![]() |
#691 |
Raczkowanie
|
Dot.: Praca jako au-pair
A co twoj chlopak na to?robi ci wyrzuty, ze i ty masz watpliwosci?Czy wspiera cie raczej?
Dziewczyny, oni sie nie odzywaja w dalszym ciagu,wszystko by bylo ok gdyby nie to,ze mam bilet!Na razie nie panikuje,ale napiecie mnie nie opusci dopoki sie nie odezwa.. Co o tym myslicie..? |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Raczkowanie
|
Całe święta siedzie i piszę emaile i wogole a teraz ta rodzinka o której wcześniej wspominałam napisała mi że wyśle mi jutro umowę, czy to ma oznaczać że zdecydowali się na mnie? Kurde jak mnie to denerwuje, że w sumie zadnych konkretów :P a ja bym chciała wiedzieć na czym stoje :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Wtajemniczenie
|
Roux, wiem jak to jest, bo kiedyś byłam 2 lata w związku na odległość, ale teraz tak mi szkoda zostawić moje bejbe.
![]() Nowinka, nie robi mi wyrzutów, w sumie on mało o tym mówi bo nie chce, żebym wyjeżdżała na tak długo, ale powiedział, że nie ma prawa mi zabronić. No i powiedział, że dla niego to dziwne tak wyjeżdżać na tyle czasu. A jest mi go szkoda, bo jak widziałam jego minę mówiąc mu to to on nie wiedział w ogóle, gdzie wzrok podziać, chyba mu się przykro trochę zrobiło, ale mu wytłumaczyłam, że to tylko dla mojego dobra, że zależy mi na języku. Zrozumiał chyba trochę, ale w rozmowach na gg np. on ten temat przemilcza. ![]() Co do Twojego biletu - masz nr telefonu do rodzinki? Może warto by zadzwonić i zapytać, czy to nadal aktualne, bo to Twój pierwszy raz i się boisz. Pokręcona sprawa z tym biletem, wyobrażam sobie, ile nerwów Cię to kosztuje. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Raczkowanie
|
To nie jest moj pierwszy raz..zreszta rok temu bylam w jeszcze bardziej stresujacej sytuacji..tluklam sie autokarem,promem i na stopa, a jak juz wysiadlam z miejscu przeznaczenia to rodzina nie odbierala zadnego z telefonow..no i siedzialam na lawce ponad 4 godziny i nie wiedzialam czy wracac teraz spowrotem czy co
![]() ![]() Jesli chodzi o chlopaka to wszystko spowodowane przez strach przed tesknota ale dlaczego to dziwne wyjezdzac na tak dlugo? ![]() ![]() Edytowane przez nowinka Czas edycji: 2009-04-13 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No, np. taka kamerka byłaby wybawieniem. Albo żeby chociaż dali pogadać na Skype, albo gg. Dziewczyny, czy na aupair world jak rodzina mi wysłała propozycję, to ja muszę tylko kliknąć " Yes, I am interested "? Bo jedna rodzina do mnie napisała ( ta, co Wam skopiowałam ich " Dear Au Pair "), a tam było w wiadomości coś, że jeśli mają Premium Member, to niech się ze mną skontaktują. To jeśli nie mają tej usługi, to nie będą mogli napisać do mnie normalnego maila? ![]() Czasami mi się wydaje, że ludzie mi jeszcze nie odpisują, bo ja coś źle kliknęłam. ![]() Edytowane przez cu.Kinia Czas edycji: 2009-04-13 o 14:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Konto usunięte
|
co do faceta to sa telefony, internet, gg, skype... nie umrze. sorry ale jak kocha to poczeka, 3 mies to nie rok - rok to bym sie wahala bardzo ale 3 mies nie.
jak nie rozumie to warto sie zastanowic czy z nim byc skoro nie rozumie celow w zyciu jakie masz, ze to jest dla ciebie wazne itd |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Wtajemniczenie
|
Nie no, bez takich, on rozumie, czemu co i jak, tylko nie rozumie po co aż tak daleko i na 3 miesiące.
![]() A rzucać go z tego powodu nie będę, bo niczego mi nie zabrania i szanuje moją decyzję ale dla niego też to jest szok, że się zdecydowałam na coś takiego. Zresztą, ja nie przez niego się waham. |
![]() ![]() |
![]() |
#698 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() heh nowinko, piekna mialas te przygode, ja bym chyba umarła tam z 10 razy i wrocila sie na nogach do Polski. po moją kolezanke nikt z kolei nie wyjechał na lotnisko i przesiedziala tam całą noc..a im sie po prostu dni pomyliły. i rano wysłali po nią jakiegos znajomego, ktorego ona sie nie spodziewała i do ostatniej chwili nie wiedziała czy on ją wiezie do rodzinki czy do jaakiegos burdelu... ![]() cu.Kinia jak te rodzinki francuskie? odpowiedział Ci ktoss?
![]() |
#699 |
Wtajemniczenie
|
No to ładne numery te rodzinki urządzają.
![]() A te dwie rodziny od Ciebie na razie cisza. Dziś odpowiedziała mi na " nie " póki co jedna rodzina z UK. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Konto usunięte
|
cuKinia a z jakiego powodu sie wahasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Wtajemniczenie
|
Po prostu czasami przechodzi mi przez myśl, czy to nie jest za duże wyzwanie dla mnie i czy poradzę sobie sama ze sobą i w dodatku z cudzym dzieckiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pewnie macie już dość pytań dotyczących aupair-world, no ale zapytam ![]() Jedna rodzina zaakceptowała wstępnie moją kandydaturę, no i dostałam wiadomość właśnie o takiej treści. I teraz muszę czekać na kolejną wiadomość od nich, żeby móc im odpisać, tak? edit: teraz dopiero doczytałam, że nie mają jeszcze 'premium member' więc w ogóle jestem w kropce ![]() Edytowane przez Madzioonia Czas edycji: 2009-04-13 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Wtajemniczenie
|
Madzioonia, tak, teraz Ty musisz czekać na wiadomość od nich po prostu.
![]() Ja czekam cały czas na jakiegoś maila od tych Włochów, co się do mnie zgłosili. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Raczkowanie
|
Hm Kinia ja rozumiem sytuacje w jakiej jestes ze swoim chlopakiem i w ogole nie rozumiem propozycji stawiania wszystkiego na ostrzu noza(rada Kasi).Chyba mozna wczuc sie w druga osobe..A co do reszty to wyrazilam zdanie w poscie wyzej
![]() Tak odebrali w koncu telefon i przyszli po mnie, ale nie byli bardzo zszokowani,ze siedzialam w upale i czekalam na nich wykonczona po 30paru godzinach podrozy..oni w ogole czasami jakby wielu rzeczy nie rozumieli ![]() ![]() ![]() ![]() Madzioonia jesli oni nie maja premium member to nie napisza do ciebie dopoki go nie wykupia bo nie beda mieli twojego adresu e-mail,jesli to zrobia to tobie pokaze sie ich adres albo dostaniesz od nich maila bezposrednio jesli beda sie chcieli z toba skontaktowac. Jesli jakas rodzina ma 'member'to w przypadku odp.pozytywnej pokazuje sie tobie jej adres e-mail. A jesli chodzi o watpliwosci zwiazane z zyciem u kogos i zajmowaniem sie cudzym dzieckiem to rzeczywiscie jest to ciezkie..ale troche rozsadku i cierpliwosci i wszystko bedzie ok ![]() ![]() Edytowane przez nowinka Czas edycji: 2009-04-13 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy orientujecie się jak jest z takimi formalnościami prawnymi w Niemczech? Muszę coś załatwiać? pozwolenie na prace ? itp jak jest z ubezpieczeniem ? ;> jestem zielona w tych tematach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dostałam znów maila od oszusta ![]() Mam wciąż nadzieje, żę angole odpiszą. Wysłałam im od 2 tyg 2 maile. jednego z życzeniami, jednego tak o co u mnie. może są bardzo zajęci nie mam pojęcia, byli bardzo zainteresowani teraz zamilkli a super rodzina i tylko jedno dziecko ponoć bardzo fajne. hm zobaczymy co to będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Wtajemniczenie
|
Aaaa! Dziewczyny, odezwała się do mnie rodzina z Irlandii.
![]() Chyba Rosjanie, bo chcieli rozumienie rosyjskiego, a ja napisałam, że kiedyś byłam fluent w rosyjskim i że moja rodzina pochodzi z Ukrainy. ![]() ![]() O rany, i mam ich maila. Ja powinnam teraz napisać? ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Napisałam, nie wytrzymałam z ciekawości. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
tez tak mysle, ja opiekunka dla obcych dieci nigdy tez nie bylam, boje sie ze mnia nie polubi od razu i kicha bedzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pisz jak idzie na biezaco |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Wtajemniczenie
|
No więc tak ... Już mam pierwsze wątpliwości. Oni mieszkają w Limerick i posprawdzałam trochę na gronie, w necie i ludzie piszą, że to ponoć najniebezpieczniejsze miasto w Irlandii. :| Że nazywają je miastem noży i w ogóle nie wiadomo co ...
No i się boję, że to jakaś rosyjska mafia chce mnie porwać. Ale pisali w profilu, że mogą dać namiary na ich poprzednie au pair, więc w sumie nie mam się chyba czego bać, ale czy warto jechać w takie miejsce, gdzie ponoć pełno dresiarstwa ( odpowiednik irlandzki oczywiście ) się kręci? |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Konto usunięte
|
to wez maile do bylych i sie wypytaj wszystko najlepiej kilku aupairek
![]() i bedies pewna |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Wtajemniczenie
|
Już mi kilka osób na gronie napisało, że ta okolica, w której ja bym mieszkała jest daleko od tych, gdzie się toczą wojny gangów (
![]() ![]() ![]() Ale chyba jeszcze poczekam na inne oferty. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jesli chodzi o same wyspy jako takie- to duzo opinii slyszalam ze dzieciaki są okropne, rozwydrzone, ale...uogólniam, bo w kazdym kraju tak jest (tam jednak najgorzej). aa no i pewnie chodzi i typowych iroli czy angoli. wiadomo, rodzina orsyjka inaczej wychowuje swoje dziecko. Sprawa językowa- bedziesz pewnie uzywac rosyjskiego i ...polskiego (wiadomo Irlandia) no chyba, ze bedziesz miec szczescie i w tej miejscowosci o ktorej piszesz, mało bedzie polskiej społecznosci. i na koniec...mnie jakos Irlandia nie przypadła do gustu poniewaz Irole dosc...rasistowsko (!!) traktują cudzoziemców. (zwłaszcza ciemnoskórych i nas- polakow, rosjan, czechow, słowaków...). Bedac tam, z kuzynką meksykanką (która nie wyglada jak irolka, czy polka...) uslyszalysmy od dziadka jadącego na rowerze " small emigrants!! go back home!". Przepraszka za ten wywód, ale mnie sie Irlandia jakos nigdy nie bedzie kojarzyc dobrze i nigdy nie bede obiektywna, lol a że papla ze mnie to i tak wyraze swoją opinie :P Wierze Kinia, ze jakąkolwiek decyzję nie podejmiesz to bedziesz wiedziała, ze bedziesz szczesliwa- i tak w rzeczywistosci bedzie ![]()
![]() |
#713 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie kwestia języków trochę mnie zniechęca, bo rosyjski to u mnie nie problem, no i wszechobecni Polacy ...
Jednak Francja i Włochy mnie przyciągają, bardzo bym chciała tam wylądować. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Konto usunięte
|
mnia Włochy, Hiszpania kreca... no i USA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to ja trzymam kciuki, abyscie wylądowały tam, gdzie najbardziej chcecie! ![]() to ja lece na spacer zaraz, bom wkurzona na maxa na TZ i musze odreagowac. too...owocnego w poszukiwaniach dnia, moje drogie au pairki!
![]() |
#716 |
Konto usunięte
|
jja teraz to UK juz napewno ale nie wiem za rok moze mi sie ta Hispania trafi
![]() ja mam kryzys z tz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Konto usunięte
|
hello Au pair,
My name is Larryson Jayson,and am writing to notify you am seeking an interested Au pair for my two kids.i am a premium family member at the web domain Aupairconnect.com where i found your contact details.If you are interested in my offer, I will like to know you better and kindly get back to me with your full address details( personal & professional ) my kids are intelligent and nice, their names include jnr Jayson and Telly. All I want you to do is to take good care of them both and be a good example to them, also i need someone who is trustworthy,honest and has experience working with kids because I will not be at home with Jayson and Telly and they will be staying alone with you due to the nature of our job. A good sense of humor is essential and you will be treated as part of the family from the minute you arrive. My daughter likes outdoor games and our family is a little hectic at times but fun loving and energetic. The Au pair will have access to the internet,television,video and access to cable channels in the room.you will have your own double room with separate bath and shower facilities. I would expect the Au pair to work for 35 hrs per week Mon-Fri with weekends off. You can start doing some other things in the united State, as soon as I'm okay with you, you will have to do some few housework. My wife and I are career working class citizens with the Government, I am a military airplane pilot while my wife is a medical doctor working with the Ministry of Health in U.S.A and as you can you can imagine, our job is time consuming especially when you have a toddler to care for more. I and my Wife concluded due to the situation of things that a part fee of the ticket will be paid here so that the heavy burden of the ticket fee won't affect the Au pair.if you are however interested try to get in touch with me through my mail with your full name and relevant information about you so that i can be aware that i have someone who is willing to take up the offer. Mr. and Mrs..Jayson........... heheh jasne jescze mi takie cos przyslo mysli ze sie nabiore i dane wysle |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
BAN stały
|
Dot.: Szukam pracy jako AU-PAIR
napisała do mnie rodzina na great au-pair... ale nie mogę się z nią skontaktować, bo nie mam wykupionego członkostwa... Co teraz? mam czekać na rodzinę z wykupionym członkostwem, czy wybulić dwie stówy? a jak jest w serwisie newaupair?
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Konto usunięte
|
ja czekalam na taka z czlonkostwem, ale jak mas kase i ci nie zal to mozesz wykupic
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Wtajemniczenie
|
A ja się wściekam, bo o 20:00 ta hostka moja miała być na Skype, dodała mnie do listy i teraz czekam i nic. Napisałam jej, że już ją dodałam, ale że jest niedostępna ... Jak nie zadzwoni, to leję na nią. Czy dawać drugą szansę?
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Kolejna rodzinka z UK mnie chce. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.