|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sluby sierpniowe 2009
Cytat:
Miałam szyc w Arabelli w Golkowicach te modele ktore wkleilam pierwsze to niejest mi w nich dobrze a krawcowa miała mi uszyc do 1600 a suknie w salonach kosztowały do 3500 sa z salonu Szarm.Dlatego dzis znow ruszyłam na przymiarki i znalazlam na Filipa.Wiesz gdybym mogła zrobic fotke to napewnobym szyła u krawcowej lepiej nawet zapłacic 1600 niz 2980.Tez niewiem co z nia zrobie i jestem w kropce co dalej a czasu juz tak mało.Zreszta jak przymierzałam to panie w sklepie mi mowiły to juz trzeba zamawiac mało czasu u nas pół roku wczesniej ,a na Filipa mam czas do 20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Rozeznanie
|
[quote=groszek80;11823364]
witaj złotko. Nam Pani wstępnie oszacowała komplet na 3400, a w sumie zapłaciliśmy dokładnie 2810 zł. Cena złota u nich to 170 zł za gram, jak są kamienie to liczą osobno. W sumie moja była tańsza niż zakładano, a mojego lubego droższa. Z tego co nam powiedziała Pani, oni obliczają tą kwotę lekko ją zawyżając, aby potem klient był zadowolony, że musi zapłacić mniej, a nie więcej. Bardzo podobała mi się obsługa w tym salonie, ale musicie uważać na to jak będzie wam liczony rabat. Jedna Pani chciała nam policzyć rabat z targów tylko na złoto, a nie na brylanty!!! Zrobiłam małą rewoltę i potem było już ok!!! Obrączki mają piękne. I ten rubin ![]() ![]() ewurka my czekaliśmy tylko 3 tygodnie!! Strasznie szybko nam zrobili, teraz myślimy jeszcze o tym co napisać w środku... ![]() quote] nam wlasnie pani tez liczyla zawyzajac cene, zeby nie bylo rozczarowania ![]() ![]() ![]() co do sukienki to zrobilam dopiero pierwsze rozeznanie (bylam na filipa i na dlugiej, w madonnie tez ale tam nawet sukienki nie zmierzylam, bo nie umowilam sie na termin:/) wkleje dwa moje typy, w ktorych dobrze sie czulam i podobaly mi sie. a ty groszku masz juz sukienke? jeszcze co do napisu w obraczce, to my dzis pomyslelismy ze moze "tylko twoj i data" - na mojej, a na TZa "tylko twoja i data"? ale to pierwsza mysl, wiec jeszcze nie wiemy. a szybko wam zrobili te obraczki, pewnie podaja termin 6 tygodniowy tak na wszelki wypadek ![]() co myslicie dziewczyny? 05[1].jpg RE_MG_3575[1].jpg
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20091003580517.html Nasz ślub ![]() ![]() ![]() "całe życie z wariatami i niech tak już zostanie ![]() Edytowane przez zlotko855 Czas edycji: 2009-04-10 o 00:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta jest cudna !!! Dziewczyny a ja znowu słyszałam ze jak sie ma kamien w obraczce to nie mozna jej zwiekszyc ...Prawda to ??? Wiem ze wiele z was ma juz obraczki zamówione , czy jubilerzy mowia cos na ten temat. Cytat:
Moze złoto jest gorszej próby ?
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek ![]() Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2009-04-09 o 21:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Rozeznanie
|
wiem ze to nie to forum, a nie czytalam o tej diecie, czy mozesz mi powiedziec jak dlugo trwa ta dieta, bo ja wytrwala nie jestem jesli chodzi o jedzenie. ale ktos wczesniej napisal, ze nie chodzi sie glodnym
![]()
#3337 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny!! nie bylo mnie tu dobry kawalek czasu!! ale zrobilam sobie dowyk od wizażu zeby nadgonic z moja pracą mgr
![]() co do obraczek to ja mam z łączonego złota ![]() ![]() ![]() P.S. czy moge prosić o zmianę daty mojego slubu w kalendarzu? z 22go na 15go sierpnia ![]()
moja pasja Edytowane przez Elcia85 Czas edycji: 2009-04-09 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3338 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A JESZCZE PYTANIE MAM JAK U WAS Z MUZYKA W KOSCIOLKU?jA WYMARZYŁAM SOBIE SOPRAN,SKRZYPCE I ORGANY ![]() Wejście: W. A. Mozart - Laudate Dominum - sopran + skrzypce + organy Ofiarowanie: F. Schubert - Ave Maria - sopran + organy(TU PEWNIE BEDE RYCZEC ) Komunia: Panis Angelicus sopran + organy + skrzypce Po błogosławieństwie przy podpisywaniu dokumentów: Bach - Aria na strunie G - skrzypce + organy Wyjście: Marsz Mendelssohna - organy solo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wydaje mi sie, ze moze te obraczki z laczonego bialego i zoltego zlota, po pewnym czasie brzydko wygladaja, bo kazde zloto inaczej sie sciera? nie wiem, to tylko moj chlopski rozum ![]() ja chce z bialego ale nierodowanego zlota (kolor slomkowy) z brylancikiem a jak laczone to wlasnie nierodowane z zoltym i brylancik
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20091003580517.html Nasz ślub ![]() ![]() ![]() "całe życie z wariatami i niech tak już zostanie ![]() Edytowane przez zlotko855 Czas edycji: 2009-04-09 o 22:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Wtajemniczenie
|
NIE,NIEMAM MIALAM TYPY ALE OKAZALY SIE POMYLKA JA COS PODOBNEGO DO TWOJEJ DRUGIEJ Z fILIPA CHCE ALE NIEMAJA STRONKI WWW I NIEMAM JAK POKAZAC JEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny znalazłam cos o tej diecie SB ktora polecacie oto link do niej http://radkowiecki.is.evil.pl/dieta.html,,,,,, oraz tu z jadłospisami http://dietaplazpoludnia.ilonka.org/...=161&Itemid=47
A ja juz zmykam lulu DOBRANOCKA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
nie, nie, teraz to schudłam nie wiem dlaczego i przytyc w ogole nie moge
a co do SB to pamietam, ze jakos w ciagu miesiaca z 3 kg mi spadlo, pozniej znow troszke i nie bylo problemow z utrzymaniem wagi... oczywiscie mozna wiecej schudnac, ale mi tylko tyle trzeba wtedy bylo, ale jakbym trzymala sie jej scisle to na pewno wiecej by ubylo ![]() uwazam diete SB za jedna z najnormalniejszych, bo najpierw sie ogranicza pewne produkty ale pozniej wchodza, w mniejszych ilosciach, ale jednak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- nie, nie, teraz to schudłam nie wiem dlaczego i przytyc w ogole nie moge a co do SB to pamietam, ze jakos w ciagu miesiaca z 3 kg mi spadlo, pozniej znow troszke i nie bylo problemow z utrzymaniem wagi... oczywiscie mozna wiecej schudnac, ale mi tylko tyle trzeba wtedy bylo, ale jakbym trzymala sie jej scisle to na pewno wiecej by ubylo ![]() uwazam diete SB za jedna z najnormalniejszych, bo najpierw sie ogranicza pewne produkty ale pozniej wchodza, w mniejszych ilosciach, ale jednak ![]() ![]()
#3343 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczysz za 16 dni :O lezy sobie na szafie rozlozona na przescieradle i przykryta folia aby ja muchy nie obesra*y hehe :P Cytat:
jak jest nieczyste zloto to owszem ![]() ja mam takie Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Ja też będę ślubowała w sierpniu, a dokładnie 08.08.2009r. ![]() ![]() Ale jeszcze długa droga przed nami... - kwiaty, zaproszenia, USC - bo papierki od nich są ważne TYLKO 3 miesiące, wybór świadków, ostateczna lista gości, pierwszy taniec, alkohol, napoje, owoce, bielizna, biżuteria i buty dla mnie, samochód, no a przede wszystkim zdrowie i dobre samopoczucie! Co do dyskusji, żeby zlikwidować to forum i przenieść się do ogólnego, hmmm, jestem przeciwna temu. Uważam, że osobom, które biorą ślub w sierpniu to jest bliższe, bo dotyczy określonej, zamkniętej liczby osób. Bądźmy szczerzy, co interesuje osobę biorącą ślub latem, np jaką etolę, futerko założy ktoś zimą? Nie jest moim zamiarem urażenie kogokolwiek, napisałam po prostu tak jak jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Zakorzenienie
|
Sliczne obraczki
![]() my bedziemy mieli podobne ![]() mam pytanko do dziewczyn ktore maja konto na allegro ... mianowice jak moge sprawdzic czy dostalam jakas wiadomosc? czy przyjdzie mi na allegro? czy moze na mojego emaila? bo zakupilam zaproszenia dzisiaj wyslalam pieniazki i czekam na sprzedawace az wysle mi wzory tekstow czionke itp... a pierwszy raz kupowalam na allegro i jest to dla mnie czarna magia ![]()
![]() |
#3346 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
martucha nie wiem jak to zrobilam, ze przeoczylam twojego posta, juz pisze. ladna jest ta suknia i to baaardzo. hmmm nie wiem czy dobrze rozumiem o co ci chodzi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
zaaabciu ja ci nie pomoge, bo nie mam konta na allegro. zawsze robi to za mnie siostra badz brat. a pamietasz jak rozmawialysmy o tym prezencie dla rodzicow? to napisalam jeszcze wtedy w nocy tam maila i pan odpisal na drugi dzien. pisalam o tym chyba wczoraj i umiescialam tu dla ciebie jego odpowiedz, czytalas? jakby co to skopiuje jeszcze raz ![]() agus bardzo ladne obraczki, gdzie kupowaliscie jesli mozna wiedziec? powiedzieli wam, ze w tych z kamyczkiem i laczonych mozna zmieniac rozmiar jakby co?
![]() |
#3347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mam pojecia co robisz ![]() musze znowu zadzwonic do tego sprzedawcy co teraz ![]() no pamietam o tym prezencie ![]() wlasnie mialam Ci pisac czy sie Twojemu TZetowi podoba ![]() a nie widzialam postu dla mnie .... zaraz jeszcze raz sprawdz ![]() a czemu Ty jeszcze nie spisz?
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie szukaj tego postu, bo tutaj tak szybko wszystko sie przewija, ze dluuuugo by ci to zajelo, zaraz ci skopiuje to co napsal ten pan. a TZowi podobaly sie te statuetki, a cena zaskoczyla ![]() ![]() wlasnie zaraz zmykam spac, jutro wolne, wiec jakos tak zwklekam, dotego TZ dopadl jakas nowa gre, wiec tak siedzimy i marnujemy czas. ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Witam Pani , Dziękuję za zainteresowanie naszą ofertą. Odpowiadając na Pani pytania: Statuetki szklane są wykonywane w technologii fusingu, czyli topienia szkła w bardzo wysokich temperaturach. Każdy egzemplarz jest wykonywany ręcznie. Do barwienia szkła stosuje się specjalne farby, które zatapiają się w szkle - dzięki czemu farba nigdy nie zetrze się, nie wyblaknie, nie zniknie. Powłoka statuetek jest gładka i połyskliwa. W zależności od użytych barwników powstają różne efekty. Występuje np. efekt bąbli: http://www.studioszkla.pl/pl/galeria...orm_one/01.htm Bąble powstają samoistnie i nie mamy nad nimi kontroli, co sprawia, że mimo podobieństwa, każdy egzemplarz ma indywidualny charakter. Biorąc pod uwagę powyższe czynniki, zachowanie barwników w wysokiej temperaturze, kolor można zmienić, lecz musimy ocenić, czy połączenie pozwoli uzyskać wymagany efekt. Warianty kolorystyczne może Pani poznać oglądając stronę 1. Studio Szkła - http://www.studioszkla.pl/pl/galeria/gallery.htm 2. Statuetki Szklane - http://www.statuetkiszklane.pl/pl/st...statuettes.htm Jeśli jakieś połączenie kolorystyczne będzie Pani odpowiadać, proszę o przesłanie zdjęć z naszych stron. Istnieje także możliwość zmiany rozmiarów statuetki, jednak przy dużej modyfikacji, ulegną również zmianie koszty wyrobu. Napisy na statuetkach są grawerowane laserowo. Laser wypala górną powierzchnię szkliwa, jednocześnie matowiąc ją. Reszta powierzchni pozostaje połyskliwa i gładka. W zależności od kolorystyki powierzchni, kontrastowość jest większa, bądź mniejsza - co widać w projektach przedstawionych na naszej stronie. Istnieje też możliwość zmiany dedykacji na statuetce, trzeba jednakże pamiętać, iż duża ilość tekstu będzie się źle komponowała na statuetce. Tekst powinien być symboliczny, powinien stanowić dodatek do statuetki. Istnieje możliwość realizacji indywidualnego projektu wg Państwa wskazówek, pomysłów, które odpowiednio przekształcamy do potrzeb technologii fusingu. Nie umieściliśmy jeszcze na allegro innej oferty prezentu dla rodziców - patery, na której również istnieje możliwość wygrawerowania tekstu. Kolorystyka pater jest również dowolna. Przykłady znajdują się na stronie www.studioszkla.pl (która jest w budowie). Pozdrawiam i zapraszam, Leszek Nojman to jest ten mail. ok ide juz spac ![]() dobranoc
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20091003580517.html Nasz ślub ![]() ![]() ![]() "całe życie z wariatami i niech tak już zostanie ![]() Edytowane przez zlotko855 Czas edycji: 2009-04-10 o 00:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ciesze sie ze TZetowi sie podoba ta statuletka ![]() tak tak ja w NY i jak wy spicie to ja siedze na wizazu a w czasie kiedy Wy piszecie to ja w pracy albo w szkole jestem ![]() ma nadzieje ze ktos mi pomoze z tym allegro ![]() a zamowilam te http://www.allegro.pl/item538525972_...ny_papier.html kolor pierwszy ale wzorek bedzie taki jak na tych ciemno zielonych i zamiast inicjalow cale imiona Karolina & Pawel ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3350 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() milego czytania ![]() papa aha a tego maila nie znalazlas, bo pisalam to wczoraj, nie dzisiaj, ale juz wszystko wiadomo ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20091003580517.html Nasz ślub ![]() ![]() ![]() "całe życie z wariatami i niech tak już zostanie ![]() Edytowane przez zlotko855 Czas edycji: 2009-04-10 o 00:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jest mozliwosc zmiany koloru ![]() ale jaka wachowa odpowiedz ![]() no wlasnie czekam na wyslanie wzoru zaproszenia od tego sprzedawcy jakie on mi proponuje mowil mi jaka czionka ale nie pamietam ![]() ![]() takie mniej wiecej wygladaja ![]() plus jeszcze zawieszki na alkohol i winetki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Zadomowienie
|
juuuuuuuuuuuuuuuupi
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3354 |
Zadomowienie
|
wiesz co, zaczęłam się zastanawiać nad tą dietką poołudniową, tylko mam 1 problem, nie potrafię zrezygnować ze słodyczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Zakorzenienie
|
heh... to moze w takiej sytuacji nie rezygnuj od razu z dnia na dzien.... zacznij coraz bardziej ograniczac az bedziesz w stanie odmowic sobie
![]() zreszta mozna kawałek gorzkiej czekolady zjesc, bez wyrzutow sumienia ![]() a juz po 2 tygodniach mozna wprowadzic naprawde pyszne desery, wcale nie bedace jakimis wielkimi słodyczami... ![]() nawet na wizazu jest sporo przepisow wiec mysle, ze mozna przezyc jakos ![]()
#3356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mnie by się dieta przydała, pozwalająca zrzucić 10 kg....ale słabą wolę mam i zamiast chudnąć, tyję ![]()
![]() |
#3357 |
Zadomowienie
|
postaram się... nie mam wyjścia, bo suknia wisi, jest bardzo dopasowana, niby można poszerzać ale wolę tego uniknąć. A od niedawna, odkąd biorę pewne leki zaczęłam tyć - w sensie mam straszny apetyt którego nie da się zahamować
![]() na szczęście leki tylko jeszcze miesiąc a do ślubu niecałe 5 miesięcy. to zdążę zrzucić. mam ogólnie duże wahania wagi, bo generalnie jadam 6-7 razy dziennie i niczego sobie nie odmawiam, ale jak przechodzę na tryb 3 lekkie dziennie to póltora miesiąca i po 10 kilo. dam radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3358 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- [quote=zlotko855;11824053] Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sluby grudzień 2009 r.
wielka sorka dorga zabciu gdybym wiedziała ze to atkie wielkie przestepstwo to bym nie dotkneła klawiatury palcem bardzo wszystkich przepraszam ze osmieliłam sie wkleic nowy watek niech mi ktos doradzi jak sie to usuwa. pozdrawiam.
---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Widze sluby sierpniowe sobie spokojnie sa...wiec o co tu chodzi? jakby ktos był uprzejmy mi wyjasnic zamiast krytykowac jak wielkie przestepstwo popelniłam chcac porozmawiac zosobami z tej samej pory roku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.