|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 powracają do życia :P cz. XI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zastanawiamy się z mamą jakie zdjęcia zrobić na ten konkurs fotograficzny, o którym już Wam kiedyś pisałam. Zdjęcia zw. z zawodami, jakich można się uczyć w mojej szkole. Można wysłać max 15 zdjęć, na razie mamy koncepcje na jakieś 5-6. Niech moja mama się wykaże, ona uwielbia takie artystyczne zabawy Ja mniej, ale nagroda główna by się przydała (cyfrówka) Tzn. ja tam ze swojej jestem zadowolona, sprzedałabym na All i coś sobie kupiła
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
ufffff...przerobiłam rozdział z makro na kolokwium... tzn. zrobiłam notatki
... ale teraz muszę do innej książki jeszcze zajrzeć i zrobić następne i później wykład przepisać .. ehh nie chce mi się, ale wole to niż pałętać się bezczynnie po domu i patrzeć na twarze, których widzieć nie chcę !
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
No mój współlokator ma pewne problemy i musi zrezygnować z pełnego wynajmowania mieszkania. Nie wyprowadza się całkowicie (tu trochę skomplikowane jak to ma wyglądać;P) i teraz nie możemy znaleźć nikogo wśród znajomych kto mógłby zamieszkać na te 2.5 miesiąca z nami. No a jakbyśmy nikogo nie znaleźli to po obliczeniu wszystkiego wychodzi, że nasza pozostała trójka musiałaby co miesiąc wykładać ok 160zł więcej
mi u DsC też projekty unijne najbardziej się podobają a o czym rozdział z makro? i z jakich książek korzystasz ?
Edytowane przez zetka89 Czas edycji: 2009-04-13 o 20:51 |
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Zetka: Moze znajdziecie jeszcze kogos.
Nie mam sił. Święta minely za szybko, ja je lubie właśnie z powodu mojej rodziny. Bo zawsze jeździmy jednego dnia do jednej babci i mojej chrześnicy, a drugiego do drugiej i do mojej siostry ciotecznej, która studiuje na ASP i zawsze nagadać się nie możemy jak się spotkamy. Ogólnie atmosfera jest dosyć fajnia, można się najeść pyszności, podyskutować i pośmiać się. Wczoraj bawiłam się z moją chrześnicą i braciszkiem ciotecznym, świetne 4-letnie brzdące Uwielbiam dzieci, ale jakoś do moich wlasnych mi nie spieszno.Za to przeraża mnie wizja przeprowadzki i nauki, już za 2 dni
|
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głównie korzystam z Z.Dach, bo wykłady są oparte na tej książce, a na ćwiczeniach czasami daje nam ksero z jakiejś innej... Niedługo sesja znowu Zaliczenia... matko ![]() Ciekawe czy dostanę tego IRS'a..
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? co musiałaś podać w podaniu?![]() u mnie w tej sesji będzie walka o przetrwanie normalnie ;P w porównaniu z tą to zimowa to nie była taka zła ![]() PKN? Orlen?^^ wiem, wiem, że pewnie o jakieś PNB czy PNN Ci chodziło;P a Dach to nie znam ja do makro mam standardzik czyli Begg, Milewski, Samuelson, i dwie od nas: Szczepaniec i Kwella
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam do ekonomii mam Kwiatkowskiego, Milewskiego, i innych :P
Gardło mnie boli uż od tygodnia. Antybiotyk nie pomaga.Zaraz oszaleję
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Wy się martwicie nadchodzącą sesją, a ja sobie Brzydulę oglądam
Tzn. pierwsze odcinki, bo zaczęłam oglądać chyba od 70 czy 80 i byłam ciekawa tych pierwszych, jak Ula zaczęła pracę w F&D
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że jakoś z 40;P to codziennie leci? dziewczyny a ma któraś z Was jakieś notatki z makro z modelu IS-LM?? moja motywacja na zdanie całej sesji w czerwcu to nie oceny, średnia do specjalizacji czy stypendium (chociaż przydałoby się coś;P) tylko te 3 całe miesiące w ciągu których będę mogła przeczytać w końcu odłożone książki, obejrzeć mnóstwo filmów (choć od tego semestru i tak oglądam ich tyle jak nigdy wcześniej ) no i robić wiele innych rzeczy ![]() uhh, no ale łatwo nie będzie. no ale koniec sesjowego tematu
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
mam ostatnio manię na punkcie moich włosów;/ stwierdziłam, że już nie będę ich farbować wogóle! mam 15 cm moich odrostów i włosów tylko pofarbowanych brązową farbą i te włosy są ok i wyglądają ładnie, a kolejne 20cm jest po prostu strasznie bo te włosy oprócz brązowej fraby były 2 razy farbowane na blond czyli były utleniane;/
wyglądają jak siano i na dodatek strasznie wypadają;/ mam połowę tego co miałam 3 lata temu dosłownietygdzien temu zaczęłam stosować kurację wznacniającą i mającą na celu poprawę kondycji tych farbowanych;/ |
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w podaniu napisałam, że zmusza mnie do tego sytuacja materialna i finito ![]() PKN... Jeśli chodzi o Milewskiego, to też z niego korzystałam, ale na mikro... teraz nam pewnie z niego skanuje.. ![]() Cytat:
![]() Ale za to mam strasznie zniszczone koncówki
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w niemieckim ? ![]() te kosntrukcje ktorych ja uzywalabym, raczej sa proste ![]() filolodzy jednak musza umiec jezyk na duzo wyzszym poziomie niz zwykly smiertelnik, dla ktorego najwazniejsza jest komuniakcja ![]() w ogole wrocilam ze spotkania klasowe.. i ciezko mi troche w klawisze trafiac ![]() aaa..chcialam powiedziec ze ja do mikro mam tylko jeden podrecznik - moj uczelniany ..i jest najlepszy i zadnych innych juz nie potrzebujemy [a i tak duzo reczy nie zdaze przerobic... a jak widzialam dzisiaj kumpele z ekonomicznego z krk to mowila ze oni wielu rzeczy nie maja ze koszty przedsiebiorstw byly tylko tak ogolnie, a nie ze zeby byl zysk to MC musi byc wyzsze od AC, zeby oplacalo sie produkowac ze strata to AC<strata<AVC, a shut down point to strata>AVC... oni takiego nie mieli :|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie miałam
...
|
#1425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to wszędzie tak można? bo nie słyszałam, żeby u mnie coś takiego istniało. Czy to np Twoja szkoła tak sobie zrobiła ?a nie chcesz sobie sama podciąć? ja końcówki zawsze sama sobie robię tak samo z grzywką na całe czoło (jak ją miała ;P) Cytat:
jeszcze strata > lub < od AFC lub FC była ;P też z tym wszystkim się bawiłam ^^ nie miałaś? to co w temacie kosztów mieliście? no bo jak można koszty bez tego zrobić? ![]() to tylko nazwy mieliście czy co ?dzisiaj przez cały dzień zrobiłam...6stron z książki z Finansów a taki ambitny plan miałam ^^ ciekawa jestem jak będzie mi szła nauka na plaży ;D bo mam zamiar ze współlokatorką chodzić z kocem na plażę i się uczyć zamiast uczyć się w domu
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 - często podcinałam sama lub nawet obcinałam się sama, czy też grzywkę sobie robiłam... ale nie mam odpowiednich nożyczek i wydaje mi się, że jeszcze bardziej się rozdwajają muszę się rozejrzeć chyba za jakimiś porządnymi nożyczkami! ![]() 3 - pierwsze widzę jakieś AFC,FC, AC, AVC - co to K* jest?! ![]() 4 - koszty, koszty... co to było nie pamiętam za bardzo bo i nie chcę pamiętać, ale coś mi świta, że jakieś regułki o kosztach stałych, zmiennych, krańcowe, całkowite, przeciętne, marginalne, w okresie długim, krótkim itp ... sporo tego było, ale to co wy tu przedstawiacie widzę po raz 1
|
|
#1427 | |
|
po prostu Em :)
|
Życie jest piękne, właśnie wróciłam z ogniska i nocnej przejażdżki rowerowej po mieście.
Żyć nie umierać! ![]() To może europeistyka? ![]() Cytat:
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę!i tylko czekam aż zacznie się 'plażowy sezon ogniskowy' ![]() i rowerów też zazdroszczę ;P w ciepłą noc ![]() chociaż w sumie nie wiem czy ta dzisiejsza jest ciepła ale jak już będą takie noce to przejażdżki wtedy są super dobranoc.
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nigdy wlosow nie farbowalam. a kuracja pomozeno tak, ale nozyczki musza byc bardzo ostre. niestety takie zwykle tylko lamia wlosy a nie przecinaja i robi sie tym wieksza szkode, bo sie rozdwajaja |
|
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Co to jest IRS
Google nic nie wypluwa o tym.Nie, wolę politologię. A najbliższa europeistyka jest chyba w Krakowie i Wrocławiu, za daleko ![]() Suszarka mi się przepaliła ![]()
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez Nija_ Czas edycji: 2009-04-14 o 09:46 |
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadzieję pokładam w ostatniej 1/3, która, tak jak ja, nic nie będzie umieć i modlić się, że te studia to tylko zły sen, z którego się zaraz obudzimy. Dobra, co ja gadam, tylko ja nie chcę tam studiować, reszta to jacyś DE-zapaleńcy :| Byłam w przychodni na zmianie opatrunku i pielęgniarka chciała sprawdzić, czy się dobrze goi i wyrwała mi jeden szew. A biorąc pod uwagę, że wcześniej jeszcze w laboratorium na pobieraniu krwi, gdzie gmerano mi w ciele w poszukiwaniu żyły... Poczułam się bardzo słabo. Edytowane przez ville Czas edycji: 2009-04-14 o 09:58 |
|
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
no, pora wstawac i brac sie za nauke. nic nie umiem, kolo jutro. a dzis perspektywa pakowania sie i drogi do domu
|
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też muszę się pouczyć W sobotę mam dwa zaliczenia. Chyba po raz pierwszy naprawdę odczuję, że chodzę do szkoły
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Indywidualny rozkład sesji.
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki po przerwie swiatecznej
![]() Wybieram sie zaraz do fryzjera, tylko jeszcze sie waham nad moja nowa fryzurka, czy aby na pewno bede ladnie wygladala w krotkich wlosach? troche sie boje no ale wlosy nie palce, odrosną ![]() Takze zyczcie mi szczescia, bo napewno sie przyda
|
|
|
|
#1436 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Siedziałam prawie w ognisku, dosłownie.
|
|
|
#1437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo wiadomo ze jak mniej niz AVC to przychody nie pokrywaja nawet FC [kosztow stalych ]mikro fajna, tylko moj pan mgr do d** dawal nam zadania na czas .. na kompach pierwszy - 100%, drugi 80%, reszta - 0% ja dostalam zero, bo o ulamki sekund wyprzedzili mnie ci co byli w parach - ja siedzialam akurat sama ![]() a ost kolokwium prawie nikt nie zaliczyl z dobrej grupy .. u nas juz dal latwiejsze zadania... ale pol godziny na kilka zadan to troche malo.. Cytat:
FC to koszty stale AFC/AVC - koszty przecietne stale/zmienne ![]() a ja jeszcze musialam sie nauczyc dokladnie rysowac to na wykresikach wzglede MC ![]() przedokladnie, bo pan mgr jest bardzo wymagajacy pod tym wzgledem, i jak nie mam minimum trzeba rysowac 20 razy i koniec [doslownie ;] ] a pani doktor hab z ktora ebdziemy miec egzamin w ogole nie przykalda wagi skad to wychodzi itp ![]() ![]() ja chce sie nauczyc rosyjskieeego
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Vill:Rosyjski to złooooo
![]() O tych makro, micro i innych to już nawet nie czytam, a ja dalej zastnawiam się czy może iść na ekonomie z moim talentem do matematyki to cel niemal nie wykonalny, ale mam czas do namyslu ![]() Gardło mnie boli od rana, a dzisiaj mam spotkanie klasowe, które być może przerodzi się w grilla, a jeszcze musze się spakować, zrobić obiad i iść pojechać po mamusię. Do tego przydałoby się posiedzieć na podwórku z książką ![]() A myśl o jutrzejszej przeprowadzce mnie przeraża, ale ta o parapetówie o już nie
|
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też. Chryste, ja też. I do Rosji, do Rosji! W sumie, gdyby nie Francja, to mogłabym się odwrócić plecami do zachodu. Nie obchodziłby mnie w ogóle. No, może jeszcze ewentualnie parę państw, ale tak... Pamiętam, że przerażała mnie kiedyś myśl, jak można się uczyć czegokolwiek w obcym języku. Z podziwem myślałam o osobach z dwujęzycznych szkół (Em, maUe, Wen - ukłon w waszą stronę ), ale teraz nie wydaje mi się to takie straszne. No oczywiście, wesoło nie jest, o wiele lepiej uczyć się we własnym języku, ale jednak... Te studia pokazały mi, że nie jest niemożliwe dla zwykłych śmiertelników. Chociaż wolałabym się uczyć po polsku ![]() Znalazłam zeszyt z łaciny, więc nie mam wyjścia. Trzecia deklinacjo i ACI - witajcie! Dzisiaj do lekarza. Módlcie się, dziewczęta, o moje ASO, bo już mam dość leków. I w ogóle . Niech no wreszcie spadnie! Nie bałam się lekarzy, ale mam przesyt. Teraz będę uciekać z krzykiem. |
|
|
|
|
#1440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nożyczki to wiadomo, muszą być ostre bo inaczej to wiadomo, że bardziej się je zepsuje niż naprawi Cytat:
no ale to wiadomo.my też musieliśmy to wyrysowywać wszystko ![]() to była zabawa, a nie to co z makro teraz...;P Cytat:
no ale teraz to już nie mogę się doczekać ciepłych nocy ![]() Chyba nigdy nie nauczę się wstawać wcześnie. Babcia godzinę temu przyjechała do mnie a ja oczywiście zaspana i 'babciu co Ty tak wcześnie robisz tutaj?!' myślałam, że koło 8 jest ;x plan na dziś: finanse, rachunkowość i geo ekon (yhy, jasnee...) a wieczorem wyjście ze znajomymi w końcu!
Edytowane przez zetka89 Czas edycji: 2009-04-14 o 12:30 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

?

czyli Begg, Milewski, Samuelson, i dwie od nas: Szczepaniec i Kwella

) no i robić wiele innych rzeczy 

nie pamiętam za bardzo bo i nie chcę pamiętać, ale coś mi świta, że jakieś regułki o kosztach stałych, zmiennych, krańcowe, całkowite, przeciętne, marginalne, w okresie długim, krótkim itp ... sporo tego było, ale to co wy tu przedstawiacie widzę po raz 1

), ale teraz nie wydaje mi się to takie straszne. No oczywiście, wesoło nie jest, o wiele lepiej uczyć się we własnym języku, ale jednak... Te studia pokazały mi, że nie jest niemożliwe dla zwykłych śmiertelników.