|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od dziś nie prostuję! Ktoś się przyłączy?
Cytat:
a polecic moge schauma proste i lsniace- odzywka mnie totalnie zaskoczyla, kupilam przez przypadek a jest genialna- wiadomo, ze np konce mi sie wywijaja, ale wlosy sa gladkie a nie napuszone- dla mnie ta odzywka daje lepszy efekty niz wax i wszystko co do tej pory stosowalam |
|
|
|
|
#1412 |
|
Raczkowanie
|
Schauma mowisz ?- Napewno sprubuje
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
yhy- ja mam balsam, ale sa rozne produkty z tej serii (fioletowe opakowanie) kupie na pewno wszystkie pozostale, ale najpierw musze pokonczyc setki innych kosmetykow bo juz nie mam na nie miejsca
|
|
|
|
#1414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez mam strasznie duzo tych roznych kosmetykow, co chwila cos nowego kupuje - do wyprobowania. ale z drugiej strony wiadomo ze efekty raczej uzyska sie po zuzyciu wieksze ilosci buteleczki - szamponu czy odzywki. nie wiem kiedy ja to wszystko zuzyje;p
|
|
#1415 |
|
Rozeznanie
|
nie prostowałam włosów chyba z miesiąc,wyglądają lepiej.ale korci mnie żeby to zrobić.wkurza mnie tylko to, że wiem że jak teraz choć raz wyprostuję to końcówki od razu zrobią się jasne i będą się rozdwajać
|
#1416 |
|
Zadomowienie
|
no to od dzisiaj robie przerwe z prostowaniem;] narazie do najlblizszej imprezy.... czyli do wtorku... ;p dzis spalam z warkoczykami, rano grzywke troche wyprostowalam, bo z moja grzywka to inaczej nie da sie... ;p a pozniej zobacze co dalej ;]
|
#1417 |
|
Zadomowienie
|
ja przestanę prostowac chyba za tydzie, gdyż idę do fryzjera obciąc te znisczone włoski :P
a potem spinanie i regeneracja mam nadzieje, że tutaj z wami, będzie łatwiej ![]() macie może jakieś pomysły na spinanie włosów krótkich ( do ramion ) , prócz kucyka ? :P bo nie chcę codziennie chodzić w kucyku lubię częste zmiany ![]() może jakoś spinać je spinką, czy tapirować, czy jak ? pomózcieee najlepiej jakieś fotki. będę wdzięczna ogromnie
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ciagu ostatniego miesiaca wyprostowalam tylko raz wlosy (jak dla mnie to wielki sukces) i musze stwierdzic, ze moje wlosy odżyły... Nie sa juz takie cienkie, suche, nie łamia sie i przede wszystkim nie kreca sie we wszytskie strony tylko ukladaja w ladne fale, ale narazie nosze je spiete, bo sa za krotkie jeszcze.... Dlatego jeszcze bardziej ostro regeneruje, zapuszczam wlosy i unikam prostownicy, bo widze efekty,a to cieszy
|
|
|
|
#1419 |
|
Konto usunięte
|
A ja się pochwalę. W tym roku wyprostowałam tylko 2 razy włosy. A od września tamtego roku ograniczam. Chyba nauczyłam się już żyć bez prostownicy, suche rozdwojone włosy mnie przerażają. Na dodatek zapuszczam, więc wolę nie niszczyć końców
![]()
|
|
|
|
#1420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
nie prostuje od około 1,5-2 miesiaca i widać poprawę w stanie włosów i to zadowalającą.
|
#1422 |
|
Raczkowanie
|
Mojej siostruni by sie przydało ...nie prostować włosków.
|
|
|
|
#1423 |
|
Zadomowienie
|
schowaj jej prostownice ;] ;p
|
#1424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze, ja już nie wytrzymuje ze swoimi włosami ;( nie prostuję od ok 4 miesięcy a ciągle są tragiczne ;(
|
|
#1425 |
|
Raczkowanie
|
Ja należę do tych, którzy włosów niby nie muszą prostować, podkręają mi się tylko od kucyka i grzywka gdy ją miałam...... może dwa razy w życiu mi się zdarzyło prostować...głównie przerażają mnie zniszczone końcówki koleżanek, a wtedy jedynym rozwiązaniem jest podcięcie...
