|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Kurczę ciekawe jak się ta sprawa zakończy
![]() i czy ta Twoja paczka się znajdzie
|
|
#3662 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Aniu, dobrze, że Tż-towi nic nie jest
Ja na drogach najbardziej boję się innych kierowców, nie wiadomo co nagle wywinął. Karolinko, brzuszek the best Ta baba w sklepie to jeszcze Ci łąskę robi Ona powinna jeszcze za to przeprosic, że coś wzięła, co nie było na nikogo od nich...Miramej, rozmiary czapek zaczynają się od 36 cm. Wg mnie 36/38 to rozmiar 56, 38/40 to 62. Ale to są tylko takie moje sposptrzeżenia Zależy też jaka jest wysokośc czapeczki od czubka do boczku. Bo czasami głęboka jest bardzo, a obwód ma malutki, który się rozciąga i wiadomo, że będzie to raczej na większą główkę.Te czapeczki "po kąpieli" mają jeszcze inaczej liczony obwód i zazwyczaj nie są podawane w cm tylko. rozm. 1,2,3 itd.
|
#3663 |
|
Rozeznanie
|
Karolinak, ale masz przygody z tą paczką ...podziwiam twoją cierpliwość.
Lecę do sklepu kupić coś na obiad ...jakiś warzyw mi się zachciało
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(tylko to chyba może zrobić nadawca )ale dla lepszego samopoczucia napisałabym skargę na tę panią z Pepco
|
|
|
#3665 |
|
Ola-Unhola
|
Obwód główki noworodka waha się od 33 do 38 ok
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza, że my teraz energii mamy za dwoje ![]() Wrzucam Wam moją fotkę pstrykniętą z nudów w pracy... Jak siedzę wyglądam tak
|
|
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie pomyślałam sobie że jak ja bym przez przypadek wzięła czyjąś paczkę (nie wiem jednak czy to możliwe, no ale w firmie różnie bywa) to na pewno byłoby mi głupio i zrobiłabym wszystko by ją znaleźć...a dzisiaj czułam się jakbym jej problem tylko robiła, a ona własnie z łaską sprawdzi czy gdzieś się nie zapodziała...cholera jacy ludzie potrafią być bezczelni...i nie wierzę do końca że jej będą szukały by znaleźć...spojrzą pobieżnie i to wszystko...czy ja mam jutro na nią nakrzyczeć???? ![]() Czuje się powoli bezsilna i tracę nadzieję, że się odnajdzie...
|
|
#3668 |
|
Ola-Unhola
|
Myślę, że jeżeli jutro powie Ci, że nie znalazły, to powinnaś nie denerwując się trochę jej do słuchu powiedziec.
No bo jak to może tak byc. Wzięła i nie poczuwa się do niczego
|
#3669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Adaikaka ladnie się pracuje Fotka super![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Nie wiem czy obejdzie się bez nerwow, bo już dzisiaj się we mnie gotowało, ale stwierdziłam, że będę miła, bo jak naskoczę to ona nic już nie zrobi...jutro nastawię się na bój...
|
|
#3671 |
|
Raczkowanie
|
hej
mialam juz to badanie na glukoze... dzisiaj ide do mojego lekarza i sie dowiem co i jak... ale mam do was prosbe... jak juz wspominalam moj lekarz nie jest rozmowny za bardzo i wszystko robi tak szybko i tak szybko mowi zeby zalatwic cala wizyte mieszczac sie w 5 minutach... masakra;/ o co moge go zapytac? bo nie wiem... w ogole bardzo malo wiem o mojej dzidzi... ostatnio jakos tak nie za czesto kopie... na co powinnam w ciazy zwrocic uwage? ja mam dopiero 18 lat i to moja pierwsza ciaza jest... wydaje mi sie ze opieka nad moim malenstwem nie jest wystarczajaca!!:/ pomozcie...
|
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
ja musze sobie jakis odwyk slodyczowy zrobic!! weszlam na wage i przez te swieta kilo przytylam
znowu ogladalam ciuszki na allegro........ostatnio moj nalog hehe- juz sie nie moge doczekac az pojde do sklepu na 1 zakupy ![]() wlasnie zjadlam bigosik i popilam spritem.......i taki mam plan ze do wieczora zjem sobie banana i potem mleko z platkami.......a od jutra koniec ze slodyczami!!!
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA bym zadawała mu pytania o wszystko... Udzielałby mi niewystarczającej odpowiedzi to drążyłabym temat dalej, mówiłby za szybko i niewiele bym zrozumiała, poprosiłabym, żeby powtórzył... W którym tygodniu jesteś?? |
|
|
|
|
#3674 |
|
Zadomowienie
|
Macie rację Mamuśki
A te opowieści o porodach....aż mam ciarki na plecach Właśnie wróciłam z budowy i normalnie mogłabym zasnąć na miejscu, oj już nie te siły co kiedyś
|
#3675 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby jednak paczka w końcu do Ciebie trafiła .Karolina, a mnie te obwody 30 i 32 to w ogóle za małe się wydają ![]() Cytat:
, są trzy, jedna mierzona na płasko ma obwód ok 30 cm, rozciąga się do ok 36 cm, druga mierzona na płasko ma obwód ok 36 cm, rozciąga się do ok 38 cm, a trzecia mierzona na płasko ma obwód ok 38 cm, rozciąga się do ok 40 cm . Chciałam kupić taką na wrzesień/październik, wtedy mój Synek będzie miał przełom 2 i 3 miesiąca. I pierwsza odpada na pewno, teraz nie wiem drugą czy trzecią brać?Cytat:
No i bądź człowieku mądry i pisz wiersze i domyśl się, z jakim obwodem główki dzidzia się urodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-04-14 o 15:25 |
|||||
|
|
|
#3676 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem teraz w 27 tygodniu... lekarz jest prywatny dlatego jestem taka zla. za kazda wizyte placimy po 100 zl a nawet wiecej jesli zl;eci jakies badania. badania na krew od lekarza prywatnego sa platne... ostatnio za morfologie, mocz i ta glukoze zaplacilam 60 zlotych!!!!! teraz to juz troche nie bardzo zmieniac lekarza prowadzacego.... ja mam ten problem ze moja mama pracuje od rana do wieczora i nie mialaby czasu jezdzic ze mna do lekarza panstwowego, a niestety sa takie a nie inne procedury ze musialaby byc przy kazdej wizycie bo jednak do tej osiemnastki brak mi dwoch miesiecy! koszmar! juz mam dosc tego powoli:/mam pytac o wszystko.... chodzi o to ze nie wiem o co pytac
|
|
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rozwazalas zmiane lekarza???
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie... Pytaj o wszystko co Cię martwi, wzbudza Twój niepokój... Nie wiem ile informacji udziela Ci Twój lekarz podczas wizyty... Mój zawsze pokazuje mi na USG co gdzie jest, mówi ogólnie, że wszystko jest dobrze, że tętno prawidłowe... Martwi Cię, że Twoje maleństwo mniej sie rusza?? Zapytaj go o to... Jakie mogą być przyczyny, czy to nic groźnego... Weź pod uwagę też to, że ok 30 tyg dziecko przestaje się już ruszać tak gwałtownie bo po prostu nie ma miejsca na takie rozpychanie się jak wcześniej. Nie wiem jak inaczej Ci to wytłumaczyć... Ty sama powinnaś wiedzieć najlepiej co chcesz wiedzieć... Bo mamy różne problemy i każda z nas ciążę przechodzi inaczej stąd i pytania do lekarzy mamy różne... |
|
|
|
|
#3679 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3680 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. poza tym nie wyobrażam sobie prywatnej, 5 min wizyty za 100 ...ten twój lekarz chyba trochę przesadza.
|
|
#3681 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Walcz o swoje... Tyle mogę Ci doradzić... Jak mirika napisała spisuj wszystkie swoje wątpliwości i pytania na kartce a potem siedź i zadawaj mu te pytania aż nie dostaniesz zadowalającej Cię odpowiedzi. Nie bój się lekarza i nie przejmuj się jego niemrawą miną. Co do USG... ja miałam już 3 x u lekarza to tak podglądnęliśmy na ekranie czy wszystko gra i 1 raz USG szczegółowe robione w 12 tyg. ciąży (na przeziernistość karkową i ewentualne wady) teraz w piątek idę na kolejną wizytę kontrolną i pewnie znowu bedzie USG a 21.04 idę na USG połówkowe. Te usg u mojego lekarza trwają dosłownie minutkę, może dwie... A chodzę do przychodni
|
|
|
|
|
#3683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o czapki to mierzyłam bez naciągania...tak wychodzi, a i tak wydaje mi się że ta dzisiejsza jest jakaś duza... Dziękuję za dodanie otuchy....ja już nie wiem co robić...postaram się nie myśleć o tym do jutra...bo mi cisnienie skoczy niepotrzebnie Cytat:
|
|
#3684 | |
|
celebriti
|
cześć
![]() chciałabym dowiedzieć się czy któras z Was boryka sie z cukrzyca ciążową?
|
|
|
#3685 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Nie musisz szukać lekarza na NFZ, znajdź innego prywatnego.Cytat:
Cytat:
Akurat na USG chodzę prywatnie, do tego samego lekarza, co na wizyty w przychodni, jego zachowanie niczym się nie różni, siedzę tyle, ile potrzebuję. miniusia zmień lekarza, to jeszcze 13 tygodni.
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
wiem........ale przeraza mnie wizja zrzucania 20kg po porodzie.....czasami mysle ze dam rade, a czasem to zaluje ze tyle jem, ale co zrobic jak apetyt dopisuje
|
#3687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja bym uderzyła do nich, bo mam wrażenie, że to oni nabruździli .Co do tych czapek, to wydaje mi się, że nie powinny być zbyt ciasne, może się rozciągają, ale jak tak popatrzyłam na allegro, to rozmiar 62 jest na obwód główki 38-41 cm. Sama już nie wiem .Cytat:
|
|
|
#3689 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Myślę że przestudiowałabym regulamin firmy kurierskiej, zgłębiła swoje prawa, co można a jakie problemy może mieć pani która podszyła się pod ciebie i uderzyła do ataku. Będę trzymać kciuki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mówiłabym że dziecko czuć i to coraz bardziej, bo ma mniej miejsca, ono coraz większe i więcej siły. Przecież od 32tyg zaleca się liczenie ruchów(10), jak juz jakis czas temu Karolinak wspomniała. A aktywność to indywidualna sprawa każdej ciąży.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#3690 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Na wrzesień-październik kupiłabym tą trzecią czapeczkę, którą wymieniłaś wcześniej. Wg mnie 62 to obwód 38/40, a nawet gdzieś czytałam, że 39/41. Wyposrodkowując 40 będzie ok (faktyczna możliwa szer. czapeczki ) Z tych tr
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

Zależy też jaka jest wysokośc czapeczki od czubka do boczku. Bo czasami głęboka jest bardzo, a obwód ma malutki, który się rozciąga i wiadomo, że będzie to raczej na większą główkę.

(tylko to chyba może zrobić nadawca 

zwłaszcza, że my teraz energii mamy za dwoje

Fotka super

.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)