niedzielę jest zamówiona. Ja rozumiem powiększyć impreze o 10/15 osob ale nie zamieniać w imprezę stulecia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z podkreślonego leję po prostu ![]() Ale ja wiem ze to wcale nie jest śmieszne bo Ty biedna nieźle przez to się stresujesz ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-04-08 o 15:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Zakorzenienie
|
To jakaś potworna rodzicielska tendencja do wciskania się w nieswoje sprawy... Jestem przekonana, że rodzice tak się wtrącając, myślą, że robią jak najlepiej dla swoich dzieci...
Dziewczyny, my też takie będziemy kiedyś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tylko nadzieję że w troszeczkę mniejszym stopniu ![]()
![]() |
#2742 |
Zakorzenienie
|
hihi ja miałam miec wesele na 30-40 osób a mama mi kazała dopisać osoby, które widzę tylko na pogrzebie (nawet nie bo nie chodzę na pogrzeby) i zrobiło się 70, ale 20 mam nadzieję, że nie przyjdzie
![]()
#2743 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż zaprosił by tylko niektórych,ale wtedy boi się, że ktoś tam się pogniewa (nie rozumiem tego!) więc zaprasza "wszystkich" licząc, ze większość sama zrezygnuje... Wierzę Haniu, że to może być śmieszne ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2744 |
Zakorzenienie
|
No i super. Tz miał miec nadgodziny, wiec pomyslałam, ze sama obiadu jesc nie bede. a ten mi napisała, ze za 30 min bedzie a ja nic nie mam na obiad
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W 30 minut to prawie 2 obiady możesz zrobić. Ja nasmażyłam dziś naleśników. Nie miałam dziś weny i bedą z dżemem.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z tym zapraszaniem z nadzieję za dana osoba nie przyjdzie to chore jest. Bo osoba która dostaje to zaproszenie, zazwyczaj też nie ma ochoty przyjść i wcale na to zaproszenie nie czeka. Ale jak już dostaje zaproszenie to się robi problem...bo skoro już zaproszona to nie wypad nie przyjść. Z powodu znienawidzonego przeze mnie "wypada, nie wypada" kilka osób jest niezadowolonych. Ja nie chodziłam (i nie będę chodziła) na wesela osób z którymi nie jestem blisko. Tym sposobem nie miałam durnego problemu na zasadzie "ale on/ona u mnie był/była więc wypada ją zaprosić".
![]() |
#2748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra koniec biadolenia ![]()
![]() |
#2749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miało być oczywiście "ja u niego/ u niej byłam więc wypada ją/jego zaprosić"
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jestem juz po obiedzie zapiekanka wymyslana na szybko wyszla mi rewelacyjnie
![]() TZ rozłozony na maksa. zjadl i połozył sie do lózka. a zaraz mu ide podac aspirynkę. ech... edit: TZ powiedzoal,z e fryzurka jak i bukiet super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Zakorzenienie
|
czesc
fantastyczny dzien byl dzisiaj. Pogoda fantastyczna, szefowej nie bylo w pracy i zaraz spadamy na szybka imprezke urodzinowa do znajomych ![]() widze ze dzis dominowal temat slubny, to moze byscie cos doradzily mojej przyszlej bratowej bo bidulka troche sie pogubila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Zakorzenienie
|
a u nas dzis było paskudnie. za to jutro podobno ma byc nawet 22 stopnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2753 |
Zakorzenienie
|
a ja ni cholery nie wiem jaką mogłabym mieć suknię ślubną w rozmiarze xxxxxxxxxxxxxxl.. a tak sobie dziś o tym myślę i dumam. nie to żebym jakiś ślub palnowała w najbliższej przyszłości
![]()
#2754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, Dziewczyny, ale mnie męczy uczulenie. Makabra - mam taki katar, że nie mogę oddychać...no i potworny, duszący kaszel. Rano się budzę z opuchniętymi oczami... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja tak sobie policzyłam, ze do połowy maja, a tym samym naszego powrotu do Polski zostało tylko 4-5 tygodni. masakra. Moze to dziwne, ale nie chce mi sie wracac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2756 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jako, że ja też nie należę do najmniejszych, pokażę Ci kilka sukienek ![]() Właściwie żadna nie jest powalająca...ale te panie nie są szczuplutkie, a wyglądają całkiem dobrze ![]() Mi się najbardziej podoba ta pierwsza ![]() Cytat:
Madziu, no mnie właśnie też dopadło tydzień temu. Mam nadzieję, że szybko przejdzie ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2009-04-08 o 19:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2757 |
Zakorzenienie
|
no może jakieś 2 iksy mniej
![]() i ja wiem, że są sukienki dla xxxxxxxxxxxlów, ale właśnie..one nie są powalające..są po prostu ładne bądź brzydkie.
#2758 | ||
Zakorzenienie
|
witaj druga zmiano
![]() doczytałam co tam naskrobałyście Cytat:
I tak - zamówiłam sukienkę na wesele które mam w maju, taką na ciężarówkę bo brzuch mi rozsadza - wszystko cacy tylko w biuście pusatwo - i tak jest zawsze ![]() w CHorwacji nie byłam ale byłam w Tunezji i zdecydowanie radzę Chorwacja. My w Tunezji byliśmy w podróży poślubnej takiej na rocznicę bo wcześniej się nie dało. Byłam widziałam , więcej tam nie wrócę. Owszem było co oglądać, mieliśmy fajne towarzystwo, ale Arabowie i ich "dziwna" kultura... nie dla mnie. Cytat:
Wyszła sobie z imprezy na parę godzin ale nikt nie płakał z tego powodu ![]() Najbardziej było mi jednak przykro, jak dziękowałam jej za udekorowanie kościoła - wzięła to na siebie i naprawdę super wyszło. Powiedziała jednak, że przecież ona zrobiła to dla siebie. Fajnie nie? Moi rodzice zachowali się super, coś np. sugerowali - ale oczekiwali mojej akceptacji, nic na siłę. Wspierali mnie jak mogli. Teściu w ogóle się nie wtrącał. A w ogóle wasze rozważania przedślubne przypomniały mi w jakim ja chodziłam podłym nastroju i jak się wyżywałam na swoim TŻ. To widocznie standard ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() Wpadam się tylko przywitać. Madziu, zdecydowanie skromne dodatki i prosta fryzura,bez żadnych loczków ![]() Twin, tak to jest ze ślubami i weselami, prędzej czy później rodzice wtrącą swoje trzy grosze. Przemyśl sobie , czy poza tym, że wkurza Cię ich wtrącanie, będą Ci przeszkadzały osoby przez nich zaproszone? Tak jak Hania napisała, podejrzewam, że w tym dniu bedziesz widziała tylko swojego męża, a reszta nie będzie ważna, dlatego czy warto teraz tak się tym denerwować? W końcu oni płacą za tych gości, nie Wy - ja bym odpuściła. Nie odpuszczaj jednak w sprawach ważnych dla Ciebie-nie chcesz oczepin i innych cyrków, nie zgadzaj się na to. Et-ka, Butter, jasne, że nie tylko rozmiary 36 dobrze wyglądają w sukniach ślubnych. Moja rada-pierwsza kiecka wklejona przez Butter, jest świetna. Pozostałe dodatkowo powiększają moim zdaniem. Byłam na ślubie koleżanki, która jest taką postawną dziewczyną-nie jest strasznie gurba, jest wysoka i dość masywna. Kieckę miała dobraną fatalnie, ogromniastą, rozchodzącą się bardzo szeroko - coś jak czwarta wrzucona przez Butter. Strasznie ją to powiększało. Lepiej jakąś linię bliżej ciała wybrać moim zdaniem. Aaale nie wiem, jak wyglądacie, więc to taka wskazówka luźna oczywiście, z zaobserwowanej koleżanki ![]()
#2760 |
Zakorzenienie
|
Ta 1 i 2 suknia bardzo mi się podobają
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.