![]() |
#1861 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)
ok. zrobie sobie zdjątko w suknience na 2 dzień
![]() ![]() ![]() ![]()
#1862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to czekamy z niecierpliwością ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Zakorzenienie
|
Troche spóźnione ale juz wklejam zdjęcia bucików.
Ogólnie jestem z nich zadowolona. Są troche sztywne ale musze jet troche porozchodzić. Oceńcie same jak wygladaja "na zywo" ![]() gabza - chwal sie sukieneczką ! Ja też juz mam sukienke na poprawiny, w sumie już w zezlym roku kupiona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Raczkowanie
|
Katunia - świetne buciki!! To skóra czy eko-skóra? Na pewno, jak je rozchodzisz, będą jak pantofelki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ps. Katunia śliczne buciki ![]() Jak będę w domku, to popstrykam zdjęcia i wystawie ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez gabza21 Czas edycji: 2009-04-10 o 09:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gabza - śliczna sukieneczka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wlasnie znalazlam minus mojego obuwia - podeszwa jest ze skory takiej bialawej i mam nadzieje, ze w drodze do kosciola mi sie nie ubrudzi zbyt... bo to potem dziwwnie wyglada jak panna mloda kleczy z brudnymi podeszwami :/
![]() |
#1868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1869 |
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny
![]() Nam zostało 5 miesięcy. Załatwione: auto, DJ, kościół, sala + ciasta + tort, video, suknia wybrana i zadatkowana. Głęboko w lesie: nauki, obrączki (chociaż już wybrane, ale wiem, że czeka się krótko), autokar, garnitur, kwiaty, wódka, makijaż, fryzjer, kosmetyczka, muzyka do kościoła. Pewnie i tak o czymś zapomnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Rozeznanie
|
Gabza 21
Suknia b. ładna Katunia Butki b. ładne LaySith Można wziąć takie chusteczki do butów (kiwi) i przed wyjściem z autka (albo w kościele w zachrystii) wypucować spody butków. Strobiluska Ja akurat chcę, żeby za mną nikt nie siedział, mnie się to nie podoba, świadkowie niech sobie siedzą w pierwszej ławce. Szajajaba Ślubu w Będzinie nie biorę, ale byłam tam w zeszłym roku na ślubie i weselu. A ja dziś załatwiłam cista +tort. Super babka z tej cukierni. Jeszcze nam na odchodne dała całe pudło ptysi, pudełko ciasteczek i babkę piaskową. ![]() ![]() Wszystko mi zrobi jak chcę, tort, te ciasteczka z tych foremek i te ciastka do kawy co kiedyś wklejałam zdjęcie. Chlebek na powtanie też mi zrobią w podkowę. Zamówiliśmy też paczki dla gości i babka te pudełka z gołąbkami akurat ma (jest w cenie paczek), wiec już zaś 60zł w kieszeni (mogę za to kupić inną pierdołkę). Kupiłam kilka dekoracji na klatkę, ale jeszcze pojadę po świętach, jak się zaczną komunijne ozdoby (z nich można dużo rzeczy wykorzystać na ślub). Muszę jeszcze kilka rzeczy kupic (coś do domu i na zewnątrz). W Cieszynie w sklepie Camea maja mnóstwo ciekawych art. dekoracyjnych. Z takich pierdołek to kupiłam jeszcze 4 małe koszyczki na ryż. Były po 3 zł na targu . Chciałam jeszcze kupić na płatki róż, ale nie mieli 6 takich samych. Zobaczę jeszcze jutro na innym targu, są po 5 zł (a koszyczki co mają w nazwie "ślubne" i są w ślubnych sklepach to od 15zł wzwyż, normalnie szok!!!!) No i znalazłam fajny sklep z garniturami, szyją na miarę i nawet wg projektu klienta. Ceny też przyzwoite (przynajmniej nie zostawimy fortuny za gan=garnitur jak w New Men). Musimy kiedyś pojechać do pracowni i tam się dogadać co i jak. Jak ktoś jest z okolic to to jest Summer Cha z Wodzisławia.
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-04-10 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Zakorzenienie
|
kitek - to fajnie że udało sie wam wszystko sprawnie załatwić. Dobrze że są ludzi z którymi da się dobrze dogadac, bo nie zawsze sie na takich trafia ! Chlebek bardzo oryginalny, podoba mi sie z ksztalcie podkowy
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1872 |
Rozeznanie
|
Ta pani z cukierni to wyjątek, prócz kamerzysty i babki z salonu sukien. Takie podejście to domena ludzi, którzy dopiero zaczynają na rynku ślubnym, albo są na nim dopiero od 2-3 lat. Są otwarci na nowinki i nie policzą nie wiadomo ile kasy za indywidualny projekt.Niestety, przeważnie natrafiam na ludzi z którymi jest się ciężko dogadać.
![]()
#1873 |
Zakorzenienie
|
Kobitki kochane
zdrowych przede wszystkim spokojnych świąt, oby zdrowie dopisało i jajeczko smakowało, by szyneczka nie tuczyła, atmosfera była miła, a zajączek uśmiechnięty, przyniósł wreszcie te prezenty. ps. do mnie już przyszedł ![]()
![]() |
#1874 |
Zakorzenienie
|
ja też życzę wesołych, pogodnych świąt, żeby brzuszki nie bolały po jedzeniu, i żebyście się nie przeziębiły po poniedziałkowych "opadach"
![]() kitek, doczyścić bedzie cieżko bo ta skóra na podeszwie jest przyklejona, tak że na zewnątrz [znaczy od strony stykającej sie z podłożem] jest ta strona niewyprawiona [niesliska] :/
#1875 |
Rozeznanie
|
LadySith
To wpadł mi do głowy jeszcze jeden pomysł - niech Twój narzeczony niesie Cię na rękach z domu do autka i z autka do bramy kościoła ![]() ![]()
![]() |
#1876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1877 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() chociaz dalej niewiem ile kawalkow na osobe zamowic nie mowiac juz ile wsadzic kawalkow do paczek , bo u mnie pakuja w taki weselny papier wiec mozna zrobic jakiej wielkosci sie chce chyba ze kupia plastikowe pudeleczka ale za bardzo mi nie podchodza wole ladne pakuneczki , ogolnie to przez zmeczeni poremontowo sprzataniowe nic mi sie nie chce zalatwiac ale mam w planach w kweitniu zalatwic obraczki zaproszenia i garnitur, bo zaproszenia nieglugo trzeba zaczac wysylac szczegolnie tym ktorzy musza miec hotel zamowiony..ehhh cos mam kiepskie dni jesli chocdzi o zapal do pracy.. ![]() aha a mam takie pytanie bo wpadl mi do glowy takie pomysl..bo oboje z TZ jestesmy informatykami i tak sobie pomyslalam o takiej figurce smiesznej na tort z nawiazaniem do tego wlasnie widzialam juz takie tematyczne, i tak sobie mysle bo nie potrafie ocenic czy to nie glupie zeby byla figurka taka ze przy komputerku siedze mezowi na kolankach i on niby mnie caluje a zerka na ekran ukradkiem - i prosze szczerze Edytowane przez moniqa84 Czas edycji: 2009-04-11 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a znalazlas taką gotowa czy chcesz zlecić dopiero własny projekt?
![]() |
#1879 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny przeszukuje forum ale niestety nic nie mogę znaleść
![]() ![]()
![]() |
#1880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajniutko ja tez mojemu zaproponowałam jakas śmieszną wesołą figurkę uciekająca pannę młodą lub pana młodego i bardzo mu sie ten pomysł spodobał bedzie tak trochę z jajem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie pamietam ktora dzieczywna ale wiem ze byl link do stronki gdzie wlasnie takie figurki mozna zamawiac musze donich napisac co i ile (nobo wiadomo nie chce tez majatku stracic bo znowu bez przesady to tylko figurka na tort) ale chcialam wlasnie zrobic mojemu taka niespodzianke ta figurka a pozatym to sama niewiem za co sie zabrac jakos na nic nie moge sie zdecydowac co jak ma wygladac itp.. chyba za bardzo mi zalezy a i tak wiadomo nigdy idealnie nie bedzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie po świętach znowu się odechciewa organizacji ślubu-jak się nasłuchałam opowieści o innych ślubach-że to było złe, to do bani a o czym innym już lepiej nie pamiętać. Jak mam wydać połowę kwoty nowego samochodu i tyle serca włożone w przygotowania-i tak wysłuchiwać-to echhh ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Rozeznanie
|
Nie. To cukiernia Tysia z Bestwiny. Oni nie mają jeszcze stronki internetowej.
#1884 | ||||
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() No ja myślę ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11833739]Hej dziewczyny ![]() Nam zostało 5 miesięcy. Załatwione: auto, DJ, kościół, sala + ciasta + tort, video, suknia wybrana i zadatkowana. Głęboko w lesie: nauki, obrączki (chociaż już wybrane, ale wiem, że czeka się krótko), autokar, garnitur, kwiaty, wódka, makijaż, fryzjer, kosmetyczka, muzyka do kościoła. Pewnie i tak o czymś zapomnę ![]() Cześć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A chlebek w podkowę to pierwsze widzę ![]() A ja nie chcę, aby mnie sypali ryżem, wolę grosiki, albo te ostatnio modne płatki róż, ale to bym wzięła w kwiaciarni żywe, bo te sztuczne jakoś mi nie leżą ![]() Cytat:
![]() Co do figurek, to świetna sprawa. Ja też bym chciała taką na zamówienie, tylko obawiam się czy do mojego stojaka pod tort pasuje jakakolwiek figurka ![]() Cytat:
![]() |
#1885 |
Zakorzenienie
|
jak to słońce toż to tradycja taka ze pare młodą chlebem i solą no i wodeczką się wita
u znajomych na weselu pani młoda myslała ze to zwykła woda bedzie i tak sobie przechyliła do dna az ją zatkało ![]() ah i musze się pochwalić ![]() ![]()
![]() |
#1886 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1887 |
Zakorzenienie
|
nie nie nie szampan to potem dopiero po sto lat i toaście bynajmniej na wszystkich mi znajomych weselach i na moim tz tak własnie bedzie
![]()
![]() |
#1888 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do figurki to mi jest już obojętna, babka miała pełno do wyboru. Nie będę kupowała, bo te co mi się podobają to są za ponad 100zł. Ja jeszcze nie wiem, czy będziemy mogli sypać ryżem (niektórzy księża się nie zgadzają), więc będą płatki róż, ale też żywe. Te sztuczne też mi się nie podobają.Żywe trzeba zamawiać około 2 tygodni przed ślubem. A ryżem goście mogą sypac np. jak wjedziemy na dziedzienic zamku. Już byłam na takim weselu, ale wtedy jak młodzi podjechali bryczką to goścei sypali płatkami. Na pewno nie chcę grosików. Nie wyobrażam sobie tego tipsami zbierac poza tym jie uśmiecha mi się też zbierac pieniążków przez pół godziny. No ale gościom zabronoic sypac grosikami nei mogę, więc jak ktoś się wyrwie to, niestety, trtza to będzie pozbierac. Powitanie chlebem, solą i wódeczką (w naszym wypadku wodą) - to jest na każdym weselu, na którym byłam. A szamapnem to jest toast potem, po witaniu chlebem i solą.
![]() |
#1889 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do figurki, to ja się zastanawiam, czy nie wystarczą marcepanowe wykończenia i kwiaty na torcie, żeby nie przedobrzyć? Tylko nie wie, czy kwiaty żywe czy marcepanowe, bo u nas w cukierni to robią takie cuda, że aż szkoda jeść tych kwiatków ![]() Co do sypania to oczywiście płatki róż jak najbardziej żywe ![]() ![]() ![]() Grosiki są fajne, ale tak symbolicznie, bo rzeczywiście sypanie ich w ogromnej ilości strasznie przedłuża ceremonię, a PM i tak wszystkiego nie wyzbiera, bo wiem jak przechodzimy z TŻ przez kościół to nieraz leżą w trawie i się błyszczą ![]() Co do ryżu to u nas są płytki i ten ryż wchodzi w przestrzenie między tymi płytkami chodnikowymi, a jak zacznie padać to on pęcznieje i robi się taka biała fuga z ryżu, jakby normalnie ktoś pomalował, a o wydostaniu tego stamtąd nie ma mowy, dlatego u nas farorz i kościelny gonią za to, do tego stopnia, że mówią 100 razy, że bez ryżu, a już był przypadek, że ojcec pana młodego powiedział, że co mi tam będą gadać, bo ja to taki i taki jestem obsadzony w tym a nie w tamtym zarządzie, i kim to ja nie jestem i sobie będę sypał czym chcę i ilę chcę. Pech chciał, że mżyło wtedy i jak jest sucho to ryż wywieje, ale jak mokro to ten numer u nas nie przechodzi i po wyjściu PM z kościoła ten ojciec który stwierdził, że będzie sypał czym chce i ile chce, to kościelny wręczył mu miotłę i zamiatał ten ryż. Musiało chyba być mu głupio, że on co to on nie jest i z miotłą lata ![]() ![]()
![]() |
#1890 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Chciałabym do was dołączyć, tyle tylko, ze ja ślub biore tylko cywilny (30 maja) i mam nadzieje, ze któraś z Was będzie mogła mi pomóc... ![]() Między innymi chcialam się zapytać: *czy do cywilnego tez powinnam mieć bukiet?? *jaki byście mi poleciły strój (sukienka czy spódnica z jakąś bluzką)?? Dodam, ze będe musiala kupić ją dopiero gdzieś z tydzien, dwa przed ślubem, ponieważ nie wiem jakiej wielkości będe miala wtedy brzuszek.. ![]() ![]() błagam pomóżcie mi!!!! ![]() Z góry dziękuje wam ![]() Aaaaa i jestem z dolnego śląska?? Czy któraś z was też?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.