![]() |
#121 |
Przyczajenie
|
Dot.: kolczyk w karku
Witam
Chciałam zapytać jak bardzo kolczyk przeszkadza przy posiadaniu długich włosów. Czy jeśli się zaplątają wywołuje to jakieś poważniejsze podrażnienia? pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
wiem, wiem że sie powtarzam, ale zapytam jeszcze raz: zna ktos może jakiś salon (czy cóś) gdzie mogłabym sprawic sobie kolczyka w karku w okolicach Zielonej Góry lub Poznania?
P.S. rodzice się zgodzili więc znów zaczynam was męczyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
stosuj tribiotic to antybiotyk ale dostaniesz bez recepty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
W zielonej gorze polecam "Manila"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
acha. Dzieki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
ja mam juz dwa lata i nie narzekam. wszytsko jak w najlepszym porzadku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Jaki jest najlepszy kolczyk bar na kark? chodzi mi o długość, czy po przekłuciu wymienia sie go po jakims czasie? Bardzo mi sie podoba to przekłucie i mam zamiar w najbliższym czasie sobie zrobic surface. Zastanawiam się tylko jak pielęgnować tego kolca, o ból przekłucia sie nie boje, ale np. jak ja bede w stanie sama go sobie wymienic np. na jakis inny? Długo sie goi? Tak mniej wiecej, bo wiem że to akurat sprawa względna dla każdej osoby. Mi kolczyki dobrze się przejmują i ani z uszami ani z językiem nei miałam problemu. Na internecie mało informacji jest na temat tego przekłucia, znacie jakieś strony w porzadku?
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
proszę o usunięcie posta
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;88/st/20070417/n/Kaja/k/e2c9/age.png http://www.suwaczki.com/tickers/iv099vvj87icbg1b.png https://wizaz.pl/forum/album.php?u=42773 Edytowane przez buena Czas edycji: 2009-03-18 o 09:25 Powód: już się poradziłam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
o a tak by the way to jak sie już zdejmie kolczyka to są blizny? a jak tak to czy widoczne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() Wracając do tribioticu, jest to antybiotyk więc stosuj go góra 5 dni, polecam sól fizjologiczną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
Hehe ;D Czuję się przy Was jakoś inaczej, ponieważ mi starsi nie pozwolili ani w pępku, ani w języku... w karku też nie. Jednak jestem taka, że jak coś chce to muszę mieć ( ;/ ) ...i mam pod językiem ^^ a w karku robię lada dzień. [Zostało mi jakieś 1,5 roku do 18-stki. Starzy naturalnie nic nie wiedzą ;p ...wiem, do najmądrzejszych nie należę ;P]
...w sumie to nie mam już o co pytać, bo wszystkie pytania zostały zadane wcześniej, także również dziękuję za odpowiedzi poprzedniczek/ów. Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
również słyszałem dobre opinie... i pewnie niedługo się tak wybiorę
![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Mam pytanko: Jeżeli miałem problemy z kolczykiem w pępku ( po założeniu - długo się goiło, ale pomogła zmiana na tytanowy ), ale żadnych w sutku, to czy w karku także może się coś babrać dosyć długo? Właśnie się przymierzam do niego i stąd moje pytanie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
przy kolczyku w pępku to norma więc z tym powinno być okej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
Manila w Zielonej Gorze to zaklad kosmetyczny.
salon tatuazu w Zielonej Gorze Viking http://studioviking.com/ w Poznaniu polecam http://www.arttattoo.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
To fakt,że Manila to zakład kosmetyczny, ale także studio body piercingu, które otwarte jest tylko po 2 godziny dziennie przez 6 dni w tygodniu. Gościu jest jak najbardziej w porządku i cała moja wizyta potrwała niecałe 5 minut, a wyszedłem bardzo ukontentowany z moim nowym nabytkiem na karku...
Natomiast gdy porównam założenie tego kolczyka do przekłuwania się w Vikingu 5 lat temu, to jest niesamowita różnica ( na niekorzyść Vikinga ), choć podobno u nich zmieniło się teraz zdecydowanie na lepsze, niż było kiedyś... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() przyznam sie, ze tez kusi mnie kark, ale bardziej sklaniajac sie pod microdermala ![]() Viking robi pozytywne wrazenie w tej chwili, wiec moze rzeczywiscie sie pozmianialo ![]() a jak w Manili kluje profesjonalista zajmujacy sie body piercingiem i wszystko jest jak najbardziej w porzadku to zwracam honor ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pan w Manilii wyglądał na profesjonalistę, zresztą słyszałem sama pozytywne relacje od osób, które się z nim zetknęły...i stąd moja tam obecność. Z kolczykiem jest jak z tatuażem...zrobisz jeden to musisz się powstrzymywać by nie robić sobie następnych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() przeklucia zadnego powierzchniowego nie mam, bo sie zwyczajnie boje, ze wylezie i dlatego zastanawiam sie nad microdermalem na karku, bo kolczyk w tym miejscu podoba mi sie bardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
mi kark wylazł i mam bliznę.. w sumie każdy surface mi wylazł i to jest smutne, bo bardzo mi się podobają, ale nie chcę łazić cała w bliznach (a mi się blizny robią praktycznie od wszystkiego)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No a na microdelmala czekamy u Ciebie z niecierpliwością ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a jak nowy kolec? nie przeszkadza np. w spaniu? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A we włosy to fakt, raczej się nie wplątuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
BAN stały
|
Drogie panie.
A jak należy postępować przy ropieniu w nape surface? Przekłułam kark, ponad tydzien temu,a od niedawna z kulek wydobywa się ropka. Jak temu zaradzić? Czy infekcja ropna sprzyja migracji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy moglabys pokazac zdjęcie? i napisać jak w tej chwili go pielęgnujesz?
![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
ja mam pytanie do Miss Venflon
![]() Mam kolca w karku, ale nie surface bara, lecz ptfe. piercerka przekula mi na surface jednak, co tu duzo mowic- uczyla sie na mnie. wystawał mi jeden rog i ogolnie to sprzyjalo podrazneniom, wiecznie cos sie tam dzialo. Od stycznia mam ptfe i wszystko jest w porzadku, nic tam sie nei dzieje, tylko czasami gdy zahacze to po prostu boli. Poza tym kolo ujsc kanału mam takie zgrubienia, hmmmm najlatwiej bylo by to pokazac na zdjeciu, lecz w tym momencie nie mam dostepu do aparatu. Chciałam zapytać czy to wszystko jest w porzadku czy lepiej po prostu wyjąć kolca i zrobić go jeszcze raz na surface [moze tym razem w lodzi ![]()
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
wstrzymam sie z opinia dopoki jednak nie zobacze zdjec-wolalabym zobaczyc co sie tam dzieje i jak to wyglada
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
a kojarzy ktos dobry salon w okolicach bydgoszczy/torunia..? planuje kark i wolalabym cos sprawdzonego..
Edytowane przez fizzz Czas edycji: 2009-05-23 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
o a ja mam jeszcze jedno pytanie. słyszałam ze ogolnie kolczyki robione latem gorzej sie goją i niekiedy trzeba je wyjąc. czy to prawda? czy nie ma znaczenia pora roku? i czy jak zrobie kolczyk w karku i pojade np nad morze to czy moze mi si wdac jakies zakazenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
gorzej się goją ze względu na to, że jest ciepło a co za tym idzie pocimy się.
nie wyjmujesz kolczyka póki kanał się nie zagoi. jak najbardziej tak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
A nie zna ktos moze jakiegos miejsca do polecenia w okolicach Zabrza ( Bytom, Gliwice, Katowice ). gdzie mozna bezpiecznie zrobic kolczyk. I nie zyczyli by sobie za niego 250 zl?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.