Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2009-04-13, 01:40   #1561
Costynuuna
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 482
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez zapaa³ka Poka¿ wiadomo¶æ
U³aa, 5 cm miesiecznie to strasznie duzo, ale wszystko zalezy od tego jak szybko rosna Twoje wlosy bez wspomagaczy

Typowo na porost widze tu tylko Seboradin i suplementy, bo reszta nadaje sie bardziej do nawilzania/regeneracji wlosow Dorzucilabym jeszcze cos do wcierania w skore glowy przed myciem, moze zel aloesowy Palomy, maski z nafta, zoltkiem i rycyna, sok z czarnej rzodkwi?
¿el palomy mam nawet w domu wiêc od jutra bêde wcieraæ
a czy do pokrzywy, skrzypu i dro¿dzy mam co¶ jeszcze dodaæ jakie¶ tabletki czy nie przesadzaæ?

aha i jeszcze mi siê przypomnia³o , ¿e u mnie kiedy¶ wax zagraniczny przy¶pieszy³ wzrost w³osa, wiêc polecam
Stary 2009-04-13, 09:55   #1562
blondi19
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159
GG do blondi19

dziewczyny moje wlsoy leca bardziej odkad sie nimi zaczelam przejmowac nie wiem czy stresje sie nimi czy co ale jest coraz gorzej a uzywam bardzo duzo kosmetykow.. zamiast rosnc to odpadaja i wypada ich coraz wiecej sa coraz krotsze i jakby z gmy byly jak naciagne to sie naciagaja jak sprezyny nie iwme juz co robic naprawdde zaczelam o nie dbac a one sa duzo duzo gorsze jak wtedy gdy nie zwracalam na nie uwagi (

I ¿yli d³ugo i... ciii.. ! Ty nie jestes z tej bajki ksie¿niczko!

blondi19 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-13, 10:00   #1563
ja85gusiek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 018

Cytat:
Napisane przez blondi19 Poka¿ wiadomo¶æ
dziewczyny moje wlsoy leca bardziej odkad sie nimi zaczelam przejmowac nie wiem czy stresje sie nimi czy co ale jest coraz gorzej a uzywam bardzo duzo kosmetykow.. zamiast rosnc to odpadaja i wypada ich coraz wiecej sa coraz krotsze i jakby z gmy byly jak naciagne to sie naciagaja jak sprezyny nie iwme juz co robic naprawdde zaczelam o nie dbac a one sa duzo duzo gorsze jak wtedy gdy nie zwracalam na nie uwagi (
A mo¿e za du¿o kosmetyków na raz u¿ywasz i Twoje w³osy maj± do¶æ.

ja85gusiek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-13, 10:30   #1564
zapaa³ka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 805

Cytat:
Napisane przez Costynuuna Poka¿ wiadomo¶æ
¿el palomy mam nawet w domu wiêc od jutra bêde wcieraæ
a czy do pokrzywy, skrzypu i dro¿dzy mam co¶ jeszcze dodaæ jakie¶ tabletki czy nie przesadzaæ?
Lepiej nie przesadzac
Chyba, ze lubisz rzezuszke, albo inne kielki to mozesz spokojnie dorzucic je do kuracji jako naturalna bombe witaminowa
Stary 2009-04-13, 10:41   #1565
ImmortalLover
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 384

Te¿ tak mam : o jem rze¿uchê, pijê pokrzywê i odstawi³am skrzypovite. A w³osy lec± mi gar¶ciami...

Zawarto¶æ torebki dzieli siê na czê¶ci: "powinnam" , "mam" i "a sk±d siê to wziê³o?".

ImmortalLover jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-13, 12:29   #1566
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

Wiadomo¶ci: 3 784

A ja wczoraj wsmarowalam sobie w skalp miconal, ani nie pieklo, ani nie dostalam uczulenia... ciekawy wynalazek, postaram sie go stosowac przez 2 tygodnie (choc nie sadze aby starczylo, zostala resztka, ale najwyzej poprosze mame aby kupila nastepne opakowanie dusigrosz ze mnie ostatnio sie zrobil) i napisze sprawozdanie. Choc wydaje mi sie (ktos tu chyba juz napisal) ze trzeba ten zel uzywac dosc dlugo aby zobaczyc efekty. Nie wiem czy moj Neril i planowany seboradin nie beda sie klocic z miconalem...

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-14, 08:50   #1567
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ tak mam : o jem rze¿uchê, pijê pokrzywê i odstawi³am skrzypovite. A w³osy lec± mi gar¶ciami...
Mo¿e to kwestia przesilenia wiosennego?

Cytat:
Napisane przez blondi19 Poka¿ wiadomo¶æ
a coraz krotsze i jakby z gmy byly jak naciagne to sie naciagaja jak sprezyny
Prostujesz, rozja¶niasz w³osy?
Stary 2009-04-14, 09:33   #1568
ImmortalLover
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 384

Tak sobie te¿ t³umaczê ; ))

Zawarto¶æ torebki dzieli siê na czê¶ci: "powinnam" , "mam" i "a sk±d siê to wziê³o?".

ImmortalLover jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-14, 10:02   #1569
6a7e0cf2eda2bda4316abe84f76a420338a84d81_65555ccf31198
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 896

A ja postanowi³am wszystko odstawiæ póki nie pozbêdê siê ³upie¿u i strupków nad samym czo³em (wychodzi³am z trochê mokrymi w³osami na podwórko). Wracam do zwyk³ego szamponu (Joanna natura z pokrzyw± i zielon± herbat±, dzisiaj kupi³am) i do od¿ywki z Ziaji i olejkiem jojoba.
Wogóle postanowi³am teraz siê mniej w³osami interesowaæ, bo ju¿ je mogê jako tako w kucyk zwi±zaæ, a jak nie s± zwi±zane to mnie denerwuj±. No i mam dylemat czy i¶æ jutro do fryzjera czy nie, bo koñcówki mam jeszcze ca³e (by³am pod koniec stycznia). No i jak zetnê to nie bêdê mog³a wcale zwi±zaæ, mo¿e jeszcze trochê z tym fryzjerem poczekam. Mam nadziejê, ¿e do wrze¶nia mi trochê urosn± i znowu moje od¿ywki, maski, sera wróc± do ³ask
6a7e0cf2eda2bda4316abe84f76a420338a84d81_65555ccf31198 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-14, 10:07   #1570
Aggie125
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 348
GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez DagmaraRose2000 Poka¿ wiadomo¶æ
A ja wczoraj wsmarowalam sobie w skalp miconal, ani nie pieklo, ani nie dostalam uczulenia... ciekawy wynalazek, postaram sie go stosowac przez 2 tygodnie (choc nie sadze aby starczylo, zostala resztka, ale najwyzej poprosze mame aby kupila nastepne opakowanie dusigrosz ze mnie ostatnio sie zrobil) i napisze sprawozdanie. Choc wydaje mi sie (ktos tu chyba juz napisal) ze trzeba ten zel uzywac dosc dlugo aby zobaczyc efekty. Nie wiem czy moj Neril i planowany seboradin nie beda sie klocic z miconalem...
Mo¿e najpierw wykoñcz jedn± wcierkê? W ten sposób bêdziesz wiedzieæ przynajmniej, czy Neril co¶ na Ciebie dzia³a.
[1=6a7e0cf2eda2bda4316abe8 4f76a420338a84d81_65555cc f31198;11873883]No i mam dylemat czy i¶æ jutro do fryzjera czy nie, bo koñcówki mam jeszcze ca³e (by³am pod koniec stycznia). No i jak zetnê to nie bêdê mog³a wcale zwi±zaæ, mo¿e jeszcze trochê z tym fryzjerem poczekam. Mam nadziejê, ¿e do wrze¶nia mi trochê urosn± i znowu moje od¿ywki, maski, sera wróc± do ³ask [/quote]
Ja mia³a rok temu w³osy ¶ciête na krótko, teraz odros³y mi na tyle, ¿e zwi±zuje je sobie w kucyka i podpinam klamerk±. Nadal jednak widaæ, ¿e sa po cieniowaniu. Chcica³abym zej¶æ z tego cieniowania, ale jesli je wyrównam, to musialabym ¶ci±æ w³osy równo z lini± karu, a wtedy nie moglabym ich zwi±zywaæ. Tote¿ nie obcinam, poczekam a¿ trochê odrosna i wtedy je wyrównam.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-14, 11:43   #1571
usiakons
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 327
GG do usiakons

Mi tez lec± jak g³upie ;/
Cos strasznego .. my¶lê ¿e to mo¿e byæ przesilenie bo na buzi tez wyskoczy³o mi parê brzydali

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-14, 11:58   #1572
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

nie wiem ktore to tak dziala , przypominam mam Neril (szampon), amerykanskiego waxa miodowego, yunga i szampon i expresowa maske do wlosow zniszczonych, od 2 dni wsmarowywuje miconal i dzis sie budze i mam mase k³akow w dziwnych miejscach na glowie i przy twarzy jak nigdy nie mialam pekaesow tak zaczynaja mi sie robic...

Stary 2009-04-14, 11:59   #1573
Aggie125
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 348
GG do Aggie125

Co to s± pekaesy?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-14, 12:22   #1574
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

ja po prostu nie wiem jak sie to nazywa... chodzilo mi o te klaczki od skroni w dol

Stary 2009-04-14, 12:24   #1575
usiakons
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 327
GG do usiakons

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Poka¿ wiadomo¶æ
Co to s± pekaesy?

ja mówie baczki . Mam ciemna karnacje i ciemne w³osy wiêc je mam :P
Stary 2009-04-14, 13:43   #1576
Delicja1991
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 16

Do³±czam siê do Waszego tematu dziewczyny W styczniu zrobi³am sobie grzywkê, ale mam jej do¶æ. Problem z tym, ¿e bojê siê, ¿e grzywka mi bêdzie ros³a...wieki Mam w³osy do pasa, zawsze takie mia³am i nie wiem po co zrobi³am sobie grzywkê. Widzê, ¿e wzajemnie sobie pomagacie, co przyspiesza porost w³osów. Zakupi³am dzi¶ od¿ywkê WAX i zastanawiam siê, co jeszcze dokupiæ... aby by³y lepsze efekty.
Delicja1991 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-14, 13:44   #1577
aanika
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 529

Cytat:
Napisane przez usiakons Poka¿ wiadomo¶æ

ja mówie baczki . Mam ciemna karnacje i ciemne w³osy wiêc je mam :P
Albo inaczej - pejsy
To te w³osy, które rosn± po bokach twarzy, zaczynaj± siê mniej wiêcej tam, gdzie ucho.
aanika jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-14, 13:50   #1578
lalaith
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 831

Cytat:
Napisane przez Delicja1991 Poka¿ wiadomo¶æ
Do³±czam siê do Waszego tematu dziewczyny W styczniu zrobi³am sobie grzywkê, ale mam jej do¶æ. Problem z tym, ¿e bojê siê, ¿e grzywka mi bêdzie ros³a...wieki Mam w³osy do pasa, zawsze takie mia³am i nie wiem po co zrobi³am sobie grzywkê. Widzê, ¿e wzajemnie sobie pomagacie, co przyspiesza porost w³osów. Zakupi³am dzi¶ od¿ywkê WAX i zastanawiam siê, co jeszcze dokupiæ... aby by³y lepsze efekty.
Wakacje to najlepszy czas na zapuszczanie grzywki, zw³aszcza je¶li chodzisz jeszcze do szko³y i je masz
lalaith jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-14, 13:54   #1579
Delicja1991
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lalaith Poka¿ wiadomo¶æ
Wakacje to najlepszy czas na zapuszczanie grzywki, zw³aszcza je¶li chodzisz jeszcze do szko³y i je masz
A niby czemu??? Najlepszy???
Stary 2009-04-14, 14:08   #1580
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicja1991 Poka¿ wiadomo¶æ
A niby czemu??? Najlepszy???
No bo jak sie odpoczywa i nie stresuje szko³± to szybciej w³osy rosn± A poza tym przez wakacje nie trzeba siê tak troszczyæ o fryzurê wiêc mo¿na ¶mia³o zapuszczaæ i nie przejmowaæ siê ¿e siê mo¿e nie wygl±da tak jak by siê chcia³o. A po wakacjach po grzywce ju¿ ¶ladu nie bêdzie!
Stary 2009-04-14, 14:22   #1581
Delicja1991
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lalaith Poka¿ wiadomo¶æ
No bo jak sie odpoczywa i nie stresuje szko³± to szybciej w³osy rosn± A poza tym przez wakacje nie trzeba siê tak troszczyæ o fryzurê wiêc mo¿na ¶mia³o zapuszczaæ i nie przejmowaæ siê ¿e siê mo¿e nie wygl±da tak jak by siê chcia³o. A po wakacjach po grzywce ju¿ ¶ladu nie bêdzie!
Fakt, masz racjê Ale...stres jest wszêdzie Dziêki za dodanie otuchy xD
Stary 2009-04-14, 14:46   #1582
Fruzja
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 51

s³ysza³am ¿ê zamykanie ³usek bardzo sprzyja porostowi w³osów... i mój fryzjer da³ mi radê jak naturalnie bez no¿yczek ja zamkn±æ
Fruzja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-14, 14:59   #1583
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fruzja Poka¿ wiadomo¶æ
s³ysza³am ¿ê zamykanie ³usek bardzo sprzyja porostowi w³osów... i mój fryzjer da³ mi radê jak naturalnie bez no¿yczek ja zamkn±æ
No to czemu nie mówisz ?
Stary 2009-04-14, 15:02   #1584
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 814

hey!
W³a¶nie przysz³a mi KREATYNA HYDROLIZOWANA któr± zakupi³am na Mazid³ach....przela³am j± ju¿ sobie do atomizerka i mam psikade³ko...ale teraz to w sumie nie wiem czy stosowaæ j± mam wieczorem (bojê siê ¿e mo¿e obci±¿yæ i "przet³u¶ciæ" w³osy), czy mo¿e rano, po umyciu g³ówki(i w sumie nie wiem czy na mokre czy na suche w³oski)no i troszkê ma nieprzyjemny zapach. U¿ywa kto¶?? Jak tak to plooooose o radê bêdê wdziêczna

P.S. Co¶ mi dzi¶ strzeli³o do g³ówki i do waxa doda³am ³y¿kê olejku rycynowego!! o ja g³upia!! i mam teraz t³uste w³osy jak smalec! dobrze, ¿e dzi¶ siedzê ca³y dzieñ w domu....to sobie poesksperymentowa³am i wciera³am sok z cebuli i wodê brzozow±

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Fruzja Poka¿ wiadomo¶æ

no to jak je zamkn±æ ciekawa jestem
Aniaaa PlayMate jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-14, 15:09   #1585
lalaith
Zakorzenienie

£y¿ka oleju to mnóstwo.. Mog³a¶ dodaæ kilka kropli
Stary 2009-04-14, 16:47   #1586
April007
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 790
GG do April007

Cytat:
hey!
W³a¶nie przysz³a mi KREATYNA HYDROLIZOWANA któr± zakupi³am na Mazid³ach....przela³am j± ju¿ sobie do atomizerka i mam psikade³ko...ale teraz to w sumie nie wiem czy stosowaæ j± mam wieczorem (bojê siê ¿e mo¿e obci±¿yæ i "przet³u¶ciæ" w³osy), czy mo¿e rano, po umyciu g³ówki(i w sumie nie wiem czy na mokre czy na suche w³oski)no i troszkê ma nieprzyjemny zapach. U¿ywa kto¶?? Jak tak to plooooose o radê bêdê wdziêczna
To chyba nie najlepszy pomys³ ¿eby psikaæ czyst± keratyn± - sugerowane stê¿enie to 3-5%, nawet je¶li keratyna dobrze na Ciebie dzia³a - nie dawa³abym wiêcej jak 10%. Za du¿o protein usztywnia w³osy i s± w dotyku jak po lakierze do w³osów... Lepiej ¿eby¶ j± rozcieñczy³a przynajmniej wod± demineralizowan± albo jakim¶ hydrolatem. Najlepiej psikaæ po myciu i nie sp³ukiwaæ - lepiej dzia³a pozostawiona na w³osach na d³u¿ej. Ja zapachu nie czujê ale dodajê keratynê do mleczka migda³owego - mo¿e ono zabija zapach

Edytowane przez April007
Czas edycji: 2009-04-14 o 16:49
April007 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-14, 16:50   #1587
6a7e0cf2eda2bda4316abe84f76a420338a84d81_65555ccf31198
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 896

¿eby zamkn±æ ³uski wystarczy po umyciu wyp³ukaæ w³osy w zimnej wodzie b±d¼ wod± z dodatkiem octu. Tyle.
6a7e0cf2eda2bda4316abe84f76a420338a84d81_65555ccf31198 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-14, 17:10   #1588
mOna01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 108

Cytat:
Napisane przez April007 Poka¿ wiadomo¶æ
To chyba nie najlepszy pomys³ ¿eby psikaæ czyst± keratyn± - sugerowane stê¿enie to 3-5%, nawet je¶li keratyna dobrze na Ciebie dzia³a - nie dawa³abym wiêcej jak 10%. Za du¿o protein usztywnia w³osy i s± w dotyku jak po lakierze do w³osów... Lepiej ¿eby¶ j± rozcieñczy³a przynajmniej wod± demineralizowan± albo jakim¶ hydrolatem. Najlepiej psikaæ po myciu i nie sp³ukiwaæ - lepiej dzia³a pozostawiona na w³osach na d³u¿ej. Ja zapachu nie czujê ale dodajê keratynê do mleczka migda³owego - mo¿e ono zabija zapach
Kreatyna HYDROLIZOWANA jak sama nazwa wskazuje, jest ju¿ rozcieñczona - pytanie tylko, do jakiego stê¿enia, powinno byæ to zaznaczone na stronie albo opakowaniu

mOna01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-14, 17:17   #1589
aeronauta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 728

Cytat:
Napisane przez mOna01 Poka¿ wiadomo¶æ
Kreatyna HYDROLIZOWANA jak sama nazwa wskazuje, jest ju¿ rozcieñczona - pytanie tylko, do jakiego stê¿enia, powinno byæ to zaznaczone na stronie albo opakowaniu
No oczywi¶cie, jest to wodny roztwór keratyny, ale April dobrze mówi. T± keratynê powinno siê stosowaæ w stê¿eniu do 5%, co jest napisane na stronie mazide³. Ja równie¿ nie wyobra¿am sobie psikania w³osów nierozcieñczon± w niczym keratyn±
aeronauta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-04-14, 17:22   #1590
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 814

To w koñcu rozcieñczaæ czy nie? A jeszcze jedno pytanie: nak³adaæ na ca³e w³osy czy te¿ mo¿na na skalp?
Aniaaa PlayMate jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.