|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 powracają do życia :P cz. XI
Cytat:
![]() no ja polityki niestety na razie nie miałam za dużo, no ale też na pewno nie będę miała takiej jak np na politologii no chyba, że pójdę na specjalizację polityka gospodarcza (a na 95% nie pójdę ;P) to jakaś namiastka może się pojawić ![]() rosyjski teraz?;P szalona^^ angielski, niemiecki, rosyjski ![]() ![]() Nija a jak hiszpański? Hablas espanol?
Edytowane przez zetka89 Czas edycji: 2009-04-12 o 22:32 |
|
|
|
|
#1382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No se ![]() Uczę się, uczę ![]() Już nawet zrozumiałam parę zdań oglądając telenowelę: Mucho gusto, Como te llamas Como esta?
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam teraz wspolczesne systemy polityczne i polityke spoleczna [ale to bardziej pod socjologie ]a oprocz tego dalej meczymy sie z mikro.. i matma a jaka chcesz specjalizacje ;> ja raczej na pewno biznes miedzynarodowy ![]() chociaz zastanawiam sie nad miedzynarodowa gospodarka przestrzenna, ale to juz chyba np na magisterce albo cos.. bo podobno malo jest specjalistow w Polsce wlasnie w tej dziedzinie - a sa bardzo potrzebni duzym przedsiebiorstwom, by oceniac rozne projekty wlasnie pod wzgledem zgodnosci z ogolnymi planami i koncepcjami zagospadrowania przestrzennego .. ale to juz pretty i myszka studiuja GP i beda specjalistkami ![]() co do jezykow : e tam szalona ![]() angielski caly czas szlifuje, a i tak nie az tak jakbym chciala [lektoraty mi niewiele daja :| ] dlatego teraz do pazdziernika postawnowilam sobie przeczytac kilka ksiazek w oryginale, przerobic ksiazke do CAE ![]() a niemiecki.. niemiecki tak wyszedl i bardzo dobrze, poziom mam na uniwerku wysoki.. za wysoki wiec musze nadrobic podstawy .. i tez teraz mam czas ![]() a rosyjski.. piekny jest ![]() i naprawde bardzo latwy ... ![]() gramatyka to wlasciwie bardzo podobna do polskiej... slowka tez niektore sie pokrywaja. tylko te literki dziwne ![]() wiec na razie bede sie starac duuuzo czytac bez zrozumienia zeby tak w ogole mi weszly w krew... no niestety.. jesli naprawde chce miec co robic po biznesie miedzynarodowym to jezyki musza byc jednym z mocniejszych moich punktow
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2009-04-12 o 22:49 |
|
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu macie poważne dyskusje
![]() a mnie nadal boli brzuch, już 2 dobę i nie jem prawie nic tylko jakieś ziółka piję, bo jak tylko coś zjem to jest mi gorzej;/ |
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
no musisz sobie odpowiedzieć czy dla Ciebie studiowanie jakiegoś ściślejszego kierunku to byłaby przyjemność czy byłoby to studiowanie na siłę
![]() No i pójście na kierunek typu ekonomia, finanse też nie jest jednoznaczne ze znalezieniem pracy później Cytat:
![]() ![]() np ekonomia ma te przedmioty rozbite na kilka semestrów. np rachunkowość na 5 semestrze ![]() ![]() specjalizacje mam takie: - finanse międzynarodowe i bankowość - handel zagraniczny - integracja i biznes europejski - międzynarodowe strategie marketingowe - międzynarodowy transport i handel morski - przedsiębiorstwo na rynku globalnym - International Business (w języku angielskim) - marketing międzynarodowy i na pierwszym stopniu będę myśleć pewnie nad : FMiB, HZ, IiBE, no ale zależy jaką średnią z semestrów będę miała i czy będę mogła wybierać ze wszystkich czy będę miała niższą średnią i może np zabraknie dla mnie miejsc w którejś. No i może przed wyborem jak poczytam więcej o tych specjalizacjach to skuszę się na coś innego - ale wątpię ![]()
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Zetka, swietne masz te specjalizacje
u mnie niestety sa tylko 4: -biznes miedzynarodowy -przedsiebiorstwo na rynku...bla bla -projekty unijne -miedzynarodowa gosp przestrzenna te co wymienilas tez sa, ale na innych kierunkach :P ja teraz troche zaluje ze nie poszlam na finanse.. ale zawsze moge robic magisterke z finansow ; ) a w sumie i tu i tu bede miec dyplom ekonomii, a to co bede po tym umiec to juz tak naprawde ode mnie zalezy ![]() ja chce sie uczyc jezykoooow! duzo jezykow ;p ciekawe czy szkoly w mojej malej dziurze [mielec] maja jakies wakacyjne kursy.... ;p
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tęsknię za matematyką
Nie mówię o poziomie akademickim czy zaawansowanym, porozwiązywałabym sobie takie zwykłe zadania, jakie miałam w LO. Teraz już na pewno wiem, że coś z moją głową nie tak A teraz krótki wywód na temat Zmierzchu: Pierwszej części nie dokończyłam, czwartej również. W całości przeczytałam dwójkę i trójkę. I one najbardziej mi się podobały. Oczywiście ulubieni bohaterowie to Charlie i Jacob. Co do Belli: mogę zrozumieć to szaleństwo za Edwardem, mogę zrozumieć rozpacz po rozstaniu, ale już dziwnie mi się czytało, gdy wyszła za mąż i miała dziecko. I jednak wolałam ją jako człowieka, nie wampira. Dlatego dziwnie czytało mi się "Przed świtem", była inna. Poza tym w książce się przewijało, że dary to rzadkość wśród wampirów, a tu zaskakująco dużo ich miało: Edward, Alice, Bella, Nessie, Benjamin, już nie mówię o świcie Volturi. Co nie przeczytałam, to następny wampir mógł się czymś "poszczycić". I jeszcze: trochę mi wirowało w głowie od liczby wampirów w 4-tej części, którzy przybyli do Cullenów. |
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
To ja Wam napiszę, co można robić po specjalizacji Media i komunikowanie społeczne (politologia), na którą zawsze jest najwięcej chętnych.
Studenci i absolwenci tej specjalności będą gotowi do podjęcia pracy na takich stanowiskach, jak m.in.: - rzecznik prasowy w instytucjach publicznych lub międzynarodowych korporacjach - specjalista ds. public relations - koordynator obsługi wizerunku - media planner w domu mediowym - copywriter w agencji reklamowej - dziennikarz - event manager - koordynator ds. promocji - specjalista ds. kreowania wizerunku marki - supervisor akcji promocyjnych ![]() Zmierzchu nie czytałam, tylko byłam z koleżanką na filmie i bardzo mi się podobał
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tęsknie za matematyką. Zawsze to był mój ulubiony przedmiot
![]() i za Adasiem, który o 8. rano mi ziewał obok i za Darkiem, który bez przerwy się odwracał. eh, tęsknie za niektórymi
|
#1391 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Nija, fajnie to brzmi wszystko. Ale prawda jest taka, że o tym, co będziesz robić decyduje głównie szczęście i Twoja determinacja
|
|
|
#1392 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja friend jest na filologii rosyjskiej i chociaż super jej idzie to czasem mi cos tam mowi , jakie to jest poj***ane Cytat:
moim ukochanym.. hehjuż prawie koniec świąt.. ![]() ani się nie porzejadłam, ani nie zmeczylam specjalnie no i luzmoja 13letnia siostra juz o 8 dziś poleciała z kolezankami z butelkami wody na chlopakow oj tez pamietam te czasy.. a ja chyba nie wychodze bo nie chce byc oblana, poza tym nie mam zbytnio ubran do przebrania.. a akurat na tym osiedlu jest duzo takich wrednych dzieciakow ![]() no i jutro z powrotem do Gdańska i fajnie w sumie ![]() i omg za pół miesiąca matura ![]() ![]() :eek :ale juz zdecydowalam ze historii juz nie bede zdawac.. przez caly rok nawet nie siegnelam do niej wiec nie bede sie rwac z motyka na ksiezyc.. ojojoj ![]() i rodzina mi poradzila zebym zrezygnowala jednak z tej pracy bo to wyzyskiwanie.. oj moja kochana rodzinka ![]() i bogaty zając byłł ![]() ![]() ![]() ![]() pozdro dziołszki
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem normalna! Jestem normalna! Goję się Ramię mnie już mniej boli i mogę spać już na plecach (chociaż... lepiej, żeby "zwisało" z łóżka ). Choć jeszcze trudno zakładać bluzkę. Mój Boże, w środę na uczelnię. Nie myśl o tym, nie myśl o tym!
|
|
|
|
|
#1394 |
|
|
No może nie tak zupełnie do końca, ale generalnie to chyba mniej więcej tak..
![]() ![]()
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
wstałam wreszcie bez bólu brzucha i zjadłam pierwszy normalny posiłek od 3 dni
|
|
|
|
#1396 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja idę na dyplomacje i negocjacje międzynarodowe... Jak myślicie, będzie coś z tego?! hehe ![]() Cytat:
Cytat:
nie cierpiałam, ciężko było.. może to dlatego, że mój mózg raczej nie należy do grupy ścisłowców ![]() Cytat:
Nie lubię świąt... ale nie samych w sobie, jako, że święto i Zmartwychwstanie, ale za to jak ludzie postrzegają - hura - jest wolne - robią wszystko na pokaz, przybierają inne maski , nagle tak miło i rodzinnie . Nie jestem rodzinna...nienawidzę tego, nienawidzę mojego domu! Cytat:
udało się?!
|
|
#1397 | |
|
|
Cytat:
Miałam maksa punktów na egzaminie. Będę się tym chwalić do końca życia chyba. ![]() ![]() ![]() A z domu jeszcze nie wyszłam, ale obmyślam jakiś plan, więc może mi się uda..
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiam! No i chwal się ile możesz, bo jest czym ... Szalona jesteś
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
DsC no właśnie u mnie większość chce na FMiB, trochę na HZ, no i jakaś część na handel morski (no wiadomo jak to w 3mieście) a ja właśnie ostatnio zaczęłam myśleć jeszcze nad Integracją i biznesem europejskim, ale bez tej integracji bardziej by mi pasowało
![]() Właśnie obejrzałam po raz kolejny 'nie kłam kochanie' ![]()
Edytowane przez zetka89 Czas edycji: 2009-04-13 o 13:43 |
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też jest HZ, ale nigdy w życiu na niego nie pójdę
zresztą po co, skoro połowa mojej grupy chce iść, a druga połowa na dyplomacje... A jak zobaczyłam przedmioty związane z HZ to już w ogóle się zniechęciłam! Ale wydaje mi się, że handel morski byłby ciekawy... albo jest... tylko z nazwy zależy co potem... Nie lubię tego filmu
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a specjalizacje macie rok czy dwa? Bo jak dwa to w sumie poszłabym chyba na Waszym miejscu na HZ A za filmem też nie przepadam jakoś bardzo, ale lubię Adamczyka ![]()
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym znać islandzki. Nie piszę, że chcę się go nauczyć czy kiedyś się będę uczyć, bo wiem, że to niemożliwe. Zbyt trudny, wydaje mi się, że fiński jest o wiele łatwiejszy. Podoba mi się w mieszkańcach Islandii to, że (jeśli chodzi o język), że starają się nie używać naleciałości angielskich, tylko stwarzają własne słowa, to jest piękne! Mają własne określenia, których znaczenie jest tak ładne... Podam kilka przykładów, bo mam zapisane:
rafmagn - elektryczność - moc bursztynu leikhús - teatr - dom przedstawień tónleikar - koncert - gra dźwięków friđthjófur - dzwonek telefonu - złodziej spokoju
Edytowane przez ville Czas edycji: 2009-04-13 o 14:34 |
|
|
|
#1403 |
|
|
Wróciłam sucha!!
Ale przede mną jeszcze jedna wyprawa w miasto.
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Ja też sucha, ale TŻ mnie tam trochę pochlapał na dworze ![]() Zrobiłam sobie śliczny wiosenny makijaż i mam dobry humorek . A teraz czas nadrobić zaległości z zeszłego semestru zabieram się za mikroekonomię bo inaczej nie ogarnę do kolokwium.
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
ja też bym chciała mieć dobry humorek, ale niestety do wyjazdu mojego ojca takiego mieć nie będę.
też mam kolokwium, tylko że z makro... w dodatku w środę od razu po świętach - ta baba nie ma serca, a coś takiego jak uczucie jest jej zupełnie obce.oczywiście mam zamiar olać to kolokwium i napisać je w innym terminie.
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam w piątek kolosa z matmy;/
a tak strasznie nie chce mi się uczyć;/ lele pochwal się jakie są efekty stosowania Białej perły
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Uczelnia. Zajęcia. Kolokwium. Nauka.
Papa, dobry humorze! Żegnaj do wakacji! W środę kolokwium z łaciny, cholera, lubię łacinę, ale nie przepadam za nową wykładowczynią i jakoś chęć do tego przedmiotu mi się umniejsza. I jeszcze coll z III deklinacji, która mnie dobija i rozwala. Pal licho łacinę, od nowa na zajęcia! Chyba pójdę do babci, żeby o tym nie myśleć. Jutro się szykuje impreza, ale nie mam totalnie ochoty. Em, pisz, że życie jest piękne, bo mnie zły nastrój dopada! |
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
A ja na uczelnie wracam dopiero w poniedziałek
![]() ale rusze ostro z ćwiczeniami i wykładem z makro, wykładem z rachunkowości i wykładem z finansów, a na koniec dobije się basenem ![]() ![]() Normalnie zajęcia zaczynają się u mnie na uczelni w czwartek ale moja grupa przełożyła angielski na inny termin, w piątek zajęć nie mam, a na piątkowy wf nie będę specjalnie wracać ![]() Ale też wolę nie myśleć, że jak wrócę to zostanie 1.5 miesiąca do sesji, a trochę ponad 3tygodnie do zaliczeń ćwiczeń itd ![]() Na dodatek mamy małe problemy w mieszkaniu i ciekawe jak to się skończy. Szkoda, że u Was nieciekawe sytuacje w domu w święta Jedynie nie weszłam do rodzinnego finału w ping-ponga Obejrzałam już dzisiaj dwa filmy i mama namawia mnie na kolejne
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja cały czas staram się nei dopuścić tej mysli do świadomości bo wpadnę we wszechogarniającą panikę! ![]() zetka jakie problemy mieszkaniowe?? właśnie obcięłam sobie grzywkę bo już mi do oczu wchodziła i bym się nabawiłą tiku nerwowego polegającego na machaniu głową w celu odgarnięcia jej z oczu
|
|
|
|
|
#1410 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jeszcze za wczesnie. ja juz widze postep ale to tyci tyci. dzis jeszcze musze nalozyc, ale popijam cole.. wiec poczekam sobie Cytat:
a za tydzien kolo z cywilnego, a te dwa mgr z ktorymi mamy cwiczenia sa dziwni i najlepiej by bylo bysmy mysleli tylko tak jak oni i nie zadawali wlasnych pytan, bo z tlumaczeniem u nich lipa. a prawo rzeczowe nie jest takie doslowne... wiec caly material samemu bede musiala przerobic.. a co do problemow mieszkaniowych to bardzo wpsolczuje i wiem jak to jest, doskonale wiem. moj chrzesniak jest cudowny! Kochany i w ogole. a teraz mykam do logiki |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

juz nastepne semestry to roznego rodzaju finanse i rachunkowosci

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

udało się?!