|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ALLEGRO - **atrakcje cenowe** aukcje "kup teraz" część 2
Zgadza się - sprzedawcy na przesyłce odbijają sobie cenę towarów - ostatnio doszła do mnie przesyłka za którą zapłaciłam 15 zł, a cena na paczce 8,5 - wściec się można, bo koperta ochronna kosztuje 0,70 zł.
|
#3212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Wytrzymałość jeszcze zniosę, ale jak mam czuc kazdy kamyk (przezywczajona jestem do miekkich butów na obcasach, lub sportowych) to wymiekkam
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3216 |
|
po prostu Łinli
|
...i dlatego system komentarzy ma minusy- wystawisz sprawiedliwie neutrala lub negatywa i niesprawiedliwie dostajesz to samo w odwecie
dlatego lubię sprzedawców, któzy wystawiają pierwsi komentarz-gdy kupujący wpłaci pieniądze w terminie= wywiązał się z umowy. niektórzy wysokie ceny wysyłek tłumaczą tym, że w koszt przesyłki jest wliczony koszt wystawienia aukcji oraz prowizja ...
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
I wlasnie aporpos negatywów. Zamawiałam tuniczkę w paski, pisałam, że przyszedł nie ten kolor, aczkolwiek też mi sie podoba i może być. natomiast na aukcji są sciagacze na rekawie, u mnie nie ma. Dodzwonić sie nie mogłam, wiec napisałam sms i nic. Chciałam im tylko powiedzieć, ze robią pomyłki. Chce wystawić w negatywa, ale gdzies na ich stronie wyczytałam, ze oni odwdzieczaja sie tym samym i mnie to martwi ;/ .
|
|
|
|
#3218 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
co do kosztów przesyłek to też już to przerabiałam i się denerwowalam i wogóle .. . Koszty wysyłek są jawne i każdy sie zgadza z nimi licytując i nie powinien mieć pretensji (coś w tym jest) ... no ale z drugiej strony ja zgadzam się żeby ta osoba zapłaciła tyle za wysyłkę i pakowanie :P a nei częśc wzięła w kieszeń w kazdym razie ja po prostu nie licytuje tam gdize te koszta są mocno zawyżone i tyle .. szkoda nerwów
|
|
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
sorki za off'a
![]() mam pytanie o rurki goodies, zastanawiam sie nad kupnem dokladnie czytam te wymiary ale dziwne jest bo np sare w rozmiarze 36 maja 36 cm w pasie a czarne rozm 36 juz 37 cm... ogolnie nosze 37 cm ale z drugiej strony maja 3% elastanu wiec nie wiem czy sie nie naciagna i nie bede mi potem wisiec na pupie.. doradzcie..
|
#3220 |
|
Raczkowanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;11824433]
Koszty wysyłek są jawne i każdy sie zgadza z nimi licytując i nie powinien mieć pretensji (coś w tym jest) ... no ale z drugiej strony ja zgadzam się żeby ta osoba zapłaciła tyle za wysyłkę i pakowanie :P a nei częśc wzięła w kieszeń w kazdym razie ja po prostu nie licytuje tam gdize te koszta są mocno zawyżone i tyle .. szkoda nerwów [/quote]zgadzam się |
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do spodni to ja bym na Twoim miejscu wzięłą 36cm - moje spodnie z elastanem potrafią mieć i 3-4cm mniej w pasie niż te bez i mimo to leżeć bez "wbijania się" się w co popadnie ;D
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
widzial ktos moze bokserki w panterke albo cos na krotki?
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
a jakies spodniczki widzialyscie ciekawe?
|
#3224 |
|
Zadomowienie
|
Melduję, że właśnie mi listonosz przyniósł sukienkę origami.
No cóż, sukienka jest taka jak na zdjęciach w aukcji. Ładnie się prezentuje (przynajmniej mi się podoba). Materiał średni (ale czego oczekiwać za 19,90). Przy wzroście 176cm sięga mi trochę przed kolano. Te blaszki nie wyglądają tak źle (myślałam, że będą tragiczne )Jedyna wada- strasznie krzywy dół. Muszę poprosić znajomą, żeby mi wyrównała... Niestety nie mam możliwości dodania zdjęć. Prznajmniej w najbliższych dniach...
|
|
#3225 |
|
Raczkowanie
|
Co myślicie o tej sukience?
http://allegro.pl/item608005958_kapi...t.html#gallery |
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3227 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Taka prosta... może być ... jakoś szczególnie mnie nie powala...
|
|
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3229 | |
|
po prostu Łinli
|
Cytat:
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;11824433]
co do kosztów przesyłek to też już to przerabiałam i się denerwowalam i wogóle .. . Koszty wysyłek są jawne i każdy sie zgadza z nimi licytując i nie powinien mieć pretensji (coś w tym jest) ... no ale z drugiej strony ja zgadzam się żeby ta osoba zapłaciła tyle za wysyłkę i pakowanie :P a nei częśc wzięła w kieszeń w kazdym razie ja po prostu nie licytuje tam gdize te koszta są mocno zawyżone i tyle .. szkoda nerwów [/quote]Dokładnie robię tak samo Cytat:
|
|
|
|
|
#3231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, a widziałyscie jakieś fajne, niedrogie sukienki z krótkim rękawem? Nie na ramiączkach a z krótkim?
|
|
|
#3232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też szukam.Cytat:
Dzięki
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
||
|
|
|
#3233 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do kosztów przesyłek to też już to przerabiałam i się denerwowalam i wogóle .. . Koszty wysyłek są jawne i każdy sie zgadza z nimi licytując i nie powinien mieć pretensji (coś w tym jest) ... no ale z drugiej strony ja zgadzam się żeby ta osoba zapłaciła tyle za wysyłkę i pakowanie :P a nei częśc wzięła w kieszeń w kazdym razie ja po prostu nie licytuje tam gdize te koszta są mocno zawyżone i tyle .. szkoda nerwów [/quote]nie wiem czy wiecie, ale niektórzy sprzedajacy - Ci co mają firmy - muszą od przesyłek placic vat, i tak jak wysylaja paczkę za 8,5zł to do US muszą zaplacic jakies 1,87zł. Niektórzy sobie to doliczają stosując założenie, ze 8,5zł to cena netto. Niektórzy również doliczają koszty pakowania. My nie praktykujemy tego, zaokraglamy tylko o 10gr do pełnej kwoty żeby bylo łatwiej, i wrzucamy to sobie poprostu w koszty. Ale muszę Wam powiedziec, ze to głupie. Poczta ma zerowa stawke vat a firmy 22%, i iby czemu trzeba płacic od przesylki podatek? no bo US stwierdzil ze skoro oplata za przesylke wplywa na konto to jest to dochod. a nikogo nie obchodzi ze te pieniadze ida na koszt wysylki.co do komentarzy, to zgadzam sie ze jest to niesprawiedliwe, ale w takim samym stopniu dla psrzedajacych. no i czemu neg za wysokie koszty wysylki? jak za drogo to trzeba bylo nie kupowac. Klikajac kup teraz zawiera sie umowe cywilno-prawna i potwierdza zaakceptowanie zasad i warunkow na aukcji. Ile razy jest tak, ze ktos mi nie wplaci, ja wystawie negtywa i w odwecie dostaje równiez. komentarze dzialaja w obie strony i nie sa miarodajne niestety. a nie widziałyscie gdzies takich tylko krótszych? i co o nich sadzicie?http://www.allegro.pl/item599207221_...uzki_hurt.html
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na all no name za 30 plus wysyłka
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 90% neutralnych i negatywow (negatyw mam chyba 1 czy 2 ) wlasnie takich odwetowych :/
|
|
|
|
|
#3236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc myślę, że tych z allegro w ogóle się nie opłaca.
|
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/show_item.php?item...a%3E%3C%2Fi%3E
a co myslicie o tej sukience???
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wystawilam neutrala raz za koszty wysylki, ale to bylo dawno kiedy paczka ekonomiczna do 1 kg kosztowała 6,50 a priorytetowa 8 zł, za leciutką koszulę zaplcilam 8 zł za przesylke, a dostalam w kopercie zwyklej (nie bąbelkowej) i to jeszcze wyslane zwyklym listem (nie poleconym) i nawet nie priorytetowym za 2 zł coś i dostałam oczywiście też neutrala o treści "mogłoby się wydawać, że wszystko ok, ale jednak nie do końca" :/ Gdy jest to kwesia 2-3 zł to w ogole mi to nie przeszkadza, ale gdy widze, ze ktos za cienka bluzke chce np. 11-13 zł to dziękuję, bo mozna ją wyslac poleconym za 5,80 (priorytetowym), no ale chyba ze ktos sobie dolicza jeszcze za paliwo (bo musi dojechac na poczte) bo i taka teorie juz slyszalam
|
|
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny poszukuje jakieś taniej małej czarnej tak na codzień macie cos takiego upatrzonego??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

, tamtej wkoncu nie kupiłam ze wzgledu na ta wysylke :| teraz ją obnizył o ponad 10 zł 

Nie należy mylić prawdy z opinią większości...
ja mam 90% neutralnych i negatywow (negatyw mam chyba 1 czy 2