Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :) - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-11, 23:52   #3571
motley
Zadomowienie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Poza tym mój pomysł ze słonecznikiem we włosach upadł, pan w kwiaciarni powiedział, ze słonecznik nie przetrwa, opadną mu płatki ale zaproponował taki podobny kwiat do slonecznika, ale zapomniałam jego nazwy
pewnie gerber

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Dziewczynki, dzisiaj dostałam maila, że mój przepis na tort zostanie opublikowany w miesięczniku "Przyślij przepis" w czerwcu Będzie tez moje zdjęcie! Strasznie się cieszę, już pomijając to, że dostanę za to chyba 75zl Zrobię TŻtowi niespodziankę, nie powiem mu, dopóki nie zobaczy mnie w gazecie
gratulacje

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Dziewczyny wklejam fotkę mojego 'kompletu'...
Dobrałam bransoletkę do kolczyków.(kolczyki są zwykłe, a bransoletka srebrna)
Wydaje mi się, że pasuje A Wy co sądzicie?
super, na prawdę świetnie dobrałaś

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
PS. kupiłam takie coś http://www.allegro.pl/item603256659_...ardzajacy.html bo którąś tu polecała ktoś mi powie, czym się to zmywa i czy to w ogóle dziala?
To ja polecałam Żeby zmyć musisz użyć zmywacza z acetonem a z kolei zmywaczem bez acetonu możesz zmywać z tego lakier nie uszkadzając warstwy żelu. Czy działa? Sama zobaczysz jakie będziesz miała twarde pazurki, tylko postaraj się nie nakładać zbyt grubej warstwy żeby się nie kruszyła. Zobacz jakie udało mi się dzięki temu żelowi wyhodować paznokcie, które z natury są miękkie i łamliwe.

edit: aaa jeszcze paznokciom na pewno pomogły kapsułki radical, które łykam od dłuższego czasu, w każdym razie polecam jedno i drugie

Z okazji Świąt Wielkanocnych wszystkiego

co najlepsze, dużo zdrowia i radości
z małych cudów codzienności
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01395.jpg (33,0 KB, 38 załadowań)

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"

Edytowane przez motley
Czas edycji: 2009-04-11 o 23:58
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-12, 00:08   #3572
agus87
Zakorzenienie

ja rowniez zycze wsyzstkim pm-kom zdrowych spokojnych swiat wielkiej nocy, smacznego jaja i mokrego dyngusa..

ciekawa jestem na ile sprawdza sie pogoda dlugoterminowa.... 3 dni temu niby na 25 nie padalo, a jak dzisiaj patrze to leje
Stary 2009-04-12, 00:24   #3573
agnes208
Zakorzenienie

Dziewczyny życzę wam wesołych, pełnych nadziei i wiary Świąt Wielkanocnych, spędzonych wśród kochającej rodziny przy wspólnym stole.
Dużo zdrowia, samych łask Bożych, smacznego święconego jajka, mokrego Dyngusa oraz dużo wiosennego słońca.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-12, 08:31   #3574
stokrotka24
Zakorzenienie

Hej dziewczyny ja juz po śniadanku, ranne ptaszki z nas.

[QUOTE]
Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mój ślub 15 sierpnia 2009
a ja nie mogę się zdecydować którą z tych sukienek uszyć

Doradźcie mi, będę bardzo bardzo wdzięczna

Witaj ślubujemy tego samego dnia. Ja bym wybrała tą drugą, ale najpierw musisz taka przymierzyć, bo mi się dużo sukienek podobało, a przyszło co do mierzenia, to okazało się, że fatalnie w danym modelu wyglądam.

Wczoraj zanieśliśmy 1 zaproszenie, a dzisiaj i jutro mamy zamiar roznieść 6 kolejnych.

Miłego dnia dziewczyny

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-12, 10:19   #3575
ktosia86
Zakorzenienie

Kochane! Życzę Wam i Waszym rodzinkom zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt!!!
Stary 2009-04-12, 11:00   #3576
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mój ślub 15 sierpnia 2009
a ja nie mogę się zdecydować którą z tych sukienek uszyć

Doradźcie mi, będę bardzo bardzo wdzięczna

Witam,ja tez slubuje tego samego dnia,tez wybralam sobie kilka modeli tez mialam szyc.Dobrze ze nieposzlam do krawcowej i niewskazalam ktora chce.Poszlam do salonu pomierzylam podobne i doznalam szoku---JAKZE MNIE POGRUBIAŁY!!!zmierzylam cos na styl tej pierwszej i ile kilo odeszlo ale to zalezy tylko i wylacznie od figury i tego co chcesz "ukryc"Pozdrawiam
Riana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-12, 11:44   #3577
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

witam
My tez juz po sniadanku wielkanocnym

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-12, 12:16   #3578
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
witam
My tez juz po sniadanku wielkanocnym
WitamMy tez Pekam w szwach.A bylam na dieciehehe

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-12, 12:23   #3579
jupik
Rozeznanie

Witajcie po kolejnej długiej przerwie
Na początek- RADOSNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH, WESOŁEGO ALLELUJA, MOKREGO DYNGUSA, SMACZNEGO JAJKA, KICAJĄCYCH ZAJĄCZKÓW I ŻÓŁTYCH PISKLACZKOW

dziewczyny, 2 tygodnie mnie tu chyba nie było, masakra! ciągle jestem zajęta, a ślub już za 13 dni
w piątek byłam na drugiej przymiarce mojej sukienki ślubnej- bo na całe szczęście stwierdziłam, że warto by ją było zabrać do krawcowej- pamiętałam że jak kupiłam ją ponad 1,5 roku temu (w Stanach) to ramiączka miała niewygodne. I co się okazało? Po pierwsze- trzeba do niej dokupić halkę, ale tego się domyślałam, po drugie upięcie trenu wyglądało na mnie jak kaczy tyłek, więc trzeba było zrobić inne, po trzecie ramiączka były nierówne- jedno miało 3 cm więcej Gorset odstawał na dole pleców i gubiła się talia, a najgorsze, że jak mierzyłam sukienkę w Stanach, to miały być buciki z 4-5 cm obcasem, ale mierząc bez halki, a jak założyłam halkę, to buciki które kupilam miesiąc temu okazały się o wiele za wysokie - suknia wyglądała na zbyt krótką... więc na gwałt pędziliśmy z TŻtem do Panoramy po nowe buty- i mam atłasowe balerinki z kokardką w kolorze złocistego ecru ale szkoda kasy na tamte buty więc jakby któraś z was potrzebowała bucików rozmiar 38- chętnie oddam w dobre ręcę za konkurencyjną cenę
poza tym- fryzura próbna to była porażka, więc w piątek idę do innego fryzjera na kolejną, moja wizazystka złamała rękę ( chyba nie mam do wizazystek szczęścia, bo pierwsza jaką rezerwowałam zaszła w ciąże i okazało się, że ciąża jest zagrożona, więc ta pani musiała odwołać klientki) a ja już ledwo żyję z nerwów...
Ale wczoraj robiłam prezenty dla gości- srebrne migdały w woreczkach z kremowego tiulu związanego złotą wstążeczką
i okazało się, że to był bardzo dobry pomysł- taki gotowy zestaw na allegro kosztuje 2,50- 4 zł za woreczek a my kupiliśmy wstążkę za 2,50 (27 metrów, wystarczyło z niewielkim zapasem) tiulowe krążki (licząc z przesyłką 0,50 groszy za sztukę), oraz migdały po 1,30 zł z przesyłką za zestaw czyli za jeden samodzielnie zrobiony woreczek wyszło nam 1,80 zł ! zrobienie 70 woreczków zajęło mi 1,5 godziny i wyglądają ślicznie! Polecam wszystkim taką metodę!
A poza tym - przyszły tez wizytówki na stół, które zamówiłam, i są boskie! na zdjęciach nie widać, ale papier jest perłowo- złocisty i wyglądają one jeszcze ładniej a cena była konkurencyjna
my mamy takie jak na fotce, ale były jeszcze inne modele na tej aukcji
http://allegro.pl/item601292154_wini...owe_wzory.html

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg win_ecr_d.jpg (18,1 KB, 27 załadowań)

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-12, 13:05   #3580
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
WitamMy tez Pekam w szwach.A bylam na dieciehehe
ja tak samo (tzn pękam w szwach, bo na diecie nie byłam)

ciasto, które dostałam wczoraj w pracy juz praktycznie zjedzone

czekam na smsak o której jutro mam do pracy, bo to zalezy ile bedzie zamówien. oby nie wczesniej niz na 6 rano i nie za długo

edit:
Jupik ale miałam przejscia z suknia , butami, fryzurą. mam nadzieje, ze teraz bedzie coraz lepiej.

a jak emocje, ze tylko 13 dni ci zostało??

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2009-04-12 o 13:12
Stary 2009-04-12, 13:36   #3581
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Dziewczyny, a dziś ślub biorą czerybka i madziaranew. Powodzenia dziewczyny!
Stary 2009-04-12, 13:54   #3582
jupik
Rozeznanie

Madzialenko- jakoś nadal nie dociera do mnie że to już za niecałe 2 tygodnie!
w ogóle- mamy nadal mnóstwo rzeczy do załatwienia, a jakoś nie mam czasu się za nie zabrać...
Najgorzej że chyba w dniu ślubu będę miała okres, masakra, jakby któraś z was znała cudowny sposób na jego przyspieszenie to chętnie wypróbuję
Poza tym- nie mamy załatwionych kwiatów na salę, wystrój kościoła idziemy we wtorek omawiać z księdzem, w sumie całą mszę też, bo jak dotąd tego nie zrobiliśmy (ksiądz sobie na miesiąc wakacji wyjechał )
Muszę skontaktować się z zespołem, bo mi na maila nie odpisali i zaczynam panikować że zostaniemy na lodzie, muszę poszukać manikiurzystki, wieczór panieński mam w rozsypce, ale szczerze mówiąc nic nie chce mi się robic no i bukiet też nie wiadomo z czego będzie, bo konwalii może jeszcze nie być, z tulipanami nie wiadomo, a tak szczerze mówiąc coraz mniej mnie ten bukiet obchodzi- byle ładny był i poręczny

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-12, 17:49   #3583
zlotko855
Rozeznanie

Witam Was swiatecznie dziewczyny,
na swietaa jestem w domu, wiec objadam sie smakolykami mamy , wpadlam tylko na moment (mam pytanie), gdyz do 15 kwietnia mamy zdecydowac, czy zapusujemy sie na weekendowe nauki w krakowie i chcialam Was zapytac, czy jesli te nauki zrobimy teraz (tzn. poczatkiem maja) a slub mamy w pazdzierniku, to one beda wazne?

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-12, 18:05   #3584
bzyczka1
Zakorzenienie

zlotko nauki nie tracą ważności

a co do objadania to ja się nei objadam a co przez tego zęba nie bardzo mogę bo muszę wyciągać protezkę a tak w gościach to nie wypada

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-12, 18:10   #3585
kabimba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
(..)chcialam Was zapytac, czy jesli te nauki zrobimy teraz (tzn. poczatkiem maja) a slub mamy w pazdzierniku, to one beda wazne?
to nawet lepiej, że zrobicie je szybciej, później tzreba też iść do poradni, nie wiem jak w Krakowie, ale we Wrocławiu są duże problemy zeby znalezc wolne miejsca, nawet na miesiąc do przodu, wiec ja bym tam zrobiła je już.

A ja mam pytanie techniczne do "falbaniastych". Mam już w domu sukienke, przymierzam ja na spokojnie i patrze ze z przodu długość dobra, a z tyłu falbana już opiera się sporo na podłodze ( ten materiał główny jest nad ziemią, ale falbana zachodzi jescze nizej). Tak ma być, czy to jest do poprawki?
kabimba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-12, 18:18   #3586
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
zlotko nauki nie tracą ważności
dziekuje bardzo za odpowiedz
dopiero we wtorek wybieramy sie do ksiedza, mam nadzieje, ze "nasza" godzina bedzie wolna..... w sumie to pazdziernik, wiec jest mniej slubow, takze jest jakas nadzieja.
ok ide sie dalej goscic

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kabimba Pokaż wiadomość
to nawet lepiej, że zrobicie je szybciej, później tzreba też iść do poradni, nie wiem jak w Krakowie, ale we Wrocławiu są duże problemy zeby znalezc wolne miejsca, nawet na miesiąc do przodu, wiec ja bym tam zrobiła je już.
dzieki za podpowiedz , ciekawe jak u nas jest z terminami. we wtorek zobaczymy...

Stary 2009-04-12, 19:35   #3587
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

jestem w szoku. Tu w Holandii sa dzis normalnie wsyztskie sklepy pootwierana i to do 17. na miescie masa ludzi no szok.

Stary 2009-04-12, 20:09   #3588
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
jestem w szoku. Tu w Holandii sa dzis normalnie wsyztskie sklepy pootwierana i to do 17. na miescie masa ludzi no szok.
U nas zamkniete,ale jutro juz wszystko bedzie otwarte.A oni obchodza te swieta ?

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-12, 20:10   #3589
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Witaj ślubujemy tego samego dnia. Ja bym wybrała tą drugą, ale najpierw musisz taka przymierzyć, bo mi się dużo sukienek podobało, a przyszło co do mierzenia, to okazało się, że fatalnie w danym modelu wyglądam.

Wczoraj zanieśliśmy 1 zaproszenie, a dzisiaj i jutro mamy zamiar roznieść 6 kolejnych.

Miłego dnia dziewczyny
Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość
Witam,ja tez slubuje tego samego dnia,tez wybralam sobie kilka modeli tez mialam szyc.Dobrze ze nieposzlam do krawcowej i niewskazalam ktora chce.Poszlam do salonu pomierzylam podobne i doznalam szoku---JAKZE MNIE POGRUBIAŁY!!!zmierzylam cos na styl tej pierwszej i ile kilo odeszlo ale to zalezy tylko i wylacznie od figury i tego co chcesz "ukryc"Pozdrawiam
Tę pierwszą sukienkę (Balsamo) przymierzałam.
Bosko!!! Jestem wysoka i szczupła więc jest suuuper.
Ale żeby nie było że się chwalę, mam bardzo kościste barki i rękawki tej sukienki pięknie je przykrywają

Hamlet(ta druga sukienka) - tą sukienką jestem zachwycona już od 4 miesięcy ale jak 2 tyg temu zobaczyłam balsamo to mnie powaliło. Hamleta niestety nie przymierzałam bo musiałabym jechac specjalnie przeszło 200 km .
I właśnie teraz zastanawiam się czy nie jechać.. kusi mnie ta balsamo...

Edytowane przez asix86
Czas edycji: 2009-04-12 o 20:12
asix86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-12, 20:32   #3590
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
U nas zamkniete,ale jutro juz wszystko bedzie otwarte.A oni obchodza te swieta ?
obchodzą w sklepach wszytsko swiateczne, w pracy tez dostalismy prezenty. za to jutro sklepy są zamkniete

dziewczyny tak sie zastanwiwiam nad tym albumem dla rodziców co robie. czy nie lepiej zamiastr drukowac tych tekstów na kalkach technicznych i potem wklejac to nie wydrukowac ich od razu na jakism łądnym papierze, do tego zdjecia tez nie wklejac tyclko wydrukowac je, kupic na allegro okładki i isc do introligatora??
czy jednak lepiej jak zdjeica sie wklei samodzielnie??

Czas edycji: 2009-04-12 o 20:34
Stary 2009-04-12, 22:25   #3591
Elcia85
Rozeznanie

Madzialenka ja tez robie taki album dla rodziców. kupilam na allegro albumy z bialymi kartami przekladane pergaminem i nie wydaje mi sie zeby ten pergamin przeszkadzal jakos bardzo. jednak nie kupowalam albumów w bialych okladkach z materialu- sa bardzo popularne na allegro z satyny. moja kolezanka dostala taki album w prezencie od kogos kto byl na slubie i owszem album jest piekny ale po tym jak go kilka osób obejrzalo to widac zabrudzenia w kilku miejscach mimo ze wiadomo ze nikt brudnymi rekami tego nie lapal ale jednak biale to biale. ja kupilam w bordowej okladce z bialymi delikatnymi wzorkami
Stary 2009-04-13, 09:53   #3592
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

własnie sama juz nie wiem jak to zrobic. co bedzie ładniej wyglądało.

1. kupic album a te teksty wydrukowac na kalce technicznej, wkleic do albumu, zdjęcia poprzyklejac.

2. kupic papier perłowy. wydrukowac na nim teksty. zdjęcia przyklieć. kupic okładkę i dac do introligatora.

3. kupic papier perłowy. na nim wydrukowac teksty oraz zdjęcia, kupic okładke i dac do introligatora. ale reszte zdjęc (tych po slubie) rodzice by juz wklejali sami.

Stary 2009-04-13, 10:51   #3593
motley
Zadomowienie

Madzialenka ja bym wszystko wydrukowała na papierze perłowym i najwyżej zostawiła miejsce na doklejenie zdjęć ślubnych. Najważniejsze jednak żebyś zrobiła tak jak Tobie będzie się najbardziej podobało.

Dziewczyny ile powinno być na weselu dań ciepłych???

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 11:07   #3594
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
Witajcie po kolejnej długiej przerwie
Na początek- RADOSNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH, WESOŁEGO ALLELUJA, MOKREGO DYNGUSA, SMACZNEGO JAJKA, KICAJĄCYCH ZAJĄCZKÓW I ŻÓŁTYCH PISKLACZKOW

dziewczyny, 2 tygodnie mnie tu chyba nie było, masakra! ciągle jestem zajęta, a ślub już za 13 dni
w piątek byłam na drugiej przymiarce mojej sukienki ślubnej- bo na całe szczęście stwierdziłam, że warto by ją było zabrać do krawcowej- pamiętałam że jak kupiłam ją ponad 1,5 roku temu (w Stanach) to ramiączka miała niewygodne. I co się okazało? Po pierwsze- trzeba do niej dokupić halkę, ale tego się domyślałam, po drugie upięcie trenu wyglądało na mnie jak kaczy tyłek, więc trzeba było zrobić inne, po trzecie ramiączka były nierówne- jedno miało 3 cm więcej Gorset odstawał na dole pleców i gubiła się talia, a najgorsze, że jak mierzyłam sukienkę w Stanach, to miały być buciki z 4-5 cm obcasem, ale mierząc bez halki, a jak założyłam halkę, to buciki które kupilam miesiąc temu okazały się o wiele za wysokie - suknia wyglądała na zbyt krótką... więc na gwałt pędziliśmy z TŻtem do Panoramy po nowe buty- i mam atłasowe balerinki z kokardką w kolorze złocistego ecru ale szkoda kasy na tamte buty więc jakby któraś z was potrzebowała bucików rozmiar 38- chętnie oddam w dobre ręcę za konkurencyjną cenę
poza tym- fryzura próbna to była porażka, więc w piątek idę do innego fryzjera na kolejną, moja wizazystka złamała rękę ( chyba nie mam do wizazystek szczęścia, bo pierwsza jaką rezerwowałam zaszła w ciąże i okazało się, że ciąża jest zagrożona, więc ta pani musiała odwołać klientki) a ja już ledwo żyję z nerwów...
Ale wczoraj robiłam prezenty dla gości- srebrne migdały w woreczkach z kremowego tiulu związanego złotą wstążeczką
i okazało się, że to był bardzo dobry pomysł- taki gotowy zestaw na allegro kosztuje 2,50- 4 zł za woreczek a my kupiliśmy wstążkę za 2,50 (27 metrów, wystarczyło z niewielkim zapasem) tiulowe krążki (licząc z przesyłką 0,50 groszy za sztukę), oraz migdały po 1,30 zł z przesyłką za zestaw czyli za jeden samodzielnie zrobiony woreczek wyszło nam 1,80 zł ! zrobienie 70 woreczków zajęło mi 1,5 godziny i wyglądają ślicznie! Polecam wszystkim taką metodę!
A poza tym - przyszły tez wizytówki na stół, które zamówiłam, i są boskie! na zdjęciach nie widać, ale papier jest perłowo- złocisty i wyglądają one jeszcze ładniej a cena była konkurencyjna
my mamy takie jak na fotce, ale były jeszcze inne modele na tej aukcji
http://allegro.pl/item601292154_wini...owe_wzory.html

dasz rade, tak ci zazdrosze ze to juz niedluho ja jeszcze cos kolo 127 dni

Cytat:
Witam Was swiatecznie dziewczyny,
na swietaa jestem w domu, wiec objadam sie smakolykami mamy , wpadlam tylko na moment (mam pytanie), gdyz do 15 kwietnia mamy zdecydowac, czy zapusujemy sie na weekendowe nauki w krakowie i chcialam Was zapytac, czy jesli te nauki zrobimy teraz (tzn. poczatkiem maja) a slub mamy w pazdzierniku, to one beda wazne?
beda wazne;d

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
Madzialenka ja bym wszystko wydrukowała na papierze perłowym i najwyżej zostawiła miejsce na doklejenie zdjęć ślubnych. Najważniejsze jednak żebyś zrobiła tak jak Tobie będzie się najbardziej podobało.

chyba ze3-4 napewno obiad i ze 2-3 kolacje..
zalezy jak dlogo planujecie itd..

wogole to w czwartek jade na przymiarke sukni
bo ta pani krawcowa z saonu - przyjaciolka mojej kumpeli gadala z nia 2 dni temu i costam mowily i klaudia zapytala co z moja sukienka a ona na to ze przychodzi we wtorek, zaraz po swietach, ale ze w salonie maja taki zwyczaj ze przmiarke robia z 2 miechy przed slubem bo dziewczyny mocno chudna, jakkolwiek by niewygladalyy to wlansie duzo duzo im leci, wiec chce mi zrobic w maju a potem jeszcze raz robic w lipcu, ale klaudia do niej mowi ze wiesz to moze jakis wyjatek no i ta ania powiedziala ze mam przyjechac w czwartek tak miedzy 18-20 przed zamknieciem salonu bedzie mniej osob to sobie ja ubiore podobieramy te halki bo ja jeszcze sama nie wiem czy chce kolo czy nie.. ale niebeda mi jej narazie dokladnie dopasowywac, tylko tak zebym zobacyzla sie w juz mojej rozmiarowce a nie w takim wielkim numerze ktory mierzylam
nawet niewiecie jak sie ciese bo jak ja zamawialam panie mi mowili ze przymiarka kolo maja czerwca wiec sie nienastawialam a tu taka niesodzianka na swieta
Stary 2009-04-13, 11:44   #3595
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość

chyba tak zrobie, bedzie bardzo estetycznie, a reszte zdjęc juz trudno, bedą musieli sobie wkleic.

Co do dan, to pewnie zalezy ile czasu bedzie trwało wesele. u nas tak typowo jest 6 gorących i 12 zimnych. My tak własnie mamy

edit:
Martucha, ale ci fajnie. W koncu zobaczysz siebie w mniej wiecej dopasowanej sukni tez juz bym chciała jechac na przymiarkę

Czas edycji: 2009-04-13 o 11:46
Stary 2009-04-13, 11:55   #3596
dekoderka
Raczkowanie

hej dziewczyny
Moi rodzice się spotykają dzisiaj z teściami. MASAKRA!!! Mają poruszać sprawy finansowe...Boję się To już za 2 godziny
Moi rodzice myślą że płacą za salę - tzn wg starych zwyczajów, rodzice Tz po połowie. W dodatku niewidomo c z gośćmi, mamy jakąś wstępną listę-ale teść ostatnio wymyśił że najlepiej zrobić wesele ne 200 osób!!!!!
Trzymajcie kciuki!
Stary 2009-04-13, 12:05   #3597
Elcia85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dekoderka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
Moi rodzice się spotykają dzisiaj z teściami. MASAKRA!!! Mają poruszać sprawy finansowe...Boję się To już za 2 godziny
Moi rodzice myślą że płacą za salę - tzn wg starych zwyczajów, rodzice Tz po połowie. W dodatku niewidomo c z gośćmi, mamy jakąś wstępną listę-ale teść ostatnio wymyśił że najlepiej zrobić wesele ne 200 osób!!!!!
Trzymajcie kciuki!
a Twoi rodzice wiedza o pogladach Twoich przyszlych tesciow? moze warto ich przygotowac? nasi rodzice tez sie dzis spotkaja ale to raczej towarzyskie spotkanie bo szczegoly byly ustalone juz dosyc dawno i byli zadziwiajaco zgodni
Stary 2009-04-13, 12:46   #3598
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
hej dziewczyny
Trzymajcie kciuki!
nic sie nie martw, wszytsko pojdzie zadziwiajaco dobrze , zobaczysz!
wszyscy sa w swiatecznych i wiosennych nastrojach, wiec sadze, ze kazda para rodzocow bedzie sie chciala dogadac ja tez sie stresowalam przed spotkaniem naszych rodzicow, mimo ze znaja sie z widzenia i bywali na tych samych imprezach. wszystko poszlo dobrze i bez zgrzytow, a co najwazniejsze dogadali sie co do alkoholu, gosci itp.
powodzenia, bedzie dobrze

Stary 2009-04-13, 13:12   #3599
dekoderka
Raczkowanie

Cytat:
nic sie nie martw, wszytsko pojdzie zadziwiajaco dobrze , zobaczysz!
wszyscy sa w swiatecznych i wiosennych nastrojach, wiec sadze, ze kazda para rodzocow bedzie sie chciala dogadac ja tez sie stresowalam przed spotkaniem naszych rodzicow, mimo ze znaja sie z widzenia i bywali na tych samych imprezach. wszystko poszlo dobrze i bez zgrzytow, a co najwazniejsze dogadali sie co do alkoholu, gosci itp.
powodzenia, bedzie dobrze
Nasi rodzice też sie znają, ale jeśli chodzi o finanse to może być różnie prawda? ech , muszę się szykować powoli. Zaraz wyjazd
Stary 2009-04-13, 13:20   #3600
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Nasi rodzice też sie znają, ale jeśli chodzi o finanse to może być różnie prawda? ech , muszę się szykować powoli. Zaraz wyjazd
mam nadzieje, ze wszytsko bedzie dobrze, a jak juz bedziesz po to daj znac.

edit:
dziewczyny kiedys był taki wątek slubne must have panny młodej, czy jakos tak. macie do niego link?? bo nie moge go znaleźć.

Czas edycji: 2009-04-13 o 13:31
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości