|
|
#3541 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
baaardzo Ci dziękuję
Cytat:
Cytat:
jakby było dziecko wszystko by się ułożyło i TŻ też pracę by znalazał bo miałby mobilizację![]() Cytat:
ja też rzadko piszę chcoiaż staram się czytać regularnie i podpatruję codziennie forum.. ja swoje zdjątka wrzuciłam z efektem chociaż to dopiero miesiąc dól ale już coś widać,Ty wstaw swoje czekamCytat:
nie mówię żeby dzieci dzieci miały ale ja tam mam 28 lat synka-7 lat i córkę-3 latka na studiach dają mi 20 lat hehe i dzieciaczki w niczym mi nie przeszkadzają nie mogę nie wspomnieć też o wspaniałym mężu![]() ![]() Cytat:
Cytat:
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. Edytowane przez milunia27 Czas edycji: 2009-04-10 o 15:12 |
||||||
|
|
|
|
#3542 |
|
Rozeznanie
|
Niunia20 ja ci mowię,że to pewnie moja mała siostra w nocy odgryzła
![]() a tak na poważnie,to weź ty się zmobilizuj i śmignij do lekarza. pewnie coś poradzi. ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- milunia27 cudoooowne masz te swoje ząbki ![]() ![]() ![]() zazdroooszczę
|
|
#3543 |
|
Rozeznanie
|
moge? za mna juz wyzyty u ortodonty nastepna to bedzie zakladanie gumek rozpychajacych(?) nie znam fachowo tych nazw
pozniej zakladanie aparatu... ba aparatow!! musze miec gorny dolny przedni i grubolukowy!! :/ czy ktos ma grubolukowy? bo te przednie z gumeczkami chcialam i mnie kreca )ale grubolukowy?! straszne! przeszkadza w calowaniu? bo ja tu mam 20lat meza szukac a tu o hahaha ![]() i bede miala cos tam krzyzowe...gumki czy cos.. no z gornej 5 na dolna 4 czy jakos.. to tez mi sie nie podoba.. prosze o odp co do grubolukowego ;> czy kazdy ma taki kwadracik na srodu? bo mi ortodonta to narysowal na odlewie i ni jak nie przypominalo tego co znalazlam na googlach!:O |
|
|
|
|
#3544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie masz czego zazdrościć niedługo Twoje takie będą a ja tam jeszcze dużo bym zmieniła w nich i to to to tamto mi nie pasuje orto śmieje się zawsze ze mnie
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. |
|
|
|
|
|
#3545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie wada polega na wykrzywieniu jedynek, więc ciężko NIE zauważyc tego, bo tak poza tym to chyba ząbki są raczej tej samej wielkości i ładne, mega się nie mogę doczekać jak to wszystko się w moich ustach będzie zmieniało, pewnie pierwsze dni spędze z głową w lusterku ![]() Smv u Ciebie tez widać niesamowity postęp, booo filmik obejrzałam DD i aż mi milej na serduszku było jak myślałam, ze moje ząbeczki się będą tak zmieniały :PLady No Nick a Ty się kiedy pochwalisz swoimi postępami? <baaasty jeszcze większy sęp> :P1000days Twój drugi maluszek będzie miał starsze rodzeństwo, czyli coś bezcennego ![]() ![]() ![]() Milunia27 haaa, piękne ząbeczki, więc nic już nie zmieniaj :PPP I te na dole jak na mięsiąc to już takie całkiem prostawe są
- Człowiek może zawrócić, jeśli się boi. - Nie w połowie wędrówki. Aparatka! 13.06.2009 Edytowane przez bastylianka Czas edycji: 2009-04-10 o 16:43 |
|
|
|
|
|
#3546 |
|
Rozeznanie
|
dla osób które nie potrafią sobie wyobrazić jak to wygląda wklejam rysunek.
dla osób które nie potrafią sobie tego wyobrazić jak ja to zrobiłam pocieszenie JA TEŻ NIE WIEM jakim cudem to zrobiłam
|
|
#3547 |
|
Raczkowanie
|
<głeboki szok>
- Człowiek może zawrócić, jeśli się boi. - Nie w połowie wędrówki. Aparatka! 13.06.2009 Edytowane przez bastylianka Czas edycji: 2009-04-10 o 16:51 |
|
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3549 |
|
Rozeznanie
|
a ja dziś dołączyłam do grona aparatek i już czuję, że mnie będzie boleć.
mam takie pytanie, a mianowicie aparat i pierścienie mam od szóstek także spokojnie bez żadnego ściągania elementów będę mogła zaleczyć siódemki?
|
|
#3550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jej ja mam 27 lat i dopiero o tym myślę a Ty masz już takie duże harpagany ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() Myślę, że będziesz mogła je zaleczyć, ale dentysta prawdę Ci powie |
||
|
|
|
|
#3551 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Hm... wiecie, moje dziecko ma 22 lata, tak samo jak ja. Muszę najpierw jego odchować porządnie a potem dopiero będziemy myśleć Nie oszukujmy się, mój 22letni TŻ mentalnie jest czasem 8 a czasem nawet 3 latkiem (faza na "nie"). I dlatego nastawiam się na dluuugie czekanie aż jemu poustawia się w głowie bo ja nie chcę mieć w nim pomocy przy dziecku. On ma być przy dziecku tyle samo co ja a nie tylko pomagać z doskoku, jak mu się chce itd. Hm, nawet na początku powinien być więcej niż ja bo ja już będę miała 9 miesięcy zaliczone Oj, bidny ten mój chłop jest ze mną, bidny... A tak serio to instynkt macierzyński obudził się we mnie nagle jakiś rok temu. Jak wcześniej mnie otrząsało na dzieci poniżej 14 roku życia to tak teraz.... ciągnie jak głupią. Ale mam też mózg, nie tylko hormony i wiem, że nie miałabym za co je utrzymać itd. Na rodziców nie liczę bo to moje dziecko a nie ich. Oni już swoje mają z głowy Poza tym, za głupia jeszcze jestem, siano w głowie i niewiele więcej A co do języka... dobrze, że nie bardziej i głębiej bo język jest baaardzo mocno ukrwiony i łatwo w ten sposób stracić sporo krwi. Ale zdolna jesteś, możesz się chwalić i być dumna
|
||
|
|
|
|
#3552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nic ściągać nie będę musiała, bo jak gość powiedział, że jak zameczek odpadnie to stówa za przyklejenie to zwątpiłam nooo bez jaj i co stówa dlatego, że idę do dentysty? PF PF PF!
|
|
|
#3553 | |
|
Rozeznanie
|
Witam witam dziewczynki!!
Zaginęłam na dwa dni, bo odcięli mnie od świata (nie miałam Internetu ). A tak nie mogłam się doczekać jak się Wam pochwale, że nie mam już hyraxa Co prawda myślałam, że będzie lepiej, ale niestety zęby tak bolą po ściągnieciu tego, że nie mogę jeszcze zbytnio gryźć, a tak chciałam pożreć coś dobrego Miejmy nadzieję, że szybko przejdzie ból. Po prawej stronie to 5 i 6 mi się ruszają- masakra. Ale przeżyję!! Najważniejsze, że już nie mam tego i tak nie seplenie ![]() Następna wizyta 14 maja orto usunie mi pozostałości cementu po hyraxie, bo bezpośrednio przy zdejmowaniu nie wytrzymałabym z bólu. No i zakładam dół metalowy ![]() W ogóle to jestem sprytna (ale skromność ). Jak hyrax odkleił mi się za pierwszym razem to poszłam do orto przykleiła mi go i część tego aparatu na góre mi założyła, więc płaciłam tylko za aparat- za wizytę już nie wzięła. Teraz zdejmowanie hyraxa i zakładanie dalszej części aparatu, znowu opłata za wizyte mnie ominęła, bo dopłacałam tylko za aparat. No i w maju też mnie pewnie ominie bo zapłacę tylko za aparat na dół Dodaje fotki, gdzieś tam już dodawałam, ale pokaże Wam jeszcze raz od początku do dziś 1)przed rozpoczęciem leczenia ortodontycznego 2) 2 tygodnie z hyraxem 3-4) hyrax + aparat szafirowy do trójek 5-7) aparat cały na górze (bez hyraxa) 8) łuk podniebienny Ale zdjęć nawrzucałam, ale nie mogłam się zdecydować, które dodać, więc dałam wszystkie. Nie musicie oglądać, jak się Wam nie chce ![]() Mam nadzieję, że się nie przestraszycie ![]() A teraz wracam do czytania, bo dwa dni mnie nie było a tu z 5 stron do czytania, paple jedne no!! ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
najmlodsza to chyba jestem JA!
![]() 14 lat...
|
|
#3555 |
|
Rozeznanie
|
moniczkaaSnk witaj
bastylianka wstaw foty,to osądzimy,czy naprawdę te twoje ząbki są tragiczne ![]() pewnie wyolbrzymiasz! spójrz na moje kły. ![]() Niunia20 matkoooo ![]() to aż taki kawałek?śmigaj czym prędzej do lekarzaaa. milunia27 ty nie wymyślaj! ładniuchne masz ząbki!! ![]() masz szczęście,że osiągnełaś poprawę. np. moja koleżanka nosiła aparat 2 lata,a po ściągnięciu cofneła jej się wada.. nie dość,że wydała tyle kasy,to jeszcze się namęczyła,nacierpiała(ból itd.). Napewno wina leży trochę po jej stronie,a trochę po orto,która nie potrafiła dopilnować leczenia. Ale nic dziwnego jak nie nosiła retencji. ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- kosheen ale poprawa ![]() jak ja ci zazdroszczę!!!klada O! 14 lat-fajny wiek.
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No co Ty?! Ja wczoraj byłam na przyklejeniu zameczka ceramicznego i NIC nie płaciłam
|
|
|
|
|
|
#3557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyluzuj no niestety nie wyolbrzymiam :P i nie pokaze ! :P bo są paskudne i byście uciekły :P i co ja bym tu sama, biedna z krzywymy ząbkami poczęła? ;D
- Człowiek może zawrócić, jeśli się boi. - Nie w połowie wędrówki. Aparatka! 13.06.2009 Edytowane przez bastylianka Czas edycji: 2009-04-10 o 18:14 |
|
|
|
|
|
#3558 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3559 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. |
||||
|
|
|
|
#3560 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3561 |
|
Rozeznanie
|
Buuu dziewczyny mam doła, bo dziś patrzę w lusterko i zrobiła mi sie szczelinka miedzy jedynka a dwójka taka tyci tyci praktycznie tylko ja ja zauważam ale jestem załamana bo jak się okaże że nici ze zdejmowania to będzie masakra. Chociaż płytke retencyjna mam robioną na idealne już ustawienie więc moze w razie czego to pomoże.
|
|
|
#3562 |
|
Rozeznanie
|
kosheen gołym okiem widac jaka poprawa!!!Nawet duża.
a czy mi sie zdaje,czy ty też miałaś problem z językiem? to znaczy wypychałaś nim zęby?? ![]() bo tak na zdjeciu wyglada.
|
|
#3563 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Być może teraz tak robię, bo mam ten łuk podniebienny i ciągle tam ten język czegoś szuka Poza tym nie mogę domykać do końca zębów, mam je w nowej pozycji, więc do wszystkiego muszę się przyzwyczaić ![]() O języku nikt mi nigdy nic nie powiedział, a orto zauważyła by chyba coś takiego czy nie ?
|
|
|
|
|
|
#3564 |
|
Rozeznanie
|
No raczej by zauważyła
![]() Poprostu jestem uczulona na tym punkcie,bo sama mam ten problem. ![]() A na 2 zdjęciu tak właśnie wyglądało jakbyś pchała ten język pomiędzy zeby. Ale może się mylę. Chociaz powiem,że u mnie mój pierwszy orto. nawet o tym nie wspomniał dopiero moja druga orto. ![]() Ale jeżeli nic nie zauważyła,to być może jakoś złożyłaś akurat ten język do zdjęcia tylko.
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3566 |
|
Rozeznanie
|
Taaak przeszukaj wątek.
![]() Jakoś ostatnio wstawiałam także nie są tak daleko ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- O ile pamiętam na 109 stronie ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- parodia a czemu pytasz?
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo obie mamy wady spowodowane wypychaniem języka i od tego jest Twoja przerwa? łe, to moje i tak były bardziej extreme
|
|
|
|
|
|
#3568 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam takie pytanie po jakim czasie ,,dziury" po wyrwanych czwórkach się załatają. Tzn. kiedy na ich miejsce wejdzie mi reszta zębów. I jeszcze jedno skoro moje zębiszcza są już mniej więcej w prostej linii, nie są stłoczone to będę miała przesuwane 5 i 6 do przodu czy jak?
Wtedy 7 zostaną nie przesunięte, bo tam nie mam zamków ani pierścieni. ![]() Aha i melduję turkusowe gumki i metalowy łańcuszek na dwójkach i jedynkach widziałam, ze któraś z Was też taki miała
|
|
#3569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale zęby mam przez to wysuniętę przednie do przodu,a tylne wepchnięte do tyłu. ![]() Bo pcham język tam gdzie nie trzeba,ale teraz już poprostu jak przełykam język jest na swoim miejscu. Zdaje mi się,że jak założą mi już aparat,to dostanę zaporę na język. Narazie muszę ćwiczyć. ![]() Dla mnie moje zeby to i tak są extrem A ty wrzucisz jakieś zdjęcie??
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
20.04 orto ma mi założyć właściwy łuk do wepchnięcia zębów
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2009-04-10 o 19:22 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.

tylko prace mam słabo płatną...a on pracy w ogole nie ma wiec o...a poza tym to chyba mało dojrzali jestesmy;]
jakby było dziecko wszystko by się ułożyło i TŻ też pracę by znalazał bo miałby mobilizację
nie mówię żeby dzieci dzieci miały ale ja tam mam 28 lat synka-7 lat i córkę-3 latka na studiach dają mi 20 lat hehe i dzieciaczki w niczym mi nie przeszkadzają nie mogę nie wspomnieć też o wspaniałym mężu

nie masz czego zazdrościć niedługo Twoje takie będą

). A tak nie mogłam się doczekać jak się Wam pochwale, że nie mam już hyraxa
Miejmy nadzieję, że szybko przejdzie ból.