![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
Cytat:
![]() tylko teraz nie wiem co z zabezpieczeniem... moze zadzwon do swojego gina? uzyj wyszukiwarki bo jest o tym cały watek i poczytaj.
![]() |
#962 |
Przyczajenie
|
troszke czegos tu nie rozumiem jak mierzyc mam temperature i obserwowac sluz jeszcze tego nigdy nie robiłammam brac sluz na palec i patrzec jak wyglada tak? czy jest gęsty a kiedy będe wiedziała po tym ze mam dni płodne jaki ma byc sluz??????????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#964 |
Zadomowienie
|
[quote=Marwari;11883779]nie wiedzialam, wiec w takim razie oczywiscie bierz tak jak lekarz kazal
![]() tylko teraz nie wiem co z zabezpieczeniem... moze zadzwon do swojego gina? Dziekuje pieknie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#965 |
Przyczajenie
|
bo czekam na odpowiedz!!!!!!!! ale nie od ciebie!!!!!!!!!!!!1
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
grzeczniej troche...
#967 |
Przyczajenie
|
jak mi się będzie chciało !!!!!!!!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Raczkowanie
|
Chcę się z Wami podzielić moimi uwagami na temat Microgynon, szczególnie dla tych z Was, które zamierzają zaprzyjaźnić się z tymi pigułkami (sama panikowałam i chciałam jak najwięcej się dowiedzieć o tym przed zaczęciem)
Otóż, zaczęłam je brać w październiku, a wnioski to: - przez pierwsze 3 miesiące spadki nastrojów ( a może to była jesienna handra, ciężko odróżnić) ale bez tragedii. -w tym samym czasie kompletny spadek libido do zera jak i nie możność osiągnięcia orgazmu - pierwsze 4 miesiące problemy z cerą, zawsze minimum 2 duże pryszcze na twarzy (takie czerwone i bolące) - po tym czasie cera idealna, ani jednej krostki ani pryszcza - libido wróciło do normy - BRAK wzmożonego apetytu, nie przybieram na wadze - spadek wagi i wyostrzenie rysów twarzy. i najważniejsze: - mogę cieszyć się seksem z moim tż'tem bez martwienia się o zajście w ciąże ![]() POLECAM BYCIE CIERPLIWĄ i odczekanie kilku miesięcy aż organizm się przyzwyczai do dawki hormonów. Napewno lepsze to niż częste eksperymentowanie z nowymi pigułkami |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Przyczajenie
|
Cos mi sie totalnie porabalo w glowie..
Zamiast tabletki na cisnienie wzielam wlasnie "yasminelle", ktora powinnam polknac o 19:00. To jest 3 tydzien... No ale przeszlo 7h za wczesnie.. Wszystko "gra" czy raczej pomyslec o dodatkowym zabezpieczniu? Ehh. nadgorliwosc gorsza od faszyzmu ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Wtajemniczenie
|
Wszystko gra
![]()
![]() |
#972 |
Przyczajenie
|
dziekuje Ci bardzo
![]() tak myslalam, ale nie mialam 100% pewnosci. |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zadomowienie
|
hmm czy ktoras z was uzywala moze prezerwatyw nielateksowych, nie alergicznych, sa cholernie drogie, ale czy dzialaja?
mam uczulenie na zwykle lateksowe i przyjemnosc z kochania jest niestety mala przez to pieczenie :/ a co do pigolek narazie nie zamierzam brac
#974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#976 |
Przyczajenie
|
Witam,
wiem, że w tym temacie jest wiele wątków odnośnie przerywania aktykoncepcji jednak w większości przypadków rezygnujecie z niej po dłuższym czasie, bądz po krótkim zmieniając tabletki na inne natomiast mi przydarzyła się inna, przykra historia. Byłam ze swoim chłopakiem 3 lata i zdecydowaliśmy się, że zaczne stosować antykoncepcje w postaci tabletek po raz pierwszy w życiu. Po 2,5 tyg brania tabletek mój chłopak definitywnie zakończył naszą "znajomość". Nie wspominam już o swoim rozżaleniu i stanie psychicznym jednak chciałabym się dowiedzieć czy mogę tak poprostu przestać brać te tabletki? Tzn. oczywiscie w ulotce napisane jest że można przestać brać w każdej chwili gdy coś się dzieje. A gdy nic się nie dzieje i dopiero zaczełam całą zabawę? lepiej wziąć do końca cały blister czy przerwać jak najszybciej? z bólm serca przyznaje, że wiem, że już nie są mi one potrzebne... co teraz? z góry dziękuję za poradę |
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
ja też, zwłaszcza, że jesteś już przy końcówce
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Przyczajenie
|
nie możesz kontynuować ich brania? będziesz miała regularne miesiączki, zmniejszone bóle brzucha itp...a skąd wiesz, że w twoim życiu się ktoś nie pojawi? nie mówię, że od razu masz mu wskakiwać do łóżka, jednak branie tabletek to nie metoda antykoncepcyjna jak np prezerwatywy. używasz - zużywasz - zapominasz. zdecydowałaś się na tabletki, zrobiłaś badania, więc może zastanów się nad kontynuacją ich zażywania. to nie witaminki , żeby zażywać je kiedy ma się na to ochotę czy nadchodzi taka ''potrzeba"
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Przyczajenie
|
czy ginekolog moze nie chciec przepisywac tabletek antykoncepcyjnych bo ona ' nikomu i nigdy nie przepisze tabletek antykoncepcyjnych' ??!!!!
powiem szczerze ze po raz pierwszy poszlam po tabletki i po raz pierwszy do tej lekarki i zostalam wrecz wygoniona z gabinetu i potraktowana jak nienormalna ze w ogole przychodze z takim zamiarem oO gdy tylko powiedzialam o tabletkach doktor spytala 'czy jest pani na cos chora' a po odpowiedzi ze nie uslyszlaam 'to nie przepiszę pani zadnych tabletek' żenujące |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Przyczajenie
|
Witam Was ja biorę novynette od 3 lat i nie miałam żadnych problemów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() A ja mam pytanie... tabletki chronią nas przed ciążą itd. Ale często sa tez przepisywane ze względu na bolesną miesiączkę . Czy w związku z tym każde tabletki działają tak samo czy może np. tabletka o nazwie X działa na zapobieganie ciązy ale nie zmniejsza bólu, a znowu tabletka o nazwie Y działa i na zapobieganie ciązy i zmniejsza ból? Czy wszystkie działaja tak smao,ale są przepisywane różnie ze względu,że np. ktoś chce tańsze a ktoś droższe?
#985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Wtajemniczenie
|
_Emi_ - dziękuję za odpowiedź
![]()
#987 |
Przyczajenie
|
Ja ma pytanie z innej beczki.
Czy każda prezerwatywa zawiera środek plmnikobójczy? (chodzi mi głównie o Durex extra safe) Na opakowaniu napisane jest tylko ze zawiera środek nawilżający, ale czy plemnikobójczy? Jeżli tak to czy jest on nasaczony wewnatrz jak i na zewnątrz? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobacz sobie na stronie durexa - tam są wszystkie ich prezerwatywy dokładnie opisane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez mi sie wydaje ze nie ma durexow ze srodkiem plemnikobojczym ![]()
![]() |
#990 |
BAN stały
|
Dot.: od kiedy brac tabletki antykoncepcyjne
A ja mam pytanie bo własnie w srode ide do gina po tabletki ( pierwszy raz w życiu bede je stosowac) a pierwszy dzien okresu mam ok 15 czy juz od pierwszej tabletki jestem zabezpieczona czy jest jakis okres brania ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.