![]() |
#181 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Parliamo ITALIANO, che é... molto sano! ;)
Cytat:
Ma cosi' non aiuti ai principianti... ![]()
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
ale moze kogos zmobiluzuje to zerkniecia do slownika
![]() a tak powaznie , nie brzmialo to zachecajaco ? ![]()
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny...błagam pomóżcie
![]() ![]() ![]() ![]() Nazwa: Cambia Pelle cellulite, Gel freddo,
Questo gel dalla formulazione innovativa si assorbe in un attimo e lascia un'immediata sensazione di freschezza e leggerezza. Pre questo motivo e consigliato anche a persone con fragilita capillare o pelle sensible. Contiene Amido di Riso e una miscela bilanciata di principi attivi assolutamente dermocompatibili: (wymienione jakieś inne kosmetyki do kompletu) Gia dopo la prima settimana di trattamento la pelle risultera piu tonica, elastica e levigata. USO: applicare giornalmente sulle zone cellulitiche, subito dopo il bagno a la doccia in modo da esaltarne gli effetti. Massaggiare con momenti dal basso verso l'alto, per favorite la circolazione, fino a completo assorbimento. Se ne consiglia l' utilizzo abbinando, una volta a settimana, il Fango di roso cambia Pelle C1. nałożyłam narazie tylko na malutki kawałek no i bardzo chłodzi (dużo bardziej niż mazidła eveline) no i nie wiem czy to trzeba zmywać czy co z tym robić... Proszę o pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |||
ForceIsStrongInThisOne...
|
Visto questo wątek per prima volta
![]() Anche io sono qui... ma io non parlo molto bene... ancora scrivo malissimo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciao per tutti, dove siete? ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
aby uzyskać dobre efekty należy nakładać ten żel codziennie na skórę na okolice z cellulitem zaraz po kąpieli lub prysznicu. Masować ruchami od dołu do góry pobudzając krążenie, aż do wchłonięcia. Zaleca się raz w tygodniu stosować też Fango di rosso (to chyba będą takie okłady z błota tej samej firmy) Cambia Pelle C1
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2009-03-22 o 09:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
|
![]() Proszę Mayu, mam nadzieję tylko, że w czymś pomogłam. Allora dove siete tutte ? ![]()
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Io sono qui
![]() http://www.youtube.com/watch?v=38hx3OC6NYY Questa canzone e` da brividi....Antonello Venditti - grande come sempre ![]() Buon sabato a tutti!!! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 |
|
Ciao Hvid, grazie per bel` regalo
![]() Parole del questa canzone sono grandissime. Buona Domenica per tutti ![]()
![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
ciao ragazze!
napisałabym wszystko po włosku, ale jeszcze nie ten poziom ![]() super piszecie po włosku, ja właśnie planuję zapisac się w wakacje na intensywny kurs we Włoszech ![]() i mam wątpliwości, bo od nikogo o takich kursach nie słyszałam - chodzi mi o jakies przedstawicielstwo w Polsce, które się zajmuje cała organizacją, łącznie z zakwaterowaniem. chętnie sama bym się za to wzięła, ale jak tylko znajdę jakąs stronę w necie to wszystko po włosku. nie dogadam się ![]() może znacie takie szkoły językowe czy firmy, które organiazują takie kursy wakacyjne we Włoszech. ważne żeby zajęcia były z nativami ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sono felice che sia piaciuta anche a te ![]() Palema - forse la ditta Elite Expeditions ( Varsavia ) ti aiutera` a trovare il corso e l`alloggio che fa` per te. Edytowane przez Hvid Czas edycji: 2009-04-05 o 14:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ci sono solo due modi di vivere la propria vita: uno come se niente fosse un miracolo; l'altro come se tutto fosse un miracolo. Ne è anche la svogliata voglia di sprofondare la classica lingua di Petrarca... ... we Włoszech są organizowane wakacyjne szkoły języka. Często nauka języka połączona jest z kursami na tematy związane z kulturą, tradycją, sztuką, kuchnią itd. Generalnie im miejsce jest bardziej popularne /turystyczne/ tym jakość usługi jest gorsza a cena wyższa. Na stronie przykład ze "średniej półki" http://www.ilm.it/documenti/brochure_pol.pdf Jest w każdym razie w czym wybierać. ... e cosi non mi rimane altro che salutarVi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Weeeeeilà ragazzi
![]() ![]()
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Bebelot, dziękuję bardzo
![]() ![]() znasz jeszcze jakieś strony z ofertami? ta jest ciekawa, ale trochę mnie przerażają te ceny - szczególnie zakwaterowanie, bo że sam kurs niebędzie tani to jestem przygotowana... zaczęłam się zastanawiać czy to wszsytko się opłaca. no a wiadomo, że też chciałabym pojechać w ciekawe miejsce Włoch, żeby też co nieco zobaczyć ![]()
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Palema wiesz ja Ci moge powiedziec tylko ze musisz bardzo uwazac jesli chodzi o wybor 'szkoly' poniewaz ja w marcu bylam w Angli i nauczycielie okazali sie okropni, kurs wogole nie byl zorganizowany!!
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Witaj Palema
oto następna strona godna polecenia http://www.languagecourse.net/kursy-...ly--italy.php3 znajdziesz też tam ceny. Oprócz kwaterunku z ewentualnie pierwszym śniadaniem (rożek z kawą z mlekim) dolicz sobie jeszcze koszty "egzystencjalne" tj. wszelkie extra, których we Włoszech nie jest mało. Inna strona, którą znalazłam to http://www.linguanova.com/it/index.php co do zwiedzania to jest w czym wybierać |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
tak to wiem, na pewno bym się nie nudziła i na to też trzeba kaskę przygotować
![]() jeszcze mam trochę czasu, żeby się zastanowić. może do jakiegoś instytutu włoskiego się wybiorę i tam jeszcze popytam. obawiam się, że jak napisała NoLQa z niepewnymi szkołami może wyjść niewypał. Bebelot, dziekuję bardzo za stronki ![]()
![]() |
![]() |
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wejdź na stronę krakowskiego instytutu kultury (sprawdź w google), w zakładkę nauka-->stypendia, i poczytaj ![]() ten instytut co roku organizuje stypendia na kursy włoskiego we włoszech. na 100% już się nie załapiesz, ale na 50% zniżkę jak najbardziej. te stypendia są przyznawane od listopada więc teraz zostały oferty z mniej popularnych miejsc, ale wiem że niektóre szkoły dają tyle stypendiów ile jest ofert (np wiem że jakas szkola z Bolonii). stypendium obejmuje oczywiscie tylko kurs, za wyzywienie, zakwaterowanie itd placisz sama. ja jade w tym roku na miesiąc do florencji ![]() ![]() w kazdym razie polecam, ja sie juz nie moge doczekac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Dottie - no to zyczymy milego pobytu
![]() Ja bym na takie cos chciala sie zalapac do Anglii ![]()
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
Dottie dziękuję bardzo
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
ciao ragazze,
da un po che non parlo l`italiano pero non vorrei dimenticarlo e per questo ho deciso di scrivere con voi. per ora non mi viene in mente cosa potrei aggiungere... avete visto magari il film La finestra di fronte?in polacco si chiama Okna, ve lo consiglio - bellissimo con Raul Bova e Giovanna Mezzogiorno, a dopo state mi bene saluti dalla irlanda |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Wei Wei Giovannina
![]() Purtroppo non ho visto il film di cui hai parlato però magari quando trovo un pò di tempo libero me lo guardo... soprattutto dopo che mi hai detto che c'è l'attore Raul Bova! ![]() Raccontaci qualcosa di te ![]() Baci ![]()
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
buon sera!
grazie per il simpatico "benvenuto", il film te lo cosiglio a guardare - vale la pena!lo guardato 4 volte e sempre scopro qulacosa di nuovo, qualche senso nascosto, l`emozione... vivo in irlanda da un po con il mio ragazzo mi manca l`italia, il mangiare e il tempo , consoco bene il sud del bel paese quindi so pregghi e dispreggi della vita in Italia, pero mi sempre mancera quella atmosfera nonostante il mio paese preferito e la Polonia ![]() ![]() un bacione |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Pozdrawiam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Kazdy wypracowoje sobie wlasna metode z czasem,wloski nie jest trudnym jezykiem,przynajmniej wedlug mnie,jesli Ci naprawde zalezy na nauczeniu sie go,to z pewnoscia znajdziesz ochote i zapal do nauki ,Ja na przyklad nigdy nie korzystalam z zadnych kursow,moim zdaniem to strata czasu i pieniedzy,bo nawet po rocznym kursie jestes wciaz na poziomie poczatkujacym,wiec nie ma to wiekszego sensu ...
Wydaje mi sie ,ze juz opisywalam tu jak sie uczylam,... w kazdym razie,pierwsza rzecz to gramatyka ... czyli podstawa ! ,bez tego nie bedziesz w stanie sklecic ani jednego zdania,a bardzo wiele osob pomija te istotna kwestie, "skubna" troche gramatyki ,a potem zabieraja sie do mowienia uczac sie tylko slowek,a to duzy blad.... jak chcesz mowic dobrze i poprawnie gramatycznie,zaopatrz sie w dobre ksiazki do gramatyki ,odmiane czasownikow (!!) ,jest kilka ksiazek tylko z odmiana czasownikow ,bardzo przydatna rzecz ! ,dobry slownik ! Bardzo tez pomaga czytanie wloskich tekstow,gazet,artykolow,s luchanie muzyki i tlumaczenie tekstow,ogladanie filmow,zeby osluchac sie z akcentem.... Mozesz zapisywac sobie rozne slowka,wyrazenia potoczne,powiedzonka,zeby latwiej sobie je przyswoic ,wyszukiwac w slowniku interesujace cie zwroty,a potem je zapisywac.... zycze powodzenia i milej nauki ![]()
![]() |
#205 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za informacje, na pewno skorzystam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Ciao a tutti!!! ho scritto qualcosina nel topic: che italia? ma vedo che non ha risposto nessuno...
speriamo che qui rispondete in tanti!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
|
Cytat:
Cuciola, e dove hai scritto, che non vedo niente ? ![]() Non sono in Italia, sono in Emirates. Mi dispiace anche, che non sono cosi brava in italiano, ma dimenticatto quasi tutto... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
ho scritto in un topic polacco..non importa!!!
sto cercando di studiare un pò..anche se con questo caldo si fa fatica!!! voi cosa fate di bello? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy mogłabym poprosić Was o przetłumaczenie tego krótkiego zwrotu?
powiedz, żebym została Bardzo Was proszę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.