![]() |
#2671 |
Raczkowanie
|
![]()
Zmotywowaliście mnie do nauki
![]() Mam nadzieję, że nie jest jeszcze za późno ![]() Dzisiaj rozwiązuje testy, ale do jednego nie mam odpowiedzi, więc zapytam tu, może ktoś będzie wiedział: _________________________ _________________________ _ 1. Cień przedmiotu w terenie przesuwa się w iągu dnia wraz zwidomym ruchem Słońca. O godzinie 18,00 czasu słonecznego w dniach równonocy cień przedmiotu wskaże kierunek: A) Północny B) Południowy C) Wschodni D) Zachodni _________________________ ______________ 2. Ptaki strosząc pióra o świcie, zabezpieczają się przed : A)Upałem B) Wilgocią C)Chłodem D) Urazami _________________________ ________________ 3. Chcąc otrzymać rośliny o nowych cechach, ogrodnik powinien wykorzystać do rozmnażania ich: A)nasiona B)bulwy C)rozłogi D)cebule _________________________ _________________ 4. Zawartość witaminy C w głogu jest równa 1,5%. Ilość witaminy w jednym kilkogramie głogu wynosi: A)0,15 g B)1,50 g C)15,0 g D) 150g _________________________ ___________________ 5. Oddziaływaniw między borowikami a sosną polega na: A) Czerpaniu obopólnych korzyści B) Rywalizacji o te same zasoby środowiska C)Czerpaniu korzyści przez grzyby bez szkodzenia drzewom D) Pobieraniu przez grzyby substancji odrzywczych z jednoczesnym osłabianiu drzew _________________________ ___________________ 6. W wodzie mineralnej znajduje się siarczan (VI) sodu. Zapisz reakcji dysocjacji tej soli. _________________________ _____________________ Gdyby ktoś znał odpowiedź do któregoś z zadań to napiszcie na forum. I nie stresować mi się! ![]()
![]() |
#2672 |
Przyczajenie
|
Dot.: test gimnazjalny
Mam takie same zdanie na ten temat. Ewentualnie może być list otwarty. Polonistka nam mówiła ,że ten rok bedzie mial wiele rocznic np. II Wojna Światowa, Powstania warszawskie , 100 letnia rocznica smierci Słowackiego - coś może być z tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2673 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 1.C 2.A 3.A 4.C 5.C 6. Na2SO4 + H2O ---> 2Na+ + SO4 2- ![]()
![]() |
![]() |
#2674 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Też nam tak mówiła ![]() Oby nic z Balladyną,bo nie przeczytałam tego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2675 |
Rozeznanie
|
Oo list byłby chyba najłatwiejszym rozwiązaniem
![]() A z historii niby mam 5, ale na próbnych testach i na tych, które sobie sama robię, zawsze tracę na historii, zawsze! Mam strasznie krótką pamięć do dat, a wybieram się do humana ![]() Ale historia raczej nie pojawia się w otwartych, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2676 |
Rozeznanie
|
Balladyna chyba w podstawówce była
![]()
![]() |
#2677 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() za niedługo zaczynam chemie ![]() ![]() a co do angielskiego na jednym miałam 25pkt a na drugim 40pkt jakaś dziwna jestem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o testy próbne to całkiem dobrze mi poszły.
Z angielskiego miałam 50 pkt. ![]() Z polskiego 48 A z Mat-Przyr 29 ![]() I właśnie dla tego rozwiązuje dużo testów mat-przyr. I jeżel iktoś by znał odpowiedzi na zadania, które wcześniej podałam to bardzo proszę o pomoc. Co do Balladyny to w gim. były tylko fragmenty ![]()
![]() |
#2679 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja już całą geo mam za sobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2680 |
Raczkowanie
|
Ale i tak dziękuje za fatygę
![]() Ja się biorę za II Wojnę Światową ![]()
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
amelsss w dysocjacji H2O ma być nad strzałką i 2Na+
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie mówiłam, ile miałam z próbnych
![]() Ang - 46 Pol - 45 Mata - 39 ![]() No, biorę się za bio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2683 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a z kolei moja nauczycielka od matmy powiedziała, że w tamtym roku było dużo fizyki to w tym powinno być więcej matmy( i taką mam nadzieję) przez te 3 lata nie pamiętam kiedy się fizyki uczyłam, w ogóle jej nie rozumiem. Teraz robie dużo zadań i kuje wzory, ale to nie to samo
![]() Ja dziś powtarzam lektury ![]() ![]()
![]() |
#2684 |
Raczkowanie
|
co do Balladyny to w podstawowce byly fragmenty, a w gimnazjum mamy niby tez fragmenty ale wiecej ;P
ogolnie to przerabialam to i szczerze mowiac jakos rozumiem wiec luz ![]() Macie racje z tym Slowackim, trzeba nim troche zajac, powstaniami i wojna ;p (jesli chodzi o hum.) Ehhh... tak mysle ze gdyby nie mat-przyr to moze bym sie dostala tam gdzie chce hehe:p Ehhh teraz egamin mnie tylko interesuje! Nawet odrzucilam na dalszy plan moj ukochany serial (zbuntowani), choc brakuje mi go strasznoe :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
Kurde jak zainstaluje skaner to wam seskanuje wszystkie wzory, wykresy ważne pojęcia z fizyki z 3 lat, bo mam gdzieś te kartki jeszcze ;;
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2686 |
Raczkowanie
|
matko mircia jakie ty mialas wyniki... szczeka mi opadla, chcialabym wlasnie takie miec, dzieki temu na pewno bym sie dostala gdzie chce....
ja mialam takie (bo tez nie podawalam) hum. - 44 ang. - 46 (no ale chce isc na jezykowy profil wiec moze z 50 chcialabym miec lol hehehehehehe ![]() mat.przyr - 24!!!!!!!!!!!!!!! tragedia... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2687 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2689 |
Raczkowanie
|
amelss
![]() Federacja - państwo składające się z mniejszych, obdarzonych autonomią państw związkowych (np. stanów, krajów, prowincji), ale posiadających wspólny (federalny) rząd. Konfederacja – grupa utworzona przez partię, państwa albo miasta dla osiągnięcia określonych celów. Taka forma stowarzyszenia zakłada zachowanie pełnej równości. ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny !!
Polecam Wam Victora Gimnazjalistę ![]() Mama mi kupiła, napiszę Wam, co jest w środku... Testy: matematyczny i z niemieckiego, mat już zrobiłam, 42 pkt ![]() ![]() ![]() I omówienie jest świetne, bo każde, nawet zamknięte zadanie, jest omówione ![]() A powtórki są tak: Polski - gramatyka Sztuka - Wieża Eiffla Matma - Liczby Fizyka - Odbicie światła Geografia - Czy wody zakwitają ? ![]() Chemia - Jak zapisujemy wzory chem. ? Biologia - Tkanki zwierzęce Lektura - Kamizelka, Katarynka Historia - Najważniejsi władcy (b. fajne, o każdym notatka!), rodzaje władzy I takie ciekawostki ogólne Angielski - święta Także numer super, polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2691 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A dzisiaj kupiłam sobie dodatek specjalny Victora "Lektury w gimnazjum" Jest tam 31 lektur z opracowaniami ![]() Wieczorem się za niego wezmę ![]()
![]() |
![]() |
#2692 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie przejmujcie się tak, przecież jest jeszcze bodajże 100 punktów za oceny i świadectwo z paskiem
![]() ![]()
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
Jelly Bean - u nas w województwie jest inna punktacja za oceny ...
little_bad_girl - ile kosztuje ten dodatek i jakbym Cię mogła prosić o wypisanie lektur, byłabym wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
Aha, a propos konfederacji, to dodam od siebie w ramach powtórki z historii, może będzie takie pytanie- Sejm Wielki nie mógł być zerwany, ponieważ miał postać konfederacji.
Aha i tak w ramach porównania: rokosz- to związek szlachty przeciwko królowi. A konfederacja- za lub przeciw. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tej Balladyny - ja nie miałam tego w podstawówce, przerabialiśmy całą w gim. "Kamizelki" i "Katarynki" w ogóle nie miałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2696 |
Raczkowanie
|
matko ale niebo macieeeee!
Ja mam tak: 6- 18 5- 14 4- 11 ... itd. itd. A za pasek tylko marne 4 pkt! Więc ;( ja jak podliczyłam to moze bede miala calosciowe za ocenym same szostki, no ale:/ nie wiem, jakos nie ejstem przekonana... wole napisac dobrze egzamin |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2697 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Antygona Odyseja Pieśń o Rolandzie Świętoszek Dziady część II Zemsta Opowieść wigilijna Faraona Quo Vadis Krzyżacy Potop Kamizelka Katarynka Echa Leśne Syzyfowe prace Romeo i Julia Pan Tadeusz Stary człowiek i morze Stary człowiek przy moście Ferdydurke Folwark zwierzęcy Hobbit, czyli tam i z powrotem Kamienie na szaniec Pamiętnik z powstania warszawskiego Mały Książę Buszujący w zbożu Niemcy Ziele na kraterze Opowiadania Stanisława Lema Alchemik I ma on 96 stron ![]()
![]() |
![]() |
#2698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie za 6 - 19 pkt, za 5 - 15, 4-11, 3-7. pasek -4 pkt. wolontariat - 2 pkt... ![]()
![]() |
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
Ja z tych lektur nie przerabiałam Odyseji, Świętoszka, Faraona, Quo Vadis, Kamizelki, Katarynki, Echa Leśne (pierwsze słyszę w ogóle ten tytuł;f), Stary człowiek przy moście, Folwark zwierzęcy, Hobbit, Pamiętnik z powstania warsz., Buszujący w zbożu, Ziele na kraterze, opowiadania S.Lema.
a Pieśń o Rolandzie tylko fragment, tak samo Ferdydurke (tylko fragment o lekcji j.poslkiego), Potopu nie mieliśmy ale ja czytałam i pisałam problematykę na dodatkową ocenę, i Niemców kiedyś też czytałam, i Alchemika;f przed chwilą zrobiłam sobie teścik z polskiego i z pytań zamkniętych mialam 19/20. Źle odpowiedziałam na: Społeczeństwa feudalnego nie charakteryzuje: posiadanie ziemi przez chłopów, podział stanowy, zależność wasala od seniora, zależność chłopów (poddanych) od posiadających ziemię feudałów. Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest Czas edycji: 2009-04-14 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.