Olejek rycynowy do włosów - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-10, 21:19   #2761
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Olejek rycynowy do włosów

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Spróbowałam, faktycznie straaaaszliwie przetłuszcza, ale grzywkę mam tak paskudną że muszę chodzić w opasce, bo nic się z nią nie da zrobić, sterczy jak miotła ;( A jeszcze w poniedziałek była taka śliczna tylko już mi oczy przykrywała.. Dałam 20zł za podcięcie samej grzywki żeby wyglądać jak potwór :/ Myślicie że jak podrośnie to będzie ok? Bo jeśli to kwestia cięcia to się boję że będzie tak samo koszmarna tylko że w dłuższej wersji.. A prosiłam tylko o podcięcie ((
Zawsze możesz iść do innego fryzjera poprosić żeby zrobił Ci grubszą grzywkę. Wtedy te dodatkowe górne pasma powinny być takiej długości jaką chcesz- nie będzie widać, że pod nimi masz krótkie włoski. No chyba, że już teraz masz grubą grzywkę.
Stary 2009-04-10, 23:02   #2762
Paolla88
Raczkowanie

Jak tam kobietki ? Ciasta upieczone , domki wysprzątane ? Ja dzisiaj miałam dość ciężki dzień ,ale w tym całym przedświątecznym szumie znalazłam chwilkę dla siebie
Poczytałam trochę wątek i nakładając maskę z olejku na noc ,zrezygnowałam z dodawania żółtka - miałam wrażenie , że przesuszało to moje i tak już suche włosy . Dzisiaj nakładając maskę na noc zastąpiłam żółtko oliwą z oliwek , dodałam odrobinkę odżywki z rzepą , tradycyjnie nafta i olejek , a potem wszystko dokładnie wmasowałam w skórę głowy i w całe włosy ( przy okazji cudowna odżywka dla paznokci !) .
W ogóle to poszłam za Waszymi radami i zrezygnowałam z prostowania włosów . Zdałam sobie sprawę z tego , że żadne odżywki , maski itd nie pomogą , jeśli dalej będę katować swoje włosy żelazkiem .. Wczoraj zaopatrzyłam się w piankę podkreślającą skręt loków i tak oto pierwszy raz wieczorem wyszłam do znajomych w kręconej czuprynce Komentarze były całkiem pozytywne , mi także się podobało Więc póki co , prostownica w kąt !
Poza tym zaopatrzyłam się w Henna Wax i Seboradin lotion niger , efektów narazie nie ma , bo i jednego i drugiego użyłam dopiero po razie
W ogóle to strasznie żałuję , że dopiero teraz trafiłam na wizaż - nawet nie miałam pojęcia, że w internecie jest tak ogromna skrabnica wiedzy !
Rozpisałam się troszkę Więc na zakończenie życzę wszystkim Wesołych i Zdrowych Świąt

Edytowane przez Paolla88
Czas edycji: 2009-04-10 o 23:07
Paolla88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 23:39   #2763
Modraszka
Zadomowienie

A może to nafta wysusza Twoje włosy? Nie powinno się jej nakładać na długo.

Muszę kupić olej rycynowy, bo skończył mi się jakiś czas temu i już za nim tęsknię
Modraszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 13:33   #2764
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Zawsze możesz iść do innego fryzjera poprosić żeby zrobił Ci grubszą grzywkę. Wtedy te dodatkowe górne pasma powinny być takiej długości jaką chcesz- nie będzie widać, że pod nimi masz krótkie włoski. No chyba, że już teraz masz grubą grzywkę.
Już mam grubą grzywę, od lat taką noszę. I myślę że to nawet nie jest kwestia długości - zdarzało mi się mieć już krótką grzywkę, nawet miałam kiedyś taką mikrogrzyweczkę i było ok, a cięcia. Niby poszłam do dobrej stylistki, zapłaciłam jak za samą grzywkę dużo, więc takie coś nie powinno mieć miejsca. Eh, a to wszystko przez to że chciałam być piękna na święta...
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 14:18   #2765
Effervescing Elephant
Zadomowienie

taak.. fryzjerzy bywają koszmarni
..dlatego myślę milion razy zanim do jakiegokolwiek pójdę.. w rezultacie nie byłam od ok 20 czerwca 2008 roku u zapuszczam włosy
Effervescing Elephant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 14:53   #2766
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Już mam grubą grzywę, od lat taką noszę. I myślę że to nawet nie jest kwestia długości - zdarzało mi się mieć już krótką grzywkę, nawet miałam kiedyś taką mikrogrzyweczkę i było ok, a cięcia. Niby poszłam do dobrej stylistki, zapłaciłam jak za samą grzywkę dużo, więc takie coś nie powinno mieć miejsca. Eh, a to wszystko przez to że chciałam być piękna na święta...
To może spróbuj poprawić to, co zniszczyła fryzjerka? Skoro długość grzywki nie jest problemem to może da się z niej wyczarować krótszą, ale ładniejszą

Cytat:
Napisane przez Effervescing Elephant Pokaż wiadomość
taak.. fryzjerzy bywają koszmarni
..dlatego myślę milion razy zanim do jakiegokolwiek pójdę.. w rezultacie nie byłam od ok 20 czerwca 2008 roku u zapuszczam włosy
Ja nie bywam w ogóle. Włosy całe życie ścinała mi mama, a od kilku lat sama sobie to robię
Stary 2009-04-11, 15:10   #2767
Effervescing Elephant
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
To może spróbuj poprawić to, co zniszczyła fryzjerka? Skoro długość grzywki nie jest problemem to może da się z niej wyczarować krótszą, ale ładniejszą

Ja nie bywam w ogóle. Włosy całe życie ścinała mi mama, a od kilku lat sama sobie to robię

to faktycznie dobra decyzja. mama to nie fryzjerka, której zależy często tylko na odfajkowaniu szybko fryzurki dla kasy. niestety większość zaczyna taka być mamusia zrobi jak najlepiej i najładniej dla dziecka mnie mama ścinałam jak była młodsza, czesała i upinała włoski i to był najlepszy fryzjer pod słońcem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-11, 15:13   #2768
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm

ja też obcinam sama włosy i wszystkim dookoła. żadna sztuka

kurcze, nie mogę się przekonać do rycyny na włosach dzis zrobiłam już n-te podejście, łaziłam cały dzień z olejkiem na włosach (samym, bez dodatków), tym razem wmasowałam też w skórę głowy. Zmyłam... i nic. Nie widzę absolutnie nic pozytywnego, włosy są po nim wręcz takie yyyy tępe jakieś takie dziwne

za to na twarzy spisuje się gicio

I love M*A*D minerals
WinlyEm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 15:41   #2769
lalaith
Zakorzenienie

Ja tylko raz próbowałam podciąć sama i wyszła makabra Dlatego boję się że jeszcze bardziej zepsuję. Czasami ścinała mi grzywkę siostra, ale też nie zawsze jej wychodziło i musiałam poprawiać u fryzjera. Nie wiem jak zrobić żeby ona pasowała do reszty włosów które mam długie? A może ona jest za gruba?
Winly szkoda że nie jesteś z Krakowa bo bym się do Ciebie udała na poprawkę :/!
Stary 2009-04-11, 15:53   #2770
ja85gusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WinlyEm Pokaż wiadomość
kurcze, nie mogę się przekonać do rycyny na włosach dzis zrobiłam już n-te podejście, łaziłam cały dzień z olejkiem na włosach (samym, bez dodatków), tym razem wmasowałam też w skórę głowy. Zmyłam... i nic. Nie widzę absolutnie nic pozytywnego, włosy są po nim wręcz takie yyyy tępe jakieś takie dziwne

za to na twarzy spisuje się gicio
A może spróbuj rycynkę np. z naftą wymieszać?
Ja też lubię rycynkę na twarzy, fajnie nawilża i skóra po nim jest taka delikatna

ja85gusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 16:06   #2771
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tylko raz próbowałam podciąć sama i wyszła makabra Dlatego boję się że jeszcze bardziej zepsuję. Czasami ścinała mi grzywkę siostra, ale też nie zawsze jej wychodziło i musiałam poprawiać u fryzjera. Nie wiem jak zrobić żeby ona pasowała do reszty włosów które mam długie? A może ona jest za gruba?
Winly szkoda że nie jesteś z Krakowa bo bym się do Ciebie udała na poprawkę :/!
może poprostu próbuj przez jakiś czas podpinać tą grzywkę do góry?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-11, 16:19   #2772
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
może poprostu próbuj przez jakiś czas podpinać tą grzywkę do góry?
Tak właśnie robię, kupiłam sobie z tej okazji kilka nowych opasek, ale mam wysokie czoło więc czekam z niecierpliwością aż podrośnie
Dziewczęta, a ja mogę sobie w tym olejku tak chadzać cały dzień, nie zaszkodzi mi to, nie powinnam jednak zmyć go po jakimś czasie? Bo od wczoraj cały czas go mam na głowie..
Stary 2009-04-11, 16:55   #2773
lussessita22
Raczkowanie

GG do lussessita22

heh Ty jeszcze nie mialas tragedii u fryzjera to tylko grzywka, ja dalam ostatnio 45zl za to ze fryzjerka poparzyla mi cala glowe farba do wlosow;/ mam same strupy na glowie i skora mi sie luszczy i wlosy oczywiscie - siano;/ mam nadzieje ze dzieki olejkowi wlozy mi troche odzyja. 1 raz uzylam wczoraj ale to za malo zeby cos stwierdzic

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

*włosy a nie wlozy
lussessita22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 17:33   #2774
Paolla88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Modraszka Pokaż wiadomość
A może to nafta wysusza Twoje włosy? Nie powinno się jej nakładać na długo.
A o tym nie pomyślałam .. czytałam na wizażu , że masa osób robi olejowo - naftowe papki i tak kładzie się spać.. No cóż ,pewnie wypróbuję inne kombinacje . Słyszałam , że na łamliwe włosy dobry jest także olej kokosowy , więc zamówiłam go sobie w sklepie zielarskim i ma być na piątek .
Tak czy owak , dzisiaj rano rozczesując włosy po zmyciu z nich nocnej papki byłam przerażona !! Specjalnie czesałam się nad wanną , żeby wyraźnie widzieć wszystkie stracone włosy ( jestem brunetką ) i kurde chyba w życiu nie widziałam takiej masakry :/ Najwięcej było nie tych które wypadły , ale tych , które się połamały .. Tak mi przyszło do głowy , że może szampon i odżywka , których używam , są zbyt agresywne dla moich włosów ( a zakupiłam Joannę rzepę do przetłuszczających się, odżywka z tej samej serii i myłam nimi włosy dopiero drugi raz) .. Wanna była niemalże czarna od moich włosów :/ Nie mam pojęcia , co robię źle , ale nawet za czasów farbowania włosów dwa razy w miesiącu i codziennego katowania prostownicą , nie wyleciało mi tyle , co dzisiaj
Stary 2009-04-11, 18:47   #2775
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Tak właśnie robię, kupiłam sobie z tej okazji kilka nowych opasek, ale mam wysokie czoło więc czekam z niecierpliwością aż podrośnie
Dziewczęta, a ja mogę sobie w tym olejku tak chadzać cały dzień, nie zaszkodzi mi to, nie powinnam jednak zmyć go po jakimś czasie? Bo od wczoraj cały czas go mam na głowie..
Generalnie z olejami jest taka zasada ze im dłużej tym lepiej

Paolla, jeśli nie masz jakiś niedoborów żywieniowych to może poprostu nie kładź tej odzywki na skalp a tylko na włosy, bo tak sobie myśle ze ta nafta może Ci zapychać mieszki włosowe i może to dlatego? a jakiego szamponu wcześniej używałaś?
Stary 2009-04-11, 19:20   #2776
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm

Cytat:
Napisane przez ja85gusiek Pokaż wiadomość
A może spróbuj rycynkę np. z naftą wymieszać?
myślisz ze nie próbowałam? heh, próbowałam już chyba z wszystkim

I love M*A*D minerals
WinlyEm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 19:59   #2777
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lussessita22 Pokaż wiadomość
heh Ty jeszcze nie mialas tragedii u fryzjera to tylko grzywka, ja dalam ostatnio 45zl za to ze fryzjerka poparzyla mi cala glowe farba do wlosow;/ mam same strupy na glowie i skora mi sie luszczy i wlosy oczywiscie - siano;/ mam nadzieje ze dzieki olejkowi wlozy mi troche odzyja. 1 raz uzylam wczoraj ale to za malo zeby cos stwierdzic

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

*włosy a nie wlozy
Oj, biedaku A w ogóle zapłaciłaś za to? To jest przegięcie co oni w tych fryzjerach wyprawiają, zatrudniają jakiś pseudo-stylistów po miesięcznych kursach fryzjerskich, a potem się słyszy takie rzeczy.
Mnie dawniej strzygła moja koleżanka z podstawówki która poszła do szkoły zawodowej fryzjerskiej, potem skończyła technikum też fryzjerskie, w tym czasie cały czas miała najpierw praktyki a potem pracowała. Grzywkę zawsze miałam świetnie podciętą, fakt że nie była stylistką więc nie umiała dobrać fryzury do kształtu twarzy, ale i nie udawała że potrafi, tak że czasem fryzura pasowała a czasem nie, ale cięcie było zawsze bardzo staranne i porządne i nie można było mieć o nic żalu. A jakie koki robiła misterne, to po prostu dzieła sztuki! No ale urodziła jej się córeczka, przeprowadziła się do Bielska i od tego czasu muszę się użerać z fryzjerami.
No ale faktycznie moja przygoda w porównaniu z Twoją to drobnostka
Stary 2009-04-11, 21:33   #2778
Paolla88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość

Paolla, jeśli nie masz jakiś niedoborów żywieniowych to może poprostu nie kładź tej odzywki na skalp a tylko na włosy, bo tak sobie myśle ze ta nafta może Ci zapychać mieszki włosowe i może to dlatego? a jakiego szamponu wcześniej używałaś?
Dziękuję za zainteresowanie moim problemem W zasadzie to nie miałam stałego szamponu , testowałam wszystkie po kolei Przed Joanną miałam żółty Elseve ,a przed nim Shaumę brązową .. Po żadnym z tych szamponów nigdy przy rozczesywaniu nie widziałam tego , co dzisiaj .
Tak sobie myślę , że spróbuję zmienić póki co odżywkę , bo ta z Joanny jednak u mnie się nie sprawdza. Wprawdzie użyłam jej drugi raz , więc nie wiem czy pomaga włosom przetłuszczającym się , ale z pewnością nie ułatwia rozczesywania, co u mnie jest bardzo ważne, bo włosy sięgają mi niżej połowy pleców. Po zdjęciu ręcznika miałam na głowie jeden wielki kołtun .. Męczyłam się z rozczesywaniem chyba z 20 minut bo starałam się to robić jak najdelikatniej , ale i tak nie uchroniło mnie to przed utratą masy biednych włosiątek
Stary 2009-04-13, 10:09   #2779
funky_girl
Raczkowanie

Hej dziewczynki! Mogę siędo Was przyłączyć?
Wczoraj po raz pierwszy zastosowałam olejek rycynowy na włosy.
Wcześniej stosowałam go tylko na rzęsy i brwi. I skutki były z goła inne
Jak nakładałam na rzęsy, to codziennie mi jakaś wypadała A wcześniej nie zauważyłam, żeby takie rzeczy siedziały.
Pozytywnie natomiast, jeśli chodzi o brwi. Kiedyś sobie wyrywałam, i w środku brwi miałam pustą dziurkę. Głupio to wyglądało, jakbym miała brak, więc malowałam kredką to miejsce. Po 2 tygodniach stosowania olejku, włoski mi odrosły w tym miejscu !! To cud
Teraz zastanawiam się, jakie będzie mieć działanie na moje włosy.
Wczoraj zmieszałam łyżkę oleju rycynowego, łyżkę miodu spadziowego i 20 ml hydrolatu rumiankowego (błąd, trochę kiepsko było z rozmieszaniem tego).
Nałożyłam na włosy szczoteczką, miałam prawie czarne (!!) a jestem blondynką (nie jasną).
Potem folia na głowę, czapa z polaru i poszłam spać - cała noc
Właśnie zmyłam głowę, teraz naturalnie się suszą, zobaczymy czy coś zauważę jeśli chodzi o miękkośc itd.

www.missaliciakeys.net
funky_girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-13, 12:05   #2780
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paolla88 Pokaż wiadomość
Dziękuję za zainteresowanie moim problemem W zasadzie to nie miałam stałego szamponu , testowałam wszystkie po kolei Przed Joanną miałam żółty Elseve ,a przed nim Shaumę brązową .. Po żadnym z tych szamponów nigdy przy rozczesywaniu nie widziałam tego , co dzisiaj .
Tak sobie myślę , że spróbuję zmienić póki co odżywkę , bo ta z Joanny jednak u mnie się nie sprawdza. Wprawdzie użyłam jej drugi raz , więc nie wiem czy pomaga włosom przetłuszczającym się , ale z pewnością nie ułatwia rozczesywania, co u mnie jest bardzo ważne, bo włosy sięgają mi niżej połowy pleców. Po zdjęciu ręcznika miałam na głowie jeden wielki kołtun .. Męczyłam się z rozczesywaniem chyba z 20 minut bo starałam się to robić jak najdelikatniej , ale i tak nie uchroniło mnie to przed utratą masy biednych włosiątek
wiec to raczej nie kwestia szmaponu bo one wszystkie maja podobne detergenty, a odżywka do długich włosów to lepiej jakaś ze silikonami bo one ułatwiają rozczesywanie i chronią, pozatym doczytałam ze używasz seboradinu lotionu Niger wiec może dlatgeo Ci wypadają włosy - pobudzne cebulki wypychają zniszczone włosy i na ich miejsce wyrastają mocniejsze
Stary 2009-04-13, 13:54   #2781
ja85gusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky_girl Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki! Mogę siędo Was przyłączyć?
Wczoraj po raz pierwszy zastosowałam olejek rycynowy na włosy.
Wcześniej stosowałam go tylko na rzęsy i brwi. I skutki były z goła inne [...]Właśnie zmyłam głowę, teraz naturalnie się suszą, zobaczymy czy coś zauważę jeśli chodzi o miękkośc itd.
Witamy, pewnie że możesz się przylączyć. Ja olejek stosujęjuż od kilku miesięcy raz w tygodniu, do tego jeszcze kilka innych specyfików, ale to nie wątek o tym...

Stary 2009-04-13, 14:22   #2782
Magdzia94
Zakorzenienie

Dzisiaj nałożyłam olej na końce , rozpoczynam kurację nim. Chcę zacząc regularnie uzywac go, bo muszę odżywic końcówki, a gdy je zetnę chce je dobrze zabezpieczyc.

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 16:14   #2783
Effervescing Elephant
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja85gusiek Pokaż wiadomość
Witamy, pewnie że możesz się przylączyć. Ja olejek stosujęjuż od kilku miesięcy raz w tygodniu, do tego jeszcze kilka innych specyfików, ale to nie wątek o tym...

powiadasz , że od kilku miesięcy ;> i jak, jesteś zadowolona z efektów?
Stary 2009-04-13, 17:03   #2784
ja85gusiek
Zakorzenienie

Cytat:
powiadasz , że od kilku miesięcy ;> i jak, jesteś zadowolona z efektów?
Efekty, hmm, wypada mi coraz mniej włosów, poza tym zrobiły się lśniące i miłe w dotyku. Za to rzęsy wyglądają jak wachlarz, jak je umaluję, to jak sztuczne
Ostatnio zrobiłam miksturkę z półfabrykatów typu "włos w płynie" i po jednym użyciu moje włosy są wyraźnie grubsze, lepiej się układają, oby tak dalej...

Stary 2009-04-13, 17:06   #2785
Magdzia94
Zakorzenienie

Kurde jak wy dajecie ten olej na rzesy nie rozmazuje sie i nie dostaje się do oczu?

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 17:14   #2786
Effervescing Elephant
Zadomowienie

ja mam rzęsy.. no.. normalne chętnie użyłabym sobie oleju także na nie
ale też się właśnie zastanawiałam.. czy się nie rozmazuje?? na noc go smarować..?
Stary 2009-04-13, 17:14   #2787
ja85gusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Kurde jak wy dajecie ten olej na rzesy nie rozmazuje sie i nie dostaje się do oczu?
Ja nakładam takim małym pędzelkiem do ust, idealnie sie nim nakłada i nic się nie marze, do oczu też nie spływa. to tak jakby malować rzęsy tuszem, tylko ja górne rzęsy maluje po obu stronach. zawsze wieczorem po kąpieli i zostawiam na noc.

Stary 2009-04-13, 17:25   #2788
Effervescing Elephant
Zadomowienie

pędzelek posiadam, toteż dzisiaj wypróbuję
zawsze lepiej zapobiegać niż leczyć..
Stary 2009-04-13, 17:32   #2789
ja85gusiek
Zakorzenienie

Cytat:
pędzelek posiadam, toteż dzisiaj wypróbuję
zawsze lepiej zapobiegać niż leczyć..
Polecam, ja stosuję już długo i nie narzekam.

Stary 2009-04-13, 18:01   #2790
Effervescing Elephant
Zadomowienie

piękne, mocne rzęsy zawsze mile widziane
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości