Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :) - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-14, 14:28   #3691
Lustereczko
Rozeznanie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)

azzis w urzedzie stanu cywilnego trzeba wybrac papier o tym ze nie ma zadnych przeszkod zeby zawrzec malzenstwo, tam sie wlasnie podaje jakie nazwisko bedzie sie nosic po slubie i jakie nazwisko beda nosic dzieci, ten papier jest potrzebny do spisania protokolu w kosciele, to wy juz macie spisany bez tego papierka???? przeciez to jeden z wazniejszych dokumentow
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 14:31   #3692
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie byłam. ale wydaje mi sie, ze przed slubem trzeba to zgłosic. przyszłe nazwisko nasze oraz naszych dzieci
O kurde, to niewiele mi czasu zostało
Muszę tam zadzwonić i spytać czy tydzień przed ślubem wystarczy... bo nie chciałabym specjalnie brać na to dnia wolnego.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
azzis w urzedzie stanu cywilnego trzeba wybrac papier o tym ze nie ma zadnych przeszkod zeby zawrzec malzenstwo, tam sie wlasnie podaje jakie nazwisko bedzie sie nosic po slubie i jakie nazwisko beda nosic dzieci, ten papier jest potrzebny do spisania protokolu w kosciele, to wy juz macie spisany bez tego papierka???? przeciez to jeden z wazniejszych dokumentow
No właśnie mi mama brała to zaświadczenie o braku przeciwskazań... Nic nie mówiła, że podawała gdzieś jakieś nazwiska (bo nawet nic nie pytała na ten temat).
No właśnie protokół mamy już spisany ale szczerze to nie było tam wpisane (chyba) nic o przyszłym nazwisku.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 14:39   #3693
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

azzis zakręcona kobieto ale dziwne, ze w USC sami ci nie dali tego papierka do wypełnienia

ps. a ja juz podjełam decyzję. po powrcie do Polski (za 5 tygodnii) do slubu (2,5 miesiąca) bede miszkała u swoich rodziców a TZ u swoich nie chce z nim mieszkac hehe chce za nim troche potęsknic wtedy nasz miesią c miodowy bedzie inny i razem nie bedziemy sie mogli tego doczekac No... juz powiedziałam o tym mojemu Tz

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Ślub konkordatowy to najczęstsze rozwiązanie. Od 1998 roku narzeczeni nie muszą już zawierać osobno ślubu cywilnego i kościelnego. Od tego momentu ślub konkordatowy jest jednocześnie aktem prawnym i ceremonią kościelną. Wszystkie osoby wyznania rzymsko-katolickiego mogą wziąć ślub konkordatowy i uniknąć zbędnych formalności związanych ze ślubem cywilnym. Dzięki temu zmniejszamy liczbę wizyt w Urzędzie Stanu Cywilnego (USC) do minimum. Oczywiście nadal istnieje możliwość zawarcia osobno ślubu cywilnego i kościelnego, ale takie przypadki należą do rzadkości. Ślub konkordatowy, podobnie jak ślub kościelny zawierany jest zazwyczaj w parafii panny młodej lub jej wybranka. W przypadku wybrania innej parafii będziecie potrzebowali zgody od proboszczów ze swoich parafii. Taki dokument nazywany jest "licencją".
Ślub konkordatowy - wizyta w kancelarii parafialnej - Etap 1

Pierwszy krok to wizyta w kancelarii parafialnej, w której odbędzie się ślub. Wybierzcie się tam w okresie od 6 do 3 miesięcy przed ślubem. Weźcie ze sobą:
  • świadectwa bierzmowania narzeczonych (otrzymacie je w swoich kancelariach parafialnych; dokumenty ważne są przez 3 miesiące)
  • świadectwa chrztu narzeczonych (otrzymacie je w swoich kancelariach parafialnych; dokumenty ważne są przez 3 miesiące)
  • zaświadczenie o uczestnictwie i ukończeniu kursu przedmałżeńskiego i spotkań w poradni rodzinnej (można donieść w późniejszym terminie)
  • dowody osobiste
Urzędnik kościelny na podstawie zgromadzonych kompletów dokumentów sporządzi protokół przedślubny oraz rozpisze "zapowiedzi przedślubne". Zapowiedzi są wygłaszane przez 2 tygodnie w parafii panny młodej oraz pana młodego. Niestety, to do Was należy obowiązek poinformowania swojej parafii o planowanym ślubie i prośba o wygłoszenie zapowiedzi (nie uczyni tego za Was parafia, w której bierzecie ślub). Ślub konkordatowy - zgłoszenie do USC - Etap 2

Na mniej niż 3 miesiące przed ślubem należy zgłosić się do USC. Musicie mieć ze sobą:
  • dowody osobiste
  • skrócone odpisy aktów urodzenia
  • wdowiec/wdowa musi przynieść akt zgonu współmałżonka
W USC odpowiecie na kilka formalnych pytań, do których nie musicie się przygotowywać. Jedyne co powinniście ustalić przed wizytą, to nazwisko jakie przyjmie żona po zawarciu związku, gdyż będziecie musieli je podać urzędnikowi.
Na tej podstawie USC wyda zaświadczenie o braku okoliczności wykluczających zawarcie małżeństwa. Zaświadczenie te jest ważne tylko przez 3 miesiące (więc ślub musi się odbyć w następnych 3 miesiącach).
Jeszcze raz do kancelarii parafialnej - Etap 3

Gdy już będziecie mieli zaświadczenie z USC udacie się powrotem do kancelarii parafialnej, w której bierzecie ślub (w zależności od kancelarii parafialnej udajcie się tam od tygodnia do dnia poprzedzającego ślub). Dokumenty, które musicie przynieść to:
  • zaświadczenie o braku okoliczności wykluczających zawarcie małżeństwa (dokument z USC)
  • zaświadczenie o uczestnictwie i ukończeniu kursu przedmałżeńskiego i spotkań w poradni rodzinnej (o ile jeszcze tego nie dostarczyliście)
  • potwierdzenie o odczytaniu zapowiedzi w parafiach narzeczonych
Tuż przed ślubem konkordatowym - Etap 4

Tuż przed ślubem:
  • przynieście do kancelarii zaświadczenia o odbytych spowiedziach przedślubnych
  • w dniu ślubu podpiszecie zgodę na skutki cywilno-prawne małżeństwa konkordatowego; stosowne dokumenty podpisują także świadkowie oraz duchowny
Formalności po ślubie konkordatowym - Etap 5

Po ślubie, w ciągu 5 dni od daty zawarcia małżeństwa Kościół ma obowiązek przesłać komplet dokumentów do USC. Ten zaś sporządza akt ślubu. Jeżeli wszystko odbędzie się bez przeszkód, po 2 tygodniach możecie udać się do USC po odbiór skróconych aktów małżeństwa.
Opłaty:
  • opłata skarbowa - 80 złoty
  • opłata za podanie do ślubu konkordatowego - 5 złotych
  • odpis skrócony - za czwarty 10 zł; pierwsze trzy są bezpłatne
  • odpis zupełny - 20 złotych
  • opłaty w kościele - co 'łaska' (zazwyczaj 'co łaska' zdecydowanie przewyższa pozostałe opłaty)

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 14:39   #3694
Lustereczko
Rozeznanie

My tez mimo ze bedziemy miec wynajete mieszkanie od maja to zamieszkamy razem dopiero po slubie, a wczesniej pewnie spedzimy tam pare weekendow hehe i bedziemy urzadzac
Na weekendzie jedziemy do rodzinki do krakowa a potem do żor, to wstapimy sobie w krakowie do ikei
azis mnie pani pytala o nazwisko jakie bede brala, i bylo to potem wydrukowane na tych trzech kartkach co nam dala.
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 14:41   #3695
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

azzis wkleiłam wyżej wszytsko co jest potrzebne do zawarcie slubu konkordatowego. Tam jest wzmianka o tym podaniu

Stary 2009-04-14, 14:45   #3696
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
no własnie super jest ten album i myśle że rodzicom by sie spodobało coś takiego!

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Wszystko na all album i tą kalkę
Nic trudnego, tylko musisz wybrac zdjecia, dodać jakieś wierszyki i to jakos rozmieścić.
Czy mogłabyś podać nawet na pw sprzedawce? Albo link do tej klaki i albumu, nie znam się na papierze, a chciałabym kupić super jakość, skoro Ty masz to już w rączce to możesz coś polecić .

a właśnie... mnie zostało jeszcze 5 miesięcy.... mamy zamiar zabrać się do poradni... aż jestem przerażona bo mo TŻ stanowczo odmówił (już ) rysowania kalendarzyka i niestety jak sie uprze, to jeszcze będę szybko szukała innego Kościoła lub poradni :|.
A poza tym nie mam zielonego pojęcia za co mam sie zabrać.... jeszcze niby "tyle" czasu ... ja już chceeee!
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 14:50   #3697
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
A poza tym nie mam zielonego pojęcia za co mam sie zabrać.... jeszcze niby "tyle" czasu ... ja już chceeee!
a co masz juz załatwione??

Gold dokładnie podaj link do jakiejs dobrek kalki technicznej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-14, 14:55   #3698
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
O kurde, to niewiele mi czasu zostało
Muszę tam zadzwonić i spytać czy tydzień przed ślubem wystarczy... bo nie chciałabym specjalnie brać na to dnia wolnego.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

No właśnie mi mama brała to zaświadczenie o braku przeciwskazań... Nic nie mówiła, że podawała gdzieś jakieś nazwiska (bo nawet nic nie pytała na ten temat).
No właśnie protokół mamy już spisany ale szczerze to nie było tam wpisane (chyba) nic o przyszłym nazwisku.
Azzis, moim zdaniem mama musiala Ci brac jakis inny papier z USC, bo po to zazswiadczenie o braku przeciwskazan trezba isc z TZ osobiscie z dowodami!!!!!! i tam na miejscu placisz 84 zl i pani pyta jak bedziesz miec na nazwisko i jak beda sie nazywac Wasze dzieci i musicie byc osobiscie bo oboje podpisujecie piorem (nie moze byc nawet zwykly dlugopis) te papierki co u nich zostaja i to zaswiadczenie dostajecie w 3 egzemplarzach i dajecie je ksiedzu przy spisaniu protokolu i to sa te papierki, ktore sa wazne tylko 3 m-ce
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 14:57   #3699
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
a co masz juz załatwione??
Mam: Narzeczonego... ...suknię... salę...godzinę w Kościele...fotografa...ka merzystę...zespół...
Obecnie rozglądam się za zaproszeniami, tylko mam taki malusieńki problem, że potrzebuję kilka po angielsku i nie wiem czy każdy "oferujący" na np. allegro zaproszenia będzie mógł mi zrobić po angielsku (mam obcokrajowców-gości). I chciałabym żeby tak sama firma, w tym samym 'design'ie' zrobiła mi winietki i zawieszki.

A poza tym to chyba nic więcej. I nie wiem co dalej . Oooooo i chyba w przyszły wtorek, pierwsze spotkanie w poradni .
Stary 2009-04-14, 14:58   #3700
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
aha tez rozwiązane
bo te albumy z pergaminem nie sa chyba do tego zbyt dobre

a wtedy robisz to jeszcze na tej kalce technicznej, czy drukujesz od razu na tym papierze??

a co z okłądką?? bo u introligatora pewnie wybór bedzie niewielki
Jutro mam zamiar iść do introligatora i popytać. Pomysł z introligatorem podsunełam mi PM Kielce, gdzie dziewczyna robila tak księgę gości.

Drukuje na perłowym, zdjęcia przyklejam na wizytówkowym, zeby było sztywniejsze.
Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
pewnie gerber

Nawet na pewno
Fatalnie się czuję, a miałam jutro jechać do hutrowni papierniczej, umowić się z fryzjerem i makijażystką, a jak tak pójdzie to chyba tylko do lekarza pójdę

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 15:00   #3701
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Mam: Narzeczonego... ...suknię... salę...godzinę w Kościele...fotografa...ka merzystę...zespół...
Obecnie rozglądam się za zaproszeniami, tylko mam taki malusieńki problem, że potrzebuję kilka po angielsku i nie wiem czy każdy "oferujący" na np. allegro zaproszenia będzie mógł mi zrobić po angielsku (mam obcokrajowców-gości). I chciałabym żeby tak sama firma, w tym samym 'design'ie' zrobiła mi winietki i zawieszki.

A poza tym to chyba nic więcej. I nie wiem co dalej . Oooooo i chyba w przyszły wtorek, pierwsze spotkanie w poradni .
na allegro jest wiele zaproszen, gdzie podajesz swój własny tekst. moze byc kilka zaproszen z jednym tekstym, potem kilka z innym. wiec bez problemu.
My sami wybieralismy tekst do swojego zaprioszenia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-14, 15:00   #3702
kabimba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
No właśnie mi mama brała to zaświadczenie o braku przeciwskazań... Nic nie mówiła, że podawała gdzieś jakieś nazwiska (bo nawet nic nie pytała na ten temat)
to własnie w tym zaswiadczeniu było o tych nazwiskach, Najwyrażniej Twoja mama wiedziała jak chcesz się nazywać. Bo to żadnego osobnego papieru do tego nie było, tylko te 3 egzemplarze tego zaswiadczenia.

PS. bardzo elegancka sukienka!
kabimba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 15:07   #3703
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
na allegro jest wiele zaproszen, gdzie podajesz swój własny tekst. moze byc kilka zaproszen z jednym tekstym, potem kilka z innym. wiec bez problemu.
My sami wybieralismy tekst do swojego zaprioszenia.
no to super, a podasz linka do tych Twoich? masz je już? zadowolona? ... jeju... 100 pytań do .
Stary 2009-04-14, 15:09   #3704
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
no to super, a podasz linka do tych Twoich? masz je już? zadowolona? ... jeju... 100 pytań do .
jeszcze nie zamówilismy bo czekamy na pełna liste gosci ale w tym tygodniu bedziemy je pewnie zamawiac.

http://www.allegro.pl/item608549634_...ki_gratis.html

mysle jednak, ze wiele ofert na allegro daje mozliwosc wybrania własnego tekstu.

aha. jesli bys chciała pełną personalizacja gosci (my bierzemy ją) to dopłata wynosi 0,50 gr.

Stary 2009-04-14, 15:16   #3705
agnes208
Zakorzenienie

Dziewczyny zrobilam dziś wersje próbna mojej ślubnej bransoletki kolczyki pani z allegro mi robila na zamowienie a teraz dorobie sobie do nich sama bransoletke ta na zdjeciu to tylko proba z kryształkow akrylowych teraz policze dokladnie i kupie svarowskiego tak jak mam w kolczykach. Jak Wam się podoba?? Szkoda ze zdjecie mi troszke niewyrazne wychodza no ale trudno. Co myślicie o tym zestawie??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF6576.jpg (137,2 KB, 59 załadowań)
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-14, 15:28   #3706
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
jeszcze nie zamówilismy bo czekamy na pełna liste gosci ale w tym tygodniu bedziemy je pewnie zamawiac.

http://www.allegro.pl/item608549634_...ki_gratis.html

mysle jednak, ze wiele ofert na allegro daje mozliwosc wybrania własnego tekstu.

aha. jesli bys chciała pełną personalizacja gosci (my bierzemy ją) to dopłata wynosi 0,50 gr.
No tak - teraz pamiętam temat tych zaproszeń i listę na którą czekasz bardzo eleganckie te zaproszenia... super!
Ja właśnie przeglądam all i wydaje mi sie że wybierzemy któreś z tych... http://www.allegro.pl/item607765601_...nalizacja.html tylko kurcze troszke drogo sobie liczy (biorąc pod uwagę że ja chce zaproszenia, winietki, zawiadomienia i zawieszki), ale można zamówić wszystko w podobnym desig'nie i nawet księgę gości, poduszke pod obrączki i kieliszki do szampana! Chyba zamówie próbke .
Stary 2009-04-14, 15:33   #3707
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
No tak - teraz pamiętam temat tych zaproszeń i listę na którą czekasz bardzo eleganckie te zaproszenia... super!
Ja właśnie przeglądam all i wydaje mi sie że wybierzemy któreś z tych... http://www.allegro.pl/item607765601_...nalizacja.html tylko kurcze troszke drogo sobie liczy (biorąc pod uwagę że ja chce zaproszenia, winietki, zawiadomienia i zawieszki), ale można zamówić wszystko w podobnym desig'nie i nawet księgę gości, poduszke pod obrączki i kieliszki do szampana! Chyba zamówie próbke .
do jutra czekam i az mnie ciekawosc bierze, co jutro z tego wyniknie

dziewczyny a wy zamwiacie poduszki pod obrączki?? Nam nie ma kto niesc obraczek (nie mamy malych dzieci w rodzinie, a jak mamy to nie sa mi bliskie hehe) wiec chyba swiadek bedzie je miał (tak wtedy powinno byc??) wiec on na poduszczce ich miec nie bedzie

Stary 2009-04-14, 15:36   #3708
gold-fish
Zakorzenienie

http://www.allegro.pl/item605140741_...erowek_25.html

u tego sprzedawcy, ale to się nazywało kalka techniczna samorzylepna (25 arkuszy, matowe)

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 15:38   #3709
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
do jutra czekam i az mnie ciekawosc bierze, co jutro z tego wyniknie

dziewczyny a wy zamwiacie poduszki pod obrączki?? Nam nie ma kto niesc obraczek (nie mamy malych dzieci w rodzinie, a jak mamy to nie sa mi bliskie hehe) wiec chyba swiadek bedzie je miał (tak wtedy powinno byc??) wiec on na poduszczce ich miec nie bedzie
My nie bedziemy miec poduszeczki na obraczki dla mnie to juz taka pierdołka zbędna obraczki bedzie miał świadek a poniej przed msza je połozy na tacy do obraczek która jest w kazdym kosciele i wszytko w tym temacie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-14, 15:40   #3710
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.allegro.pl/item605140741_...erowek_25.html

u tego sprzedawcy, ale to się nazywało kalka techniczna samorzylepna (25 arkuszy, matowe)
dzieki
czy tusz sie nie rozmazuje??
Gold tu te teksty z albumu drukowałąs na kalce i wklejałas do albumu tak?? a co robiłas ze zdjęciami?? drukowałas, czy gotowe wklejałas??

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
My nie bedziemy miec poduszeczki na obraczki dla mnie to juz taka pierdołka zbędna obraczki bedzie miał świadek a poniej przed msza je połozy na tacy do obraczek która jest w kazdym kosciele i wszytko w tym temacie
oo właśnie. U nas bedzie tak samo

Stary 2009-04-14, 15:44   #3711
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki
czy tusz sie nie rozmazuje??
Gold tu te teksty z albumu drukowałąs na kalce i wklejałas do albumu tak?? a co robiłas ze zdjęciami?? drukowałas, czy gotowe wklejałas??
Nic się nie rozmazywał, ale ja drukowałam na laserówce. Zdjęcia najpierw zeskanowałam (stare) potem wywołałam w sepii. I wklejałam po jednej stronie kalka , po drugiej kilka zdjęć. Kiedyś wkleję tu moje dzieło pomiędzy kartkami mam jeszcze pergamin i on ładnie wygląda p.s. strony mam ecru

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2009-04-14, 15:46   #3712
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Nic się nie rozmazywał, ale ja drukowałam na laserówce. Zdjęcia najpierw zeskanowałam (stare) potem wywołałam w sepii. I wklejałam po jednej stronie kalka , po drugiej kilka zdjęć. Kiedyś wkleję tu moje dzieło pomiędzy kartkami mam jeszcze pergamin i on ładnie wygląda p.s. strony mam ecru
aha czyli zdjęcia wklejałas centralnie w album, tylko tekst drukowałas na tej kalce??

Mój TZ ma u siebie w sklepie (tzn teraz to u jego ojca hehe) drukarke laserową kolorową wiec powiedział, ze cichaczem nam to wyrdukuje, aby jego tata nie zobaczył naszego pomysłu

Stary 2009-04-14, 15:48   #3713
agnes208
Zakorzenienie

Dziewczyny nie wyrazicie żadnej opini na temat mojej bizuterii ?? Dodam jeszcze ze teraz bransoletka jest z kryształkow 6mm i 8mm a ślubna zrobie z 4mm i 6mm bedzie delikatniejsza

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2009-04-14 o 15:50

REKLAMA
Stary 2009-04-14, 16:01   #3714
gold-fish
Zakorzenienie

Szukam własnie fajnych tekstów do zaproszeń, apropo pieniędzy o znalazłam takie:

,,Gdy dostaniesz zaproszenie
przetrzep wszelkie swe kieszenie
schowki, szafy i szuflady
wszak nie jesteś bez ogłady
wiesz na pewno ile trzeba
kasy, by przychylić nieba
gościom na weselu hucznym,
by nasz uśmiech nie był sztucznym
poczuj się zobowiązany,
zastaw meble

i firany,
ale gościu nasz kochany
DAJ KOPERTKĘ Z PIENIĄŻKAMI! "

------------------------------
DROGI GOŚCIU WESELNIKU!!!
Jeśli w serca swego darze
prezent chcesz dać młodej parze
my podpowiedź małą mamy
do niej właśnie zachęcamy.
Pani Młoda i Pan Młody
dla gości i własnej wygody
proszą prezentów nie kupować
lecz pieniążkiem obdarować,
by na szczęście męża, żony
każdy był zadowolony.

--------------------------------

Drogi Gościu

Jeśli chcesz nam podarować
drobiazg mały w Dniu Tym Wielkim,
To nie kłopocz się szukaniem
lecz odpocznij przed hulaniem.
Twój pieniążek wraz z innymi
w jedną kieszeń dziś włożymy.
Po weselu zaś spokojnie domek sobie urządzimy.

A Wy będziecie umieszczać takie info? Większość wierszyków wydaje mi się taka prostacka. Moze macie jakieś lepsze?

I jeszcze jeden oryginalny apropo lotka

,,Drodzy Goście, Państwo Mili
Byście radość Nam sprawili
Mamy pomysł całkiem nowy
Naszym zdaniem odlotowy
Po co dźwigać bukieciki
Lżejsze będa kuponiki
Totolotka sami skreślcie
w Dniu Wesela nam przynieście
Któryś celnie trafic może
Gniazdo uwić Nam pomoże"

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015

Edytowane przez gold-fish
Czas edycji: 2009-04-14 o 16:07
Stary 2009-04-14, 16:05   #3715
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gold ja bede dawała wkładkę do zaproszeia, ze nie chce kwiatków a kupony totka
mysle, ze teraz większosc ludzie daje kase a nie prezenty co??
a z twoich tekstów to 1 jest najlepszy taki zabawny

Stary 2009-04-14, 16:12   #3716
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Szukam własnie fajnych tekstów do zaproszeń, apropo pieniędzy o znalazłam takie:

,,Gdy dostaniesz zaproszenie
przetrzep wszelkie swe kieszenie
schowki, szafy i szuflady
wszak nie jesteś bez ogłady
wiesz na pewno ile trzeba
kasy, by przychylić nieba
gościom na weselu hucznym,
by nasz uśmiech nie był sztucznym
poczuj się zobowiązany,
zastaw meble

i firany,
ale gościu nasz kochany
DAJ KOPERTKĘ Z PIENIĄŻKAMI! "

------------------------------
DROGI GOŚCIU WESELNIKU!!!
Jeśli w serca swego darze
prezent chcesz dać młodej parze
my podpowiedź małą mamy
do niej właśnie zachęcamy.
Pani Młoda i Pan Młody
dla gości i własnej wygody
proszą prezentów nie kupować
lecz pieniążkiem obdarować,
by na szczęście męża, żony
każdy był zadowolony.

--------------------------------

Drogi Gościu

Jeśli chcesz nam podarować
drobiazg mały w Dniu Tym Wielkim,
To nie kłopocz się szukaniem
lecz odpocznij przed hulaniem.
Twój pieniążek wraz z innymi
w jedną kieszeń dziś włożymy.
Po weselu zaś spokojnie domek sobie urządzimy.

A Wy będziecie umieszczać takie info? Większość wierszyków wydaje mi się taka prostacka. Moze macie jakieś lepsze?

I jeszcze jeden oryginalny apropo lotka

,,Drodzy Goście, Państwo Mili
Byście radość Nam sprawili
Mamy pomysł całkiem nowy
Naszym zdaniem odlotowy
Po co dźwigać bukieciki
Lżejsze będa kuponiki
Totolotka sami skreślcie
w Dniu Wesela nam przynieście
Któryś celnie trafic może
Gniazdo uwić Nam pomoże"
jestem absolutną przeciwniczka tego typu wierszyków o pieniadze w kopercie o kupony totka zamiast kwiatów ale jeśli komus pasuje to ok jego sprawa ja nic takiego nie bede wpisywac do zaproszen choc bym mogła bo nie chce dostawac kwiatków bo pozniej umieraja w jakis pojemnikach z woda na kupie i nawet nie mozna sie nimi nacieszyc bo poprostu nie ma ich gdzie ładnie wyeksponowac. Połowicznie problem rozwiaze tak ze blizszej rodzinie i znajomym podszepne zeby sie nie fatygowali z kwiatami jak ktos bedzie mi koniecznie cos chciał dac to pewnie kupi jakas maskotke lub jakas duperele moze ładna kartke z życzeniami a dalsza rodzina jak kupi kwiaty to wtedy bedzie fajnie bo nie bedzie ich tak duzo ot i w moim rozumowaniu po problemie ale zeby pisac takie obwieszczenia w zaproszeniu ze zamiast kwiatow cos tam cos tam czy zamiast prezentów kase zeby dali to dla mnie nie dopuszczalne. Niech kazdy da co chce. Jak ktos ewentualnie zapyta co chcemy czy prezent czy kase to wtedy odpowiem szczerze ze pieniadze.
Stary 2009-04-14, 16:21   #3717
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny nie wyrazicie żadnej opini na temat mojej bizuterii ?? Dodam jeszcze ze teraz bransoletka jest z kryształkow 6mm i 8mm a ślubna zrobie z 4mm i 6mm bedzie delikatniejsza
Bardzo łaniutką zrobiłas tą bransoletkę i pasuje do tych kolczyków. Jak zrobisz z mniejszych kryształków to wydaje mi sie ze bedzie lepsza tak jak pisałas delikatniejsza. Myśle, że śmiało możesz wykonywac tą właściwą
BEAMI jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2009-04-14, 16:39   #3718
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gold a jaki album brałas?? ja bym chciała drewniany a4 ale nie w poziomie. bo juz teksty drukuje w pionie ale nic fajnego nie znalazłam

Stary 2009-04-14, 16:44   #3719
zaaaabcia
Zakorzenienie

Czesc Dziewczyny
jak tam Wam swieta minely?

Kurcze a ja dalej nie dostalam odpowiedzi od tego sprzedawcy z allegro ... nie dzwonilam bo swieta byly ... no ale bez przesady zaraz do niego zadzwonie ... nawet nie wyslal mi czcinki i wierszykow do wyboru ... mam nadzieje ze mnie nie wykiwa

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 16:48   #3720
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny zrobilam dziś wersje próbna mojej ślubnej bransoletki kolczyki pani z allegro mi robila na zamowienie a teraz dorobie sobie do nich sama bransoletke ta na zdjeciu to tylko proba z kryształkow akrylowych teraz policze dokladnie i kupie svarowskiego tak jak mam w kolczykach. Jak Wam się podoba?? Szkoda ze zdjecie mi troszke niewyrazne wychodza no ale trudno. Co myślicie o tym zestawie??
bransoletka przecudna!! nawet nie musisz prawdziwych swarovskich kupować! natomiast kolczyki mi się nie podobaja..nie wiem, takie nitki wiszące, nic specjalnego...tzn wydaje mi się, ze albo lancuszek jest za gruby, albo koraliczki sa za małe, bo kryształki gubią sie w całości.... ale to tylko moja opinia-ja na codzień noszę bardziej wyraziste kolczyki a bransoletke jak zrobilas? zdradzisz "przepis"?

edit: Żabciu spokojnie

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości