![]() |
#1171 | |
Przyczajenie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
W aptece na ul. Kosciuszki we Wrocławiu - 47,60 PLN.
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
na ul. Kościuszki za 47,60 pln na ul. Oławskiej (super pharma) 43,99 PLN |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Przyczajenie
|
Na Karmelickej w Gdańsku za 39 zeta.Są pewnie i tańsze poza centrum, ale czas plus benzyna/bilet i wychodzi na to samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Przyczajenie
|
![]()
dziś mam wziać 5 tabletkę z pierwszego opakowania po przerwie w braniu cyprestu, który berdzo wysuszył mi skórę. Powiem szczerze, że czuję że Yaz mi bynajmniej nie słuzy.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chciałabym przestać to brać. Chyba nawet chciałabym przestać brać w ogóle, nie poznaję siebie! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | |
Zadomowienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
może uczep się jednych i przetrzymaj chociaż 3 miesiące..?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | |
Zakorzenienie
|
w ulotce pisze ze 2-3 dni przed wzięciem ostatniej różowej, nie piszą nic więcej o tym że na początku nie wystąpi ;p
ja cały miesiąc krwawię, czy moge to liczyć jako menstruacje skoro trwa nadal (dziś 1 biała tabletka) ? a co do yaz. po dwóch tygodniach wysypało mi pryszcze - lecz nie na twarzy, na plecach. ale koszmarnie. ogólnie to po miesiącu jedyne co zauważam to fakt że bolą mnie piersi ewentualnie jakieś zmęczenie, no i pryszcze. ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
ja również. dwa kilo po miesiącu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1176 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po 1. krawienie (domyślam się, że o to Ci chodzi) powinno pojawic się na 2-3 tabletce placebo. Nie przed wzięciem ostatniej! Ale i tak może pojawic się dopiero przy 4.placebo lub dopiero przy różowych z drugiego opakowania i nie będzie to anomalia. Po 2. przy pierwszych opakowaniach mogą pojawic się różne skutki uboczne tj. krwawienia śródcyklicznie czyli plamienia. Po 3. przeczytaj ulotkę , bo chyba w ogóle tego nie zrobiłaś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Zakorzenienie
|
o boże. przepraszam, faktycznie. "krwawienie zazwyczaj rozpoczyna się 2 lub 3 dnia od przyjęcia ostatniej jasnoróżowej tabletki..."
zero pomyślunku z mojej strony :/. przepraszam :P btw chodziło o to iż trudno odróżnić mi, plamienia śródcykliczne od menstruacji :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Zakorzenienie
|
Gdynia główna - apteka całodobowa przy szpitalu około 37 zł
Gdynia leszczynki - przy morskiej, za przychodnią na ramułta - 39 zł :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Zadomowienie
|
A może wiecie gdzie jest najtaniej w K-Koźlu?
Ja pytałam dziś w aptece, gdzie niby mają hurtowe ceny, ale g. prawda- 47,69 ;/
Żyj i daj żyć innym. Edytowane przez Rosaline Czas edycji: 2009-04-10 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chciałam dodać, że ponoć piersi mi troszkę urosły ( ocena mojego chłopaka. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Przyczajenie
|
dzisiaj wzielam 1 tabletke placebo i po około 2 h dostałam lekkiej biegunki o ile mozna to tak nazwac. czy mam wziasc druga biala tabletke????
|
![]() ![]() |
![]() |
#1182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1184 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich.
Chcialabym zapytac.czy dobzre zrobilam.bo dokladnie to sama nie wiem.Yaz to moje peirwsze tabletki i zazcelam stosowac jeszce nie majac okresu, zazcelam od tabletki z zielonego pola we wtorek.jestem przy sobocie i tu pojawia sie moje pytanie czy kiedy bede dochodzic do konca a podkreslam ze nie mialam okresu zaczynajac, to czy przy bialych powinno wystapic krwawienie??w sumie nie pamietam kiedy bylo ostatenie przed braniem jeszce , i czy one w pewnym sensie przesuwaja okres tak ze kiedy zaczne biale labo skoncze to opakowanie to przy nastepnym dopiero??prosze wytlumaczcie mi to bo poprsotu nie rozumiem i nie wiem czy dobzre zrobilam czy teraz bede miec okres i kiedy on mniej wiecej powinien sie pojawic???bardzo porsze o zrozumienie i o pomoc.dzieki;] |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Rozeznanie
|
No to Coraltrees mam nadzieje że nie uprawiałaś seksu przez ten czas bo tabletki działają od 1 dnia cyklu czyli od okresu .. w innym wypadku poprostu nie działają
|
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Przyczajenie
|
Nie nie mialam kontaktow, tlyko wlasnie sie zastanawiam czy nie bede miec problemow z okresem, czy te tabletki przesuna albo wyolaja go tak ze poprstu bede go miec przy bialych albo przy nowaym opakowaniu???wiem ze to nie jest pewne na 100% ale czy ktos moglby mi poweidziec czy raczej prawdopodobnie tak bedzie??bo troche sie obawiam z tego wzgledu ze pierwszy raz stosuje wlasnie tabletki anty.i nie wiem czy tak to powinno wygladac.czy mam jakies pwody do obaw. czy one jakos na to wplywaja(mam na mysli cykl itd. ) czy wogole pozdrawiam serdecznie ;]
Edytowane przez Coraltrees Czas edycji: 2009-04-11 o 02:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Raczkowanie
|
Wszystko masz napisane w ulotce... nie wiem po co w ogóle zaczełaś je stosować inaczej niż powinny być stosowane. Głupota ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Przyczajenie
|
Skoro tu sie zarejestrowalam to oczekiwalam pomocy bo msyalalm ze ktos rozsadny moglby zrozumiec ze nie wsyzcy mussa rozumeic ulotki w jezyku ang.teraz mam problem ipoprstu msyallam ze ktos bedzie tak mily i mi pomoze.a nie bedzie mnie ganil za to co robie.czy to ze szukam pomocy jest zle??czy nie moze kots ktokowleik odpisac mi paru zdan ktore sprawia i ze nie bede sie martwic??porstu czy oczekuje az zbyt wiele??prosialm tlyko zeby ktos udzileil mi paru odpoweidzei ktory nie weim czy zjaely by choc 5 minut.chyba ze ktos nie wie o co pytam to rozumiem nie udziela sie.ale to ze kazesz mi cyztac ulote ktorej nie rozumeim nie cyzni Cie wcale madrzejsza, i wcale nie chce Ci ublizac,chcialam zebys tylko pzreczytala mojego posta choc raz...i pomogla mi.dziekuje;]i prosze zeby ktos zyczliwy napisal choc pare zdan.bardzo prosze.;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny mam pytanko czy podczas stosowania tabletek białych jeśli nie wystąpił okres , czy też jest sie normalnie chronionym przed ciążą. Jesli sa to tabletni nieaktywne to czy nazwa mowi sama za siebie?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1190 |
Raczkowanie
|
A czy ja albo któraś z koleżanek jest duchem świętym i czyta Ci w myślach, że masz ulotkę po angielsku? bo o tym oczywiście nie wspomniałaś
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście, że tabletki anty mają ogromny wpływ na Twój cykl. Właściwie to nie sądzę by ktokolwiek odpowiedział sesnownie na Twoje pytania, ponieważ nikt nie wie kiedy wystąpi u Ciebie krwawienie. Może będzie to normalne krwawienie z ostawienia na tabletkach placebo, może nie. Mysle, że jesli chcesz uzyskac fachową radę to idź do lekarza i od razu poproś by wytłumaczył Ci jak stosuję się tabletki antykoncepcyjne, bo to nie są cukierki, które bierze się jak ma się ochotę. Jeśli posiadałaś tylko ulotkę w języku ang którego nie rozumiesz, to równie dobrze mogłaś zarejestrowac się tu wcześniej zapytac albo poczytac ten wątek. Teraz nie dziw się, że wiele osób będzie ganiło Cie, bo źle zrobiłaś. Sama zresztą pytasz czy dobrze zrobiłaś. P.S. proszę stawiaj znaki interpunkcyjne bo ciężko się czyta Twoje posty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1192 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Przyczajenie
|
Lekarz mi wypisywal recepte z tym ze ona pomylila dni.powiedizlaam jej ze nie wiem keidy mam miec okres, a doktor powiedziala ze moge zacac sobie a potem niby ma byc dobzre.nie wiem.jakos nie kompletnie to zroumialam bo potem kiedy wzielam ulotke do rak to zrozumialam tyle ze trzeba zaczac brac przy 1 dniu krwawienia.coz zacekam co bedzie ale chyba to powinno nastapic przy bialych.;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Raczkowanie
|
ja niestety od od 2 miesięcy (Yaz biorę 3) mam ciągłe migreny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Rozeznanie
|
A wcześniej leczyłaś się na migrenę? Czy masz takie bóle dopiero jak zaczęłaś brac tabletki? jako skutek uboczny ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trzeba było najpierw dowiedzieć się konkretnie co i jak a potem stosować... tabsy to nie cukierki i wiele kobiet niestety o tym zapomina ![]() idą do gina, proszą o receptę i żrą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
BAN stały
|
Witajcie ja chciałabym pojsc do lekarza zeby mi przepisał tabletki ale ze względu na cere jest taka możliwosc? w ogole jakas porawa moze byc cos otym słyszałam nawet o tym ze piersi sie troche powiększaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I poczytaj tez ogolnie o tabletkach, bo widac po Twoim poscie, że Twoja wiedza sie tylko na stereotypach opiera.
![]() |
#1200 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj dostałam okres i wieczorem wzięłam pierwszą tabletkę. Rano obudziłam się z bólem brzucha i bardzo obfitym okresem, do tego czuję się cały dzień zmęczona i osowiała, a przedtem tak nie miałam
![]() ![]() Kurczaki, czemu to baby muszą się tak męczyć, mogliby w końcu coś zacząć facetom aplikować na szerszą skalę ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.