|
|
|
|
#1426 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam się do grupy osób , które mówią prostownicy "dość"
Ja na razie nie mogę pochwalić się długim stażem odwyku , bo jest to dopiero 4 dni (chociaż dla mnie to i tak spory sukces) , ale wiem , że nie sięgnę po prostownicę przez dłuższy czas. Mam koszmarnie zniszczone , popalone , łamliwe i suche włosy . Dopiero po doprowadzeniu ich do takiego stanu przez codzienne katowanie żelazkiem dostrzegłam , że w rzeczywistości w loczkach wyglądam całkiem nieźle .. Szkoda , że nie można cofnąć czasu . Mam nadzieję, że kompleksowa pielęgnacja pomoże moim włosiętom choć troszkę wrócić do siebie
Edytowane przez Paolla88 Czas edycji: 2009-04-12 o 20:58 |
|
|
|
#1427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja z koniecznosci tez polubilam juz troche siebie w falowanych wloskach... ;p zastanawiam sie jak dlugo bede musiala czekac zeby wloski troche odzyly chociaz...
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, razem z odstawieniem prostownicy zaczęłam stosować wax, seboradin lotion i balsam do tego capivit piekne włosy i pije pokrzywe oraz skrzyp miałam raz taką koleżankę hardkorowo uzależnioną od prostownicy, włosy miała do ramion, utlenione, prostowała rano przed pojsciem do szkoły i po powrocie myła je i znow prostowała, jej włosy to była tragedia, tak zniszczonych i wystrzepoinych włosów jak ona miała to nigdy nie widziałam, łamały jej się nawet te co ledwo wyrosły, ja mam poniszczone koncówki a ona miała połamane wszystkie dosłownie wszystkie włosy. potem przestała prostowac, wróciła do naturalnego koloru i teraz cieszy się pięknymi gęstymi i długimi falowanymi włoskami.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." 2014 nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych Edytowane przez Paulinka675 Czas edycji: 2009-04-12 o 21:15 |
|
|
|
|
#1429 |
|
Zadomowienie
|
ja mam bardzo podobna kuracje, tylko waxu nie uzywam. czekam az zacznie dzialac;]
|
|
#1430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) włosy już około 2 i pół roku .. Przedtem przez jakieś pół roku dręczyłam prostownicą samą kitkę (nie mogłam się przekonać do siebie w rozpuszczonych włosach :P ) . Zauważyłam , że z moimi włosami jest coraz gorzej , ale nie chciałam do siebie dopuścić myśli o zaprzestaniu prostowania , aż w końcu , dzięki Wizazowi , nastąpił przełom Też jestem ciekawa , jak długo będę musiała czekać na efekty odstawienia prostownicy .. Niestety najczęściej jest tak , że zepsuć cokolwiek jest niezwykle łatwo , natomiast naprawić bardzo ciężko . Pewnie tak samo będzie z moimi włosami , ale cóż.. chciałam to mam . Od jakiś trzech tygodni stosuję na włosy olejek rycynowy pomieszany z naftą , żółtkiem (chociaż odstawiłam je , bo pozostawnione na noc fatalnie wpływało na kondycję włosów po zmyciu) , a ostatnio dołączyłam oliwę z oliwek . W przyszły piątek mam dostać olejek kokosowy . Dodatkowo po każdym myciu nakładam na włosy maskę henna Wax , a po jej zmyciu Seboradin Lotion niger. No i cierpliwie czekam na efekty . Jak ja żałuję używania prostownicy :/ Raz , że straciłam połowę włosów , to dodatkowo to co zostało niemiłosiernie się łamie, po czesaniu widzę pełno szczątków moich włosów
Edytowane przez Paolla88 Czas edycji: 2009-04-12 o 23:25 |
|
|
|
|
#1431 |
|
Zadomowienie
|
ja sie tez przylaczam ! nie prostuje od 13stycznia
i nawet na nia nie patrze zeby nie kusila
|
#1432 |
|
Raczkowanie
|
Hmm ja bym chciała ich nie prostować ale... kiedyś miałam swoje naturnie kręcone świetne loczki i głupia
|
|
|
|
#1433 |
|
Zadomowienie
|
nie prostuję i nie zamierzam
Dziewczęta, napewno teraz macie piękne włosy i nie powracajcie do prostownicy - wynalazku niszczącego włosy!
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
No i jak tam dziewczyny wam sie udaje zyc bez prostownicy??
Bo mi juz zaczyna sie kolejny miesiac bez prostownicy i wcale nie mam zamairu do niej wracac hehh lezy w kącie i czeka sobie (nie wiadomo na co)
|
|
|
|
#1435 |
|
Raczkowanie
|
Oj ! to zazdroszcze
. Moze nie prostuje tak czesto jak wczesniej, 1-2 razy w tygodniu, ale calkowicie prostownicy nie udalo mi sie wyeliminowac. Obiecuje, ze bede walczyc. Zachecona opiniami na Wizazu, zakupilam maske do wlosow Malwy. Wloski sa po niej o wiele gladsze i takie pelne zycia - moze dzieki niej uda mi sie wkoncu zrezygnowac z prostowania Pozdrawiam!!
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Raczkowanie
|
Wierze, ze masz racje. jednak jak przetrwac ten pierwszy miesiac??
Zawsze sobie powtarzam, ze teraz bede silna i sie nie skusze na prostownice, ale potem wypada jakies spotkanie czy inne wydarzenie, gdzie chce wygladc lepiej i prostownica idzie w ruch Najgorzej sie przelamac... ale bede walczyc, bo wiem, ze warto i ze tak naprawde swoim zachowaniem pogarszam cala sytuacje
|
#1438 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja prostowałam prze 2 lata codziennie. W listopadzie poszłam do fryzjera i powiedziałam, ze chce żeby się kręciły. Ogólnie włosy podkręcają mi się tylko na końcówkach, ale teraz codziennie po myciu ich nie rozczesuje tylko wgniatam w nie piankę i suszę do tego ,,czochram" trochę kremem do stylizacji i są idealne. Niby dalej podkręcają się tylko na końcówkach ale teraz się zawijają nie wywijają a przez wycieniowane ścięcie wygląda to jak loczki. Czasem w weekendy je rozczesuję i daję odpocząć od pianki
![]() A co do spotkań i imprez pomyślałam, że po kilku minutach tańczenie znowu się powykręcają więc tak samo je kręcę
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez melodyP Czas edycji: 2009-04-22 o 18:36 |
|
|
|
#1439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale mniejsza o to U mnie metoda nie rozczesywania raczej nie do zrealizowania. Po mycu wlosow wygladam jak pudel. Kiedy raz zdarzylo mi sie nie rozczesac wlosow - rano wylam z bolu przy szczotce .:/ Ale wiece, mysle , ze to bardziej takie psychiczne uzaleznienie i przekonanie, ze proste jest fajne...
|
|
#1440 |
|
Raczkowanie
|
a ja nie prostuję już jakieś dwa tygodnie i powoli jest coraz lepiej
Łykam silice, zaopatrzyłam sie w jedwab, glorie, olejek rycynowy i odżywiam, odżywiam, odżywiam. ![]() Juz powoli widzę, że włosy zaczynają mi się mniej kręcić, oby tak dalej ![]() Może doczekam się momentu kiedy będę mieć proste włoski bez prostownicy ![]() Liczę na to, bo pamiętam, że włosy zaczęły mi się kręcić dopiero od czasu kiedy zaczęłam je prostować... Głupia ja!! Po 6 latach codziennego prostowania odkładam to żelaztwo Trzymajcie kciuki!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

Zazdroszcze tym, ktorym sie udalo zerwac z prostwonica. Ale nie moge juza patrzec na moje wlosy gdy nie sa wyprostowane - zmokla kura - tak bym to ujela ://
lubię częste zmiany

Zawsze sobie powtarzam, ze teraz bede silna i sie nie skusze na prostownice, ale potem wypada jakies spotkanie czy inne wydarzenie, gdzie chce wygladc lepiej i prostownica idzie w ruch