Aparaty ortodontyczne, cz. V :) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-13, 20:50   #3721
sQuara
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

Cytat:
Napisane przez Lady No Nick Pokaż wiadomość
Witam
Opowiem Wam moją dzisiejszą śmieszną historię... Pojechałam z chłopakiem na "spacerek" i pękła mi gumka (przy jedzeniu) w aparacie tak, że spadła i napisałam smsa do mamy, myśląc, że domyśli się o co mi chodzi : "pękła mi gumka, trzeba będzie jechać do lekarza"... moja mama odzwania i pyta się z przerażeniem w głosie "yy...jak to gumka Ci pękła...? " dopiero jak jej powiedziałam, że do orto będzie trzeba jechać szybciej to skapnęła się o jaką gumke mi chodzi....
W czwartek do orto pewnie jak zwykle wezmę czerwone gumki, najbardziej je lubię

buahahahahahhahahaha !! boskooo

moglabys zdjecie z czerwonymi gumeczkami?
sQuara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 20:51   #3722
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Opowiem Wam moją dzisiejszą śmieszną historię... Pojechałam z chłopakiem na "spacerek" i pękła mi gumka (przy jedzeniu) w aparacie tak, że spadła i napisałam smsa do mamy, myśląc, że domyśli się o co mi chodzi : "pękła mi gumka, trzeba będzie jechać do lekarza"... moja mama odzwania i pyta się z przerażeniem w głosie "yy...jak to gumka Ci pękła...? " dopiero jak jej powiedziałam, że do orto będzie trzeba jechać szybciej to skapnęła się o jaką gumke mi chodzi....

Tak czułam
Stary 2009-04-13, 20:58   #3723
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MZZZ2 Pokaż wiadomość
orto zalozyl mi do porcelanowych zamkow metalowy drut - liczylam na bialy, taki ma moja kuzynka. Niestety odpowiedz orto - nie ma bialych lukow, sa tylko metalowe. Twierdzi ze takie biale nie dzialaja na zeby. Ma racje??
Jak to nie ma białych
niemożliwe

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
wyniki są ale u laborantki, ma mi je wysłać poświętach, ale nic nie powiedziała na ten temat więcej
Więc ja też nic nie wiem
Ale wiem, że jak mi tam krew pobierali do badania to potem mi ciekłą z żyły ponad 10 minut i siedziałąm sobie tam, w razie W a potem przez tydzień miałam czerwone miejsce tem od ukucia i żółto-zielone śnice

Czy to oznaka jakiejś egzotycznej choroby ?
Daj znać jak będziesz miała???
Z tymi śladami to u mnie też norma takie sińce - posmaruj liotonem (heparynka pomaga)
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 20:59   #3724
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
Jak to nie ma białych
niemożliwe

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Daj znać jak będziesz miała???
Z tymi śladami to u mnie też norma takie sińce - posmaruj liotonem (heparynka pomaga)
samo zeszło jakoś
Spokojnnie, jak by mi sie cos tam stało, to byłam przeca w klinice i by mi pomogli raczej

Dam , dam, jak tylko je dostane i jak coś wyczytam z tego :PPP

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 21:02   #3725
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość
Ja sobie gram w zoo tycoon, więc nie mam kiedy pisać

o tak, ucz się ucz moja droga
Umiejętność zamęczenia dzieci aż padną niedługo bardzo Ci się przyda

oooo no ja chcę fotkę!

hahahha no mi tego ostatniego też brakuje.. TŻ ciągle w rozjazdach, aż się o to pokłóciliśmy

W czwarteczek słońce
Moja ulubiona gra Już o niej zapomniałam - chyba zaraz ją odpalę

Co do dzieci to wprawę mam - nabawiłam się ich w życiu - za kaskę też

Fota jutro gwarantowana

Jak w rozjazdach to za to nadrabia podwójnie

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Witam
No ładnie, chcesz mamę o zawał przyprawić???
Bidna już miała wizje że babcią zostanie
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 21:06   #3726
Lady No Nick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sQuara Pokaż wiadomość
buahahahahahhahahaha !! boskooo

moglabys zdjecie z czerwonymi gumeczkami?
już wklejałam,ale nie chce mi się szukać więc wkleje. Troche zmian już zaszło,ale kolor nadal ten sam
Cytat:

No ładnie, chcesz mamę o zawał przyprawić???
Bidna już miała wizje że babcią zostanie
na pewno by się cieszyła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia-0016.jpg (12,4 KB, 91 załadowań)

Lady No Nick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 21:38   #3727
sQuara
Rozeznanie

Cytat:
już wklejałam,ale nie chce mi się szukać więc wkleje. Troche zmian już zaszło,ale kolor nadal ten sam
od niedawna czytam to forum wiec jeszcze nie widzialamwiec dziekuje
Stary 2009-04-13, 21:43   #3728
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
hahahahhaha nie no boska jesteś
Już sobie wyobrażam minę biednej mamusi przy słuchawce telefonu

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

[quote=mclilu;11868051]Moja ulubiona gra Już o niej zapomniałam - chyba zaraz ją odpalę /quote]
hehehe czaderska jest
Ja teraz gram w wersję podstawową Zoo Tycoon 2, potem pościągam sobie dodatki

Cytat:
Jak w rozjazdach to za to nadrabia podwójnie
No kurde będzie musiał
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 22:42   #3729
kilianna
Zakorzenienie

Kurcze, jestem tak do tyłu z Wizażem, że już bardziej być nie można. Przez święta i obowiązki "naukowo-pracownicze" zaniedbałam kompletnie wątek, mam takie zaległości, że nie mogę się przebić przez wszystkie posty, jeśli ktoś miał jakieś pytanka, czy coś, to proszę wybaczyć moje nieodpisanie
zdązyłam tylko wychwycić, że Lady miala niezłą przygodę , a ktoś pyta się o biały łuk, jest taki, mam go właśnie teraz przy swoim aparacie, w kamerze niewidoczny, ponoć ta biała farbka się zdrapuje po czasie, u mnie nie ma nic takiego.
Wiem, wiem foty mam wkleić, wkleję, niechże tylko przyjadę wreszcie do siebie, do swojego mieszkanka, swojego komputera, swojego zycia.
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 23:08   #3730
bastylianka
Raczkowanie

A ja chyba wolałabym nie mieć gumek wcale :< nie wiem, może zacznie mnie to dopiero cieszyć jak już będę miała aparat i wtedy wkręcę się w gumomanie?
13.06.2009
bastylianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 23:27   #3731
acapella
Zadomowienie

Talking Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

Nooo, na pewno, przecież to jest najfajniejsze z tego całego noszenia aparatu
Miałam kiedyś plany, żeby wszystkich kolorów spróbować, ale od kiedy założyłam turkusowe to zrezygnowałam... ładny kolorek szkoda tylko, że kolorów łańcuszków jest taki mały wybór... no cóż, nie można mieć wszystkiego
acapella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 23:36   #3732
edziek244
Zakorzenienie

A powiedzcie mi moje drogie, czy po założeniu separatorów bolą zęby?

[ross_i]216904[/ross_i]

edziek244 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 23:56   #3733
ksylwia
Zadomowienie

Troszkę bolą, na drugi dzień po - przy gryzieniu, ale da się wytrzymać.

No dziewczynki, nie byłoby mnie tu gdyby nie pewna historyjka... Jakieś 3o min temu po godzinnych przygotowaniach do wyjścia ze znajomymi w koncu wyszłam z domku. Przeszłam przez ul. do bankomatu, wracam na parking skad maja mnie odebrac znajomi, a tu nagle 6 dresów wyrasta spod ziemi. Myslę sobie, ze pewnie chca mnie napasc - widzieli, ze ide z bankomatu... a oni obleli mnie od głów do stóp hehehe stałam i smiałam sie z siebie. W życiu się nie spodziewałam - od kilkunastu lat nie byłam tak zlana, a teraz na starość mi przyszło. Chlopaki mieli refleks - ostatnie 40 min poniedziałku im zostało. Podobno to zwiastuje powodzenie i szybkie zamążpójście - tylko gdzie kandydat?

Edytowane przez ksylwia
Czas edycji: 2009-04-13 o 23:58
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 00:03   #3734
edziek244
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Troszkę bolą, na drugi dzień po - przy gryzieniu, ale da się wytrzymać.

No dziewczynki, nie byłoby mnie tu gdyby nie pewna historyjka... Jakieś 3o min temu po godzinnych przygotowaniach do wyjścia ze znajomymi w koncu wyszłam z domku. Przeszłam przez ul. do bankomatu, wracam na parking skad maja mnie odebrac znajomi, a tu nagle 6 dresów wyrasta spod ziemi. Myslę sobie, ze pewnie chca mnie napasc - widzieli, ze ide z bankomatu... a oni obleli mnie od głów do stóp hehehe stałam i smiałam sie z siebie. W życiu się nie spodziewałam - od kilkunastu lat nie byłam tak zlana, a teraz na starość mi przyszło. Chlopaki mieli refleks - ostatnie 40 min poniedziałku im zostało. Podobno to zwiastuje powodzenie i szybkie zamążpójście - tylko gdzie kandydat?
Ufff, dobrze, że tylko trochę

Czyli w końcu zostałaś w domu?
Ja dziś w ogóle zapomniałam, że jest Śmigus Dyngus

[ross_i]216904[/ross_i]

edziek244 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 01:05   #3735
_marcepanka_
Raczkowanie

Witajcie.
Jestem nowa na tym wątku. Aparat noszę już prawie 4 lata i mam dylemat. Mam wrażenie, że jestem "w kropce". Na początku leczenia usłyszałam, że czas leczenia to w moim wieku 30 miesięcy i na tyle zostały obliczone koszty.
Po upływie 30 miesięcy leczenie przedłużyło się o kolejne. Potem miałam 4 miesięczną przerwę z powodu wyjazdu. Po powrocie usłyszałam, że moje zęby wymagają jeszcze kilku miesięcznego noszenia aparatu. Po kilku miesiącacj jeszcze troszkę, potem znowu ta sama śpiewka. Aktualnie mijają już 4 lata. Niestety moje zęby wciąż nie wyglądają idealnie. Mam wrażenie, że od kilku miesięcy właściwie żadne zmiany już nie następują, Nie wiem co robic. Gdzie zweryfikowac leczenie, któremu zostałam poddana. Niestety nie bardzo już wierzę w uczciwych ortodontów.
Na ostatniej wizycie usłyszałam, że leczenie może potrwac jeszcze kilka miesięcy! Mam dośc!
Tak naprawdę po wizytach nie czuję ucisku. Mam wrażenie, że lekarz nie potrafi poradzic sobie z moją wadą i zwyczajnie mnie naciąga.
Niew wiem jak znaleźc kogos kto zakończy leczenie w rozsądnym terminie. Co robic?
_marcepanka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 09:11   #3736
bastylianka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _marcepanka_ Pokaż wiadomość
Witajcie.
Jestem nowa na tym wątku. Aparat noszę już prawie 4 lata i mam dylemat. Mam wrażenie, że jestem "w kropce". Na początku leczenia usłyszałam, że czas leczenia to w moim wieku 30 miesięcy i na tyle zostały obliczone koszty.
Po upływie 30 miesięcy leczenie przedłużyło się o kolejne. Potem miałam 4 miesięczną przerwę z powodu wyjazdu. Po powrocie usłyszałam, że moje zęby wymagają jeszcze kilku miesięcznego noszenia aparatu. Po kilku miesiącacj jeszcze troszkę, potem znowu ta sama śpiewka. Aktualnie mijają już 4 lata. Niestety moje zęby wciąż nie wyglądają idealnie. Mam wrażenie, że od kilku miesięcy właściwie żadne zmiany już nie następują, Nie wiem co robic. Gdzie zweryfikowac leczenie, któremu zostałam poddana. Niestety nie bardzo już wierzę w uczciwych ortodontów.
Na ostatniej wizycie usłyszałam, że leczenie może potrwac jeszcze kilka miesięcy! Mam dośc!
Tak naprawdę po wizytach nie czuję ucisku. Mam wrażenie, że lekarz nie potrafi poradzic sobie z moją wadą i zwyczajnie mnie naciąga.
Niew wiem jak znaleźc kogos kto zakończy leczenie w rozsądnym terminie. Co robic?
Chyba ktoś Cie ostro naciąga a co do weryfikacji to po prostu trzeba popytac znajomych, poszukac w internecie, moze ktoś zna innego, dobrego orto. Swoją drogą o tej swojej też można poczytać czy aby przypadkiem kiedyś już z kimś nie postępowała tak jak z Toba
13.06.2009
bastylianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 09:22   #3737
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bastylianka Pokaż wiadomość
Chyba ktoś Cie ostro naciąga
4 lata to masa czasu
Ja mam nosić maksymalnie dwa lata!

Może jakieś aparatki z Wrocławia pomogą w znalezieniu dobrego orto?

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Kurcze, jestem tak do tyłu z Wizażem, że już bardziej być nie można.
Olałaś nas paskudo

i czekam na foty

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Podobno to zwiastuje powodzenie i szybkie zamążpójście - tylko gdzie kandydat?
Teraz po takiej kąpieli, to musi się szybko znaleźć to chyba o to chodzi
Stary 2009-04-14, 09:42   #3738
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _marcepanka_ Pokaż wiadomość
Witajcie.
mocnoCię naciągają. Ja bym udala się do jakiegoś innego orto na konsultację. Na tym forum już ktoś zmieniał orto w czasie leczenia, z tego samego powodu.

Cytat:
4 lata to masa czasu

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Olałaś nas paskudo

i czekam na foty

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Teraz po takiej kąpieli, to musi się szybko znaleźć to chyba o to chodzi
echh nieeee, nie olałam Tylko te święta, bardzo niewesołe, moja babcia umarła w niedzielę, ech a i w pracy gonili mnie do roboty... szkoda słów, nieudane kompletnie święta.

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2009-04-14 o 09:50
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 09:47   #3739
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
ostro Cię naciągają. Ja bym udala się do jakiegoś innego orto na konsultację. Na tym forum już ktoś zmieniał orto w czasie leczenia, z tego samego powodu.
Ja też nie czekałabym nawet, poszłabym gdziekolwiek po opinię.. warto by było mieć ze sobą jakieś zdjęcie czy coś co pokaże jak ząbki wyglądały przed leczeniem.

Cytat:
echh nieeee, nie olałam
O rany biedactwo, współczuje.. takie święta to faktycznie kiepska sprawa
Trzymasz się jakoś?

Pracowałaś w święta?
Stary 2009-04-14, 10:01   #3740
sQuara
Rozeznanie

Cytat:

ja zaczynam leczenie w asdent-gruca. orto wszystko dokladnie wyjasnia(choc jak widac ja i tak mam miliard pytan... ) panie asystentki sa mega fajne ale chyba jest drogi... mialam kontrole wyciski i plan leczenia za 250zl a 2xzwykly metal+bihelix+separacja+o czyszczanie przed zalozeniem+lawy jakies tam zeby podniesc zgryz wyjdzie mi 4000 !! :O
Stary 2009-04-14, 10:08   #3741
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
ja zaczynam leczenie w asdent-gruca. orto wszystko dokladnie wyjasnia(choc jak widac ja i tak mam miliard pytan... ) panie asystentki sa mega fajne ale chyba jest drogi... mialam kontrole wyciski i plan leczenia za 250zl a 2xzwykly metal+bihelix+separacja+o czyszczanie przed zalozeniem+lawy jakies tam zeby podniesc zgryz wyjdzie mi 4000 !! :O
Chyba faktycznie nieco drogo..
A sam jeden pojedynczy łuk ile kosztuje?
Stary 2009-04-14, 10:17   #3742
rozgwiazda
Rozeznanie

zgłaszam obecność po świętach!! i biorę się za nadrabianie gadulstwa
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 10:34   #3743
Nattul
Przyczajenie

(Może to i nie Wrocław, ale znowu nie tak daleko ) Ja chodzę do Proximy w Świdnicy. Naprawdę polecam. Właśnie teraz sobie uświadomiłam, że już jutro będę mieć zakładany aparat językowy... i boję się trochę
Nattul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 11:07   #3744
Natarynka122
Raczkowanie

Witam ! Mam taki 'mały' problem. Aparat noszę już 1,5 roku. Przed założeniem go moja wada polegała na tym, że dwójki miały za mało miejsca i rosły tak bardziej u góry powodując to, że wyglądałam jak wampir . Teraz wszystko już ładnie wygląda, ale zrobiły mi się małe przerwy pomiędzy 1 i 2 oraz 2 i 3. Czy da się jeszcze zrobić coś z tą wadą ? Moja ortodontka już podejmowała działania w celu usunięcia tej przerwy, ale małe są efekty . Może ktoś był w podobnej sytuacji ?

A tak przy okazji. Polecam fioletowe gumki. Rewelacja !

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

A co dobrego ortodonty we Wrocławiu to moja koleżanka jeździ do jakiegoś koło Magnolia Park. Podobno jest b. dobry. Postaram się dowiedzieć czegoś więcej .

Natarynka122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 11:20   #3745
sQuara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nattul Pokaż wiadomość
(Może to i nie Wrocław, ale znowu nie tak daleko ) Ja chodzę do Proximy w Świdnicy. Naprawdę polecam. Właśnie teraz sobie uświadomiłam, że już jutro będę mieć zakładany aparat językowy... i boję się trochę
jezykowy??

1600za łuk. 350 za bihelix i 200 za ławy(?) 150 oczyszczenie wybielenie i instruktaż higieny i 100 za scieranie zebow dolnych S...costam
Stary 2009-04-14, 11:21   #3746
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
4 lata to masa czasu

ja noisłam 3 i dobrze mi z tym było i teraz miałam nosic 6 miechów a nosze juz 11 ale wiem dlaczego, wiec nie mam pretensji

Cytat:
to ty w avku ? sorry za oftop

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 11:26   #3747
Nattul
Przyczajenie

Cytat:
jezykowy??
Językowy/lingwalny i więcej nazw nie znam
Nattul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 11:42   #3748
Lady No Nick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nattul Pokaż wiadomość
Językowy/lingwalny i więcej nazw nie znam
ooo... pierwsza aparatka z lingwalnym w naszym wątku. Pochwal się później jak się w nim żyje,bo my tu się od zawsze zastanawiamy

Lady No Nick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 11:47   #3749
_marcepanka_
Raczkowanie

Dziewczyny, bardzo proszę o namiary na uczciwego ortodontę. Nie musi byc z Wrocławia, choc by łoby najlepiej.
Prośba, zwłaszcza do tych, które już kończą leczenie. Mój orto jest tak miły i wydaje się mega fachowy, że wczesniej wychwalałam go pod niebiosa, a dopiero po kilku latach zorientowałam się, że coś jest nie tak.
Czy są dziewczyny, które pod 2,3 latach mają wyleczoną wadę i nikt już ich nie naciaga?
Bo miły i fachowy orto wydaje się na poczatku leczenia chyba każdy. Przecież gdyby nie MY, nie zarabiali by kokosów
_marcepanka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 12:01   #3750
Wyluzuj
Rozeznanie

Witajcie Pysiaczki
Jejuś 2 dni mnie nie było,a naprodukowałyście na dwa wieczory do czytania.
Mam takie zaległości,że hohoho.
Więc odrazu przepraszam jeżeli były jakieś pytania do mnie.
Obawiam się,ze teraz juz na nie nie odpowiem,bo sie nie przekopie przez te wszystkie wiadomosci.

Jak po świętach?
Ja czuje 5 kg wiecej

I odliczam dni do dentysty,a potem do orto.
Jeszcze tylko 7 dni.

05.06.2009 r. - dół. mini metal
24.11.2009 r.- góra mini metal

' kochaj się ze mną...ale duszą.Ciałem to każdy głupi potrafi '
Wyluzuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości