|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: KenzoAmour
Nie powienien. Ale mój Angel też pachniał, mimo że nie był używany - przeżarł się przez atomizer
![]() Jeśli perfumy są nieużywane, to przy pierwszym użyciu musisz nacisnąć atomizer 2-3 razy zanim rozpylą się perfumy. Jeśli naciśniesz raz i od razu rozpyli się mgiełka, to znaczy że ktoś ich już niestety używał. |
|
|
|
|
#212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Oj... Nic szczególnego. Kupiłam na szczęście tylko 30ml, szybko oddałam ją siostrze. Prosta, nieskomplikowana kompozycja.... Ogólnie rzecz biorąc - jestem na nie. Duże nie.
|
|
|
|
|
#214 |
|
Szef ds. Wymianek
|
|
|
|
|
|
#215 |
|
Rozeznanie
|
Dla moich upodobań zupełnie nie ma znaczenia, czy kompozycja jest skomplikowana, czy prosta. Ma znaczenie jedna rzecz: musi być piękna. Piękna w moich oczach (czy nosie), no bo w czyich? Parę razy pokierowałam się cudzym gustem i teraz mam teraz ochotę walnąć się w czółko z tzw. liścia.
A Kenzo Amour po prostu piękne są. Mówi mi to mój nos, za każdym razem, kiedy je noszę
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Witam amouroholiczki
Chce na dniach kliknąć na KA, ale zastanawiam się, czy będą pasować na upały... Wydaje mi się , że to raczej zimowy "otulacz"
|
|
|
|
|
#218 |
|
BAN stały
|
klikaj spokojnie, ja sie w nich zakochalam w temperaturze okolo 26 stopni w tamte wakacje
|
|
|
|
|
#219 |
|
Rozeznanie
|
ja juz mam swoja setke KA
|
|
|
|
|
#220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko mam pewiem problem: spotkałam się z EDT i EDP, obydwie wody w wersji FUCHSIA. Wyglądają tak samo, więc trudno mi w to uwierzyć. http://www.allegro.pl/item604242876_...arysienki.html EDP od Marysieńki http://www.allegro.pl/item600429263_...ellperfum.html EDT od Smellwell Co wybrać ![]() Warto zapłacić drożej za EDP?
Edytowane przez camelia111 Czas edycji: 2009-04-13 o 16:33 |
|||
|
|
|
|
#221 |
|
Rozeznanie
|
Moim zdaniem lepiej zaplacic wiecej i kupic EDP, sa piekne i trwale
|
|
|
|
|
#222 |
|
Szef ds. Wymianek
|
camelio, przejrzyj wczesniejsze posty w tym watku - dziewczyny, zdaje sie, pisaly o przewadze EDP nad EDT
|
|
|
|
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba jako jedyna wolę edt
, na mnie trwałością nie ustępują edp, mają za to więcej hmm... przestrzeni . Edp też pięknę, ale edt nie są tak oblepiające.
|
|
#225 |
|
Killing me softly
|
Do mnie wkrótce dotrze paczka z Amour, nie umiałam się oprzeć.
Z Amour jest dziwna sprawa, lubię perfumy killery, intensywne i z pazurem, a te mnie urzekły mimo swej łagodnej natury. Po zużyciu dwóch próbek poczułam głód i musiałam mieć flaszkę na własność Kompletnie nie wiem, dlaczego tak mnie napadło
|
|
#226 |
|
BAN stały
|
Ja testy przeprowadzalam na edp a potem nie wiedzac, ze sa dwie wersje kupilam edt
Ale sa piekne, czasem porownuje z probeczka edp i rownie mocno mi sie podobaja. Edp kupie gdy skoncze edt
|
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam EDP w butelce fuksjowej. Dołączam się do grona Amouromaniaczek;-)
|
|
#228 |
|
Szef ds. Wymianek
|
chcialabym miec fuksjowy flakon
![]() no i witamy, Hawo, w klubie
|
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ..help, zamierzam stać się posiadaczką KA, upatrzyłam sobie nawet pewien egzemplarz, wolałam dopytać sprzedająca osobę o detale bo nie mam rozeznania w wersji testerowej zresztą ani w takiej normalnej, więc wypowiecie się w tym temacie, sprzedająca tak opisała szczegóły:"na flakonie od spodu jest wybity napis KENZO, napisy na flakonie są cieniutko wytłaczane,jedynie na spodzie flakonu jest mała naklejeczka"....a to juz ode mnie dalszy cia opisu jest to flakon 100ml, koloru pomarańczowego a poza tym nie widać zawartości, czy w KA flakon nie prześwituje? nie widać zawartości?
bedę wam wdzieczna za pomoc |
|
|
|
|
#230 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Moniko, poczytaj wczesniejsze posty, niedawno dziewczyny rozpatrywaly kwestie przeswitywania flakonow KA - w tym miejscu dodam, ze jak normalnie flaszka stoi i nie jest podswietlona z zadnej strony, to nie widac, ile w srodku jest zawartosci.
a moze wkleisz linka w watku weryfikujacym albo z pytaniem o oryginal? |
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Amouromaniaczki
Kupiłam sobie ostatnio w perfumerii internetowej Kenzo Amour Le Parfum. Niestetety mimo, że mam go dosłownie kilka dni, zauwazylam, że schodzi to "zlotko" z okolic atomizera. Czy to moze oznaczać,ze trafilam na podróbe?
|
|
|
|
|
#232 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
a mam już złotego Amoura parę ładnych miesięcy...
|
|
|
#233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#234 |
|
Wtajemniczenie
|
Ponieważ moja fuksjowa trzydziestka prawie już wyschła, postanowiłam szarpnąć się na setkę Amourka. Kupiłam... i naturalnie się denerwuję
Z testera EDP są wycięte kody kreskowe, z flaszki część naklejki z kodem też jest usunięta Zaczęłam testować, zjeżona i nieufna i doszłam do wniosku, że zapach nie ten, że zajeżdża alkoholem itd. Chlapnęłam na drugi nadgarstek odrobinę z mojej fuksjowej, kupionej w Sephorze trzydziestki... i zapach też był z początku podbity alkoholem, kiedy teraz obwąchuję nadgarstki, wydaje mi się, że różnicy nie ma. Wpadam w paranoję? Ktoś miał może flachę z wyciętymi kodami? Mnie trafiło się kiedyś Intuition, ale raczej oryginalne było.
|
|
|
|
|
#235 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
|
|
|
#236 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#237 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie sie wydaje, że powodem może być np. to, że perfumy są z jakiegoś nielegalnego źródła. Pewnie są oryginalne, ale ja na Twoim miejscu i tak bym je odesłała. Na pewno wycinanie czy zamazywanie kodów czy numerów seryjnych jest podejrzane
![]() A czy kupiłaś je od jakiegos polecanego sprzedawcy, który ma w swojej ofercie wiele zapachów? Edytowane przez Aggis Czas edycji: 2009-06-21 o 13:15 Powód: lit. + dopisek |
|
|
|
|
#238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#239 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Pamiętam, że tak było w przypadku Czarnej Mańki Nasturcji. Sprzedawca wyciął kody, żeby nie można było udowodnić, że zapach jest "przeterminowany"
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tu link do całej dyskusji: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...te#post9769644 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.

Chce na dniach kliknąć na KA, ale zastanawiam się, czy będą pasować na upały... Wydaje mi się , że to raczej zimowy "otulacz"

.
Zaczęłam testować, zjeżona i nieufna i doszłam do wniosku, że zapach nie ten, że zajeżdża alkoholem itd. Chlapnęłam na drugi nadgarstek odrobinę z mojej fuksjowej, kupionej w Sephorze trzydziestki... i zapach też był z początku podbity alkoholem, kiedy teraz obwąchuję nadgarstki, wydaje mi się, że różnicy nie ma. Wpadam w paranoję?