|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Marta, ja właściwie czuję się ok, 2 dni temu głowa mnie trochę bolała
![]() zastanawiam się od którego tygodnia są mdłości, bo mnie nic nie dolega
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#2042 |
|
Zadomowienie
|
co do pozycji to raz ja na górze, raz ja na dole ale najbardziej nam odpowiada "od tyłu"
którą najczęściej stosujemy
|
|
|
|
#2043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To , że kobietki w I trymestrze mają mdłości i wymioty nie znaczy, że wszystkie tak mają. ja np. nie miałam żadnych nieprzyjemnych objawów ciąży. czego i Tobie życzę a i mnie głowa ostatnio pęka. też się zastanawiałam czy to przez pogodę czy przez ciąże. dziś z rana mnie ćmiło ale wypiłam kawkę i na razie jest ok. pewnie późnym popołudniem znów mnie rozboli i tak jest od kilku dobrych dni.
|
|
|
|
|
#2044 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczyny
wczoraj nie mogłam zajrzeć bo cały dzień byłam zalatana Cytat:
Cytat:
strasznie się cieszę, że się udało Cytat:
psychol normalnie, współczuję Twojej koleżance byli ze sobą tak długo a teraz takie numery w głowie się nie mieści...Cytat:
Cytat:
ale może któregoś razu spróbuję a jeśli chodzi o pozycje to u nas różne i dla przyjemności oczywiście
|
|||||
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek. Dziekuje za gratki
Odpoczywam, lykam tabletki, plamienie ustapilo. mam nadzieje ze dzidzius rosnie na drozdzach i bedzie wieelki na nastepnej wizycie (ze w ogole bedzie go widac). wesolych swiat!! Jade do rodzinki (i bede tam odpoczywac dalej ).
|
|
|
|
#2046 |
|
Wtajemniczenie
|
jakie Wy wszystkie kochane jesteście
ja właśnie wstałam po 2 godzinnej drzemce ![]() zaraz zjem ananasa! dużegoooo i świeżego ..bo z puszki to nie to samo ![]() zastanawiam się jak to zrobić z L4...czy iść od razu od następnej wizyty czy poczekać.. mam tryb pracy 12-godzinny i to na nogach, nie wiem czy 12 godzin stania na nogach będzie dobre dla dzidziusia, chciałabym pracować, ale dzidziuś jest dla mnie najważniejszy teraz! co o tym myślicie?
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Pełnych nadziei, miłości i pogody ducha świąt wielkanocnych oraz wiosny kwitnącej spełnionymi marzeniami
-życzy Nika i Okruszek
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-04-10 o 16:37 |
|
|
|
#2048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja pracowałam 8 godz przed komuterem i popowrocie z pracy znowu przed komputerem robiłam projekty na studia. Dlatego wolałam isc na L4 odrazu. Zwłaszcza ze w firmie ktorej pracowałam był duzo chemikaliów. Wolałam się oszczedzic. Zastanów sie jakie masz warunki pracy moze pogadaj ze swoim gin. jesli masz jakiegos z ktorym mozesz bezposrednio normalnie porozmawiac. Moze Ci doradzi. a właśnie jeszcze Ci musze pogratulować tak oficjalinie ![]() ![]() ..hmmm..... i co by Ci tu życzyc. To samo co Ty mi ostatnio czyli........no dobra tych mdłości i wymiotów x 2 Ci oszczedze czyli życze Ci zdrowego dzidziusia
|
|
#2049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prace, które wymagają długiego stania (więcej niż 8 h dziennie), wiążą się z większym prawdopodobieństwem wystąpienia bólu pleców i stóp, przedwczesnego porodu i problemów z krążeniem. Zapamiętaj jednak, że Twoje zdrowie i zdrowie Twojego dziecka jest najważniejsze! Choć z własnego doświadczenia wiem, że ciągłe siedzenie w domu też nie jest niczym przyjemnym i chętnie chodziłabym do pracy gdybym mogła... |
|
|
|
|
#2050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja np w pierwszej ciązy zaczeły mi się mdłości jakiś tydzień przed spodziewaną @ co wszysccy robili wielkie gały,ze niemożliwe,ale jednak możliwe,ja przestałam lubić kawę i mdliło mnie strasznie,myslałam,ze choroba czy coś wtedy nie przypuszcząłam,że mogę być w ciąży,dopiero jak @ sie spózniała zaczęłam sie zastanawiać Przewaznie mdłosci jak mówiz zaczynają sie po 5 tyg,ale czas pokaże czy ty wogóle będziesz mieć Cytat:
aha mogę już na dolną listę cię dać?? wole zapytać ,jak tak to z miłą chęcią zmienie ![]() a ja po spacerku super na dworze ![]() teraz pichce obiadek ![]() a na wieczór planuje rozmowe z facetem,ah już się boje ciekawe co powie,ale moze nie będzie źle
Dwa serduszka na zawsze w pamięci[*] 25.09.07[*]17.06.14 ![]() Życie to nie bajka, każdy o tym wie. Bajkę można powtórzyć - życia niestety nie... Edytowane przez dra Czas edycji: 2009-04-10 o 17:00 |
||
|
|
|
#2051 |
|
Raczkowanie
|
Allisanko ja też mam pracę stojącą i trochę dźwigam jak kiedyś zajdę i się dowiem że jestem od razu na L4 poco ryzykować ja na twoim miejscu poszłabym na zwolnienie musisz dbać o siebie i odpoczywac 12 godzin to dużo buziaczki
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- witajcie dziewczyny dawno mnie tu nie było nie miałam czasu taka jestem zalatana że masakra chciałam wam złożyć najserdeczniejsze życzenia dużo zdrówka kasy pomyślności uśmiechu szczęścia i oczywiście dużooooo fasoleczekEdytowane przez edi25 Czas edycji: 2009-04-10 o 17:01 |
|
|
|
#2052 |
|
Wtajemniczenie
|
hm, Dariusiu, sama nie wiem, no chyba tak
w końcu dzidziuś upragniony jest ![]() ja nigdy nie lubiłam chodzić na L4, naprawdę coś musiało mi mocno dolegać, żebym poszła, wręcz pamiętam jak szłam do lekarza np z bolącym pęcherzem, dostałam L4 i leki, L4 wywaliłam, leki brałam i chodziłam do pracy.. ale teraz chodzi o Maluszka... Gosiu, dziękuję mam nadzieję że jednak coś poczuję choć małe mdłości ![]() Tobie nadal życzę mdłości całodniowe, i zgagę, i zdrowego dzidziusia ![]() ja nie mam mozliwości pracy po 8 godzin..w grę wchodzi 12 godzin, jak są dostawy to i noszenie, np 40 kg kartonu....
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowych pogodnych Świąt Wielkanocnych pełnych wiary nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego "Alleluja". |
|
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak byłam w ciąży robiłam wszystko,bo mówiłam sobie,ze ciąża to nie choroba,któregoś razu złapało mnie przeziębienie,ale mówili ze to normalne,a ja jeszcze wyjechałam daleko,bo miałam wyjazd,do tej pory żałuję,ze wyjechałam,mogalm zostać wypoczywać,jakbym mogła cofnąć czas bym nigdzie nie jechała,do tej pory się obwiniam,że to moja wina,ja se wyjechałam i z daleka od domu roniłam. Nie chce cię przestraszyć ani nic w tym stylu,a ty masz prace stojąca to rób tak,aby wszystko było ok.Teraz jak uda mi sie zajść to wiem,że będę dużo wypoczywać,bo będę się bała już,lęk zostanie po tym co przeszłam.
|
|
#2055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to musze korzystać z braku mdłości póki mogę bo później to bede mieć przewalone przez Ciebie ale tak serio to musisz uwazac z pracą. Kiedy chcesz sie przyznac w pracy o dzidizusiu?? Z tego co wiem to noszenie jest bardzo nie wskazane. Mi nawet lekarz mowił zeby zakupów nie nosic tak do 2 kg max. Ja tez tak uwazam ze ciąża to nie choroba i dobrze jest sie troche poruszac, a siedzenie w domu czasami jest gorsze od chodzenia do pracy. W pracy nieraz mi tez przyszło nieść 15kg worki z gipsem, a teraz jak sobie to wszystko przypominam to żałuje. Nie chce Cie nastaraszyc, ale postaraj sie tak zachowywać zeby nie miec sobie za złe że coś zaniedbałaś.
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów, proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek.
Pozdrawiam dra Niech wiosenny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 31 staraczek: PatkaM84 - (Patrycja, 24 lata, Szczecin) staranka zawieszone KALWI23 - (Magda, 25 lat, Cieszyn) staranka zawieszone Equita - (Maja, 29 lat, Austria) staranka zawieszone kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) staranka zawieszone basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) staranka zawieszone anciaahk - (Ania, 28 lat, Mazury) cykl 4, last @ 6.02 brzoskwinia82 - (Ewa, 27 lat, ?) cykl 1, last @ 13.02 dominikaaK - (Dominika, 21 lat, Łódź) cykl 7, last @ 14.02 kees26 - (Karolina, 28 lat, Poznań) cykl 4, last @ 22.02 ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) cykl 4, last @ 24.02 ![]() fleurdelacour - (Pola, 29 lat, UK) cykl 8, last @ 27.02 celka2000 - (Celina, 28 lat, Dolnośląskie) cykl 5, last @ 6.03 ![]() magdulec - (Magda, 27 lat, Lubelskie) cykl 3, last @ 6.03 martaN23 - (Marta, 23 lata, Świdnica) cykl 2, last @ 11.03 ![]() memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK)cykl 4, last @ 13.03 kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 3, last @ 13.03 edzia - (Edyta, 31 lat, Roma) cykl 6, last @ 15.03 ula 87 - (Ula, 22 lata, Śląskie) cykl 6, last @ 17.03 Justine1988 - (Justyna, 21 lat,Koszalin) cykl 2, last @ 18.03 DAnia - (Ania, 32 lata, Dolnośląskie) cykl 8, last @ 18.03 solarka - (...31 lat,Łuków ) cykl 2, last @ 21.03 ewakol - (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 2, last @ 27.03 Lenka100 - (Lena,31 lat) cykl 1, last @ 27.03 karolcia228 - (Karolina, 23 lata, Świnoujście) cykl 3, last @ 28.03 gooha3 - (Gosia, 24 lata, Podkarpackie) cykl 4, last @ 28.03 pomarnczka - (Gosia, 27 lat, Lubelskie) cykl 4, last @ 2.04 pacierb - (Marta, 25 lat, Wrocław) cykl 2, last @ 3.04.02 Sweet_Jelly - (Malwina, 22 lata, Kujawsko-pomorskie) cykl 5, last @ 3.04 edi25 - (Edyta, 25 lat, Częstochowa) cykl 4, last @ 3.03 roza26 - (Hania, 25 lat, Poznań) cykl 12, last @ 4.04 yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 8, last @ 4.04 Koona - (Kinga, 27 lat, Warszawa) cykl 5, last @ 5.03 paulinaizabela - (Paulina,25 lat, Irlandia) cykl 1, last @ 8.04 dra - (Daria, 22 lata, Wlkp.) cykl 12, last @ 9.04 Lisica1 - (Marta, 25 lat, Lubuskie) cykl 10, last @ 9.04 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 33 zafasolkowane:maugoszatka – gratulujemy! dwie kreseczki po 6 cyklach (termin – 8 maja 2009) Karola_82 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 14 maja 2009) gosiaczekdm – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 25 maja 2009) *kaalinaa* – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 29 czerwca 2009) Cassandra 23 – gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin – 3 lipca 2009) Ania0104 – gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin – 19 lipca 2009) erysipelothrix – gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 15 lipca 2009) Gizmiatko – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 lipca 2009) adaikaka – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 sierpnia 2009) BASIA3333 – gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 7 września 2009) czekoladka21 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 1 sierpnia 2009) DDosiek – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 12 września 2009) Foka29 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 15 września 2009) Ainka11111 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach aassssiiiikkkk – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu magdzia50 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu IwonkaAnna83 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach precious_81 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach katarzinka – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach(termin – 15 września 2009) Milibili – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach Nika1980 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 10 października 2009) sweetpinky – gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach malin30 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 7 października 2009) dramaturgia prostactwa – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 października 2009) miss.hot – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 22 października 2009) sorejna – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 23 października 2009) Agusia_a9 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach flowerspower – gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin –11 listopada 2009) gusiec – gratulujemy! dwie kreseczki po 19 cyklach smerfeta01 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 19 listopada 2009) olka@@@ – gratulujemy!dwie kreseczki po 1 cyklu zuzanna12 – gratulujemy!dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 20 listopada 2009) aliisanka – gratulujemy!dwie kreseczki po 8 cyklach Na liście występuje kolor biały: dra - Aniołek [*] PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*] Nika1980 - Aniołek [*] agagmm23 - Aniołek [*] gooha3 - Aniołek [*]
|
#2057 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba pójdę na L4 jednak..
Dariusiu, to nie Twoja wina Kochanie! nie obwiniaj się, bo to nie prowadzi do niczego dobrego..musisz żyć dalej i pamiętać że Twój Aniołek z góry teraz na Ciebie patrzy! bądź dzielna, wspieramy Cię! w pracy chcę powiedzieć jak już pójdę pod koniec kwietnia do gina, i wezmę zaświadczenie, o tym że jestem w ciąży..
|
|
|
#2058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
życzę ci spokojnych 9-ciu miesięcych oczekiwań Dra kochana przestań się obwiniać, musimy iść dalej i nie wracać do przeszłości |
|
|
|
|
#2059 |
|
Zadomowienie
|
aliisanki, martyN23, celki2000 ankimb gratuluje
|
|
|
|
#2060 |
|
Zadomowienie
|
ja to jeszcze tak troche nie pewnie
aliisanka ma już potwierdzone ja niestety jeszcze nie ale póóki co teściki pozytywne wrednej@ nie ma wiec już się cieszę
|
|
|
|
#2061 |
|
Zadomowienie
|
(`*•.¸ (`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´)
W E S O Ł E G O A L L E L U J A (`*•.¸ (`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´) *******@--@--@ ******@------------@ ****@-----------------@ ***@--------------------@ **@-----------------------@ **@-(\(\-----------/)/)--@ **@-(=':')-------(':'=)----@ **@(..(")(")..(")(")..)----@ ***@---------------------@ *****@----------------@ ********@--@--@ Oby zdrowie dopisało i jajeczko smakowało, by szyneczka nie tuczyła, atmosfera była miła, a zajączek uśmiechnięty, przyniósł wreszcie te prezenty. Życzę Wam kochane żeby tym prezentem była upragniona fasolka , tym co już mają dwa serduszka życzę spokojnych miesięcy oczekiwań , mało zmartwień i samych radości z błogosławionego stanu
|
|
|
|
#2062 |
|
Zadomowienie
|
martaN23 ja się umówiłam na środe 15 i tez nie moge się doczekać
|
|
|
|
#2063 |
|
Zadomowienie
|
MARIA to ty bedziesz szybsza niz ja bo ja mam na 16 a u ciebie który to tydzień?
|
|
|
|
#2064 |
|
Zadomowienie
|
teraz mam 5 tydz. a w po niedzieli będzie 6tydz. a u Ciebie który teraz?
|
|
|
|
#2065 |
|
Zadomowienie
|
ja też mam 5 tydzień tak wynika z tych kalkulatorów
myśle że już zobaczymy coś u lekarza?
|
|
|
|
#2066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2067 |
|
Zadomowienie
|
myśle że już napewno
|
|
|
|
#2068 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i nigdy mojej kruszynki nie zapomne Cytat:
![]() ja to na drugi dzień szłam się prysznicować,bo sił brak było
|
|
#2069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiec moze popytaj sie swojego gina i duzo pozytywnych wrazen zycze i wspaniałych 9 miesiecy
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#2070 |
|
Rozeznanie
|
Wesołych Świąt
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

którą najczęściej stosujemy 
i tak jest od kilku dobrych dni.
psychol normalnie, współczuję Twojej koleżance byli ze sobą tak długo a teraz takie numery w głowie się nie mieści...
i jak widac zadziałało , i kopniaki synka wynagradzają mi ta niewygode pod postacia braku prysznica po seksie ;] ale czego sie nie robi aby miec fasolke

czyli........
czyli życze Ci zdrowego dzidziusia
chciałam wam złożyć najserdeczniejsze życzenia dużo zdrówka kasy pomyślności uśmiechu szczęścia i oczywiście dużooooo fasoleczek