Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-14, 16:48   #3721
BEAMI
Raczkowanie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny
jak tam Wam swieta minely?

Kurcze a ja dalej nie dostalam odpowiedzi od tego sprzedawcy z allegro ... nie dzwonilam bo swieta byly ... no ale bez przesady zaraz do niego zadzwonie ... nawet nie wyslal mi czcinki i wierszykow do wyboru ... mam nadzieje ze mnie nie wykiwa
A na jego stronie nie pisze nic, że ma przerwe świąteczną? Ja własnie zamówiłam próbkę i u tego allegrowicza co zamawiałam pisze, że wszelkie zamówienia będą realizowane po 15 kwietnia ze względu na urlop świateczny. Jeśli nie to musisz zadzwonic, wtedy będziesz spokojna
BEAMI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 17:22   #3722
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
azzis wkleiłam wyżej wszytsko co jest potrzebne do zawarcie slubu konkordatowego. Tam jest wzmianka o tym podaniu
Właśnie widzę, dzięki
Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Azzis, moim zdaniem mama musiala Ci brac jakis inny papier z USC, bo po to zazswiadczenie o braku przeciwskazan trezba isc z TZ osobiscie z dowodami!!!!!! i tam na miejscu placisz 84 zl i pani pyta jak bedziesz miec na nazwisko i jak beda sie nazywac Wasze dzieci i musicie byc osobiscie bo oboje podpisujecie piorem (nie moze byc nawet zwykly dlugopis) te papierki co u nich zostaja i to zaswiadczenie dostajecie w 3 egzemplarzach i dajecie je ksiedzu przy spisaniu protokolu i to sa te papierki, ktore sa wazne tylko 3 m-ce
No właśnie teraz to już nie wiem co mieliśmy. Ale chyba tylko odpisy aktów urodzenia...
Mama była dzisiaj w USC i mówiła, że TŻ powinien przynieść odpis aktu urodzenia na nowym druku i dowód (mi wystarczy tylko dowód, bo jestem tam zameldowana) i w tyg. przed ślubem pójdziemy po ten świstek... Tylko ksiądz nam nie powiedział, że jeszcze coś takiego trzeba załatwić. Jeszcze raz trzeba będzie płacić za ten odpis, bo już przedawniony jest.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 17:22   #3723
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Dziewczyny wklejam fotki z przymiarki.

Ta szelka z 2 zdjęcia nie była jeszcze gotowa (krawcowa musi ją jeszcze obszyć koronką).
super suknia slicznie wygladasz

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
rosetko glowa do gory. W razie czego bardzo chetnie z martucha będziemy zapychac dziury! Mój Tz się zgadza

azzis super ta szeleczka na prawdę suknia bardzo ladnie sie prezentuje

Jak tam dziewczynki po siwętach? Ja mam 2 kilo więcej i 10 kilo zapasu w lodówce Ech ta mama. I jak tu dbać o linię?

Oczywiście spóźnione ale szczere życzonka wszytskiego dobrego.
hehe Święta święta i po świętach Chyba za bardzo nie przytylam ale teraz leze na lozku i obzeram sie jajkami z czekolady bylam na Święta u mamusi i mnie wyposazyla w mase slodkosci heheh musze tylko zaraz isc pozbyc sie papierkow bo Tż będzie na mnie krzyczal jak zobaczy ile tego zjadlam

U nas w hotelu masakra: dwie dziewczyny podciely sobie zyly w ciagu jednego weekendu...jedna w piatek a druga w niedziele na szczescie obie zyja, ale to normalnie jakies fatum bo pokoi mielismy zajetych 3 na krzyz a tu takie chece....

A ja skrecilam sobie jakos noge i mnie boli i chodzic nie moge wiec leze i jem jajka z czekolady heheh
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 17:25   #3724
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a oto mój zespół na wesele czasami jak czytałam te ich opisy to sie usmiałam mają poczucie humoru
http://www.chzpb.ebaza.biz/
wpis "o nas" o "kontakt" wymiata

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

U nas w hotelu masakra: dwie dziewczyny podciely sobie zyly w ciagu jednego weekendu...jedna w piatek a druga w niedziele na szczescie obie zyja, ale to normalnie jakies fatum bo pokoi mielismy zajetych 3 na krzyz a tu takie chece....

A ja skrecilam sobie jakos noge i mnie boli i chodzic nie moge wiec leze i jem jajka z czekolady heheh
o jejku ale miały świeta.

a byłas u lekarza??

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2009-04-14 o 17:30
Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 17:31   #3725
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BEAMI Pokaż wiadomość
A na jego stronie nie pisze nic, że ma przerwe świąteczną? Ja własnie zamówiłam próbkę i u tego allegrowicza co zamawiałam pisze, że wszelkie zamówienia będą realizowane po 15 kwietnia ze względu na urlop świateczny. Jeśli nie to musisz zadzwonic, wtedy będziesz spokojna
no wlasnie nic nie pisze
kurde wogole juz niema wystawionych tych zaproszen .. tylko jakies inne ... nic dzwonie do niego

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 17:35   #3726
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie nic nie pisze
kurde wogole juz niema wystawionych tych zaproszen .. tylko jakies inne ... nic dzwonie do niego
daj znac, jak bedziesz po rozmowie

Stary 2009-04-14, 17:35   #3727
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Szukam własnie fajnych tekstów do zaproszeń, apropo pieniędzy o znalazłam takie:

,,Gdy dostaniesz zaproszenie
przetrzep wszelkie swe kieszenie
schowki, szafy i szuflady
wszak nie jesteś bez ogłady
wiesz na pewno ile trzeba
kasy, by przychylić nieba
gościom na weselu hucznym,
by nasz uśmiech nie był sztucznym
poczuj się zobowiązany,
zastaw meble

i firany,
ale gościu nasz kochany
DAJ KOPERTKĘ Z PIENIĄŻKAMI! "

------------------------------
DROGI GOŚCIU WESELNIKU!!!
Jeśli w serca swego darze
prezent chcesz dać młodej parze
my podpowiedź małą mamy
do niej właśnie zachęcamy.
Pani Młoda i Pan Młody
dla gości i własnej wygody
proszą prezentów nie kupować
lecz pieniążkiem obdarować,
by na szczęście męża, żony
każdy był zadowolony.

--------------------------------

Drogi Gościu

Jeśli chcesz nam podarować
drobiazg mały w Dniu Tym Wielkim,
To nie kłopocz się szukaniem
lecz odpocznij przed hulaniem.
Twój pieniążek wraz z innymi
w jedną kieszeń dziś włożymy.
Po weselu zaś spokojnie domek sobie urządzimy.

A Wy będziecie umieszczać takie info? Większość wierszyków wydaje mi się taka prostacka. Moze macie jakieś lepsze?

I jeszcze jeden oryginalny apropo lotka

,,Drodzy Goście, Państwo Mili
Byście radość Nam sprawili
Mamy pomysł całkiem nowy
Naszym zdaniem odlotowy
Po co dźwigać bukieciki
Lżejsze będa kuponiki
Totolotka sami skreślcie
w Dniu Wesela nam przynieście
Któryś celnie trafic może
Gniazdo uwić Nam pomoże"
Przynam że kiedy po raz pierwszy spotkałam się z tego typu wierszykami byłam nimi zachwycona. Później jednak czytałam mnóstwo artykułów na ten temat i generalnie uważa się takie wierszyki za niestosowne. Tym bardziej że eksperci w tym temacie uważają, że tylko naprawdę najbliższej rodzinie wypada dac w prezencie pieniążki, dalsza rodzina oraz znajomi powinni dac prezent.
Ja nie umieściłam w swoich zaproszeniach takich wierszyków. Uważam że każdy da prezent na miarę swoich możiwości. A w sytuacji gdy wiem że np. mojej babci nie stac na żaden prezent wymusiłam na niej obietnicę że nic nam nie da, bo najlepszym prezentem dla nas będzie jej obecnośc.
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-14, 17:36   #3728
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Azzis, moim zdaniem mama musiala Ci brac jakis inny papier z USC, bo po to zazswiadczenie o braku przeciwskazan trezba isc z TZ osobiscie z dowodami!!!!!! i tam na miejscu placisz 84 zl i pani pyta jak bedziesz miec na nazwisko i jak beda sie nazywac Wasze dzieci i musicie byc osobiscie bo oboje podpisujecie piorem (nie moze byc nawet zwykly dlugopis) te papierki co u nich zostaja i to zaswiadczenie dostajecie w 3 egzemplarzach i dajecie je ksiedzu przy spisaniu protokolu i to sa te papierki, ktore sa wazne tylko 3 m-ce
Azzis, dokładnie, trzeba być albo osobiście, albo notarialnie ustanowić pełnimocnika i on w Twoim imieniu składa oświadczenie.
Dostajecie dokument w 3 egzemplarzach do księdza, koszt 84 zł, ale za to po ślubie dostajecie odpisy aktu małżeństwa. 5 zł za podanie już dawno nie ma - zmieniła się ustawa o płacie skarbowej i nie płaci się już za samo podanie A myśmy dokumenty podpisywali długopisem - pióro to chyba inwencja własna USC

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wyrazicie żadnej opini na temat mojej bizuterii ?? Dodam jeszcze ze teraz bransoletka jest z kryształkow 6mm i 8mm a ślubna zrobie z 4mm i 6mm bedzie delikatniejsza
Bransoletka bardzo ładna, sama siedzę i próbuję stworzyć swoją biżuterię. Ale te kolczyki tak mi się średnio podobają. Wydaje mi się, że kryształki są za małe i ten łańcuszek taki duży się wydaje.

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 17:38   #3729
Ana***
Zakorzenienie

Święta, święta i po świętach...
A ja muszę się uczyć, a tak mi się nie chce...

Samba to ładne zamieszanie musieliście tam mieć...
Madziu bardzo przydatna ta wiadomość o USC, bo ja w sprawach formalnych to jestem zielona już wydrukowałam.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 17:39   #3730
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Madziu bardzo przydatna ta wiadomość o USC, bo ja w sprawach formalnych to jestem zielona już wydrukowałam.
ja tak samo jestem w tym zielona
ciesze sie, ze pomogłam

Stary 2009-04-14, 17:42   #3731
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
o jejku ale miały świeta.

a byłas u lekarza??
nawet tego nie komentuje trzeba byc niezle nienormalnym zeby cos takiego zrobic...w ogole sobie tego nie wyobrazam, na szczescie to nie ja je znalazlam bo ja jakbym zobaczyla krew to bym zemdlala na bank

Nie bylam u lekarza... w sumie nie wiem co mi sie stalo w ta noge, lekko zle sobie stanelam, nie boli mnie w kostce tylko pod spodem stopy w jednym miejscu... ale nie mam spuchniete ani nic wiec smaruje mascia konska i wygrzewam
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 17:43   #3732
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Przynam że kiedy po raz pierwszy spotkałam się z tego typu wierszykami byłam nimi zachwycona. Później jednak czytałam mnóstwo artykułów na ten temat i generalnie uważa się takie wierszyki za niestosowne. Tym bardziej że eksperci w tym temacie uważają, że tylko naprawdę najbliższej rodzinie wypada dac w prezencie pieniążki, dalsza rodzina oraz znajomi powinni dac prezent.
Ja nie umieściłam w swoich zaproszeniach takich wierszyków. Uważam że każdy da prezent na miarę swoich możiwości. A w sytuacji gdy wiem że np. mojej babci nie stac na żaden prezent wymusiłam na niej obietnicę że nic nam nie da, bo najlepszym prezentem dla nas będzie jej obecnośc.
Przyznam ze ja tez sie wahalam odnosnie tych tekstow,ale ostatecznie zadecydowalismy ze dodamy je do zaproszen,bo nie mieszkamy w Polsce i nie bedziemy mieli mozliwosci zabrac tych wszystkich prezentow.Wiem ze i tak wszyscy goscie sie nie zastosuja,ale tak naprawde w tym dniu chodzi o cos innego a nie o prezenty

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 18:16   #3733
zaaaabcia
Zakorzenienie

dzwonilam do nieg ..
po 2 sygnalach wlaczyla sie poczta zostawilam wiadomosc
za godzinke bede dzwonic jszcze raz ...

wlasnie jestem na jego stronie wyslalam mu 2 wiadomosc w piatek ...

i nie odp a pokazuje ze byl zalogowany w niedziele

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2009-04-14 o 18:39
Stary 2009-04-14, 18:36   #3734
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
a propos wieczoru panieńskiego... w maju ide na wesele koleżanki i już jestem po pierwszym spotkaniu w sprawie jej panieńskiego. Ona oczywiście o niczym kompletni nie wie, wszystko jest w tajemnicy... generalnie to mi się nie podoba to, co dziewczyny wymyśliły, ale się nie oddzywam, bo oni mają swoją paczkę znajomych, i podobno taka jest u nich tradycja, a ja jestem jej znajomą z uczelni, więc znamy się krócej...no ok. Dziewczyny wymyśliły coś na kształt podróży wstecz, gdzie przejada przez wszystkie ważniejsze momenty w życiu tejPM, jakies quizzy, przedstawienia, odgrywanie scenek... jak się komuś podoba takie w stylu amerykanskim przyjęcie to ok...ja wolałabym kameralnie, w gronie 5-6 osób iść do kina na komedię romatyczną, potem na piwko czy na disco i już...albo nawet posiedziec w domu, obejrzeć "Uciekającą Pannę młodą", wypić 3 butelki wina i objeśc się żelkami i galaretką zobaczymy , co moja świadkowa wymysli, ale mówilam jej już, że wolałabym, żeby było spokojnie, kameralnie, bez udziwnień...zobaczymy na pewno będe mieć wieczór panieński 3 tygodnie przed slubem, bo tydzien przed to dla mnie za późno, będą inne sprawy na głowie, a 2 tyg przed świadkowa nie może...to będzie 3
bardzo mi sie taki pomysl podoba dla mnie to lepsze niz jakas posiadowa w domku

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Szukam własnie fajnych tekstów do zaproszeń, apropo pieniędzy o znalazłam takie:

,,Gdy dostaniesz zaproszenie
przetrzep wszelkie swe kieszenie
schowki, szafy i szuflady
wszak nie jesteś bez ogłady
wiesz na pewno ile trzeba
kasy, by przychylić nieba
gościom na weselu hucznym,
by nasz uśmiech nie był sztucznym
poczuj się zobowiązany,
zastaw meble

i firany,
ale gościu nasz kochany
DAJ KOPERTKĘ Z PIENIĄŻKAMI! "

------------------------------
DROGI GOŚCIU WESELNIKU!!!
Jeśli w serca swego darze
prezent chcesz dać młodej parze
my podpowiedź małą mamy
do niej właśnie zachęcamy.
Pani Młoda i Pan Młody
dla gości i własnej wygody
proszą prezentów nie kupować
lecz pieniążkiem obdarować,
by na szczęście męża, żony
każdy był zadowolony.

--------------------------------

Drogi Gościu

Jeśli chcesz nam podarować
drobiazg mały w Dniu Tym Wielkim,
To nie kłopocz się szukaniem
lecz odpocznij przed hulaniem.
Twój pieniążek wraz z innymi
w jedną kieszeń dziś włożymy.
Po weselu zaś spokojnie domek sobie urządzimy.

A Wy będziecie umieszczać takie info? Większość wierszyków wydaje mi się taka prostacka. Moze macie jakieś lepsze?

I jeszcze jeden oryginalny apropo lotka

,,Drodzy Goście, Państwo Mili
Byście radość Nam sprawili
Mamy pomysł całkiem nowy
Naszym zdaniem odlotowy
Po co dźwigać bukieciki
Lżejsze będa kuponiki
Totolotka sami skreślcie
w Dniu Wesela nam przynieście
Któryś celnie trafic może
Gniazdo uwić Nam pomoże"
swietne wiersze

kurde ja juz w czwartek mam przymiarke sukni.. nie moge sie doczekac
Stary 2009-04-14, 18:55   #3735
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny zrobilam dziś wersje próbna mojej ślubnej bransoletki kolczyki pani z allegro mi robila na zamowienie a teraz dorobie sobie do nich sama bransoletke ta na zdjeciu to tylko proba z kryształkow akrylowych teraz policze dokladnie i kupie svarowskiego tak jak mam w kolczykach. Jak Wam się podoba?? Szkoda ze zdjecie mi troszke niewyrazne wychodza no ale trudno. Co myślicie o tym zestawie??
fajna bransoletka, będzie jeszcze ładniejsza jak zrobisz ją z tych "właściwych" koralików

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

biedulka do wesela się zagoi
a te dziewczyny to masakra, współczuje tym co je znalezli

Cytat:
dzwonilam do nieg ..
po 2 sygnalach wlaczyla sie poczta zostawilam wiadomosc
za godzinke bede dzwonic jszcze raz ...

wlasnie jestem na jego stronie wyslalam mu 2 wiadomosc w piatek ...

i nie odp a pokazuje ze byl zalogowany w niedziele
dobrze, że dzwoniłas bo facet sobie w kulki leci. A zapłaciłaś mu już?

No nic to idę dalej wiązać wstążki na zaproszeniach pochwalę się, że już prawie wszystkie zrobiłam
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 18:59   #3736
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BEAMI Pokaż wiadomość
Bardzo łaniutką zrobiłas tą bransoletkę i pasuje do tych kolczyków. Jak zrobisz z mniejszych kryształków to wydaje mi sie ze bedzie lepsza tak jak pisałas delikatniejsza. Myśle, że śmiało możesz wykonywac tą właściwą
Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
bransoletka przecudna!! nawet nie musisz prawdziwych swarovskich kupować! natomiast kolczyki mi się nie podobaja..nie wiem, takie nitki wiszące, nic specjalnego...tzn wydaje mi się, ze albo lancuszek jest za gruby, albo koraliczki sa za małe, bo kryształki gubią sie w całości.... ale to tylko moja opinia-ja na codzień noszę bardziej wyraziste kolczyki a bransoletke jak zrobilas? zdradzisz "przepis"?
Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Bransoletka bardzo ładna, sama siedzę i próbuję stworzyć swoją biżuterię. Ale te kolczyki tak mi się średnio podobają. Wydaje mi się, że kryształki są za małe i ten łańcuszek taki duży się wydaje
Ciesze się, że Wam sie podoba moja bransoletka bo to takie moje 1 biżuteryjne dzieło ech no a co do kolczyków to ja własnie takie chciałam zeby były cienkie i bardzo długie nie chce strojnych kolczyków bo w sukni bede miała szelke suknie mam z koronka ozdobiona brokatem było by tego juz za duzo dlatego kolczyki sa delikatne piszecie ze ten łancuszek jest gruby własnie na zdjeciach wydaje sie troszke grubszy niz w rzeczywistosci ja tez odniosłam takie wrazenie jak mi autorka przysłała ich zdjecie na maila tak to jakos wychodzi na fotkach bo kryształki nie wychodza tak ładnie na takich nieprofesjonalnych zdjeciach mało tego te kolczyki kupiłam za śmieszne pieniadze 16zł a dodam ze to srebro i swarowski wiec fuks A co do wzoru bransoletki to poszukiwalam długo jakiegos szablonu jak sie takie rzeczy plecie naparzyłam sie na rozne naszyjniki bransoletki i uplotłam sobie swoja własna jak poznałam zasade jak sie plecie takie rzeczy troche koralików i żyłki zapiecia do bransoletki i gotowe. Wiec teraz kupie kryształki i uplote ślubna za malutkie pieniadze a taka jaka bede chciała to jest w tym własnie najlepsze
Jak któraś z Was bedzie chciała to moge jej pozniej po pracy rozrysowac schemat jak sie plecie moja bransoletke.

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2009-04-14 o 19:01
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 19:07   #3737
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość
Wczoraj weterynarz nieuratowal mi psa mojego kochanego yorczka .Mam wyrzuty sumienia przeciez to mi wpadl pod kola .
Wiem co czujesz, ja też kiedyś przyczyniłam się do śmierci mojego kochanego zwierzaka... bardzo to przykre. Mam nadzieję, że dojdziesz szybko do siebie i pomyślisz o nowym piesku bo tylko zaopiekowanie się nowym zwierzaczkiem pozwala na szybkie wypełnienie tej pustki, która powstaje w serduszku po takim zdarzeniu

Cytat:
Dziewczyny zrobilam dziś wersje próbna mojej ślubnej bransoletki kolczyki pani z allegro mi robila na zamowienie a teraz dorobie sobie do nich sama bransoletke ta na zdjeciu to tylko proba z kryształkow akrylowych teraz policze dokladnie i kupie svarowskiego tak jak mam w kolczykach. Jak Wam się podoba?? Szkoda ze zdjecie mi troszke niewyrazne wychodza no ale trudno. Co myślicie o tym zestawie??
Bardzo ładnie wyszła Ci ta bransoletka. Ja bym tylko zmieniła trochę zapięcie bo jakoś tak dziwnie wygląda z boku.... no chyba, że tylko na fotce tak wyszło a na rączce wygląda ładnie. Ja bym zrobiła zapięcie na środku tak jak na tym nieudolnym obrazku, który zrobiłam na szybko w paincie Mam nadzieję, że będziesz wiedziała o co mi chodzi. Ale ogólnie to na prawdę fajnie wygląda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg k1.jpg (2,2 KB, 94 załadowań)

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 19:11   #3738
kasiaher
Wtajemniczenie

hej wam wszystkim
widzę że nikt nie zauwazył mojej nieobecności, no chyba że gdzieś nie doczytałam
chyba jednak się zdecyduje na zielone storczyki, ale bukiet cały czas ten sam, nad tą kolorystyką się tylko zastanawiam, aha ponieważ nie mam nic niebieskiego i pozyczonego moja przyszła szwagierka zaproponowała mi swoją podwiązkę
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 19:11   #3739
Yennka
Raczkowanie

GG do Yennka

Cytat:
Jak któraś z Was bedzie chciała to moge jej pozniej po pracy rozrysowac schemat jak sie plecie moja bransoletke.
To ja bardzo poproszę schemat bransoletki i opis tego, co będzie potrzebne -długość żyłki, ilość kryształków itp
A gdzie będziesz kupować kryształki?
Yennka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-14, 19:14   #3740
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
Wiem co czujesz, ja też kiedyś przyczyniłam się do śmierci mojego kochanego zwierzaka... bardzo to przykre. Mam nadzieję, że dojdziesz szybko do siebie i pomyślisz o nowym piesku bo tylko zaopiekowanie się nowym zwierzaczkiem pozwala na szybkie wypełnienie tej pustki, która powstaje w serduszku po takim zdarzeniu

Bardzo ładnie wyszła Ci ta bransoletka. Ja bym tylko zmieniła trochę zapięcie bo jakoś tak dziwnie wygląda z boku.... no chyba, że tylko na fotce tak wyszło a na rączce wygląda ładnie. Ja bym zrobiła zapięcie na środku tak jak na tym nieudolnym obrazku, który zrobiłam na szybko w paincie Mam nadzieję, że będziesz wiedziała o co mi chodzi. Ale ogólnie to na prawdę fajnie wygląda
No własnie w mojej tak koraliki schodza jak pokazałaś to na schemacie zapiecie wychodzi z 1 koralika tylko jak wrociłam teraz i zerknełam na to zdjecie to tam bransoletka jest podwinieta poprostu podwineła mi sie pod spód i dlatego dziwnie to wyglada widac tylko troszke federinga a łapaczki wychodzacej od koralika juz nie bo poprostu ta koncowka sie zawineła.

Zabcia a ty juz płacilas za te zaproszenia temu gosciowi??
Stary 2009-04-14, 19:16   #3741
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

dobrze, że dzwoniłas bo facet sobie w kulki leci. A zapłaciłaś mu już?

No nic to idę dalej wiązać wstążki na zaproszeniach pochwalę się, że już prawie wszystkie zrobiłam
no wlasnie zrobilam przelew na konto w czwartek ...

dzwonilam 2 raz .. odebrala jakas babka i mowi ze komputery w firmie im padly 2 dni przed swietami i ze dzisiaj mi odp na wszystkie moje wiadomosc i wysla rowniez te wzory .. mam nadzieje ze tak bedzie

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:

Zabcia a ty juz płacilas za te zaproszenia temu gosciowi??
tak

Olivia 2.07.2014
Stary 2009-04-14, 19:19   #3742
zlotko855
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny po Swietach
wlasnie nadrabiam i czytam Wasze posty.
chcialam Wam powiedziec, ze dzis bylismy u naszego ksiedza proboszcza (jestesmy z tej samej parafii) zglosic chec zawarcia zwiazku malzenskiego . uzgdnilismy sobie godzine i zarezerwowlismy ja . ksiadz nam powiedzial co mamy mu doniesc i co zalatwic.
niebawem zapiszemy sie na nauki przedmalzenskie takie weekendowe.
wy juz to wszystko macie za soba, a ja dopiero zaczynam zalatwianie. ale Wam fajnie

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 19:20   #3743
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yennka Pokaż wiadomość
To ja bardzo poproszę schemat bransoletki i opis tego, co będzie potrzebne -długość żyłki, ilość kryształków itp
A gdzie będziesz kupować kryształki?
Kryształki kupie na allegro a na reszte ci odpowiem wieczorkiem albo jutro bo zaraz mykam do pracy.
Stary 2009-04-14, 20:09   #3744
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Mam: Narzeczonego... ...suknię... salę...godzinę w Kościele...fotografa...ka merzystę...zespół...
Obecnie rozglądam się za zaproszeniami, tylko mam taki malusieńki problem, że potrzebuję kilka po angielsku i nie wiem czy każdy "oferujący" na np. allegro zaproszenia będzie mógł mi zrobić po angielsku (mam obcokrajowców-gości). I chciałabym żeby tak sama firma, w tym samym 'design'ie' zrobiła mi winietki i zawieszki.

A poza tym to chyba nic więcej. I nie wiem co dalej . Oooooo i chyba w przyszły wtorek, pierwsze spotkanie w poradni .

Witaj monigac tez mam slub za 5 m-cy (troche ponad), z przygotowan to chyba tez tyle co u Ciebie (u Ksiedza bylismy dzisiaj), hmm tyle, ze sukienki nie mam, ale bylam juz na pierszych "zwiadach" , a zaproszenia, ktore wybralismy sa bardzo drogie (7 zl/szt), dlatego robimy je sami. zapewne wyjdzie taniej
kiedy dokladnie masz slub, bo nie wiem, chyba gdzies przeoczylam

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Dziewczyny nie wyrazicie żadnej opini na temat mojej bizuterii ?? Dodam jeszcze ze teraz bransoletka jest z kryształkow 6mm i 8mm a ślubna zrobie z 4mm i 6mm bedzie delikatniejsza
Bardzo ladna zrobilas ta bransoletka, ale tez uwazam, zeby te krysztalki byly mniejsze, a tak to komplet lux

Stary 2009-04-14, 20:25   #3745
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny po Swietach
wlasnie nadrabiam i czytam Wasze posty.
chcialam Wam powiedziec, ze dzis bylismy u naszego ksiedza proboszcza (jestesmy z tej samej parafii) zglosic chec zawarcia zwiazku malzenskiego . uzgdnilismy sobie godzine i zarezerwowlismy ja . ksiadz nam powiedzial co mamy mu doniesc i co zalatwic.
niebawem zapiszemy sie na nauki przedmalzenskie takie weekendowe.
wy juz to wszystko macie za soba, a ja dopiero zaczynam zalatwianie. ale Wam fajnie
Ja mam ślub za 2.5 miesiąca i dopiero w tym tyg. pójdziemy spisać protokół, a nauki przedmłażeńskie zaczniemy chyba w maju tak nam ksiądz coś mówił i będą to 4 niedziele pod rząd.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 20:30   #3746
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiłam taki wyplom dla mojego świadka ale tylko jeden mieli taki i narazie dla jednego świadka mam.

A ja mam dwóch panów swiadków
mój brat i TZ brat.

Byłyście na ślubie gdzie było dwóch panów świadnami? może tak być?
moim zdanie jak najbardziej może tak być. My na początku mieliśmy mieć dwie świadkowe, bo tz nie wiedział kogo wziąć, ale stanęło na tym, że weźmie kuzyna

Cytat:
no wlasnie zrobilam przelew na konto w czwartek ...

dzwonilam 2 raz .. odebrala jakas babka i mowi ze komputery w firmie im padly 2 dni przed swietami i ze dzisiaj mi odp na wszystkie moje wiadomosc i wysla rowniez te wzory .. mam nadzieje ze tak bedzie

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

tak
spokojnie, nie denerwuj się, na pewno o tobie nie zapomnieli. Ja jestem po tej drugiej stronie i tez nieraz się dziwię czego ludzie się tak gorączkują. Jeśli sprzedawca ma dużo komentarzy to na pewno cię nie oszuka.

Mam wreszcie fryzjerkę Uczesze mnie w koka, i moją mamę, teściową i przyszłą bratowa. Na którą się umawiacie do fryzjera? Bo ja gdzieś na 10 już będę mieć fryzjerkę, a ślub dopiero na 16. Wiem, że to szybko, ale fryzjerka chce trochę z weekendu skożystać

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 20:45   #3747
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Ja mam ślub za 2.5 miesiąca i dopiero w tym tyg. pójdziemy spisać protokół, a nauki przedmłażeńskie zaczniemy chyba w maju tak nam ksiądz coś mówił i będą to 4 niedziele pod rząd.
my protokol bedziemy spisywac, z tego co zrozumialam dzis u ksiedza, wtedy jak dostarczymy wszytskie papierki, czyli max. 3 miesiace przed slubem = dooopiero jakos lipcu.
my nauki chcemy zrobic w 1 weekend. a jak 4 niedziele pod rzad, to jak dlugo one trwaja jednorazowo, bo wiem, ze te weekendowy caly dzien

Stary 2009-04-14, 20:57   #3748
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
my protokol bedziemy spisywac, z tego co zrozumialam dzis u ksiedza, wtedy jak dostarczymy wszytskie papierki, czyli max. 3 miesiace przed slubem = dooopiero jakos lipcu.
my nauki chcemy zrobic w 1 weekend. a jak 4 niedziele pod rzad, to jak dlugo one trwaja jednorazowo, bo wiem, ze te weekendowy caly dzien
Z tego co mówił nam ksiądz to są to 2 godz. każdej niedzieli, ale nie wiem może i dłużej jak pójdziemy spisać protokół to się wszystkiego dokładnie dowiem.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 21:05   #3749
azzis
Zakorzenienie

agnes208 jeśli bużiteria będzie wykonana ze Swarków, to będzie piękna
Bransoletka koniecznie z mniejszych kryształków (może spróbuj jednakowej wielkości?). Koniecznie inne zapięcie, na środku bransoletki.
Kolczyki nie podobają mi się. Takie nijakie. Za małe kryształki w stosuknu do oczek, i może spróbuj dać jakiś większy 'akcent' dać, w sensie na końcu jakiś większy element, kryształek?

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
hej wam wszystkim
widzę że nikt nie zauwazył mojej nieobecności, no chyba że gdzieś nie doczytałam
chyba jednak się zdecyduje na zielone storczyki, ale bukiet cały czas ten sam, nad tą kolorystyką się tylko zastanawiam, aha ponieważ nie mam nic niebieskiego i pozyczonego moja przyszła szwagierka zaproponowała mi swoją podwiązkę
Wiesz kasiuher, jest nas tu tyle, że ja np. nie nadążam kto jest, a kogo nie ma
I jak mnie nie ma, to też nikt tego nie widzi, więc nie martw się

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 21:43   #3750
BEAMI
Raczkowanie

Cześc dziewczynki ja własnie jestem teraz na etapie szukania zaproszeń mimo ze mam jeszcze 6 miesięcy do ślubu. Nieche tego zostawiac na ostanią chwile bo jak dobrze by poszło to bym sie chciała bronic prace magisterską w wakację, choc cieżko mi idzie jej kończenie. Jak byście mi mogły doradzic w wyborze zaproszeń będe bardzo wdzięczna bo nie moge się zdecydowac

http://www.allegro.pl/item609665332_...nalizacja.html
http://www.allegro.pl/item604426567_...ekodzielo.html
http://www.allegro.pl/item606147151_...proszenia.html
http://www.allegro.pl/item605242947_..._filigran.html
BEAMI jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości