|
|
#3451 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Cytat:
![]() Hiehiehie... a tak poważnie to nie było miejsca na zamki na nich. Były chowane za 2 trochę i jak się 1 i 2 naprostują to mi orto doklei. Podobnie mam na górze. Zamki tylko do 4. Najpierw prostujemy moje łopaty wysunięte do przodu ( czyt. 1 ) i 2 a potem doklejanie zamków i reszta tego sajgonu w gębie
|
|
|
|
|
|
#3452 |
|
Rozeznanie
|
coś ty!!
susinka1 widziałaś moje zdjęcię zębów? to dopiero ja mam wysuniętę łopaty nie ty!!! no chyba,ze w aparacie zęby wyglądają na prostsze.
|
|
#3453 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 30 stopni ??? ale suuuuper, a gdzie tyle jest?
|
|
|
|
|
|
#3454 |
|
Raczkowanie
|
wklejam kilka fotek w różowych gumkach zaraz po założeniu a w metalowych na dole po miesiącu ... moim zdaniem jak się ma gumeczki to aparat wygląda jaśniej a bez jest bardziej ciemny ale jak się uśmiecham tak normalnie to na dole zamków prawie nie widać a jak były gumeczki to było go widać bardziej, z tym że ładnie bo tak jaśniej
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. Edytowane przez milunia27 Czas edycji: 2009-04-09 o 14:43 |
|
|
|
|
#3455 |
|
Raczkowanie
|
lacze sie z Wami
![]() nosilam aparat 2,5 roku... od roku mam zdrowe, prosciutkie zabki ![]() Warto bylo mimo bolu i problemow jakie stwarza aparat... ![]() Zycze cierpliwosci osobom noszacym druciki
|
|
#3456 |
|
Rozeznanie
|
A ty sama wybrałaś sobie metal bez gumeczek,czy to decyzja orto.
Bo dziewczyny coś gadały,że to zależy od orto. Bo sam metal ma inny nacisk itd.
|
|
#3457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. |
|
|
|
|
|
#3458 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
achaa ![]() moim zdaniem fajnie wyglądają metalowe
|
|
|
#3459 |
|
Przyczajenie
|
kochane aparatki, dołączyłam dziś do was! (;
zakładanie gładko poszło, na razie nic nie boli, ale śmiesznie się czuję ;p pozdrawiam!
|
|
|
#3460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratuluję i szczerze zazdroszczęę!!!achhhh ![]()
|
|
|
#3461 |
|
Przyczajenie
|
ale Wam, nosicielkom aparatu, zazdroszczę :P Ja muszę czekać aż do wakacji na normalny metalowy aparat, a w środę językowy i trochę się boję ;d nie wyobrażam sobie siebie z holiłódzkim uśmiechem ale wiem, że taki efekt będzie
mam nadzieję
|
|
|
|
|
#3462 | ||
|
Raczkowanie
|
dzięki
![]() Cytat:
ciesz się jedzonkiem bo potem będą Cię prawdopodobnie ćmiły ząbki![]() Cytat:
zobaczysz, nom przyzwyczajaj się do tej myśli że ząbki będą śliczne
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. |
||
|
|
|
|
#3463 |
|
Rozeznanie
|
Ja też zazdroszczę.
Czekają mnie jeszcze 2 wizyty u dentysty. 20 kwietnia i 28 kwietnia,a później wizyta u orto. Razem ze zdjęciem pantomograficznym i pewnie wyciski. ![]() Może odrau założy mi drutexa? Jak myślicie? ![]() achhh bo juz się doczekac nie moge.
|
|
#3464 |
|
Przyczajenie
|
Mam do Was pytanie. Od stycznia mam założony aparat na górę i na dół. W dniu wczorajszym miałam zakładane pierścienie na dolne szóstki. Pierścienie te były cementowane. Mam wrażenie że trochę tego cementu nadlało się mojej orto na górę zębów. Przez to teraz jak chcę zgryźć zęby to górna szczęka styka mi się z dolną na tych właśnie szóstkach najbardziej. Proszę osoby które miałay zakładane pierścienie o odpowiedź czy to normalka. Czy może ten cement zgryzie się trochę z zębów. Pozdrawiam. Aga
|
|
|
|
|
#3465 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
))ja mam górny od poniedziałku, nic sie nie martw nie jest tak strasznie z tym bólem, mnie np. już nie boli i odstawiłam środki przeciwbólowe. Ok gryżć nie mogę ![]() mam tylko nadzieję, że zaopatrzyłaś się w duże ilości wosku, bo ja miałam strasznie otarte policzki od wew. a no i przyda sie dobra pomadka ochronna... ja już powoli sie przyzwyczajam i jest naprawdę spoczko a jak dzwonie do znajomych przedstawiam sie Ugly Betty ( brzydula)
|
|
|
|
#3466 |
|
Raczkowanie
|
Wyluzuj - poszukaj sbie w wątku moich zdjęć bez aparatu. Staaasznie mam wysunete górne 2 i 3. Łopaty takie.
Ogólnie tyłozgryz zaawansowany i ogromne przerwy miałam między 1 i 2. Teraz już się trochę zamknęły ale po prawej nadal szpara jest widoczna. Także kolorowo ( orpócz gumek ) nie jest z mymi zębolami.---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- moraki - gdzie ty tak ciepło masz???
|
|
|
|
|
#3467 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty smiechotko??? ![]() Cytat:
![]() U mnie też upał ![]() Cytat:
to między nami aż 7 lat różnicy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jednak jest taka opcja, że orto specjalnie nałożyła Ci tak cement, żeby podwyższyć zwarcie(żebyś chwilowo wyżej zagryzała zęby), ale powinna Ci o tym powiedzieć ![]() Ja bym Ci radziła zapytać ją na następnej wizycie, czy ten cement to tak ma być, czy nie. Bo jak nie, to powinna Ci to spiłować. ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Cieszę się, że u Ciebie wszystko pod kontrolą. Donosisz ten aparat do końca i będzie dobrze
Papryczki wróciły!!! Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-04-09 o 16:47 |
|||||||||
|
|
|
|
#3468 |
|
Raczkowanie
|
Wyciągi zakładam na razie na noc i stopniowo mam zwiększac intensywność noszenia tak aby po świętach nisic non stop
![]() No i jakoś cholera mnie nie boli nic Ale dobra dobra jeszcze się pewno doczekacie jak będę jęczeć........ z bólu ![]() Idę prezent kupić .... dla teściowej
|
|
|
|
|
#3469 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cyprus oj właśnie kumpele na Kalmary poszły a ja w domku zostałam, bo gryźć nie moge i bałam się, że nie podołam tak biernie obserwować jak się opychają wredoty
|
|
|
|
#3470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Raczej nie założy ci odrazu aparatu, znając życie zobaczy zdjęcie, zrobi wyciski i jak zdecydujesz się na aparat ten zwykły to założy separacje. A ile będzie trwała separacja zadecyduje orto ;p Pzdr
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
|
|
|
|
|
#3471 |
|
Rozeznanie
|
papryka85 wiele osób mówi mi,że zachowuje się jak starsza kobieta.
![]() także może też miałaś takie wrażenie ale znowu taka smarkula ze mnie nie jest. moja siostra ma 27 lat i jakoś się dogadujemy,baaa! nawet zachowujemy się jak dobre przyjaciółki ![]() ![]() Co do aparatu.Tyle już czekałam,że tam miesiąc ,czy dwa w tą, czy we w tą nie robią mi różnicy ![]() ![]()
|
|
#3472 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
Nie jesteś sam/a w czekaaaaniu i nie wyobrazaniu sobie siebie ;D
|
|
|
#3473 |
|
Wtajemniczenie
|
wczoraj zauważyłam, że zrobiła mi się szpara pomiędzy jedynkami, a wcześniej jej nie miałam
![]() dziwne... ale pewnie tak ma być
|
|
#3474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehehe to już wiemy dziewczyny gdzie zrobimy spotkanie forumowiczek-aparatek :d hihihihihihihihi.... ![]() Czy to znaczy że aparat też tam zakładałaś? hmmm nigdy kalmarów nie jadłam..... no to jest pomysł na najbliższą kolację na mieście :P |
|
|
|
|
|
#3475 |
|
Rozeznanie
|
Jako że od tygodnia mam założony aparat na górnym łuku, postanowiłam do Was dołączyć, szanowne wizażanki - aparatki.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona? Już bym chciała mieć ten swój upragniony 'holiłódzki smajl'. ![]() I nie mogę się też doczekać kolejnej wizyty (dopiero 5 maj ). Ząbki już nie bolą, ani nic mnie nie obciera.
|
|
#3476 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
hehe zapraszam tak mam tutaj ortodente, wiec aparacik założyłam na miejscu i... przepłaciłam strasznie, ale cóż kidyś rodzice nalegali by założyć, ja zapierałam się nogami i nogami i teraz mam za swoje a kalmary pychotka smażone w ciescie ojjj rozmarzyłam się!!! póki co wcinam kolejną porcję puree ziemniaczanego
|
|
|
|
#3477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko zazdrościć ja już nie mogę doczekać się urlopu w jakimś cieplutkim miejscu
|
|
|
|
|
|
#3478 |
|
Rozeznanie
|
moraki widzę że będę miała kogo odwiedzić na waaakacje kochana
martaa1011 witramy w naszych skromnych progach ![]() oczywiście,że przyjmiemy! Straaasznie zazdroszczę,ze masz juz druciakaaa ![]() ![]() a jaki??
|
|
#3479 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
Mam pytanie. Sorry jeśli już było zadawane tysiąc razy Noszę aparat niewiele ponad rok i dzisiaj moja pani doktor powiedziała, że na kolejnej wizycie będzie mi zakładała retainer. Mógłby mi ktoś mniej więcej wyjaśnić jak to wyglada? Czy to coś podobnego do stałego aparatu? Bo naprawdę nie mam pojęcia jak to wygląda
|
|
|
|
|
#3480 |
|
Rozeznanie
|
wydziergana z tego co wizażanki wspominały już kiedyś,to normalne,że masz szparę pomiędzy jedynkami chociaż wcześniej jej nie miałaś.
![]() ![]() ![]() to dobry znak już widać,że coś się tam dzieje ![]() nie martw się!
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

Pewnie już to pisałaś ale za chiny nie mogę sobie przypomnieć 

mam pytanie: używa może ktoś szczoteczki elektrycznej? ja jestem do swojej tak przyzwyczajona, że szkoda mi sie rozstawać :/ mój ortodonta co prawda powiedzial, że moge jej używać bez problemu, ala tu i uwdzie na forach spotkałam się z opiniami, żeby pod żadnym pozorem nie używać. no i sama jush nie wiem :O pozdrawiam cieplutko u mnie 30 stopni, marze o plaży, ale woda w morzu jescze zimna brrr 
??? ale suuuuper, a gdzie tyle jest?
fot0: #