mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-10, 20:18   #3571
sweetpinky
Zakorzenienie

Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
sorejna, jak fajnie, że się tu pojawiłaś. To przykre, że Twoja ciąża jest zagrożona i że praktycznie siedzisz w domu. Mam nadzieję, że się to szybko zmieni, bo piękna wiosna za oknem, a nam potrzeba teraz dużo spacerów na świeżym powietrzu.

vcelka, śniło mi się dzisiaj, że urodziłaś dzidziusia - życzę Ci, żeby szybko do tego doszło

Myślałam, że dziś będę siedziała w pracy do 15.30, ale na szczęście puścili nas wcześniej, bo o 13 i mogłam z mężem pojechać na zakupy. Na obiadek mieliśmy filet z łososia duszony w kieszonce z folii z cytrynką i zieloną pietruszką, a do tego duszone na parze brokuły - pycha Teraz gotują się warzywa na sałatkę, zaraz wstawię jajka na pisanki, a potem wezmę się za prasowanie. Jutro tu na pewno jeszcze zajrzę, żeby złożyć Wam życzenia.
to ja miałam lepiej, puścili nas o 10:30 i też miałam rybkę ale duszoną z cebulką z brzoskwiniami i pomidorach, pycha

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 22:11   #3572
doda22
Raczkowanie

GG do doda22 Send a message via Skype™ to doda22

Witam wszystkie mamuski !!!! Zycze wam wesolych swiat i szczesliwego Alleluja !!! oraz smacznego jajka i mokrego dyngusa !!!
doda22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 22:31   #3573
doda22
Raczkowanie

a to ja w calej okazalosci i moj brzuszek w 17 tygodniu ciazy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG1580.jpg (31,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG1576.jpg (28,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG1578.jpg (33,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG1253.jpg (58,1 KB, 56 załadowań)
Stary 2009-04-11, 09:45   #3574
sweetpinky
Zakorzenienie

Doda22 piękny brzuszek i właścicielka

Kochane Babeczki!
Niech wam jajeczko dobrze smakuje
bogaty zajączek uśmiechem czaruje
Mały króliczek spełni marzenia,
wiary, radości, miłości, spełnienia!

Stary 2009-04-11, 10:24   #3575
19martusia86
Zadomowienie

Dziewczynki!!! Chciałam Wam życzyć zdrowych, sokojnych, ełnych rodzinnego cieła Świąt! Dużo, dużo radości i dni wyełnionych uśmiechem! Całuje mocno!
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 10:37   #3576
aniago25
Zadomowienie

Hej mamusie, ja tylko na chwilkę złożyć Wam życzenia. Dorota śliczna z ciebie mumusia a brzusio fajniusi

Jaj przepięknie malowanych,
Świąt słonecznie roześmianych,
W poniedziałek dużo wody,
Zdrowia, szczęścia oraz zgody,
Z okazji Wielkiej Nocy życzy Ania z Maluszkiem

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-04-11 o 10:38
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 10:39   #3577
zartownis
Zadomowienie

Niech wam jajeczko dobrze smakuje
bogaty zajączek uśmiechem czaruje
Mały króliczek spełni marzenia,
wiary, radości, miłości, spełnienia!
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 15:35   #3578
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Wszystkiego dobrego,
smacznego święconego,
dyngusa mokrego,
życia spokojnego,
uścisków moc i
szczęścia szczerego
na tę Wielką Noc.

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 17:49   #3579
precious_81
Wtajemniczenie

Życzę Wam radosnych, pogodnych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny w końcu zdecydowałam się do Was zapisać Jestem w 13 tyg. ciąży. Moja ciąża jest niestety jest zagrożona dwa razy już wylądowałam w szpitalu i od 7 tyg. jestem na zwolnieniu lekarskim. Fizycznie czuję się bardzo dobrze. nie mam tych nieprzyjemnych objawów ciąży tylko psychicznie czasami wysiadam...
Mam do Was pytanie, wiem, że to sprawa indywidualna ale powiedzcie mi kiedy Wam zaczął zaokrąglać się brzuszek?
Witaj Sorejna dobrze, że do nas dołączyłaś. Zobaczysz że z nami raźniej

Co do rosnącego brzuszka to mi dopiero w tym tygodniu zaczął wystawać a kończę 16 tc (za 4 dni zaczynam 5 miesiąc ), wcześniej nic nie było widać.

Cytat:
Napisane przez aaaaniusia Pokaż wiadomość
zartownis A jak dzis u Was z scisłym postem. W moim rodzinnym domu to praktycznie nic nie mozna było w wielki piatek jesc, tylko sledzie i ziemniaki. No ale teraz to moge o tym zapomniec, miesa nie jadłam, ale inne rzeczy tak, np jajeczko którego chyba przedewszystkim nie mozna jesc. No ale w ciazy chyba nie da sie poscic. Malec potrzebuje wartosciowego jedzenia. No a na obiad upieke karpia, moze to nie te swieta, ale lezał taki biedny w zamrazalce.
My też zawsze przestrzegamy postu, ale teraz w naszym stanie to raczej ciężko. Nie jem tylko mięsa, bo uważam, że to nie jest aż takie duże wyrzeczenie i można bez niego wytrwać.

Cytat:
Napisane przez doda22 Pokaż wiadomość
a to ja w calej okazalosci i moj brzuszek w 17 tygodniu ciazy.
Fajny, okrąglutki
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 18:11   #3580
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Koszyczek poświęcony, sałatka zrobiona, jajka na faszerowane właśnie się gotują, mąż musi jeszcze odkurzyć mieszkanie, ja przygotować ciuchy na jutro, ale w międzyczasie, w przerwie na herbatkę, wpadłam tu, by z godnie z obietnicą złożyć Wam życzenia.

Kochane Mamusie, spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych, rodzinnej atmosfery (to ostatnie święta w zawężonym gronie), smacznego jajka, mokrego Dyngusa, a przede wszystkim dużo słońca na niebie i w sercu
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 19:16   #3581
Shine01
Raczkowanie

Talking Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
cześć Dziewczyny w końcu zdecydowałam się do Was zapisać Jestem w 13 tyg. ciąży. Moja ciąża jest niestety jest zagrożona dwa razy już wylądowałam w szpitalu i od 7 tyg. jestem na zwolnieniu lekarskim. Fizycznie czuję się bardzo dobrze. nie mam tych nieprzyjemnych objawów ciąży tylko psychicznie czasami wysiadam...
Mam do Was pytanie, wiem, że to sprawa indywidualna ale powiedzcie mi kiedy Wam zaczął zaokrąglać się brzuszek?
Witam!! i wierze ze bedzie dobrze na kiedy masz termin, ja na 13.10. i tez jestem w 13 tygodniu
Cytat:
Napisane przez aaaaniusia Pokaż wiadomość
A jak dzis u Was z scisłym postem. W moim rodzinnym domu to praktycznie nic nie mozna było w wielki piatek jesc, tylko sledzie i ziemniaki. No ale teraz to moge o tym zapomniec, miesa nie jadłam, ale inne rzeczy tak, np jajeczko którego chyba przedewszystkim nie mozna jesc. No ale w ciazy chyba nie da sie poscic. Malec potrzebuje wartosciowego jedzenia. No a na obiad upieke karpia, moze to nie te swieta, ale lezał taki biedny w zamrazalce.
Kochane! Kobiet w stanie błogosławionym post nie dotyczy!!
(zapamietane ze szkoly i przypomniane przez mame)

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
ja też nie wyglądam jak na swój wiek. kiedyś mi to przeszkadzało gdy w sklepie musiałam legitymować się dowodem przy kupnie piwa. teraz się z tego cieszę
na dodatek ostatnio ścięłam włosy na krótko i w ogóle wyglądam jak małolata.
już widzę jak na mnie będą się patrzeć, kiedy brzucho mi urośnie
ja też powoli się zbieram do wstania z wyrka - obiadek czeka.
jeszcze raz dziękuję za miłe przywitanie
a ja mam 19 i wygladam na starsza jak bylam na USG to lekarz pytal mojego chlopaka jak sie zona czuje
on jest starszy, ale wyglada na mlodszego ;p
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 19:45   #3582
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Żeby śmiały sie pisanki,
uśmiechały sie baranki,
mokry dyngus zraszał skronie,
dużo szczęścia sypiąc w dłonie.

Radosnych Świąt Wielkanocnych oraz smacznego jajka życzy Asia z rodzinką.
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 21:07   #3583
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
Witam!! i wierze ze bedzie dobrze na kiedy masz termin, ja na 13.10. i tez jestem w 13 tygodniu

Kochane! Kobiet w stanie błogosławionym post nie dotyczy!!
(zapamietane ze szkoly i przypomniane przez mame)

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

a ja mam 19 i wygladam na starsza jak bylam na USG to lekarz pytal mojego chlopaka jak sie zona czuje
on jest starszy, ale wyglada na mlodszego ;p
No właśnie nie wiedziałam czy mi się to śniło czy sobie ubzdurałam, ale też byłam przekonana, że ciężarnych post nie dotyczy. nie mniej jednak z nawyku jak co roku pościłam.
Stary 2009-04-12, 09:48   #3584
klaudiaaa86
Zadomowienie

Witam,ale u nas pogoda brzyyydka kropi i jest tak szaro buu

JA sobie ogladam filmiki o ruszajacych sie dzieciach w brzuchu... zobaczcie na ten brzuch i tego wariata w srodku

http://www.smog.pl/wideo/22988/ratun..._sie_wydostac/

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 09:37   #3585
doda22
Raczkowanie

heheh fajny filmik normalnie to jest niesamowite !!! na youtube tez sa takie filmiki
Stary 2009-04-13, 11:14   #3586
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
JA sobie ogladam filmiki o ruszajacych sie dzieciach w brzuchu... zobaczcie na ten brzuch i tego wariata w srodku

No niezły filmik

U nas wczorajszy dzień był tragiczny - najpierw o 1 w nocy obudził mnie ból żołądka, nie spałam do 5, na rezurekcję niestety nie poszłam Wstałam przed ósmą, ledwo zjadłam cokolwiek, a potem do wieczora dopadł mnie masakryczny ból głowy, już nie wiedziałam co robić Dopiero wieczorna drzemka mi pomogła, a dziś na szczęście już jest lepiej

Stary 2009-04-13, 13:15   #3587
aniago25
Zadomowienie

hej mamusie, a ja wczoraj u teściowej myślałam że pękne z przejedzenia a jakie było zimno jak w jesieni, dzisiaj troszke jest cieplej ale nawet nie wychodze na dwór dzisaj mamy z mężem dzień lenistwa, leżymy i oglądamy filmy uciekam coś zjeść, życze wszystkim miłego dnia
Stary 2009-04-13, 18:21   #3588
aaaaniusia
Raczkowanie

jak tu pusciutko, nie ma co sie dziwic, w koncu swieta.
Ja wczoraj tez myslałam ze pekne z przejedzenia, o kolacji to juz myslec nie dałam rady, a dzis zjadłam sniadanko i znowu dostałam zatrucia, wiec prawie cały dzien głodna, a co zjadłam to mnie goniło. Jak sie kapałam to mało nie zemdlałam, po czym szybko zjadłam jajko i czekolade i o dziwo sie lepiej czuje. a rano planowałam ze sobie dzis pojem, tyle pysznosci w domu, a ja nic nie moge tknąć.
No i jak to w swieta spotkania z rodzina i wiekszosc mowiła, ze mam strasznie mały brzuszek, ze ciocia z miesiac pozniejsza ciaza ma juz wiekszy ode mnie, ze siostra w tym czasie tez juz miała duzy. Tylko mnie zestresowali. Tylko jedna rodzina ze strony mamy powiedzieli ze juz duzy i widac go bardzo dobrze.
ale bym zjadła serniczek.. hmm...
aaaaniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 18:33   #3589
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
Witam,ale u nas pogoda brzyyydka kropi i jest tak szaro buu

Ten filmik mnie zmotywował do regularnego używania Musteli ale pomijając rozstępy- widok świetny nie mogę się doczekać, kiedy poczuję ruchy dzieciątka.
Od soboty czuję dziwne kłucia, dość mocne, w lewej pachwinie i głęboko... jakby w okolicy szyjki macicy. Martwię się, że może szyjka mi się skraca lub rozwiera. Jutro spróbuję "wepchnąc się" do lekarza bez zapisu, bo oszaleję z niepokoju...
Stary 2009-04-13, 19:57   #3590
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cześć Dziewczyny! Jak po świętach? Ja wczoraj miałam cały dzień siedzenia za stołem - najpierw u teściowej całą rodziną, a potem jeszcze u sąsiadów, których uratowaliśmy z opresji - zatrzasnęli za sobą drzwi, a nie wzięli kluczy, no i musieliśmy pomóc im się do ich mieszkania "włamać" A dzisiaj byliśmy na spacerze nad morzem, a dokładnie na wydmach ruchomych Było bosko - słońce, ciepło - tylko głowa mnie bolała Bedę musiała powiedzieć o tym lekarzowi oraz o tych kłuciach w podbrzuszu, które czuję co jakiś czas, ale chwilowo. Podejrzewam, że po długim siedzeniu. Wolę jednak to sprawdzić u gina.
Stary 2009-04-13, 20:09   #3591
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Ja jutro też planuję "nieplanowaną" wizytę u ginki - podbrzusze cały czas boli i te migreny nie dają mi spokoju - dlatego chyba czas trochę odpocząć w domu

Stary 2009-04-13, 20:20   #3592
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

No to nieźle - mamy jakąś plagę bóli głowy i podbrzusza. Mam nadzieję, że to typowe dla ciąży, a nic poważnego. Trzymam kciuki (ja do gina idę dopiero w czwartek).

Qrde, zaczęłam wyciągać rzeczy wiosenno-letnie z szafy i w spódnice już się nie mieszczę. A dziś jak na złość przegrałam licytację fajnej spódniczki na Allegro
Stary 2009-04-13, 20:46   #3593
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
No to nieźle - mamy jakąś plagę bóli głowy i podbrzusza. Mam nadzieję, że to typowe dla ciąży, a nic poważnego. Trzymam kciuki (ja do gina idę dopiero w czwartek).

Qrde, zaczęłam wyciągać rzeczy wiosenno-letnie z szafy i w spódnice już się nie mieszczę. A dziś jak na złość przegrałam licytację fajnej spódniczki na Allegro
widzę, że nie tylko ja się źle czułam
ale ja chyba was przebiję niestety
w piątek po południu przy składaniu prania zaczęła mi ciurkiem krew lecieć z nosa, nie mogłam wogóle zatamować, zmierzyłam ciśnienie a tu strasznie wysokie więc po namowie męża skierowałam się do dużego pokoju by się położyć ale nie zdążyłam bo zemdlałam nie wiem co mi się stało bo ogólnie dobrze się czułam. W środę idę do ginka i muszę mu to powiedzieć.

A święta mnie wymęczyły, ciągłe siedzenie za stołem przez tą brzydką pogodę, objadłam się za wszystkie czasy

Stary 2009-04-13, 20:51   #3594
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
widzę, że nie tylko ja się źle czułam
ale ja chyba was przebiję niestety
w piątek po południu przy składaniu prania zaczęła mi ciurkiem krew lecieć z nosa, nie mogłam wogóle zatamować, zmierzyłam ciśnienie a tu strasznie wysokie więc po namowie męża skierowałam się do dużego pokoju by się położyć ale nie zdążyłam bo zemdlałam nie wiem co mi się stało bo ogólnie dobrze się czułam. W środę idę do ginka i muszę mu to powiedzieć.
Uuuu! No to faktycznie nas "przebiłaś". Brzmi to poważnie, więc koniecznie idź do lekarza i mu o tym powiedz. Skoków ciśnienia w ciąży nie można bagatelizować.

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
A święta mnie wymęczyły, ciągłe siedzenie za stołem przez tą brzydką pogodę, objadłam się za wszystkie czasy
Czyżbym tylko ja miała piękną pogodę w święta?
Stary 2009-04-13, 21:11   #3595
Orzeszek.1
Zadomowienie

Witam Was moje drogie KOLEŻANKI!! No to jesteśmy już po świętach (co dziwne w tym roku nie objadłam się - co jest niemalże moją tradycją co roku hihi), pogoda u nas pozostawiała wiele do życzenia, a gdy już wyjeżdżaliśmy od mojej mamy z lubelszczyzny, nagle zrobiło się pięknie...cóż..trudno.. Jutro moje kochane w końcu wyruszamy w góry - to będzie podróż z wrażeniami, bo jedziemy z Gabi, ale myślę że damy radę. Życzcie mi powodzenia ) Pozdrawiam Was mocno i odezwę się najprawdopodobniej za kilka dni, bo jedziemy na króciutko - tylko 5 dni, ale dla mnie dobre i to
Stary 2009-04-13, 21:14   #3596
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Witam Was moje drogie KOLEŻANKI!! No to jesteśmy już po świętach (co dziwne w tym roku nie objadłam się - co jest niemalże moją tradycją co roku hihi), pogoda u nas pozostawiała wiele do życzenia, a gdy już wyjeżdżaliśmy od mojej mamy z lubelszczyzny, nagle zrobiło się pięknie...cóż..trudno.. Jutro moje kochane w końcu wyruszamy w góry - to będzie podróż z wrażeniami, bo jedziemy z Gabi, ale myślę że damy radę. Życzcie mi powodzenia ) Pozdrawiam Was mocno i odezwę się najprawdopodobniej za kilka dni, bo jedziemy na króciutko - tylko 5 dni, ale dla mnie dobre i to
Udanej podróży i wypoczynku! Niech Wam pogoda sprzyja. Czekam potem na relację
Stary 2009-04-13, 21:30   #3597
doda22
Raczkowanie

Witam was dziewczyny !!!! ja to sie objadlam ale grila prawie w kazdy dzien karkowka, boczus, skrzydelka z grilla poprostu pychotka no ale Zurek u mojej mamci tez byl pychotka !!!!! ja czuje sie nadal jak nie w ciazy heh nic mi niejest pozatym ze dzidzia zaczyna sie ruszac w nocy nie kopac ale moge juz co nieco czuc.i nieraz moj brzuch jest albo w prawo albo w lewo heheh jakis krzywy hehe ja ide w nast tygodniu do lekarza i mysle ze mi powie co juz mam bo tyle pieknych zeczy do kupienia wrrr
Stary 2009-04-13, 22:01   #3598
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doda22 Pokaż wiadomość
Witam was dziewczyny !!!! ja to sie objadlam ale grila prawie w kazdy dzien karkowka, boczus, skrzydelka z grilla poprostu pychotka no ale Zurek u mojej mamci tez byl pychotka !!!!! ja czuje sie nadal jak nie w ciazy heh nic mi niejest pozatym ze dzidzia zaczyna sie ruszac w nocy nie kopac ale moge juz co nieco czuc.i nieraz moj brzuch jest albo w prawo albo w lewo heheh jakis krzywy hehe ja ide w nast tygodniu do lekarza i mysle ze mi powie co juz mam bo tyle pieknych zeczy do kupienia wrrr
U mnie dzidziuś po pierwszej akcji w 11 tc (że prawdopodobnie chłopak)postanowił się nie ujawniać. Tyle tylko, że dla mnie to nie problem bo ewentualne zakupy będę robić przed porodem. A co do świątecznego obżarstwa to nic się nie zmienia od lat-nigdy się nie obżeram, zawsze wszystkiego próbuje ale na tym koniec. A co do grilla to chyba najwyższa pora żebyśmy sezon rozoczęli z małżem Teściowa mi dzisiaj ciśnienie podniosła... tak w ramach świątecznych uprzejmości chyba...
Stary 2009-04-14, 07:55   #3599
aniago25
Zadomowienie

Hej mamusie i już po świętach, miałam troszkę dośc tego siedzenia za stołem :P ale najadłam się strasznie jeszcze ciasto w lodówce leży ale nawet patrzeć nie moge z tego obżarstwa w piątek do lekarza , nie moge się doczekać tego żeby zobaczyć maluszka i usłyszeć że wszystko ok, w sobote wesele szwagierki i znowu będzie obżarstwo
U mnie pogoda przez święta była brzydka ale dzisiaj już jest słoneczko mam nadzieje że w sobote będzie ładnie

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-04-14 o 07:56
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 08:45   #3600
Nika1980
Zakorzenienie

Witajcie, ale mnie długo nie było

mieliśmy cudowne trzy dni, pogoda cudowna, mieliśmy gościod soboty do niedzieli brat męża z żoną) , w sobotę pół dnia w ogrodzie, w niedziele wszyscy razem pojechaliśmy po swiątecznym lunchu nad jezioro na dłuuuugi spacer w lesie i naokoło jeziora , potem do mamy męża na świąteczny obiadek, a w poniedziałek cały dzień dla siebie z mężem i po leniwym przedpołudniu w łóżku pojechaliśmy nad morze....
cudowny długi weekend!

no i rosnę mamy 14 tygodni i 3 dni i półtora kilograma na plusie!

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości