|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI
czesc dziewczynki
witam nowa PM i swieta mineły ale bardzo lubie ten klimat tez sie objadłam nawet teraz zajadam sałatke, jutro do pracy tez uwazam ze taki slub z musu to nie slub |
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
aha! TZ-owi podobał się prezencik
![]() ![]()
|
#483 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
![]() Samoa: tak, nam się na szczęście udało z mieszkaniem, ale musieliśmy dopłacić 7 tys Ale i tak trochę zbiliśmy bo na początku nam policzyli 20 tys. nie wiem skąd??!!![]() ![]() Złodzieje! Z tymi umowami to jest tak, że ja jestem na 4 roku prawa, mam brata prawnika i oboje widzieliśmy tą umowę i niby była oki, ale jednak nie do końca.... Dlatego najlepiej od razu do radcy prawnego lecieć bo sprawa się toczy o grubą kasę![]() Jak Dziewczyny po Świętach?? Ja mam 2 kg do przodu na wadze Mam ambitny plan na wiosnę kupić rolki i szaleć gdzieś na wałach pod Wawelem albo coś bo jak tak dalej pójdzie to się nie zmieszczę w 42 za niedługo![]() Odnośnie wątku studiowania biologii: kurcze mam koleżnkę na 4 roku UJ na biologii i właśnie zaczyna panikować z pracą. Chciałaby się załapać na patologa do szpitala albo do labolatorium genetycznego (robi specjalizację z genetyki) ale ponoć jest ciężko W ogóle teraz z pracą coraz gorzej. Załamała mnie ostatnio jedna z ofert pracy w sklepie: potrzebowali młodej sprzedawczyni z BIEGŁĄ znajomością angielskiego.... Masakra żeby już na sprzedawcę wymagać biegłej znajomości języka A ślub z musu to rzeczywiście troche nie fajnie Myślę, że to powinna być przemyślana i dobrowolna decyzja przyszłych małżonków a nie przymus rodziców.... W końcu to z drugą osobą się będzie żyło "długo i szczęśliwie" a nie z rodzicami czy teściami :|
Edytowane przez Formichiere Czas edycji: 2009-04-13 o 19:55 |
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
my na szczęście mamy domek i nie muszę się użerać z deweloperami
niedobrze mi idę potulić się do Piotrowskiego
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-04-13 o 19:58 |
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jest nauczycielka przyrody w podstawowce... i pamietam jak ciezko bylo znalezc ta prace... zjechala pol wojewodztwa zostawiaja cv w szkolach... |
|
|
|
|
#486 |
|
Raczkowanie
|
Tak, to smutny fakt
A jeszcze jest taki gryps, że żeby uczyć w szkole trzeba miec kurs pedagogiczny, który nie wszyscy wybierają. Ech, niestety teraz z wyborem kierunku studiów trzeba kierować się nie tylko pasją, ale jeszcze perspektywami roboty, które są coraz bardziej nieciekawe...
|
|
#487 |
|
Raczkowanie
|
co do pracy to praktycznie po każdych studiach może byc problem, ja w zasadzie nie wiem co chce do końca co bede robić to wszystko zależy od wielu spraw...po liceum na rok wyjechałam do uk wiec zaczęłam później studia..obecnie jestem na 4 roku chemii <w miedzy czasie skończyłam technika rehabilitacji> orac na 3 roku farmacji..oba kierunki dzienne..najchętniej pracoałabym w labolatorium ale to jest ok 1 % zatrudnienia po obu kierunkach..no chyba ze apteka..<ale jeśli to wolałabym w perspektywie czasu otworzyc kiedyś swoją> na chemii dodatkowo mam zajęcia z bloku dydaktycznego..więc sądzę że coś jakos się znajdzie...moj promotor gnębi mnie o doktorat <kochane kryształy> ale już mam dośc nauki i choć mnie kusi to raczej ze względów że bede mieszkać 300 km od Poznania to raczej odpada ...moj tż kończy teraz leśnictwo bo to było jego marzenie od dziecka i bedzie kończył w przyszłym roku juz zaocznie niestety ekonomie co zaczął bo zawsze mieć lepiej 2 kierunki choć i to niczego nie gwarantuje
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
znam parę, którym rodzice nie pozwolili zamieszkać razem, chyba że wezmą ślub. No to wzięli. Właśnie będą się rozwodzić a mają 23, może 24 lata...
głupota rodziców, którzy zniszczyli dzieciom życie a przynajmniej jego część...
|
#489 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się w zupełnej zupełności
|
|
#490 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to mój mnie wspiera w diecie, czyli chyba jest ze mną źle no, pasowałoby, bo Lain nie chce nowej to ja bym zadbała, żeby nie wygladała jak nowa ![]() Cytat:
Chyba, ze zobaczy i powie - wiesz co kochanie, wyglądasz, hmmm....pięknie, ale może nie róbmy tego wesela, wyjedziemy na Antarktydę i tam weźmiemy ślub![]() Cytat:
czytałam...Szkoda, że dziewczyna ma taki start spieprzony przez kolesia Chociaz kto wie, wina niby leży po środku.Cytat:
Dlatego tak duzo chce, bo potrzebuja młodej - żebym sobie na starośc kase odłożyła jak mnie wypieprzą Albo żeby mnie było stac na lifting, żebym sie dłużej na stanowisku utrzymała![]() Dobrze, że sie Wam udało tylko tyle dopłacić. Teraz trzeba miec oczy w d. A masz salon połaczony z kuchnią w tym mieszkanku?A jak w Twoim bloku jest garaz podziemny to sa tez piwnice? Moja kolezanka własnie ma garaż, ale nie ma za to piwnicy. Cytat:
![]() Cytat:
Juhu do firmy farmaceutycznej i za pare lat kupisz mężowi las![]() Jeszcze tak z tym rehabem to mi się skojarzyło, że i w miedzynarodowym biznesie mogłabys zrobić karierę![]() Ale powaznie to chylę czoła I wróżę świetlaną przyszłość, tyle, że niekoniecznie 300 km od Poznania Cytat:
Idę spać, tżcik juz w domku, jutro się widzimy na randewu
|
|||||||
|
|
|
#491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zbyt nerwowa, zbyt słaba psychicznie, plątam się przy wypowiedziach publicznych i nie lubię dzieci
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moi rodzice byli zaskoczeni haha, fajne te zaręczyny były ![]() Obudziło mnie tak wcześnie piękne słoneczko, więc muszę wykorzystać taki piękny urlopowy dzionek w moim domku, na ogrodzie
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
cześć ja śmigam do pracy
![]() w piątek nasza rocznica ![]() z nowości ślubnych-nie robimy poprawin
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-04-14 o 07:41 |
|
|
|
#494 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
![]() Nie wiem jak u Was, ale u mnie totalne słońce za oknem, zielony las i śpiewające ptaszki!!!! Totalny pozytyw![]() ![]() Kurcze, aż chce się żyć Moja koleżanka z biologii, tak jak Wilczyca rekami i nogami broni się przed szkołą - i właśnie dlatego nie wzięła kursu pedagogicznego. Jej mama jest pedagogiem i pracuje w szkole, więc ona dobrze wie czym to pachnie i do szkoły się pchać nie chce. Może i dobrze, bo znając moją psiapsiółę to źle by się to dla nich mogło skończyć ![]() Z przykładem tej sprzedawczyni to chodziło mi głównie o to, że teraz na każde stanowisko są coraz wyższe wymagania. Z całym szacunkiem dla tego zawodu oczywiście, nie po to studiuję 2 fakultety, żeby się ubiegać o stanowisko sprzedawcy w sklepie z butami Mam nadzieję, że swoją wypowiedzią nie uraziłam nikogo Poprostu trochę mnie to zaczyna martwić. Co do mieszkanka to cyrki były, bo musieliśmy prawie w 100% zmieniać jego plany... Mieszkanie nie jest wielkie, ma 47 m2, dwa pokoje, kuchnia i łazienka. Cyrki były takie, że wyobraźcie sobie, że sypialnia była połączona z salonem a salon z kuchnią!! Totalne ZERO ścian!! Kurcze, nie wiem co za przygłup to zaprojektował Rozumiem otwarte przestrzenie jak sie ma mieszkanie 100m2, ale nie 47. Przynajmniej takie jest moje zdanie. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że mając na 8 rano na zajęcia mam zaścielone wyrko i posprzątany pokój. Przeważnie mam "mały" rozgardiasz No i popołudniu wpadają nagle znajomi czy jacyś inni goście a tu ZONK na moje rozwalone łóżko, rozrzucone ciuchy i otawrtą szufladę z bielizną Hehe, ja tam uważam, że sypialnia powinna być zdecydowanie zamkniętą przestrzenią I jeszcze jeden myk był taki, że w kuchni wogóle nie było kaloryfera! Zimno jak diabli!! No i kazaliśmy im dobudować ściany działowe i zamontować kaloryfer w kuchni za co oczywiście zaśpiewali sobie dodatkowe 3,5 tys Nie no, masakra:/ Te mieszkania to teraz jacyś chorzy ludzie projektują. Mam garaż i piwnice, z nimi na szczęście wszystko oki ...póki co:PSmykam na śniadanko!!
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie do dziewczyny które juz mierzyły suknie(m.in Kaska87, Gosica
):Co mówiłyście kobietom w salonach sukien ślubnych?? Bo domyślam się że nie było to nic w stylu mam ślub w 2010roku i chciałam przymierzyć suknie?A może było właśnie tak
|
#496 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niezłe jaja z tym mieszkaniem mieliście. Myślałam, ze przeróbki robia w cenie a Was skasowali. Jak to nie tajemnica napisz jaki to deweloper to się będziemy wystrzegać. Cytat:
![]() Kontynuując napad ślubnych myśli zrobię listę gości w excelu ![]() Wysłałam cv, trzymajcie kciuki
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-04-14 o 09:37 |
||||
|
|
|
#497 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki! Czy przyjmiecie mnie do swego grona?
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
WItaj w naszym gronie
![]() A wy weteranki wiecie, że moja koleżanka zaręczyła sięw Wielkanoc i będzie ślubować 2 tygodnie po naszej Kasi Ja się cieszę, bo ona to taka etatowa świadkowa więc oblatana jest we wszystkie strony w te sprawy ślubne a w dodatku bierze ślub w tym samym kościele co ja ![]() Więc nawet moze spotkamy się na naukach przedmałżeńskich Żeby tej radochy za wiele nie było mój komputer postanowił się wścieć i explorer.exe na cpu pokazuje mi wciąż 99 % i zaraz mnie cholera chwyci... TŻ mi wysłał program do malwar u i trojanów bo podobno eset tego nei wykryje.... zobaczymy ..... |
|
|
|
#499 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() świeta święta i po świętach.. tak sobie myślę że tyle przygotowań a tak szybko te święta minełay.. jutro już do szkoły.. nie chce mi się jestem objedzona i nie chce mi się na nic na jutro uczyć..porażka.. witaj
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2009-04-14 o 09:46 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#500 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() no coz... ona sama wzbudza tak negatywne emocje... ![]() Cytat:
nie chce nowej, bo uwazam, ze uzywana przez jedna osobe spokojnie moze wygladac jak nowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a juz najciezej to znalezc mieszkanie z kuchnia ktora nie bylaby aneksem w salonie ![]() Cytat:
![]() trzymam
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-04-14 o 09:46 |
||||
|
|
|
#502 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
Taaaaak![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oj zapomniałam o Mandarynie Ale widzę, że Ty siedzisz w temacie![]() A ja wasnie chce mieszkanie z salonem i aneksem kuchennym, innego sobie nie wyobrażam na tą chwilę. Ale te salony z aneksami sa tak zrobione, że spokojnie możesz postawić ścianke działową i zrobic osobne pomieszczenie JA chce 3 pokojowe mieszkanko własnie z aneksem najlepiej takim, żeby w razie czego jakby nas życie zmusiło(w sensie nadprogramowo byśmy sie rozmnożyli) można bylo z tego salonu zrobic pokój.Ja własnie nie mam i już mam 57 osób wpisanych. Z mojej rodzinki tylko 29 osób łącznie z dziećmi. Jestem w trakcie wpisywania rodziny tż. Trzymaj trzymaj a jak puścisz będzie na Ciebie ![]() to juz odejmujesz? |
||
|
|
|
#503 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę z tego co czytam to macie już większość spraw pozałatwianych a ja dopiero zaczynam przygatowania i troszkę się obawiam czy nie za późno i czy dam radę ze wszystkim...
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz doszłam do 96 osoby I się zastanawiam czy o kims zapomniałam....i sie waham nad dwiema koleżankami, albo trzema - w sumie nie przyjaźnimy sie bardzo, ale się bardzo lubimy i byłoby mi miło, gdyby były na weselu, to chyba takich ludzi się zaprasza, co nie?Głupie pytanie Ale nie chcę kogos zaprosić, żeby sie zdziwił. Albo nie chce nie zaprosić, bo tez głupio jak sie ktos zdziwi, że ne zaproszę, to dopiero by było głupio
|
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
a jakze... jestem slynnym badaczem zycia Mandaryny ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja chce 3 pokoje + osobna kuchnia + balkon + piwnica nie wyobrazam sobie nie miec piwnicy, tak jak twoja kolezanka Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-04-14 o 10:09 |
|
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle córka kuzyna mojej mamy nas zaprosiła na ślub pare lat temu, zapytam mamy czy ich zaprosić, w sumie ich nie znam, ale może jak mama będzie chciała, ale pewnie nie będzie chciała. W ogóle mam bardzo dużo rodziny, z która nie ma kontaktu, ale ich nie uwzględniam, bo pamiętam jak przez mgłę. |
|
|
|
|
#508 |
|
Wtajemniczenie
|
joł joł joł
![]() a ja mam dziś wolne jeszcze, ale jutro już do pracy witam nowe panny młode, jest już nas coraz więcej, suuuuper mam dziś ambitny plan zabrać się znowu za moją magisterkę, oby się na planach tylko nie skończyło... a święta hmmm.... były super, ale nie powiem dlaczego bo jest za wcześniej...
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm
|
|
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

nawet teraz zajadam sałatke, jutro do pracy 

Ale i tak trochę zbiliśmy bo na początku nam policzyli 20 tys. nie wiem skąd??!!
Mam ambitny plan na wiosnę kupić rolki i szaleć gdzieś na wałach pod Wawelem albo coś bo jak tak dalej pójdzie to się nie zmieszczę w 42 za niedługo
W ogóle teraz z pracą coraz gorzej. Załamała mnie ostatnio jedna z ofert pracy w sklepie: potrzebowali młodej sprzedawczyni z BIEGŁĄ znajomością angielskiego.... Masakra żeby już na sprzedawcę wymagać biegłej znajomości języka

Totalne ZERO ścian!! Kurcze, nie wiem co za przygłup to zaprojektował