Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-09, 21:54   #3331
atomufka
Zakorzenienie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
MisQa czyli na tej diecie tak duzo zrzucilas, ze teraz chcesz przytyc? hmmm chyba poczytam o niej , chyba ze jeszcze inne czynniki mialy na ciebie wplyw?
Ta dieta jest chyba tylko dla wytrwałych

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 21:55   #3332
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana
Dot.: Sluby sierpniowe 2009

Cytat:
Napisane przez groszek80 Pokaż wiadomość

Riana a ty chcesz kupić w salonie? Też o tym myślałami długo się wahałam ale stwierdziłam, że potem nie bardzo będę miała co z nią zrobić, więc będę szyła (oczywiście w Kwie) i to za śmiesznie małe pieniądze. Jadę po świętach dać wzór, a 4 maja pierwsza przymiarka. A pieniądze które miałam wydać na sukienkę przeznaczę na poczet podróży P.S. a na filipa są przesympatyczne Panie!!

Miałam szyc w Arabelli w Golkowicach te modele ktore wkleilam pierwsze to niejest mi w nich dobrze a krawcowa miała mi uszyc do 1600 a suknie w salonach kosztowały do 3500 sa z salonu Szarm.Dlatego dzis znow ruszyłam na przymiarki i znalazlam na Filipa.Wiesz gdybym mogła zrobic fotke to napewnobym szyła u krawcowej lepiej nawet zapłacic 1600 niz 2980.Tez niewiem co z nia zrobie i jestem w kropce co dalej a czasu juz tak mało.Zreszta jak przymierzałam to panie w sklepie mi mowiły to juz trzeba zamawiac mało czasu u nas pół roku wczesniej ,a na Filipa mam czas do 20
Riana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 21:56   #3333
zlotko855
Rozeznanie

[quote=groszek80;11823364]
witaj złotko. Nam Pani wstępnie oszacowała komplet na 3400, a w sumie zapłaciliśmy dokładnie 2810 zł. Cena złota u nich to 170 zł za gram, jak są kamienie to liczą osobno. W sumie moja była tańsza niż zakładano, a mojego lubego droższa. Z tego co nam powiedziała Pani, oni obliczają tą kwotę lekko ją zawyżając, aby potem klient był zadowolony, że musi zapłacić mniej, a nie więcej. Bardzo podobała mi się obsługa w tym salonie, ale musicie uważać na to jak będzie wam liczony rabat. Jedna Pani chciała nam policzyć rabat z targów tylko na złoto, a nie na brylanty!!! Zrobiłam małą rewoltę i potem było już ok!!! Obrączki mają piękne. I ten rubin My stwierdziliśmy, że lepiej wydać więcej na obrączki - są na całe życie, także zupełnie tak jak wy!! Pozdrawiam i w razie pytań chętnie odpowiem. A co z sukienką masz już coś upatrzonego??

ewurka my czekaliśmy tylko 3 tygodnie!! Strasznie szybko nam zrobili, teraz myślimy jeszcze o tym co napisać w środku...
quote]

nam wlasnie pani tez liczyla zawyzajac cene, zeby nie bylo rozczarowania mozesz mi powiedziec, czy faktycznie tam w tej ich gwarancji zmniejszanie/powiekszanie (bo odswiezanie na pewno) tez jest zawarte? nam pani powiedziala, ze tak, ale nie wiem jakos sie o to boje, bo w kilku salonach nam powiedziano, ze ze zmiana rozmiaru jest problem przy brylancikach, a tam nie i to tez mnie przyciaga, nie mowiac juz o rubinie dobrze, ze powiedzialas mi co jest z tym rabatem, dziekuje zwroce na to uwage, jesli bedziemy tam kupowac, zeby policzyli na wszystko.
co do sukienki to zrobilam dopiero pierwsze rozeznanie (bylam na filipa i na dlugiej, w madonnie tez ale tam nawet sukienki nie zmierzylam, bo nie umowilam sie na termin:/)
wkleje dwa moje typy, w ktorych dobrze sie czulam i podobaly mi sie.
a ty groszku masz juz sukienke?

jeszcze co do napisu w obraczce, to my dzis pomyslelismy ze moze "tylko twoj i data" - na mojej, a na TZa "tylko twoja i data"? ale to pierwsza mysl, wiec jeszcze nie wiemy. a szybko wam zrobili te obraczki, pewnie podaja termin 6 tygodniowy tak na wszelki wypadek
co myslicie dziewczyny?

05[1].jpg RE_MG_3575[1].jpg

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "

Edytowane przez zlotko855
Czas edycji: 2009-04-10 o 00:24
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 21:56   #3334
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
piekne te suknie.... a najbardziej: http://www.maggiesottero.com/dress.a...22&style=A3112

ta jest cudna !!!

Dziewczyny a ja znowu słyszałam ze jak sie ma kamien w obraczce to nie mozna jej zwiekszyc ...Prawda to ??? Wiem ze wiele z was ma juz obraczki zamówione , czy jubilerzy mowia cos na ten temat.

Cytat:
Riana

Moja siora ma wlasnie taka i po roku juz nieładnie wyglada strasznie sie rysuja a to złoto białe wyglada jak srebro zniszczone

Moze złoto jest gorszej próby ?

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek

Edytowane przez Sysunia_d
Czas edycji: 2009-04-09 o 21:58
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 21:59   #3335
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
nie mam grzywki i muszę miec przedziałek bo mi beznadziejnie z włosami odgarniętymi do góry.Ja będę mieć na weselu krótki welon a ten długi to tylko do kościoła.ATOMUFKA będe przedłużać włosy z do koka ale to nie będzie dużo kosztowało bo wepnie mi trochę kosmyków tak tylko do fryzury.Dziewczyny znacie juz mnie trochę i nie zdziwicie się jak wam powiem,ze jeszcze nie kupiłam tej spinki do włosów :/ a próbną fryzurę mam dopiero we wtorek
Oj Iza a Ty znow na ostatnią chwilę

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 22:01   #3336
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Ta dieta jest chyba tylko dla wytrwałych
wiem ze to nie to forum, a nie czytalam o tej diecie, czy mozesz mi powiedziec jak dlugo trwa ta dieta, bo ja wytrwala nie jestem jesli chodzi o jedzenie. ale ktos wczesniej napisal, ze nie chodzi sie glodnym a u mnie chodzi o podjadanie

Stary 2009-04-09, 22:02   #3337
Elcia85
Rozeznanie

cześć dziewczyny!! nie bylo mnie tu dobry kawalek czasu!! ale zrobilam sobie dowyk od wizażu zeby nadgonic z moja pracą mgr)

co do obraczek to ja mam z łączonego złota pani w jednym ze sklepów jubilerskich pokazala nam swoją obrączkę którą nosi 5 lat. lączone złoto a do tego jeszcze częściowo matowione i wyglądała ta obrączka normalnie pani powiedziala tylko ze ma zamiar oddac obraczke do złotnika na odświeżanie bo ta czesc matowa juz nie byla tak amtowa jak na poczatku. ale naprawde wygladala w porzadku. ja mam pierscionek z lączonego zlota i nie narzekam)

P.S. czy moge prosić o zmianę daty mojego slubu w kalendarzu? z 22go na 15go sierpnia)

Edytowane przez Elcia85
Czas edycji: 2009-04-09 o 22:03
Elcia85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-09, 22:09   #3338
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
ta jest cudna !!!

WŁASNIE NA NIA W 90% jestem zdecydowana

MOZLIWE PONOC W APART KUPOWALI W JAKIMS SALONIE

A JESZCZE PYTANIE MAM JAK U WAS Z MUZYKA W KOSCIOLKU?jA WYMARZYŁAM SOBIE SOPRAN,SKRZYPCE I ORGANYpRAWDOPODOBNIE TO WYBIERZEMY ALE TO JUZ USTALIMY JAK PANI OD SPIEWU I SKRZYPIEC ZOBACZA NASZA PROPOZYCJE A ONE POKAZA NAM SWOJA
Wejście:
W. A. Mozart - Laudate Dominum - sopran + skrzypce + organy

Ofiarowanie:
F. Schubert - Ave Maria - sopran + organy(TU PEWNIE BEDE RYCZEC )

Komunia:
Panis Angelicus sopran + organy + skrzypce

Po błogosławieństwie przy podpisywaniu dokumentów:
Bach - Aria na strunie G - skrzypce + organy
Wyjście:
Marsz Mendelssohna - organy solo
Stary 2009-04-09, 22:10   #3339
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny a ja znowu słyszałam ze jak sie ma kamien w obraczce to nie mozna jej zwiekszyc ...Prawda to ??? Wiem ze wiele z was ma juz obraczki zamówione , czy jubilerzy mowia cos na ten temat.
wlasnie o ten problem dzisiaj u kazdego jubilera pytalam, bo chcialabym obraczke z kamieniem i przewaznie mowili "no jest to problem ale moze daloby sie cos wykombinowac" w koncu w red rubin pani powiedziala, ze "ich obraczki sa robione recznie i zlotnicy sa z nimi od podszewki i wiedza, jak sie z nimi obchodzic, takze nie bedzie problemu ze zmiana rozmiaru, no chyba ze obraczka ma kamyczki w kolo to moze byc problem".

wydaje mi sie, ze moze te obraczki z laczonego bialego i zoltego zlota, po pewnym czasie brzydko wygladaja, bo kazde zloto inaczej sie sciera? nie wiem, to tylko moj chlopski rozum
ja chce z bialego ale nierodowanego zlota (kolor slomkowy) z brylancikiem a jak laczone to wlasnie nierodowane z zoltym i brylancik

Czas edycji: 2009-04-09 o 22:12
Stary 2009-04-09, 22:20   #3340
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

NIE,NIEMAM MIALAM TYPY ALE OKAZALY SIE POMYLKA JA COS PODOBNEGO DO TWOJEJ DRUGIEJ Z fILIPA CHCE ALE NIEMAJA STRONKI WWW I NIEMAM JAK POKAZAC JEJ
Stary 2009-04-09, 22:27   #3341
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

dziewczyny znalazłam cos o tej diecie SB ktora polecacie oto link do niej http://radkowiecki.is.evil.pl/dieta.html,,,,,, oraz tu z jadłospisami http://dietaplazpoludnia.ilonka.org/...=161&Itemid=47

A ja juz zmykam lulu DOBRANOCKA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-09, 22:31   #3342
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

nie, nie, teraz to schudłam nie wiem dlaczego i przytyc w ogole nie moge
a co do SB to pamietam, ze jakos w ciagu miesiaca z 3 kg mi spadlo, pozniej znow troszke i nie bylo problemow z utrzymaniem wagi... oczywiscie mozna wiecej schudnac, ale mi tylko tyle trzeba wtedy bylo, ale jakbym trzymala sie jej scisle to na pewno wiecej by ubylo

uwazam diete SB za jedna z najnormalniejszych, bo najpierw sie ogranicza pewne produkty ale pozniej wchodza, w mniejszych ilosciach, ale jednak i najwazniejsze ze czlowiek sie głodzic nie musi

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

nie, nie, teraz to schudłam nie wiem dlaczego i przytyc w ogole nie moge
a co do SB to pamietam, ze jakos w ciagu miesiaca z 3 kg mi spadlo, pozniej znow troszke i nie bylo problemow z utrzymaniem wagi... oczywiscie mozna wiecej schudnac, ale mi tylko tyle trzeba wtedy bylo, ale jakbym trzymala sie jej scisle to na pewno wiecej by ubylo

uwazam diete SB za jedna z najnormalniejszych, bo najpierw sie ogranicza pewne produkty ale pozniej wchodza, w mniejszych ilosciach, ale jednak i najwazniejsze ze czlowiek sie głodzic nie musi

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 22:38   #3343
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
agusia ale Ci zazdroszcze

gratuluje sukni, zrob foto iwylij mi na maila
nie robilam fotek bo bym co chwile ogladala hehe
zobaczysz za 16 dni :O
lezy sobie na szafie rozlozona na przescieradle i przykryta folia aby ja muchy nie obesra*y hehe :P
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę powiedzcie mi czy te obrączki łączone z białego i żółtego złota naprawdę się tak niszczą, bo po świętach jedziemy zamówić i już sama nie wiem jakie???
pierwsze slysze!!
jak jest nieczyste zloto to owszem
ja mam takie
Cytat:

moj zlotnik powiedzial, ze problemu nie bedzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03499.jpg (27,7 KB, 42 załadowań)
Stary 2009-04-09, 23:32   #3344
kocurazab
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!
Ja też będę ślubowała w sierpniu, a dokładnie 08.08.2009r. My mamy już zamówioną mszę z konkretną godziną, salę + jedzenie, zespół, foto, video, makijaż, fryzjera, manicure, obrączki (do odbioru na koniec kwietnia), suknię już mam, mój przyszły małżonek też ma strój - prócz bielizny i butów , nauki mamy zaliczone ze szkoły średniej, konferencje odpowiedzialnego rodzicielstwa też już są, zapowiedzi za nami, protokół u księdza za nami...
Ale jeszcze długa droga przed nami... - kwiaty, zaproszenia, USC - bo papierki od nich są ważne TYLKO 3 miesiące, wybór świadków, ostateczna lista gości, pierwszy taniec, alkohol, napoje, owoce, bielizna, biżuteria i buty dla mnie, samochód, no a przede wszystkim zdrowie i dobre samopoczucie!
Co do dyskusji, żeby zlikwidować to forum i przenieść się do ogólnego, hmmm, jestem przeciwna temu. Uważam, że osobom, które biorą ślub w sierpniu to jest bliższe, bo dotyczy określonej, zamkniętej liczby osób. Bądźmy szczerzy, co interesuje osobę biorącą ślub latem, np jaką etolę, futerko założy ktoś zimą?
Nie jest moim zamiarem urażenie kogokolwiek, napisałam po prostu tak jak jest.
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 23:38   #3345
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja mam takie

moj zlotnik powiedzial, ze problemu nie bedzie
Sliczne obraczki
my bedziemy mieli podobne

mam pytanko do dziewczyn ktore maja konto na allegro ... mianowice jak moge sprawdzic czy dostalam jakas wiadomosc? czy przyjdzie mi na allegro? czy moze na mojego emaila? bo zakupilam zaproszenia dzisiaj wyslalam pieniazki i czekam na sprzedawace az wysle mi wzory tekstow czionke itp... a pierwszy raz kupowalam na allegro i jest to dla mnie czarna magia

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 23:47   #3346
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

tam myslalam... bo ta w salonie tez mi powiediala ze kolo 1600 tak mniejwiecej.. ale jest piekna co.. powiedz mi ona ten cienki marial jest na przodzie nalozony na gore sukni - ale ten material spod spodu lejacy jest na prostona piersiach czy dekold tez w stozki? mam nadzieje ze mnie zrozumialas

martucha nie wiem jak to zrobilam, ze przeoczylam twojego posta, juz pisze. ladna jest ta suknia i to baaardzo. hmmm nie wiem czy dobrze rozumiem o co ci chodzi (bo kurcze nie patrzylam z tego punktu, by to uszyc), ale sadze, ze ten material (ten sliski) jest na gladko, a dopiero ten cieniutki jest pomarszczony na piersiach. mam nadzieje, ze pomoglam

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Sliczne obraczki
my bedziemy mieli podobne

mam pytanko do dziewczyn ktore maja konto na allegro ... mianowice jak moge sprawdzic czy dostalam jakas wiadomosc? czy przyjdzie mi na allegro? czy moze na mojego emaila? bo zakupilam zaproszenia dzisiaj wyslalam pieniazki i czekam na sprzedawace az wysle mi wzory tekstow czionke itp... a pierwszy raz kupowalam na allegro i jest to dla mnie czarna magia

zaaabciu ja ci nie pomoge, bo nie mam konta na allegro. zawsze robi to za mnie siostra badz brat.
a pamietasz jak rozmawialysmy o tym prezencie dla rodzicow? to napisalam jeszcze wtedy w nocy tam maila i pan odpisal na drugi dzien. pisalam o tym chyba wczoraj i umiescialam tu dla ciebie jego odpowiedz, czytalas? jakby co to skopiuje jeszcze raz

agus bardzo ladne obraczki, gdzie kupowaliscie jesli mozna wiedziec? powiedzieli wam, ze w tych z kamyczkiem i laczonych mozna zmieniac rozmiar jakby co?

Stary 2009-04-09, 23:57   #3347
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
zaaabciu ja ci nie pomoge, bo nie mam konta na allegro. zawsze robi to za mnie siostra badz brat.
a pamietasz jak rozmawialysmy o tym prezencie dla rodzicow? to napisalam jeszcze wtedy w nocy tam maila i pan odpisal na drugi dzien. pisalam o tym chyba wczoraj i umiescialam tu dla ciebie jego odpowiedz, czytalas? jakby co to skopiuje jeszcze raz?
kurcze chyba wyruszylam z motyka na ksiezyc
nie mam pojecia co robisz
musze znowu zadzwonic do tego sprzedawcy co teraz

no pamietam o tym prezencie
wlasnie mialam Ci pisac czy sie Twojemu TZetowi podoba
a nie widzialam postu dla mnie .... zaraz jeszcze raz sprawdz

a czemu Ty jeszcze nie spisz?

Olivia 2.07.2014
Stary 2009-04-10, 00:10   #3348
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
kurcze chyba wyruszylam z motyka na ksiezyc
nie mam pojecia co robisz
musze znowu zadzwonic do tego sprzedawcy co teraz

no pamietam o tym prezencie
wlasnie mialam Ci pisac czy sie Twojemu TZetowi podoba
a nie widzialam postu dla mnie .... zaraz jeszcze raz sprawdz

a czemu Ty jeszcze nie spisz?
hmm moze jutro ktoras z dziewczyn pomoze z tym allegro, a ktore zaproszenia zamowilas? ty widze, ze w NY, wiec nadrabiasz czytanie po"naszym" dniu

nie szukaj tego postu, bo tutaj tak szybko wszystko sie przewija, ze dluuuugo by ci to zajelo, zaraz ci skopiuje to co napsal ten pan. a TZowi podobaly sie te statuetki, a cena zaskoczyla. Tamte (nagrobki) nie przypadly mu do gustu i tez je tak okreslil

wlasnie zaraz zmykam spac, jutro wolne, wiec jakos tak zwklekam, dotego TZ dopadl jakas nowa gre, wiec tak siedzimy i marnujemy czas.

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------

Witam Pani ,

Dziękuję za zainteresowanie naszą ofertą.

Odpowiadając na Pani pytania:

Statuetki szklane są wykonywane w technologii fusingu, czyli topienia szkła
w bardzo wysokich temperaturach. Każdy egzemplarz jest wykonywany ręcznie.

Do barwienia szkła stosuje się specjalne farby, które zatapiają się w
szkle - dzięki czemu farba nigdy nie zetrze się, nie wyblaknie, nie
zniknie. Powłoka statuetek jest gładka i połyskliwa. W zależności od użytych
barwników powstają różne efekty. Występuje np. efekt bąbli:

http://www.studioszkla.pl/pl/galeria...orm_one/01.htm

Bąble powstają samoistnie i nie mamy nad nimi kontroli, co sprawia, że mimo
podobieństwa, każdy egzemplarz ma indywidualny charakter.

Biorąc pod uwagę powyższe czynniki, zachowanie barwników w wysokiej
temperaturze, kolor można zmienić, lecz musimy ocenić, czy połączenie
pozwoli uzyskać wymagany efekt.

Warianty kolorystyczne może Pani poznać oglądając stronę
1. Studio Szkła - http://www.studioszkla.pl/pl/galeria/gallery.htm
2. Statuetki Szklane -
http://www.statuetkiszklane.pl/pl/st...statuettes.htm

Jeśli jakieś połączenie kolorystyczne będzie Pani odpowiadać, proszę o
przesłanie zdjęć z naszych stron.

Istnieje także możliwość zmiany rozmiarów statuetki, jednak przy dużej
modyfikacji, ulegną również zmianie koszty wyrobu.

Napisy na statuetkach są grawerowane laserowo. Laser wypala górną
powierzchnię szkliwa, jednocześnie matowiąc ją. Reszta powierzchni pozostaje
połyskliwa i gładka. W zależności od kolorystyki powierzchni, kontrastowość
jest większa, bądź mniejsza - co widać w projektach przedstawionych na
naszej stronie.
Istnieje też możliwość zmiany dedykacji na statuetce, trzeba jednakże
pamiętać, iż duża ilość tekstu będzie się źle komponowała na statuetce.
Tekst powinien być symboliczny, powinien stanowić dodatek do statuetki.

Istnieje możliwość realizacji indywidualnego projektu wg Państwa wskazówek,
pomysłów, które odpowiednio przekształcamy do potrzeb technologii fusingu.

Nie umieściliśmy jeszcze na allegro innej oferty prezentu dla rodziców -
patery, na której również istnieje możliwość wygrawerowania tekstu.
Kolorystyka pater jest również dowolna. Przykłady znajdują się na stronie
www.studioszkla.pl (która jest w budowie).

Pozdrawiam i zapraszam,

Leszek Nojman

to jest ten mail.
ok ide juz spac
dobranoc

Czas edycji: 2009-04-10 o 00:13
Stary 2009-04-10, 00:11   #3349
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
hmm moze jutro ktoras z dziewczyn pomoze z tym allegro, a ktore zaproszenia zamowilas? ty widze, ze w NY, wiec nadrabiasz czytanie po"naszym" dniu

nie szukaj tego postu, bo tutaj tak szybko wszystko sie przewija, ze dluuuugo by ci to zajelo, zaraz ci skopiuje to co napsal ten pan. a TZowi podobaly sie te statuetki, a cena zaskoczyla. Tamte (nagrobki) nie przypadly mu do gustu i tez je tak okreslil

wlasnie zaraz zmykam spac, jutro wolne, wiec jakos tak zwklekam, dotego TZ dopadl jakas nowa gre, wiec tak siedzimy i marnujemy czas.
no wlasnie przegladnelam wszystkie komenatrze z dzisiejszego dnia .. i nic nie znalazlam.. wiec jak bys mi mogla skopiowac to byla bym bardzo wdzieczna !!
ciesze sie ze TZetowi sie podoba ta statuletka

tak tak ja w NY i jak wy spicie to ja siedze na wizazu a w czasie kiedy Wy piszecie to ja w pracy albo w szkole jestem

ma nadzieje ze ktos mi pomoze z tym allegro
a zamowilam te
http://www.allegro.pl/item538525972_...ny_papier.html
kolor pierwszy ale wzorek bedzie taki jak na tych ciemno zielonych i zamiast inicjalow cale imiona Karolina & Pawel

Olivia 2.07.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-10, 00:19   #3350
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
no wlasnie przegladnelam wszystkie komenatrze z dzisiejszego dnia .. i nic nie znalazlam.. wiec jak bys mi mogla skopiowac to byla bym bardzo wdzieczna !!
ciesze sie ze TZetowi sie podoba ta statuletka

tak tak ja w NY i jak wy spicie to ja siedze na wizazu a w czasie kiedy Wy piszecie to ja w pracy albo w szkole jestem

ma nadzieje ze ktos mi pomoze z tym allegro
a zamowilam te
http://www.allegro.pl/item538525972_...ny_papier.html
kolor pierwszy ale wzorek bedzie taki jak na tych ciemno zielonych i zamiast inicjalow cale imiona Karolina & Pawel
bardzo ladne te zaproszenia cudne tym bardziej, ze my tez mamy, nie imiona, ale inicjaly na pierwszej stronie. jeszcze nie sa gotowe, ale jak beda to pokaze. a srodek jaki?/jakim drukiem pisany? bo rozumiem, ze na formulki czekasz

milego czytania
papa

aha a tego maila nie znalazlas, bo pisalam to wczoraj, nie dzisiaj, ale juz wszystko wiadomo

Czas edycji: 2009-04-10 o 00:20
Stary 2009-04-10, 01:19   #3351
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo ladne te zaproszenia cudne tym bardziej, ze my tez mamy, nie imiona, ale inicjaly na pierwszej stronie. jeszcze nie sa gotowe, ale jak beda to pokaze. a srodek jaki?/jakim drukiem pisany? bo rozumiem, ze na formulki czekasz

milego czytania
papa

aha a tego maila nie znalazlas, bo pisalam to wczoraj, nie dzisiaj, ale juz wszystko wiadomo
super !!
czyli jest mozliwosc zmiany koloru
ale jaka wachowa odpowiedz

no wlasnie czekam na wyslanie wzoru zaproszenia od tego sprzedawcy jakie on mi proponuje mowil mi jaka czionka ale nie pamietam a jak mi sie nie spodoba tekst albo czcionka to moge wprowadzic zmiany

takie mniej wiecej wygladaja
plus jeszcze zawieszki na alkohol i winetki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg JJ58[1].jpg (29,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg JJ42[1].jpg (26,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg JJ44[1].jpg (25,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg JJ57[1].jpg (30,9 KB, 7 załadowań)

Olivia 2.07.2014
Stary 2009-04-10, 05:04   #3352
diya1983
Zadomowienie

juuuuuuuuuuuuuuuupi udało mi się zmienić salę i to w ciągu 1 dnia ktoś odwołał ślub a tamta była nieciekawa no i bliżej Kościoła ufff
diya1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 05:16   #3353
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez diya1983 Pokaż wiadomość
juuuuuuuuuuuuuuuupi udało mi się zmienić salę i to w ciągu 1 dnia ktoś odwołał ślub a tamta była nieciekawa no i bliżej Kościoła ufff
hehe no to rzeczywiscie farta miałaś

Stary 2009-04-10, 05:18   #3354
diya1983
Zadomowienie

wiesz co, zaczęłam się zastanawiać nad tą dietką poołudniową, tylko mam 1 problem, nie potrafię zrezygnować ze słodyczy
Stary 2009-04-10, 05:24   #3355
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

heh... to moze w takiej sytuacji nie rezygnuj od razu z dnia na dzien.... zacznij coraz bardziej ograniczac az bedziesz w stanie odmowic sobie
zreszta mozna kawałek gorzkiej czekolady zjesc, bez wyrzutow sumienia
a juz po 2 tygodniach mozna wprowadzic naprawde pyszne desery, wcale nie bedace jakimis wielkimi słodyczami...
nawet na wizazu jest sporo przepisow wiec mysle, ze mozna przezyc jakos

Stary 2009-04-10, 05:42   #3356
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia;11825032
[B
mam pytanko do dziewczyn ktore maja konto na allegro[/b] ... mianowice jak moge sprawdzic czy dostalam jakas wiadomosc? czy przyjdzie mi na allegro? czy moze na mojego emaila? bo zakupilam zaproszenia dzisiaj wyslalam pieniazki i czekam na sprzedawace az wysle mi wzory tekstow czionke itp... a pierwszy raz kupowalam na allegro i jest to dla mnie czarna magia
Żabciu, wszystkie wiadomości przyjda do Ciebie na maila, kórego masz zapisanego w ustawieniach allegro (którego wpisałaś zapewne podczas rejestracji). Jakbyś miała jakieś problemy to pisz do mnie, pomogę

mnie by się dieta przydała, pozwalająca zrzucić 10 kg....ale słabą wolę mam i zamiast chudnąć, tyję

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 05:43   #3357
diya1983
Zadomowienie

postaram się... nie mam wyjścia, bo suknia wisi, jest bardzo dopasowana, niby można poszerzać ale wolę tego uniknąć. A od niedawna, odkąd biorę pewne leki zaczęłam tyć - w sensie mam straszny apetyt którego nie da się zahamować
na szczęście leki tylko jeszcze miesiąc a do ślubu niecałe 5 miesięcy. to zdążę zrzucić. mam ogólnie duże wahania wagi, bo generalnie jadam 6-7 razy dziennie i niczego sobie nie odmawiam, ale jak przechodzę na tryb 3 lekkie dziennie to póltora miesiąca i po 10 kilo. dam radę
Stary 2009-04-10, 06:21   #3358
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość
Miałam szyc w Arabelli w Golkowicach te modele ktore wkleilam pierwsze to niejest mi w nich dobrze a krawcowa miała mi uszyc do 1600 a suknie w salonach kosztowały do 3500 sa z salonu Szarm.Dlatego dzis znow ruszyłam na przymiarki i znalazlam na Filipa.Wiesz gdybym mogła zrobic fotke to napewnobym szyła u krawcowej lepiej nawet zapłacic 1600 niz 2980.Tez niewiem co z nia zrobie i jestem w kropce co dalej a czasu juz tak mało.Zreszta jak przymierzałam to panie w sklepie mi mowiły to juz trzeba zamawiac mało czasu u nas pół roku wczesniej ,a na Filipa mam czas do 20
a ja szyję w Krakowie za 800 zł ( cena z materiałem) i wzór taki jaki chce, wydrukowałam sobie z internetu zdjęcie i na tej podstawie krawcowa mi uszyje!!! Jest sprawdzona, chociaż trochę nawiedzona jak chcesz moge ci podać namiary . Musisz się zastanowić. Ja stwierdziłam, że szkoda pieniędzy na sukienkę w któej raz pójdę. Nie jestem z tych osób, które muszą mieć "metkę" Obeszłamw Krakowie wszystkie salony, wybrałam wzór i teraz szyje. Sukienka którą wybrałam kosztuje 3500 zł a ja zapłacę 800 zł.

nasz ślub 01.08.2009 r.

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

[quote=zlotko855;11824053]
Cytat:
Napisane przez groszek80 Pokaż wiadomość
witaj złotko. Nam Pani wstępnie oszacowała komplet na 3400, a w sumie zapłaciliśmy dokładnie 2810 zł. Cena złota u nich to 170 zł za gram, jak są kamienie to liczą osobno. W sumie moja była tańsza niż zakładano, a mojego lubego droższa. Z tego co nam powiedziała Pani, oni obliczają tą kwotę lekko ją zawyżając, aby potem klient był zadowolony, że musi zapłacić mniej, a nie więcej. Bardzo podobała mi się obsługa w tym salonie, ale musicie uważać na to jak będzie wam liczony rabat. Jedna Pani chciała nam policzyć rabat z targów tylko na złoto, a nie na brylanty!!! Zrobiłam małą rewoltę i potem było już ok!!! Obrączki mają piękne. I ten rubin My stwierdziliśmy, że lepiej wydać więcej na obrączki - są na całe życie, także zupełnie tak jak wy!! Pozdrawiam i w razie pytań chętnie odpowiem. A co z sukienką masz już coś upatrzonego??

ewurka my czekaliśmy tylko 3 tygodnie!! Strasznie szybko nam zrobili, teraz myślimy jeszcze o tym co napisać w środku...
quote]

nam wlasnie pani tez liczyla zawyzajac cene, zeby nie bylo rozczarowania mozesz mi powiedziec, czy faktycznie tam w tej ich gwarancji zmniejszanie/powiekszanie (bo odswiezanie na pewno) tez jest zawarte? nam pani powiedziala, ze tak, ale nie wiem jakos sie o to boje, bo w kilku salonach nam powiedziano, ze ze zmiana rozmiaru jest problem przy brylancikach, a tam nie i to tez mnie przyciaga, nie mowiac juz o rubinie dobrze, ze powiedzialas mi co jest z tym rabatem, dziekuje zwroce na to uwage, jesli bedziemy tam kupowac, zeby policzyli na wszystko.
co do sukienki to zrobilam dopiero pierwsze rozeznanie (bylam na filipa i na dlugiej, w madonnie tez ale tam nawet sukienki nie zmierzylam, bo nie umowilam sie na termin:/)
wkleje dwa moje typy, w ktorych dobrze sie czulam i podobaly mi sie.
a ty groszku masz juz sukienke?

jeszcze co do napisu w obraczce, to my dzis pomyslelismy ze moze "tylko twoj i data" - na mojej, a na TZa "tylko twoja i data"? ale to pierwsza mysl, wiec jeszcze nie wiemy. a szybko wam zrobili te obraczki, pewnie podaja termin 6 tygodniowy tak na wszelki wypadek
co myslicie dziewczyny?

Załącznik 2176684 Załącznik 2176685
Witaj złotko. zmniejszanie i powiększanie jest w cenie. Jak odebraliśmy nasze obrączki, to mojego lubego (wiesz jak to jest z mężczyznami)była za duża i na poczekaniu złotnik nam zmniejszył. Powiedział też, że jeżeli chodzi o moją obrączkę, to nie ma problemu tylko na 1 dzień trzeba ją zostawić. Ja już wzór mam, ale będę szyć u krawcowej w Krakowie za 800 zł. 4 maja pierwsza przymiarka
nasz ślub 01.08.2009 r.
groszek80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 07:02   #3359
rptrbj1978
Rozeznanie

Dot.: Sluby grudzień 2009 r.

wielka sorka dorga zabciu gdybym wiedziała ze to atkie wielkie przestepstwo to bym nie dotkneła klawiatury palcem bardzo wszystkich przepraszam ze osmieliłam sie wkleic nowy watek niech mi ktos doradzi jak sie to usuwa. pozdrawiam.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Widze sluby sierpniowe sobie spokojnie sa...wiec o co tu chodzi? jakby ktos był uprzejmy mi wyjasnic zamiast krytykowac jak wielkie przestepstwo popelniłam chcac porozmawiac zosobami z tej samej pory roku.
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 07:16   #3360
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
super !!
czyli jest mozliwosc zmiany koloru
ale jaka wachowa odpowiedz

no wlasnie czekam na wyslanie wzoru zaproszenia od tego sprzedawcy jakie on mi proponuje mowil mi jaka czionka ale nie pamietam a jak mi sie nie spodoba tekst albo czcionka to moge wprowadzic zmiany

takie mniej wiecej wygladaja
plus jeszcze zawieszki na alkohol i winetki
Piękne zaproszenia
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości