|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 | |
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
Cytat:
![]() |
#2762 |
Raczkowanie
|
Jak tam kobietki ? Ciasta upieczone , domki wysprzątane ? Ja dzisiaj miałam dość ciężki dzień ,ale w tym całym przedświątecznym szumie znalazłam chwilkę dla siebie
![]() Poczytałam trochę wątek i nakładając maskę z olejku na noc ,zrezygnowałam z dodawania żółtka - miałam wrażenie , że przesuszało to moje i tak już suche włosy . Dzisiaj nakładając maskę na noc zastąpiłam żółtko oliwą z oliwek , dodałam odrobinkę odżywki z rzepą , tradycyjnie nafta i olejek , a potem wszystko dokładnie wmasowałam w skórę głowy i w całe włosy ( przy okazji cudowna odżywka dla paznokci !) . W ogóle to poszłam za Waszymi radami i zrezygnowałam z prostowania włosów . Zdałam sobie sprawę z tego , że żadne odżywki , maski itd nie pomogą , jeśli dalej będę katować swoje włosy żelazkiem .. Wczoraj zaopatrzyłam się w piankę podkreślającą skręt loków i tak oto pierwszy raz wieczorem wyszłam do znajomych w kręconej czuprynce ![]() ![]() Poza tym zaopatrzyłam się w Henna Wax i Seboradin lotion niger , efektów narazie nie ma , bo i jednego i drugiego użyłam dopiero po razie ![]() W ogóle to strasznie żałuję , że dopiero teraz trafiłam na wizaż - nawet nie miałam pojęcia, że w internecie jest tak ogromna skrabnica wiedzy ! Rozpisałam się troszkę ![]() ![]() Edytowane przez Paolla88 Czas edycji: 2009-04-10 o 23:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2763 |
Zadomowienie
|
A może to nafta wysusza Twoje włosy?
![]() Muszę kupić olej rycynowy, bo skończył mi się jakiś czas temu i już za nim tęsknię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2765 |
Zadomowienie
|
taak.. fryzjerzy bywają koszmarni
![]() ..dlatego myślę milion razy zanim do jakiegokolwiek pójdę.. w rezultacie nie byłam od ok 20 czerwca 2008 roku u zapuszczam włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2766 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to faktycznie dobra decyzja. mama to nie fryzjerka, której zależy często tylko na odfajkowaniu szybko fryzurki dla kasy. niestety większość zaczyna taka być ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2768 |
po prostu Łinli
|
ja też obcinam sama włosy
![]() ![]() kurcze, nie mogę się przekonać do rycyny na włosach ![]() ![]() ![]() za to na twarzy spisuje się gicio ![]()
#2769 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko raz próbowałam podciąć sama i wyszła makabra
![]() Winly szkoda że nie jesteś z Krakowa bo bym się do Ciebie udała na poprawkę :/! |
![]() ![]() |
![]() |
#2770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też lubię rycynkę na twarzy, fajnie nawilża i skóra po nim jest taka delikatna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2772 |
Zakorzenienie
|
Tak właśnie robię, kupiłam sobie z tej okazji kilka nowych opasek, ale mam wysokie czoło więc czekam z niecierpliwością aż podrośnie
![]() Dziewczęta, a ja mogę sobie w tym olejku tak chadzać cały dzień, nie zaszkodzi mi to, nie powinnam jednak zmyć go po jakimś czasie? Bo od wczoraj cały czas go mam na głowie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2773 |
Raczkowanie
|
heh Ty jeszcze nie mialas tragedii u fryzjera to tylko grzywka, ja dalam ostatnio 45zl za to ze fryzjerka poparzyla mi cala glowe farba do wlosow;/ mam same strupy na glowie i skora mi sie luszczy i wlosy oczywiscie - siano;/ mam nadzieje ze dzieki olejkowi wlozy mi troche odzyja. 1 raz uzylam wczoraj ale to za malo zeby cos stwierdzic
![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- *włosy a nie wlozy |
![]() ![]() |
![]() |
#2774 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak czy owak , dzisiaj rano rozczesując włosy po zmyciu z nich nocnej papki byłam przerażona !! Specjalnie czesałam się nad wanną , żeby wyraźnie widzieć wszystkie stracone włosy ( jestem brunetką ) i kurde chyba w życiu nie widziałam takiej masakry :/ Najwięcej było nie tych które wypadły , ale tych , które się połamały .. Tak mi przyszło do głowy , że może szampon i odżywka , których używam , są zbyt agresywne dla moich włosów ( a zakupiłam Joannę rzepę do przetłuszczających się, odżywka z tej samej serii i myłam nimi włosy dopiero drugi raz) .. Wanna była niemalże czarna od moich włosów :/ Nie mam pojęcia , co robię źle , ale nawet za czasów farbowania włosów dwa razy w miesiącu i codziennego katowania prostownicą , nie wyleciało mi tyle , co dzisiaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paolla, jeśli nie masz jakiś niedoborów żywieniowych to może poprostu nie kładź tej odzywki na skalp a tylko na włosy, bo tak sobie myśle ze ta nafta może Ci zapychać mieszki włosowe i może to dlatego? a jakiego szamponu wcześniej używałaś?
![]() |
#2776 |
po prostu Łinli
|
myślisz ze nie próbowałam?
![]() ![]()
#2777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie dawniej strzygła moja koleżanka z podstawówki która poszła do szkoły zawodowej fryzjerskiej, potem skończyła technikum też fryzjerskie, w tym czasie cały czas miała najpierw praktyki a potem pracowała. Grzywkę zawsze miałam świetnie podciętą, fakt że nie była stylistką więc nie umiała dobrać fryzury do kształtu twarzy, ale i nie udawała że potrafi, tak że czasem fryzura pasowała a czasem nie, ale cięcie było zawsze bardzo staranne i porządne i nie można było mieć o nic żalu. A jakie koki robiła misterne, to po prostu dzieła sztuki! No ale urodziła jej się córeczka, przeprowadziła się do Bielska i od tego czasu muszę się użerać z fryzjerami. No ale faktycznie moja przygoda w porównaniu z Twoją to drobnostka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2778 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak sobie myślę , że spróbuję zmienić póki co odżywkę , bo ta z Joanny jednak u mnie się nie sprawdza. Wprawdzie użyłam jej drugi raz , więc nie wiem czy pomaga włosom przetłuszczającym się , ale z pewnością nie ułatwia rozczesywania, co u mnie jest bardzo ważne, bo włosy sięgają mi niżej połowy pleców. Po zdjęciu ręcznika miałam na głowie jeden wielki kołtun .. Męczyłam się z rozczesywaniem chyba z 20 minut bo starałam się to robić jak najdelikatniej , ale i tak nie uchroniło mnie to przed utratą masy biednych włosiątek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki! Mogę siędo Was przyłączyć?
Wczoraj po raz pierwszy zastosowałam olejek rycynowy na włosy. Wcześniej stosowałam go tylko na rzęsy i brwi. I skutki były z goła inne ![]() Jak nakładałam na rzęsy, to codziennie mi jakaś wypadała ![]() Pozytywnie natomiast, jeśli chodzi o brwi. Kiedyś sobie wyrywałam, i w środku brwi miałam pustą dziurkę. Głupio to wyglądało, jakbym miała brak, więc malowałam kredką to miejsce. Po 2 tygodniach stosowania olejku, włoski mi odrosły w tym miejscu !! To cud ![]() Teraz zastanawiam się, jakie będzie mieć działanie na moje włosy. Wczoraj zmieszałam łyżkę oleju rycynowego, łyżkę miodu spadziowego i 20 ml hydrolatu rumiankowego (błąd, trochę kiepsko było z rozmieszaniem tego). Nałożyłam na włosy szczoteczką, miałam prawie czarne (!!) a jestem blondynką (nie jasną). Potem folia na głowę, czapa z polaru i poszłam spać - cała noc ![]() Właśnie zmyłam głowę, teraz naturalnie się suszą, zobaczymy czy coś zauważę jeśli chodzi o miękkośc itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#2780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj nałożyłam olej na końce , rozpoczynam kurację nim. Chcę zacząc regularnie uzywac go, bo muszę odżywic końcówki, a gdy je zetnę chce je dobrze zabezpieczyc.
![]() |
#2783 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio zrobiłam miksturkę z półfabrykatów typu "włos w płynie" i po jednym użyciu moje włosy są wyraźnie grubsze, lepiej się układają, oby tak dalej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Zakorzenienie
|
Kurde jak wy dajecie ten olej na rzesy nie rozmazuje sie i nie dostaje się do oczu?
![]() |
#2786 |
Zadomowienie
|
ja mam rzęsy.. no.. normalne
![]() ![]() ale też się właśnie zastanawiałam.. czy się nie rozmazuje?? na noc go smarować..? |
![]() ![]() |
![]() |
#2787 |
Zakorzenienie
|
Ja nakładam takim małym pędzelkiem do ust, idealnie sie nim nakłada i nic się nie marze, do oczu też nie spływa. to tak jakby malować rzęsy tuszem, tylko ja górne rzęsy maluje po obu stronach. zawsze wieczorem po kąpieli i zostawiam na noc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2788 |
Zadomowienie
|
pędzelek posiadam, toteż dzisiaj wypróbuję
![]() zawsze lepiej zapobiegać niż leczyć.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2790 |
Zadomowienie
|
piękne, mocne rzęsy zawsze mile widziane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.