|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D
Dziewczyny mam do Was pytanie
przez Was skusiłam się tydzień temu na krem Lilliputz czy on podobnie jak malinowa mgiełka zostanie niebawem zastąpiony jakimś innym? Bo przez ten tydzień zakochałam się w nim ... i nie przyżyłabym chyba gdyby za tydzień mi go wycofali... wiem, że to wątek o włosach no ale... do tej pory nie mogłam dobrac sobie kremu odpowiedniego do mojej tłusto-sucho-mieszanej skóry... więc jak myślicie zostanie on w takim składzie jak obecnie? PS. mgiełkę też kupiłam i ide użyc właśnie
|
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie-to widać. Wcześniej nie zwracałam na to uwagi, ale teraz na ulicy zawsze rozpoznam przedłużoną fryzurkę Ja po miesiącu sama sobie zdjęłam pasemka, to stwierdziłam, że wolę mieć krótkie własne włosy, niż długie doczepiane.
|
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie do wyrównania brakuje z 15cm. Niestety nie znam Beaty z klanu i nie wiem jakie ma włosy
|
|
|
#1984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co? Jaka ja głupia jestem, to nie macie pojęcia usnułam wątek z subskrybowanych i dziwię się, czemu taki zastój i nikt nic nie pisze Wesołych Świat!
||
|
|
|
#1985 |
|
Rozeznanie
|
Ja używam Seboradin, a dzień przed mycie ampułki z Joanny. I teraz przefarbowałam włosy na ciemny, (wychodzę z mojej czerwieni) i myślę żeby przez dłuższy czas nie farbować, a ten ciemny to podobny trochę do moich.
U mnie sa sklepy wszystko po 2,99 ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- A jeszcze dodam że znalazłam wreszcie maskę glorii!! Czekałam godzinę aż panie zaczną towar rozpakowywać, ale były dwie i dwie podkradłam
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam też lotion, za krótko go stosuję by coś o nim konkretnego napisac... póki co minusem jest jego okropny zapach, niestety nie schodzi dobrowolnie z włosów, muszę je prac i to najlepiej jakimś ostro pachnącym szamponem a i tak nieprzyjemny zapach czasami jeszcze lekko daje o sobie znac).miałam też Joanne Rzepę ale u mnie się nie sprawdziła, przetłuszczała mi włosy i wcale szybciej one nie rosły. |
|
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde wszytskie piszecie o zapachu tego seboradinu że aż się boję. możecie powiedziec do czego jest on podobny? Jakoś porównac?
|
|
#1988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
To jak widac każdy inaczej na to patrzy. Mi chociaż ten zapach przeszkadza to i tak będę go stosowac ze względu na działania. Mój Tż zwraca uwagę na zapach lotionu i nie jest zachwycony (używam tego z rzodkwią z fioletową nakrętką) ale ampułki mu nie przeszkadzają ani torchę.
|
|
|
|
#1990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi osobiście zapach bardziej z Henny Wax przeszkadza. to dla mnie dopiero śmierdzi. Ale dobrze ze czepek jest to nie czuje. A co do spłukiwania mi z włosów wszystko szybciutko schodzi. Nawet czasami jak bym chciała żeby te włosy trochę zostały takie śliskie to niema siły, obojętnie czy nawale odżywki, czy poskąpię i tak dwa razy chlupnę woda i nie ma.
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wiem już wreszcie, jaki zapach ma Neril - coś okropnego
Seboradin przy nim po prostu pięknie pachnie. Mój TŻ jak powąchał Nerila, to się niesamowicie skrzywił, aż go odrzuciło od flaszki, a on nie jest jakimś wrażliwcem zapachowym. Ale na Seboradin z butelki też się krzywił, a na włosach lubi ten zapach ![]() W każdym razie jedno jest pewnie - na pewno nie kupię sobie Nerila, koszmar Nawet nie umiem określić, czym to cuchnie, mój TŻ stwierdził, że terpentyną
|
#1992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bede miała to pojadę, ale ostatnio jak szłam po mydełko w płynie do nas na osiedlowy zobaczyłam tą etykiete glorii, prawie kisiel w gaciach, przyglądam sie bliżej i co widze? "Lakier do włosów" Ja sobie załatwilam liście orzecha i zastanawiam sie czy łaczyc je z korą Cytat:
Gratuluje takiej sprawnej kradziezy |
||
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
jak myslicie bo ilu razach płukania włosów w korze może byc widac efekty jak narazie płukałam 3 razy. Robię to raz na tydzien
|
|
#1994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
(mam liście z czasów robienia maceratu)A pozatym to wesołych świąt dziewczynki smacznych jajek i długich włosów
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
To będę 2 razy w tygodniu płukac korą a raz w tygodniu pokrzywą. Mam nadzieje że jakies efekty będą.
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam kryzys włosowy. Chucham na nie i dmucham ,a one z dnia na dzień coraz bardziej suche, sianowate, bez połysku.
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Może trochę podetnij.
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Magdzia, obcinałam jakieś 2-3 tygodnie temu..
|
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
może przystopuj z pielegnacją? Albo ją zmień na miesiąc odżywki?
|
|
|
|
#2000 |
|
Rozeznanie
|
Nic nie mowcie o podcinaniu
chcialabym wyrownac włosy ale to jest roznica gdzies z 15 cm a te krotsze wlosy tez musialabym podciac troche wiec zostały bob do ucha masakra jakas. wkurzaja mnie ostatnio włosy, kazdy innej dlugosci . bleh.
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też wkurza to że każdy jest innej długości, ale wytrzymuję jakoś z nimi.
19agusia91 może kosmetyki Ci nie pasują. Chciałam sie was zapytac co myslicie o tych przepisach czy nie ma w nich jakis bzdur? Pospisywałam sobie je z różnych stron i na pewno będe cos z nich robic, ale chciałamym wasze zdanie uslyszec. Regenerowanie włosów Zagotować 0,25 l octu owocowego i zalać nim garść suszonych pokrzyw. Pokrzywy należy pozostawić w occie przez kwadrans, następnie odcedzić płyn przez drobne sitko. Powstały w ten sposób lotnion ochłodzić i co drugi dzień przemywać nim delikatnie włosy. Po wysuszeniu, wmasowywać w skórę czaszki odrobinę olejku z korzenia łopianu. Do kuracji należy również wypijanie przed zaśnięciem filiżanki herbaty ze skrzypu polnego, a rano na pusty żołądek szklanki świeżego soku z rzeżuchy. Kurację stosuje się przy nadmiernym wypadaniu włosów Pokrzywa pomaga na wypadanie włosów i regeneruje Pokrzywa od dawna jest znana jako środek na wzmocnienie korzonków włosowych i zapobiegający łupieżowi. Zrób sobie płukankę pokrzywową (nie nadaje się do jasnych włosów). Suszone liście pokrzywy (łyżeczka na filiżankę) lub gotową herbatę z pokrzywy zalewamy wrzątkiem. Po naciągnięciu i wystudzeniuy płuczemy włosy. Nie wolno używać świeżych pokrzyw, ponieważ lekko barwią włosy na zielono - nie chcemy wyglądać jak UFO! Gdy męczy nas wypadanie włosów, stosujemy następującą kurację: Garść pokrzyw zalewamy 1/4 l zagotowanego octu owocowego. Pokrzywy pozostawiamy w occie na 15 min., potem odcedzamy płyn przez sitko. Oziębionym wywarem przemywamy włosy co dwa dni. Będą silniejsze. Mięta odżywia skórę głowy Gdy skóra głowy jest mocno przesuszona, a włosy kruche , słabe i mało elastyczne, możemy zastosować płukankę z mięty (stosujemy ją dla włosów ciemnych lub rudych, jasne mogą się lekko zabarwić). Jednym litrem octu owocowego lub winnego zalewamy garść mięty. Mieszankę tę zamykamy w szczelnym naczyniu i stawiamy w ciepłym miejscu (lub na słońcu) na 14 dni. Potem odcedzamy ocet, mocno wyciskamy zioła i filtrujemy płyn przez gazę do butelki. Po każdym myciu płuczemy włosy i skórę głowy. Nadaje się zwłaszcza do tłustych włosów. Ziołowa nalewka na wzmocnienie wypadających włosów Po garści świeżego ziela pokrzywy oraz kwiatów i liści nasturcji zalewamy szklanką spirytusu i miksujemy. Płyn przelewamy do butelki, szczelnie zamykamy i odstawiamy na dwa tygodnie. Na kilka godzin przed myciem wcieramy we włosy i skórę głowy. Stosujemy raz w tygodniu. Nalewka do wcierania 10 dag świeżego ziela i 100 ml spirytusu zmiksuj, wlej do słoika, szczelnie zamknij, odstaw w ciemne miejsce na 2 tygodnie. Raz na tydzień wcieraj nalewkę w skórę głowy i we włosy, rozczesz i zostaw do wyschnięcia. Nazajutrz umyj głowę.
|
|
#2002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja łapię się na tym, że w ogóle nie zwracam uwagę na skład, jeśli coś mi służy to używam, jeśli nie to trudno. A ja chyba od tego tygodnia już zacznę wcinać drożdże ;>
|
|
|
#2003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co do terpentyny to się nie zgodzę- wychowałam się w oparach terpentyny i ona ma zupełnie inny zapach Uwielbiam go po prostu.Cytat:
![]() Wesołych Świąt, Dziewczynki, pewnie już wszystkie tak najedzone, że aż strach
|
||
|
|
|
#2005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Właściwie to nic nie zmieniałam w pielęgnacji. Tylko stosuje co 2-3 mycie odzywkę Pantene. Chyba, ze to szampon, etż już tak się nad nim zastanawiałam.Odżywka Pantene chybaby tego nie zrobiła.. Chyba szampon , ten z Evy, z bursztynem. Odstawię go i zobaczę. I może po prostu włosy się za bardzo rozpieściły.Ech. Natrę je dziś kokosem, a jutro umyję poczciwym babydream, a na Evę już nie spojrzę. A szkoda, bo nie przetłuszczał mi włosów, ograniczał to. Jak widać, histeryczka ze mnei niezła.
Ja uwielbiam zapach Seboradinu ![]() Cytat:
Edytowane przez 19agusia91 Czas edycji: 2009-04-12 o 19:46 |
||
|
|
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
A ja używam już 2 tygodnie kurację Joanny Rzepa w ampułkach. Stosowała któraś? Miałam nadzieję, że pomoże na wypadanie włosów, bo lecą strasznie (przesilenie wiosenne?). Ale nic nie pomogło. Pewnie coś tam odżywiło włosy i wzmocniło, ale lecą jak leciały. Za każdym razem jak myję włosy, to z umywalki wyjmuje zrolowany kołtun z kupą włosów
A Seboradin to o jakim kolorze taki dobry jest? Ten fioletowy czy pomarańczowy?
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Fioletowy, ja ten chce kupic i on jest najlepszy podobno.
Anananonda widzisz ja tez mam teraz problem z wypadaniem włosów.( czyżby to przesilenie?) Poproszę mamę żeby mi kupiła Seboradin a sama sobie kupie jeszcze jakąs inną maskę i szampon zmienię.
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
spróbujcie moze drożdże pić?
|
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
No może spróbuj. A może to wina szamponu. Moje włosy wyglądają identycznie jak opisujesz gdy jakiś szampon z bursztynem jest. Może Twoje też nie lubią?!
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
'Odstawię go, chociaż szkoda, skóra głowy strasznie go lubi,ale.. No, dziękuję za odzew , odstawiam szampon i zobaczymy.
![]() Ja drożdże piję już 3 tydzień, włosy nie lecą, a cera
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

przez Was skusiłam się tydzień temu na krem Lilliputz
czy on podobnie jak malinowa mgiełka zostanie niebawem zastąpiony jakimś innym? Bo przez ten tydzień zakochałam się w nim ... i nie przyżyłabym chyba gdyby za tydzień mi go wycofali... wiem, że to wątek o włosach no ale... do tej pory nie mogłam dobrac sobie kremu odpowiedniego do mojej tłusto-sucho-mieszanej skóry... więc jak myślicie zostanie on w takim składzie jak obecnie? 

Jak dla mnie-to widać. Wcześniej nie zwracałam na to uwagi, ale teraz na ulicy zawsze rozpoznam przedłużoną fryzurkę
Ja po miesiącu sama sobie zdjęłam pasemka, to stwierdziłam, że wolę mieć krótkie własne włosy, niż długie doczepiane.

a i tak nieprzyjemny zapach czasami jeszcze lekko daje o sobie znac).

Seboradin przy nim po prostu pięknie pachnie. Mój TŻ jak powąchał Nerila, to się niesamowicie skrzywił, aż go odrzuciło od flaszki, a on nie jest jakimś wrażliwcem zapachowym. Ale na Seboradin z butelki też się krzywił, a na włosach lubi ten zapach 

smacznych jajek i długich włosów
21.06.2014r.