|
|
#3721 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Cytat:
buahahahahahhahahaha !! boskooo moglabys zdjecie z czerwonymi gumeczkami?
|
|
|
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czułam
|
|
|
#3723 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niemożliwe ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
Z tymi śladami to u mnie też norma takie sińce - posmaruj liotonem (heparynka pomaga)
|
|
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spokojnnie, jak by mi sie cos tam stało, to byłam przeca w klinice i by mi pomogli raczej ![]() Dam , dam, jak tylko je dostane i jak coś wyczytam z tego :PPP
|
|
|
#3725 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do dzieci to wprawę mam - nabawiłam się ich w życiu - za kaskę też ![]() Fota jutro gwarantowana ![]() Jak w rozjazdach to za to nadrabia podwójnie ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
Bidna już miała wizje że babcią zostanie
|
|
|
|
#3726 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3727 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już sobie wyobrażam minę biednej mamusi przy słuchawce telefonu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- [quote=mclilu;11868051]Moja ulubiona gra hehehe czaderska jest ![]() Ja teraz gram w wersję podstawową Zoo Tycoon 2, potem pościągam sobie dodatki No kurde będzie musiał
|
|
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, jestem tak do tyłu z Wizażem, że już bardziej być nie można. Przez święta i obowiązki "naukowo-pracownicze" zaniedbałam kompletnie wątek, mam takie zaległości, że nie mogę się przebić przez wszystkie posty, jeśli ktoś miał jakieś pytanka, czy coś, to proszę wybaczyć moje nieodpisanie
![]() zdązyłam tylko wychwycić, że Lady miala niezłą przygodę , a ktoś pyta się o biały łuk, jest taki, mam go właśnie teraz przy swoim aparacie, w kamerze niewidoczny, ponoć ta biała farbka się zdrapuje po czasie, u mnie nie ma nic takiego. Wiem, wiem foty mam wkleić, wkleję, niechże tylko przyjadę wreszcie do siebie, do swojego mieszkanka, swojego komputera, swojego zycia. |
|
|
|
|
#3730 |
|
Raczkowanie
|
A ja chyba wolałabym nie mieć gumek wcale :< nie wiem, może zacznie mnie to dopiero cieszyć jak już będę miała aparat i wtedy wkręcę się w gumomanie?
|
|
#3731 |
|
Zadomowienie
|
Nooo, na pewno, przecież to jest najfajniejsze z tego całego noszenia aparatu
![]() Miałam kiedyś plany, żeby wszystkich kolorów spróbować, ale od kiedy założyłam turkusowe to zrezygnowałam... ładny kolorek szkoda tylko, że kolorów łańcuszków jest taki mały wybór... no cóż, nie można mieć wszystkiego
|
|
|
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
A powiedzcie mi moje drogie, czy po założeniu separatorów bolą zęby?
|
|
#3733 |
|
Zadomowienie
|
Troszkę bolą, na drugi dzień po - przy gryzieniu, ale da się wytrzymać.
No dziewczynki, nie byłoby mnie tu gdyby nie pewna historyjka... Jakieś 3o min temu po godzinnych przygotowaniach do wyjścia ze znajomymi w koncu wyszłam z domku. Przeszłam przez ul. do bankomatu, wracam na parking skad maja mnie odebrac znajomi, a tu nagle 6 dresów wyrasta spod ziemi. Myslę sobie, ze pewnie chca mnie napasc - widzieli, ze ide z bankomatu... a oni obleli mnie od głów do stóp hehehe stałam i smiałam sie z siebie. W życiu się nie spodziewałam - od kilkunastu lat nie byłam tak zlana, a teraz na starość mi przyszło. Chlopaki mieli refleks - ostatnie 40 min poniedziałku im zostało. Podobno to zwiastuje powodzenie i szybkie zamążpójście - tylko gdzie kandydat?
Edytowane przez ksylwia Czas edycji: 2009-04-13 o 23:58 |
|
|
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli w końcu zostałaś w domu? Ja dziś w ogóle zapomniałam, że jest Śmigus Dyngus
|
|
|
#3735 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie.
Jestem nowa na tym wątku. Aparat noszę już prawie 4 lata i mam dylemat. Mam wrażenie, że jestem "w kropce". Na początku leczenia usłyszałam, że czas leczenia to w moim wieku 30 miesięcy i na tyle zostały obliczone koszty. Po upływie 30 miesięcy leczenie przedłużyło się o kolejne. Potem miałam 4 miesięczną przerwę z powodu wyjazdu. Po powrocie usłyszałam, że moje zęby wymagają jeszcze kilku miesięcznego noszenia aparatu. Po kilku miesiącacj jeszcze troszkę, potem znowu ta sama śpiewka. Aktualnie mijają już 4 lata. Niestety moje zęby wciąż nie wyglądają idealnie. Mam wrażenie, że od kilku miesięcy właściwie żadne zmiany już nie następują, Nie wiem co robic. Gdzie zweryfikowac leczenie, któremu zostałam poddana. Niestety nie bardzo już wierzę w uczciwych ortodontów. Na ostatniej wizycie usłyszałam, że leczenie może potrwac jeszcze kilka miesięcy! Mam dośc! Tak naprawdę po wizytach nie czuję ucisku. Mam wrażenie, że lekarz nie potrafi poradzic sobie z moją wadą i zwyczajnie mnie naciąga. Niew wiem jak znaleźc kogos kto zakończy leczenie w rozsądnym terminie. Co robic? |
|
|
|
|
#3736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Chyba ktoś Cie ostro naciąga a co do weryfikacji to po prostu trzeba popytac znajomych, poszukac w internecie, moze ktoś zna innego, dobrego orto. Swoją drogą o tej swojej też można poczytać czy aby przypadkiem kiedyś już z kimś nie postępowała tak jak z Toba
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
4 lata to masa czasu
![]() ![]() ![]() Ja mam nosić maksymalnie dwa lata! Może jakieś aparatki z Wrocławia pomogą w znalezieniu dobrego orto? ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Olałaś nas paskudo ![]() ![]() ![]() i czekam na foty ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
to chyba o to chodzi
|
|
|
|
|
|
#3738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a i w pracy gonili mnie do roboty... szkoda słów, nieudane kompletnie święta.
Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2009-04-14 o 09:50 |
||
|
|
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O rany biedactwo, współczuje.. takie święta to faktycznie kiepska sprawa ![]() Trzymasz się jakoś? Pracowałaś w święta? |
|
|
|
|
|
#3740 |
|
Rozeznanie
|
ja zaczynam leczenie w asdent-gruca. orto wszystko dokladnie wyjasnia(choc jak widac ja i tak mam miliard pytan... ) panie asystentki sa mega fajne
ale chyba jest drogi... mialam kontrole wyciski i plan leczenia za 250zl a 2xzwykly metal+bihelix+separacja+o czyszczanie przed zalozeniem+lawy jakies tam zeby podniesc zgryz wyjdzie mi 4000 !! :O
|
|
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sam jeden pojedynczy łuk ile kosztuje? |
|
|
|
|
|
#3743 |
|
Przyczajenie
|
(Może to i nie Wrocław, ale znowu nie tak daleko
) Ja chodzę do Proximy w Świdnicy. Naprawdę polecam. Właśnie teraz sobie uświadomiłam, że już jutro będę mieć zakładany aparat językowy... i boję się trochę
|
|
|
|
|
#3744 |
|
Raczkowanie
|
Witam
. Teraz wszystko już ładnie wygląda, ale zrobiły mi się małe przerwy pomiędzy 1 i 2 oraz 2 i 3. Czy da się jeszcze zrobić coś z tą wadą ? Moja ortodontka już podejmowała działania w celu usunięcia tej przerwy, ale małe są efekty . Może ktoś był w podobnej sytuacji ? A tak przy okazji. Polecam fioletowe gumki. Rewelacja ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- A co dobrego ortodonty we Wrocławiu to moja koleżanka jeździ do jakiegoś koło Magnolia Park. Podobno jest b. dobry. Postaram się dowiedzieć czegoś więcej .
|
|
#3745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1600za łuk. 350 za bihelix i 200 za ławy(? ) 150 oczyszczenie wybielenie i instruktaż higieny i 100 za scieranie zebow dolnych S...costam
|
|
|
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
ja noisłam 3
i dobrze mi z tym było i teraz miałam nosic 6 miechów a nosze juz 11 ale wiem dlaczego, wiec nie mam pretensji![]() Cytat:
sorry za oftop
|
|
|
#3747 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#3748 |
|
Raczkowanie
|
ooo... pierwsza aparatka z lingwalnym w naszym wątku. Pochwal się później jak się w nim żyje,bo my tu się od zawsze zastanawiamy
|
|
#3749 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, bardzo proszę o namiary na uczciwego ortodontę. Nie musi byc z Wrocławia, choc by łoby najlepiej.
Prośba, zwłaszcza do tych, które już kończą leczenie. Mój orto jest tak miły i wydaje się mega fachowy, że wczesniej wychwalałam go pod niebiosa, a dopiero po kilku latach zorientowałam się, że coś jest nie tak. Czy są dziewczyny, które pod 2,3 latach mają wyleczoną wadę i nikt już ich nie naciaga? Bo miły i fachowy orto wydaje się na poczatku leczenia chyba każdy. Przecież gdyby nie MY, nie zarabiali by kokosów |
|
|
|
|
#3750 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Pysiaczki
Jejuś 2 dni mnie nie było,a naprodukowałyście na dwa wieczory do czytania. Mam takie zaległości,że hohoho. Więc odrazu przepraszam jeżeli były jakieś pytania do mnie. Obawiam się,ze teraz juz na nie nie odpowiem,bo sie nie przekopie przez te wszystkie wiadomosci. ![]() Jak po świętach? Ja czuje 5 kg wiecej ![]() ![]() ![]() ![]() I odliczam dni do dentysty,a potem do orto. Jeszcze tylko 7 dni.
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

Pojechałam z chłopakiem na "spacerek" i pękła mi gumka (przy jedzeniu

, a ktoś pyta się o biały łuk, jest taki, mam go właśnie teraz przy swoim aparacie, w kamerze niewidoczny, ponoć ta biała farbka się zdrapuje po czasie, u mnie nie ma nic takiego. 

a co do weryfikacji to po prostu trzeba popytac znajomych, poszukac w internecie, moze ktoś zna innego, dobrego orto. Swoją drogą o tej swojej też można poczytać czy aby przypadkiem kiedyś już z kimś nie postępowała tak jak z Toba

fot0: #