Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-15, 10:13   #3751
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
znalazłam jeszcze tą samą kołyskę za 1190 zł - jakby Cię to interesowało

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

ale faktycznie - kolekcja świetna

Może innym razem
Stary 2009-04-15, 10:16   #3752
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek

Oj ja dzisiaj jakaś nie dospana
(...)
Miramej, cieszę się, że przyczyniłam się choc troszkę do podjęcia decyzji
(...)
Wczoraj jakiś cud nastapił, bo za 2 razem dodzwoniłam się do US...Cały tydzień nic, a wczoraj proszę To dzięki Wam
Pit poprawnie wypełniony, czeka na podpis księgowej do wypłaty.
W piatek idę na 2d/3d/4d juz nie mogę sie doczekac, ale też stresuję się...

Idę po bawarkę
Ja dziś też jakaś taka...
UnholyOne, żeby tylko do jednej ,
Nasz pit jeszcze w lesie , ale niech się Małż martwi
To już niedługo do USG, nie stresuj się, nasze kciuki mają magiczną moc

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Witam po przerwie świątecznej

Ja dzisiaj na nogach od 2, tak, tak od 2 Mam nadzieję, że to chwilowa bezsenność, ale przynajmniej nadrobiłam to, co naskrobałyście. Super, że święta udane i brzuszki najedzone. Ja troszkę obawiałam się ważenia po świętach, bo byłam wczoraj na wizycie, ale okazało się, że niepotrzebnie. Przecież już miałam w karcie wpisane "pacjentka przybiera za dużo na wadze" , bo tak z wizyty na wizytę przybywało mi 4-5 kg, a trochę już wizyt było Do wczoraj, od ostatniej wizyty przybyło mi tatam 1,5kg. Jejku żeby zawsze tak było...
Ważne, że dzidzia rośnie /765g/, ale niestety cały czas widać te wstrętne pielektazje Ginka powiedziała, że nic mam się nie martwić, zobaczymy 12 maja, bo przed wizytą u niej mam usg u tego dr co połówkowe, więc staram się nie martwić. Na 200% noszę chłopania, bo widziała wczoraj siusiaka i jajeczka w całej okazałości. Nawet ginka się zachwycała nad wielkością No a mój małż skomantował, że to po tatusiu, ha dowcipniś się znalazł

Cieszę się, że u Was wszystko dobrze i zdrowo rośniecie
Jutro jedziemy do hurtowni dziecięcej i mam nadzieję, że cosik zakupimy, chyba, że hurtownia okaże się do
Współczuję bezsenności . Cieszę się, że tak mało przytyłaś, skoro mówisz, że to dobrze . Wiem, że ciężko jest się nie martwić, ale skoro gin każe być dobrej myśli, to trzeba próbować, może to ustąpi nawet nie wiadomo kiedy .

Cytat:
Najbardziej podoba mi się pościel , taką zamierzam kupić, tylko z dużą i małą żyrafką . Trochę obraz zakłócają mi te kółka, ale poza tym fajne to jest .

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 10:17   #3753
eleeri
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
czyli beda mnie kluc 3 razy?
i mam tam siedziec bez jedzenia dwie godziny??
Niekoniecznie mnie kłuli tylko dwa razy przed wypiciem glukozy i po 2 godzinach od wypicia.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
hmmm, a dlaczego pomijają ? przecież właśnie w tych odstępach czasowych mogą zaobserwować jak trzustka radzi sobie z przetworzeniem glukozy
I jest obraz jak wygląda sytuacja po godzinie i jak spadł poziom po dwóch
Ach ta służba zdrowia...
Niekoniecznie

ja do lekarza chodzę prywatnie i wszystkie badania też robię w prywatnym laboratorium, więc teoretycznie by im chyba zależało żeby skasować mnie za 3 kłucia

A zresztą nawet gin mi powiedział, że mam czekać 2 godziny.

Cytat:
Najważniejsze, że się tobie podoba

Cytat:
Cena kosmiczna, kołyska zresztą też

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 10:19   #3754
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka cena , już z tego powodu mi się nie podoba

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-15, 10:21   #3755
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
no mi się podoba bo ja lubię styl retro i klasyczny także to łóżeczko akurat mi pasuję

Ten kosz będzie stał w dzień u chłopców w pokoju, a na noc będę przewoziła do naszej sypialni. Jak Antoś z niego wyrośnie, to juz na stałe wstawimy łóżeczko (które mamy) do ich wspólnego pokoju

No nareszcie przeprowadzka
no ja w ogole nie chce wstawiac lozeczka do chlopakow tylko jak maly podrosnie to przeniesc go od razu na normalne lozko dlatego chce dla syna kupic to z szuflada
w sumie u nas w sypialni tez ledwo miesci sie lozeczko ale jakos sie przemeczymy ten czas
Cytat:
Ładne i jeżeli Ci pasuje, to nie ma co się zastanawiać

Wreszcie przeprowadzka na własne śmieci super My w weekend będziemy przewozić resztę mebli /te do dzidziolkowego pokoiku/
no juz nie moge sie doczekac tej przeprowadzki - Tz w tym tyg konczy w mieszkaniu, jeszcze z okapem walczy
no i bierze sprzataczke
Cytat:
Svinecko- a ty jak się przeprowadzisz do własnego gniazdka to do netu nie podejdziesz nim swojego Tz nie wytarmosisz z kazdej strony hm ?
oj chcialabym ale chyba nie bedzie tak kolorowo
on mnie tknac nie chce
w niedziele u niego spalam i nic
i jeszcze mial mnie ogolic i nie zrobil nawet tego musialam wczoraj sie sama gimnastykowac
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 10:24   #3756
truheart
Zakorzenienie

Witam poswiątecznie
Później będę nadrabiac świateczne braki, teraz wpadłam na szybko:
Afrodytko gratuluję chłopca
Jusali wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!
Wczoraj byłam u gina. No i jestem na L4 wpadłam do pracy zostawić zwolnienie, pozabierac swoje rzeczy i przygotować wszystko, poukładać żeby się inni tu odnaleźli
Nowy gabinet gina mnie powalił, jest tak ładny, że mogłabym tam siedziec i siedziec, wygląda jak klubokawiarnia cały w szarościach i fioletach, z kryształowymi zyrandolami, z wielką aksamitną kanapą, nawet fotel będzie fioletowy ale poprzedni był w obskórnej kamienicy więc wcale mu się nie dziwię, że jak w końcu uzbierał kasę to zrobił cos tak ładnego Ale monitora od usg nie zmienił (dalej trzeba się wykręcać) wiec będę dziś dzwonić do ultrasonografa, u którego robiłam połówkowe z echem i genetyczne w 12 tyg i postaram się umówić jeszcze na koniec kwietnia. Wczoraj podejrzelismy młodego tylko na tyle żeby zobaczyć czy wszystko ok, wisi nadal na nietoperza, chyba mu tak dobrze
Co do glukozy to mnie pobrały krew od razu po dwóch godzinach i dziś gin oglądając wyniki zwrócił uwagę, że to źle, że właśnie powinny jeszcze po godzinie oznaczyć poziom, ale ponieważ wynik jest ok więc na szczęście nie będę musiała tego powtarzać, uffff
Aaa i właściwie to powiedział, że do wszystkich badań z wyjątkeim glukozy wcale nie trzeba byc na czczo, można być po lekkim posiłku, ale jak to okreslił - ludzie sa różni, jeden naje się golonki, a potem cholesterol np. wyjdzie mu z kosmosu więc lepiej wszystkim mówić żeby byli na głodniaka niz potem powtarzać coś lub leczyc bez sensu.
Unholy kołyseczka słodka, bierz i się nie zastanawiaj!
P4w to co znalazłas jest boskie, tylko cena no i długośc 66cm..żeby chociaż na dłużej było...
Ja kołyskę odziedziczę po synku kuzynki więc nie mam co sie napalac i oglądać innych..
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 10:27   #3757
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dobra lece do miasta - trzeba korzystac poki czort w przedszkolu

papa
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 10:27   #3758
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

Upatrzyłam sobie komplet ogrodowy, drewniany i namówiłam Tz ze do konca tygodnia pojedziemy po niego.Obecny jest plastikowy, małostabilny, a ja już mam wizję jak goszczę się na ogrodzie z córunia i resztą gości która ewentualnie chciałaby mnie najechać.
No i jeszcze grillka, co by obiady były bezproblemowe latem, bez stania przy garach, choćbym sama miała go rozpalać.

A co do odwiedzin to wcz. mężowi juz mówiłam kto ewentualnie może mnie odwiedzić w szpitalu i że żadnych wizyt w domu dopóki nie poczuję sie na siłach chocby to miało trwac 2mc
Jak ja bym chciała mieszkać w domku z ogródkiem
albo chociaż mieć kawałek działki

Co do odwiedzin też już napomknęłam małzowi, żeby sobie wybił z głowy najazd jego rodziców do szpitala.
Co do wizytacji w domu to jeszcze mu nie mówiłam bo chciałam, żeby sobie pierwsze przetrawił, że nie zyczę sobie ich oglądać zaraz po porodzie.

Za to mój wspaniały małż wymyślił sobie wesele na początku września
wiejskie wesele takie w remizie na minimum 200 osób i okropnie się z nami wybiera

Jednak faceci to nie mają rozumu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 10:29   #3759
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja też się sama gimnastykowałam z goleniem, jedyne co zrobił Tż - to poradził mi wziąc lusterko do wanny...

Dzisiaj mu wypomniałam, ze mnie nie tyka. Ostatnimi czasy - dawno, to ja go zachęcałam, a teraz bym chciała, zeby to on mnie napastował M.in. ze względu na to, że robię się większa i chciałabym się poczuc pożądana (a nie sama go namawiac), jednak mój małż stwierdził, że to chyba się już robi nie tak bezpieczne jak wcześniej - chodziło mu o możliwośc wywołania przedwczesnego porodu skurczami.
Zaprzeczyłam i powiedziałam, ze ja nawet nie muszę miec orgazmu, chodzi o samą przyjemnośc przytulania. No i zobaczymy, czy coś zadziała...

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-04-15 o 10:31
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 10:43   #3760
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512
Thumbs down Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny, miałam dzisiaj wizyte i już znam płeć -będzie chłopak Rozwija się prawidłowo , lekarz powiedział że książkowo więc jestem przeszczęśliwa
Gratuluje zdrowego synka.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 10:47   #3761
Karolinak82
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Karolinak82 no śliczny brzusio Zuzia ma super mieszkanko . A jurto jak Ci paczki nie wydadzą to nakrzycz ile wlezie tej babie czasem tak trzeba.
Dziękujemy za komplement

Dzisiaj nastawiam się bojowo na Panią..zobaczymy co z tego wyjdzie...

Cytat:
Karolinak powiem Ci, ze podziwiam Twoj spokoj - ja na Twoim miejscu powiedzialabym pani pare slow i nie wyszlabym napewno stamtad dopoki nie poszukalaby paczki
co to w ogole jest? przeciez ona laski nie robi
ktos odebral nie swoja paczke wiec powinien wyciagnac z tego konsekwencje
ehh co za ludzie
Cytat:
nie poddawaj sie tak łatwo.
Przeciez jestes poszkodawana jako jedna ze stron, a ze kuzynka jest za granica, to reprezentujesz jej osobe, na dodatek w swoim interesie.
Polubownie... nie ci ludzie..,.nie w tych czasach
Karola do boju !!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wlasnie, podpisuje sie pod tym co napisala Kasia!!!
nie daj sie!!!!
Dzisiaj juz ostatnia szansa by coś załatwić, więc na pewno będę walczyć...i nie dam się

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny, miałam dzisiaj wizyte i już znam płeć -będzie chłopak Rozwija się prawidłowo , lekarz powiedział że książkowo więc jestem przeszczęśliwa
Gratulacje Synka

Cytat:
Ja troszkę obawiałam się ważenia po świętach, bo byłam wczoraj na wizycie, ale okazało się, że niepotrzebnie. Przecież już miałam w karcie wpisane "pacjentka przybiera za dużo na wadze" , bo tak z wizyty na wizytę przybywało mi 4-5 kg, a trochę już wizyt było Do wczoraj, od ostatniej wizyty przybyło mi tatam 1,5kg. Jejku żeby zawsze tak było...
Ważne, że dzidzia rośnie /765g/, ale niestety cały czas widać te wstrętne pielektazje Ginka powiedziała, że nic mam się nie martwić, zobaczymy 12 maja, bo przed wizytą u niej mam usg u tego dr co połówkowe, więc staram się nie martwić. Na 200% noszę chłopania, bo widziała wczoraj siusiaka i jajeczka w całej okazałości. Nawet ginka się zachwycała nad wielkością No a mój małż skomantował, że to po tatusiu, ha dowcipniś się znalazł
Cieszę sie że u Ciebie i Synka wszystko w porządku

Cytat:
Fajna ta kołyska

Cytat:
a wlasnie w przyszlym tyg prawdopodobnie przeprowadzka a my nie kupilismy lozka dla chlopakow :/
No w końcu się doczekałaś Teraz już wszystko będzie dobrze...wszystko wróci do normy

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u gina. No i jestem na L4 wpadłam do pracy zostawić zwolnienie, pozabierac swoje rzeczy i przygotować wszystko, poukładać żeby się inni tu odnaleźli
Nowy gabinet gina mnie powalił, jest tak ładny, że mogłabym tam siedziec i siedziec, wygląda jak klubokawiarnia cały w szarościach i fioletach, z kryształowymi zyrandolami, z wielką aksamitną kanapą, nawet fotel będzie fioletowy ale poprzedni był w obskórnej kamienicy więc wcale mu się nie dziwię, że jak w końcu uzbierał kasę to zrobił cos tak ładnego Ale monitora od usg nie zmienił (dalej trzeba się wykręcać) wiec będę dziś dzwonić do ultrasonografa, u którego robiłam połówkowe z echem i genetyczne w 12 tyg i postaram się umówić jeszcze na koniec kwietnia. Wczoraj podejrzelismy młodego tylko na tyle żeby zobaczyć czy wszystko ok, wisi nadal na nietoperza, chyba mu tak dobrze
Twój gin jeszcze dobrą kawkę i ciasto powinien podawać...a wtedy byłby to idealny gabinet

A ja niestety wczoraj pokłóciłam sie z Tżetem...w zasadzie w sobotę się pokłóciliśmy...póxniej było ok, a wczoraj nagle sprawa wróciła...i spać poszliśmy w niezbyt dobrych humorach, a ja nie miałam siły na nic...zaglądałam do Was, ale ciężko było coś napisać...dzisiaj od rana Tż wyszedł pozałatwiać sprawy a ja siedzę sama i jest mi przykro Ehhhh Ci faceci
Stary 2009-04-15, 10:49   #3762
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Wczoraj jakiś cud nastapił, bo za 2 razem dodzwoniłam się do US...Cały tydzień nic, a wczoraj proszę To dzięki Wam
Pit poprawnie wypełniony, czeka na podpis księgowej do wypłaty.
W piatek idę na 2d/3d/4d juz nie mogę sie doczekac, ale też stresuję się...

Idę po bawarkę
to super ze sprawa z US juz zalatwiona- teraz tylko kase dostaniesz i na zakupy

Cytat:
Na 200% noszę chłopania, bo widziała wczoraj siusiaka i jajeczka w całej okazałości. Nawet ginka się zachwycała nad wielkością No a mój małż skomantował, że to po tatusiu, ha dowcipniś się znalazł
fajnie ze siusiaczek zdrowo ci rosnie hehe

Cytat:
Wczoraj podejrzelismy młodego tylko na tyle żeby zobaczyć czy wszystko ok, wisi nadal na nietoperza, chyba mu tak dobrze
hehe fajna pozycje sobie wybral......ale zawsze to milo moc podejrzec malenstwo

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 10:49   #3763
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam mamusie poświątecznie
Wczoraj zaglądałam na forum ale juz mi sie nie chciało rozkładać laptopa i pisać
Melduję sie dzisiaj Ja jeszcze w szlafroczku popijam kawkę
Przyznam się...cieszę sie, że święta sie skonczyły. To nie było dobre dla mojego żołądka Odwiedziliśmy rodzinkę i wszędzie jakieś pyszności były, że chcąc nie chcąc musiałam jeść Nawet nie chce stawać na wagę

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
odpoczywaj! z nóżkami w górze!

moze to nic strasznego! Choc Twoja mama lepiej się zna niż my
Ale ja zeby to nie było żadne zatrucie!
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Cassandra 23 dobrze, że już niedługo wizyta to porozmawiasz z gin o tych obrzękach. Na pewno coś zaradzi. Ty też odpoczywaj z nóżkami w górze
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Cass mam nadzieję, że to nie zatrucie ciążowe o którym piszesz
Cytat:
Cass ja mam wielką, ale cichą nadzieję że wrócę choćby do formy sprzed ciąży, a jak zeszczupleje bardziej to smucic sie nie bede.
Wszystkie jesteście Kochane
Też mam nadzieje, że to nie zatrucie. Cisnienie jak narazie mam w normie, białka w moczu nie miałam ale nie wiem czy teraz nie mam bo ostatnie badanie robiłam ok 4 tyg. temu.
W piątek mam wizytę i wszystkiego sie dowiem. Obrzęki jak miałam tak dalej mam. Rano są troszkę mniejsze ale pod wieczór mam stopę jak słoń i w dodatku bolą mnie nogi w miejscu opuchnięcia. Smaruję kremikami 3 razy dziennie, pomaga na krótko bo tak fajnie chłodzą.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 10:49   #3764
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
(...)

Współczuję bezsenności . Cieszę się, że tak mało przytyłaś, skoro mówisz, że to dobrze . Wiem, że ciężko jest się nie martwić, ale skoro gin każe być dobrej myśli, to trzeba próbować, może to ustąpi nawet nie wiadomo kiedy .
Ja wręcz staram sobie wmawiać, że wszystko będzie oki, bo inaczej to bym zwariowała. Czasami na chwilę wogóle o tym zapominam tak na małą chwilkę.
A za wagę (mały przyrost przez ost. miesiąc) to nawet gin mnie pochwaliła i za wyniki (głównie powrót hemoglobiny do normy). Dała mi radę na nękające mnie zaparcia, wypróbowałam dzisiaj i zadziałało (mam nadzieję, że to nie przypadek)

Cytat:
no ja w ogole nie chce wstawiac lozeczka do chlopakow tylko jak maly podrosnie to przeniesc go od razu na normalne lozko dlatego chce dla syna kupic to z szuflada
w sumie u nas w sypialni tez ledwo miesci sie lozeczko ale jakos sie przemeczymy ten czas

no juz nie moge sie doczekac tej przeprowadzki - Tz w tym tyg konczy w mieszkaniu, jeszcze z okapem walczy
no i bierze sprzataczke
(...)
Sprzątaczkę powiadasz
A my z łóżeczkiem robimy tak jak Wy, najpierw w sypialni, a później do swojego pokoiku. Powiedz, tak z własnego doświadcczenia, kiedy najlepiej przenieść małego do swojego pokoju, żeby nie zawcześnie, no i nie za późno ?

Cytat:
Jak ja bym chciała mieszkać w domku z ogródkiem
albo chociaż mieć kawałek działki

Co do odwiedzin też już napomknęłam małzowi, żeby sobie wybił z głowy najazd jego rodziców do szpitala.
Co do wizytacji w domu to jeszcze mu nie mówiłam bo chciałam, żeby sobie pierwsze przetrawił, że nie zyczę sobie ich oglądać zaraz po porodzie.

wiejskie wesele takie w remizie na minimum 200 osób i okropnie się z nami wybiera

Ja też już swojego małża uświadomiłam, żeby mi przypadkiem nie nazwoził rodziny do szpitala. Zdziwił się

Cytat:
Ja też się sama gimnastykowałam z goleniem, jedyne co zrobił Tż - to poradził mi wziąc lusterko do wanny...

Dzisiaj mu wypomniałam, ze mnie nie tyka. Ostatnimi czasy - dawno, to ja go zachęcałam, a teraz bym chciała, zeby to on mnie napastował M.in. ze względu na to, że robię się większa i chciałabym się poczuc pożądana (a nie sama go namawiac), jednak mój małż stwierdził, że to chyba się już robi nie tak bezpieczne jak wcześniej - chodziło mu o możliwośc wywołania przedwczesnego porodu skurczami.
Zaprzeczyłam i powiedziałam, ze ja nawet nie muszę miec orgazmu, chodzi o samą przyjemnośc przytulania. No i zobaczymy, czy coś zadziała...
Zobaczysz jeszcze przyjdzie po prośbie

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 10:50   #3765
Wojtusia
Zakorzenienie

Hej witam mamusie
Dziekuje za wszystkie zyczenia, spedzilismy bardzo miły wieczór wczoraj
Nawet alergie miałam mniejszą A dzisiaj juz po sniadaniu jestem i przypomniało mi sie kilka pytan do doswiadczonych mam

1. Jak w samochodzie przewozic noworodka? Czy w takim nosidełku? Czy to ma byc cos co sie wpina w jakis stelaz czy jak??
2. Zapinacie pasy jak jedziecie samochodem?

Hmm, zapomniałam o co jeszcze miałam zapytac, pozniej moze sobie przypomnę
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 11:01   #3766
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Hej witam mamusie
Nawet alergie miałam mniejszą A dzisiaj juz po sniadaniu jestem i przypomniało mi sie kilka pytan do doswiadczonych mam

1. Jak w samochodzie przewozic noworodka? Czy w takim nosidełku? Czy to ma byc cos co sie wpina w jakis stelaz czy jak??

Ad.1
Przewozisz w foteliku, tyłem do kierunku jazdy na przednim fotelu bądź z tyłu na kanapie, zapięty pasami jak na fotce. Czasami można jeszcze dokupic bazę, która jest na stałe w samochodzie, ale jest to dodatek. Bez niej normalnie sie przewiozi dzieciaczka.
Ad.2
Swoje pasy? Ja jeszcze się zapinam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cabrio_details_248_b.jpg (10,6 KB, 21 załadowań)
Stary 2009-04-15, 11:03   #3767
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Hej witam mamusie

zazwyczaj wiele mam przewozi dziecko ze spzitala do domu w smaym rozku trzymajac je na rekach, część wklada do tej sztywniejszej czesci wózka co sie wklada dogondoli w czasie zimy (nie wiem jak sie fachowo nazywa to) inne przewoza w gondoli jelsi idzie ja odpiąc od pozostałej czesci wózka, jeszcze inne wkladaja do nosidełka takiego foteliku do samochodu (taki fotelik )

ja pasy zpasianm choc staje sie to nie wygodne ale sa takie przelduzki do pasów zeby kobiey z wielkim brzuchem sie mogły swobodnie wpiąc w psy bo u nas w pl trzeba sie zpaisac w samochodzie pasami . choc duzo kobiet tego nie robi

a ja mam pytanie dziewcyzny mozecie rzucic linkiem albo nazwa takiego wałka co sie podklad amiedyz nogi i pod brzuch , zeby kobiecie sie lepiej spało , a pozniej ten wałek wykorzystuje sie jak sie juz dziecko urodzi, z tym ze ja nie pamietam jak sie to nazywa a duzo z was juz to tym mowila i wklejała linki

o wąłsnie taki fotelik jaki wkleila uchulone

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-04-15 o 11:04
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 11:03   #3768
UnholyOne
Ola-Unhola

http://fotelik.info/pl/faq/
Tu jest info o fotelikach
Stary 2009-04-15, 11:04   #3769
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien doberek

ja herbatke poproszę
koniecznie pochwal sie sukienkami!!! Wiesz ze bez zdjecia się nie liczy ... no ewentualnie link do aukcji

A tak wogóle to co ty robiłas o 5,30 na nogach??? i to jeszcze przed kompem?
Jak to co??? Wracam do normy

Cytat:
czesc grubaski

bez zdjecia sie nei liczy

...
Zdjęcia wstawię jak przyjdzie trzecia sukienka.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 11:05   #3770
UnholyOne
Ola-Unhola

Dla Gizmo

kojec motherhood

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-04-15 o 11:06
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 11:08   #3771
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pasy zapinam od początku i będę zapinała do końca...tylko trzeba dolną część jak najniżej pod brzuch włożyć...
Stary 2009-04-15, 11:08   #3772
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Ostatnio cierpię bardzo z powodu mocnego pieczenia lewego sutka... Nie non stop ale napadami tak mnie piecze, że aż muszę masowć, żeby mi przeszło... Też tak macie??
Miałam ostatnio ten sam problem Tak mnie piekły i szczypały sutki, że już nie wiedziałam co zrobić. Najgorzej było jak założyłam koszulę nocną na gołe ciało i chyba materiał podrażniał sutki Potem juz spałam na bez koszuli a brodawki wysmarowałam maścią z wit. A. Teraz juz jest lepiej, chyba tam masc pomogła.

Cytat:
Aaaa a my dzisiaj mamy z mezem drugą rocznicę slubu
Wszystkiego Naj Naj Naj
Spóźnione życzenia ale szczere

Cytat:
Rzućcie okiem na zajączki Laurki a ja ide na śniadanko
Ubranka śliczne

Cytat:
Byłam w H&M w piątek i cena 10 zł mnie zachęciła.
A ten welurowy zakup to wcześniejsza historia - ostatnia rzecz, na której przesyłkę czekałam
Jak zwykle super zakupki.

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
mi w 1 dzień świąt po raz pierwszy nogi spuchły - same stopy i nic nie czułam, ale jak zobaczyłam to się przeraziłam. i wczoraj niewiele lepiej było ale kupiliśmy żel lioton 1000 i dziś już dużo lepiej. a wy co stosujecie na opuchnięte nóżki
Ja mam 3 kremy na zmęczone stopy:

1. Perfecta Mama - Chłodzący krem na opuchnięte i zmęczone nogi z arniką górska i mentolem
2. Foot care, żel do stóp zmęczonych odprężający z ekstraktem z kasztanowca
3. Fuss Wohl, Rossman Żel chłodzący z mentolem, kamforą i olejkiem miętowym.
7 sposobów na obrzęki

- Ogranicz solenie potraw Sól, czyli sód, zatrzymuje wodę w tkankach. Postaraj się zatem zmniejszyć jej ilość w codziennym jadłospisie, zwłaszcza że wiele sodu znajduje się w gotowych produktach, np. w wędlinach, serach, produktach konserwowanych.
- Zwiększ spożycie potasu Jadaj produkty bogate w ten pierwiastek, żeby zrównoważyć wpływ potasu. Dużo potasu zawierają np. pomidory, banany, ziemniaki.
- Jedz moczopędne owoce Takie właściwości mają np. truskawki, arbuzy, melony, czeresni. Racz się nimi do syta, gdy masz wrażenie, że jesteś lekko napuchnięta.
- Popijaj napar z korzenia pietruszki Łyżkę suszonego (rozdrobnionego) korzenia pietruszki zalej 1,5 szklanki wrzątku. Naparzaj pod przykryciem 15 minut. Odstaw na 10 minut, a potem przecedź. Pij 203 razy dziennie po 1/4 szklanki jako środek moczopędny.
- Wykonuj proste ćwiczenia Częścią ciała, która puchnie najczęściej, są nogi.
Dobrym sposobem na tę dolegliwość jest ruch (praca mięśni wspomaga
odpływ krwi z żył), a także ćwiczenia (nożyce, rowerek) lub opieranie całych nóg (od bioder) o ścianę i napinanie oraz rozluźnianie mięśni poślaków.
- Zażywaj leki z escyną i rutyną Zmniejszają przepuszczalność naczyń krwionośnych i poprawiają swobodny przepływ limfy. Bez recepty kupisz nie tylko żele, ale i doustne tabletki (np. Varixinal).
- Stosuj suplementy diety działające drenująco Pomagają pozbyć się toksyn oraz nadmiaru wody z organizmu (np. Oenobiol Zatrzymywanie wody).
źródło: http://www.kobieta.pl/zdrowie/medycy...viewpointer/1/

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Już dawno nie pokazywałam mieszkanka Zuzi...a więc...początek naszego 30 t.c....
Śliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Ja już od jakiś 3 tygodni nawet nie próbuje ich zakładać na palec... bo ostatnim razem musiałam pędem lecieć pod kran bo w momencie palec zaczął mi puchnąć
I tym o to sposobem moje cudeńka trafiły do pudełeczka i czekają na swoje czasy
Ja juz od dawna nie noszę pierścionków. A tak wogóle to moja obrączka była bardzo malutka. Jak jubiler nam je robił to stwierdził, że nie ma co większej bo będzie spadać. Posłuchałam się go i wziełam o rozmiar mniejszą. I to był wielki błąd. Bo już po ślubie jak mi sie troszkę przytyło to obrączka uciskała palec. Teraz to chyba weszła by tylko na najmniejszy

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Ale mnie wczoraj jedna ciotka wymaglowała....czy mam już położną, czy mam już zarezerwowany poród rodzinny, czy mam znieczulenie zew. opo. zapłacone i załtwione, czy chodzę do szkoły rodzenia??????????????? Wykończyła mnie! Jej synowa ma dokładnie termin miesiąc przede mną i już są gotowi a ja wyszłam na totalną sierotę bo nic nie zorganizowałam Ogólnie wszyscy mnie maglują, nie wystarczy dziękuję czuję sie dobrze wszscy od razu komentują jak wyglądam, że na pewno za mało jem i te opowieści o porodach jakie to ciężkie itd. i mam postanowienie żeby unikać spotkać rodzinnych do końca ciąży
Aż Ci ludzie Wszystko wiedzą najlepiej. U mnie jest podobnie...ile to ja juz dobrych rad sie osłuchałam... ale jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 11:09   #3773
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Babcia opowiadala mi jakies stare przesady, ze powinno sie kupic jakis ciuszek dla dziecka, bo wtedy niby maluszek to czuje i sie cieszy w brzuszku......
takie przesądy mi sie podobają
Cytat:
Witam po przerwie świątecznej

Ja dzisiaj na nogach od 2, tak, tak od 2 Mam nadzieję, że to chwilowa bezsenność, ale przynajmniej nadrobiłam to, co naskrobałyście. Super, że święta udane i brzuszki najedzone. Ja troszkę obawiałam się ważenia po świętach, bo byłam wczoraj na wizycie, ale okazało się, że niepotrzebnie. Przecież już miałam w karcie wpisane "pacjentka przybiera za dużo na wadze" , bo tak z wizyty na wizytę przybywało mi 4-5 kg, a trochę już wizyt było Do wczoraj, od ostatniej wizyty przybyło mi tatam 1,5kg. Jejku żeby zawsze tak było...

Skoro ginka kaze sie nie denerwować to proszę sie nie denerwować /wiem, ze łatwo powiedzieć/ ... super, ze jestes zadowolona ze swojej wagi
Cytat:
a wlasnie w przyszlym tyg prawdopodobnie przeprowadzka a my nie kupilismy lozka dla chlopakow :/

lece sie szykowac i jade do pepco z kolezanka
nareszcie!!! w końcu będziesz miała TZ-ta tylko dla siebie
Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Witam serdecznie
w końcu sie wyspalam ojjj po wczorajsyzm maratonie z mamuska po miescie mialam dosc chyba o 21 poszlam spaci wstalam dzis po 9 teraz osbie kiełbaske biała na sniadanko robie . ładna pogodne w końcu mamy z czwego sie bardzo ciesze pozdrawiam
a kolezanka co taka zabiegana? cos zadko nas odwiedzasz?
Cytat:
fajna! ale cena również

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 11:11   #3774
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ad.1
Przewozisz w foteliku, tyłem do kierunku jazdy na przednim fotelu bądź z tyłu na kanapie, zapięty pasami jak na fotce. Czasami można jeszcze dokupic bazę, która jest na stałe w samochodzie, ale jest to dodatek. Bez niej normalnie sie przewiozi dzieciaczka.
Ad.2
Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
zazwyczaj wiele mam przewozi dziecko ze spzitala do domu w smaym rozku trzymajac je na rekach, część wklada do tej sztywniejszej czesci wózka co sie wklada dogondoli w czasie zimy (nie wiem jak sie fachowo nazywa to) inne przewoza w gondoli jelsi idzie ja odpiąc od pozostałej czesci wózka, jeszcze inne wkladaja do nosidełka takiego foteliku do samochodu (taki fotelik )

ja pasy zpasianm choc staje sie to nie wygodne ale sa takie przelduzki do pasów zeby kobiey z wielkim brzuchem sie mogły swobodnie wpiąc w psy bo u nas w pl trzeba sie zpaisac w samochodzie pasami . choc duzo kobiet tego nie robi o wąłsnie taki fotelik jaki wkleila uchulone
Dzieki, chodzilo mi wlasnie o przewozenie konkretnie noworodka, który jeszcze nie siedzi sam i nie wiedzialam czy on musi na plasko lezec w nosidelku, czy moze tak poł-siedząco juz byc foteliku.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 11:15   #3775
Karolinak82
Zakorzenienie

To ja się pochwalę sukienką i bluzeczką które wczoraj przyszły z Allegro...do tego śpioszek i czapeczka z Pepco

A zaraz chyba przejdę się do H&M na poprawę humoru..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12562.jpg (107,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12564.jpg (94,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12567.jpg (115,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12568.jpg (78,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12570.jpg (80,9 KB, 6 załadowań)
Stary 2009-04-15, 11:17   #3776
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Witam poswiątecznie
(...)
tru kopę lat , dobrze, że jesteś na zwolnieniu, teraz dużo odpoczywaj . To dobrze, że gabinet Ci się podoba, ale i tak najważniejsze jest, że przyjmuje w nim lekarz, który Ci odpowiada . Mój Maluszek też się obrócił i jest w położenieu główkowym . Wiesz co? Tak się ciągle zastanawiam nad tym śpiworkiem, czy on nie jest za duży dla takiego 2-3 miesięcznego malucha? Porównuję wymiary z jakimiś z allegro, no i ten ma większą szerokość pod paszkami, pomóż .

Cytat:

Ja mam nadzieję, że do tej sprawy nie muszę już wracać, mój TŻ akurat też tak uważa, za to teściowa . Wymyśliła nawet, że weźmie urlop, żeby przyjechać do szpitala, kiedy będę rodzić (mieszkają 80 km od nas), a potem to od razu na drugi dzień w odwiedziny . Więc ją poinformowałam, że skoro tak, to nie powiemy jej, kiedy będę rodzić, a o tym kiedy nas odwiedzi decydujemy my . Jestem w stanie nie otworzyć drzwi, skoro tak podchodzi .

Cytat:
Dzień dobry
(...)
Dzisiaj nastawiam się bojowo na Panią..zobaczymy co z tego wyjdzie...

Dzisiaj juz ostatnia szansa by coś załatwić, więc na pewno będę walczyć...i nie dam się
(...)
A ja niestety wczoraj pokłóciłam sie z Tżetem...w zasadzie w sobotę się pokłóciliśmy...póxniej było ok, a wczoraj nagle sprawa wróciła...i spać poszliśmy w niezbyt dobrych humorach, a ja nie miałam siły na nic...zaglądałam do Was, ale ciężko było coś napisać...dzisiaj od rana Tż wyszedł pozałatwiać sprawy a ja siedzę sama i jest mi przykro Ehhhh Ci faceci
, trzymam kciuki za zwycięstwo w starciu z panią z Pepco

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Witam mamusie poświątecznie
Wczoraj zaglądałam na forum ale juz mi sie nie chciało rozkładać laptopa i pisać
Melduję sie dzisiaj Ja jeszcze w szlafroczku popijam kawkę
Przyznam się...cieszę sie, że święta sie skonczyły. To nie było dobre dla mojego żołądka Odwiedziliśmy rodzinkę i wszędzie jakieś pyszności były, że chcąc nie chcąc musiałam jeść Nawet nie chce stawać na wagę

Wszystkie jesteście Kochane
Też mam nadzieje, że to nie zatrucie. Cisnienie jak narazie mam w normie, białka w moczu nie miałam ale nie wiem czy teraz nie mam bo ostatnie badanie robiłam ok 4 tyg. temu.
W piątek mam wizytę i wszystkiego sie dowiem. Obrzęki jak miałam tak dalej mam. Rano są troszkę mniejsze ale pod wieczór mam stopę jak słoń i w dodatku bolą mnie nogi w miejscu opuchnięcia. Smaruję kremikami 3 razy dziennie, pomaga na krótko bo tak fajnie chłodzą.
Cass pocieszające jest to, że opuchnięcia przecież nie są czymś dziwnym w ciąży, wszystko pewnie zależy od predyspozycji, ja tem myślę, że będzie dobrze, taka Twoja uroda .

Cytat:
Ja wręcz staram sobie wmawiać, że wszystko będzie oki, bo inaczej to bym zwariowała. Czasami na chwilę wogóle o tym zapominam tak na małą chwilkę.
A za wagę (mały przyrost przez ost. miesiąc) to nawet gin mnie pochwaliła i za wyniki (głównie powrót hemoglobiny do normy). Dała mi radę na nękające mnie zaparcia, wypróbowałam dzisiaj i zadziałało (mam nadzieję, że to nie przypadek)
To dobrze , wszystko się układa, jak trzeba .

Cytat:
Noworodka i starszaka przewozi się w odpowiednim foteliku, czasem są też chyba specjalnie przystosowane gondole od wózka. Fotolik można wpinać do bazy (łatwiej, ale bazy są koszmarnie drogie i nie wiem, czy wszystkie firmy coś takiego mają), albo przypiąć pasami auta.
Ja zapinam pasy .

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-15, 11:17   #3777
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Jeszcze raz dziękuje za gratulacje..Teraz mam problem z TŻ bo nie chcę się zgodzić na imię Aruś i zamiast myslec nad innym to oczekuje ze ja cos wymysle, a a ja nie mam pomyslu
Stary 2009-04-15, 11:18   #3778
p4w
Zakorzenienie

ja też zapinam pasy i zamierzam to robić do końca ciąży

właśnie zmajstrowałam sałatkę, ale chyba będę ja jadła sama (przepraszam - z synusiem ),

a wózka nadal nie widać

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 11:20   #3779
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Hej witam mamusie

ja bede przewozic w foteliku na tylnym siedzeniu przypiete pasami tylem do kierunku jazdy- tak jak pokazala Unholy....
a pasami sie zapinam jeszcze, tylko dolny pas wkladam nisko pod brzuch..........istnieja tez przepisy ze kobieta w widocznej ciazy nie musi uzywac pasow.....ale ja tam wole sie zapiac!!

Cytat:
To ja się pochwalę sukienką i bluzeczką które wczoraj przyszły z Allegro...do tego śpioszek i czapeczka z Pepco

A zaraz chyba przejdę się do H&M na poprawę humoru..
ale slodziutkie!!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 11:21   #3780
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Dla Gizmo

kojec motherhood
Cytat:
takie przesądy mi sie podobają

Skoro ginka kaze sie nie denerwować to proszę sie nie denerwować /wiem, ze łatwo powiedzieć/ ... super, ze jestes zadowolona ze swojej wagi

nareszcie!!! w końcu będziesz miała TZ-ta tylko dla siebie

a kolezanka co taka zabiegana? cos zadko nas odwiedzasz?

fajna! ale cena również
Cytat:
Dzieki, chodzilo mi wlasnie o przewozenie konkretnie noworodka, który jeszcze nie siedzi sam i nie wiedzialam czy on musi na plasko lezec w nosidelku, czy moze tak poł-siedząco juz byc foteliku.
hii no ja bede a małym nosidęłku wąłsnie rpzewoziic dzieciaczka, w sumie kupie juz go za miesiac na wszleki wypadek,

nie zgaaldam bo rodzinak na głowie, nauka, praca licencjacka i jeszcze musze czytac ksiazke na zlaiczneie rpemdiotu, tzn musze napsiac test i strescic ksiazke i wtedy bed emiala 5 i bede zowlniona z egzmainu wiec sie mecze !!! ehh

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości