|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
co napisze to mnie wyrzuca Tak ładnie pocytowałam i mi gdzieś wcieło Wojtusia dziękuje za przepis Ale jak mam ubić jajka na parze?? Nie rozumiem tego
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Na parze, to stawiasz miske z jajkami na jakims garnku z gorącą, gotujacą się wodą, ale zeby ta miska nie dotykała wody, tylko para wodna ogrzewa miske i tak miksowac to. trzeba uwazac, bo jak sie rozgrzeje miska to goraca naprawde sie robi. jak sie ubija jajka na parze to trzeba uwazac i wyłączac co jakis czas wode zeby jajka sie nie scieły (raz mi sie tak zrobiło)
|
|
|
|
#3243 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
Przywitam się tylko szybciutko i idę nadrobić zaległości bo troszkę od wczoraj naskrobałyście ![]() Ja dziś cały dzień w drodze. Byłam odwieźć mamę od szpitala, jutro ma zabieg usuwania żył. Oby wszystko dobrze się skończyło. Ja to już się chyba do niczego nie nadaję, 200 km mnie tak wymęczyło jak bym cały dzień sprzątała Chyba nawet malutka jest zmęczona bo jakoś mniej fika niż zwykle. No dobra zabieram się do czytania
|
#3244 |
|
BAN stały
|
Witam nowe mamusie
ja obskoczyłam hurtownie, łóżeczko w sumie wybrane, proste sosnowe z szufladą - ok 200 zł, do tego materac 50 zł, pościel kupię gdzie indziej bo tu masakrycznie droga, wezmę jescze przewijak chyba bo ok 40 zł, wanienkę bo 22 zł, a jakiś śpiworek właśnie, okrycie kąpielowe, pościel może z allegro. jeszcze muszę na spokojnie pomyśleć. i jak mąż będzie miał wolną sobotę to jedziemy po te rzeczy powiem wam że nie nadaję się na takie łażenie już szybko się męczę i potem mi się wracać nawet nie chce i tak to dzień zleciał, a teraz wróciłam i zrobiłam sałatkę taką kombinowaną ( kurczak pieczony pokrojony z sałatą, rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkeim, pomidorkiem i sałatką - pychotka) + ziemniaczki młode, mniam. i oczywiście nie obyło się bez małych zakupów (tylko że to już na rozmiar 62 - bo też 56 chyba mam dość) Zdjęcia-0026.jpg Zdjęcia-0027.jpg Zdjęcia-0028.jpg jedne body, taki rampers - tak to się chyba mnazywa i są przy nim skarpetki niebieskie tylko nie widać, i komplecik bluzeczka z krabem i spodenki. super są te ciuszki ![]() chociaż raz mi te zdjęcia dobrze wyszły - dochodzę do wprawy Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-04-08 o 18:25 |
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sałatka brzmi bardzo fajnie, ja jutro coś będę kombinować jeśli zostanę w domu ![]() Krab faktycznie uroczy
|
|
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Skierko ubranka śliczne
![]() Oj dziewczyny widzę, że na poważnie zabieracie sie za wyprawkę. I słusznie bo czas leci... Ja tez muszę w koncu wybrac sie na większe zakupy. Po świetach już nie ma bata, jedziemy do hurtowni po większe zakupy. ![]() A łóżeczko też chcę z szufladą
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
A co tu takie pustki
![]() Jak ja mam trochę czasu to cisza jak makiem zasiał a potem jak ruszy lawinowo to znów do nadrobienia będzie milion stron ![]() Ciekawe jak Ania po wizycie? |
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takmi razie i ja zmykam. Dzisiaj wieczorek dla urody. Maseczka na włosy i na twarz, depilacja. Zobaczymy na co wystarczy mi jeszcze sił Aha i już peeling by sie przydał. ![]() Dziewczyny już o tym pisałam ale martwią mnie te moje obrzęki Pod koniec dnia kostek mi nie widać. Nogi są cieżkie, opuchnięte. Czytałam, że to normalne w ciaży ale tak jakoś dziwnie sie z tym czuje. ![]() Może słyszałyście o jakiejś maści na obrzęki? Jutro wybieram sie do miasta to przy okazji wstapie do apteki, może mi coś doradzą. I koniecznie muszę kupić jakieś klapki wygodne. Bo nie mam butów
|
|
|
#3249 |
|
Ola-Unhola
|
Wow, jakie pustki. Jak siedzę to nikt się nie udziela
![]() Skierko, różowa ta Twoja Amelka będzie - pradziwa królewna ![]() Ja już basta z ciuchami - chociaż ciągnie jak wchodzę na Allegro. wszystko takie słodkie, że tu parę groszy, tam parę i 5 wyprawek się robi Tylko to co wcześniej napisałam (śpiochy, kaftanik, koszulka x3)Tak zostanie "tylko": wanienka (zastanawiam się między ondą, a kombajnem brevi na wannę) przewijak - może byc troche później, jak już będę używała łózeczko, tak samo pościel kołyska, no i oczywiście wózek to tak z grubszych rzeczy
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też po chodzeniu puchną kostki i tez mnie to wkurza, bo zawsze miałam takie raczej chude, że teraz w ogólne nie moge na nie patrzeć
|
|
|
|
|
#3251 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
|
|
#3252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak własnie myslałam, że takie chłodzące będą dobre. Jutro sie rozejrze za jakimś specyfikiem. A ten żel Chicco w aptece można kupic?
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3254 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
a w aptece to np.: AA Therapy Ja i Mama Dax Cosmetics Perfecta Mama Mustela
|
|
#3255 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciuszki superCytat:
![]() Cytat:
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-04-08 o 20:03 |
||||
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
noooo ja po wizycie ... w sumie to była taka ekspresowa wizyta
... ciśnienie ok, waga tez ok - w sumie przytyłam 6 kg ... usg trwało moze dwie minuty - wszystko jest w porządku - dzidz rośnie, waży 716 g ... a zdjęcia --- nie mam zdjęć ... znów był tak ułożony ze twarzyczki nie było widać ... ginka pomierzyła wszystko i wsio, po usg Ale trudno ... moze następnym razem ... dostałam skierowniae na morfologie i mocz ... następna wizyta 4 maja
|
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3258 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ja żelem smarowałam się tylko na nogi i pomagało, a na ręcę nie wiem ![]() Woda się zatrzymuje, ale to nie znaczy, żeby mniej spożywac płynów, bo wtedy wiąże się to z inymi dolegliwościami - problemami. Polecane to masaż i spanie/leżenie z nogami w górze. Ale niestety takie uroki ciązy - miną po porodzie ![]() Cytat:
A synuś następnym razem się pokaże
|
|
#3259 | ||||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() nom ale troche dol bo kasa potrzebna a tu juz sie rozeszla ![]() i w sumie sie wydaje, ze kupilam tak nie wiele Cytat:
Cytat:
cykne jak bedzie juz wisial na scianie - obiecuje ![]() a Ty jak tam nic nie licytujesz? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() moja wizyta tez ostatnio byla krotka i nawet bez usg teraz mam 27 kwietnia o matko ale burza u nas
|
|
|
#3260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstydzioch z Dawidka, nie chce pokazać twarzy ![]() Aniu masz na swoich wynikach z glukozy normy? bo nie wiem czy moje są ok? Cytat:
|
||
|
|
|
#3261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/item600954541_my_s..._cm_super.html http://allegro.pl/item594358271_my_s..._cm_serca.html W beżową krateczkę może najpierw kupię sam ochraniacz a później spokojnie pościel do kompletu![]() Kurcze dopiero teraz widzę że te ramiona jakieś większe mam..może hantelki mogłyby pomóc tylko jeśli to woda to chyba nie pomogą...Pamiętam jak się śmiałam z przyjaciółki że codziennie musi szukać kostek, bo miala tak napuchnięte...a niedługo ona ze mnie będzie się śmiała... Oj zaopatrzę się też w ten żel![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
A zdjecie właśnie poproszę już na ścianie A jak w ogóle mieszkanko idzie?Zazdroszczę burzy...uwielbiam to powietrze już po...takie wiosenne ![]() ![]()
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-04-08 o 20:30 |
||
|
|
|
#3262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
cieszę się ze wszystko dobrze! Ale jednak troche mi szkoda tych fotek ![]() Norm przy glukozie nie miałam ... szukałam w necie ![]() Cytat:
... Burza???
|
|||
|
|
|
#3263 |
|
Ola-Unhola
|
Svinecko, w większości warszawskich szpitali przynosi się swoje ubranka.
Karolinko, fajny ten ochraniacz i jest też reszta później do kupienia. Możesz tak zrobic - zawsze wydatki się trochę rozłożą ycWłaśnie moja koleżanka do mnie dzwoniła. Wyszła z wizyty od mojego ginka i jest uboższa o płaszcz. Jakaś pacjentka, która wychodziła przed nią - nie wiadomo która, bo było kilka zarąbała jej go ![]() To jest gabinet w mieszkaniu (całe przeznaczone na gabinet, poczekalnie, łazienkę itp). Wieszak jest przy samym wejściu, trochę go widac z poczekalni. No w szoku jestem, że ktos tak mół zrobic. Ja już tam płaszcza nie zostawię.
|
#3264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pójdę we wtorek do nowego gabinetu mojego gina, ciekawa jestem jak będzie wyglądał i czy zainwestował w monitor na wprost mamy żeby nie trzeba było wykręcać głowy jak sowa żeby coś zobaczyć ![]() Cytat:
może się pomyliła? też jestem w szoku. Ja kiedyś bym się pomyliła u fryzjera, bo w szafie wisiała jeszcze jedna kurtka taka jak moja, w tym samym rozmiarze. Jedyne co zwróciło moją uwagę jak już ją wyjmowałam to fakt, że ona miała pasek, który ja ze względu na brzuszek już wyjęłam więc oczywiście ją odwiesiłam. |
||
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i miejsca na jakiś czas oszczędzę![]() A koleżanka ale miała pecha...że też zdarzają się tacy ludzie może warto by było poinformować gina i zmieniłby miejsce wieszaków...żeby sie historia nie powtórzyła...
|
|
#3266 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ja bylam na malych zakupach, kupilam sobie sportowe spodnie takie 3/4 i pare bluzek z krotkim rekawkiem.......w sumie to juz nic nie kupuje na wiosne i lato to mi wystarczy , a i po ciazy bedzie dobre!!zt i kupilam moja ukochana ziemie sloneczna Lavertu- bo ladnie opalizuje, a wiadomo ze w ciazy twarzy nie mozna za bardzo opalac- szczegolnie jak ktos ma sklonnosci do przebarwien czyli ja!!! weszlam tez do sklepu obejrzec moj typ wozka na zywo i jestem zdecydowana na zakup Tako Jumper x!! ogladalam tez lozeczko , posciel i takie inne , ale wychodzi ze na to ze na allegro mozna taniej kupic!!wiec mam dylemat czy kupic w sklepie czy na allegro, ale musze jeszcze w innych sklepach popatrzec.....na ceny !! lece na film na tvp1 a potem YCD!! do jutra!!
|
|
#3267 |
|
Ola-Unhola
|
Nie pomylił się raczej nikt, bo wisiała tylko kurtka na motor i czarny płaszcz, a jej był czerwony. Dobrze, że kieszenie wcześniej sprawdziła, bo jeszcze z kluczykami do samochodu ktoś by wziął.
Powiedziała ginkowi - on chciał dzwonic na policję, ale co to by dało. Darowała juz sobie. I to była jej pierwsza wizyta u niego. Dobrze, że chociaż nie potwierdził diagnozy jej poprzedniego lekarza - konowała, o tym, że ma PCOS i będą problemy z ciążą. Akurat teraz jest w trakcie owu i on nie widzi żadnych nieprawidłowości poza nieregularną @
|
#3268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Obwod wedlog ostatnich pomiarow 109cm na wysokosci pepka.Kto da wiecej? ![]() Pozdrawiam
|
|
#3269 |
|
Raczkowanie
|
ahh... jutro czeka mnie glukoza!!!!:/ ale powiedzcie mi... kto juz mial robiona? ta glukoze dostane tam gdzie mi badanie beda robic? czy musze ja kupic w aptece? jesli tak to o co dokladnie mam porosic?
no i jeszcze jedno... chce sie wybrac do fryzjera, ale cos slyszalam ze w ciazy nie powinno sie... to prawda? |
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze szkoły, było super i na razie jestem zadowolona, że w ogóle poszłam.
Szkoła od tego kursu jest bezpłatna, bezpłatny jest też poród rodzinny, znieczulenie i pokoje jednoosobowe Ubranek dla dziecka nie trzeba, tylko na wyjście, dali nam dużo materiałów i próbek ale obejrzę jutro. Można pożyczać różne książki i filmy, ogólnie mówiąc jesteśmy z małżem zadowoleni. W przyszłym tygodniu kto chce uczestniczyc w ćwiczeniach to ma przyjść pół godziny wcześniej , bo od ćwiczeń jest jakaś fizjoterapeutka, czy ktoś tam ![]() No i muszę kończyć bo małż się ciska, że chce lapcia, bo mu komputer zdechł a chce do internetu ![]() No to kończę, pa.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

Chyba nawet malutka jest zmęczona bo jakoś mniej fika niż zwykle. No dobra zabieram się do czytania 

a potem jak ruszy lawinowo to znów do nadrobienia będzie milion stron 

Pod koniec dnia kostek mi nie widać. Nogi są cieżkie, opuchnięte. Czytałam, że to normalne w ciaży ale tak jakoś dziwnie sie z tym czuje.