PoKaŻ bRzUcH!!!!!!!!!! :D II - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-09, 09:11   #3481
garden_d
Zakorzenienie

Dot.: PoKaŻ bRzUcH!!!!!!!!!! :D II

Cytat:
Napisane przez klaudynka4 Pokaż wiadomość
Właśnie zaczynam a6w, jestem na 3 dniu Chcę coś zrobić z tym brzuchem, bo tworzy dysproporcję do moich bioder (talia 60 - biodra 94 ..) z których w żaden sposób nie mogę pozbyć się tłuszczu , bo zawsze leci mi z brzucha. I zostaje taka zapadnięta jama, a biodra jakie są takie były, w dodatku mam wieczne utrapienie z kośćmi biodrowymi, przez które wszystkie spodnie z wyższym stanem są za ciasne. Mam nadzieję, że a6w sprawi że mój brzuch nie będzie wyglądał tak nijako, tylko trochę "wyraźniej"
Już teraz jest moim zdaniem bardzo ładny myślę, że ładnie go wyrzeźbisz i będzie przepiękny
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 10:37   #3482
kuleczka18
Zadomowienie

Witam! pierwszy raz jestem na tym wątku i stwierdzam że macie bardzo ładne brzuszki! gratuluję
ja od kilku miesięcy się odchudzam i udało mi się zrzućić 5 kg, ale teraz od miesiąca waga się zatrzymała na 65 kg więc ćwicze trochę więcej.
Jestem w 11 dniu a6w i musze powiedzieć że to działa mam zamiar wytrwac do końca poza tym ćwiczę siłowo 4 razy w tygnodiu(różne ćw. z Shape) i codziennie min. 30 min stepperka i rowerka stacjonarnego do tego ćwiczenia na pośladki i po tych kilku miesiącach efekty jakieś są:
ładniejszy podniesiony tyłeczek
pozbyłam się jednego wałka na brzuszku( zostały jeszcze 2 brzuch to moja pięta Achillesowa)
łydki szczuplejsze
zmniejszył sie ''drugi podbródek''
uda zostaly tak samo masywne i umięsnione-musze coś z tym zrobić
mniejszy cellulit ale z tym nie mam problemu, nawet moja mama nie ma
postaram się wrzucić moje zdjęcie przed a6w i w 11 dniu
pozdrawiam wszytskich
Rowerek-1/40
kuleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 10:45   #3483
Panikaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kuleczka18 Pokaż wiadomość
Witam! pierwszy raz jestem na tym wątku i stwierdzam że macie bardzo ładne brzuszki! gratuluję
ja od kilku miesięcy się odchudzam i udało mi się zrzućić 5 kg, ale teraz od miesiąca waga się zatrzymała na 65 kg więc ćwicze trochę więcej.
Jestem w 11 dniu a6w i musze powiedzieć że to działa mam zamiar wytrwac do końca poza tym ćwiczę siłowo 4 razy w tygnodiu(różne ćw. z Shape) i codziennie min. 30 min stepperka i rowerka stacjonarnego do tego ćwiczenia na pośladki i po tych kilku miesiącach efekty jakieś są:
ładniejszy podniesiony tyłeczek
pozbyłam się jednego wałka na brzuszku( zostały jeszcze 2 brzuch to moja pięta Achillesowa)
łydki szczuplejsze
zmniejszył sie ''drugi podbródek''
uda zostaly tak samo masywne i umięsnione-musze coś z tym zrobić
mniejszy cellulit ale z tym nie mam problemu, nawet moja mama nie ma
postaram się wrzucić moje zdjęcie przed a6w i w 11 dniu
pozdrawiam wszytskich
Czekamy na zdjęcia!
Panikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 10:58   #3484
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość

białko to nie tylko jajka, to przede wszystkim nabiał - twarogi, twarożki, serki, no i mięso chude, ryby, soja... w jajkacj jest sporo tłuszczu i cholesterolu, więc jedzenie ich w duzych ilościach tez najrozsądniejsze nie jest
Błagam, tylko bez mitów !! JAJA to NAJLEPIEJ PRZYSWAJALNE BIAŁKO, jakie można znaleźć w żywności. Nie ma lepiej przyswajalnego dla człowieka białka. Mało tego, zawarte w żółtku tłuszcze wpływają zbawiennie na nasz organizm. Żadna ilość jajek nie podwyższy cholesterolu, jeśli osoba która je je jest zdrowa, nie cierpi na nowotwór czy cukrzycę.

Tak więc zanim wprowadzisz kogoś w błąd, poczytaj dokładnie o problemie.

http://www.sfd.pl/JAJKA_-_Cholesterol-t239397.html
http://www.konstancin.com/forum/read.php?5,10944
shockwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 11:01   #3485
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shockwaves Pokaż wiadomość
Błagam, tylko bez mitów !! JAJA to NAJLEPIEJ PRZYSWAJALNE BIAŁKO, jakie można znaleźć w żywności. Nie ma lepiej przyswajalnego dla człowieka białka. Mało tego, zawarte w żółtku tłuszcze wpływają zbawiennie na nasz organizm. Żadna ilość jajek nie podwyższy cholesterolu, jeśli osoba która je je jest zdrowa, nie cierpi na nowotwór czy cukrzycę.

Nie chce mi się teraz czytać szczerze mówiąc, ale z tego co piszesz rozumiem, że jajka mogą stanowić jedyne żródło białka w diecie i to będzie ok, tak?

BTW, ja napisałam, że BIAŁKO TO NIE TYLKO JAJKA, ALE RÓWNIEZ....
Ponieważ jak przeliczyłam, jedno jajko to ok. 50gr, a w 100gr jaja kurzego jest ok. 12gr białka, więc aby zaspokoić zapotrzebowanie na bia.lko przy mojej masie ciała (ok.60kg=ok.120gr białka) musiałabym zjeść przynajmniej 20 jajek dziennie, co fizycznie jest w moim przypadku niewykonalne, bo bym sie chyba zajajczyła na 5 lat, dlatego dobrze mieć świadomość, że białko to też pierść z kurczaka mająca ok. 20grbiałka na 100gr mięsa, czy polędwica wołowa mająca podobnie, czy choćby ten twaróg.

I wydaje mi się, że przy diecie osoby do której kierowałam te słowa, jedzacej smażone, tłuste potrawy, czekoladę itd itp to trzrbaby zweryfikować te jajka, a nie twierdzić, że niech je do woli, bo jej nie zaszkodzi.

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2009-04-09 o 11:18
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 11:57   #3486
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:

hihi nie wprowadziła nikogo w błąd. Informacje podane przez nią są prawdziwe jeżeli chodzi o różne źródła białka.

Edytowane przez Rosalyn
Czas edycji: 2009-04-09 o 12:05
Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 12:06   #3487
Panikaa
Zadomowienie

Ech a mój organizm chyba się buntuje przeciw jajeczkom Jakoś nie chce ich przyswajać A ja tak lubię jajeczka na miękko albo jajecznicę mniam...a tu klops, momentalnie mi niedobrze, słabo i brzuszek boli
Ale się porobiło...w wątku o brzuszkach, mowa o jajach !

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-09, 12:18   #3488
adamsattack
Przyczajenie

Cytat:
Żadna ilość jajek nie podwyższy cholesterolu, jeśli osoba która je je jest zdrowa, nie cierpi na nowotwór czy cukrzycę.
Jeśli mogę to się wtrącę

1) Jedzenie samych jajek NIE jest wskazane im bardziej rozbudowana dieta tym bardziej korzystna dla organizmu. To tak jak z ludźmi pierwotnymi. Ich menu polegało na konsumpcji wyłącznie mięsa (białko) ale np nie konsumowali białego sera <bo skąd> i dlatego wypadały im zęby, wiedli kruche życie
2) Moim skromnym zdaniem mitem jest to że istnieją osoby zdrowe z całym szacunkiem dla Twojej opinii Shockwaves, ale to że nie chorujesz to nie znaczy że jesteś zdrowa...

Dlatego zalecam osobiście bogatą różnorodność w Waszym Menu. Nie ma nic zdrowszego niż urozmaicona bogata w witaminy dieta.

Jeśli kto lubi to zbawienne dla organizmu jest jedzenie ryb (makrela, łosoś, dorsz) dostarczają dobrych tłuszczy i są bogate w białko
adamsattack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 12:39   #3489
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adamsattack Pokaż wiadomość
Jeśli mogę to się wtrącę

1) Jedzenie samych jajek NIE jest wskazane im bardziej rozbudowana dieta tym bardziej korzystna dla organizmu. To tak jak z ludźmi pierwotnymi. Ich menu polegało na konsumpcji wyłącznie mięsa (białko) ale np nie konsumowali białego sera <bo skąd> i dlatego wypadały im zęby, wiedli kruche życie
2) Moim skromnym zdaniem mitem jest to że istnieją osoby zdrowe z całym szacunkiem dla Twojej opinii Shockwaves, ale to że nie chorujesz to nie znaczy że jesteś zdrowa...

Dlatego zalecam osobiście bogatą różnorodność w Waszym Menu. Nie ma nic zdrowszego niż urozmaicona bogata w witaminy dieta.

Jeśli kto lubi to zbawienne dla organizmu jest jedzenie ryb (makrela, łosoś, dorsz) dostarczają dobrych tłuszczy i są bogate w białko
No nareszcie ktoś doświadczony się odezwał. I bardzo dobrze.
Też nie wydaje mi się rozsądne rezygnowanie z mięsa i ryb, po to by jeść same jajka. A poza tym to co nie szkodzi jednej osobie nie znaczy, że będzie dobre dla wszystkich.
Różnorodna dieta to podstawa.

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 13:08   #3490
cosmoaga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
No nareszcie ktoś doświadczony się odezwał. I bardzo dobrze.
Też nie wydaje mi się rozsądne rezygnowanie z mięsa i ryb, po to by jeść same jajka. A poza tym to co nie szkodzi jednej osobie nie znaczy, że będzie dobre dla wszystkich.
Różnorodna dieta to podstawa.
ja tam staram się urozmaicać swoją dietę, nie mogła bym jeść w kółko tego samego
Jedyna wadą może być przyrządzanie tych rzeczy, bo np bardzo ale to bardzo lubię rzeczy z grilla, a to chyba nie jest zbyt zdrowe
Stary 2009-04-09, 13:14   #3491
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cosmoaga Pokaż wiadomość
ja tam staram się urozmaicać swoją dietę, nie mogła bym jeść w kółko tego samego
Jedyna wadą może być przyrządzanie tych rzeczy, bo np bardzo ale to bardzo lubię rzeczy z grilla, a to chyba nie jest zbyt zdrowe
Akurat lepsze grilowane i pieczone niz smażone

Podobno lepiej jest marynowac mięso i dopiero wtedy piec i grilować, bo wtedy ono dużo szybciej się zrobi i nie wydziela się jakichś tam szkodliwych substancji, ale nie pamiętam jakich, bo tylko rzuciłam okiem na artykulik, gdyz zawsze marynuje mięso

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-09, 13:16   #3492
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Shockwaves nigdzie nie napisała, że dieta złożona z samych jajek jest zdrowa

Cytat:
Napisane przez Panikaa
Ech a mój organizm chyba się buntuje przeciw jajeczkom Jakoś nie chce ich przyswajać A ja tak lubię jajeczka na miękko albo jajecznicę mniam...a tu klops, momentalnie mi niedobrze, słabo i brzuszek boli
Ale się porobiło...w wątku o brzuszkach, mowa o jajach !

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 13:26   #3493
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Shockwaves nigdzie nie napisała, że dieta złożona z samych jajek jest zdrowa
Napisała, że jajka mozna jeść do woli ile się chce i nic złego się nie stanie. Wyraźnie tak własnie napisała.

I zanegowała moje stwierdzenie, że dobrym źródłem białka jest chude mięso, soja, ryby i twaróg.
Stary 2009-04-09, 13:32   #3494
Panikaa
Zadomowienie

E ja tam nie widzę żeby negowała stwierdzenie iż dobrym źródłem białka jest chude mięso itp. Jest tylko mowa o jajkach, ale to nie znaczy że neguje Twoją wypowiedź o mięsku rybach itp
Stary 2009-04-09, 13:38   #3495
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panikaa Pokaż wiadomość
E ja tam nie widzę żeby negowała stwierdzenie iż dobrym źródłem białka jest chude mięso itp. Jest tylko mowa o jajkach, ale to nie znaczy że neguje Twoją wypowiedź o mięsku rybach itp
Wiesz, z mojego punktu widzenia wyglądało to tak -
1.piszemy dziewczynie, że trzebaby wprowadzić do diety białko
2. ona pisze, że będzie jadła tonę jajek, więc białka będzie pod dostatkiem
3. ja pisze, że hola hola, białko to nie tylko jaja, ale tez twaróg, mięso, ryby, itd itp i nadmiar jajek może zaszkodzić
4. shockwaves pisze, że bzdury wypisuje, bo żadna ilość jajek nie szkodzi,

ja nie pisałam o jajkach w kontekście 2-3 jajek dziennie, ale o jajkach jako głównym i jedynym źródle białka w odniesieniu do wypowiedzi wizażanki agusiamyszka i w tym kontekście należałoby moja wypowiedx o jajkach rozpatrywać, a nie w kontekście dietetyki i osób zdrowych. Czyż nie?

Swoja drogą w którym momencie zaczyna się otyłość brzuszna?
Stary 2009-04-09, 13:50   #3496
Panikaa
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz, z mojego punktu widzenia wyglądało to tak -
1.piszemy dziewczynie, że trzebaby wprowadzić do diety białko
2. ona pisze, że będzie jadła tonę jajek, więc białka będzie pod dostatkiem
3. ja pisze, że hola hola, białko to nie tylko jaja, ale tez twaróg, mięso, ryby, itd itp i nadmiar jajek może zaszkodzić
4. shockwaves pisze, że bzdury wypisuje, bo żadna ilość jajek nie szkodzi,

ja nie pisałam o jajkach w kontekście 2-3 jajek dziennie, ale o jajkach jako głównym i jedynym źródle białka w odniesieniu do wypowiedzi wizażanki agusiamyszka i w tym kontekście należałoby moja wypowiedx o jajkach rozpatrywać, a nie w kontekście dietetyki i osób zdrowych. Czyż nie?

Swoja drogą w którym momencie zaczyna się otyłość brzuszna?
No może i racja, nie wiem-nie biorę udziału w dyskusji od początku. Brałam pod uwagą tylko wypowiedź shockwaves, tak więc już siedzę cicho
Stary 2009-04-09, 13:57   #3497
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panikaa Pokaż wiadomość
No może i racja, nie wiem-nie biorę udziału w dyskusji od początku. Brałam pod uwagą tylko wypowiedź shockwaves, tak więc już siedzę cicho
Po prostu wydaje mi się, że zanim się kogoś zruga, że nie ma za grosz racji, to nalezałoby poznać konteks w jakim sie wypowiada, a nie zjechac, stwierdzić, że nie ma racji i podać swoja jedyną rację na świecie.

Poza tym agusiamyszka pisała, że ma w talii 94-88cm. Zależnie od posiłku. Pogooglałam i co znalazłam? Jeśli rzeczywiście obwód w talii dochodzi do 94cm, to już nie można stwierdzić, że osoba taka jest zdrowa i zalecac jej jedzenia jajek bez ograniczeń z uwagą, że jej nie zaszkodzą, bo internet mi mówi, że od ok. 88-90cm w talii w przypadku kobiet można mówić o otyłości brzusznej, która, jakby nie patrzeć jest juz jednostka chorobową i należy podjąć działania mające na celu zmniejszenie obwodu talii i ilości tkanki tłuszczowej w tej okolicy.

Tak juz patrzac na to z naukowego punktu widzenia jaki przybrała shockwaves.

I żeby nie być gołosłownym, tio tez podeprę się linkiem, a co!
http://www.pulsmedycyny.com.pl/index...,brzuszna.html

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2009-04-09 o 14:01
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 14:43   #3498
eleonoremio
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!! trzymam kciuki za wszystkie wasze postanowienia ja kurcze ostatnio się zaniedbałam i przybyło po 2-3 cm , mi to szybko idzie w brzuch, a na ćwiczenia na razie nie mam ochoty chyba jakas depresja wiosenna mnie wzięła
Pozdrawiam Was
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 14:56   #3499
adamsattack
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cosmoaga Pokaż wiadomość
Otóż przyprawy są bardzo bardzo porządane Wytwarzają wysoką temperaturę w organizmie przez co następuję lepsze spalanie. Jest fundamentem diety chińskiej

Jest niestety druga strona medalu przypraw Wszelkie wypryski i niedoskonałości skóry są właśnie skutkiem ostrego jedzenia. (ale oczywiście nie każda cera jest na to tak wrażliwa)

Podsumowując zalecam Tobie doprawiania takimi przyprawami jak pieprz, papryka zwłaszcza curry jeśli lubisz działa 'antyrakotwórczo' i wzmacnia serce czytałem wywiad w newsweeku

Pozdrawiam
Stary 2009-04-09, 14:59   #3500
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Podsumowując zalecam Tobie doprawiania takimi przyprawami jak pieprz, papryka zwłaszcza curry jeśli lubisz działa 'antyrakotwórczo' i wzmacnia serce czytałem wywiad w newsweeku
Nie chce oftopować, ale... strasznie chciałabym dostac curry bez glutaminianu sodu i innych E, wiesz może gdzie mozna takie nabyc?
Stary 2009-04-09, 15:04   #3501
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
z całym szacunkiem dla Twojej opinii Shockwaves, ale to że nie chorujesz to nie znaczy że jesteś zdrowa...
No nie choruję. I jaka jestem wg Ciebie? chora, tak? dzięki za taką logikę

hihi chodziło mi o zdanie :

Cytat:
w jajkacj jest sporo tłuszczu i cholesterolu, więc jedzenie ich w duzych ilościach tez najrozsądniejsze nie jest
Mam nadzieję, że już sobie przyswoiłaś, że ilość spożywanego cholesterolu ma się nijak do poziomu cholesterolu we krwi oraz to, że żółtko to doskonałe źródło tł. jedno i wielo-nienasyconych, a także omega-3 i -6.
Zresztą whatever, kończę offtop, w końcu to wątek o brzuchach.
Stary 2009-04-09, 15:08   #3502
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że już sobie przyswoiłaś, że ilość spożywanego cholesterolu ma się nijak do poziomu cholesterolu we krwi oraz to, że żółtko to doskonałe źródło tł. jedno i wielo-nienasyconych, a także omega-3 i -6.
Zresztą whatever, kończę offtop, w końcu to wątek o brzuchach.
Mam nadzieję, że kiedyś przyswoisz, że wypada przeczytac całą wypowiedź, a nie uderzac w ten wszechwiedzący i pretensjonalny ton osoby, która ma zawsze rację, ponieważ odnoszenie się do częsci zdania wyrwanej z kontensu jest bez sensu.

Nawet jeśli jajka rzeczywiście sa doskonałym źródłem tłuszczów, to jedzenie ich w nieograniczonej ilości u osób z otyłością brzuszną jest niewskazane. Choc Ty uważasz inaczej.
Stary 2009-04-09, 15:10   #3503
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie chce oftopować, ale... strasznie chciałabym dostac curry bez glutaminianu sodu i innych E, wiesz może gdzie mozna takie nabyc?
Wystarczy 30 sek. poszukiwań i jest :

http://www.allegro.pl/item595201159_...test_fvat.html
Stary 2009-04-09, 15:12   #3504
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Wystarczy 30 sek. poszukiwań i jest :

http://www.allegro.pl/item595201159_...test_fvat.html
Chodziło mi raczej o miejsce gdzie mogę iść i obejrzeć i pomacać. Nie mam przekonania do kupowania jedzenia przez internet, więc wolę curry nie jeść.
Stary 2009-04-09, 15:13   #3505
adamsattack
Przyczajenie

Cytat:
Najlepiej zaopatruj się w zielarni na szczęście w moim mieście można kupić przyprawy na wagę lepsze to niż z paczek, ale jeśli już to niestety Cię czeka żmudna praca przy opakowaniach tj czytanie składu

2. Lepiej milczeć niż zaszkodzić
Stary 2009-04-09, 15:15   #3506
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepiej zaopatruj się w zielarni na szczęście w moim mieście można kupić przyprawy na wagę lepsze to niż z paczek, ale jeśli już to niestety Cię czeka żmudna praca przy opakowaniach tj czytanie składu
Właśnie to mnie przeraża - zielarnia, naturalne przyprawy, łapię opakowanie, a tam jednak jakieś E. I dziękuję bardzo.
Stary 2009-04-09, 15:18   #3507
adamsattack
Przyczajenie

Cytat:
No nie choruję. I jaka jestem wg Ciebie? chora, tak? dzięki za taką logikę
Chodzi mi o to że wiele diet i w ogóle niezdrowy tryb życia może mieć w przyszłości konsekwencje.

Oczywiście nie wątpię w to że tryskasz energią i korzystasz pełnią życia czego Tobie życzę ale chodziło mi raczej o to że istnieją uczulenia na potrawy lub nawet stosowanie różnych nieprzemyślanych diet wywołuje alergie na trawy itp itd

Nic nie dzieję się przypadkowo, zawsze jest jakiś łańcuch przyczynowo - skutkowy.

2. Lepiej milczeć niż zaszkodzić
Stary 2009-04-09, 15:22   #3508
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Nawet jeśli jajka rzeczywiście sa doskonałym źródłem tłuszczów, to jedzenie ich w nieograniczonej ilości u osób z otyłością brzuszną jest niewskazane.
A kto tak uważa?

I co Twoim zdaniem lepiej wpływa na otyłość brzuszną, niż Omega-3? (czyli m.in. jaja, które jedzone bez węglowodanów nie tuczą, bo zawierają tłuszcze z białkami)
Stary 2009-04-09, 15:52   #3509
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
A kto tak uważa?

I co Twoim zdaniem lepiej wpływa na otyłość brzuszną, niż Omega-3? (czyli m.in. jaja, które jedzone bez węglowodanów nie tuczą, bo zawierają tłuszcze z białkami)
W zalożniu wszystko w nadmiarze szkodzi i tak samo jak nadmiar jajek nie jest wskazany, tak samo orzechów, które przecież też są super źrodlem kwasów tłuszczowych, prawda?

Ja nie pisałam i ani przez chwilę nie piszę o normalnej diecie i normalnych, zdrowych osobach, tylko odwołuje sie do wypowiedzi osoby, która pisała jaka dietę prowadzi - białe pieczywo, kluski, makarony, itd itp. która jak wynika z jej postu moze cierpiec na otyłosc brzuszną, więc przydalaby się rozsadna dieta i konsultacje z lekarzem.

Co do cholesterolu - ok, dziękuję za uświadomienie, ale co do braku szkodliwości jajek "w każdej ilości" sie nie zgodzę, szczególnie w kontekcie o jakim piszę,
Stary 2009-04-09, 16:11   #3510
anniaa

hihi podziwiam za Cierpliwosc

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości