mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-15, 09:54   #3661
sweetpinky
Zakorzenienie

Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
ale się dorobiłaś nadciśnienia. A przed ciążą miałaś do tego tendencję? Jakieś sprawy dziedziczne?

jak dla mnie o 1000 zł za dużo kosztuje, po drugie widziałam go na żywo (na moim osiedlu pani była z dzieckiem na spacerku) i nie uważam, żeby gondola była duża, a jego skrętność pozostawia wiele do życzenia.
ja zawsze miałam za niskie, dlatego tym bardziej się martwię, na szczęście dziś już miałam normalne. U mnie w domu też każdy ma normalne, więc zupełnie nie wiem czemu tak się stało.

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 09:59   #3662
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
ja zawsze miałam za niskie, dlatego tym bardziej się martwię, na szczęście dziś już miałam normalne. U mnie w domu też każdy ma normalne, więc zupełnie nie wiem czemu tak się stało.
O qrcze! aż się przestraszyłam. Ja też miałam niskie, a właściwe normalne ciśnienie. Ostatnio u gina miałam identyczne, jak w zeszłym roku przy każdej wizycie u ogólnego czy kardiologa, czyli 130/80. Zobacze, jak bedzie jutro. W każdym razie dziś nie boli mnie już głowa, więc może faktycznie te bóle są typowymi dla ciąży
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 09:59   #3663
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Dzień dobry
Ja od dziś w domku siedzę, zrobiłam pranie i jestem w trakcie prasowania, oczywiście w międzyczasie leżenie i ogólnie wszystko w zwolnionym tempie robię

Cytat:
jestem, dopiero teraz wróciłam od gina.
Mam zwolnienie na 16 dni stwierdził, że to moje ciśnienie jest strasznie niebezpieczne, jak mi dziś zmierzył to miałam 169 na 97
mam mierzyć 2 razy dziennie codziennie i zapisywać do książeczki i jak będę mieć ciśnienie powyżej 140 to mam wykupić taki lek z recepty.
Na zwolnieniu wpisał mi kod choroby 010 i nie wiem co to oznacza
Z tym wysokim ciśnieniem w ciąży to rzeczywiście nieciekawie
Ale na pewno pomoże samokontrola i ewentualnie leki -trzymam kciuki

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 10:15   #3664
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
jestem, dopiero teraz wróciłam od gina.
Mam zwolnienie na 16 dni stwierdził, że to moje ciśnienie jest strasznie niebezpieczne, jak mi dziś zmierzył to miałam 169 na 97
mam mierzyć 2 razy dziennie codziennie i zapisywać do książeczki i jak będę mieć ciśnienie powyżej 140 to mam wykupić taki lek z recepty.
Na zwolnieniu wpisał mi kod choroby 010 i nie wiem co to oznacza
Ja też słyszałam że takie wysokie ciśnienie w ciąży jest groźne a szczególnie to powyżej 140 i jeżeli dłużej się utrzymuje może być zagrożeniem dla ciąży. Jak ja leżałam w szpitalu to jak dziewczynie z sali skoczyło ciśnienie do 140 to pielęgniarki latały koło niej co chwile. Co prawda ona była w 30 tc i na potrzymaniu.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Dziewczyny każda z nas jest inna i nie trzeba się sugerować tym że jeśli jednej coś dolega a druga myśli że jej może to samo dolega to może jest coś źle. Ja jestem zdania że nawet z tym ciśnienie jest różnie bo można mieć bardzo niskie ciśnienie w ciąży i się dobrze czuć jeśli to rodzinne i przed ciążą też się miało niskie tak samo z wysokim.
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 10:16   #3665
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość

Ja sama coś o tym wiem trzeba słuchać się troszeczkę siebie my same często wiemy kiedy coś z nami jest nie tak. Ja jestem na to najlepszym dowodem. Tak od ok 9 tc męczyły mnie bóle brzucha takie kłujące i często sikałam (bardzo często) wszyscy mówili mi że to normalne w ciąży a ja czułam się coraz gorzej. Chodziłam coraz częściej do łazienki i miałam wrażenie że wychodząc z niej nadal chce mi się siku. Poszłam w tedy do lekarza z wynikami i ten sprawdził je pobieżnie i stwierdził że wszystko jest ok. Pomyślałam wtedy że może rzeczywiście może wszystko jest ok, poprosiłam go jeszcze o zwolnienie bo nie dawałam rady w pracy. Odmówił mi. Poszłam więc specjalnie do innego już prywatnie specjalnie po zwolnienie i ten przeglądając moje wyniki stwierdził że jest coś nie tak. Zrobiłam posiew moczu i okazało się że jest infekcja bakteryjna. Trafiłam do szpitala na tydzień. Teraz będę już prywatnie chodzić bo doszłam do wniosku że lepiej zapłacić i wiedzieć że ktoś się interesuje tobą i twoim dzieckiem.
ja niestety tutaj na wiele liczyć nie mogę, tutaj nie ma czegoś takiego jak prywatny gabinet lekarski, na wszystko trzeba mieć skierowanie o które jest bardzo trudno i zwykle też nikt się nie przejmuje. jak te kłucia się powtórzą to będę robić rabarban u położnej...

zazdroszczę dziewczynom w polsce, które mogą sobie pozwolić na wizytę w prywatnym gabinecie, bo ja niestety jestem tutaj często zdana na siebie i na forum no nic... jakoś trzeba żyć dalej i nie popadać panikę...

ja miałam przed ciążą bardzo nieskie ( 90 / 60 to moja norma) i w ciązy też mam niskie ale w ciązy niestety przynajmniej u mnie skutkuje to zawrotami głowy jak za szybko się podniosę z łóżka, bólami głowy. stąd też moja potrzeba jedzenia często: to podnosi poziom cukru i ciśnienie - rano zanim wstanę z łóżka wypijam małą kawę z mlekiem i zjadam ciasteczko zbożowe z czekoladą ( mąż mi do łóżka przynosi co rano...faaajnie ) - zwykle wtedy unikam nieprzyjemności

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-04-15 o 10:24
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 10:25   #3666
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Nika1980 ja jestem dobrej myśli może u Ciebie to normalne ja nie chciałam nikogo straszyć. Masz może jakieś inne objawy oprócz tego kłucia
Stary 2009-04-15, 10:35   #3667
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
O qrcze! aż się przestraszyłam. Ja też miałam niskie, a właściwe normalne ciśnienie. Ostatnio u gina miałam identyczne, jak w zeszłym roku przy każdej wizycie u ogólnego czy kardiologa, czyli 130/80. Zobacze, jak bedzie jutro. W każdym razie dziś nie boli mnie już głowa, więc może faktycznie te bóle są typowymi dla ciąży
ja przez ostatnietrzy wizyty miałam takie:
- 127 na 74
- 127 na 81
- 143 na 82
z tego wynika, że stopniowo wzrastało, ale dziś już było 120 na 70 więc ok.
Ja podejrzewam, że u mnie to ciśnienie powodował stres, dlatego siedzę w domu i się byczę
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja od dziś w domku siedzę, zrobiłam pranie i jestem w trakcie prasowania, oczywiście w międzyczasie leżenie i ogólnie wszystko w zwolnionym tempie robię

Z tym wysokim ciśnieniem w ciąży to rzeczywiście nieciekawie
Ale na pewno pomoże samokontrola i ewentualnie leki -trzymam kciuki
dzięki
ja też robię pranie już 2 zrobilam i zostały jeszcze 2
Cytat:
Ja też słyszałam że takie wysokie ciśnienie w ciąży jest groźne a szczególnie to powyżej 140 i jeżeli dłużej się utrzymuje może być zagrożeniem dla ciąży. Jak ja leżałam w szpitalu to jak dziewczynie z sali skoczyło ciśnienie do 140 to pielęgniarki latały koło niej co chwile. Co prawda ona była w 30 tc i na potrzymaniu.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Dziewczyny każda z nas jest inna i nie trzeba się sugerować tym że jeśli jednej coś dolega a druga myśli że jej może to samo dolega to może jest coś źle. Ja jestem zdania że nawet z tym ciśnienie jest różnie bo można mieć bardzo niskie ciśnienie w ciąży i się dobrze czuć jeśli to rodzinne i przed ciążą też się miało niskie tak samo z wysokim.
no właśnie, lekarz mi powiedział, że takie ciśnienie zdarza się w zaawansowanych ciążach przed porodem ale nie teraz.

Stary 2009-04-15, 10:37   #3668
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
ja przez ostatnietrzy wizyty miałam takie:
- 127 na 74
- 127 na 81
- 143 na 82
z tego wynika, że stopniowo wzrastało, ale dziś już było 120 na 70 więc ok.
Ja podejrzewam, że u mnie to ciśnienie powodował stres, dlatego siedzę w domu i się byczę
Na pewno! Mnie dzisiaj w pracy jeden facet zdenerwował, no i teraz czuję brzuch i walące serce dobrze, że wizytę u gina mam dopiero jutro
Stary 2009-04-15, 10:40   #3669
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno! Mnie dzisiaj w pracy jeden facet zdenerwował, no i teraz czuję brzuch i walące serce dobrze, że wizytę u gina mam dopiero jutro
dlatego wdech i wydech i środkowy palec w kierunku faceta z czarującym uśmiechem
ja dziś z rana wypiłam meliskę

Stary 2009-04-15, 10:44   #3670
margolcia1006
Rozeznanie

Dzień dobry wszystkim mamusiom

A ja dziś od rana mam lepszy humorek bo bóle w podbrzuszu minęły. Co prawda wydaje mi się że mam cały czas takie twardawe podbrzusze ale kurcze może to normalne? No nic, poczekam jednak do poniedziałkowej wizyty i wszystkiego się dowiem. Najważniejsze że ból ustąpił. Ufffff..... To chyba na to konto wybiore się na spacerek bo taka śliczna pogoda
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 10:49   #3671
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
jak dla mnie o 1000 zł za dużo kosztuje, po drugie widziałam go na żywo (na moim osiedlu pani była z dzieckiem na spacerku) i nie uważam, żeby gondola była duża, a jego skrętność pozostawia wiele do życzenia.
On mi się własnie na żywo spodobał, wcześniej na podstawie fotki nie zwróciłam na niego uwagi. Poszłam do sklepu obejrzeć nomada, ale wyglądał paskudnie, za to obok stało to zieloniutkie cudenko Tutaj w mutsym gondolka wyglądała na dużą w porównaniu do wszystkich innych wózków, które stały obok niego. Kółka są skrętne (pojeździłam nim po sklepie a tu widać jak się kręci: http://www.youtube.com/watch?v=AbrpnXEDOGk) i można je blokować, a to mi się własnie podoba A quinny nie widziałam na żywo ale będe szukać

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2009-04-15 o 14:58
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 10:54   #3672
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
dlatego wdech i wydech i środkowy palec w kierunku faceta z czarującym uśmiechem
dobra rada nam nie wolno się denerwować ale łatwo to powiedzieć ja sama walczę z takim stresem bo jeszcze 30 maja mam wesele. Masakra tyle załatwiania jeszcze zostało żeby wszystko było dopięte na ostatni guzik. Ja nie wiem ale ja zrobiłam się taka nerwowa w tej ciąży że bajka. Powtarzam sobie spokojniej ale czasami nie mogę. Mojego faceta jakoś nie zostawić samego bo jakoś mam wrażenie że jak go nie przypilnuję to zrobi to źle albo wcale nie zrobi. Ja staram się walczyć z stresem przez kąpiel. Może nie w takiej gorącej wodzie ale w takiej w letnio ciepłej. Tak na parę minut po podobno długo też nie wolno. Meliskę też popijam. Może któraś z was ma jeszcze inne pomysły na walkę z nerwami.
Stary 2009-04-15, 10:58   #3673
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Nika1980 ja jestem dobrej myśli może u Ciebie to normalne ja nie chciałam nikogo straszyć. Masz może jakieś inne objawy oprócz tego kłucia
właśnie w ciągu ostatniej godziny kłucia przerzuciły się na podbrzusze- dzwoniłam do położnej, opowiedziałam wszystko asystentce, teraz czekam bo mają oddzwonić...nie wiem czy to pęcherz czy co ale wolałam się zapytać...
siedzę i hipnotyzuję telefon...

Stary 2009-04-15, 10:58   #3674
zartownis
Zadomowienie

Dziendoberek
Cala noc bolalo mnie podbrzusze i nadal czasem jeszcze zaboli, pewnie dlatego, ze wczoraj dzwignelam klatke z freta, a potem przestawialam skrzynki z butelkami .
Juz wiecej glupot robic nie bede
EEhh lece kupic myszy dla frety, a potem polezec na sloneczku
Milego dnia
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 11:45   #3675
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
właśnie w ciągu ostatniej godziny kłucia przerzuciły się na podbrzusze- dzwoniłam do położnej, opowiedziałam wszystko asystentce, teraz czekam bo mają oddzwonić...nie wiem czy to pęcherz czy co ale wolałam się zapytać...
siedzę i hipnotyzuję telefon...
Będzie dobrze miejmy nadzieję że to nic takiego może to dzieciaczek się rozpycha. Jak bardzo chciałabym Ci pomóc ale niestety sama mało wiem i nie chcę siać nikomu zamętu w głowie bo to gorzej działa niż wszystko.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Nika jeszcze słyszałam że tym niepokojącym objawem towarzyszącym ból brzucha w drugim trymestrze ciąży jest częste twardnienie brzucha a jak jest u Ciebie
Stary 2009-04-15, 12:15   #3676
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie dobrze miejmy nadzieję że to nic takiego może to dzieciaczek się rozpycha. Jak bardzo chciałabym Ci pomóc ale niestety sama mało wiem i nie chcę siać nikomu zamętu w głowie bo to gorzej działa niż wszystko.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Nika jeszcze słyszałam że tym niepokojącym objawem towarzyszącym ból brzucha w drugim trymestrze ciąży jest częste twardnienie brzucha a jak jest u Ciebie
dzięki Edytte
nic mi Bogu dzięki nie twardnieje póki co.

Położna oddzwoniła, rozmawiała ze mną długo, wypytała o wszystko, powiedziała, że jeśli sikam często ale bardzo malutko to może być coś z pęcherzem- ja sikam częśto bo piję dużo ale wcale nie malutko zapytała o to czy miałam krwawienia ( nie miałam) czy mam ból przypominający skurcze miesiączkowe ( nie mam ) i powiedziała, że na jej oko to mój organizm przyzwyczaja się do ciąży macica rośnie, rozpycha się i rozpycha wszystko inne, więzadła się też rozchodzą i mięśnie a to wszystko może powodować bóle lub kłucia. umówiłyśmy się, że mam dwa dni to obserwować co się dzieje i jak częśto, odpoczywać, nic nie dźwigać i ewentualnie jeśli cokolwiek mnie zaniepokoi mam dzwonićw piątek i umówi mnie raz extra w przyszłym tygodniu.

zobaczymy. obserwuję się też pod kątem grzybicy bo czasem mi się wydaje, że mnie coś zaswędzi, ale wcale nie często i niewyraźnie więc ciężko powiedzieć.jak coś to wizyta u lekarza dom...

uspokoiłam się, pojem teraz i pójdę na miasto- powolutku oczywiście i spokojnie

Stary 2009-04-15, 12:35   #3677
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Położna oddzwoniła, rozmawiała ze mną długo, wypytała o wszystko, powiedziała, że jeśli sikam często ale bardzo malutko to może być coś z pęcherzem- ja sikam częśto bo piję dużo ale wcale nie malutko zapytała o to czy miałam krwawienia ( nie miałam) czy mam ból przypominający skurcze miesiączkowe ( nie mam ) i powiedziała, że na jej oko to mój organizm przyzwyczaja się do ciąży macica rośnie, rozpycha się i rozpycha wszystko inne, więzadła się też rozchodzą i mięśnie a to wszystko może powodować bóle lub kłucia. umówiłyśmy się, że mam dwa dni to obserwować co się dzieje i jak częśto, odpoczywać, nic nie dźwigać i ewentualnie jeśli cokolwiek mnie zaniepokoi mam dzwonićw piątek i umówi mnie raz extra w przyszłym tygodniu.
Ja właśnie miałam podobne bóle jak miesiączkowe w święta i dlatego teraz siedzę na zwolnieniu
Pomimo, że jestem osobą raczej aktywną i lubię swoją pracę, to wiem, że taki odpoczynek dobrze Nam zrobi i niedługo będzie widać rezultaty

Zjadłam niedawno resztę świątecznego barszczu białego mniammm...

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 12:43   #3678
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Nika to fajnie słyszeć jak brzuch Ci nie twardnieje to znaczy że wszystko dobrze (moim zdaniem) i nie masz co się martwić pozdrawiam i życzę miłego spaceru. Ja też na parę godzin opuszczam stronę bo muszę zadbać o dobry obiad dla mojego przyszłego męża, który ostatnimi czasy przeżywa prawdziwą gehennę z moimi humorami. Całusy dla wszystkich przyszłych mamusiek pa
Stary 2009-04-15, 12:55   #3679
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
dzięki Edytte
nic mi Bogu dzięki nie twardnieje póki co.

zobaczymy. obserwuję się też pod kątem grzybicy bo czasem mi się wydaje, że mnie coś zaswędzi, ale wcale nie często i niewyraźnie więc ciężko powiedzieć.jak coś to wizyta u lekarza dom...

uspokoiłam się, pojem teraz i pójdę na miasto- powolutku oczywiście i spokojnie
Nikuś myśl pozytywnie. Z tego co piszesz wnioskuję, że Twoja położna to całkiem w porządku babeczka, skoro Cię fachowo uspokaja to pewnie ma duże doświadczenie i wie co mówi
Stary 2009-04-15, 13:16   #3680
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

cześć dziewczyny

powoli wygrzebuję się z łóżka. Zjadałam już śniadanko, teraz piję kawę, bo już czuję nadchodzący ból głowy
Wiele z Was cierpi na bóle głowy. Z tego co wiem to może być to wynikiem nudności, zmęczenia, głodu, spadku ciśnienia krwi, napięcia, a nawet depresji. W późniejszym okresie ciąży ból głowy może sygnalizować zatrucie ciążowe. W takiej sytuacji bólom głowy może towarzyszyć puchnięcie dłoni i stóp oraz podwyższone ciśnienie krwi.
Krwawienie z nosa i dziąseł spowodowane jest tym, że w naszym organizmie krąży o wiele większa niż normalnie ilość krwi. Takie krwawienie zwykle kończy się samo jednak gdy krwawienie staje się wyjątkowo intensywne czy częste i połączone z omdleniami, należy zgłosić się do lekarza.
Jeśli chodzi o bóle brzucha w dolnej jego części (w pachwinach) to jest to tzw ból więzadła obłego macicy. Występuje w II trymestrze ciąży, słabnie po 24 tyg. To taki ostry lub tępy ból w okolicy jednej lub obu pachwin. Może być nieprzyjemny ale podobno jest normalny. Ból występuje, gdyż wraz ze wzrostem macicy napinają się więzadła.
Dziś właśnie czuję taki dziwny ból po lewej stronie, myślałam, że to jajnik. Nasila się gdy wstanę a słabnie gdy leżę. Mam nadzieję, że to to, bo ostatnio przez 3 dni bolała mnie prawy jajnik a potem zaczęłam plamić...
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 13:18   #3681
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
Dziś właśnie czuję taki dziwny ból po lewej stronie, myślałam, że to jajnik. Nasila się gdy wstanę a słabnie gdy leżę. Mam nadzieję, że to to, bo ostatnio przez 3 dni bolała mnie prawy jajnik a potem zaczęłam plamić...
A byłaś z tym u lekarza?
Stary 2009-04-15, 13:26   #3682
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

malin z a każdym razem gdy plamiłam lądowałam w szpitalu
od 7 tyg. biorę luteinę dopochwowo dwa razy dziennie.
dziś postaram się jak najwięcej leżeć w łóżku. Do lekarza idę 21 kwietnia.
Stary 2009-04-15, 13:39   #3683
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
malin z a każdym razem gdy plamiłam lądowałam w szpitalu
od 7 tyg. biorę luteinę dopochwowo dwa razy dziennie.
dziś postaram się jak najwięcej leżeć w łóżku. Do lekarza idę 21 kwietnia.
Mam nadzieję, że nadal ją bierzesz, bo to plamienie po bólu w podbrzuszu nie brzmi ciekawie Leż jak najwięcej i nie przemęczaj się

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

O bólach głowy w ciąży dobrze jest tu napisane: http://www.ciazaporod.pl/ciaza_ciaza...ykul,1203.html
Stary 2009-04-15, 13:40   #3684
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

wiem o czy piszesz...ale jestem dobrej myśli. na ostatnim usg z 29 marca (właśnie w szpitalu) lekarz powiedział, że maluszek jest silny a ciąża rozwija się prawidłowo Miał wówczas 4 cm, ciekawa jestem ile teraz może mieć?
Ale coś mnie dziwi bo wówczas według OM rozpoczynałam 11 tydz. a lekarz mówił, że jest to tydz 12. ??
Stary 2009-04-15, 13:45   #3685
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
wiem o czy piszesz...ale jestem dobrej myśli. na ostatnim usg z 29 marca (właśnie w szpitalu) lekarz powiedział, że maluszek jest silny a ciąża rozwija się prawidłowo Miał wówczas 4 cm, ciekawa jestem ile teraz może mieć?
Ale coś mnie dziwi bo wówczas według OM rozpoczynałam 11 tydz. a lekarz mówił, że jest to tydz 12. ??
Trzymam kciuki, żeby wszystko było u Ciebie OK, a maluszek podczas wizyty za tydzień był już olbrzymem Co do ustalania tygodnia ciąży na podstawie USG, to zawsze jest różnie. Przecież nie wszystkie dzieci rozwijają się identycznie. I tak liczy się termin według OM. A może teraz wynik będzie zbieżny? U mnie za drugim razem tak było.
Stary 2009-04-15, 13:56   #3686
aaaaniusia
Raczkowanie

Cytat:
bo ostatnio przez 3 dni bolała mnie prawy jajnik a potem zaczęłam plamić...
chyba wizyta u lekarza wskazana, z plamieniami to lepiej uwazac.
Co do bolu w pachwinach to mi ostatnio takie sie pojawiaja i zastanawiałam sie czy to normalne, ale widze ze tak. Przewaznie przez nie nie dam rady sie wyprostowac i chodze zgieta jak babuszka. a czasem czuje jakby kolka mnie w tych pachwinach złapała. Pierwszy raz miałam je tydzien temu, a teraz mam codziennie, głównie przy wstawaniu.
No i w swieta tesciowa sie spytała czy cwicze i ze powinnam. no i teraz mnie maz meczy ze mam cwiczyc. zgodziłam sie, ale pod warunkiem ze on bedzie ze mna. musze jakis cwiczen dla ciezarnych poszukac. ale tak mi sie nie chce.
Moj Maluszek kopie coraz mocniej. jak przykładam reke to w nia kopnie i cisza, wiec ja zabieram i kłade w inne miejsce i znowu czuje. I zauwazyłam ze lubi ciepełko. Jak dzis rano pod kołderka przykładałam reke do brzuszka to kopał, a jak kołdre odkryłam bo chciałam popatrzec na brzuszek to była cisza, po przykryciu znowu kopał. raz udało mi sie tylko zauwazyc jak podczas kopniaka lekko mi brzuszek drgnął, taka lekka gorka sie zrobiła i znikłą. Kurcze jakie to niesamowite uczucie, a bałam sie przed ciazą mojej reakcji jak zaczne czuc ruchy, bo wydawało mi sie to takie hmm dziwne, przerazajace ze cos Ci sie w brzuchu rusza. I jak rok temu chrzesniaczka kopała moja siostre to nie mogłam sie przełamac by dotknac jej brzucha, robiło mi sie od tego niedobrze. A teraz jestem szczesliwa gdy cos w brzuszku mi sie przewraca
No i wczoraj sie troszke przeraziłam, ze to juz prawie połowa ciazy, a ja jeszcze na tą drugą połowe nie jestem gotowa. Dzis juz troche lepiej. Mam tylko wrazenie ze nie zdaze ze wszystkim i juz dzis zaczełam szukac szkoły rodzenia, ale i tak zapisy ok 26 tc, wiec jeszcze czas.
A z ta energia w drugim trym. to mnie ona chyba nie dotyczy, bo mi ciagle nic sie nie chce robic. rano wstac ciezko, potem ciezko cokolwiek zrobic. chetnie bym sie przejechała na miasto, ale sama sie boje, ze zasłabne czy cos takiego. Kolezanki które mam to pracuja. maz powiedział ze ze mna pojedzie, ale to w sobote, a ja bym chciała pochodzic swoim tepem, zeby mnie nikt nie poganiał i nie stresował.
a cisnienie to ja zawsze mam niskie, ostatnio dwa razy to było 117/69. no to nic dziwnego ze mi sie nic nie chce.
aaaaniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 14:27   #3687
aniago25
Zadomowienie

Hej mamusie a ja byłam na spacerze, ciepło jest ale wiatr chłodny wieje ale lepsze to niż deszcz. Przechodziłam przez przejście i mało co a stary dziadek by mnie potrącił zatrzymał się 0,5 metra przed moimi kolanami, w jednym momencie zamarłam, ludzie dochodze do wnisoku że chyba najlepiej to w domu siedzieć żeby unikać stresu :/
Stary 2009-04-15, 14:28   #3688
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Dziewczyny muszę Wam wyjaśnić, że plamienia miałam wcześniej tzn. pierwsze w 7 tyg. drugie na początku 11.Teraz kończę 13 tydz. i puki co wszystko jest ok.
Za pierwszym razem od razu pojechałam do gina. za drugim na pogotowie (była to sobota) w obu przypadkach, choć z dzidzią było wszystko dobrze to leżałam w szpitalu z powodu tzw. poronienia zagrażającego, bo każde plamienie w ciąży tak właśnie jest definiowane. Od tej pory jestem na zwolnieniu, dużo leżę, odpoczywam. Wiele rzeczy muszę unikać m.in. seksu (oj tego najbardziej mi brakuje ) ale jakoś daje radę
Stary 2009-04-15, 15:11   #3689
ja88
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny muszę Wam wyjaśnić, że plamienia miałam wcześniej tzn. pierwsze w 7 tyg. drugie na początku 11.Teraz kończę 13 tydz. i puki co wszystko jest ok.
Za pierwszym razem od razu pojechałam do gina. za drugim na pogotowie (była to sobota) w obu przypadkach, choć z dzidzią było wszystko dobrze to leżałam w szpitalu z powodu tzw. poronienia zagrażającego, bo każde plamienie w ciąży tak właśnie jest definiowane. Od tej pory jestem na zwolnieniu, dużo leżę, odpoczywam. Wiele rzeczy muszę unikać m.in. seksu (oj tego najbardziej mi brakuje ) ale jakoś daje radę
Można powiedziec ze jestem w idenycznej sytuacji...
Ja tez dwa razy plamiłam.. raz w 5 tygodniu, a drugi w 13 i niunia miala wtedy 6 cm
teraz jestem w 14 tc i w piątek ide na przezierność.. a czy Ty juz mialaś robione?? Z tym unikaniem wielu rzeczy mam tak samo i też juz brakuje
Teraz to biore full leków.. luteina, witaminki i do tego jeszcze jestem przeziebiona i gienek przypisal mi leki: rutinoscorbin, Alliofil, syrop Stodal i cos do psikania do nosa :/ wczoraj zakończyłam branie pierwszej tury antybiotyku Rovamycine (na toxo).. normalnie juz mam dość tych wszystkich leków ;(

Zycze Ci milego przemijania ciąży bez żadnych już problemów
ja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 15:23   #3690
zartownis
Zadomowienie

Wlasnie myslalam o slubie i mam male pytanko dla Ciebie Nika, jesli moge?
Czy Wasz slub byl w Polsce czy Hollandii?
No i w jakim jezyku?
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości