|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
ja jutro odbieram wyniki, ciekawe jak mi wyjdzie ...wiem, że na czczo miałam 75
|
|
#3722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
Cytat:
.Ja miałam swój dzisiaj odebrac i jakoś mi nie po drodze było .
|
|
|
#3723 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() i mam tam siedziec bez jedzenia dwie godziny?? ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Uciekam spać, do jutra
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj pierwszy raz tak bardzo widocznie brzuch mi "falował" uwypuklał się tam gdzie mała boxnęła, bo przedtem to ja czułam gdzie mała kopie i pewnie oczyma wyobraźni widziałam i Mężowi wmawiałam że ślepy ![]() A dzis ewidentnie dyskoteka na całego pod skórą
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3726 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje Mamusie
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jest obraz jak wygląda sytuacja po godzinie i jak spadł poziom po dwóch ![]() Ach ta służba zdrowia... Ja to już wiem że Małą w swojej przychodni nie będę leczyć nawet jeśli będzie to najzwyklejszy katar... to co się tam dzieję, to istna tragedia. Budynek nowy, przychodnia niemalże exluzywna, ale lekarze od siedmi boleści. Sytuacji od groma w rodzinie i po sąsiadach, długo by opowiadać co wywijają... I tak sobie myślę że kiedyś doktorem zostawali naprawdę ci najzdolniejsi i najinteligentniejsi, a teraz ...zapłaci się za egzamin, ma się jakieś konszachty i tytuł doktora gotowy.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3728 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale mnie zdolowalyscie
![]() to jest niewykonalne
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
nic tu po mnie
nie ma żadnej dyskusji dobranoc dziewczynki
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Co pijemy? Kawę, kakao czy herbatkę? Wredna Afrodyto - gratuluję chłopaka U nas leci 25 tydzień a w poniedziałek wybieram się do gin. Może się dowiem w końcu kto tam we mnie siedzi ![]() W ramach poprawy humoru 3 sukienki kupione na allegro 3 kolejne obserwuję Nie wiem jak będę wyglądać po ciąży więc kupuję sukienki w rozmiarach 38-42 (mój wyjściowy rozmiar to 38)
Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-04-15 o 06:55 |
|
|
|
#3731 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziś będę miała wyniki po wypiciu 50g glukozy i zobaczę czy będę musiała powtarzać z 75g ...mam nadzieję, że nie. Cytat:
![]() frida pochwal się swoimi sukienkami
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
Cytat:
koniecznie pochwal sie sukienkami!!! Wiesz ze bez zdjecia się nie liczy ![]() A tak wogóle to co ty robiłas o 5,30 na nogach??? i to jeszcze przed kompem?
|
|
|
|
|
#3733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie Brzuchatki
Cytat:
Cytat:
.Mam nadzieję, że w poniedziałek dzidź nie będzie wstydzioszkim .
|
|
|
#3734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3735 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czesc grubaski
Cytat:
a ja mam dzis ochote na jakies male zakupki szkoda, ze kasy brak ale chyba przejade sie do pepco
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
32 sztuki mamy Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) --------------------------- t.p. 01.07.09 - Zuzia megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ------------------------------- t.p. 01.07.09 - Amelka aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------------------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek / Michaś Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------------------- t.p. 03.07.09 - Kubuś marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------------------- t.p. 04.07.09 - Martynka annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ------------------------------ t.p. 08.07.09 - Bianka ainka11111 (???, ?? l, ...) --------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------------------------------ t.p. 12.07.09 - Amelka Truheart (Ola, 27l, Łódź) ------------------------------------------ t.p. 13.07.09 - Adaś jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) ----------------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ------------------------------------ t.p. 18.07.09 - Marcel Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - ??? lub ??? Finka09 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ??? magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) -------------------------------- t.p. 22.07.09 - Maciek bibi23 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ??? katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 24.07.09 - Filip majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka mariolasl (Mariola, 34l, UK) --------------------------------------- t.p. 26.07.09 - Antonio mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - ??? Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ----------------------------------- t.p. 27.07.09 - Nataniel Wojtusia (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 27.07.09 - Oliwia kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Emilia nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ??? |
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
24 sztuki mamy czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert frida110 (Aśka, ?? l, ...) ---------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ??? Miramej (Jola, 32l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - ??? anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja lub Filip Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------------------- t.p. 04.08.09 - Liliana / Maja lub Leo / Max czarnolaska(???, ?? l, ???) ---------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ??? ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ??? kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - ??? UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ??? AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria lub Alex Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ----------------------------------------- t.p. 17.08.09 - ??? IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ??? Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ??? WrednaAfrodyta (???, 20l, ...) ------------------------------- t.p. 25.08.09 - Arkadiusz marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Antonina Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 27.08.09 - Łucja lub ??? Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ??? cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------------------------- t.p. 28.08.09 - Dawid aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon ![]() Kto w nas mieszka ??? Chłopcy 24 : 16 Dziewczynki------------------------------------------------------------------------------- gooha3 [*]
mountain [*] serafia11 [*] agagmm23 [*] Malga19 [*] [*] |
|
|
|
#3738 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zeby dla noworodka do spania to u mnie odpada!! Cytat:
nie daj sie!!!! Cytat:
i to jest dla mnie argument zeby zmienic jeszcze lekarza!!!!! no bo jak mozesz chodzic do niego na wizyte skoro mu nie ufasz??? Cytat:
Witam mamuski ja juz po sniadanku.........bylam wczoraj u mojej babci w odwiedziny, kurcze kiepsko z nia bo coraz gorzej ma z chodzeniem a mieszka na 4 pietrze bez windy!! babcia mieszka ze swoja najmlodsza corka......i ta moja dla mnie ciocia chce zmienic mieszkanie ze wzledu na babcie......zeby nie musiala tyle po schodach ..... Babcia opowiadala mi jakies stare przesady, ze powinno sie kupic jakis ciuszek dla dziecka, bo wtedy niby maluszek to czuje i sie cieszy w brzuszku......
|
|
#3739 |
|
Ola-Unhola
|
Dzieńdoberek
![]() Oj ja dzisiaj jakaś nie dospana ![]() WrednaAfrodyto, gratuluję zdrowego synka ![]() Frida, pochwal się zakupami - taki już u nas zwyczaj ![]() Adaikaka, co do łóżeczka nie brałam nigdy pod uwagę takiego do spania na co dzień, owszem zakupię kojec (w tym stylu) ale tylko do zabawy i wyjazdy. Nawet jeżeli jest mozliwośc włożenia zwykłego materaca. Łóżeczko, to łóżeczko - porządne, solidne i stabilne ![]() Bardzo ładny brzusio w pracy z Toba bywa ![]() Miramej, cieszę się, że przyczyniłam się choc troszkę do podjęcia decyzji ![]() Miniusia, współczuję lekarza, ja bym zmieniła Ja też muszę sie wybrac na glukozę z obciążeniem, ale w LuxMedzie teraz jej nie wykonują - taką inf. podał Pan przez tel - mam dzwonic i się dowiadywac. To już szybciej będzie jak do Centrum Damiana pojadę ![]() Wczoraj jakiś cud nastapił, bo za 2 razem dodzwoniłam się do US...Cały tydzień nic, a wczoraj proszę To dzięki Wam Pit poprawnie wypełniony, czeka na podpis księgowej do wypłaty. W piatek idę na 2d/3d/4d juz nie mogę sie doczekac, ale też stresuję się... Idę po bawarkę
|
#3740 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po przerwie świątecznej
Ja dzisiaj na nogach od 2, tak, tak od 2 Do wczoraj, od ostatniej wizyty przybyło mi tatam 1,5kg. Jejku żeby zawsze tak było...Ważne, że dzidzia rośnie /765g/, ale niestety cały czas widać te wstrętne pielektazje Ginka powiedziała, że nic mam się nie martwić, zobaczymy 12 maja, bo przed wizytą u niej mam usg u tego dr co połówkowe, więc staram się nie martwić. Na 200% noszę chłopania, bo widziała wczoraj siusiaka i jajeczka w całej okazałości. Nawet ginka się zachwycała nad wielkością No a mój małż skomantował, że to po tatusiu, ha dowcipniś się znalazł ![]() Cieszę się, że u Was wszystko dobrze i zdrowo rośniecie Jutro jedziemy do hurtowni dziecięcej i mam nadzieję, że cosik zakupimy, chyba, że hurtownia okaże się do Ps. Gratulacje dla Afrodytki za kolejnego zdrowego kandydata do naszej drużyny piłkarskiej i dla Jusali - z okazji ślubu
|
|
#3741 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
zawsze rano jak maly wstawal wkladalam go do kojca pelnego zabawek i moglam isc sie umyc, zrobic sniadanie itp....dziecko sie zajmie a mama ma chwile czasu ale lepiej kupic taki kwadratowy troszke wiekszy zeby dziecko mialo w nim troche miejsca
|
|
|
#3742 |
|
Ola-Unhola
|
http://allegro.pl/item610203669_loze...my_gratis.html
jak Wam się podoba mój typ???
|
#3743 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- ale jak Tobie sie podoba to bierz ![]() ja stwierdzilam, ze wcisne lozeczko do sypialni i jakos narazie sie przemeczymy a potem chlopaki beda spali w swoim pokoju a wlasnie w przyszlym tyg prawdopodobnie przeprowadzka a my nie kupilismy lozka dla chlopakow :/ lece sie szykowac i jade do pepco z kolezanka
|
|
|
#3744 |
|
Ola-Unhola
|
no mi się podoba
bo ja lubię styl retro i klasyczny także to łóżeczko akurat mi pasuję ![]() Ten kosz będzie stał w dzień u chłopców w pokoju, a na noc będę przewoziła do naszej sypialni. Jak Antoś z niego wyrośnie, to juz na stałe wstawimy łóżeczko (które mamy) do ich wspólnego pokoju ![]() No nareszcie przeprowadzka
|
#3745 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie
![]() w końcu sie wyspalam ojjj po wczorajsyzm maratonie z mamuska po miescie mialam dosc chyba o 21 poszlam spaci wstalam dzis po 9 teraz osbie kiełbaske biała na sniadanko robie . ładna pogodne w końcu mamy z czwego sie bardzo ciesze pozdrawiam
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja mam ostatnio mi marudzi żebyśmy kupili kołyskę, bo jej sie tak podobają - ja jej na to, że to na maxa nie praktyczne, bo na krótko starcza, a kosztuje tyle co łóżeczko, ale jeszcze się zastanowię, bo mam jęczała, że zawsze marzyła o takiej kołysce, a dla swoich dzieci nie mogła zdobyć ![]() dziś powinien dojść nasz wózek, ale się martwię, bo małż w delegacji, a ja będę do 20 w pracy - jak kurier nie zadzwoni przed południem to pewnie nici z dzisiejszego odbioru ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- patrzcie co znalazłam http://allegro.pl/item595862274_fish...sc_09_s_k.html
|
|
|
#3748 |
|
Ola-Unhola
|
To jest super - cała ta kolekcja jest ekstra (krzesełko, leżaczek itp), ale 1300 to sobie daruję na te kilka miesięcy. A pasowałaby mi idealnie - ja tak lubię ciemne drewno
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- ale faktycznie - kolekcja świetna
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
i ja z herbatka z cytrynka przyłączam się od rana.
Swoją drogą w ciąży tylko z cytryną piję i mi bardzo smakuję. Na kawkę skusiłam się jakoś w święta, na latte, więcej mleka niż kawy i mi nie podeszła. Zmęczyłam ją,ale bez euforii ![]() Herabtka i zwykły syrop z wodą to jest to co idzie u nas w ilości hurtowej ![]() UnholyOne -Kołyska boska i urocza Svinecko- a ty jak się przeprowadzisz do własnego gniazdka to do netu nie podejdziesz nim swojego Tz nie wytarmosisz z kazdej strony hm ? ![]() Upatrzyłam sobie komplet ogrodowy, drewniany i namówiłam Tz ze do konca tygodnia pojedziemy po niego.Obecny jest plastikowy, małostabilny, a ja już mam wizję jak goszczę się na ogrodzie z córunia i resztą gości która ewentualnie chciałaby mnie najechać. No i jeszcze grillka, co by obiady były bezproblemowe latem, bez stania przy garach, choćbym sama miała go rozpalać. A co do odwiedzin to wcz. mężowi juz mówiłam kto ewentualnie może mnie odwiedzić w szpitalu i że żadnych wizyt w domu dopóki nie poczuję sie na siłach chocby to miało trwac 2mc
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

Rozwija się prawidłowo , lekarz powiedział że książkowo więc jestem przeszczęśliwa

.

.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)
Ginka powiedziała, że nic mam się nie martwić, zobaczymy 12 maja, bo przed wizytą u niej mam usg u tego dr co połówkowe, więc staram się nie martwić. Na 200% noszę chłopania, bo widziała wczoraj siusiaka i jajeczka w całej okazałości. Nawet ginka się zachwycała nad wielkością
MACIEJKA SYNEK KOCHANY