SEX z rozsądkiem ;) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-19, 15:09   #31
Meme
Zadomowienie

GG do Meme
Dot.: SEX z rozsądkiem ;)

Plastry to to samo co tabletki - też hormony, tyle, że nie bierzesz ich co dzień, tylko zmieniasz plaster raz na tydzień. mechanizm działania taki sam - powstryzmują owulację i zagęszczają sluż w szysjce. Bierze się 3 tyg plaster potem przerwa i okres - wypisz wymaluj tabletki. nie wiem tylko jak jest ze składem, bo teraz tabletek jest od groma i różnia sie iloscia hormonów. To jak sie kobieta czuje biorąc tabletki zależy własnie od tego jakie i ile hormonów przyjmuje. Ja zminiałam tabletki 3 razy w ciagu 5 lat zani je odstawiłam. Ciągłe "grzybki" i inne infekcje po prostu zaczęły mnie nurzyć. Poza tym moje libido bylo na poziomie 0. Po tych 3 zmianach uznałam, że mam to gdzieś i widać mi to nie służy (a trójfazówki tez próbowałam). Ostawiłam i od razu czułam sie lepiej. Ale to bardzo indywidualna sprawa.

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-19, 15:12   #32
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Moja gina o metodzie naturalnej kazała zapomnieć bo jajeczkowanie ma się PRZED dostaniem pierwszej miesiączki po porodzie, więc możesz zaliczyć "złoty strzał" nawet nie mając miesiączki. To się wcale nierzadko zdarza - potem są dzieci o różnicy wieku ok. roku
Tu artykuł nt. antykoncepcji po porodzie http://polki.wp.pl/kat,1680,wid,6323...ml?ticaid=1ee0

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-19, 18:43   #33
Anita
Raczkowanie

Dziewczyny jest jeszcze coś takiego, nie wiem jak to opisać taki kapturek z gumy na szyjkę macicy. Ginekolog dobierał mi to do mojego "rozmiaru". Ta kobitka sprowadza to z Anglii. Do tego trochę kremu antyplemnikowego. Moja połowica do tej pory nie zdaje sobie sprawy, że coś takiego używałam, dla faceta jest to niewyczuwalne. 'Po', trzeba nie ruszać tego 6 godzin. Potem umyć, przesypać talkiem i do pudełeczka. Podobno właśnie po porodzie się sprawdza, kiedy żadna młoda mama nie wyobraża sobie kolejnego dziecka od zaraz. Lekarka powiedziała mi że w swojej karierza, a dobrała już wiele tego nie spotkała się z ciążą w takiej antykoncepcji
Anita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-19, 19:02   #34
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

tak czytam i czytam....i chyba sie przeprosze z gumkami...bo hormony odpadają a spirala -nie mogłabym zaakceptowac ciała obcego (tym bardziej ze podobno zakłada sie ja na dwa trzy lata, a ja za jakis czas planuje moze jeszcze jednego brzdaca).
Mam nadzieje ze skoro tylko dokarmiam piersia to szybko ostane okres i bede wiedziłą co i jak...
KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-19, 19:08   #35
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anita
Dziewczyny jest jeszcze coś takiego, nie wiem jak to opisać taki kapturek z gumy na szyjkę macicy. Ginekolog dobierał mi to do mojego "rozmiaru". Ta kobitka sprowadza to z Anglii. Do tego trochę kremu antyplemnikowego. Moja połowica do tej pory nie zdaje sobie sprawy, że coś takiego używałam, dla faceta jest to niewyczuwalne. 'Po', trzeba nie ruszać tego 6 godzin. Potem umyć, przesypać talkiem i do pudełeczka. Podobno właśnie po porodzie się sprawdza, kiedy żadna młoda mama nie wyobraża sobie kolejnego dziecka od zaraz. Lekarka powiedziała mi że w swojej karierza, a dobrała już wiele tego nie spotkała się z ciążą w takiej antykoncepcji
kojarzy mi sie ta metoda zamerykanskimi filmami z lat 60 ,kiedy w stoliczku przy łóżku kobiety miał kapturki

nie wyobrazam sobie zakladac cos takiego przed stosunkiem,brr ,my musimy włozyc to do srodka i bawic sie z wyciaganiem ,myciem, bałabym sie o jaks infekcje .

pozatym troche dziwne jest dla mnie uzywanie tego i nie mówienie o tym swojemu partnerowi,hmm.
juz lepiej facetowi załozyc gumke i wyrzucic ja .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-19, 19:09   #36
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KATESIA
tak czytam i czytam....i chyba sie przeprosze z gumkami...bo hormony odpadają a spirala -nie mogłabym zaakceptowac ciała obcego (tym bardziej ze podobno zakłada sie ja na dwa trzy lata, a ja za jakis czas planuje moze jeszcze jednego brzdaca).
Mam nadzieje ze skoro tylko dokarmiam piersia to szybko ostane okres i bede wiedziłą co i jak...
spirale zaklada sie na 5 lat i w kazdej chwili mozna ja wyciagnąc

w innym przypadku zostaja tylko gumki.

Stary 2006-01-19, 19:13   #37
Anita
Raczkowanie

Ja tylko podpowiadam. Stosowałam coś takiego i JEST SKUTECZNE. Jak ktoś nienawidzi prezerwatyw to jest to jakaś alternatywa nie uważasz?
Anita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-19, 19:25   #38
paula78
Zakorzenienie

w zasadzie wszytsko jest skuteczne jesli jest dobrze stosowane.

jelsi ktos nie lubi gumek to moze i jest to jakis wybor ale duzo z tym zachodu,nie wiem czy w polsce to jest dostepne?no i jak by nie patrzec to cialo obce.

Stary 2006-01-19, 20:42   #39
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Ach te obce ciała.....ja to bym chetnie takie jedno w sobie poczuła, ale do poniedziałku musze sie jeszcze wstryzmać...i bynajmnie nie mam na mysli spirali ani kapturka hihi...

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-19, 22:39   #40
vincencik
Raczkowanie

ja też jestem po ciąży pozamacicznej ale mam spiralę i baaaardzo jestem zadowolona. Jeśli chodzi o tą ciążę pozamaciczna jako o przeciwwskazanie do wkładki mój lekarz coś mi na to odpowiedział, ale za chiny nie mogę sobie przypomniec co... każdym razie to on znająć moją historię namówił mnie na taką formę antykoncepcji jako najlepszą dla kobiet, które rodziły i maja stałego partnera i na razie więcej dzieci nie planują...Na początek koszt spory ale jaka wygoda...
Stary 2006-01-20, 09:00   #41
pkawecka
Zadomowienie

to nie chodzi o płodność czy wybór anytkoncepcji tylko o to, że 2 tygodnie po porodzie to trochę za wcześnie, bo w środku masz otwartą ranę! nie bez przyczyny połóg z założenia trwa 6 tygodni. znam takich co zaczynali o tydzień wcześniej ale takiego ryzykanta jeszcze nie
pkawecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-20, 09:06   #42
kasiulka
Zakorzenienie

nam lekarz na szkole rodzenia mowił zeby wstrzymac sie ze współżyciem przynajmniej przez 4 tygodnie od porodu, a najlepiej przez cały okres połogu, tez mi sie wydaje ze 2 tygodnie to troche za wczesnie, no ale każdy oczywiscie robi jak uważa

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości